Første morgenforing av vintersesongen er unnagjort. Litt godt, samtidig som jeg kjenner hvor lat jeg har blitt i løpet av 5 måneder med sommerbeite. Akkurat nå ser jeg frem til å gå ut å møkke litt etter frokost, det gjør at jeg føler å ha bedre kontroll på hestene. Selv om jeg ser etter dem hver dag på beite, så får jeg fulgt opp bedre matnntak, avføring, oppførsel og får vært mer sammen med dem. Det er en god følelse.

Det er vått og tåkete med tung yr i luften. Jeg ønsker ullsokker, lue og hansker velkommen. 

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Da er beitetiden over for oss. Den gode, herlige og lyse beitetiden. Tiden man ikke trenger å gjøre stallarbeid, men bare ha hest og trene. Den er over.

Jeg ordnet gjerde på den ene utegangen i dag og bråbestemte meg. Min bedre halvdel hjalp meg over med dem og fylte vann. Hestene har fått 5 1/2 måned på beite i år og jeg er kjempe fornøyd. Planlegging og lengting etter neste års sommerbeite er allerede i gang. Nå håper jeg at snart frosten kommer og at vi får masse masse snø i vinter.

Det er noe mer grus på utegangen de ble satt på i dag og de blir stående der til jeg har fått fiksa mer på den andre utegangen som jeg egentlig ønsker å ha dem på. De har ikke stått på denne før og det førte til mye tulling, løping og leking når vi slapp dem.

Selv om beitetiden er over så er det på en måte godt også. Det blir som å komme tilbake til hverdagen etter en lang ferie. Nå starter møkking, faste fôringer, dekkenskift for gamlemor og flishenting.

Likes

Comments

Hendelse: 15.10.2017

To treningsmål oppnådd på en dag! Det blir ikke bedre enn det! I går samme dag som jeg klarte å løpe 3km på under 15min, så runda jeg også 2000km på hesteryggen! SÅ utrolig herlig!

FRemdeles er det 2 1/2 måned igjen av året og jeg er utrolig spent på hvordag vi ligger ann i slutten av desember. Nedenfor ser dere hvor mye vi har ridd per måned.

Likes

Comments

Jeg er så utrolig lei av å hele tiden ta opp mobilen for å sjekke hvordan jeg ligger ann med tid og fart på rideturene mine. Tracking av treningsturene tar mye av batteriet på iphonen, det å sjekke tar tid og jeg ønsker ikke å være så opptatt med telefonen når jeg trener levende dyr på 200-600kg ute i skog og trafikk.

Denne uken gikk jeg til innkjøp av en Garmin Forerunner 35, enkel og billig treningsklokke som kan tracke. Den synkroniserer med Garmin-appen og videre kan Endomondo konvertere treningsøkten over til seg. Helt supert!

Jeg valgte limelight som fargen heter, men fåes også i turkis og svart. Svart var faktisk dyrere. Klokka bestilte jeg her på XXL.

Samtidig så bestilte jeg også denne vesten, en Abilica Weightvest Flexi, Den har jeg planer om å bruke under ridning da jeg er ganske så lett. Ekstra trening for meg og for hesten. Vesten kan strammes godt inntill kroppen uten å være klumpete. Den har vekt som man kan justere fra 1,25kg til 10kg. Helt supert mens man venner seg til ekstra vekt. 

Likes

Comments

Skrevet: 15.10.2017

Hater å måtte skrive denne bloggen for jeg er ikke en treningsfreak som løper rundt i treningstights hele dagen med lodd på beina, manualer i henda og en vektvest på overkroppen som veier 50kg.

Men i dag har jeg klart det. Jeg har klart å løpe 3km på under 15min. Det er noe av det jævliste jeg har gjort noen gang, men så fantastisk gøy å ha klart det! Så nå skal jeg skryte av det i et par uker til alle jeg møter.


