Nu i veckan fick jag uppleva hur det är när det åskar i Ningbo.
Vaknade av vad jag trodde var en bomb eller ett höghus som rasade samman. Åskan var nära, bara 5 sek mellan blixt och dunder. Men herre gud vilket oväsen. Knallen ekar mellan höghusen och förstärks vilket gör att dundret blir högre och längre.
Precis som när de skjuter fyverkerier. Alltid lika roligt när de skjuter halv fem på morgonen och det ekar mellan husen.
Fördelen med detta ständiga skjutandet är att det inte finns några skotträdda djur här. Så om vi skaffar hund till hösten så behöver den inte bli rädd på nyårsafton i Sverige. Här växer alla valpar upp med fyverkerier varannan dag. Jag hör det knappt själv längre. Man stänger av öronen för vardagsbruset.
Annars så måste jag bara dela med mig av ett helt fruktansvärt kök. Medlem i en grupp där de lägger ut lediga lägenheter i Ningbo. Denna lägenhet är för uthyrning. Här skulle jag aldrig vilja laga mat. Jämförelsebild med vårt kök....viss skillnad när kräkkänslan uteblir.

I fredags var det dags för årets första scandinavian evening. Alla scandinavier i Ningbo träffas för en trevlig kväll fyra ggr om året. Och så klart annordnas det av mig, Amanda, Anni och Pernille.
Denna gången var vi på en italiensk restaurang Con Gusto.
Mycket trevlig kväll....blev lite dyrt då Isabella trodde läsken var fri och var vänlig nog att hämta läsk till alla barnen....om och om igen. Så man kan säga att vi bjöd alla barn på läsk den kvällen.

På lördagen var det födelsekalas för Julia, ordförande i PTA och vän med Anni. Ytterligare en mycket trevlig kväll. Rickard var hemma med barnen. Det har varit mycket nu de sista helgerna och han behövde en lugn hemmakväll.
Här är jag, Julia (med stora ögon) och Isabellas fröken Christine.

Det spelades väldigt tråkig musik stundtals men tror alla dansade när Björn Skifs gamla slagdänga Hooked on a feeling kom på. Jag och Amanda tyckte det kändes som hemma en liten stund ;-)
Tror jag hittat min nya hårfärg!

På söndagen passade jag och Rickard på att lämna barnen en stund med Jesper och gick på bion på Grand Plaza. Bekvämt med bion på gångavstånd.
Såg "Logan" efter rekommendation av Stefan hemma i Sverige.
Inte ofta man har hela salongen för sig själva. Ser ni Rickard?

Idag måndag har vi äntligen fint väder efter nästan en hel vecka med regn. 22 grader och strålande sol. Luften var bra oxå så kunde öppna upp till balkongen och njuta lite.

Isabella mådde dåligt på morgonen så höll henne hemma ifall att men vid lunch var hon pigg som en mört och definitivt frisk.
De har haft problem med många sjuka på skolan så de ser helst att man håller barnen hemma vid misstänkt sjukdom.
Många nya baciller när det kommer barn från hela världen.
Vi hade en mysig tvättdag jag och Isabella.

Resten av veckan ska bli varm och solig och det tackar vi för. De säger att det är ovanligt kallt för säsongen iår. Persikofestivalen som hålls när persikoträden blommar i Ningbo har fått skjutas på framtiden två ggr redan. Men nu hoppas vi på att värmen kommer för att stanna.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 31 readers

Likes

Comments

På fredagskvällen fick vi besök av två herrar från CEVT i Sverige. Rickards chef och en annan. Bjöd på middag och hade en trevlig kväll. Jag lämnade sen herrarna ensamma och åkte in till Laowaitan för att möta upp de andra damerna som alla hade varit ute och ätit middag tillsammans med sina familjer.
Fullt med folk ute som firade St.Patricks day. Här är jag och A´ine ( från Kerry, Irland)....vem photobombaren bakom är har jag ingen aning ;-)

Mycket trevlig kväll! Sent blev det oxå så det var bara att ställa larmet till nästa dag. Skulle upp tidigt och lämna barnen hos Dalit (Bens mamma) hon skulle passa dem och gå på bio medan jag och Rickard visade Ningbo för de svenska herrarna.
Blev en trevlig dag trots duggregn.

