Då var det nedräkning inför nästa besök.
På lördag landar Karolina och Maria i Shanghai och jag ska upp dit och möta upp dem. Blir min första riktiga besök i Shanghai. Hade egentligen velat vara där en gång innan så man hittar lite, men det har inte blivit av.
Måndagen fick börja på gymmet då jag latat till mig under alla besöksveckor. Sen var det bara att baka igen, skulle till skolan på eftermiddagen för att bjuda klassen på kladdkaka.
Alla gillade min hasselnötskladdkaka och Isabella berättade stolt att den faktiskt är glutenfri. Sen fick alla varsin ballong och fick gå ut och leka med dem innan dagen avslutades.

Eftersom barnen har aktiviteter efter skolan stannade jag kvar tills de var klara.
Sen var det bara att åka hem och göra läxor och äta middag för senare kom hela gänget från PTA hem till mig för att snacka sommarfest.

Tisdagen började med träningsvärk, så går det när man inte tränat på fyra veckor. Så blev en halvtimme på crosstrainern i ett försök att få upp värmen och strecha ut.
Ayi städade och strök all tvätt, man tackar. Så vid lunch lyxade jag till det med manikys och pedikyr...samtidigt. Lyxhustrulivet leker.

Så skönt att bara slappna av så skippade resten av planerna för dagen och stannade hemma framför tvn. Inte haft någon slapp dag på ett bra tag nu. Inte för att jag klagar...gillar när det är full fart!

Planerna för onsdagen var att utnyttja mitt presentkort som jag vunnit till Dragonfly spa och sen åka till Metro. Men på morgonen vaknade Isabella med huvudvärk och ont i halsen så fick planera om.
Blev en tur till Metro lite snabbt bara. Isabella bättrade på sig och kunde gå till skolan på torsdagen.
Jag skulle börja jobba på en spellista inför sommarfesten. Vi hade även ett möte med Langham hotell där vi ska ha festen. Blev en mysig lunch oxå i solen.

Efter lunchen blev det en tur till den stora e-bike shoppen för att titta på e-bikes till Stefan. Han hittade två han tyckte om. Så nästa vecka blir det att åka och köpa dem.

Fredagen började med kinesiska, sen fixa fransarna inför helgen i Shanghai. Handla lite inför Rickards helg med barnen. Sen var det slappar fredag med bara packning på schemat. Karolina och Maria var äntligen på väg hit!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 26 readers

Likes

Comments

På torsdagskvällen efter att vi lämnat av Stefan på tågstationen så beställde vi hem mat och jag städade hela lägenheten från katthår. Vi har förutom Stefan haft hand om Mau sista veckan. Anni har haft besök av sin bästa vän från Tyskland men tyvärr är hon kattallergiker så de kunde inte ha Mau. Vi tar honom gärna! Dock fäller han en hel del just nu så det blir en massa katthår överallt. Ville ha det fint inför helgen.
Hade precis torkat golven och tänkt mig en lugn kväll i soffan när Isabella och Jesper kommer in gråtande. Efter dem kommer Oliver med ena handen hållande sin högra arm.
-Oliver har brutit armen, gråter Isabella.
Jag skickar hem Den gråtande Jesper och sätter Oliver på en stol. Och börjar känna igenom armen. Verkade på honom att det var handleden det var fel på så jag börjar känna uppe vid armbågen.
-Aj! redan där uppe. Så känner väldigt försiktigt ner mot handleden, men han har så ont att jag inte vågar känna så långt ner.
Tar på hans fingrar istället. Varje finger jag rör på möts av ett: -Aj!
Ok, nu tänker jag att den är nog bruten.
Fortfarande är det bara Isabella som gråter.
Men Oliver har alltid varit så tålig. Oftast lider han i tystnad.
Jaha vad gör jag nu. Klockan är åtta.
Ringer Dalit, för bara två månader sedan bröt Ben sin arm. Men hon svarar inte.
Så ringer Jacky. Frågar om jag stör och undrar om han kan tänka sig att köra oss till sjukhuset och leka översättare.
Som tur är har han inget för sig och kommer inom 20 min.
Packar en väska och så åker vi. Sjukhuset att åka till för brutna den är Ningbo hospital no.6. Vilken tur det ligger bara 3km bort.
Dock så kommer vi bara halvvägs när jag inser att vi kommer behöva hans kinesiska sjukvårdkort. Bara att vända hem igen.
Springa upp och hämta kortet och så försöker vi igen.
Första gången vi besöker ett sjukhus utan tidsbokning och utan att betala för VIP med engelsktalande sjuksköterska.
Registrerar oss och betalar 15kr för att få träffa en läkare. Ingen i kö före oss får komma in direkt.
Jacky förklarar problemet och läkaren känner igenom armen. Oliver lider i tysthet.
Läkaren blir förundrad och frågar om han har ont.
-Du måste säga till när det gör ont, säger jag till Oliver.
Läkaren klämmer igen och nu säger Oliver att det gör ont överallt där han klämmer. Hahaha
Blir skickade till röntgen. Här sitter det massor av folk i kö. Betalar 120kr för röntgen och får komma in direkt. Sen blir vi ombedda att vänta på plåtarna.
Nu känner jag igen mig inom sjukvården, dags att ta fram den packade väskan med bok, leksaker och ngt att dricka och äta.
Dock blir väntan kort i jämnförelse med Sverige. Inom en timme är vi tillbaka på doktorns kontor med röntgenplåtar i handen.
Sköterskan ringer honom och säger att vi är tillbaka.
Tänker snabbt att om sex veckor ska vi flyga hem, borde ju hinna bli av med gipset tills dess. Men att ha gips vi 30 graders värme blir ju kul....NOT.
Men doktorn kommer med glada besked. Inget är brutet. Bara mjukdelar. Vilken lättnad!!!
Och inom 3h efter skadan skedde är vi hemma igen. Wow, snabbaste besöket till akuten någonsin. Dock måste barnen duscha och äta ngt innan de lägger sig så bestämmer att Isabella oxå får stanna hemma eftersom det blev sent.

