På lördagen fortsatte vi vänja Soja vid ett liv i lägenhet och ett liv med oss.
Stackarn har två gånger gått in i glasdörren vid entrén. Nu har hon dock räknat ut att det bästa är att vänta tills någon av oss går och så gå efter i samma spår. Bäst att låta någon av oss ta smällen. Hon är så pass duktig på inkallning och går så fint nära oss att vi skippat sele och koppel. Området är ändå inhägnat.

På eftermiddagen åkte vi för att ta några passfoton hela familjen. Dags att söka nytt uppehållstillstånd. Soja fick åka med så klart.

Sen hem igen. Jag och barnen skulle till poolen när den öppnade klockan tre medan Rickard passade Soja.
Men precis när vi stod där i våra badkläder kom ett enormt värmeåskväder. Vi ställde oss på balkongen och tittade på blixtarna.
Jag har ju berättat tidigare hur det mullrar och låter mellan husen. Idag blev det ett riktigt skådespel.
Soja låg raklång och vilade vid våra fötter. inte en reaktion. Inte ens när blixten slog ner i skyskrapan brevid och det small och sprakade så att Isabella blev rädd och skrek till.
När åskan dragit iväg kom regnet. Som en vägg kom det emot oss. Barnen som redan hade badkläderna på rusade ner på gården för att leka i regnet. I slöjor svepte regnet fram, det bara vräkte ner!

Svårt att fånga på bild helt klart. Men så efter en stund så lättade det och vi kunde gå ner och bada.
På söndagen jobbade Rickard på förmiddagen medan vi andra slappade. Sen stannade jag hemma med Soja nedan Rickard och barnen badade. I strålande sol denna gången. Bara för att jag skulle stanna hemma.
Rickard fick en extra sovmorgon på måndagen då han och jag skulle till ett hälsocenter för en årlig hälsoundersökning, som måste göras för uppehållstillståndet.
Träffade vår kontakt från Geely där samt Thomas, som oxå ska förnya. Blodprov, urinprov, ekg, lungröntgen, ultraljud av lever och njurar, koll av öron, näsa och hals och ett frågeformulär med tusen hälsofrågor som det är bara att kryssa nej på allihop.

När vi var klara åkte vi hemåt igen. Som en extra söndag med Rickard hemma!
På tisdagen bar det dock iväg till jobbet igen. Jag passade på att rensa i några skåp medan Ayi städade. På eftermiddagen fick barnen bada i sällskap av Amanda.  Medan jag hängde med Soja. Beställde hem middagsmat och hade lite mys.
Onadag och jag åkte hem till Anni i nya villan. De kom hem på tisdagen så jag skulle passa Jesper och Jacob medan hon packade upp kartonger. Tog kort på både villan och på barnen när de lekte, men verkar som att onsdagens kort inte fastnade eller ville stanna kvar...mysko.
En trevlig onsdag hade vi. Barnen lekte och spelade hela dagen, som avslutades i poolen. Jag lämnade Soja ensam ca. 30 min. Amanda och Anni passade barnen i poolen resten av tiden, så att jag kunde gå upp. Soja sov hela tiden, jätteduktig tjej.

Torsdag, och jag tog Jacky till Raffels så att jag kunde vara på plats när de öppnade. Skulle fixa mina fransar.
MEN HALLÅ!!!!!
Där ligger nu en underklädes-butik. Ser mig vilset omkring. Vart är tjejen med händer och fingrar som luft? Världens bästa franstjej?! Bara borta.
Jaha....tack tack, för man kan ju inte smsa eller meddela kunder som kommit en gång i månaden i ett års tid om att man flyttar, stänger ner eller annat.
Ok, inga fransar idag då. Upptäcker då oxå att mina fina vita skor gått sönder. Båda fötterna....suck.
Får helt enkelt trösta mig med ett par nya skor på rean.

Sen hem och äta lunch med barnen. På eftermiddagen åkte jag och Isabella med Soja till veterinären. Soja kliar sig och har som mjäll på vissa ställen på kroppen. Visade sig att hon har en bakterie infektion i huden. Lätt att behandla och visst vanlig här. Valpar får den ofta innan de fått alla vaccinationer. Soja ska få nästa spruta den 25:e.
Besök hos veterinären, provtagning och tre olika mediciner (antibiotika, schampoo och desinfektionsspray) allt för den trevliga summan av 600rmb. Samma som det antagligen kostar att bara kliva in genom dörrarna på vet.kliniken i Sverige.
Sen hem till poolen. Anni och barnen kom förbi för att bada. Sen stannade Jesper för att sova över hos oss.

Barnen hade en jättetrevlig kväll med lite film och torsdagsmys. De har saknat varandra.

Under veckan som gått har jag fått se representanter från Geely komma och gå i grannlägenheten. Det har levererats möbler och monterats. Snart kommer nästa svenska familj. Ska bli så kul att få nya grannar. Även om det känns sååå tomt efter Anni och deras familj.
Jag har inte kunnat låta bli att titta in medan jag väntat på hissen.

