På söndagskvällen blev Isabella sämre igen, feber och hosta.
När barnen är sjuka får de alltid sova bredvid mig och Rickard tar gästrummet.
Så har vi gjort sedan de var små. Vill att de bara ska behöva sträcka ut en arm om de behöver hjälp mitt i natten. En extra trygghet.
Leder dock till viss sömnlöshet om man har en hostande tjej brevid sig.
Hade med mig Bisolvon från Sverige men den hjälpte föga.
Blev att stanna hemma från skolan för lilltjejen.
På måndagskvällen hostade hon till hon kräktes, blödde näsblod och var riktigt ynklig.
Bara att bege sig till läkaren på tisdag. Fick en tid efter lunch.
Han lyssnade och tittade och skrev ut en starkare hostmedicin och en antibiotika kur. Inte lunginflammation, men det trodde jag inte heller, lät liksom inte så.
Måste gilla effektiviteten i den Kinesiska sjukvården.
Du går till läkaren, han skriver ut ett recept, du betalar för medicinen, då skickas en order till apoteket, sen går du till bottenvåningen där de har tio diskar, bakom springer massor av människor och plockar ihop mediciner i små korgar efter de order som skickats, när plocklistan är klar scannar de streckkoden på ordern och lägger korgen hos en disk. Ovanför disken listas ditt namn, bara att ställa sig i den kön och visa upp kvittot och få medicinen. Inget extra spring till ett apotek på stan efter läkarbesöket. Du bara häntar medicinen på väg ut.

Den nya hostmedicinen gjorde i alla fall så att vi fick sova på tisdagsnatten. Vi var helt slut och lade oss tidigt och kunde sova mycket lugnare.
På onsdagen var vi hemma med Soya hela dagen. Hon forsätter växa, snart uppe i 19kg och 56cm i mankhöjd. Jobbigt när man har ett pyttelitet kök och har en hund som ska ligga i mitten när man ska laga mat.

På torsdagen kunde Isabella gå tillbaka till skolan.
Varje morgon när vi väntar på bussen kör receptionspersonalen, fastighetsskötarna och trädgårdsmästarna morgon gymnastik.
Gillar att det alltid ses som naturligt att man rör på sig en stund tillsammans på jobbet. Ser det ofta utanför restauranger och affärer.

Jag passade på att åka till Metro och handla eftersom jag nu var ensam hemma.
Precis efter att jag varit ute ned Soya kom regnet. Kyligt idag med bara 21,5 grad. Tog fram min trenchcoat och långärmad tröja. Brrrr
Visade sig oxå att vi på morgonen fått ett stopp i ena toaletten.
Förberedde inför fredagens PTA möte och tvättade några maskiner.
När barnen kom hem var det dags för läxor. En av läxorna var "trash to flash", barnen skulle göra kläder av återanvändbara material, som de ska ha på sig på fredagen.
Vi har samlat bubbelplast och kartonger de senaste veckorna. De blev så fina.

(båda röstades även fram som bäst av sina resp. klasser på fredagen) Isabella vann en fröburk att odla i och presentkort på Subway, (då blir pappa glad).

I allt designade glömde vi allihop bort middagen så det blev en sen middag, köttbullar och mackaroner.
Jag hinner äta två tuggor när jag känner min ena kindtand gå sönder. Vet inte om det var en broskbit eller om den bara gav upp. Samma tand som jag rotfyllde i Juni och som, precis som nu, gick sönder dagen innan vi skulle resa till Kina. Eftersom vi skulle resa så tog min svenska tandläkare bort den trasiga biten och fyllde på med vanlig plastfyllning. Visste att det inte var optimalt. Men behövde bara hålla i ett år....
Fyllningen sitter där den ska men nu har en till bit spruckit loss.
Bara att sluta äta och snabbt fråga runt efter en bra tandläkare. Fick samma rekommendation av flera vänner så kontaktade honom och fick en tid fredag morgon.
Skoj!

Öm i munnen när jag vaknade i morse, fredag, tur att jag fick tid snabbt.
Jacky kunde köra mig då han inte ska hämta Rickard förrän sent. Fredags eftermiddags möte igen.