Fredagen blev en bak dag. Isabella fyller 8 år på lördagen och vi ska ha födelsedagskalas. Allt måste vara glutenfritt så det blev att baka i över 6h.
13 barn och ev. förräldrar kommer.
Inte klar förrän vid 19 på kvällen.
Går ju inte snabbare när man har en liten bänkugn direkt.
Började dagen med att handla på Metro. Inte kunnat åka medan Stefan var här så behövdes fyllas på rejält. Hemma till lunch och sen var det bakning på schemat tills kvällen.
Oliver och Ben var iväg på bio efter skolan. Dalit och Assaf skulle iväg så vi passade Ben. Efter bion kom de hem och fick pizza.
Medan de var på bio passade jag på att åka bort till COB shoppingcenter på e-biken då jag "glömt" köpa presenter till Isabella. Kunde ju inte åka som planerat på dagen.
Fördelen med att ha barnen hemma var att de kunde hjälpa till att blåsa ballonger. Blev dock lite fler än vad jag tänkt mig

(fattar inte varför texten ovan blir centrerad, markerat den som vänsterställd...men den vill inte)

På lördagen väckte vi Isabella med skönsång och presenter. Hon blev så glad!
Fick en såpbubbelpistol av Oliver, ett pussel av mig och ett mjukisdjur av pappa.
Såpbubblorna skulle ut och testas så fort Jesper vaknat.
Och så en fin klänning av mormor.

Efter lunch blev det kalas!
Vi hade svenska lekar planerade, som potatis på sked, penna i flaska och irländsk julafton.
Barnen hade så skoj!

Hade dekorerat ute och njuter verkligen av att kunna vara ute i värmen.

Efter lekarna blev det tårta och fika. Isabella blev sjungen för på alla tre språk, svenska, engelska och kinesiska.

Det öppnades massor av fina presenter!
Favoriten var pokemonkorten med en bok att ha dem i.

Underbar eftermiddag för alla!

Erica, mamman till Isabellas klasskompis Maya tog några underbara kort på Oliver och Isabella.

Efter kalaset blev det bara att ladda om. Isabella hade önskat sig tacos till middag så passade på att bjuda över Dalit och Assaf på middag. Hade en supertrevlig kväll!