På fredag förmiddag åkte jag och lämnade Jesper hos Anni och stannade på Grand Plaza för att fixa fransarna på min nagelsalong. Men det är en plåga att gå dit. Hon är hårdhänt och det svider en hel del när hon fäster nya fransar. Måste hitta ett nytt ställe till nästa månad.

Soja fick ett bad med nya schampot efter lunch och låg och torkade i solstrålen i sovrummet efteråt.

Fredag och idag kommer våra nya grannar!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 22 readers

Likes

Comments

Då uppfödaren inte hade något kennelnamn fick vi döpa valpen själva.
Efter lunch tog jag och Isabella en taxi till Yinzhou. Jacky var och hämtade hem Rickard.
I Tinas shop möter vi en tveksam, blyg Soja.
Hon ville inte ens titta åt våra hundgodisar som vi hade med oss. För orolig, allt var ju nytt för henne.
Men medan jag betalade och fixade info och papper blev Isabella vän med henne.
Vi köpte en massa mat, samma som uppfödaren använde.
Till slut var det dags att åka hem. Lastade in allt i taxin. Soja vågade inte gå ut ur affären så jag bar henne in i bilen, en kalv på nio kilo. Sen halvsatt hon i mitt knä hela vägen hem.

Vi kom hem och lät henne vara ute en stund i förhoppning att hon skulle kissa. Vet inte hur rumsren hon är ännu.
Men hon kändes för stressad för att kunna slappna av.

Vi gick upp och tog det lugnt.
Men på bara några timmar slappnade hon av. Kissade ute, fixade hissen med bravur, kom på inkallning (så som valpar gör), var kontaktsökande, busade och lekte.
Vi är världens bästa människor tack vare svenska köttbullar ;-)

Våra stengolv var svala och sköna att ligga på efter en tur ut på gräsmattan i värmen.
Men oxå hala som is för stora mysiga valptassar när man busar. Hon håller på att lära sig att åka skridskor...hahaha

Rickard kom hem och så var familjen samlad.
Vi är alla i förälskelsens rus, hon är underbar!!!!
Hon har haft ett tufft dygn med massor av nya människor, flyga flygplan, åka runt i bil.
Äntligen har hon fått landa.
Nu blir det en vecka av myspys.

  • 38 readers

Likes

Comments

På onsdagsnatten vaknade jag kl.03. Pigg som en lärka. Försökte somna om men gav upp strax innan fyra. Gick upp och började packa upp, diska, plocka med saker, sorterade en låda, tittade på tv... Vid 06:30 gick jag och la mig igen. Sen vaknade vi alla vid 11 tiden.
Efter vad vi kan kalla brunch lämnade jag barnen vid sitt nya PlayStation och åkte till IKEA. Handla några saker och mat. Sedan vidare till Auchan supermarket och handla saker vi inte tog på Metro på tisdagen.
Hemma lagom till ett mellanmål och sen ner till poolen.
Vi väntar på besked om vår valp Soja. Om hon kan flyga till Ningbo som planerat. Hundar får inte flyga när det är för varmt ute och vi har haft 36-38 grader.
Dock säger prognosen att det under torsdagen ska gå ner till 29 grader. Då får hon flyga.
På kvällen tog jag och Isabella en tur till vårat lilla Auchan. På stora Auchan hade jag sett att de reade ut sparkcyklar för 30 rmb.
Så vi kollade om våran Auchan hade dem oxå. Köpte två då de hos oss kostade 22 rmb. Superbra eftersom de Isabella köpte i våras var i plast och börjat gå sönder.

Blev en sen kväll, barnen kunde inte komma till ro. Kanske inte så konstigt eftersom vi sov så länge. Till slut vid 01 kom vi alla i säng. Ställde klockan på 08:30. Måste komma ikapp och ut ur jetlagträsket.
Vid 04 vaknade både jag och Oliver. Gick upp, diskade och fixade med tvätten. Oliver spelade på datorn. Sen satte vi oss i soffan och läste en stund för att bli trötta igen. Lade oss vid 06.
Upp när klockan ringde.
Under torsdagen höll vi mattiderna perfekt.
Fortfarande väntade vi besked om vi skulle kunna hämta Soja, temperaturen var nere på 30 grader. På förmiddagen gick jag och Amanda till fotmassagen. Vid lunch fick jag veta att Soja skulle flyga på kvällen, dock inte till Ningbo utan till grannstaden Hangzhou. Hon skulle landa 00:30.
Vänner till min kontakt, Tina, skulle hämta upp henne och så skulle de köra henne till Ningbo på fredag morgon. Dock kunde det ändras om temperaturen gick upp.
Vi kollade termometern varje timme resten av dagen. Ett tag gick den upp mot 33 och vi var oroliga. Resten av följade vecka har prognoser på över 36 grader.
Jag tillbringade eftermiddagen med att baka. Bröd till Isabella, en glutenfri kladdkaka och en vanlig äppelpaj eftersom det är Rickards favorit och han fyllde år i tisdags.
Vi ska fira honom på lördag tänkte vi.
Jag och Isabella tog en bit kladdkaka på balkongen.