Inga goda nyheter, det är en jättestor bit av tandväggen som rasat/lossnat. Eftersom tanden är rotfylld är själva väggarna tunna och sköra runt om. Denna gången går det inte att laga provisoriskt. Måste sätta på en krona. Och eftersom biten är så stor så hade han inte tid att hjälpa mig idag, han slipade ner en kant och så fick jag en ny tid på söndag morgon.
Så åker på en ofrivillig fasta. Kan nämligen inte tugga förrän biten är borta.
Sen tar det en månad att fixa kronan, vet inte om jag kommer kunna tugga under den tiden. Slipar de ner resten av tanden så är det mjuk mat som gäller. Detta var min enda tuggyta. Har denna enda tugg tanden i nederkäken på vänster sida. På höger sida har de dragit två tänder och det saknas tuggyta eftersom gluggarna går i zick zack. Ska sätta in stifft men eftersom vi planerade en kinaresa fanns det inte tid.
Våren 2016 var en hektiskt tid och inte den bästa tiden för mina tänder och käkar. Ni som var med minns säkert min sjukhusvistelse.
Uppenbarligen inte hösten 2017 heller.
Om jag inte kommer kunna tugga efter söndag så betyder det alltså att det inte blir någon fast föda tills kronan är klar. Beach 2018 here I come.
Så hungrig redan...youghurt till frukost och lunch. Planerar kokt fisk och potatismos till middag. Hoppas jag kan få i mig lite.
Får väl se hur helgen går.
Nu tar vi helg!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 22 Readers

Likes

Comments

En hel veckas ledigt för Rickard och barnen. Härligt att kunna låta barnen leka mer med Soya. Hon har blivit duktig på att apportera bollar, till barnens stora glädje.
Trevligt sätt att motionera hunden på.

Klippte henne oxå själv för första gången. Gick helt ok. Klippte bara kroppen. Får se om jag vågar mig på nos och tassar i framtiden. Hon gillade att bli klippt, ville mest ligga och sova.

På tisdagen var Jacky ledig halva dagen så vi stannade hemma, sen tog jag honom till Metro för att handla och efter det åkte vi till Raffels för att fixa nya glasögon till Oliver. Han har tappat bort sitt andra par, fattar inte vart han gör av dem.
Passade på att äta middag. Oliver med nya glasögon på.

På onsdagen tog vi med oss hela familjen, även Soya på en utflykt. Vi besökte ett berg norr om Ningbo.
Tog bara ca. 45min dit men man hamnar ganska snabbt ute på landet.

Regnet hängde i luften.

Men utsikten var fantastiskt trots det muliga vädret.

Träffade på några getter, Soya var jätterädd först. Men sen ville hon leka med dem. vilket hon inte fick. Mycket besviken hund.

Väl hemma igen fick Isabella feber och fick vila resten av kvällen. Passade på att ha en familje myskväll.
På torsdagen mådde hon bättre så vi åkte in till stan, jag och Isabella, med danskan Susanne och hennes mamma som är på besök. Jag skulle visa dem sömmerskan som talar lite engelska. Ska beställa Sverigedräkter till mig och Isabella. Förra året lät Sofie sy upp några, hos samma tjej, till sina döttrar. Isabella lånade en då till skolans UN-day.

I år vill vi ha egna dräkter. Beställde två klänningar med förkläde och även den vita blusen till mig. Gick på totalt  1030 rmb. Inte orginaldräkt men oxå ganska mycket billigare och blir säkert jätte fina.

Efteråt åt vi en god japansk lunch och Isabella fick leka i bollarna på Tianyi Square.

På torsdagseftermiddagen hade Isabella hög feber igen. Blev att ställa in fredagens utflykt till en park.
Istället tog jag mig en tur till IKEA.
Big mistake!
Åk inte till IKEA när kineserna är lediga!

Som tur var var det innan lunch så efter restaurangen lättade det markant, blev ungefär som i Sverige en helgdag. Massor av folk men det gick att ta sig fram.

Lördagen spenderades i soffan med sjuk Isabella. Soya busade med husse.
Husse gillar inte att bli slickad på huvudet.
Men han lånar gärna lite hår från Soya.

På söndagen mådde Isabella bättre så vi kastade boll på gården.
Åt middag med Dalit, Assaf och barnen på Din Tai Fung. Första gången Rickard kom iväg till min favorit restaurang.
Tidigt hem imorgon är det skola igen.

  • 28 Readers

Likes

Comments

Ytterligare en vecka har gått. Halva veckan gick åt att vänta på byggare.
På måndagen (25/9)skulle de komma, kom inte.
På tisdagen ringde jag Jenny, värdens representant, när klockan var tio och de fortfarande inte kommit. Så dök två personer äntligen upp. De putsade lite på spacklet de satte på sist och gick. Sa att de skulle komma både onsdag och torsdag, frågade om jag var hemma. Vilket jag då tänkte vara, vill ju ha det fixat.
Fördelen var att jag snabbt kunde kasta mig upp på e-biken och åka och äta lunch med de andra svenska damerna. Hade tackat nej eftersom jag hade byggare som skulle komma.
Mycket trevligt! Och varmt, 34 grader och sol.
På onsdagen behövde jag åka och handla så bad Jenny fråga när de tänkte komma. Jag menar om de inte kommer förrän efter lunch så hinner jag ju handla innan.
Jenny återkom med svaret att de nu ångrat sig. De kommer inte förrän efter lovet. Kina har helgdag första veckan i oktober.
De hade antagligen inte tänkt tala om för mig att de inte kommer, så jag hade kunnat sitta i två dagar och väntat förgäves.
Jag hade i alla fall möjlighet att åka och handla nu. Tur att jag frågade redan på morgonen. Fick tid att renskriva protokollet från fredagens extra PTA möte.
Läxor som vanligt när barnen kom hem.

