Tips til deg som har barn som alltid kommer hjem med full matboks!

I starten av barnehage året kom min lille prins hjem med full matboks, og han spiste lite i løpet av dagen. Jeg tok noen få grep på matboksens innhold. Dere ser på bildet over, pepperkakeformer? Ja, der ser du løsningen. Jeg begynte å forme brødskivene i biler, da han er ekstremt interessert i biler og matboksen er alltid tom. Jeg sender også med en del frukt og 1 yoghurt. Det gjør matboksen litt mer spennende og matlysten stiger. 


Likes

Comments

www.mammasom16.blogg.no

Denne fantastiske jenta har delt ett av mine mest leste innlegg, og det setter jeg pris på. Jessica er ei utrolig fin jente, som virkelig har gjort ett sterkt inntrykk på meg. Hun er enormt sterk og deler sine tanker, meninger og sitt liv som ung mor med en hel verden, ære være deg Jessica! < 3

Likes

Comments

Treningsklær finner du ved å trykke på bildet !


For ca 1 år siden prøvde jeg ut knekkebrød dietten, i sammenheng med å bli kvitt mine baby kg. Jeg gikk ned hele 23 kg på ekstremt kort tid, og med 20 - 30 minutters trening hver dag. Jeg har nå satt meg nytt mål, og ønsker en nedgang på 10 kg og stram kropp.

Jeg kuttet ut alt av godteri og brus, men tok gjerne en liten sjokolade på lørdager for å ikke risikere å gå på en smell. Jeg la opp forsiktig trening til å begynne med, alt er bedre enn ingenting. Jeg endret tankegang, og så på all aktivitet som trening og dermed gjorde jeg mere i hverdagen.

Jeg er i gang med en ny runde med knekkebrød dietten og den gir resultater. Når du bruker denne dietten er det viktig å kombinere med litt frukt og litt godt pålegg med smak en gang iblandt.

FROKOST

2 knekkebrød med ost/ philadelphia naturell Light m agurk og en kaffekopp.

LUNCH

1 knekkebrød og gjerne en frukt, og ett glass vann.

MIDDAG

Jeg spiser vanlig middag, men liten porsjon. Jeg anbefaler rent kjøtt og grønnsaker.

KVELDSMAT

1 knekkebrød og gjerne en frukt/ grønnsak og ett glass vann.


Det anbefales å holde seg på 1200 kalorier dagen, for oss jenter som ønsker vektnedgang. Jeg har ofte vært litt under, men det er veldig greit å holde seg på ca 1200 kalorier slik at kroppen får nok å fungere opptimalt på . Jeg anbefaler 20- 30 minutters trening, med rep x 3. Behøver ikke trene hver dag, men minst 3 ganger uka, tenker jeg er en god start.

HJEMMELAGEDE KNEKKEBRØD

- 2 dl sammalt hvete, grovt

- 2 dl havregrun, lettkokt

- 2 dl hvarekli

- 2 dl sesamfrø

- 2 dl solsikkekjerne

- 1 dl linfrø

- 2 ts salt

- 7 dl vann


  1. 1. Sett steikeovnen på 175 grader.
  2. 2. Bland alt sammen og la stå i ca. 10 minutter.
  3. 3. Fordel massen utover tre bakepapirkledde steikebrett.
  4. 4. Smør massen utover med en steikespade til det er tynt og jevnt fordelt.
  5. 5. Sett i steikeovnen i ca. 10 minutter. Ta ut og skjær i passe stykker.
  6. 6. Sett deretter knekkebrødene i ovnen igjen i ca.30 minutter.
  7. 7. Tips: En kan gjerne ha alle brettene i på en gang hvis en har varmluftsovn.Likes

Comments


Dette er langt utenfor min komfortsone!

​I dag bestemte jeg meg for å ta en rå sjans og legge ut den nakne sannheten bak fasaden. Det er selvfølgelig langt utenfor min komfortsone, så langt utenfor at jeg sitter med vondt i magen mens jeg skriver. 