På kvällen var temperaturen nere på 29 och Soja kunde lastas och flyga.

Lyckades få barnen i säng till 23, uppspelta över att hämta valpen.
Själv strök jag tvätt till 01. Ville ha allt i ordning innan vi får hund.
Äntligen sov vi alla till klockan ringde 08:30.
Nu är vi inställda på rätt tidszon.
Mysig fredags frukost. Idag kommer familjen utökas med en ny medlem!
Och Rickard kommer hem, vi saknar honom så mycket!

  • 46 readers

Likes

Comments

Måndag morgon och klockan ringer 05:00.
Usch va tidigt!
Och kallt, samma temperatur som när vi landade i Sverige. 11 grader.
Flyget går 13:00 från Landvetter och vi ska köra från småland och hämta upp farfar på vägen så behövde åka 06.
Kom iväg strax innan 06:30, så det får man ju vara nöjd med.
Skönt att köra tidigt på morgonen inte så många andra ute på vägarna då.
Till Tranemo och hämta farfar, Kenth.
Han ska befria oss från bilen igen. Ställer av den åt oss och förvarar den tills vi kommer hem nästa gång.
Tidigt på plats på Landvetter, vinkade av farfar för denna gången.

Dags att fixa med taxfree papper. Trevligt med pengar tillbaka på det man shoppat. Önskar dock att apoteken var med i Global blue. Handlat för ca 4000sek bara på apotek. Ni vet lite hostmedicin, ipren, nezeril och solskyddsfaktor. Oj, va dyrt det blev.
Aölt fixat och klart och vi är så tidiga att incheckningsdisken inte öppnat.
Blev att vänta en stund. Men först i kön i alla fall.

Fulla och tunga väskor har vi med oss i alla fall.

Oliver filmade från gaten tills vi var i luften. Sen glömde han mobilen på planet....får väl se om den kommer tillrätta.
Hej då Sverige för denna gången.

Framme i Helsingfors och två timmar till nästa plan. Tar en sen lunch, tidig middag på Burger King. Handlar lite taxfree och går mot gaten.
enorm kö för passkontrollen. Gött att vara Svensk och gå förbi hela alltet och glida igenom i egen lucka. Framme vid gaten upptäcks den nu saknade mobilens försvinnande. Ingen tid att gå tillbaka dock.
Dags att boarda.

Så var vi på väg hemåt!
Så smidigt att flyga via Helsingfors. Bara åtta timmar till Shanghai. Totalt 11h30 min restid. Har jag sagt att det är billigt oxå. Biljetter med Finnair från 3700kr.
Kom och hälsa på vet ja!

Landade 07:30 i Shanghai.
Där stod Jacky och väntade. Så bar det av hemåt. Alla vi sov i bilen. Stannade på Metro för att proviantera, kylen var tom hemma.
Så skönt att komma hem. Lagade lunch och började packa upp.
Vid tre tiden fanns det bara en plats vi skulle till.
36 grader ute. 33 grader i vattnet. Underbart!
Skönt att vara hemma igen!

  • 60 readers

Likes

Comments

Sista veckan i Sverige. Hur kan sex veckor gå så fort?
Måndagen spenderades i lugn hemma, tittade på film och åt godis, fastän det var måndag. Barnen hade tråkigt nu när alla vänner åkt och inga mer besök fanns att se fram emot.
På tisdagen var vi i Tranås, hade några sista saker att handla på apoteket, ica och öb. Många saker vi saknar i Kina.
Funderade över hur mycket kinesiska saker som jag växt upp med. Lampor, tavlor och prydnader.

Onsdagen åkte vi till Jönköping. Isabella ville ta med mormor och köpa en present till mig.
Och jag behövde köpa några extra skoluniformsplagg till barnen.
Blev ett till PS4 spel till Oliver oxå.
Han ser fram emot att komma hem till Kina och få spela.
På torsdagen vaknade vi till solsken och helt vindstilla så försökte skynda oss ner till stranden för en sista gång. Vädret ska bli kallt och regnigt.
Helt lugnt på sjön och ensamma på stranden.

