Baby på vei. , Hjem og interiør, Hverdagen , Utstyr til babyen.

Torbjør har vært superhelt i dag. Jeg har fått pizza til lunsj og rømmegrøt til frokost, men best av alt så har har startet på rivingen av gulvet i leiligheta. Regner med vi blir ferdige i løpet av tirsdagen - han mener han er ferdig i morgen, så vi får se. Det viktigste for meg er bare å bli ferdig med å bruke bilen som søppelbil, så vi kan vaske den og pakke alt vi skal ha med oss nordover - jeg hater å ikke være ferdigpakket.

Vi skal ha med oss en barnevogn til storesøster, telt, soveposer, liggeunderlag, klær til tre årstider, og en del småting fra IKEA. IKEArunden for venner skal jeg bli ferdig med i morgen, håper jeg. Vet ikke helt hva jeg stresser med - det er ennå ti dager til vi kjører. Burde puste med magen.

Ellers har det vært en helt vanlig søndag og ikke får jeg gjort så mye her hjemme heller. Jeg skal jo tross alt bare ligge på sofaen å strikke. Strikke og knyte dusker til koseteppet til ungen. Alle kulene til babygymmen er ferdigmalt og sløyfene kom i posten for litt siden, så jeg skal montere de også i løpet av uken. Da kan jeg passe de bort for godt - i alle fall frem ti sommeren er over og babygymmen skal monteres.

Koseteppet skal ligge under babygymmen, tenker jeg, så det er ikke noe stress med å få duskene ferdig heller, det er bare så sykt kjedelig innimellom, så jeg må ta det steg for steg. Skappelen jeg strikker på trenger heller ikke å være ferdig for om en stund. Jentungen vil ikke passe sin før i desember uansett, så jeg har god tid. Jeg tror jeg har strikket til sammen fire runder i dag, så får vi se hva morgendagen bringer, men siden jeg har plner om en tur på IKEA, klesshopping og en tur innom jobb, så får vi se hvor mange runder det blir i morgen.

Tirsdag blir hjemmedag, da skal jeg strikke masse. I alle fall frem til T er ferdig på jobb så vi kan gjøre ferdig gulvet. Onsadg blir avfallsdag og på torsdag har jeg et håp om vi får hentet teltet hos tante. Jeg må forresten finne på noe å gjøre på tirsdags formidag - gidder ikke å sitte i stua når vi får elektriker på besøk. Det er alltid så kleint.

Jeg har forresten funnet drømmesjalet mitt i dag, me det blir ikke kjøpt før i juli, siden overskuddet denne måneden går til ullklær som er bestilt, en runde garn som skal nordover, bilstol og div smått og stort til ca 2000kr. Det er svindyrt å få bebis. Det blir uansett greit å få sjalet i hus tidlig, så jeg kan knyte det, flette det, sove med det, tromle det sammen med tennisballer og slite det litt ut - eller bryte det inn som det ogs kalles. Jeg ljuger forresten - jeg har bare halvveis bestemt meg - det står mellom disse to;

Vi får se hvor jeg ender opp. Grått og hvitt er favoritten, for det passer til ALT og jeg hater farger, men det i pastell var så latterlig fint å se på. Jeg hater å ta avgjørelser, så jeg skaø heller pusse tennene å hoppe i køya.


Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Baby på vei. , Hudpleie og velvære , Trening og kosthold , Utstyr til babyen.

Tre uker siden siste oppdatering - det passer vel ganske greit. Ikke for mye, men nok til at de som vil følge med får en oppdatering innimellom.

Termin: 10. oktober 2017

Hvor langt på vei: Jeg er helt i starten av uke 26, altså 25 uker og 0 dager på vei.

Dager igjen av svangerskapet: Jeg har vært gravid i 175 dager og har 107 dager igjen!

Babyen er så stor som: Et salathode, eller ei skål med frokostblanding, men det er en rar måte å sammenligne på, særlig da jeg spiser frokosten min ut ab hvasomhelst som er rent.! Babyen vår veier rundt 810 gram i starten av denne uken og rundt 930 gram når uken går mot slutten. Lillemor er 31 cm - snart like stor som mammaen sin, gitt.

Ukens must have(s): Det same som site, gentling. Ungertøy som ikke strammer eller irriterer og en bukseløs hverdag.

