Samarbeten

HEJ PÅ ER! Denna onsdagskväll tänkte jag tipsa om en relativt ny blogg för mig, nämligen Vanja Persson . Hon är en 20-årig nybliven mamma till urgulliga Freya, som är född i Juli 2016. I sin presentation skriver hon att hon älskar träning och hälsa, och är dessutom en riktig baddare på fotografering. I bloggen får ni följa deras vardag, med allt vad det innebär. Vanja bjuder i sin blogg på personliga och välskrivna inlägg, fina bilder och en hel del annat smått och gott. In och kika, vettja!

Likes

Comments

Föräldraskap

Nej, vet ni vad. Ibland känns det som att dessa skrattretande bajsolyckor inträffar alldeles för ofta. Som när vi häromdagen skulle in och handla en snabbis - trodde vi...

Redan när jag knäppte upp bältet på Stina kände jag den där bekanta och lite fräna bajsdoften kunde snabbt konstatera att det var min tur, jäklar. Jag kilar in i affären och till toaletterna, men inser snart att toaletten med skötrum är avstängd. Nåja, nöden har ingen lag. Efter några smidiga mammafinesser och efter en hel del bökande lyckas jag byta den överfulla blöjan. Vi smiter vidare in i butiken och handlar våra saker. Men vi hinner inte långt innan det börja spraka ordentligt i blöjan. Vi skyndar oss till kassan för att betala och går med rappa steg mot den lilla toaletten utan skötbord.

Den här gången gör vi det ihop, och tur var väl ändå det! En alldeles överfull blöja som färgat byxbenen bruna. Samtidigt som vi försöker krångla av de kladdiga brallorna och den överfulla blöjan börjar en lång kö bildas utanför dörren (som vi för övrigt lämnat öppen på grund av det trånga utrymmet). Jag börjar svettas. Där står min sambo med Stina över det lilla mini-handfatet när ungen börjar prutta ljudligt. Det ekar i rummet när bajset träffar klinkergolvet, SPLASH. Sambon byter grepp om den hala lilla ålen han har i händerna, som desperat försöker finna fortfästet i handfatet. Han kliver i bajset på golvet just som en ny bajsbomb träffar hans andra sko.

Människorna utanför suckar högt och jag letar frenetiskt efter ett par rena byxor men utan någon större fiskelycka. HELVETE!

Vi gör vårt allra bästa för att försöka bli av med bajset som tycks ha hamnat lite varstans. Det blir stopp i handfatet av all avföring vi frentetiskt försöker bli av med. Där och då ville jag sätta mig på toalettlocket och sätta mina bajsdränkta händer för ansiktet och gråta en liten stund. Där och då ville jag be alla (jävla) människor att dra åt pipsvängen. Istället tvingades vi gå "the walk of shame" medan arga blickar brände i våra ryggar. Ja, titta bara på de där dåliga föräldrarna som glömt byxor åt barnet.

JAA, SE PÅ MIG! Titta en sådan dålig förälder som inte har några byxor på ungen.


Likes

Comments

Föräldraskap

BESVIKELSEN. Jag finner inga ord. Allt jag känner är en enorm tomhet. Besvikelsen är total. Igår fick vi besked om att vi inte fått den förskoleplats vi sökt och hoppats på. Istället har vi fått en plats vi varken sökt eller vill ha, över 2 mil från där vi bor. När vi ifrågasatte den tilldelade platsen och deras bristande öppettider för att tillgodose våra behov fick vi till svars att "det är ert problem, inte vårt". Vi fick även erbjudandet att bli placerade på en förskola där jag utan körkort inte skulle kunna ta mig själv, cirka 3 mil bort.

Mitt hjärta brinner och jag får knappt någon luft, så arg är jag på detta system. Tanken att skola in vår dotter på en annan förskola än den vi tänkt känns tungt och ovisst. Det känns också hemskt att skola in Stina där när vi hoppas få en plats på "vår" förskola i Augusti, dock utan några som helst garantier.

Problemet? Jo, om väljer vi att ta denna plats förlorar vi vår köplats till den förskola vi sökt och vill ha. Detta innebär även att de barn utan förskoleplats som sökt samma förskola som vi kommer bli prioriterade, eftersom Stina redan har en förskoleplacering.

Någon som helst betänketid erbjöds vi dessutom inte heller, det beslutet blev min sambo tvungen att ta alldeles själv igår. Ilskan jag känner går inte att beskriva. Jag kokar inombords och jag vill skrika rätt ut.