Dock helmulet ganska snart, så blev ett kort besök.
Åkte till Gränna för att handla middag och då kom regnet.
Jag fick lite ärenden gjorda hemifrån under eftermiddagen, ändra mobilabonnemang och ringa viktiga samtal.
Nu blir även jag och barnen utskriva från Sverige eftersom vi stannar längre än ett år.
Fick nya kort på Soja, de har klippt henne. Tyvärr har vi haft kommunikations problem, visade det sig.
Den kostigaste pudelklippningen någonsin.
Som tur är växer det ut fort och vi kan få en vettigare frisyr på henne snart.
Ser ju ut som en afganhund eller nått. ;-)

Fredag och min födelsedag. 44 år, dubbel otur i Kina, jag borde ha skjutit fyrverkerier varje timme hela dagen.
Väktes av skönsång och frukost på sängen.
Och hela tre paket.
Tror det var bästa födelsedagsmorgonen jag haft på flera år. Så mysigt!
Blev en tur till Aneby för att handla. Bjudit in grannarna på födelsedagsmiddag.
Närmsta grannen på Idhult är faktiskt familjen mamma och Björn köpte huset av.
Ett mycket trevligt par, Eva och Peter.
Deras dotter, Susanne, är här oxå.
Hon har en storpudel, Julius, och en golden, Felix. Isabella älskar hennes hundar.

Så roligt att se Julius och tänka sig Soja här om ett år.
Barnen fick en filmkväll på vinden medan vi vuxna hade det trevligt.

Härlig födelsedag!
Saknades gjorde dock Rickard. Han fick va med per telefon. Bara en vecka kvar tills vi ser honom igen.
Lördagen var kylig med vi hade mest uppehåll, tog en tur till en stor loppis och hittade massa bra barnböcker som vi kan ta med till Kina.
Hade plats över i en väska.
Näst sista dagen och Oliver valde fisksoppa till middag. Gott gott!
Söndag, sista dagen innan avresa.
Städ och packdag.
Isabella tog på sig att tömma mormors bil på deras prylar. Och dammsuga efter sig.
Hur kan en bil bli så skitig av två barn? Och då är de ju inte bebisar längre.

Alla väskor packades, vi fyllde våra fyra väskor precis till bredden. Packade bilen å så var allt klart inför avresan.
Isabella har resfeber och vill ta kort på allt. Men hon säger att hon längtar hem, till pappa, sin säng, lägenheten, gården och till värmen.
Oliver säger att han bara längtar till sitt nya PS4 och pappa så klart.
Isabella's minneskort som hon tog idag.

I säng i tid. Blir en lång dag imorgon.

  • 66 readers

Likes

Comments

Måndagen den 24/7 spenderades i Tranås. Vi hade bokat tvättstugan. Det är torrt i markerna nu och vi vill inte anstränga brunnen med att använda för mycket vatten. Tvättade åtta maskiner(!).
Mycket lakan blir det.
Stannade i Tranås och åt middag på stan. Mamma känner just den restaurangens ägarinna, som är kines.
Så jag fick möjlighet att träna lite kinesiska. Riktigt roligt. Konstigt känsla att träna kinesiska i Svetige.
På tisdagen bar det av mot Göteborg igen. Barnen hade varsin tid på barnsjukhuset. Dags att kolla upp Oliver's lever och Isabella's celiaki. Allt verkar vara "som vanligt", får se när provsvaren kommer.
Efter sjukhuset åkte vi hem till gården, Oliver skulle äntligen få träffa vår granne Jonathan, som var bortrest sist vi var i gbg.
Blev bjudna på fika och hade en trevlig eftermiddag.
Sen var det dags att åka till hotellet och checka in. Bor så klart på Hotell 11, på Eriksberg. Hemmavid.
Vi tjejer tog båten in till Lilla Bommen.
Härligt att vara turist.

Blev middag och lite shopping. Skulle hämta Oliver men killarna hade bestämt att Oliver skulle sova över, så gick ensam till hotellet där mormor och Isabella väntade.
Blev en tidig kväll, full dag på onsdagen.

Upp tidigt och åt en mindre bra hotellfrukost. Iväg och hämta Oliver hos Daniel och Lidia.
Sen vidare till The book corner, där skulle jag hämta ut Oliver's svenska böcker för årskurs fem.

Han måste hålla farten uppe i svenskan.
Sen var det raka vägen till Liseberg.
Enligt barnen egentligen enda orsaken till hela vår semester ;-)
Isabella nu 130 cm med skor på och Oliver 140.
Speciellt Isabella såg fram emot allt hon nu får åka.
Vi hade tänkt börja med Balder men så hade de inte öppnat den ännu och Loke den nya attraktionen hade ingen kö alls. Så vi började med Loke.
Inte helt genomtänkt.
Jag och Oliver är höjdrädda och Isabella har aldrig åkt ngt läskigare än Lisebergsbanan.
Trodde hon skulle börja gråta. Och som tur var hann jag knappt tänka på åkturen själv när jag var upptagen att ta hand om henne.
Loke är fantastiskt läskig. Jag älskar den!

Vidare till andra roligheter! Men man ska inte gå på Liseberg i Juli. Tyvärr var alla köer milslånga. Tur att man har mobil och dricka med sig.