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Det er så mye action for tiden at jeg lurer på om jeg har sovet en hel natt for siste gang på mange år. Noen ganger er det som om hun drar i drøvelen min og andre ganger kjenner jeg jentungen helt nede i underlivet. Her om dagen sparka hu så hardt at Torbjørn skvatt litt. Dèt var gøy!

Hvordan har treningsuken vært: Dette punkten forsvinner nok fra lista mi - da blindtarmen ble fjernet for rett under fjortendager siden, så ble det også slutten på treningen for en stund.

Plager: Jeg er fryktelig forstoppet og bekkenet er helt ute å kjører. Ellers er livet fint!

Hvordan sover du om natten: Sovner sent, våkner tidlig og gleder meg til ungen kommer så jeg kan dra på soveferie - alene!

Fødselsforventninger: Jeg har fått plass på ABC på Ullevål, så hjemmefødsel utgår. Jeg bekymrer meg ikke et gram for fødselen og er nesten litt glad for at vi har så lite famile her nede - da blir det gått stille i dørene de første fdagene. Missforstå meg rett nå - jeg vil mer enn gjerne ha besøk, men jeg vil ikke ha besøk de første 48 timene ettet fødsel. I alle fall ikke per nå.

Ukens cravings: Det er fremdeles dagsformen som avgjør dette, men det går i is, melekeprodukter, frukt og grønt. Ellers så takler jeg svært dårlig at det er varmt, så jeg spiser non litt for lite for tiden.

Humør: Jeg er alltid snill og grei, jeg. Sover og spiser når det passer meg - og da er jo alt greit.

Vektøkning: Bom shaka laka! for en uke siden hadde jeg gått opp ca seks kilo - det er sykt kult. I går følte jeg meg sykt tjukk, men i dag er jeg bare gravid.

Innkjøp: Vi mangler MASSE greier, men listene bli oppdatert hver dag, så jeg stresser ikke. I morgen skal jeg til byen å handle ikk det jeg trenger av monullsklær - det er nemlig ikke rå mye. I går hentet jeg to dyner jeg har kjøpt brukt og her om dagen fikk jeg meg en badebalje med babysete for en hundrelapp. Har fire varer i handlekurven på Ebay og handlelister satt opp i forhold til hvor jeg får kjøpt ting. Sengetøyet jeg ønsker meg skal Line fikse - hun er også tidligere eier av både bilstol og brystpumpe.

Utenom seng, vugge, vognpose og bæresjal, så er det bare småting som gjenstår, men småting koster det også, så det bøir handlet litt her og litt der.

Kontroll: Hadde siste kontroll 16 mai, men da hadde jeg så mye luft i magen etter kikkhullsoperasjonen at vi ikke fikk målt symfysemålet. Vi har neste fastsatte kontroll hos min gamle fastlege i Narvik. Han er verdens beste mann og det blir første kontrollen utenom UL som T skal være med på, så det blir litt ekstra stas. 💜


Magen bare vokser og vokser - det er sykt stas. Jeg har faktisk aldri vært så fornøyd med min egen kropp. Innimellom når jeg står rett opp-og-ned så ser jeg ikke mine egne sko.

Likes

Comments

Baby på vei. , Hjem og interiør, Hverdagen , Utstyr til babyen.

Nok en dag med minimal innsats er over. Jeg var ute av senga like flr tolv, traff verdens fineste mann til lunsj og vandret meg en liten tur mens jeg ventet på at denne kjekke mannen skulle bli ferdig på jobb, så jeg kunne ta han med meg hjem.

Jeg har tenkt en stund på gå til innkjøp av bæresjal, så på min lille spasertur med musikk i ørene stakk jeg hodet innom Bæreglede for å slå av en prat. Tanken var egentlig å kjøpe ev vevd sjal, men etter en kort samtale ble vi enige om at jeg starter med et elastisk et, så jeg kan venne meg til forskjellige måter å knyte på og sjekke om jeg er en bærer. Jeg er litt skeptisk, men det blir stas å prøve det uansett.

Bekkenet blir stadig verre, så de timen av dagen som ikke ble brukt til å spise lunsj til fromkost, eller å snakke om bæretøy, de har jeg tilbragt i sengen, eller i sofaen med strikketøyet i hånden, Det går ikke fort, men det går fremover og jeg kan love dere at det til slutt blir den styggeste skappelgenseren i historien, men jeg har pokker meg strikket den selv.