Oliver kämpar på med sin svenska bok. Han har massor av andra läxor så det är såklart inte speciellt roligt att behöva göra ännu mer. Han har iallafall humor...

På torsdagen hade jag tänkt att åka till blomstermarknaden men struntade i det och tog en extra tur till Carrefour istället.
Måste försöka hitta lite större hundkompisar till Soya. Alla hundar på gården är småhundar och även om de leker bra med varandra blir det svårt när Soya är så mycket större. Vill att hon ska få uppleva att leka med hundar som är i hennes storlek eller större.

På kvällen kom Jacob och passade barnen. Jag skulle på NFLG middag. Mycket trevligt som vanligt och det bjöds på gellyshots. Var på Bruce's, så blev en god hamburgare till middag.

Jacob älskade Soya och han var så förvånad över hur snäll och lugn hon var och att hon inte drog i kopplet.
Konstigt nog verkar hon bara dra när Rickard håller i det. Tror det beror på osäkerhet hos honom kanske. Får bli att träna honom istället.

På lördagsmorgon åkte jag och Isabella iväg till hennes andra modelljobb, samma företag som förrut. Hon såg fram emot att jobba igen fastän det var jobbigt sist.

Extra roligt när det överallt hängde kostymer med hennes bilder på.

Hon var jätteduktig.

Fast efter lunch tröt tålamodet och hon kände att högen med kostymer aldrig minskade. Kartong på kartong bars fram.

Det fick bli många raster. Vilket gjorde att det drog ut på tiden. Till slut fick jag henne att förstå att ju snabbare hon jobbar och kämpar på desto snabbare kommer vi iväg till leksaksaffären. Så glad när hon kunde börja räkna ner. 12 kostymer kvar, 8 kvar, fem kvar o.s.v.

På söndagen fick vi äntligen ett paket som varit på väg till oss sedan 27:e januari. (!)
tog bara nio månader.
Min kusin Susanne, som är lärare, hade skickat en nalle till oss, som vi sedan skulle skicka vidare.

Nu ska "Monty" få följa med oss en vecka innan vi sänder honom vidare ut i världen.

Vi firade nationaldagen med att gå ut och äta middag. Här är pyntat runt hela gården med flaggor och röda lampor.
Tog bussen till COB eftersom Jacky är ledig.
Han måste ju få fira och vara ledig han oxå.
Nu har skolan en veckas lov och Rickard oxå. Ska bli så skönt att vara hela familjen samlad.

  • 48 Readers

Likes

Comments

Så var det måndag (18/9) igen, Oliver var hemma fortfarande eftersom han antagligen inte hjälpte läkningsprocessen genom att ha kalas under helgen. Isabella var frisk och pigg.
Jag och de andra damerna bjöds över till Susanna på födelsedagsfika då hon fyllde år. Massor av födelsedagar i September.....vad sysslar folk med på sina julledigheter egentligen....hihihihi.
Jag vet vad jag gjorde 25/12 2005.
Hur som helst, Susanna älskar Tintin och hade hittat en underbar bok, den ska jag oxå köpa. Coolt att ha Tintin i Shanghai på kinesiska.

Denna veckan har jag varit två gånger på Datatorget. Soya gillar datakablar. Hon har bitit sönder både Oliver's och min. Var tvungen att köpa ny till Oliver för några veckor sedan då hon hade bitit sönder hans.
När jag nu kom en tredje gång, och andra gången på en vecka, skrattade bara killen när jag på knacklig kinesiska berättade att jag hade en valp som gillade just dessa sladdar.

På onsdagen bjöd vi Oliver på frukost på sängen. 11 år redan! Två år kvar till tonåring. Hjälp!

På kvällen var det föräldramöte på skolan. Men jag kom sent. Eftersom de fortfarande gräver ute på vår gata är det ibland svårt att komma ut och just denna kvällen började kön redan inne på vårt compound. Detta är vår lilla rondell inne på området.

Annars har veckan varit lugn. På torsdagen var jag, Amanda, Pernille och Susanna på nagelsalongen. Vi gav Susanna en manikyr och pedikyr i födelsedagspresent, och passade på att gå samtidigt.
Soya fick också nagelvård. Hon är så så duktig, ligger och slappar medan jag klipper.

Hon växer så det knakar, 3cm på två veckor. Nu är hon 54cm i mankhöjd och väger nästan 17kg.
Tittade på kort från när vi hämtade henne, svårt att tro att hon var så liten som det lilla benranglet.
Här tittar hon ut på gården med Oliver.
Hon ett lustigt sätt att sitta med raka ben.
Ser så roligt ut.