Idag söndag blev det disktjänst efter allt kalasande. Men vi passade oxå på att gå på bio och se Guardians of the galaxy 2. Bio är så billigt....kommer definitivt gå oftare tror jag.
Isabella är fortfarande facinerad över att hon förstår vad de säger på engelska filmer. Kommenterar hela tiden att hon fattar vad de säger. Så gulligt!
Oxå fått en ny telefon idag eftersom min inte har velat fungera smärtfritt på ett tag. Rickard fick en ny av svenska jobbet så då kunde jag ta hans. Wow vilken skillnad.
Min var sååå seg.
Ska köpa en i Sverige sen och ha här som back up. Lika bra ifall någon försvinner eller går sönder.
Nu har jag en vecka "ledigt" innan mina vänner Karolina och Maria kommer nästa lördag.
Längtar!

  • 52 readers

Likes

Comments

Efter en söndag på sofflocket började en ny vecka med regn på måndagen så vi tog en snabb tur till Tianyi och tittade efter några saker Stefan fortfarande ville köpa. Tog en lunch på Peri Peri, den portugisiska restaurangen. Sen var det dags för Stefan att tatuera sig. Han ville ha Club Minimal i kinesiska tecken på armen så min kinesiska lärare Wendy översatte åt honom och ska man taturera kinesiska tecken finns inget bättre ställe än Kina.
Club Minimal är Stefans technoklubb i sthlm.
Fick genom kontakter tag i George en duktig tatuerare.
Det blev så fint!

På kvällen hade vi nöjet av att få hem Rickard, som inte åkt till Taizhou på måndagen som vanligt. Istället hade han varit på en filminspelning. Geely gör en intern reklamfilm för att locka fler expats till Kina och frågade om Rickard kunde tänka sig vara med? Vilket han kunde.

På tisdagen åkte vi till Tian Tong Temple. Ett stort gammalt tempel utanför Ningbo.
Det låg uppe på en bergssida och i trappor gick vi från tempel till tempel uppåt. Mycket vackert!

Vi tände rökelser för våra nära och kära som inte finns med oss längre.

Det äldsta templet var från 1600-talet sen blev de nyare ju högre upp vi kom. De var restaurerade i början av 1900-talet. Så lugn och vacker miljö.
Sen tog vi trapporna upp till Pagodan. Stefan räknade dem...tror det var runt 170 steg. Dagens workout i 30 grader och här står solen nästan i zenit.

Efteråt bad Stefan Jacky att ta oss till en "äkta" kinesisk restaurang. Inte en favorit men gott. Efteråt blev det en lugn kväll hemma.
På onsdagen bar det av mot bergen och Wu Long Pond, de fem drakarnas pooler, där vi var med Karolina och Joel i höstas. Så mysigt och skönt att vara i bergen när det var 34 grader i stan.

Såg massor av stora fina fjärilar, som tyvärr inte fastnade på bild, men även tusenfotingar och faktiskt en liten orm.

Efteråt tog vi en öl på Grand Plaza i väntan på att barnen skulle komma hem.

Efterdom det var Stefans sista kväll med oss bjöd han oss på middag på kvällen. Vi testade Hotpot för första gången. Så himla gott! Perfekt avslutning!
Barnen fick åka bilar på torget.

Avresedag för Stefan på torsdagen. Planet hem går tidigt på fredagen så han bokade en natt på ett hotell på flygplatsen.
Vi spenderade förmiddagen med att titta på e-bikes. Stefan vill köpa en så vi köper en med honom (betalar en tredjedel) och lånar den medan vi bor här och tar med den hem sedan.
Sen ville jag passa på att besöka vårt nya shoppingcenter som håller på att öppna. Massa festligheter när en butik öppnar. De flesta hade inte öppnat ännu men snart har vi ett stort shoppingcenter nära hem.
Fick se lite lejondans.

Hittade oxå en söt får familj.

Och Stefan hittade ett gossedjur....

Sen hem och hämta väskorna...ja han kom med en liten kabinväska, han reste hit med bara med handbagage. Skickar hem honom med en av våra stora resväskor, sprängfylld.
Så kan det gå.
Vi saknar honom!
Och ser fram emot att ses i sommar igen. Om inte annat än att överlämna de skor och kläder som han glömde. (de hade aldrig fått plats i väskorna ändå).
Tänk va två veckor går fort!