Likes

Comments

En till lista

1. Vem är du i en grupp? 👱🙌💃

Allt som oftast är jag den där öppna, sociala, bubbliga och spralliga tjejen som älskar att flamsa och tramsa.

2. Vad är viktigast i barns uppväxt? 👪💑👶

Att Stina ska känna sig trygg, sedd och hörd.

3. Vad önskar du dig i julklapp? 🎅🎁☃🎄

Jag har alltid hatat när föräldrar har önskat sig en puss i julklapp, men det är allt jag önskar mig. En puss av min fina, goa unge. Det och en limpistol!

4. Vad brukar du och din sambo bråka om? 💣💥

Om strumporna på golvet, om den smutsiga disken som snart vaknar till liv och dansar in i skåpen och om dammråttorna som snart tar över huset.

5. Den värsta smärtan du upplevt? 😱💩

Den allra värsta smärtan jag någonsin upplevt lämnade jag bakom mig samma dag jag träffade min sambo. Han blev min räddning när allt var bäcksvart.

6. Vad tycker du om dina svärföräldrar? 👪

Bra?

7. Var gör du helst en fredagskväll? 🏡🎥

Fredagskvällen spenderar jag allra helst hemma med min lilla familj och kanske något gott att knapra på.

8. Har du någon dold talang? 💁🤘

Jag vill egentligen säga att jag kan hålla andan i tio minuter i sträck, stå på händerna eller spela We will rock you på ukelele - men det vore att ljuga. Och med det sagt, nej, jag har nog ingen dold talang.

9. Vad betyder bloggen för dig? ✍👊

Allt, inget och lite därtill.

10. Hur klär du dig helst? 👕👖👔

Slimmade jeans, en tisha och gärna en snygg rutig skjorta.

11. Vilka länder har du varit i? ✈🌍🗺

Spanien, Frankrike, England, Belgien, Nederländerna, Tyskland, Danmark, Polen, Estland, Finland, Grekland, Cypern och Thailand. Favoriten? Frankrike eller Belgien!

Jag vill nominera @Moafredrikssson @fridabecklund @livetmedsally @livetmedliten @neima @sweetwords @moafidelie @Granyanser @PaaulinaBackman @Jessicahultgren @mammashus att svara på samma frågor som jag!

Likes

Comments

Moodboards

TJABBA! Efter mer än två dygn, eller tre långa dagar och en obeskrivlig saknad och längtan är hon äntligen hemma igen. Vår älskade unge, vår Stina. Därför kändes det extra vemodigt att kliva upp tidigt och åka iväg till praktiken imorse. Ni andra som också varit tillfälligt "barnlösa" småbarnsföräldrar förstår säkert vad jag menar!

Denna måndag bjuder jag på en moodboard som är något mer organiserad än verkligheten. Okej, mycket mer! Bilden visar egentligen bara små fragment av vad denna vecka har att erbjuda, realiteten är betydligt mer stökig och kaotisk.

Den här veckan kommer jag avrunda mitt temaarbete på förskolan innan jag på fredag säger hejdå för nu. Helgen bjuder dessvärre inte heller på några särskilda firanden eller överraskningar. Istället förväntas jag spendera alla timmar på dygnet med näsan djupt begraven i kurslitteraturen och i skrivuppgifterna. Jag ser fram emot att livet återvänder...

Likes

Comments

Vår vardag

GODMORGON! Här har vi (läs: jag) haft en alldeles förfärlig morgon. Jag har en sån gräslig Stina-abstinens, förstår ni. Ett tips när ni är barnfria, titta för fan inte på bilder eller filmer på ditt lilla gullebarn. Risken för obeskrivlig hjärtesorg och oändliga gråtattacker ökar med 100%. Kom ihåg att jag varnade er!

Nej, nu ska jag försöka ta mig samman och göra något vettigt av denna gråa söndag. Igår hann vi med att både tapetsera och måla i hallen och i Stina's rum. Idag tar vi oss an lager nummer två, gott folk. Jag ska även försöka hinna med att fota några bilder på fanskapet och sen KANSKE ni kan få se en liten mini-mini-mini-glimt av byggkaoset. 


Likes

Comments

Flams & Trams

Det var en tidig måndagsmorgon när vi stod där i kapprummet och tog på oss kläder för att snart gå ut i kylan. Jag var alldeles för trött den morgonen för att kliva upp tidigare och sminka mig. "Nåja. Vem bryr sig?", tänker tyst jag för mig själv.