På fredagen kom Rickard hem. Soya blir överlycklig när han kommer. Blir inte alls lika glad när vi andra kommer hem. Men så har vi tränat henne att hälsa lugnt.
Denna helg hade vi planerat...ingenting...
En hel helg med familjen. Visserligen bjudit över Daniel och barnen på söndagen eftersom de inte var inbjudna på förra helgens kalas. Passade på att bjuda in Jesper oxå. Bakade tårta och kladdkaka.
Soya klarade sig bra med en massa barn som sprang omkring.
Hon har ingen koll på sin egen storlek, och kan vara klumpig och hoppig ibland. Men mest vill hon slicka ihjäl alla.
Husses knähund.

  • 65 Readers

Likes

Comments

På fredagen 16/9, var Oliver hemma och sjuk också. Isabella mådde bättre men höll henne hemma då hon klagade på ont i magen och det var ändå fredag. Jag och Dalit åkte och handlade allt inför Oliver's och Ben's kalas.
Sen var det dags för lunch med Scandinavian ladies. Gick på Din Tai Fung.
Mycket trevligt!

Vid fyra var det dags för helgens första kalas. Jesper har fyllt åtta år!
Anni hade fått höra om Laser tag stället och bokat hon med.
Oliver kunde tyvärr inte komma då han var dålig men Isabella och jag kunde gå dit.
Underbara Jesper hade bett sin mamma baka en glutenfri tårta. Gullungen!
Bara för att Isabella skulle kunna äta den.

På lördagen, 16/9, var det så dags för Oliver's och Ben's födelsedagskalas ihop.
Jag och Dalit åkte dit redan vid 11, vi hade prutat ner priset mot att vi dekorerade själva. Hann bli klara precis innan gästerna kom vid 14. Gästerna bestod av hela klassen, inga andra på detta kalas.

Temat var Mission Impossible. Så här såg inbjudan ut.

Det blev ett väldigt lyckat party!

Eftersom vi hyrde hela stället kunde barnen spela laser tag, skjuta pil o båge, slå baseballs och prova på VR.

Även papporna provade på.

Oliver var fullproppad med Ipren men orkade inte hela festen. Stackarn var helt slut och ville bara åka hem. Inte skoj att vara sjuk på sitt kalas. Men han hade ett bra kalas ändå.

På söndagen var det så dags för helgens tredje kalas.
Isabella's klasskompis, Leandro, fyllde år. De bor på 30:e våningen i södra delen av Ningbo. Från deras kök kunde vi se ända hem till skyskrapan brevid vårt hus. Fantastiskt utsikt! Fast lite läskigt på balkongen, jag höll mig nära väggen.

Leandro's mamma, som är drama lärare på skolan, hade fixat glutenfria alternativ. Alla är verkligen så omtänksamma.
Jag tyckte det var lite komiskt med alla föräldrar som tog kort och filmade när han skulle blåsa ut ljuset. Våra barn växer verkligen upp i en värld där allt dokumenteras hela tiden. På gott och ont.

Denna blogg är ju ett roligt sätt för oss att hålla er där hemma uppdaterade och i framtiden kommer det vara skoj för barnen att kunna läsa om deras tid i Kina.

  • 71 Readers

Likes

Comments

På måndagen blev det att stanna hemma.
Byggare i lägenheten som ytterligare en gång rev upp sovrumsgolvet. Denna gång vid tröskeln in till sovrummet där det sviktade redan förra året men de beslöt då att inte göra ngt åt det, och så gick vi igenom en av plankorna så klart. Som vanligt ser man hur detta är en gammal vattenskada. Men torrt nu.

De lagade oxå hålet i kökstaket. På tiden, de rev upp i början av Juni.
Soya tyckte det var jobbigt med folk som kom och gick hela tiden men var så duktig på att inte skälla eller störa byggarna.
Så det blev en lugn dag.
Upptäckte dock att mitt kreditkort slutat fungera. Blev ett dyrt samtal till Sverige bara för att få veta att de spärrat det pga att jag är utflyttad. Fast Rickard blev utflyttad redan förra året och hans svenska kreditkort fungerar. Inte för att jag använder det, mastercard fungerar ju ändå inte i Kina, men irriterande. Kan ju inte boka någon resa online eller hotell eller annat som är bra att betala med kort.
Och vi har ju Rickards kort ifall att.