  • 63 readers

Likes

Comments

Äntligen var det dags för vår 80-tals fest. När vi fick se lokalen för nästan två månader sedan visste vi att där måste vi ha en fest. Och det blev det!
Anni ansvarade för dekorationer och inbjudan och jag fixade musiken. Tog bara med de allra största 80-tals hitsen och hade helt plötsligt 15h musik. Det var verkligen ett bra årtionde! Ville att varje ny låt som spelades skulle mötas av:
-Men den här hade jag glömt bort! eller
-Åh, denna älskar jag!
Och det blev väldigt lyckat. Alla gick in för sitt 80-tal. 45 personer blev vi.
Låter bilderna tala.

Isabellas fröken Christine

Jag, Dalit och Assaf

Amanda och Anni

Assaf och jag vann bästa utklädda man och kvinna.

Eftersom det var 6:e Maj och jag och Rickard firar 1-årig bröllopsdag den 7:e maj tog jag tillfället i akt och sjöng Kärleksvisan för honom som en överraskning.

Otroligt lyckad fest, som de flesta inklusive mig kände av dagen efter.
Nu vet vi vart vi ska ha halloweenfesten i höst.

  • 60 readers

Likes

Comments

Söndagen 30 April kom Stefan hit. För er som inte känner min familj så är Stefan min kusin. Min pappas bror Görans son. Vi har ett mycket nära förhållande av många anledningar, mer som syskon, och presenterar oss hellre som syskon eftersom det är så vi känner och det är så många ser oss. Äntligen är han här! Har inte varit ifrån varandra så här länge på 20 år. Även om det inte blir så ofta vi ses eftersom han bor i Stickholm. Men nu hade det gått mer än åtta månader. Har verkligen saknat honom.
Rickard var ledig på måndagen så vi visade Stefan barnens skola och gick ut för att äta ihop. Passade på att äta på vår japanska restaurang på Grand Plaza.

På tisdagen var det skola igen för barnen. Jacky körde Rickard till Taizhou så jag och Stefan tog bussen till Laowaitan för lunch på Bruce's. Passade på att ta en riktig burgare!

Efteråt tog vi en tur på Raffels mall för lite shopping.
På kvällen bjöd Stefan mig och barnen på Pizza Hut och jag passade på att handla på Auchan brevid. Fortfarande har jag inte vant mig vid pyjamas modet i Kina. Att gå ut i pyjamas är helt normalt...

Onsdagen fortsatte i shoppingens tecken, först på turistgatan sen vid Tianyi square. Stefan hittade massor av billiga bra saker att köpa. Vi har oxå fått en ny affär vid Tianyi...känns nästan som hemma.

Sen var det bara att åka hem och göra oss i ordning för kvällen. Maria hade oxå Sverigebesök och planerade en utekväll på Eudora. Så vi åkte in och mötte upp dem där för middag och drinkar. Jacob passade barnen hemma.

Stefan fick en ny kompis, en äldre kinesisk, full herre med en flaska Shivas som han delade med Stefan. Till slut somnade herren vid bordet och vi passade på att gå vidare.

På torsdagen ville Stefan tillbaka till Tianyi där han hade hittat så billiga kläder så efter en seg morgon var det av dit igen. Passade oxå på att besöka tempelmarknaden och leta upp de sista detaljerna inför helgens fest. Det är 80-tals fest på G!
Hittade massor av "fina" saker.
Regn på eftermiddagen. Oliver var hos Ben så Isabella passade på att leka ute i regnet på egen hand. Hoppa i vattenpölar är skoj!

Fredagen bjöd på strålande sol och eftersom Jacky skulle hämta Rickard tog vi e-biken till Dumpling stället och sen turistade vi lite i området däromkring.

Visade sig att flera av svenskarna planerade middag på Bruce's. Så vi åkte taxi in till Laowaitan hela familjen för fredagsmiddag.

Rickard, Stefan och några av de andra passade på att gå vidare medan jag och barnen åkte hem och la oss.
Imorgon lördag (6/5) är det dags för att ta sig tillbaka till 80-talet.
Ska bli så skoj!

  • 133 readers

Likes

Comments

Nu har vi lov en vecka, barnen är glada!
Vi började lovet med att åka ut till Dongqian lake en bit utanför Ningbo, en stor sjö med massor av lyxhotell runt. Ett litet semesterparadis. Vi skulle mötas upp för en buffé lunch. Tyvärr fick vi lämna sjuka Rickard hemma.
Fick en underbar dag vid sjön på Hyatt Hotel tillsammans med Dalit och familj samt Marisol med familj. (En spansk familj cars son går på Olivers basket)

Såg en tjej som hade klätt upp sig för helglunchen. Kanske borde ta hit bröllopsklänningen för att ha på. söndagsbrunchen? hahahaha

Söndagen spenderades hemma med Rickard på soffan och barnen på gården.