Likes

Comments

Jeg liker å jobbe, men det å stille seg om fra å jobbe halv-vakt til å gå dobbelt vakt det er vanskelig. Jeg fikk kommet hjem og ridd i nøyaktig 25min før telefonen ringte og jeg ble spurt om å komme tilbake og jobbe kveldsvakt. Siden jeg er alene hjemme i kveld så svarte jeg ja og fikk fullført treningsrunden, hoppa raskt i dusjen og spist litt taco før jeg dro til jobben igjen.

Amarone var ganske så grei. Hun hadde god driv og stoppet bare opp en gang. Ettersom jeg måtte tilbake på jobb ganske så raskt så var det bare Amarone som fikk tur i dag. I morgen har jeg fri og håper været er greit nok til å trene begge unghestene.

Likes

Comments

​Det er skikkelig høst i været. Kaldt, grått, tåkete og regn. hoppene har fått på regndekken uten foring. De står fremdeles på beite. Nå skal det regnet skikkelig i natt før det blir pent i morgen. Jeg tenker at hestene kommer til å få stå på beitet ut neste uke. Da har de stått på beite siden starten av juni og da har de fått stått på beite i nesten 5 måneder. Neste år håper jeg å kunne få slippe dem enda tidligere, så de kan være fulltid på beite deler av mai også. Krysser fingrene for det. 

Selv om høstværet har kommet så var det en utrolig stemningfylt morgen på beite. 

Likes

Comments

.... hesten faller ned på bakken og ruller seg som en gærning så fort du slipper henne ut etter trening. Senta viser det veldig godt når treningen har vært bra og hun virkelig har fått ut masse energi.

Bildene er fra et par uker siden og lå på den gamle telefonen min. Siden jeg har fått ny telefon så lastet jeg opp disse bildene før jeg slo den av for godt. Jeg likte dem så godt at jeg ønsket å dele dem og at de ikke skulle gå totalt tapt.

Likes

Comments

Helgen er på hell, og det har vært min første frihelg på ti uker, Jeg er veldig fornøyd med helgen, Jeg har fått slappet masse av, jeg har kost meg med hundene og tatt de med på rideturer, spist god mat og hatt fantastiske treninger med hestene.

I går fikk jeg jo en fin dressurøkt med Amarone og en fin 11km tur med Alva. I dag var jeg tidligere ute i stallen og tok med meg Amarone på samme 11km tur som jeg red med Alva i går. Amarone var ikke helt villi og hadde flere stopp. Vi hadde heldigvis med oss Troya som hjalp oss i gang når vi stoppet. Selv med noen stopp så ble det en veldig fin tur, hun hadde ganske godt driv når hun ikke stoppet og var veldig fram. Jeg mistenker vinterpelsen som gjør sitt inntog og at det var ganske så varmt i dag. Snart blir det barbering.

Etter turen med Amarone, så ble det en enda lengre tur på Alva. Egentlig så var tanken at Alva skulle få en baneøkt, men når jeg tok inn Alva fra beitet så følte jeg for alt annet enn akkurat det og det ble en god, fin, lang tur på 18km. Etter trening fikk de begge to lucernegrøt med b-vitaminer og elektrolytter. 

Jeg elsker å dra på tur i slikt høstvær, det er varmt og lyst men kjølige drag i vinden som passer perfekt for lengre og tyngre turer. TIlsammen denne helgen så har jeg ridd 41km, jeg er mer enn fornøyd!! 

Likes

Comments

Jeg liker ikke å skryte så mye av ting jeg har, eller jo det gjør jeg. Hehe. Vanligvis så pleier jeg ikke å blogge om det men forrige uke fikk jeg så utrolig nok av min gamle Iphone som ikke kunne instalere den nye programvaren pga for lite lagringsplass. Problemet videre var at det ikke var flere apper å slette eller bilder for den saks skyld. Så utrolig irriterende. Det endte med en fantastisk ny knallrød Iphone 7 med mye mye større lagringsplass!

Jeg er kjempe fornøyd. Batterikapasiteten, lagringsplassen, kamerakvaliteten, kjermstørrelsen og ikke minst den fantastiske knallrøde fargen. Jeg har bestilt tre deksler fra wish.com, de skal dere få se når de kommer!

Likes

Comments