Isabella älskade Helix, Balder och de stora radiobilarna. Och så vann hon en krockodil på gossedjurs hjulet. Och så åkte vi Loke igen, denna gång bättre förberedda.
Vi hade en underbar dag!
Ja, om man bortser från matförgiftningen jag fick av lunchen. Blev ett dygn på vätskeersättning och proviva.

Körde hem till Småland direkt på onsdagskvällen.
På torsdagen väntade vi på sista besöket av gäster för denna sommar.
Familjen Lund-Stenman. Barnen väntade ivrigt på sina vänner!
Passande att börja och avsluta vår semester med Mikaela och Jesper's sällskap.
På fredagen hade vi en trevlig lunch innan vi tillbringade eftermiddagen på stranden.

Efter stranden tog vi den obligatoriska drinken i flughuset.

Vi hade en mycket trevlig helg med loppis besök och grillning.
Tidigt söndag morgon sa vi adjö till familjen då de skulle vidare till Gotland.
Oliver och Oliver ville inte säga hej då.

  • 70 readers

Likes

Comments

Vid fyra på Fredagseftermiddagen landade vi så på Idhult. Oliver och Isabella visade runt Joel. Oliver hittade en fyrklöver, bara så där!

Barnen lekte och plockade bär.
Grillade en underbar flankstek till middag.
Barnen fick vinden för sig själva med film och popcorn efter middagen.
Sen hade de svårt att komma till ro, så uppspelta över att ha Joel på besök.
På lördagen hade vi strålande väder och beslöt genast att åka till stranden hela dagen.
Äntligen lite värme....21-22 grader, Rickard hade 41,5 i Ningbo.
Vi började dock på en loppis, alla barnen hittade ngt de ville ha.
Sen hade vi en underbar dag på stranden i Örserum.

Hem och äta middag utomhus, första gången sen jag kom hem till Sverige.
Lördagsgodis och ytterligare en lite för sen kväll.
Jag har börjat läsa om Windy, ledarhingsten för Isabella på kvällarna.
Hittade hela serien med böcker på vinden och var ju bara tvungen att ta med och läsa dem för henne. En av mina favoriter när jag själv var liten.
På söndagen hängde regnet i luften, bestämde oss snabbt för att åka till Leo's lekland i Jönköping.
Passade på att äta kinesiskt på Chop-Chop. Gott men inte som i Kina.
Blev oxå ett besök på Hööks, köpte kloklippare till valpen.
Nu är hon 9 veckor och snart är det dags så var nu tvungna att döpa henne för att registreras i kinesiska kennel klubben.
Här är hon Lady Soya of China, kallas Soya till vardags.

Vi längtar så tills hon blir vår på riktigt.
Sista kvällen som vi har Joel, så han fick välja middag. Blev min berömda köttfärssås såklart.
Tur att vi tog tillvara på lördagens fina väder, blev en innedag på söndagen.
Avslutade kvällen med en drink med mamma.

På måndagen var det stugbytardag.
Joel skulle åka hem till Göteborg.
Vi körde ner honom till Jönköping och satte honom på bussen, pappa Ulf skulle möta upp i gbg.
Direkt efter att Joel åkt bar det av hemåt då Stefan och Noak var på väg ner från Stockholm. Så härligt att ses igen!
På tisdagen fyllde vi på stugan med mer folk.
Emil, Isabellas bästa vän, och hans mamma Anna kom hit från Gbg.
Emil och Isabella har längtat så.
På kvällen åkte vi alla ner till bondens brygga för att fiska. Alla fick fisk. Noak och Emil fick sina första fiskar.
Tyvärr var de alla för små för att kunna ätas.

På kvällen avnjöt vi några drinkar.
Isabella och Emil ville sova i det omgjorda hönshuset. Mamma har ställt in sängar och bord och stolar, så mysigt! Vilket de så klart fick göra!

På onsdagsmorgonen kom de inte upp förrän 08:30, då ville de ha med sig frukost till "villan" och äta där. Alla vi vuxna var nog förvånade att de vågade sova där nere hela natten. Tror de hade supermysigt.
Onsdagen bjöd på strålande väder!
Så efter lunch bar det av till stranden i Örserum. Fullt med folk.
Blev fotobombade av familjen bakom, vilket båda familjerna hade jättekul åt sen.

I värmen kunde vi grilla och äta ute på kvällen. Sen satt vi vuxna ute och drack vin ända in på natten. Underbar sommarkväll!
På torsdagen åkte Stefan och Noak hem, Stefan hade Norbergsfestivalen att rigga.
Alledess för kort tid att ha honom här!
Får bli en vecka nästa år!
Vi andra åkte till stranden igen.

På kvällen hade barnen vattenballong krig.

