Om en Mamma

Idag gjorde jag något förbjudet...

Precis som alla andra dagar ringde klockan alldeles för tidigt denna morgon. I vanligt ordning kliver vi upp ur den varma sängen för att förbereda oss för en ny dag. Morgonrutinerna kickar igång och snart var det dags för pappan och det lilla barnet att vinka hejdå. Kvar i det tysta huset var mamman, alldeles ensam.

Ensam, sedan 06.30 imorse. Vanligtvis brukar lugnet endast vara i någon timme innan jag måste rusa iväg till plugget. Men idag kör jag solo. Tills jag ska hämta Stina på förskolan förstås. Tanken är att läsa ikapp i kurslitteraturen, ta det lugnt och kanske till och med försöka bli av med lite tvätt (utan att ha någon bredvid mig som river upp det jag redan har vikt). Det var längesen jag fick denna tid för mig själv och det känns helt jävla underbart.

Lite förbjudet, men ack så magiskt.

Likes

Comments

Vår vardag

Men hallååå!

Idag har jag galna måndagsfeelings. Himlen är grå, men vad tusan gör det då? Idag är det nämligen så att jag och knodden ska ta en svängom på stan. Men ensamma är vi då icke, nä! Med oss har vi faktiskt Snygg-Ida och gullepojken Isak. Det ni, slå det om ni kan!

Denna vecka spenderar jag bara två (halv)dagar i skolan. Lyx, I know. Men ni behöver inte hänga läpp för det. Jag laddar just nu upp för en hemtenta med en ovanligt kort deadline. Från att tentafrågorna släpps på måndag har jag endast 39 timmar (!) på mig att skriva en GRYM tenta innan inlämningstiden är slut. Därför ska jag och Stina ladda upp ordentligt med energi i alla möjliga tänkbara former, det och så kolhydrater förstås.

Är du fortfarande avundsjuk?


Likes

Comments

Vår vardag

Hallååå... Här inne har det ekat tomt ett bra tag, men jag skiter i alla dåliga (dock ibland helt befogade) och dödstrista ursäkter. Typ som den vi drog i fredags, listen to this! Jag och mitt arbetslag i skolan råkade komma några minuter försent till en skolrelaterad intervju. Ursäkten vi skamset mumlade fram var dock helt sann. Men när vi öppnade våra munnar i kör och berättade för vårt stackars intervju-offer att vi varit med i en bilolycka. Ja ni kan ju föreställa er att det då lät lite som när man säger att hunden käkade upp ens hemläxa...

Nåväl, många hundra ursäkter senare. Vi överlevde! Och nu sitter jag alltså på en överfull buss, dränkt i solsken och svettas, påväg till skolan för en föreläsning i konflikthantering. Jag som helst undviker obehagliga konflikter och som försöker "pleasa" alla parter så kan denna föreläsning faktiskt vara välbehövlig.

Ses vi i solen? 🌞🌬

Likes

Comments

Vår vardag

HEJ! Jag tänkte bara kika in här en liten snabbis för att skriva några rader. Den här veckan har vi haft inskolning med Stina och det har gått över förväntan. Hon har redan börjat ty sig till pedagogerna och verkar tycka att det är roligt att träffa så många nya kompisar. Stina får alltid beröm av pedagogerna när vi hämtar henne, därför kommer vi börja med de "riktiga" tiderna från och med måndag.

Idag har vi mest häng i soffan efter en väldigt sen fredagskväll med festligheter på olika håll. Stina vaknade mitt i tjejkvällen och ville absolut inte somna om, så hon fick nattsudda uppe med oss istället. Men vi avslutade dagen med lite välbehövligt kusinhäng på Gränby. Stina är alldeles förälskad i storkusinen och tittar storögt på allt hon gör. Det är så jävla underbart att se dem två ihop ♡

Likes

Comments

Förskola

GODMORGON! Idag börjar jag efter lunch i skolan så jag passade på att hänga med på inskolningen. Än så länge går det som en dans! Efter en kort utevistelse sitter nu jag och Jimmy i personalrummet och dricker kaffe.

Stina är en riktig kämpe och verkar trivas superbra på förskolan. Nu hoppas vi bara att hon kan somna idag så vi kan börja lämna henne där själv mer. Håll tummarna för oss ♡

Likes

Comments

Förskola, Vår vardag

HEJ! Alltså, mitt hjärta smälte idag. Föreställ er att ni varit borta HELA dagen. Du kliver innanför dörren och ropar högt hallååå...? Några sekunder senare springer (inte helt rakt) ett litet ruffsigt yrväder mot dig, ger dig en bamsekram och säger mmmmamma. Smälte du också?

Älskade lilla jänta

Inskolningsdag 4 på förskolan för pappan och Stina avrundades lite tidigare än planerat idag. Det lilla barnet hade nämligen svårt att komma till ro när det var dags att sova. Inte alls särskilt konstigt med tanke på den nya miljön och nya ljud. MEN! Ni som har varit med förrut, har ni några bra tips?

Likes

Comments

Familjen, Vår vardag

HALLÅ! Den här helgen har vi mestadels spenderat inomhus, nedbäddade i soffan. Inget fel med det, men idag ville vi ut! Så efter ett samtal till mina föräldrar, och till min bror med familj drog vi hemifrån. Väl framme gjorde vi iordning varm choklad (inte oboy!) och kaffe, packade ner korv med tillbehör och högg ved. Stina åkte ner i en hunddragen pulka och så begav vi oss till skogen.

Efter några timmar i skogen är vi ordentligt frusna, mätta och väldigt glada. Nu ska vi hem och bara mysa i soffan ♡ En jäkligt bra dag!


Likes

Comments

Förskola

HALLÅ! Idag spenderade pappan och Stina hela tre timmar på förskolan medan mamman varit i skolan. Jag har dock fått en utförlig redogörelse för hur det har gått och hur varje minut på förskolan har spenderats. Nästan i alla fall. Inskolningen har gått kanon för oss alla, inga tårar från varken Stina eller föräldrarna. Stina krigar på bland alla busiga barn, stressade föräldrar och mysiga pedagoger.

Vi försöker just nu klura ut hur vi ska få ihop vardagen med Stina på en förskola 3 mil bort. Ett körkort för morsan hade suttit fint vid det här laget (ja, mamma - jag jobbar på det). Nästa vecka börjar inskolningen på riktigt när Jimmy ska testa lämna henne där själv mer och mer. DET ska bli väldigt spännande att se hur hon reagerar. Ett drömscenario är att Stina glömmer bort pappan och springer in till sina kompisar utan några tårar eller skrik.

Likes

Comments

Förskola

HEJ HOPP! Idag var det åter dags för lill-pyret att spendera några galna timmar på förskolan. Denna gången fick dock pappan och Stina klara sig själva, vilket tydligen gick superbra! Stina har glott på de stora kidsen, kramats med sina nya kompisar och härjat runt på avdelningen.

Mitt mantra just nu: "Det kommer bli bra, det kommer bli bra". Jag vet att det kommer bli bra och att Stina kommer trivas där. Men det gör ont i mitt mammahjärta. Tänk om vi fick vara tillsammans jämt ♡

Likes

Comments

Förskola

HALLÅ DÄR! Nu sitter vi alla tre i soffan här hemma, helt utslagna efter den första dagen på förskolan. Tänk vad 1,5 timme på en ny förskola kan göra! Stina har hälsat på pedagogerna, röjt runt på avdelningen, smakat på leksakerna och snackat med sina nya kompisar. Det här kommer bli bra ♡

Likes

Comments