På måndagen var barnen ute hela dagen och lekte. Tog oxå en tur till poolen med Anni och barnen på eftermiddagen. En härlig dag med sol och ledighet.

Tisdagen spenderades på oceanworld.

Detta blev verkligen en aktivitetsvecka!
Onsdagen spenderades först på Megamall där barnen fick leka och klättra lite.

Sen bar det av till Ben för Oliver medan jag och Isabella tog lunch hemma. På eftermiddagen kom Dalit och häntade upp oss för en tur till bion på Cultural Plaza. Barnen tittade på nya smurffilmen medan vi mammor tog en fika. Sen blev det lek innan middagen.

Vidare till vårt nya favvoställe med dumplings. Så gott!

På torsdagen mådde barnen inte så bra. Båda hade täpt näsa. Men vi hade en tid inbokad för Olivers blodprov 08:30 så det var bara att kliva upp tidigt.
Tog provet och väntade ca 1,5h på svaret. Sen bad jag att få träffa deras läkare. Tänkte det skulle vara intressant att höra en kinesisk läkares teorier om Olivers förhöjda levervärden. Så de fixade en tid hos en lever specialist inom 30 min. Dock så fanns han på ett annat sjukhus men ingen fara vi får ambulansskjuts dit, tillsamnans med sköterskan såklart....service kallas det. Men hade nog inte velat bli allvarligt sjuk här. Ambulansen var i skruttigaste laget och bromsen på britsen trasig. Fick hålla den still med ena foten under resan.

Fick träffa leverspecialisten som talade flytande engelska. Han kollade alla papper och provresultat från Sverige och kunde bara hålla med Sverige om att han inte kunde säga vad som felades, han hade gjort samma utredning själv. Bara att fortsätta hålla koll på värdena var 3:e var 4:e månad så att de inte går upp mer.
Dock så gillade han inte att Oliver alltid är lös i magen och föreslog att vi skulle besöka en invärtesdoktor på barnsjukhuset.
Han ringde själv och bokade en tid till oss och meddelade att han själv kommer att följa med oss dit eftersom hon bara talar kinesiska och han kommer att hjälpa till och översätta. Allvarligt! En specialist som tar sig tid att åka till ett annat sjukhus för att tolka, OCH ringer själv för att boka tiden.
Sen fick vi hans mobilnummer ifall det skulle vara ngt.
Måste ändå säga att vi blir alltid så vänligt bemötta och alla är så hjälpsamma. Och visst är det fantastiskt att få en läkartid på 30 min och en ny tid inom en vecka. Besöket kostade 500kr. Hemma hade jag betalat 300 och fått vänta 4 veckor (minst) på en läkartid.
Sen blev det en vilodag för de förkylda barnen.
På kvällen kom Rickard hem. Han har tagit ledigt på fredagen för att möta upp Stefan som kommer från Sverige 07:00 på fredag morgon.
Äntligen kommer han!

För mig och barnen blev det en lugn dag hemma med kinesiska för mig på förmiddagen.
På eftermiddagen tog jag och Isabella e-biken till vår lilla blommarknad och köpte fina blommor till lilla balkongen. Blev så fint.

På lördagen blev det picknick med Sofie och barnen. Passade även på att träffa Keny, en mexikansk tjej som oxå äter glutenfritt här i Ningbo. Hon ska flytta till Göteborg av alla ställen!
Underbar dag med 30 grader.

  • 85 readers

Likes

Comments

Måndag och Petrus är här!
För er som inte vet vem Petrus är så var han vår "manny" i Sverige.
Vi behövde hjälp med barnvakt då både jag och Rickard spelade golf samtidigt på sommaren och hjälp att hämta på skola och dagis om vi jobbade sent och så behövde vi städhjälp hemma varje vecka.
Med hjälp av grannar.se fick vi kontakt med Petrus, då 17 år och pluggade på ett gymnasium alledess i närheten av oss.
Han är och var en social och levnadsglad kille med stora planer för livet.
Här är från förra sommaren när han tog studenten.