På fredagen åkte Anna tillbaka till Göteborg för att hämta Emils storasyster Emma och packa nya kläder. De ska åka till sin mormor i Nyköping, så hon hämtar Emil på vägen upp sen.
Jag och mamma tog barnen till Linköpings flygplansmuseum.
Där hade vi veckans andra stugbytardag, när Maria med familj mötte upp för att sen åka med ner till landet.

Efter museumet åkte vi till IKEA Linköping för en fika innan Anna hämtade upp Emil.

Sen ner till Småland med hela familjen samlad.
När vi kom hem var Oliver jättedålig, feber, hosta och genomtäpt näsa, bara att bädda ner honom.
Typiskt när Samuel och Elias är här.
På lördagen hade vi fint väder igen.
Lunch ute!

Sen åkte vi till Gränna och gick på bondmarknad, ponnyridning, njöt i solen och tittade på gamla traktorer.

Oliver fick stanna hemma i sängen så medan de andra på vägen hem stannade och badade i Örserum åkte jag hem till sjuklingen.
Grillade till middag...grillning sex dagar på raken, nu är det sommar!
Sen drinkar så klart!

För tre år sedan satt vi på samma ställe och drack drinkar. Tänkte det skulle vara skoj att ta ett nytt kort.

Maria lyckades t.o.m ha exakt samma tröja på!

Mycket trevlig kväll!
På söndagen var det dags att säga hej då.
Familjen åkte hem till landet på Arkösund.
En full vecka!

  • 80 readers

Likes

Comments

Fredagen den 7 juli packade vi för att åka till Göteborg efter lunch. Men så fick vi ett mail från banken som ska sköta om vår bostadsrättsförening.
Bakgrund, vi fick tidigare i år erbjudande om att skapa en bostadsrättsförening och köpa vår lägenhet. Vilket är en lottovinst!
Först ska de bygga vindslägenheter i huset.
Hur som helst, nu fick vi detta mail och vi ringde upp dem. Frågade om det gick att träffas redan idag eftersom Rickard reser tillbaka till Kina imorgon.
Fick en tid 13:30. Klockan var 10:53.
Det tar mellan 2h och 2,5h att köra till gbg.
Barnen var nere hos bonden och inte ens hälften var packat.
Mormor tog bilen för att hämta barnen medan jag och Rickard slängde saker i väskor. 11:22 var vi iväg. Stress, stress...
Bara att sträckköra och hoppas att man inte hamnar bakom en husvagn.

Skönt att närma sig Gbg efter så lång tid.

Började känna hopp om att vara i tid när vi körde nerför Kalkebäcksbacken, men så tog sommarköerna på E6:an vid. Alltid köer norrut genom stan på sommaren, beror säkert på de välplanerade och för turister tydliga av- och påfarterna innan tingstsdstunneln. Suck.
Och på det inser vi att det är stört omöjligt att nå Nordstan. Snabbt en extra tur genom götatunneln och vända vid Järntorget. Nu tickade minutrarna iväg.
Rickard fick släppa av oss och sedan parkera i p-huset medan vi skyndade till banken. Kommer in 13:35. Bara fem minuter sena, känns som årets bedrift.
Ett snabbt möte där vi får förklara den annorlunda ekonomiska situationen.
Men ska inte bli något problem med lånelöfte. Skönt!
Efteråt blev det en sen lunch på Pizza Hut och lite shopping, turistande i vår egna stad.

Sedan efter halv fem kunde vi styra kosan mot familjen Stenman-Lund.
Våra underbara vänner som erbjudit oss logi i några dagar. En chans för Oliver att umgås med Oliver. Världens två finaste bästa Oliver. Oliver LS, som vi kallar honom tränar i Olivers gymnastik trupp. De möttes i skolan när vår Oliver började ettan och Oliver LS började förskoleklass. Bästisar första dagen.
Nu blev vi varmt välkomnande med Bbq och trevligt sällskap.

Redan nästa dag var det så dags att köra Rickard till flyget hem till Kina. Två veckor bara flyger förbi. Han ville inte lämna oss eller Sverige.
Och det kändes ledsamt att inte få se honom på nästan fem veckor. Vi har aldrig varit ifrån varandra längre än två veckor sedan vi möttes 2003.

På vägen tillbaka stannade jag förbi vår lägenhet, för att hämta post.
De som hyr den är i Polen på semester men hade fått tillåtelse att gå in. Jättekonstigt att komma "hem" fast vara i någon annans hem. Träffade på flera av grannarna och fastnade i diskussioner om ombildningen.
Det är många frågor, önskar vi kunde delta mer, men nu blir det mest att vi bara hänger med. Svårt att engagera sig när man är så långt borta.
Stannade sedan på vårt stamhak, Pizzeria Hawaii, för att köpa en kebab till lunch. Fick ett härligt mottagande med massa frågor om Kina. Gud va god kebab de har!
Planen var att jag och Mikaela, Oliver LS's mamma, skulle gå ut på kvällen men hon började känna sig dålig så beslöt att stanna hemma. Fick besök av Petrus istället. Han är oxå ifärd att köpa lägenhet. Visade sig att vi båda har samma värdelösa mäklare som hanterar våra köp. Världen är sååå liten.
Men så dyker ett meddelande upp från min gamla "mammagruppskompis" Maria. Hon och hennes pojkvän ska ut, vill jag ses?
Jajamensan! Upp och byta om snabbt och snälla Petrus kör mig och dem in till stan.
Blev en kul kväll med massor av öl och dans.