Jeg har forresten oppdatert utsyrtslista nok en gang i dag, men det er vel slik det er å ruge. Til slutt måtte jeg bare legge bort macen å finne frem strikkepinnene igjen. Det er ikke så fryktelig mey man trenger til en baby, men det er frytelig mye man trenger å holde styr på. Igår, for eksempel, da jeg egentlig surfet finn.no etter badebalje, bedside crib, vugge og komode til barnerommet fant jeg noe som jeg egentlig ikke skulle tenke på før tidligst i august, men før jeg viste ordet av det forelsket jeg meg i et kjemoegammelt salongbord fra en brukthandel vel Aleksander Kiellands plass. Så nå må jeg finne badebalje, bedside crib, vugge og komode, samtidig som jeg kan finne noen som kan lagre mitt nye salongbord fram til leiligheta er ferdig pusset opp. Vet bare ikke hvordan jeg skal si det til Torbjørn. Haha. Detter er så typisk meg.

Nå skal jeg snart krype til køys, så jeg er uthvilt og opplagt til nok en dag med absolutt ingenting annet enn strikking på timeplanen. Gud bedre. Jeg kjeder meg ihjel.

Likes

Comments

Hjem og interiør, Hverdagen

Nå er det snart en uke siden jeg ble opperert og blindtarmen ble brutalt revert bort fra meg. Jeg har vært hjemme i 5 dager og jeg har ikke gjort en drit. Det var først i går at jeg fikk satt på en maskin med klær, som i grunn måtte ligge i maskinen helt til i dag. jeg gidder ikke bry meg lengre.

Det er så ekstremt rotete hjemme og T er som mannfolk flest, akkurat full nok av testosteron til at han ikke ser det, så nå gidder jeg ikke gjøre noe med det jeg heller. det får bare være akkurat slik som det er frem til ferien - da skal det tross alt folk inn her, så noe drit må ut av leiligheta vil jeg tro. Heldigvis mente håndtverkerne at T ikke trengte å gjøre noe mer selv, for det skal vist være fort gjort å gjøre ferdig kåken når vi er på ferie.

Selv om jeg bor i noe som ligner på et kriserammet område, så har jeg heldigvis fått skappelgenseren på pinnene - genseren kom på pinnene allerede på fredag, så jeg var heldig å fikk starthjelp av I-A på lørdag. Når jeg kom meg igjennom de første rundene, så var det fort gjort, selv om jeg har hatt en lei tendens til å lage meg ekstra masker, men det ser ut som jeg har "ryddet" opp i det nå. Vi får se hvor lenge det varer, men jeg regner meg at bakstykket blir bra, det skal tross alt bare strikkes og strikkes og strikkes til jeg føler at genseren er lang nok. Jeg lover å holde dere oppdatert.

Likes

Comments

Baby på vei. , Hverdagen , Trening og kosthold

Det å få æren av å bli gravid, det å vite at jeg en dag om veldig, veldig kort tid skal bli mamma er en av de fineste tingene som har skjedd meg. Jeg elsker å være gravid, jeg elsker å planlegge en framtid og et liv sammen med et pittelite og et akkurat passe stort menneske, men når sant skal sies, så er det ikke alltid like gøy.

Mandag var en vanlig mandag, jeg blogget litt, kiket på strikketøy på Instagram og spiste fiskekaker til middag. Fikk vondt i magen, men trodde det var luftsmerter så hoppet i køya rundt ni. Våknet halv elleve med sinnsyke smerter i magen. Det var så ikke at jeg ikke stå oppreist med rar rygg eller flytte mine egne ben selv. Etter litt fram og tilbake ringte vi føden på Ullevål som ba meg komme innom. Jeg var egentlig ikke så bekymret for lillemor i magen, men det gjorde så jævla vondt at jeg holdt på å blo kokko. Tipper T var mer bekymret enn meg - under en kjapp ultralyd fikk vi se en superfrisk jentebaby som ga blanke i at mamma hadde vondt i magen.

Nå fikk plutselig legene det travelt med å finne ut hva som var galt og siden babyen min som er ca 200gram over snittvekt tar ganske mye plass, så ble det misstenkt at det var blindtarmen. Klokken var kvart over ett natt til tirsdag da jeg ble innlagt og en jegene var hyggelige nok til å vekke meg hele tre ganger i løpet av natten - siste gang for å gjøre meg klar til å fjærne den delen av tarmen jeg aldri har brukt.