På lördagskvälken tog Rickard med dem till Bruce's för en middag. Jag och barnen beställde hem mat och la oss tidigt.
På söndagen åkte vi in till stan med barnen för att äta lunch och köpa ny dataväska till Rickard. Barnen passade på att leka på Tianyi Square.

Vi såg oxå det största lasset hittills på cykel.

Väl hemma blev det en lugn eftermiddag med regn utanför. Nu kommer våren, Ningbos regnigaste period. Men temperaturen stiger och snart har vi varma nätter igen. Hoppas värmen hinner komma ordentligt tills Petrus kommer i påsk.
Till middag blev det tacos med hemmagjorda tortillas. Mums! Får tacka Maria som köpte med tacokrydda från Sverige till oss.

I dag måndag var det tvättdag igen och kinesiska. Lika bra då det regnar....tur att man har regnskydd till E-biken när man ska iväg och handla.
Hörde att ni har riktigt fint vårväder där hemma. Hoppas att det blir en riktigt fin sommar i år.

  • 39 readers

Likes

Comments

Denna veckan har gått så snabbt!
Måndagen blev tvättdag som vanligt. Har Kinesiska efter lunch så det blir ofta en dag hemma på måndagar. Rickard kommer ju hem på helgen med en väska full av tvätt efter hans vecka i Taizhou.
Dock blev det ingen städdag för jag har skaffat mig en Ayi (hemhjälp) hon kommer och städar lägenheten en dag i veckan. På tisdag morgon. Blev väldigt nöjd, hört att det kan vara marigt att skaffa en duktig ayi men jag blev nöjd direkt. Amanda har haft henne ända sedan vi flyttade hit. Eftersom a/c'n drar in väldigt mycket damm och smuts måste man städa var tredje dag ungefär, känns skönt att få det mesta gjort av henne så kan jag ta en extra sväng på golven senare i veckan. Själv passade jag på att stryka all tvätt från måndagens tvättande. Hemmafru-jobbet är inte bara luncher och manikyrer. Hihihi
På tisdag eftermiddag kom Maria för att klippa mig och Isabella. På mig fick hon bleka nya slingor och rätta till min klippning så att håret kan börja växa ut. Planerar en längre frisyr. En kort bob kanske. Har inte haft längre hår på snart åtta år. Sist var när jag var gravid med Isabella. Här spelar det ingen roll om håret är på utväxt och ser förjävligt ut ett tag. Hemma vill man ju vara presentabel på jobbet. Och skulle jag ångra mig är det ju bara att klippa mig kort igen.
Maria är frisör hemma i Sverige och många av oss västerlänningar har blivit hennes kunder.
Sen fick Isabella sin efterlängtade snaggning på ena sidan. Hon tycker att hon blev så tuff. Och det blev hon!