På söndagen skulle Mikaela, Jesper och barnen bort så mina barn skulle få sova hemma hos Karolina, som sedan ett år tillbaka bor på "vår" gård.
Det var oxå startskottet för mitt jobb denna veckan. Vi har två fulla, stora vindsförråd. Efter nyår ska det byggas vindsvåningar. Vilket betyder att vinden måste vara tom.
Vi har ett helt hem där uppe!
Har som tur var vänner med två källarförråd, som jag kan låna. Men inser att två enorma vindsförråd och två små källarförråd inte går ihop.
Hade i mitt stilla sinne tänkt att det är bara att bära lite kartonger så var det färdigt. Nu insåg jag snabbt att det är bara att börja rensa. Har ju faktiskt varit utan dessa saker i ett år och inte saknat något.
Bara att börja bära ner till gården och sedan öppna en låda i taget.
Denna första dagen tömde jag nio flyttkartonger. Detta var alltså sådant som kunde slängas eller skänkas.
Hur mycket skit kan man ha?
Karolina var underbar på att hjälpa mig.

På måndagen hade jag ett besök inplanerat på vårdcentralen och sedan var det planerat en tur till Airhop. Göteborgs nya studsmatte-ställe. Så blev bara en timmes vindsrensande däremellan.
Packade min bil full av barn, Oliver och Joels kompis Adrian följde med, och åkte efter Mikaela och Jesper och deras barn till detta nya favoritställe för Oliver och Isabella.

Efteråt hade jag mycket svettiga, glada barn i bilen.

Innan middagen fick barnen bada i den uppblåsbara hottuben, som Mikaela och Jesper köpt.
Fantastisk!
Här bild på Oliver och Oliver.

På tisdagen fortsatte rensandet och bärandet av kartonger. Varför är det så många trappor upp till vinden och varför har jag så tunga kartonger. Hur bar jag upp dem allihop förra året?
På kvällen hade jag dock en klipptid. Rickard gillar inte mitt hår på utväxt, och det är ganska jobbigt. Hade önskemål om att klippa mig kort igen. Så så blev det!

På onsdagen flyttade vi ut från vårt underbara "B and B" Lund-Stenman. De hade nya gäster på intåg. Har verkligen haft underbara dagar hos dem.
Nu flyttade jag och barnen in hos Karolina.
Här kunde vi bo tills förråden var tömda.
Det var även dags för vaccinationer igen. Sista twinrix sprutan. Oliver var superduktig. Isabella måste vi jobba lite med, hon blir räddare och räddare för varje gång.
Sen full fart att bära, kånka, flytta, organisera. På onsdagskvällen var Karolinas källarförråd fyllt och bara ett halvt vindsförråd kvar att gå igenom. Kändes som att de kartonger som redan var genomgågna men inte fick plats hos Karolina nog skulle kunna få plats hos Maria, om jag bara inte behöll för mycket av det som var kvar.
På torsdag morgon skulle barnen till tandläkaren, Oliver fick ta tandsten för första gången och vi fick kolla upp hans mjölktänder, de vill inte lossa. Visade sig att han har jättelånga "rötter" på mjölktänderna, så inte konstigt att de sitter fast. En tand ville de dra eftersom den nya tanden har växt ut brevid.
Fick en tid redan dagen efter. Så Oliver fick prova på att få bedövning redan där, gick jättebra. Känns skönt att han inte behöver oroa sig inför tandutdragningen.
Sen blev det full fart på vinden igen.
Hyrt flyttbil på torsdagskvällen, så måste bli klar i tid.
Redan vid två var jag klar.
Fyra dagar, fem vändor till Emmaus, flera svarta sopsäckar har slängts och massor av tomma flyttkartonger.
Fyra våningar...upp och ner, om och om igen. Gud vad jag har byggt vader denna veckan!
Firade med att vi tog barnen ner till Sannegårdshamnen för en välförtjänt glass.
De har haft en underbar vecka hemma på gården, lekt med alla vänner och haft det bra.
På kvällen hämtade vi Maria och började fylla skåpbilen. Allt gick in precis. Sen till Maria och tetrisspel i hennes förråd. Blev t.o.m. plats över för hennes egna kartonger som stod där innan.
Känns som en fantastiskt bedrift!