På tisdagen tog jag och Soya vår första längre promenad. Har bara gått en kort promenad utanför gården innan. Nu gick vi till bankomaten på Grand Plaza. Hon var lika duktig som vanligt fastän stora bussar och lastbilar brummade förbi och massor av tutande bilar.
Hon var ganska spak när vi kom hem, blir ju ändå ca 1,5-2km totalt.
Men då sov hon gott medan jag var på lunch med nya PTA kommittén.
När barnen kom hem var det bara att proppa i dem mat och sen bar det iväg till Dalit för Taekwondo träningen. Dalit bjöd sen oss på middag. Mycket snällt och bekvämt. Då slapp jag laga mat sent hemma efteråt.

På onsdagen hade Isabella ont i halsen och var allmänt hängig, men hade ingen feber. Hon fick stanna hemma ändå med mig och Soya.
Byggarna kom och började fixa tapeten i matrummet som börjat släppa.

Sen kom även Ayleen över och lämnade över sekreterar jobbet för PTA. Vi har planerat en välkomst picknick för hela skolan nu denna lördag men var nu tvungen att ställa in den då vi har en tyfon på väg emot oss. Den ska komma in under torsdag eller fredag. Men vi håller tummarna att den viker av mot Japan istället. Som de tror att den ska göra.

Efter lunch åkte vi till Tinas shop för att hämta Soyas papper som kommit. Eftersom de även klipper hundar lämnade vi in henne för att klippa nosen och tassarna. Visade bilder hur vi ville att de skulle klippa. Här är lite bilder före och efter.

Ett stort problem dock, det fanns ingen stamtavla med på hennes papper.

Så började diskussionerna. För mig spelar det egentligen ingen roll men vi har ju ändå betalat väldigt mycket pengar just för att få en hund med stamtavla. Annars hade vi kunnat betala hälften eller ännu mindre. Men ville vara säkra på att valpen inte kom från en valpfabrik utan växte upp i hemmiljö, inte i bur.
Problemet som jag förstår det är att uppfödaren ännu inte skickat in papper på kullen, vilket är helt klart misstänkt.
De föddes ju i Maj. Hur som helst, Wendy min kinesiska lärare och Tina med hundshoppen hjälper mig just nu att tala med dem, se om vi kan få det löst.
Suck! Typiskt Kina.

På torsdagen var Isabella fortfarande hemma och vi väntade på tyfonen. Men den vek av precis som de gissat, mot Japan.
Fick lite regn och lite blåst men inte värre än en vanlig dag i götet.
Oliver var besviken. Han ville ha en "riktig" storm.
Antiklimax.

  • 108 Readers

Likes

Comments

På fredagen hade jag Rickard hemma hela dagen, härligt!
Dock var jag knappt hemma själv.
Började med PTA möte på skolan. Lyckades anmäla mig frivilligt till positionen som sekreterare.
Vad hände liksom????
Jag skulle ju inte engagera mig lika mycket detta året utan bara hänga med och leka med valpen.
Susanna, vår svenska granne anmälde sig som ordförande, hon var nog lika förvånad över att hon anmälde sig.
Ja, ja nu blev det som det blev.
Dalit är den enda som sitter kvar av den gamla styrelsen, som kassör.
Sen hem och äta lunch innan det bar ibäg igen för att hämta passen. Nya resident permits har utfärdats.
Vi fick två-åriga uppehållstillstånd.
?????
Alla, precis alla, även de som bott här i flera år, får ett år i taget.
Vad har Geely inte berättat för oss?
Rickard har inga planer på att stanna längre.
Han vet ju inte ens vad han ska göra nu när detta projekt stängs.
Ja, ja, får i alla fall lagligen stanna till oktober 2019 nu.
Alltid skoj att sitta och vänta på att Geely's utsända fixar allt pappersarbete.

Alla bussar här lamineras med reklam. Hela bussen. Upptäckte att de tar inte bort den tidigare reklamen, bara fortsätter att laminera över. passerade en buss idag där laminaten stack ut nästan en cm. Vet inte om fotot är så tydligt men man undrar ju hur länge de kan fortsätta. Säkert en cm till.... hihihihi

På lördagen var det vägning och mätning av Soya. Ytterligare två cm på två veckor och 2,3kg. Totalt sen vi fick henne har hon vuxit 4cm i mankhöjd och 4,3kg.
Hon växer så det knakar!

Efter lek ute i den varma solen orkar man inte så mycket, man måste t.o.m. ligga och dricka.

Som tur är har det skjutits massor av fyrverkerier den senaste veckan så Soya har vant sig igen. Massor av korv har gått åt. Ett skott = en korvbit.
Men nu kan hon ligga tryggt på balkongen även när de skjuter hej villt.

På lördagen hade vi planer på att åka till hund poolen med Soya och se om hon ville bada, men så började det regna, så vi får ta det en annan dag.
Sen blev det lunch med vänner på Con Gusto. Dalit med familj, Marisol med familj, Ann-Sofie med familj och några till. Mycket trevligt!

