vardag

Mina pojkar ville ut och fota en fredagskväll härom veckan, så vi landade på Rålis.

Nu är det snart Fredag igen, men denna gång spenderas den nog hemma hos föräldrarna. Jag har ju lyckats ta mitt körkort (WIHOOO!!!) och måste hem till Dalarna för att hämta ut det, och senare i helgen bär det förhoppningsvis av till Norrköping för att hälsa på världens mest saknade vän. Någonstans där emellan hade jag gärna fått mina fransar fixade också. Tackar gudarna att det är löning imorgon och känner att jag måste unna mig något för att... ja jag överlevde en månad till. Vardagslyx heter det kanske?

På tal om just vardagslyx så är jag en stark förespråkare för tupplurar. Särskilt när sömnen om natten inte alltid går som planerat. Men nu känner jag att det börjar spåra ur lite, för vid det här laget är det snarare som att jag tar en tupplur på natten och sover på dagen... 5 timmar lyckades jag precis vakna upp ifrån?! Ställde klockan på en timme framåt men så blev det inte riktigt. Vardagslyxen ska man nog hålla till måtta, det blir kommande veckas utmaning. ;)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

vardag

Min lilla Mio fick hänga med till Dalarna härom veckan!
Hade en extra kaninbur som jag har i Dalarna just nu för just såna här tillfällen då jag inte bara ska vara borta en natt. Jag var lite orolig att han skulle bli stressad över miljöbytet men han var så cool och gick direkt på upptäcksfärd och gjorde sig hemmastadd, Han tog kanske för sig lite väääl mycket när jag plötsligt fann han i mammas stora planta där han nöjt satt och åt... Lyckligtvis gick det bra med honom, blev lite orolig om magen skulle få lida. Mammas planta fick desto fler skador.

Även om Mio hade det bra i Dalarna blev han väldigt glad över att få komma hem sen, borta bra men hemma bäst såklart!

Likes

Comments

vardag

Såå underbart att slippa ställa klockan och få mysa i sängen hur länge man vill.

Klockan har hunnit passera lunchtid och dagens största insats var att dra sig ut för att köpa kaffe och bulle.

Kom dessutom hem med en ny bok som jag verkligen hoppas inte bara får stå och samla damm i bokhyllan. Jag är expert på att handla böcker för att sedan aldrig röra dem igen, en dålig vana jag verkligen vill ändra på. Det är bara så svårt att gå in i en bokhandel utan att komma ut med något, men samtidigt finns det redan för mycket jag vill läsa och resultatet blir att jag knappt läser alls. Hade jag bara en bok hade det kanske varit lättare.

Jag avskyr att avsluta en bok mitt i. Istället för att lägga undan en bok som inte var som jag tänkt, får den ligga på bordet och damma och jag intalar mig att NÅGON gång så lär jag väl öppna den igen; den måste få ett avslut. För att undvika detta har jag märkt att är böckerna något mindre, så känns de mindre ansträngande att ta itu med. När jag var yngre kunde jag jobba mig igenom bibeln om jag så ville, men jag måste öva upp det tålamodet och åtagandet igen att läsa tyngre böcker, genom att börja med mindre.

Denna är boken som en av mina favoritfilmer baserades på, Never let me go. Inte hade jag någon aning att nobelpristagaren hade skrivit den? Lagom tjock också, så det blir nog bra. Ska varva den med första delen av Outlander-serien som jag också tagit mig an. Får se om det kanske blir en liten bokrecension sen?

Likes

Comments

vardag

Eftersom pappsen har fyllt år så blev det en sväng hem till föräldrarna och mitt fina barndomshem.
Älskade att växa upp ute på landet, med naturen utanför dörren, alla djuren, och äventyren med kompisarna. Men så kommer den där åldern då man blir hemmablind och allting annat lockar istället. Tack och lov så är den tiden över och nu fylls jag av en mysig värme i hela kroppen när man får gosa ihop i soffan och kolla ut genom de franska fönstren och se hästarna beta. Lite julaftonskänsla varje gång jag kommer hit. Blev bara en natt denna gång, men i och med att jag sällan stannar längre än ett par nätter så hinner jag inte tröttna. Förutom på vårt internet då... Men det får man leva med.

