Denna nallen är virkad i Järbo Soft Cotton enligt Järbos beskrivning 91168. Själva virkningen var enkel, sy ihop var desto krångligare! Dels på grund av att det är så många delar men också för att det är så pilligt! Får dessutom tillägga att jag inte direkt är någon höjdare på att sy för hand. Var så öm i fingrarna när jag var klar så svor på att aldrig göra om något liknande igen. Men när jag såg det färdiga resultatet så fick jag erkänna att det var värt det för jag blev så nöjd med resultatet! Så nu planeras att göra fler, men i andra färger. Kanske blå kropp och rosa nos/händer och fötter?

Just denna nallen blev en mycket uppskattad julklapp.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har funderat ett tag på att sy en julstrumpa (det är ju så tråkigt att köpa saker man kan göra själv??) men så slog det mig att jag kunde virka mig en! Hittade ett rött garn längst ner i garnkorgen, det har jag haft liggandes jättelänge här hemma. Vet inte ens vad det var för ett garn då lappen runt var borttagen. Det gråa garnet är Scheepjes Stonewashed XL. Jag använde inget mönster utan jag improviserade fram strumpan. Sen som detalj sydde jag i en knapp samtidigt som jag fäste upphängaren.

Strumpan blir fin att ha nu till jul. Skulle vilja göra en till men tror inte det röda räcker. Kanske kan jag göra en som är tvärtom i färgerna, alltså grå med röd randning?

Likes

Comments

Några mössor stickade i Viking Björk som är ett jättemjukt och fint garn. Mönster ingick då jag köpte garnet.

De är ganska tunna så funkar fint att använda nästan året runt. Enkla att sticka.

Stickade på rundsticka eller strumpstickor.

Blev även en liten babymössa.

Likes

Comments

Första inlägget får bli snäckskalssjalen som jag gjorde för några veckor sen. Blev väldigt nöjd med den! Virkad i Catona 263 Petal Peach. Det gick åt 5 nystan á 50 gram. Till kanten använde jag Merc. 8/4 från Garngrossisten.

Mönster: SaannisDesign. Några små justeringar jag gjorde var i 10 lmb gjorde jag 8 lm. I 5lmb gjorde jag 3 lm. Andra varvet på kanten gjorde jag 3 lm till picot.Likes

Comments