Efter en väldigt lång, utdragen lunch (enligt barnen), åkte vi till Laserdome. Vuxna mot barn, sex i varje lag.
Tre matcher a' 20 min.
Jag var bara med på första och sista, så roligt!
Ännu roligare när jag vann första omgången, både individuellt och lag.
Vadå? jag är väl ingen tävlingsmänniska? Inte Rickard heller....han kom tvåa. Hehehe

På söndagen gjorde jag absolut ingenting.
Oliver och Rickard gick på bio och såg nya Spiderman filmen.
En lugn och skön dag.

  • 124 Readers

Likes

Comments

Denna veckan var väldigt lugn. Barnen gör sina läxor och är så duktiga. Jag och Soya myser, leker och tränar. Hon är fortfarande spänd ute på morgonpromenaden men bara då, resten av dagarna är hon som vanligt.
Hon är så duktig, busig och gossig!
Och så lång när hon dör efter bus-stunden.

På tisdagen fick Oliver och Isabella prova på taekwondo hemma hos Ben. Ben och Itay tränar med en provat tränare varje vecka och våra barn har inga fysiska aktiiteter just nu. Så de fick prova på. Och tyckte det var skoj!

På onsdagen borde jag egentligen gjort några ärenden men orkade inte, varit väldigt trött och somnat tidigt på soffan, vilket gjort att jag vaknat på soffan mellan elva och tolv, ut med hunden, borsta tänder och sedan i säng igen, nu alledess för sent. Får bryta det mönstret.
Tog lunch med Dalit istället på Din Tai Fung, vårt underbara dumpling ställe. Ligger nära hemma i Ningbo's finansdistrikt. Här fanns bara gårdar för mindre än 10 år sedan. Nu ör det vara massor av fina nya häftiga hus och skyskrapor.

Sen passade vi på att kolla in ett nytt shoppingcenter som öppnat inte långt därifrån. Stort och fint, men lite för dyra affärer för min smak. Jag är ju inte speciellt exklusiv av mig.

Men hittade superrea på New Balance så köpte två tröjor till barnen, jättefina.
Sen hem och gå ut med hunden och ta emot barnen.
På torsdagen åkte jag, Amanda, Pernille och Susanna till Pink Towels för massage. Behövde verkligen det, som vanligt.
Amanda och Pernille hade tur och fick "fotmassage". Bara fått det en gång själv men det var så skönt. De har fantastiska fötter.

På kvällen kom Rickard hem, härligt att få ha honom hemma en extra dag. Han kommer hem för vi ska hämta våra pass på fredag eftermiddag.
Varje extra dag är en present. I åtta månader har vi bara setts på helgerna, det är inte optimalt alls. Barnen och jag saknar honom jätte mycket. För att inte tala om hur tufft han har det. Nu hoppas vi på ändring snart.
Fredag imorgon!

  • 123 Readers

Likes

Comments

Jaha, då hade man en skotträdd hund.
Blir så jävla arg!
Soja "var" fantastiskt, kunde ligga lugnt ute på balkongen fastän åskan gick rakt över oss. De kunde skjuta fyrverkerier tvärs över gatan och hon reagerade inte.
Men så idag, torsdag, på vår morgonpromenad börjar de skjuta, två skott i sekunden, precis bredvid oss. Kanske 40-50m bakom oss. T.o.m jag blev rädd, kissade nästan på mig, var liksom inte beredd så där kl. 07:00.
Soja hade snabbare reaktioner än mig och som ett streck smet hon iväg, sprang i panik, skällande av skräck. Jag efter, ropande, men det gick ju inte att höra, som tur var sprang hon raka vägen över gården hem. Vår lugna morgonpromenad förstörd bara sådär.
Satte mig med henne i lobbyn i famnen och lugnade, tröstade tills hon verkade någorlunda ok. Sen gick vi upp och väckte barnen.
Nog för att det skjuts fyrverkerier i tid och otid men aldrig precis brevid mig innan. Typiskt att det var en dag då jag hade Soja med mig. Blir antagligen att jobba hårt med godis en tid framöver.
Så jävla arg bara! Så skönt med en hund som inte är skotträdd tänkte jag i min enfald. De måste ju ha sett mig precis gå förbi. Kunde väl ha väntat tills jag iallafall gått runt hörnet på Amandas hus.
F*N F*N F*N
Hade tänkt gå till gymmet men ville inte lämna henne ensam ifall de skjuter igen. Man skjuter ju ofta flera gånger om dagen om något ska firas.
Blev en dag av kel, gos och många små promenader istället. Stackarn gick på helspänn hela tiden. SUCK!
Det blev lite bättre på kvällen när Isabella följde med. Då fick vi henne t.o.m att slappna av så mycket att hon kunde leka. Om än dock lite halvhjärtat.
Åkte till Auchan och köpte ett ben innan min kinesiska lektion.
Sojas första ben och det gillade hon.