Onsdagen blev shoppingdag. Behövde åka till Metro och fylla på kylskåpet och behövde köpa strumpor till Rickard och nya mjukis byxor till Oliver. Barnen börjar växa ur en del kläder. Rensade ut allt som var för litet, en del av dem tog Anni till Jesper som är några cm kortare än Oliver. Jesper blev jätteglad för att få Olivers kläder. (han ser verkligen upp till Oliver) Resten skänkte vi bort.
På torsdagen åkte vi alla damer dvs jag, Amanda, Anni och Pernille runt stan och besökte hotell. Vi planerar skolans sommarfest och ska välja plats. Passade på att äta lunch och hade en mycket trevlig dag. Skönt att jag har Jackie vid sådana tillfällen.
Vi här hemma fick oxå reda på att kineserna har bett Rickard att stanna ett år till. Hans svenska chef är här och på mötet de hade frågade de honom om han var villig att stanna kvar. Och han har svarat JA!
Inga papper är skrivna än men alla är på samma sida och det finns egentligen inget som skulle hindra förlängningen.
Barnens första kommentar när jag berättade det för dem var: -Får vi några nya dyra leksaker då?
Eh...varför det? Hahaha!
Men vi kommer dock köpa hund till hösten, kommer aldrig få ett bättre tillfälle att kunna vara hemma heltid med en valp. Barnen har ju fått prova på att ha hund tack vare Yoda. Kollat upp allt om att ta med den hem till Sverige sen.
Får bli efter sommarlovet eftersom vi nu planerar att vara hela sommarlovet i Sverige. Jipeeeee!!!!
Lovat barnen minst en vecka i Göteborg så att de kan träffa sina vänner...så får väl se hur många vi kan snacka in oss hos. Vi måste ju sova någonstans. *hint*
Om det är någon av er som ska på semester och vill ha lägenhet/husvakt i sommar säg gärna till.
Annars kommer vi spendera mesta tiden i Tranås och på landet. Säg till om ni vill komma och besöka oss där!

På fredagen hade skolan "Chinese culture day". Alla elever har en timme kinesiska varje dag och nu var det dags att lära sig mer om den kinesiska kulturen. Dagen började med att alla kinesiska klasser uppträdde med var sin kinesisk sång. Efter showen fick vi förräldrar gå hem/till jobbet igen och så hade barnen olika stationer de gick till under dagen där de fick prova på och lära sig mer om Kina. Kung fu, kinesisk poesi, kalligrafi, kinesiskt schack och kinesisk målning.
Det var en jättefin show i nya gympahallen.

Vi hälsades välkomna på 11 olika språk.

Isabellas klass.

Olivers klass.

Även de kinesiska lärarna gjorde ett uppträdande som var jättehäftigt med paraplyer och dräkter som ändrade färg med ljussättningen.

Barnen hade jättefina dräkter som de fick ta med hem.

  • 41 readers

Likes

Comments

Förra veckan spenderade vi mesta tiden på soffan. Oliver blev sjuk på måndagen, jag på tisdagen och Isabella på torsdagen.
Halsont, täppta näsor och hosta. Gick igenom flera paket servetter om dagen kändes det som, och överdoserade nezeril konstant bara för att kunna andas.

Självklart lade kabeltv'n av på onsdagen oxå. Men var snabb på att ringa om hjälp och det löste sig samma dag.
Måste ändå säga att jag gillar servicenivån i Kina. Finns alltid någon på plats även obekväma arbetstider. Posten delas ut veckans alla dagar och alla restauranger har hemkörning för ingenting.
Här blev det att beställa hem mat då jag fick en riktig mansförkylning. ;-)
Men som tur var gick den oxå över snabbt på några dagar blev vi bättre allihop. Skönt för Rickard att hålla sig borta från alla baciller.
Speciellt Oliver verkar åka på det mesta här, han har varit borta minst tre veckor redan av skolåret. Men det är ju en helt ny bakterieflora och han biter på naglarna så får ju i sig mer än oss andra på så sätt.

Var ändå mysigt att ligga i soffan med barnen. Isabella hade två gosekatter.

Rickard kom hem på fredagen igen, usch va vi saknar honom i veckorna även om det bara var några timmar på kvällen som vi såg honom.
Han har köpt nya glasögon han oxå. Satsade på likadana som Oliver. Här skulle jag ta ett kort på dem båda och de skulle se allvarliga ut....Oliver misslyckas totalt...hahahaha

På lördagen var jag och Rickard bortbjudna till Jonas och Maria på mingel och middag. Så Jonas son Jacob kom för att sitta barnvakt igen.
Men på vägen över hit så krockade han med sin e-bike. En taxi gjorde en omkörning i motsatt körriktning, kom över på hans sida vägen och frontalkrockade. E-biken totalförstörd men som tur var klarade sig Jacob med en sprucken läpp. Taxin smet som en avlöning. Stackars Jacob tog en taxi resten av vägen. Han ville fortfarande jobba.
Tur att våra barn är lätta att ta hand om, han kunde vila på soffan.