Etter det gikk det fryktelig fort og jeg husker ikke så mye, men det er vel fordelen av narkose? Det eneste jeg husker er at hver eneste menneske på det sykehuset det er en egen type superhelt og for første gang i mitt liv var jeg ikke nervøs eller redd. Våknet er par timer senere med kateter, nettingtruse og helsetrøye. Kateteret var min idè, faktisk - jeg iker ikke tanken på å tisse i buksa, eller nettingtrusa i dette tilfellet.

Resten av tirsdagen gikk bort i å kaste opp alt jeg puttet i meg, sove og savne kjæresten. Torbjørn var innom, altså, men besøkstider er noe søppel når man ikke er 86 år. Jeg måtte pent finne meg i å overnatte en natt på supersykehuset, men med så mange fine mennesker på jobb, så gikk det helt fint. Sykehusmaten, den jeg spiste i alle fall var overraskende bra, skal jeg si dere, men det var ennå bedre å komme hjem til vegetarpita, for tter ett og et halvt døgn i samme den berømte truas og trøya, men med kateteret byttet ut med støttestrømper ble jeg lei. Jeg holdt på maten og der der meg å sove dårlig når andre snorker, det gjør jeg best sammen med mannen min.

Natt til torsdag sov jeg som et barn og siden jeg har vært hjemme ca like lenge som jeg har vært borte, så har jeg gjort akkurat det som er forventet av meg - altså absolutt ingenting. Jeg jeg har akkurat nok energi til å stå oppreist innimellom og en forferdelig døgnrytme som matcher. I skrivende stund ligger jeg på sofaen å se Pitch Perfeckt. Klokken er seks om morningen og jeg har en legetime om tre timer som jeg helt sikkert kommer til å forsove meg til.


Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er litt bitter. Jeg skulle bli en av de som jogget en liten mil hver dag, spiste havregryn til frokost og brukte helgene på fjelltur. Nå er jeg en av de som får tilbringe sommeren på sofaen med en kropp som hater meg og en bekkenbunn som burde blitt fraktet rundt i en plastpose.

Kroppen min har jobbet imot meg før og jeg har kommet meg igjennom det så mange ganger, så jeg skal klare det denne gangen også, men nå er vi to, så jeg må bare være litt ekstra forsiktig.
Det suger å leve slik, men de siste årene har jeg måtte finne meg i magetrøbbel som ineg vet hva er og selv om blindtarmen ble fjernet, så var det vist ikke den som var problemet. Det kommer og går. Smertene er mer enn jeg ønske å holde ut, men tester og prøver gir ingen svar. Jeg spiser lite og kroppen forsvinner litt hver dag. Så en dag, så går det bare over. Vi får se når dette går over. Akkurat nå føles det som jeg sitter fast i 2016, da jeg levde i en junimåned overraskende lik denne.


Likes

Comments

Baby på vei. , Hverdagen , Utstyr til babyen.

Utstyrslisten kommer seg hver dag, men i her måtte jeg sette meg ned å rydde opp i kleslisten, for det strikkes altså så mye til meg der ute. Jeg klager over hode ikke og ønsker meg til stadighet noe nytt. For tiden står Klompelompe Gullungeromper, Kjappstrikkdrakt og Snøløvgensern med matchende luer til alle tre øverst på listen.

Jeg elsker ull og går helst med det hele året. Sommerull, vinterull, hjemmestrikket, og fabrikklaget. Ullplagg vil alltid være favorittene her i huset og jeg håper jeg får en unge som tåler å være ullunge på helårsbasis, slik som mor. T er en varmblodshingst og jeg er en frostpinne, men det har egentlig ikke så mye å si, siden ull regulerer varme - positivt er det også at ull vokser med barnet og at ull er selvrensende. Sjansen for at vi får en unge som ikke tåler ull er minimal, så jeg satser på å fylle opp ullagrene i heimen i god tid før lillemor kommer. Jeg setter så sykt pris på familie, og venner som strikker til meg - det har bare vært to ganger der jeg måtte ty til hjelp fra fremmedfolk for å få det slik som jeg vil ha det.

Jeg ramlet iver instagramprofilen til @babystrikk her om dagen, men hadde ikke tid til å sjekke den ut før fredagsroen senka seg i huset - og hormonell som jeg er måtte jeg felle en tåre over alt det fine som finnes der ute. Torbjørn er ikke like gira som meg, men han har nok å tenke på med denne oppussingen og jeg vet at setter pris på at jeg tidvis streker meg langt for å få ullklær i hus. @babystrikk har takket ja til å strikke miniminiskappel, oldemorstrømper og rosa kjappstrikkdrakt til meg og jeg er så takknemlig at jeg nesten vil gråte litt over det også.