På onsdagen hade första bilen rullat av bandet i Rickards fabrik. Efter mycket jobb. Nu hoppas vi att han snart kan komma hem igen och börja på nästa projekt. Och komma hem varje dag.

Ingen pool idag så Oliver kunde börja med läxan direkt och Isabella som redan gjort veckans läxa började rensa i sitt skåp och i sina lådor.

Jag och Soja höll Isabella sällskap.

På fredagen tog jag och Soya det lugnt.
Ja, i hennes papper stavas det ju faktiskt Soya.
Hon slappnar av mer nu på promenaderna men rycker till av höga ljud och vill ogärna gå dit där vi var när fyverkerierna satte igång. Blir köttbullar där nu. Då känns det bättre.
Efter skolbussen kom tog jag barnen på e-biken och åkte till "Laserdome", där Oliver och Ben ska ha sitt kalas. Dalit och jag ville att de skulle få prova en gång innan kalaset. Och så är det Ben's födelsedag imorgon lördag så det var ett extra firade för hans närmsta vänner.
De hade toppenkul!!!!

Efteråt bjöd Dalit alla till Slim's steakhouse för hamburgare. Oliver fick plats i hennes bil medan jag och Isabella åkte e-biken till Laowaitan. Vi var framme långt före dem. E,-bike är verkligen bästa fortskaffningmedlet i stan. Vilken trevlig kväll vi fick!

På lördagen var det så dags för Ben's födelsedag så Dalit bjöd med oss och en fransk familj till Hyatt i Dongqian lake för lunch. Mulen men varm dag. Deras lunchbuffé är verkligen bra, men dyr. Så det blir inte ofta. Isabella älskar Hyatt och vill bo där en natt när hon fyller år. Vi får väl se om vi är kvar då.

Ben's pappa Assaf har varit en vecka i USA på business och kom hem tidigare på morgonen. Så klart helt slut och jetlaggad så efter maten gick han till rummet, de skulle stanna över natten. Han fick sova ca. 1h sen fick Dalit detta kort sänt till mobilen.

Alla fem barnen var på rummet. Det var därför vi hade det så lugnt och skönt på terassen....Hahaha. Stackarn.
Oliver var i alla fall nöjd, Assaf hade köot med en ny mobil till honom från USA. Eftersom Oliver glömde sin på planet. Fortfarande inte hört ngt från hittegods på Finnair.
Nu har han en ny. Får väl se hur länge den är hel och finns kvar.

På söndagen kom vår hyresvärds representant, Jenny, och inspekterade lägenheten. För att se hur det ser ut med hund och träffa Soya.
Hon verkade förvånad över hur fint det var och hur lugn och snäll Soya var. Hon var efter besöket positivt inställd och nu hoppas vi att vi kan bo kvar.
Hon passade oxå på att uppdatera vårt internet så nu har vi äntligen VPN igen. Det svajar hela tiden men har iallafall uppkoppling oftast. Bättre än inget, som vi haft de senaste tre veckorna.
Hoppas det funkar ett tag nu.
Jag, Isabella och Soya åkte iväg och åt lunch med Maya's familj. Maya ville träffa Soya.
En varm eftermiddag men trevlig!

Snart dags för en ny vecka!

  • 135 Readers

Likes

Comments

På fredagskvällen ringde de från SEB. De har beviljat vår låneansökan för lånet på vår lägenhet hemma i gbg. Så nu blir vi bostadsrättsägare under hösten.

Sen har vi problem med lägenheten här i Kina. Vår landlord godkänner inte att vi har hund. Vi frågade henne innan Soja kom men hon sa nej för att hon ville inte ha hundkiss i lägenheten. Dividerat sedan dess.
Försökt förklara att i Sverige går vi ut med våra hundar, flera ggr om dagen och att hunden inte kommer kissa inne.
Utelämnade att även svenska hundar kan kissa inne såklart, men skillnaden är markant i hur man har hund här.
Här har man som kattlådor till hundarna, de kissar i hissen, inne i lobbyn, ja vart de vill helt enkelt. Skulle inte heller vilja ha en sån hund i min lägenhet.
Men nu kommer vi ju inte ha en "kinesisk" hund. Soja är redan rumsren och jag är ju hemma nästan hela tiden.
Hur som helst, nu så vill de bråka om detta. Vilket kanske inte är så smart av dem.
Vi har bett dem komma hit och träffa Soja, inspektera lägenheten och skulle hon ha sönder något så ersätter vi det självklart.
Men nu vill de ha extra deposition och en massa regler kring hunden.
De har redan fått över 50 000 kr av Geely i vanlig deposition, det borde ju räcka tycker vi. Sedan står det ju faktiskt inte någonstans i vårt kontrakt, på 20 sidor, att vi inte får ha husdjur.
Vi betalar oxå ca. 10 000kr mer i månaden än vad någon annan skulle betala. Så om de inte löser detta säger vi upp kontraktet och flyttar. Här i Kina har man max 1 mån uppsägningstid så om de vägrar är vi villiga att flytta på oss.
Vi får väl se vad som händer. Vill ju inte flytta. Trivs så bra här.