Hade trevligt mingel hos Maria. De bor mer centralt och mitt i Laowaitan, barkvarteret.
Deras utsikt från vardagsrummet.

Och från balkongen....bara lite avis.

Sen blev det middag för alla 18 pers på restaurang. Här är jag och Jonas.

Intressant förrätt. Enligt menyn rökt lax, skinka och ...... glass. Måste ju testas...finns bara i Kina.
Fick in glasstrutar med potatismos i, sen lax i en, skinka i en, räka i en och så en med riktig glass.  Hahahaha! ganska kul idé ändå, någon har försökt vara kreativ.
Beställde man kött kom de ut med köttbitarna för att få dem godkända.
Ibland är det väldigt intressant att dinera i detta landet.

På söndagen hade vi planer på att åka in till stan men så regnade det hela dagen så vi tog en slapp dag hemma istället.
Blev en lugn helg vilket passade mig bra eftersom jag fortfarande kände av förkylningen.

Måste bara dela med mig av några kort från Olivers klass i februari, där de firade en av tjejernas födelsedag. Ninna fyllde år. Hon har en svensk pappa som oxå heter Rickard men hon kan ingen svenska, bara engelska och kinesiska. De hade varit i Sverige över kinesiska nyåret och älskade Sälen!
Vi måste verkligen ta med barnen till fjällen snart så att de får lära sig åka skidor på riktigt!
Får bli när vi kommit hem igen...

  • 47 readers

Likes

Comments

Tisdagen bjöd på soligt väder vilket var härligt eftersom vi skulle på NFLG-lunch.
Vi började redan på morgonen med att besöka Ningbo's clothing museum. Där fick vi en guidad tur om historiken bakom Ningbo's textilindustri.

Sedan tog vi en promenad till "The rosegarden restaurant" för en kinesisk lunch. Dagens tema var Qipao, tradionellt kinesiskt, så självklart även kinesiskt till lunch. Restaurangen ligger i ett stort växthus.

Så vi gick från ett iskallt museum till ett mycket varmt växthus...
Men vi hade en mycket trevlig lunch!
Maria är äntligen tillbaka i Ningbo.

På eftermiddagen började jag känna mig sämre och sämre. Till slut satt jag och snörvlade brevid Oliver i soffan och önskade mig ett nytt huvud. Nu går Nezerilen och halstabletterna åt med stormsteg.
Kom knappt upp för att ge barnen middag.
Definitivt fått en mansförkylning! Mysko hur man som kvinna ändå fixar att laga mat och diska OCH åka till bankomaten och ta ut kontanter, för i morgon blir det definitivt hemkörning av maten!

Efter en natt sovades sittande för att kunna andas är det ändå mysigt att väckas innan klockan ringer av en kurrande gosig katt på magen.

  • 71 readers

Likes

Comments

Först vill jag passa på att säga grattis till världens bästa Stefan på hans 40 års dag.(5/3)
Min härliga kusin (fast mer som min lillebror) som alltid finns där för mig! Som ställer upp och låter mig flytta in när livet krisar och som gärna kör flyttlass tvärs över Sverige, som gudfar till min son, som kan festa till det som vi vore 17-åringar igen, som ser min familj som sin familj och som snart kommer hit och hälsar på.

Denna helgen fick vi rå om Rickard hela helgen, även om han fick in några jobb timmar framför datorn oxå.
Några kollegor från Sverige var i Ningbo så på lördagen fixade vi barnvakt och gick ut med dem på middag och därefter tog vi dem till Laowaitan. En mycket trevlig kväll!