Jeg har vært innom ull før på bloggen min, så hat det slått meg at jeg burde bynne å strikke, mest av alt fordi jeg stort sett har bestemt meg for å ikke kjøpe ullklær brukt. Jeg vil ha ulla mi fra et røykfritt hjem med mennesker som vet hvordan ull skal vaskes - det er tydeligvis ikke alle som vet det, så jeg bruker ikke penger på ull uten ullfibre. Jeg måtte da som sagt rydde litt i listen min her om dagen, så mens gutta slo ned gipsvegger brukte jeg tiden min på å gå igjennom bestillinger sendt til nær og fjærn, redigere innkjøp- og ønskelister med fargekoder og virkelig ta tak i meg selv, for nå skal jeg lære meg å strikke, en gang for alle. Først ut er Skappelgenseren til a mor sjøl - i samme farge som jentungen sin, selvfølglig. Det blir fryktelig spennende å se hvordan det blir til slutt, men I-A som er både doula og supervenninnevenninne har lovet å lære meg dette, så det må bare gå bra. 💜


Så langt er dette på vei hjem til oss.
(1 og 2) En fryktelig hyggelig dame fra Hamarøy, som jeg fikk æren av å bli kjent med for mange år siden strikker stayonbooties, sukkerspinnromper og nydelige strømper etter en gammel dansk oppskrift.
(3) @babystrikk strikker Miniminiskappelen, rosa kjappstrikkdrakt og oldemorstrømper.
(4) Mammaen til Line strikker lettvintromeren, men hva Line har helket får dere ikke se før nyfødtbildene er tatt, selv om det også er usikkert hvor mye baby som kommer til å være avbildet på bloggen.
(5) Det røde settet skal lillesøster strikke til meg i gul og de tre siste bildene viser de fire plaggene som var de første jeg bestilte fra en fremmed dame fra Narvik. Lettvintserien er det fineste jeg vet om i hele verden.

-- Bildene er hentet fra instagramprofilene @askheim, @vesletrikk og @babystrikk. og er bare innspirasjon - det er altså ikke de reelle plaggene som snart er i mitt eie.

Likes

Comments

Det har regnet i snart to uker i Oslo, men jeg klager ikke, for jeg er så varm, at vi egentlig kan utsette sommeren til etter termin. Temperaturene har vært over gjennomsnittet for en nordnorsk sommer, men nedbørsmengden har vært over gjennomsnittet for en høst i Bergen. Det er Klamt. Alt er klamt. Jeg er klam.

Kjæresten kom forresten hjem hjem fra fotballtrening her om dagen med bbhugmepute til meg. Jeg ante ikke at en slik pute kunne gjøre så mye for en sliten kropp, men jeg sover som et barn for tiden. Det er helt sykt! Fin fyr han der altså, som slynget seg rundt min gravidpute så fort jeg stod opp i dag tidlig. Fin fyr, som nå kan snorke akkurta så mye han vil – eg brur meg ikke lengre.

Hele uken har vært så-som-så. Jeg har ikke gjort så mye. Mandag var en helligdag, tisdag var jeg sjuk og onsdag var jeg på jobb. Torsdag var en fin dag, da – vi var i samtale med ei jordmor fra Ullevål, jeg fikk muligheten til å skrive ennå et søknadsbrev og spiste is til frokost. Vi fikk også prøvd en bilstol i bilen vår og den passet perfekt, så nå kan jeg krysse av ennå en ting fra utstyrslista vår.

Fredag startet jeg dagen hos fysioterapeut, hentet noen papirer hos legen, leverte andre papirer på fødestuen og rakk en kjapp lunsj med kjente fjes før jeg måtte hjem å rydde huset. Svigerbror har vært på besøk i Helga – hele fredags ettermiddag og stor sett hele lørdagen gikk til å rive vegger i kåken. Jeg har ikke løftet en finger, men gutta har vært fantastiske, så når ønsket om å drikke øl, se fotballkamp og spise biff kom i går kveld, så kunne jeg ikke demonstrere.
Det er sykt rart å være i gang med denne oppussingen, men det setter startskuddet for så mye, for det betyr også at vi snart skal på ferie - hjem til Narvik, hjem til venner og hjem til universets beste pizza. Det beste er faktisk det at vi kjører oppover. Jeg elsker bilturer – det åpner for rolig musikk, masse snop og litt dypere samtaler enn hva man er vandt med, da sjåføren ikke kan scrolle på Facebook – da kan ei heller jeg gjøre det. Jeg skal strike, finne campområde og prate om livet med kjæresten.

