Jag älskar verkligen Snapchat och tycker att det är ett roligt sätt att kommunicera med andra. Det blev till och med lite roligare när Snapchat lade till ramarna och filterna man kan använda. Nästan alla använder sig av hunden men min favorit är nog den som gör en snyggare, haha! Men helt ärligt i land så funderar man på vad det krävs för att jobba på Snapchat. Kolla bara på ramen där man är en brödskiva. Vem vill ens vara det?! En livs levande brödskiva, nej tack!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jobbhelgen har börjat och det är faktiskt helt okej att jobba, speciellt när vädret inte är perfekt. Bästa är ju att man får dubbelt betalt efter kl 13 på lördagar också!

Ha en underbar lördag och kom och köp! 

Likes

Comments

Skön bild från Masai Mara Nationalpark på de vackra girafferna.

Fredag, igen? Tiden verkligen springer förbi och idag går de flesta på semester och jag är SÅ avundsjuk. Kollade mitt schema som de ändrat men jag får tänka "cash is king". Jag är helt säker på att jag åker iväg på någon liten solsemester i början av september, sugen på Grekland. Behöver verkligen sol och bad för att klara av resten av året.

Strax rullar jag iväg till jobbet för att starta denna jobbhelg. Cash is king och jäkla va skönt det kommer kännas när jag åker iväg i höst och alla andra jobbar och är hemma!

Likes

Comments

Jag har länge varit sugen på att åka iväg och volontärarbeta och hjälpa andra. Jag tänkte ta tag i detta nu i höst och boka en resa. Jag har pratat lite med såna jag känner som har åkt iväg och frågat dem lite vad man ska tänka på och lite så.
Det jag vet är att jag vill jobba med människor på ett eller annat sätt. Då tror jag att jag kommer att få mer tillbaka än om jag skulle hjälpa djur till exempel. Så människor är klart. Sen är det ju vart jag vill åka. Jag har ju som plan att besöka alla världsdelar innan jag fyller 25 och tänkte att då slår jag två flugor i en smäll och åker till Sydamerika och volontärarbetar men nu känner jag mig lite orolig för att åka dit då jag har hört mycket skit om zikaviruset och så.
Jag har möjlighet att åka till Sri Lanka och volontärarbeta, då min gamla varmkökslärare har kontakter där nere. Men jag vet inte för då åker jag själv och det är inte genom någon organisation eller något liknande och då blir jag lite feg. En vän som jag fick i Australien har ett par kompisar som har ett projekt i Ghana där de driver ett barnhem som jag så gärna skulle vilja åka och besöka.

Jag har ju som sagt frågat runt lite till folk som jag känner som har åkt och de pratar om Volontarresor.se och Studin.se. Det är så svårt att bestämma sig. Jag vet att jag vill jobba med barn, vara borta i 4 veckor max, känna mig behövd och att jag gör någon nytta.

Jag ska kolla runt lite mer och höra mig för ännu mer innan jag bokar. Jag håller tummar och tår att jag kommer iväg nu till hösten!

Likes

Comments

Gyllenetider 2013 i Jönköping​

Tidigt i början av veckan fick jag ett sms av bästa Carro och frågade om vi inte skulle ta en promenad, som vi alltid gjorde innan hon flyttade till USA och sedan till Stockholm, och då sken jag upp som en sol. Som jag saknar att promenera med henne! Vi pratar alltid om allt mellan himmel och jord, oftast får vi ta och gå en omväg för att vi inte hinner med att prata om allt när våran standard runda tar slut. Precis som denna gången gick vi en extra runda som slutade på ca 1 timme och 50 minuter.

Vi sa det flera gånger och har sagt det tidigare, det känns verkligen inte som om man motionerar eller tränar när man går med någon annan, benen bara flyger fram av sig själv. Underbart! Promenader är det bästa, de bästa är dem med Carro! <3

Likes

Comments

Världens bästa Jessica!

Livet är inte jätte kul för tillfället, jag känner ofta så när jag är ledig mycket, det är då man hinner tänka tror jag. Jag är i alla fall inte på topp utan känner mig lite smått i ofas. Det är mycket tankar som flyger runt i huvudet nu allt ifrån flytt, jobb, resor, lägenhet, kärlek, plugg, vänner, träning och framtiden. Jag skulle helst av allt bara vilja boka in en resa och åka iväg där det är soligt och varmt. Det kanske är att fly ifrån sina problem men jag känner att det skulle hjälpa för stunden i alla fall.
Annars, livet rullar på. Jobbar, plockar bär och äter typ, inte så mycket mer än det för tillfället. Men vad har jag att klaga på egentligen? Det finns dem som har det så mycket sämre än vad jag har det. Livet går vidare och jag får bara försöka att hänga med också.
Over and out! <3

Likes

Comments

Jag har länge tänkt att jag ska göra någonting för andra. Jag har verkligen det så bra så att få ge någonting till någon annan känns bra. I höstas började jag att fundera på att klippa av mig håret för att donera det till cancerpatienter som vill ha peruker. Jag kollade lite på nätet vilka krav det fanns och vart man ska lämna håret till. Jag hittade olika information på olika sidor men jag visste att jag behövde klippa av en bit för att det skulle bli något. Jag drog ut lite på det och mätte lite hemma men tyckte att det skulle bli i kortaste laget om jag skulle klippt mig då.

