Hej dér!

Så blev det blive mandag igen... Derfor kan man godt have brug for noget ekstra lækkert, MEN det skal være nemt, for alting kan hurtigt gå glat på en mandag.

I gå fik jeg helt vildt meget lyst til hjemmelavet pesto - cyklede en tur i Aldi og fandt lækre, billige og friske råvarer. Jeg har lavet min pesto lidt på gefüle, og ikke i en rigtig blender, men i en minihakker - det kan sagtens lade sig gøre, så her kommer opskriften!

Én pote basilikum
Én dl olivenolie
Tre spsk. revet parmasan
Ca. ét fed hvidløg (eller efter behov)
Salt & peber

Blend eller hak det hele sammen indtil du er tilfreds med konsistensen. Jeg kan godt lide, at det er lidt groft, så man kan smage, hvad der er i. Man kan også sagtens komme pinjekerner i, men det havde butikken ikke lige hjemme til mig i går. Jeg valgte at hælde min pesto på et lille fint glas, så er det nemmere (og pænere) at opbevare i køleskabet. Tror det kan holde sig et par dage på køl, men så længe kommer det ikke til at stå i det her hjem - det smager nemlig alt for godt! HAPS!

God fornøjelse og glædelig lorte-mandag til alle!

~ Stine

English version

Well, hello there!

And then it was monday again... On days like these you just need something ekstra delicious, BUT it has to be easy, cause everything can easily go wrong on a monday.

Yesterday I suddenly got a craving for homemade pesto - got on my bike to Aldi, and found some delicious, cheap and fresh things. I made my pesto a little on the feeling, and not in a blender but in a mini-chopping-machine - do it how ever you feel! Here comes the recipe.

One potted basil
One dl of olive olie
Three tbsp. of parmasan
About one clove of garlic (you can do as many as you like)
Salt & peber

Blend or chop it all together, until you think it's just right. I like when it's a little roughly chopped, so you can taste what it's made of. You can add pine nuts, i you want - it was just that, the store didn't have them for me yesterday. I chose to but my pesto in a tiny jar, that makes it easier (and prettier) to have in the fridge. I think it's good for a couple of days in the fridge, but it wont stay for that long in this home - it tastes too good! YUM!

Enjoy and have a nice crappy-monday everyone!

~ Stine






Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - klik hér!

Likes

Comments

Liv, Ugen der gik

IsHej derude!

Pludselig fik jeg hammer travlt! Nåede lige at fortælle, at jeg har fået nyt job i København - og så gik det lige stærkt derefter.

Jeg er nu startet som vikar i den dejligste vuggestue inde ved Kongens Nytorv. Indtil videre kun 2-3 gange om ugen, fordi jeg stadig venter på at komme til mundtlig eksamen i slutningen af juni. Efter eksamen bliver jeg barselsvikar, og så bliver det pendling hver dag (medmindre jeg finder mig et sted at bo inden!).

HURRAA! Jeg kan endelig fortælle at, i torsdags fik Simone (@Kokspang) og jeg endelig afleveret vores bacheloropgave, og hold nu op hvor er vi stolte! Det var den mærkeligste følelse, at trykke på knappen og overgive opgaven til nogle andre - pludselig var vi færdige... Vi kunne ikke være mere glade for vores resultat, så nu glæder vi os bare til eksamen!

Jeg er SÅ glad og stolt for tiden, men også TRÆT! Kan virkelig mærke, at jeg ikke rigtig har haft en normal hverdag i meget lang tid. At skulle op kl. 05 har aldrig været mig, men det har faktisk ikke været så stramt, som jeg frygtede. Tanken om at skulle ind til de dejlige børn og nye kollegaer i København, overskygger det sure i at skulle tidligt op.

Her får I lige lidt stemningsbilleder fra i torsdags, da jeg var på The Union Kitchen inden fyraftensmøde/foredrag. Kan varmt anbefales! P.s. deres white chocolate cheesecake er alt for lækker!


Håber I nyder vejret og har en dejlig søndag!

~ Stine

English version

Hi outthere!

Suddenly I got very busy! Just manage to say, that I've got a new job i Copenhagen - and then it got busy as hell after that.

I've now started the new job in a pre-daycare near Kongens Nytorv. This month it's only 2-3 times a week, because I'm still waiting to finnish my educating in the end of june. After my exam I'll be on full time - and that means going by train everyday (unless I find a new place to live by then!).

YAAAY! I can finally say, that last thursday Simone (@Kokspang ) and I finnished our bachelorthesis, and geez we are proud! It was the weirdest feeling to press the button, and leave it for someone else to read - suddenly we where done... We couldn't be more happy for our results, and now we're just looking forward to the exam.

I'm so happy and proud at the moment, but so tired too! Can really feel, that I haven't had a real everyday rutine for a very long time. To get at 05 in the morning has never been my style, but it's actually not that hard yet. The thought of being with those amazing kids all day, makes it all worth it.

Above you will see some pictures from thursday, when I was at The Union Kitchen with my new coworkers before an eveningmeeting/lecture. This place is so nice! And hey - there white chocolate cheesecake is too good!

Hope you are enjoying the sunshine and having a lovely sunday!

~ Stine


Likes

Comments