Vilket team vi är!
Bjöd på Thaimat och alla vuxna och barnen åt som vargar. Vilket inte var så konstigt, klockan hann bli 21 innan vi var helt klara.
Gud vilken skön känsla.
Inte lika skön känsla nästa dag när jag knappt kunde gå nerför trappor pga träningsvärken i vaderna.
Dags att packa ihop oss, uppdraget i gbg är klart. Joel ska följa med några dagar till Småland.
Bara en sak kvar, dra ut Oliver's tand.
Han var superduktig. Fick massor av bedövning.
Sen bar det av direkt mot mormor.

  • 103 readers

Likes

Comments

Detta blev en blandad vecka, regn ena dagen och sol andra.
På måndagen lämnade vi Rickard ensam att slappa och åkte till Jönköping och Leo's lekland.

Passade på att shoppa lite kläder och mat.
På kvällen gick vi en promenad till vårt grodställe, där det brukar finnas massor av grodor att fånga. Men tyvärr inga grodor denna gången.

På tisdagen började Oliver och mormor må dåligt, huvudvärk, ont i halsen och feber.
Tisdagen spenderades inomhus då det regnade.
Mormor var tvungen att åka på ett möte i Tranås och Rickard åkte till Göteborg igen för att träffa fler vänner.
På onsdagen åkte jag till Jönköping igen för några ärenden och handla glutenfritt som Rickard ska ta med hem på lördag. Fram emot kvällen mådde Oliver bättre medan mormor mådde sämre. Tröstade henne med grillat till middag och bakade lite kladdkakemuffins.
Torsdagen blev lugn med en pigg Oliver. Tog en tur till mammas lägenhet i Tranås för att printa lite papper och fylla i. Jag och barnen blir utskrivna från Sverige i augusti då vi kommer bo utomlands mer än ett år.
Passade på att handla mer glutenfritt.
På kvällen kom Rickard hem från Göteborg. Bara för att duscha och sova. Imorgon fredag åker vi alla till götet.
Oliver och Isabella ser fram emot att få träffa lite vänner igen.
Isabella har kollat att alla bär växer som de ska så att hon kan bjuda alla gäster som kommer veckorna framöver.

Men först blir det en vecka i Göteborg.

  • 105 readers

Likes

Comments

Onsdagen bjöd på fint väder igen upp på 20 graders strecket. Barnen gör läxor 1h varje morgon. Denna morgon var det syslöjd på schemat. Oliver har ju missat fyrans slöjd så blir att ta igen nu på sommaren. Tur att vi har en lärare i familjen.

Sen tog vi en tur ner till Gränna för lite minigolf och lunch på kajen.
Jag utklassade de andra med endast 58 slag, de andra låg runt 78-85. Både jag och Isabella gjorde HIO.

Sen handla lite mat och lite småsaker på järnaffären. Rickard håller på och fixar kofångaren på bilen. Den har hängt snett, det var ett trasigt fäste. Men nu är det fxat.

Sen kom Kjelle och Kicki på eftermiddagsfika. Lite senare blev Isabella lite ledsen, jag frågade henne varför. Jo, för hon saknar morfar så mycket och Kjelle påminner henne om morfar. Sötnosen.
Kjelle och Björn hade bin ihop. Och de var båda med i Motogussi klubben.
Jag sa att Kjelle påminner mig oxå om morfar. Och vilken tur vi har att vi fortfarande får träffa morfars vänner.
Till middag frossade vi med creme fraiche i köttfärssåsen. Mums! Inte kunnat finna creme fraiche i Kina.

På torsdagen åkte Rickard mot Göteborg och vi packade bilen och åkte till Arkösund utanför Norrköping för att hälsa på min storasyster Maria och kusinerna Samuel och Elias på deras land.
Barnen njöt av att äntligen få träffa pojkarna igen.
Det hoppades studsmatta och lektes "call of duty".

En storm var på väg så vi hade vindar upp mot 20m/s men vi skulle grilla ändå. Fick stå med en flyttkartong bakom grillen för att gasen inte skulle blåsas ut.

På fredagen kom regnet så blev mest att stanna inne. Då passade det bra med en eftermiddags drink.

Lugn fredag med filmkväll efter middagen.

På lördagen åkte jag och Maria med barnen in till Norrköping för lite shopping och lek på Busfabriken. Trötta svettiga barn kom med oss hem.
Härlig kväll med sol som tittade fram. Härligt med sol efter tio på kvällen.

På söndagen var det dags för att åka hem till småland. Gud va tre dagar går fort!
Stannade i Linköping på IKEA för lunch då mamma behövde köpa några nya täcken.
Sen vidare till Ödeshög för att besöka Lysings konditori. De har ett stort glutenfritt sortiment. Isabellas paradis, massor att välja på. Köpte med mig en massa gott hem oxå.

På kvällen kom pappa Rickard tillbaka till Småland oxå. Så var vi samlade igen för en vecka hos mormor.

  • 108 readers

Likes

Comments