Var oxå på IKEA i helgen. Blir alltid lika glad att mötas av "Home sweet home"-väggen. Speciellt nu när man är halv om halvt smålänning tack vare mamma.

Isabella hade biograf för alla sina gossedjur. Alla satt så att de kunde se filmen.

Vi har oxå blivit med katt igen. Anni behövde katt vakt närmsta veckan då hon ska ha klädförsäljning igen och är orolig att Mau ska riva i kläderna. Så vi ställer så klart upp. Han är underbar. Speciellt när han hämtar Olivers gossedjurs fisk och släpar ut bytet...

Idag måndag så vaknade vi alla lite halvkrassliga. Och mycket riktigt, efter lunch ringde skolan, Oliver var hängig. Bara att åka och hämta honom. Idag skulle barnen börja med "efter skolan aktiviteter", Isabella har valt färg och form och Oliver schack klubben. Nu missade han första tillfället och han var inte nöjd.
Eftersom aktiviteterna är efter skolan måste jag hämta dem själv, skolbussen kör inte två varv. Så Jacky fick ställa upp och köra till skolan två gånger idag.
Skönt för vi hade en kall frisk vind idag.
Tror inte Oliver går till skolan i morgon, men vi får väl se.

  • 74 readers

Likes

Comments

På måndagen ringde de från skolan, Oliver var hängig. Bara att sätta sig på e-biken och hämta honom.
Som tur var blev han bättre och kunde gå till skolan på tisdagen. Så det var inget som hindrade mig från att äta lunch med de skandinaviska damerna på onsdagen. Sist var före jul så det var trevligt att ses igen. Onsdagen fortsatte i tjejträffarnas tecken. Det var dags för ett första möte för festkommittén för skolans sommarfest. Jag har anmält mig som teamleader. Vi hade så trevligt när vi planerade julfesten så nu gör vi det igen.
Vi möttes hemma hos mig eftersom jag inte kunde lämna barnen. Köpt två flaskor bubbel att bjuda damerna på. Fast alla andra hade oxå med sig flaskor....vi kunde ju inte låta dem förfaras....hihihi
Efter att vi planerat i 30 min spenderade vi halva natten med tjejsnack medan antalet tomma flaskor ökade på bänken.
01:30 packade vi ihop...det var ju ändå en vardagskväll och vi behövde gå upp tidigt och få iväg barnen nästa morgon. Hittat en fördel med att Rickard är borta...jag kan ha massa tjejer snackandes halva natten utan att störa någon (barnen sover genom vad som helst).

Isabella och Oliver fick vara uppe lite längre än vanligt oxå. Isabella har hittat ett nytt favoritställe. Under tvn...tog ett tag innan jag fann henne.

Idag torsdag var det bara att städa upp efter "festen". Men sen passade jag och Pernille på att åka till massagestället för en helkroppsmassage. Måste göra detta oftare 110kr för 90 min massage av ansikte med efterföljande ansiktsmask, huvud, nacke, armar, ben och rygg. Helt mör efteråt.
Myste med barnen på kvällen och Oliver valde lasagne till middag.
Imorgon fredag får vi hem Rickard igen. En hel helg denna gången.

Isabellas blåtira har börjat skifta i gult...
Stackarn, men det gör inte ont längre i alla fall.

  • 93 readers

Likes

Comments

Den senaste veckan har vi kommit in i skolrutiner igen.
När skolan började för en och en halv vecka sedan gjorde vi en ny frukostlista. Frukostlistan kom till efter att vi bott här en månad och mormor kom på besök. Det var ett evigt problem varje morgon att välja vad man skulle äta till frukost. Då kom mormor på idén att bestämma frukost varje dag i förväg och ha en frukostlista som vi följer. Nu var det dags att förnya listan. Funkar så bra!
Efter att skolbussen åkt är det gymmet eller powerwalk som gäller. Jag och Amanda har fått sällskap av de andra tjerna nu några gånger.