Det er kanskje ikke så rart, vi ser jo sjeldent en ung kvinne i min alder uten masken som vi ofte også lar oss lure av. Jeg blir nok lurt ekstremt ofte, antagelig 90% av gangene jeg tenker " oi hun var så perfekt, kunne det ikke vært meg! ". Jeg vet jo egentlig ikke sannheten bak den fasaden jeg da står å ser på, men for all del hun er pen med. Jeg liker ikke å si hun ikke skulle være pen uten heller, men det kanskje ikke like perfekt og like feilfritt som jeg i det øyeblikket tenker. Det kan til og med hende at jeg ikke anser meg selv så forferdelig om jeg fikk se bak fasaden. 

Ettersom jeg er så lys, så er jeg dødsavhengig av sminke. 

Jeg velger å vise deg hvordan jeg ser ut bak fasaden, slik at du kan ta deg selv i å tenke i noen få minutter på at det alltid gjemmer seg en sannhet bak det vi anser som det " perfekte ". Dessuten synes jeg det er viktig at vi fronter dette for de ynger jenter som sliter med selvtilliten sin, de behøver å se at det vi ser i media og på gate ikke stemmer helt overens med sannheten.

Jeg kommer selvfølgelig ikke til å slutte å bruke sminke selv om jeg legger ut dette, men jeg håper budskapet mitt når frem og at du tar deg tid til å tenke deg om hver gang du føler det mindre pen når du møter på noen du anser som helt " perfekt ". 

Vi vet jo også at det er en del som velger å endre på både nese, og mange andre ting ved utseende sitt. Det har blitt det perfekte, men det er jo langt i fra det perfekte. Det er en kjøpt fasade, ikke en naturlig fasade. 

Jeg håper mitt bidrag til å vise sannheten bak fasaden vil være med å hjelpe en eller annen til å snu litt av tankegangen på det " perfekte " for jeg er ikke perfekt, men jeg er meg og du er deg. 

- Stine # del meg og følg meg gjerne videre :)

Likes

Comments


Du har lov til å nyte fritid uten mann og barn, lov til å si du trenger fri.

Når du blir mamma, blir du automatisk litt hjemmekjær ogmindre sosial. Du er ikke lenger like tilgjengelig  og like spontan, men er det lov å skeie ut?

JA. Du har lov til å skeie ut, du behøver å skeie ut. Du har lov til å si du vil skeie ut.

Jeg har selv blitt automatisk hjemmekjær og mindre sosial etter min lillemann kom til verden, men jeg har behov for alene tid og behov for å skeie ut med en spontan tur ut med venner. Jeg er DÅRLIG på det siste, men det er vel realiteten av å være mamma.

Jeg elsker å være mor, og kunne aldri tenkt tanken på å være foruten mitt barn og min mann.  Jeg mener bare at vi kvinner muligens blir litt for glad i den trygge båsen vi automatisk havner i når vi setter barn til verden. Vi har selvfølgelig unntak.

Det finnes en mellomting, en mellomting jeg tror vi mammaer burde bli bedre på. Vi er redde for å la far og barn sitte igjen alene en kveld,uten grunn. I en hektisk hverdag, føler man også på at det er kun lørdag og søndag som blir dager vi virkelig får nytt sammen med mann og barn. I hovedsak så er det også det, men du ser de også hele uka igjennom.  DU trenger FRI selv om.

Kanskje far og barn behøver tid uten mamma også? Det er jeg ganske sikker på, selv om jeg er dårlig på å la de få være kun de to. Jeg skammer meg egentlig litt, de fortjener også litt alene tid sammen.  Jeg får stort sett alltid vondt i magen og er aldri sikker i det sekundet jeg forlater huset alene, men de få gangene det har skjedd så har jeg stor kosa meg og det har gitt meg en stor glede som jeg har levd på lenge.  