Strax så kommer mormor och resten av gammelgänget och vi ska äta gott (älggrytsbitar <3), så ska försöka hitta på ett par ordentliga byxor och borsta håret lite. Jag tappar konceptet lite på hur man ser anständig ut när man hänger på en bondgård mitt ute i ingenstans, jämfört med hemma på södermalm. Men att kunna gå runt i myskläder är helt klar bäst. :)

Likes

Comments

vardag

En av Mios bästa kompisar kom och hälsade på häromdagen, Tom! Han blir så glad när folk kommer över för då vet han att han får både uppmärksamhet och godsaker. Tommis och jag hade gjort en helt sjukt god carbonara, och då fick Mio passa på att smaka lite basilika. Det luktar ju så otroligt gott att ha det stående i köket? Äter ju så sällan rätter där det passar att ha på, och så blir det inte mer än ett par blad per tallrik, men jag tänker att Mio säkert hjälper till att äta upp den.

Tänkte om jag inte skulle ta och göra ett helt eget inlägg där jag presenterar Mio? Min lilla kaninkompis som håller mig sällskap här på söder. Han är ju så rar men otroligt svår att ta bilder på, för sätter man sig ned på golvet så vill han direkt komma fram och kolla vad jag håller på med och har i handen. Det gäller att vara snabb, de få sekunder man har på sig. ;)

Likes

Comments

vardag

Igår lyckades jag motstå tanken att ta mig en tupplur i soffan och istället tog jag mig ut och gick en vända runt kvarteret. Jag har köpt mig en liten kompanjon som passar perfekt när jag inte vill dra med mig min stora kamera men inte tycker att mobilen duger, och det är en liten Sony A6000! Tänkte att det kunde få sig ett eget inlägg så småningom, när jag hunnit lära känna den lite mer. Igår var första ordentliga testet av kameran och är sååå nöjd! Alla bilder ovan är tagna med den och jag tycker den levererar över mina förväntningar. Den kommer absolut få hänga med i väskan framöver, och förhoppningsvis uppmuntra lite mer spontan fotografering och fångande av vardagsögonblick, vilket jag tror i sin tur kommer underlätta mina bloggdrömmar också haha. ;)

Likes

Comments

vardag

... Hälsar vi till Falcon! Efter Nero, familjens tidigare schäfer, gick bort så har det varit tomt hemma på mamma och pappas gård. Men nu har Falcon kommit, en rar lite gosse på 5 månader, och det har givit gården och hela familjen så mycket mer liv! Detta var precis vad vi allihop behövde tror jag. Det har varit en del motgångar inom familjen, men denna lilla kille sprider såå mycket glädje och liv och kärlek. Precis som Nero har han den där sockersöta, vänliga blicken. Astrid är en duperduktig barnvakt också, och nog har även hon blivit gladare sen Falcon kom. <3

Hallåå där!!


Likes

Comments

vardag

Under en av de varmare dagarna i Juli tog jag och min kära vän Mosa oss till Djurgården.
Planen var att gå runt med våra kameror och se vad ön kunde erbjuda två fotoentusiatser, men vi hamnade då på skansen. Jag har alltså bott i Stockholm i flertalet år nu men ändå inte varit en riktig turist i min egen stad, och skansen var ett utav många turistmål jag inte fått chansen att besöka.

Nu är detta i alla fall avcheckat från min bucketlist och jag är väldigt nöjd! Något varmt och något trånga skor, men jag njöt av miljön som erbjöds. Det är alltid härligt att åka iväg med en annan fotonörd, då man inte är ensam med att stanna kvar lite för länge vid en, för en annan människa oviktig, detalj som potensiellt kan bli en bra bild, och gemensamt se det hela ur en fotografs ögon och leta möjligheter.

Själv föll jag mycket för djuren. Jag ville ta vara på möjligheten att få komma så nära dem! Flera gånger såg jag klisterlappar som talade för att skansen är 'Djurplågeri', men min uppfattning stämmer inte alls med denna. Alla djuren lever gott i mina ögon, och det var en underbar dag att trapetsera genom Skansens all grönska och fauna.

Inuti stämningsfulla Seglora Kyrka andades man historia.


Likes

Comments

Header