Tänkte passa på att visa lite foton från det vardagliga Kina. Det som vi går förbi varje gång.

Förra tisdagen åkte jag och Amanda in till city i jakt på varsin Qipao.
Qipao (uttalas tjipau) är en traditionell kinesisk klänning och används mest vid festliga tillfällen. Vi har qipao dresscode på nästa NFLG-lunch. Hade fått lite tips från några av de andra expat damerna.
Vi fann helt nya underbara ställen i Ningbo. Bland annat hittade vi tygmarknaden. Där man kan hitta sidentyger i regnbågens färger och få vad som helst uppsytt. Dit går vi igen.

Senare i veckan fann jag även den "riktiga" turistgatan. Massor av små butiker och restauranger.

På fredagen firade skolan 100-dagar sen första skoldagen för läsåret. I Isabellas klass skulle de klä ut sig till hundraåringar. Så jag sminkade rynkor men när hon fick se sig själv i spegeln började hon gråta och ville inte ha rynkor, så det var bara att ta bort dem. Jag är strängt förbjuden att visa kortet på henne med rynkor....
Men med läsglasögon och ett paraply som käpp blev hon 100 år.
Hela klassen var så fina.

På kvällen kändes det lite ensamt utan Rickard, som var tvungen att jobba i Taizhou på lördagen.
Men så knackade det på dörren och Anni kom över med en flaska bubbel. Vi tittade på varandras bröllopsfoton och tjejsnackade kvällen igenom.

Jesper och Isabella bestämde sig för att ha en sleep over. Så det blev en sen kväll. Till slut fick jag lägga dem alla tre i olika rum och då somnade dem på 1 sec.
På lördagen gick vi till en park med barnen. Både jag, Anni och Peter. Vi hittade en ny lekplats i närheten av den nya skolan som vi ville prova. Vi mötte upp Julia, en annan tysk mamma från skolan. Detta blir ett nytt favoritställe helt klart och Julia får gärna vara med, hon hade en välfylld picknick korg med sig och bjöd alla. (medan jag hade med mig en flaska vatten...hihihi)

På lördagskvällen kom äntligen pappa Rickard hem! Vi får se alldeles för lite av honom just nu. Hoppas han kan gå tillbaka till fyra-dagars veckor snart. För han blir nog kvar i Taizhou. Minst roligt är att han dessutom jobbar hemifrån när han är hemma. Men det hade varit lika mycket även om han varit i Sverige. Lanseringen av en ny bilmodell är en stressig tid.
Ändå skönt att han är hemma.
Isabella passade på att ramla i soffan och föll och slog ansiktet i soffbordet så stackarn hade en härlig blåtira på söndagen.

Men det hindrade henne inte får hennes playdate med klasskompisen Maya. Mayas mamma är från Ningbo och hennes pappa från Tyskland. Med så många tyskar här kanske jag borde plugga tyska istället. Men ska definitivt utnyttja Mayas mamma för att öva min kinesiska...hon är dessutom utbildad kinesiska lärare.

Annars så längtar vi efter varmare väder. Barnen har vinterjackor på morgonen då det bara är 9 plus men måste bära hem dem då vi kan ha 17 grader på eftermiddagen. Ser fram emot tropiska nätter igen.
Förresten har nya skolan döpt matsalen efter Oliver.... ;-)
Trevlig vecka på er!

  • 91 readers

Likes

Comments

Vi har haft en mycket trevlig helg med sol och teperaturer upp mot 20 grader. Känns som om våren börjar visa sig i Ningbo även om det kan skilja mycket från dag till dag.
På lördagskvällen hade vi bokat in Jonas son Jacob som barnvakt.
Sen åkte vi in till city för "a night on the town".
Jag, Rickard, Jonas, Amanda, Claes, Rose-Marie(Rosa) och Rolf började med en trevlig middag på en Japansk restaurang nere vid floden.