KJÆRE mamma, ta deg en kveld FRI.

- stine# følg meg videre og sleng gjerne igjen en kommentar. 

Likes

Comments


.... feit og dum, alle gangene du fikk meg til å føle meg mindre verdt enn deg selv og alle andre. Eller alle de gangene du gjorde meg redd for å gå inn på skolegården eller klasserommet, fordi jeg visste hva som ville skje. Alle de blikka du ga, alle orda du sa og alt av min selvtillit du tok ifra. Det gjorde noe med meg, du aldri vil kunne forstå. Jeg skal prøve å forklare deg det, i håp om at du nå tar deg tid til å lese dette og legger vekk stoltheten din i noen få minutter. Det SKYLDER du meg.

Jeg fikk en litt tøff start med skolen, med tanke på flere bytter av barneskole på veldig kort tid. Jeg kom muligens inn som en inntrengeri klassen, og på selve skolen. Ettersom jeg kommer fra et litt mindre sted, med mindre elver på skolene, er det også lett å kunne bli lagt merke til. Jeg ble virkelig lagt merke til, alle visste hvem styggestine var.

Jeg hadde aldri en skoledag uten å få høre enten hvor styggjeg var, eller hvor dum jeg var, eller hvor feit jeg var. Jeg var også ganske kjent for mine skakke tenner, litt av en festlighet bladt mobberne det i grunn.

De lo og koste seg på min bekostning, og for meg skulle dette koste meg dyrt. Det skulle koste meg min selvtillit, min verdighet og min fremtid.

Jeg turte knapt å gå på skolen, skulket og hadde usedvanlig mye vondt magen. Og du som gjorde meg så usikker og så masse redd, og holdt meg så masse borte fra skolen. Visste du egentlig hvordan jeg hadde på hjemmebane? Du visste kanskje ikke det, for du som mobbet meg i barneskolealder, kunne jo ikke forstå det. MEN du som mobbet meg i ungdomsskolealder, du burde tenkt deg om. HVOR VAR FORELDRENE DINE.

Til tross for hvordan jeg har hatt det i min oppvekst, min tid i skolen blandt mobberne, har jeg klart meg bra. Jeg har en sønn, en herlig liten gutt som jeg virkelig håper å slippe unna det jeg har opplevd. Jeg har samboer, hus og en jobb. Jeg burde vært fornøyd, men all den psykiske påkjenningen jeg sitter igjen med ødelegger mere enn du kan tenke deg.

Jeg får hjelp til å få fortiden på avstand, en hjelp jeg betaler for som DU har vært med å forårsaket. Jeg hadde rett og slett nok meddet vonde utenom skolen, kunne skolen vært mitt fristed? nei, slik ble det ikke. Du kunne jo ikke vite, men for meg forteller dette meg mere om deg enn det forteller deg om meg.

Jeg er rimelig sikker på at dine foreldre visste hvordan du oppførte deg, det har jeg fått bekreftet. De gjorde ikke stort, gjorde de vel?nei, for vi kunne jo "ordne opp oss i mellom".

Tenk at det skulle påvirke så mye av livet mitt, så mye av fremtiden og så mye av forholdet mitt. Det påvirker meg på så utrolig mange måter. Til tider orker jeg nesten ikke tanken på å gå inn i butikken, men tvinger meg selv, selvom jeg svetter og er svimmel, for jeg er så " stygg".

Det jeg i dag kan takke deg for, må være at jeg selv ser hvor påvirkende mobbing er. Jeg kan takke deg for at du har vist meg hvor observerende jeg må være som mor i fremtiden. Passe på at mine barn, forstår hvor farlig det kan være å fortelle et annet menneske hvor lite verdt det er.

Det barnet som forteller et annet barn hvor lite verdt deter, er verdt noe for noen.

- Stine # del videre og sleng gjerne igjen en kommentar.

Likes

Comments