I dag har vi ikke gjort en dritt. Vi har faktisk stått opp to gamger – og det kun for å spise, men så tok voksenlivet oss igjen, så T er ute i hagen å rydder i oppussingssøppel. Det er det beste med å bo i blokk. Man kan liksom ikke tillate at hagen blir så fryktelig rotate når man deler den med andre, så da må vi nesten rydde i same slengen som vi river. Det ble forresten pannekaker til middag i dag – jeg stekte nok til at jeg skulle ha til lunsj i morgen, men nå er det bare en igjen, så jeg får bare sulte på jobb i morgen. Neida, jeg finner nok noe å spise, om jeg bare gidder å flytte meg fra sofaen. - Når vi er inne på det - jeg MÅ faktisk flytte meg fra sofaen, så jeg slipper å sulte på jobb i morgen.


  • 69 lesere

Likes

Comments

Baby på vei. , Hjem og interiør, Hverdagen , Utstyr til babyen., Hudpleie og velvære , Trening og kosthold

Jeg er så sliten i dag - ikke vet jeg hvor det kommer i fra, men eneste gangen jeg har vært på beina i daghar vært når jeg har fisket etter mat på kjøkkenet. Dagens første måltid ble pannekaker, dagens andre var popcorn og til kveldsmat ble det en skikkelig runde med is. Snart skal jeg finne sengen, så jeg kan sove bort hele morgendagen også.

Jeg var forresten på musikkfest i går, men det gikk ikke helt som jeg planla. Denne frivillige festivalen som arrangeres hvert år i Oslo skulle bli min store dag for gratiskonserter, men ble en vanlig dag med migrene, så jeg var i seng i firetiden i går, så en snartur oppe å vaket, før jeg sovna igjen alt for seint. En idiotnabo har fått seg gitar. Jeg skal få meg sprettert.


Det er veldig får av dagens minutter jeg har brukt på fornuftige ting, men jeg har skrevet ferdig ønskelister, utstyrslister og i hodet mitt er også fødselsbagen ferdigpakket. Det er kanskje slik det blir når det er litt kaos hjemme og begrenset meg oppgaver jeg kan gi meg ut på. Jeg har heller ikke et barnerom som må ferdigstilles eller noe som må i mål til et gitt tidspunkt. Det er ennå 18 uker igjen til termin, men siden jeg kan gjøre lite med oppussingen hjemme, så bli jeg fort litt utolmodig. Jeg har noen ting på en egen fikseliste, men det er ikke noe jeg gidder å bryne meg på helt ennå - da blir jeg tross alt fri for ting å gjøre etter sommerferien - det passer ikke meg å bare gå rundt å vente.

Jeg skal faktsik være flink pike å bruke en liten time av denne søndagskvelden på noe fornuftig. Noe rene klær til en ny arbeidsuke skal pakkes ned, treningsbaggen må også pakkes, jeg må brette noe klær, henge opp klesvasken og vaske denne gudeskapte kroppen før jeg tar kveld.

Likes

Comments

Tenkte jeg skulle prøve noe nytt her på bloggen, men jeg tror ikke det blir ukentlig. Om det blir ukentlig, så lover jeg også at både spørsmål og svar skal få variere godt. Det blir kjedelig å lese det samme om og om igjen. Her er i alle fall min første gravidoppdatering.

Termin: 10. oktober 2017

Hvor langt på vei: Heg er helt i starten av uke 23, altså 22 uker og 0 dager på vei.

Dager igjen av svangerskapet: Jeg har vært gravid i 154 dager og har 129 dager igjen!

Babyen er så stor som: En grapefrukt! Babyen vår veier rundt 465 gram i starten av denne uken og rundt 550 gram når uken går mot slutten. Lillemor er 27 cm. lang i full lengde så hu begynner å bli stor nå!

Ukens must have(s): Bher uten spiler er det beste jeg vet for tiden og jeg er ekremt glad for at jeg gikk til innkjøp av sømløse truser. Ellers så elsker jeg dagene med sol da jeg har fri fra jobb, så jeg kan gå i kjole.