Där hade de en flädervodka som vi inte sett förrut men som måste ha svenskt ursprung.
De hade oxå intressanta skyltar på damtoaletterna.

Efter en trevlig och god middag bar det iväg till en K-tv klubb.

K-tv står för karaoke, populärt i de flesta asiatuska länder. Här finns det en i varannat kvarter känns det som. Man hyr ett rum några timmar, köper det man vill dricka och partyt är igång. Första gången på K-tv för hälften av oss.
Så mycket roligare än vad jag kunnat föreställa mig. Detta måste vi göra fler gånger!

Tiden bara flög iväg och våra två timmar var över på ett kick.
Så vi åkte vidare till Eudora station i Laowaitan.
Hade en underbar kväll!

Söndagen började i maklig takt då jag kände av kvälken innan. Men fick piggna till då vi var bjudna på lunch hos Sofie och Daniel. Första gången vi hälsade på hos dem. De bodde jättefint mitt i stan på 14:e våningen. De har ordentlig utsikt åt tre väderstreck men svårt att ropa in barnen som bara är små prickar på gården.

Vi bjöds på tacos vilket var en hit, det har vi inte ätit sen vi flyttade hit. Så gott. De var smarta och hade med sig tacokryddor. Tips till er som kommer och häksar på!
Redan lagt en beställning till Maria som kommer "hem" om en och en halv vecka.
Till Isabellas stora glädje bjöds det på glutenfri kladdkaka till efterrätt!
En riktigt fin eftermiddag hos våra svenska vänner.
Sen var det bara att åka hem, Rickard måste packa väskan för ytterligare en vecka i Taizhou.

  • 111 readers

Likes

Comments

Onsdagen var Orientation day på skolans nya campus. Barn och föräldrar hälsades välkomna i aulan av rektorn.

Sen gick vi till varderas klassrum för info från lärarna och utdelning av swipecards, kort som barnen drar när de kommer till skolan så att vi föräldrar får sms och vet att de är framme. Samma kort öppnar barnens skåp.
Vi hade en fin solig dag med 20 grader.

På kvällen åkte vi och lämnade hem Yoda.
Vi saknar honom redan. Men ska bli skönt att inte bli väckt av en kissnödig hund varje morgon ;-)

Torsdags morgonen var det ändå dags att gå upp tidigt. Första skoldagen på vårterminen tar sin början. Mysko att det är mitten av februari dock.
Barnen var väl inte så jättesugna på att gå efter ett långt lov.
Men de kom hem leende och glada efter en rolig dag på nya campus.
Isabellas fröken skickade kort, barnen gillade nya smartboarden med touch funktion. Lätt att kunna skriva saker med fingret som penna!

När de kom hem var det läxläsning. Isabella gjorde 29 (!) sidor i sin mattebok, som egentligen var läxa över lovet. Hon gillar matte! Och vilken slags mamma är jag om jag förbjuder henne att plugga? Belönade henne med glass istället.
Oliver fick börja med sin svenska bok. Vi köpte med oss den svenska bok som hans klass i Gbg använder detta läsåret. Så att han kan hänga med. Men ville fokusera på engelskan första terminen. Nu blir det intensivare svenska under vårterminen.
Men han gjorde sin läxa utan klagan. Så duktig.

På fredagen kom Rickard hem till barnfritt. Oliver skulle sova hos Ben och Isabella sov hos Jesper. Pyjamas party igen.

Så jag och Rickard låg på soffan och åt hemmagjord pizza innan vi la oss tidigt och sov som grisar vår barnfria kväll. Ingen sovmorgon fick vi heller då båda vaknade utvilade redan vid 07 på lördagsmorgonen.

  • 113 readers

Likes

Comments