View tracker

Föräldraskap

HALLÅ! Ja det här med att sätta gränser är inte alltid lätt. Vi har varit ganska tillåtande med Stina och försökt att förklara varför hon får och inte får göra vissa saker. Bortsett då från vissa saker som vi absolut inte vill att hon gör, som att dra katten i svansen. Tidigare har det räckt med att lugnt och sansat förklarat att hon måste vara försiktig med katterna, att man klappar och inte slår.

Nu då? Nu dundrar hon på som en ångvält utan konsekvenstänk och med en vilja av stål. Hon är så envis denna unge. Får hon inte som hon vill då lägger hon sig på golvet och sprattlar, skriker så öronen spräcks och slåss. Hon brås på sin mor kan vi då lugnt konstatera.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vår vardag

HEJ!! Den här lilla familjen har precis intagit en smarrig middag med helstekt fläskfilé, hemmagjorda pommes med en svampsås från himmelriket. Det enda som fattades var ett glas rött. Men det är för tillfället en bristvara här hemma. Eller, vem försöker jag lura? Det har ALLTID varit en bristvara här hemma.

Hej, jag heter Therése och jag har ingen aning om när jag drack ett glas rödvin sist. Tragiskt, jag vet.

Idag har vi varit iväg på finkalas hos våra låtsas-grannar. Vi är egentligen inte grannar, men vi borde fan vara det. 2.3 km avstånd räknas väl nästan som att vara grannar, visst? Nu har vi en trött liten donna som snart kommer somna (årets rim) och då ska föräldrarna glo på teve resten av kvällen. Så det så!

Likes

Comments

View tracker

Plugget

TJABBA! Under en föreläsning om rörelse och hälsa pratade föreläsaren om att äta sig smart inför den kommande tentan. Hon pratade om att skippa den stora godispåsen och de sockriga dryckerna. Att istället satsa på långsamma kolhydrater och vanligt vatten. Att istället för att proppa kroppen full av socker kontrollera energiintaget. Vi vet ju att socker ger höga kickar (halleluja!) och djupa dippar.

Så när jag satt där på tentan så gjorde jag tvärt om. Precis innan tentan delades ut käkade jag några dumlekolor med pepparkakssmak (tips!) och sen skrev jag som en galning i cirka 30 minuter. Pennan glödde och jag fick skynda mig för att få ner alla tankar på pappret. Men efter dessa intensiva minuter började jag känna mig slö och stirrig, korkad. Jag hade svårt att förstå frågorna och kunskaperna i huvudet var som bortblåsta. Istället för att äta mitt medtagna päron förberedde jag mig för nästa kick och tog en dumle. Och så höll det på i 3 timmar.

Vad jag har lärt mig? Det går att äta sig smart, så länge det finns tillräckligt mycket godis för att mata nästa kick. Hö hö.

Likes

Comments

Plugget, Vår vardag

Tjabba! Började ni morgonen med tända ljus, en härlig frukost och det första avsnittet av adventskalendern, precis som vi? Bra där!

Idag smäller det, med dunder och brak. Idag klockan 14.00 stänger jag av mobilen och slår mig ner i en fönsterlös sal med en penna och mina egna förvirrade tankar. Där kommer jag troligtvis sitta tills händerna är helt förvridna av skrivkrampen och jag riktigt känner träsmaken i rö.... Ja, ni hajar. Det blir en lååång dag, helt enkelt.

Stina vaknade upp kort efter nattningen igår och kunde inte somna om. Därför kunde jag inte plugga särskilt mycket igår och av den enkla anledningen sitter jag nu på bussen, påväg in till stan för några intensiva timmars pluggande innan tentan. Önska mig lycka till?


Likes

Comments

Vår vardag

GODMORGON! Den här dagen går inte i många knop. Vi var uppe med tuppen i vanlig ordning med vårt ack så morgonpigga älsklingsunge. Idag har vi en elektriker här som ska koppla in vår nya elcentral. Adjöss till alla förlängningssladdar, bristfälliga "temporära" lösningar och strömavbrotten när diskmaskinen och varmvattenberedaren är igång samtidigt. HEJ, till att äntligen komma ikapp med tvättberget som växer sig högre och högre för varje dag som går. HEJ, till att alltid ha varmvatten! Och ett stort fett HALLÅ till att ha el i samtliga uttag i huset.

Hurra, du har varit efterlängtad!

Så fort vi har ström i huset igen ska mamman i huset stänga in sig i sovrummet med inget annat än sina egna tankar, en kopp varmt te och tentafrågorna. Imorgon smäller det!