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Her om dagen ble jeg litt bekymret da jeg ikke merket noe til jentungen hele dagen, men hu hadde nok bare snudd jeg, for jeg våknet natt til torsdag av ei lita jente som hadde hjemmefest og som lå så høyt oppe i magen min at et var tungt å puste. Apekatt 💜

Hvordan har treningsuken vært: Ikke-eksisterende! Jeg har på trening for en ukes tid siden - det får holde. Har en date med Silje på mandag, da.

Plager: Jeg er fryktelig forstoppet, bekkenet er helt ute å kjører. Ellers er livet fint!

Kjønn på babyen: Det er vel ingen hemmelighet at det blir en jente.

Hvordan sover du om natten: Som en prinsesse, men våkner mellom fem og seks av en aktiv krabat. Vi sovner like fort, så det er bare koselig.

Fødselsforventninger: Jeg har ikke søkt på fødeplass på ABC ennå, så jeg vet ikke helt hva jeg skal vente meg. Ønsker meg hjemmefødsel, for det viktigste for meg er faktsik at jeg er i fokus, men slik som tig er nå, så har jeg ikke økonomi til det.

Ukens cravings: Ååh, det er det faktsik dagsformen som avgjør, men det går sykt mye melkeprodukter og sykt mye saftis for tiden. Ellers har jeg blitt fryktelig glad i frukt og grønnsaker.

Humør: Det kommer ann på dagsformen og om jeg har sovet og spist nok, men jeg er jevnt over snill og grei. Håper jeg.

Vektøkning: PÅ siste legetime hadde jeg gått opp i underkant av 4 kilo - tror ikke det har blitt så mange ekstra siden da, men det er egentlig ikke viktig for meg.

Innkjøp: Har et par småting i hus, et par småting det hele tiden viser seg at vi ikke trenger og et par småting på handlelisten. Vogna er i hus, så de eneste "store" tingene vi trenger er egentlig bare bilstol og seng. Så ønsker vi oss jo selvsagt noe ekstra, men jeg stresser ikke med noe,

Kontroll: Hadde siste kontroll 18. mai og OUL 23. mai - alt så greit ut og jeg skal tilbake til kontroll hos legen om tre uker.

Strekkmerker: Ikke som jeg vet om, men jeg har ikke sett etter og bry meg ikke heller. Jeg trodde at strekkmerker og vektoppgang skulle bli det største problemet for meg, men det er så utrolig uviktig.

  • 99 lesere

Likes

Comments

Baby på vei. , Hverdagen , Utstyr til babyen., Hjem og interiør

Hurra! Blomsterpotta har fått siste strøk, kjæresten kom hjem med ny saks til meg og jeg har funnet ennå et prosjekt til hjemmet. I kveld skal kjæresten på fotballkamp, men først var jeg heldig nok til å få servert carbonara til middag, så nå skal jeg flette håndduker og lage mellom 6 og 12 dusker til i løpet av kvelden.

Det var forresten noen innom her å hentet spisebordet vårt, så om noen bare gidder å hente sofa og salongbord, så er vi i mål med å tømme leiligheten. Jeg hadde egentlig bestemt meg for å holde meg inne i morgen, rydde i klær, tømme kjellerboden og rydde litt i livet, men det er jo Musikkfest i morgen, så det er bare å ta på seg gode sko og finne fram krykkene. Er det musikkfest, så er det musikkfest.
T vil nok aller helst ha meg hjemme, men han får gjøre fornuftige ting alene, for han viste hvem jeg var når vi traff hverandre, så han vet at konserter og Whopper er viktigere enn det aller meste. Håper jeg ikke glemmer det bare fordi vi får en baby, for da mister jeg nok mye av meg selv med tiden.

Planen er å holde soffaen stort sett hele dagen, bortsett at jeg må huske å henge opp klesvasken også. Da er det ikke bare-bare å få sitte på ræva hele dagen. Sykt flaks for T at det her regnet ute i dag, så slapp han å klippe plena. Det er fjerde gangen denne uka, det..


Slik ser det ut på salongbordet mitt akkurat nå, men jeg tenker at det fort blir værre i løpet av kvelden. Det får jeg bare overleve, jeg skal kose meg med håndarbeid, smågodt og Twilight, av alle filmer i hele universet. 👍

Likes

Comments