Tiden gick, håret växte så det knakade, jag åkte till Thailand och blev mer och mer irriterad på håret som både var tjockt och långt. När jag kom hem från Thailand efter årsskiftet så bestämde jag mig, jag skulle donera mitt hår. 2016 ska bli mitt år då jag ger tillbaka till andra. Jag hade sagt till en av mina kollegor om min plan att klippa av håret och då blev hon också lite sugen. När någon också nappar på en idé så vill jag vara den som gör det först. Jag pratade med min frisör och kollade ännu en gång upp vilka krav som krävdes för donation. Vi bestämde en klipptid och jag kunde inte längre dra mig ur.

Kraven som gäller för att donera hår till peruker är:
- obehandlat hår
- håret ska klippas av i flätor, där håret från tofs till tofs ska vara minst 20cm
- rent och torrt vid klippning

Några dagar före min klipptid hade jag en tid hos frisören för en extra koll för att kolla så att håret var som det skulle och att vi bara kunde köra när det var dags. När dagen D var framme åkte jag till frisören men lite smått panik. Satte mig i frisörstolen och vi mätte och hade oss. Vi kom fram till att vi hade rätt mycket att spela på med rätt som det var så var första flätan klippt och då var det bara att fortsätta. Jag kommer ihåg att jag kände mig så jäkla stolt och duktig. Bästa känslan! Lättnaden som uppstod när håret var färdigklippt var underbar, lätt, fräscht och befriande.

När jag var klar hos frisören tog jag mina flätor och åkte hem igen. Det tog lite tid innan jag fattade vad jag hade gjort, +30cm hår är ändå väldigt mycket hår. Med lite ånger, panik och besvikelse åkte jag till jobbet och bara ville att dagen skulle ta slut. När jag kom hem från jobbet och loggade in på Facebook så hade min frisör lagt upp bilderna ovan och det var så många som både gillat, delat och kommenterat. Det var över 550 som hade tryckt på gilla knappen och många som frågade hur vi hade gjort och vad kraven var, då kände jag att jag hade gjort rätt sak.

För helt ärligt det är ju bara hår. Eller för mig så är det bara hår, det växer ju ut. Om jag kan glädja någon med mitt hår så gör jag det mer än gärna. Jag har fått så mycket beröm och fina ord. Och självklart så finns det dagar jag ångrar mig något otroligt men då tänker jag på de som är sjuka och om jag var i den situationen, då försvinner ångern rätt snabbt. Jag har hellre ett kort, friskt och fräscht hår än långt och slitet.

Jag skickade mitt hår till Smink och Perukmakar´n i Stockholm. Mest då de garanterar att håret som du skickar går till peruker som patienter som drabbats av cancer och inte till vanliga peruker som till teater eller liknande.
Adress och kontakt har du här:
Smink & Perukmakar’n Kocksgatan 56 (ingång Renstiernas gata 21), 116 29 Stockholm. Telefon: 08 – 643 11 12

Att ge till andra är någonting som du aldrig ångrar.

Likes

Comments

När Kalle fyllde 4år fick han självklart en gul mini Lamborghini i form av en elbil. Han blev så glad och självklart blev kusinerna lite småavundsjuka men de fick också lov att provåka några gånger.
Det var synd att det var en viktgräns på ca: 20kg för annars skulle jag också åkt runt i den. Kanske bättre att skaffa sig en i stor modell och åka i istället.

Likes

Comments

Midsommardagen bestod av kalas för min brorson Kalle som hade fyllt 4 år. Mer än hälften i släkten fyller år i juni månad så det blir mycket kalasfirande i denna månaden.

Vi var på en brandstation utanför Halmstad där min bror jobbar som deltidsbrandman, och hade både paketöppning, vattenkrig, matade änderna vid Nissan och åkte till utomhusbadet. Det var tur att det var varmt ute för oj så blöt jag blev under vattenkriget. Min vattenpistols vatten tog slut väldigt snabbt vilket gjorde att de andra kunde spruta ner mig men payback is a bitch så jag kom tillbaka starkare än någonsin med en vattenpistol som kunde spruta dubbel så långt som de andras. Tänk att med lite vatten så kan man ha hur kul som helst.

Grattis igen Kalle på 4års dagen!

Likes

Comments

Min midsommarafton var först planerad för en heldag på Liseberg men det blev ändrade planer när en inte hade bil, jag blev sjuk och inget gick ihop.
Det blev en dag hemma hos min halvsyster, som fyllde år, och hennes familj + andra släktingar. Mycket bättre än förväntat och OJ vilket väder vi bjöds på! Vi sa det flera gånger, men sånt här bra väder på midsommarafton var det längesedan vi hade. Jag känner alltid hur gammal jag låter när jag pratar om vädret, åldersnoja ja.
Vi hade en fin dag med studsmattehopp, till min förtjusning, barnen badade i poolen, spelade lite fotboll och busade. Självklart bjöds det på sillunch, jordgubbar och grädde till efterrätt, på kvällen blev det grillat och tårta. Det finns inte mycket som är godare än grillat, jag passar på att njuta lite extra när det bjuds för hemma hos mamma händer det aldrig att grillen tänds då ingen av oss kan grilla.
Mina systerdöttrar fick tag i min mobil och tyckte att de olika filterna och ansiktsigenkänningarna var roligt på Snapchat. Att bli en hund och att tungan sträcktes ut var hysteriskt roligt, tyckte de. Förlåt till alla mina kontakter på Snapchat som blev bombade med bilder från mina systerdöttrar.
Min midsommarafton blev en väldigt bra sådan, jag hoppas att eran också blev det.

Likes

Comments