En av hans bästa vänner, Sofia, har flyttat till Shanghai med sina föräldrar så när han ändå skulle hälsa på henne passade han på att ta en tur ner till Ningbo.
Vi har verkligen sett fram emot hans besök!

Vi började måndagen med shopping på Incity plaza eftersom det regnade ute. Jag behövde bl.a. hitta ett par marinblå shorts till Oliver då hans skolshorts från i höstas är för små och det är för varmt för honom med långbyxor nu.
Hittade inga men det fanns marinblå långbyxor för 30kr så köpte dem och sydde sen upp dem på kvällen.
Tog en lunch på Grandma's (Petrus nya favorit restaurang)

Stannade förbi Metro på vägen hem och köpte bubbel så att vi kunde mysa på balkongen senare.
Sen tog vi en tur till fotmassagestället för massage och pedikyr. Fattar inte varför jag inte går oftare....det kostar ju bara 50 rmb.
Och så hem för att ta emot barnen vid skolbussen. De hade ju redan träffat honom kvällen innan men blev ändå så glada av att se honom. Sprang från skolbussen rakt förbi mig och kastade sig i famnen på honom. Till övriga mammors förtjusning.
Inte så vanligt här att ha en manlig barnvakt.
Sen visade barnen gården för Petrus och sina rum.

På tisdagen åkte vi in till stan. Började på Decathlon en stor sport affär. Petrus behövde snyggare gympaskor och det är enda affären med hans storlek (45).
Sen åkte vi och försökte hitta ett kontantkort till hans mobil men det fanns inte så jag skaffade ett extra abonnemang som Isabella kan ha och som alla våra gäster som kommer hit kan låna.
Tog med honom till Moon lake för lunch på den portugisiska restaurangen. Blev en isad jordgubbsdrink till lunchen, han är ju ändå på semester.

Efter lunch tog vi en tur till tempelmarknaden. Petrus var som ett barn i godisaffären och köpte massor av billiga grejer.

Sen bar det av till skolan. Jag hade kvartsamtal med båda barnens lärare. Under tiden fick barnen visa Petrus deras fina skola och passade på att leka. Petrus fick dagens motion när barnens kompisar hjälpte till att leka ta fatt i, fånga och klättra på den stora svensken. Jacky blev oxå indragen i jakten med en skock ungar efter sig. Flera mammor uttryckte viss avundsjuka över mina underbara "anställda". Va bra de är med barnen!
Skulle inte säga att jag ser dem som mina "anställda" direkt....mer som en del av familjen men jag är ju svensk, ser lite annorlunda på sånt här.
Inser ibland att man tillhör en expat elit... som när en av mammorna kommer till kvartsamtalet, visserligen i skruttig tunika och tofflor, körandes i sin lambo....

Sent hemma så beställde vi indisk mat till middag. Petrus var helt slut och gick och la sig redan vid åtta.
Kvartsamtalen gick som väntat. Barnen har verkligen vuxit och utvecklats så mycket! Engelskan är flytande och ordförrådet växer hela tiden. För deras del har denna erfarenhet verkligen varit så bra! Så glad att de har fått den här möjligheten.

På onsdagen väckte vi Petrus med skönsång och bubbel på sängen. Det är hans 20-års dag!
Efter att barnen åkt till skolan bar det av till Tianyi Square och våran lilla fakemarket. Hittade inget av intresse men han ska ju till Shanghai snart. Där finns en större marknad.
Lite billiga stickade tröjor hittade han på rean i alla fall.
Sen tog vi en lunch på Bruce's i Laowaitan.

Sen hem och förbereda inför kvällen. Vi skulle ut och fira hans födelsedag.
Pernille har oxå besök hemifrån så vi fyra åkte in till Laowaitan med Jacky och mötte upp Dalit och två andra vänner. Senare kom Rosa och Maria. Maria har hela familjen på besök så vi var ett stort gäng svenskar och danskar på Eudora.
Alltid mycket folk ute även på vardagar här. Mycket trevlig kväll!