Likes

Comments

Plugget, Vår vardag

TJABBA! Gårdagen sprang verkligen iväg för mig då större delen av dagen gick åt examinationer och tentaplugg. När jag väl kom hem passade jag därför på att julmysa med familjen framför vår lilla mini-gran. Tanken att släpa in en stor julgran i år för att sedan klä fin kändes si sådär. Mest för att det är ett stort projekt och granen skulle ändå se hemsk ut om en vecka efter att den gång på gång skulle slå i golvet på grund av nyfikna katter och ett klåfingrigt barn. Nä, en liten minis passar oss perfekt i år. Söt är den också!

Hur som helst! Igår läste jag något ovanligt klokt i kurslitteraturen - "Allt man kan göra inomhus, kan man också göra utomhus".

Och det fick mig att tänka! Min tanke var att sitta inne i värmen och hinka varm choklad medan andra vettiga saker letar sig in i min hjärna. Men så tänkte jag att vi kan dra på oss lite extra kläder och ta med plugget ut i naturen istället. Då kan Stina upptäcka det tunna snötäcket som dansade ner häromdagen (läs: äta snön), pappan kan greja med huset och jag kan plugga. Win - win!

Likes

Comments

Detaljer & Inspiration, Fix & Trix, Hemmafix

HEJ! Det här med trista, livlösa och vita väggar får verkligen inte mina ögon att hoppa och benen dansa av glädje. Knappast. Jag har spenderat otaliga timmar på Desenio i hopp om att lösa den inre konflikten i min rastlösa kropp, men utan större fiskelycka. Men inte på grund av bristen på utbud, snarare tvärt om faktiskt. Utbudet är så stort att det är svårt att välja! Nu har jag dock får dille på kaktusar (?) och vill ha både den ena och den andra.

Dessa fyra härligheter klickade jag alltså hem imorse. Förhoppningen är att dessa godingar ska laga min trasiga inredningssjäl och sprida lite värme i hallen. Det skadade inte att Desenio har 40% rea i sann 'Black Weekend"-anda. Halleluja!

Likes

Comments

Vår vardag

EN MAGISK DAG med mina raringar. Solen som lyst med sin frånvaro i flera veckor  (okej, jag kanske överdriver) tittade äntligen fram bakom de mörka molnen. Stina snusar sött i bilbarnstolen här bredvid mig, en bra dag helt enkelt. Nu ska vi hem och plocka lite mossa att använda i årets adventsljusstake.

Tanken är att sätta upp våra nya julstjärnor i fönstrena och ställa ut några tomtar på strategiska ställen (med stark betoning på 'strategiska'). Sen tänkte jag sätta mig och glo på vår vita, tomma och tråkiga vägg i hallen och försöka klura ut hur den ska bli mindre trist. Idéer?

Likes

Comments

Vår vardag

TJENIXEN! Den lilla familjen är påväg in till stan för några fredagsbestyr som ska avklaras innan kvällen. Jag tänker mig storhandling, fönstershoppande och kanske en lunch på något trevligt litet hak. Om Stinas mormor svarar i telefonen (!) så kanske vi tar en sväng förbi mormor och morfars jobb innan vi vänder tillbaka mot byn.

Igår hade vi finbesök av Stinas godmor och minikusinen. Det snackades bröllop, tårta, smink och snygga håruppsättningar. Men innan ni flyger upp i taket nu, det är INTE jag som ska gifta mig. Däremot har både jag, Jimmy och Stina en viktig roll på dopet/bröllopet. Bilder i mängder kan väntas i mitten av Januari. Något måste ni ju ha att se fram emot med det nya året, håller ni inte med? Your welcome!

Likes

Comments

Vår vardag, Skoldagar, Stina

TJABBA! Den här dagen har gått över förväntan faktiskt, detta trots dålig sömn (pga ett ledset barn) och den tidiga morgonen. Stina har åkt buss, flörtat och charmat brallorna av alla, busat och stojat. Hon har även spelat fotboll med de stora grabbarna. Lyckan var total, kan jag berätta. Har ni tillgång till en gympasal? Åk dit och släpp lös barnen! Det var typ årets händelse enligt Stina. Succé!

När pappan var klar med sin redovisning i skolan hämtade han upp oss för lunch på IKEA. Nu sitter vi i bilen påväg hem, mätta och trötta till tusen. Stina har redan somnat, vilket betyder ännu mer lek och bus när vi kommer hem. Det är tur att vi är två som kan turas om att busa säger jag bara!


Likes

Comments