Det är ju "bara" lite smink.

Men när jag står där och virar min halsduk några varv runt halsen så inser jag plötsligt att någon tittar på mig. Jag ser mig därför undrande omkring i rummet och möter snart den nyfikna blicken hos ett barn. Jag ler lite snällt och vinkar. Barnet ser på mig med stora ögon, men gör inte en min. Jag kan riktigt se hur tankarna snurrar där i huvudet på barnet. "Vem är denna människa?"

Jag tittar bort. Medan jag knyter skorna ser jag hur barnet fortfarande står klistrad borta vid dörren, stum av alla obesvarade frågor. Och just som jag tagit på mig de sista ytterkläderna möts jag av frågan som ekat i barnets huvud under de senaste tre minuterna; "Varför ser du så konstig ut i ansiktet?"

Jo man tackar! Att smink kan göra en väldigt stor skillnad visste jag, men inte SÅ mycket.

Likes

Comments

Flams & Trams

MORSNING KORSNING! Konversationen i bilen mellan mig (Tantfan) och sambon (Gubbjäkel) när jag efter tio minuter ännu inte lyckats ta en "OK" bild att lägga upp på insta.

Gubbjäkel: Jag ser inte i backspegeln när du håller på sådär hela tiden.

Tantfan: Men jag måste ju ta en bra bild!

Jag försöker vinkla kameran i olika riktningar för att fånga det sista ljuset, men det är omöjligt att dölja alla kråksparkar som exploderat i mitt 27-åriga ansikte.

Tantfan: Nä baby, vad jag har många rynkor!

Gubbjäkel: Du kanske är gammal.

Tantfan: Vad fan säger du???

Gubbjäkel: Ja tänk, du är både gammal och ogift.

Tantfan: Så jävla orättvist.... Men har inte du några rynkor?

Gubbjäkel: Jo, mina rynkor kom samma dag som jag påbörjade min föräldraledighet.


Likes

Comments

Vår vardag

GODMORGON! Idag blir det en fullspäckad dag som börjar med några timmar i förskolan och som senare avslutas med en rockmusikal i huvudstaden med min kärlekstomte.

Gårdagen avslutades med två fantastiska besked. Ett, jag knäckte mattetentan och kammade hem det högsta betyget. Can I hear an AMEN??. Två, min sambo överraskade mig med en helt galet otippad konsert med Sum 41 - SÅ. JÄVLA. BALLT!


Likes

Comments

En till lista

TJABBA! Jag blev utmanad av fina @moafidelie att svara på några random frågor i en Libster.

Tre favoritsaker i mitt hem 🏡😍

Mitt fantastiska och alldeles magiska marmorbord från Chilli. Mina underbara lyktor från Majas Cottage som jag fick i födelsedagspresent. Och den tredje saken jag måste säga är ultraljudsfotot på Stina i magen, det gör mig alltid så lycklig ❤

Absoluta favoritprogrammet på TV 🎥📺

Outlander, utan tvekan. Jag längtar till nästa säsong med ooooolidlig spänning. Tills dess funkar Blacklist vilken dag som helst.

Mest använda apparna i min telefon 📱🤗

Youtube, Nouw, pinterest (seriously addicted).

Det här är mest attraktivt hos det motsatta könet? 😉😙

Jag är vansinnigt svag för manstuttar. Och då menar jag inte fläskiga, hängtuttar utan muskler! Mmmm...

På sociala medier föredrar jag bilder på? 📸🐷

Genomförbara DIY-tips, med stark betoning på ordet GENOMFÖRBART. Jag avskyr tips som får mina att klia i fingrarna, men där jag inte kan luska sig fram till en lösning på HUR. What's the point liksom???

Den här musiken lyssnar jag på: 🎧🎶

Winnerbäck, funkar i alla väder. Men ibland (oftast) föredrar jag tystnaden. Det är obeskrivligt lugnande att kunna höra en nål träffa golvet.

Klädesplagget jag känner mig mest bekväm i: 👖👕💋

Mörkblå, slimmade och stretchiga (viktigt!) jeans och en vit tisha.

Jag vill nominera @moavictoria @primaballerina @EmmaaFrida @Hellofebruary att svara på samma frågor som jag, tråkig som jag är!

Likes

Comments