Hej igen!


Jeg tænkte, at jeg lige ville fortælle lidt om, hvordan processen indtil videre har set ud for mig.

Første gang jeg hørte om udveksling var gennem en ven, hvis storesøster har været afsted, og hun var absolutely in love. Jeg valgte at nærstudere hvad alt det her udvekslingshalløj var for noget. Jeg læste en MASSE blogs fra tidligere udvekslingsstudenter, og fik sat mig rigtig godt ind i, hvad det hele gik ud på. Efter en del tanker og snakken frem og tilbage, blev jeg enig med mig selv og min familie om, at jeg skulle afsted.

Jeg havde hørt en del godt om en organisation kaldet Explorius, så jeg researchede lidt på dem og fandt ud af hvilke krav de havde, hvordan de fungerede som organisation, osv. Mine forældre og jeg besluttede os derefter for at bestille et af deres uforpligtende interviews. En medarbejder kom hjem til os, og vi snakkede i et par timer om alt hvad der har med udveksling at gøre. Efter interviewet besluttede vi os for, at det var dem, jeg skulle rejse med!

Et par dage senere fik jeg en mail, hvori der stod, at jeg var godkendt. Det eneste jeg så skulle gøre, var at tilmelde mig endeligt til programmet indenfor 14 dage, men da jeg stod og skulle på efterskole, og stadig ikke vidste om jeg skulle være 2. års elev, så fik jeg lov at rykke fristen til efter efterårsferien.

Vi valgte, for lige at få det sidste info med, at tage til et af deres åbne infomøder. Her kom en tideligere udvekslingstudent ud og fortalte om hendes oplevelser og erfaringer i USA, hvilket jeg syntes var rigtig spændede. Da mødet var færdigt, forlod jeg lokalet med et smil på læben og en fantastisk følelse indeni. Jeg kiggede på min forældre og sagde "Det her SKAL jeg bare!"

Vi tog derefter hjem, og fik mig endeligt tilmeldt - og da vi udfyldte formularen og trykkede "send", vidste jeg bare, at det var den rigtige beslutning.

Jeg har fået tildelt underorganisationen CETUSA, som vil være min støtte i USA under mit ophold. Det er dem der er med til at placere mig hos min værtsfamilie. De vil sende alt informationen om mig ud til værtsfamilierne, og sørger for at finde en familie som passer perfekt til mig. Jeg vil få tildelt en områdesrepræsentant, som vil være med til at hjælpe mig igennem de eventuelle svære situationer, der kunne opstå.

Jeg fik i går tilsendt en mail med den lange ansøgning, der skal udfyldes. Noget skal udfyldes af skolen, andet af lægen, og noget helt tredje af mig selv og mine forældre. Så der bliver en del arbejde, da det hele skal printes ud og underskrives, og derefter scannes ind igen. Jeg har 3 uger til at udfylde ansøgningen, hvorefter Explorius gennemgår den for fejl og mangler - så det er bare med at komme igang :)


Knus Stine.

Likes

Comments

Hej og velkommen til!

Mit navn er Stine, og jeg går i øjeblikket i 9. klasse på efterskole. Til sommer forlader jeg lille, trygge Danmark, for at tage på mit livs eventyr! Jeg rejser i skoleåret 18/19 til USA som udvekslingsstudent med Explorius, og jeg er indtil videre fuldt ud tilfreds med dem!

Jeg har oprettet denne blog så familie og venner kan følge med i mine oplevelser, men selvfølgelig også til andre som synes det kunne være spændende at følge med.

Knus Stine

Likes

Comments