På lördagen handlade jag på Metro och åkte och hämtade Oliver hos Ben. Passade på att åka förbi Subway vid skolan för att köpa lunch, Både Oliver och Rickard var sugna på just Subway.
Men tyvärr hade de inga bröd just nu, kunde vi tänka oss en sallad? De hade precis satt in bröden i ugnen, det skulle ta en stund innan de var klara. Som vanligt i Kina. Antar att man överallt på alla subway i hela världen har rutiner för när man bakar nytt bröd. Så att man inte står utan bröd när kunderna kommer.
Här har man inte bara slut på en sort, utan alla samtidigt.
Hallå, liksom. (kort1)
Hur lyckas man? (kort2)
Idioter. (kort3)

Vi åkte hem och åt Spagetti köttfärsås istället. Regnig lördag så stannade mest inne. Duschade Soja och busade.
På söndagen skjutsade jag Isabella till Jespers hus och passade på att åka förbi Subway igen. Denna gången fick vi våra mackor. Tack, tack!
Isabella hade det kul hos Jesper, flera familjer från skolan bor i samma område, så de var flera som lekte.

Vi hade en varm dag med ca 38 grader. Då är det skönt att åka ebike på Ningbos gator. De flesta är så lummiga att man alltid får skugga. Vackert!

När poolen öppnade passade vi alla på att bada. Dalit med familj kom oxå.

På måndagen bokade jag in vattenleverans varje månad. Åtta stycken fem liters dunkar med vatten den sista varje mån för 80rmb. Bär allt vatten från affären i vanliga fall men varför ska man göra det när det är så pyttelite dyrare att få det levererat till dörren. Tog mig bara ett år att få det gjort.
Dessa fyraliters flaskor brukar jag kämpa hem.

På måndag eftermiddag åkte jag och Soja hem till Rosa för att hälsa på. Rosa vill gärna passa Soja så lika bra att hälsa på. Sen hem till skolbussen.
Nu är det bara några få dagar kvar som utomhuspoolen är öppen, så vi passar på att bada.
Sen är det tyvärr mindre tid för läxor och middagen blir alltid sen, men det får det vara värt när det är under så begränsad tid.
Soja har börjat sova i vår säng, vår gosiga hund.
På tisdagsmorgonen kom ayi som vanligt, barnen får gå upp tidigare och hinner titta lite på barnprogram innan skolan.
Soja följer med till skolbussen och blir samlingspunkten, Hon är jätteduktig på att vänta och slappna av. Och så kan de andra barnen passa på att klappa henne.

Idag skulle Soja få sin andra valpspruta så passade på att luncha med Maria, som kom i fredags. Sojas första restaurang besök. Vi möttes på Bruce's. Soja var jätteduktig och låg under bordet hela lunchen.
Sen åkte vi till Tina för sprutan. Soja reagerade knappt när hon fick den. Så duktig.

På vägen hem stannade vi på Metro, Soja stannade i bilen med Jacky. Soja låg lugnt och väntade utan problem.
Hon är verkligen jättelugn och fin att ha att o göra med. Andra valpar hade kanske börjat gnälla och böka när de blir lämnade av matte.
På onsdagen hade jag inget inplanerat och tog en lugn dag hemma.
Gick visserligen till marknaden med Amanda, Pernille och Susanna på morgonen. Inte vågat gå till den stora kött och grönsaksmarknaden innan, den ligger bara 500 m bort men har känts lite väl "inhemsk". Här säljer lokala bönder sina produkter. Så billigt med frukt och grönsaker så det blir fler besök.
Lite kyligare luft är på ingång och kändes verkligen som att nu är sommaren över och hösten är på intåg. Bara 29 grader. På tisdagen hade vi 38.
Sista dagen poolen hade öppet så vi skyndade oss dit efter skolan. Dalit kom så klart.
Isabella lånade Ben's glass-madrass.

Båda barnen klagade över hur kallt det var. ;-)
De som badade i vatten som var kanske 17-18 grader i somras, och lufttemp på 21-23.
Snart dags att ta fram jeans och tröjor.
Fördelen med att det varit så varmt under sommaren, upp till 44 grader, är att det just nu inte finns så många myggor. Det gillar vi.
Hur som helst så fick de mota ut oss från poolen nu sista dagen. Så nu blir det ingen mer utomhuspool för oss. Kommer vara tillbaka i Sverige när de öppnar i juli nästa år.
Förbereder mig redan mentalt på att flytta hem.
Men njuter i fulla drag av värme och ledighet!

  • 181 Readers

Likes

Comments