Torsdagen gick i sakta mak. Besökte Dalit för en förmiddagsfika eftersom hon och Petrus fann varandra. Vi fick veta att i Israel tror man att i Sverige hatar vi Israel. Både jag och Petrus höjde på ögonbrynen...say what? Inte för att jag är speciellt insatt i den politiska relationen mellan Sverige och Israel men trodde nog att vi var relativt neutrala i den konflikten. Visade sig att sen Margot Wallström tog över som utrikesminister har relationen riktigt fallerat. På nyheterna i Israel talas det bara om hur illa svenskarna tycker om Israel.
Hade jag ingen aning om.
Jag tycker nog att i min värld hemma i Sverige känner jag ingen som "hatar" Israel.
Hur som helst ska inte bege mig in på en politisk diskussion. Vi gillar Dalit och hennes familj "fastän" ;-) vi är svenskar och dem är israeler.

Efter en snabb lunch på KFC bar det av till mitt och Pernilles favoritspa för lite ansiktsmask och helkroppsmassage.

Fick veta att Rickard skulle komma hem redan på torsdagskvällen och jobba hemma på fredagen. Jippeee!
Tyvärr är det för att han är genomförkyld stackarn.
Fredagen var avresedag för Petrus. Nu skulle han upp till Sofia i Shanghai i två veckor.
Vi avslutade med en lunch på det fina dumpling stället innan Jacky körde oss till tågstationen.
Väl hemma igen upptäcker jag att Petrus glömt sin svenska plånbok hos oss. Tur att Rickard ska upp till Shanghai nästa helg för att ta emot Stefan som kommer.
För mig och barnen väntar nu en veckas lov, spring break.

  • 111 readers

Likes

Comments

På torsdagen började de renovera vår entre. En del av taket lossnade i höstas och föll ner. Vattenskador antagligen.
I Kina har de inte riktigt samma säkerhetstänk som vi. Ranglig ställning och fem meter upp står de och skrapar färg. Funderade på hur jag skulle ge cpr och första hjälpen om de föll...

Vi tjejer började skärtorsdagens påskfirande med att besöka en dumpling restaurang med en stjärna i michelinguiden. Fantastiskt gott! Dit kommer vi gå flera gånger!
På långfredagen var det PTA möte på skolan och jag och Amanda passade på att gå hem efteråt. Tänkte inte på solen och brände mig på bröstet. Dags att börja smörja in sig.
Och så fick vi hem Rickard igen. Skönt att han är hemma denna helgen.

Barnen vaknade supertidigt på lördagen så klart. Även fast vi låtit dem vara uppe sent på fredagen i förhoppning att de skulle sova länge. Men de var så klart nyfikna på att se om påskharen kommit. Och det hade han. Fast ett visst ägg var helt omöjligt att hitta som tur var får ju en mamma alltid meddelande av påskharen om vart äggen ligger så att jag kunde ge dem ledtrådar.
Till slut var alla ägg hittade. Och tänk det var svenskt godis i dem! Vilken snäll hare!

På eftermiddagen var det dags för basketträning. Rickard passade på att träna lite extra med barnen efteråt.
Medan jag försökte få lite färg på mina bleka ben. Tur att det är snyggt att vara blek i Kina. De tycker alla att jag är så fantastiskt blek ;-)  ...å fin....

På söndagen blev det påsklunch med färgade ägg. Hade köpt rolig karamellfärg och experimenterade med färger. Barnen älskade sina färgglada ägg!

Efter lunch var det dags för påskfest på gården.

På kvällen bar det iväg till tågstationen för att möta upp vårt första besök för året. Petrus kommer på besök i fem dagar.
Han är efterlängtad då han aldrig kom iväg sist pga sitt förlorade pass. Men denna gången kom han så äntligen fram!

Nu väntar några dagars turistande!

  • 120 readers

Likes

Comments

Förra helgen såg vi inte mycket av Rickard. Han var i Shanghai med en massa Volvo-folk och gick på F1 China Grand Prix.

Här hemma i Ningbo njöt vi av sol och värme. Barnen var på basketträning på lördagen.

Vi tog oxå e-biken till sportaffären och Isabella köpte små sparkcyklar till sig och Oliver.
Nu får hon spara resten av sina pengar.

På söndagen åkte vi till södra delen av Ningbo och Oliver hälsade på hos sin klasskompis Nathaniel från Australien. Isabella och jag var hemma hos hennes klasskompis Maya som bor bara två hus bort. Perfekt att hälsa på båda samtidigt när de bor 30 min bort. Stannade några timmar och åkte hem lagom tills Rickard kom hem från Shanghai.

På tisdagen kom min ayi, så skönt att ha någon som verkligen städar ordentligt och tar sånt som jag alltid skjuter upp. Denna gången gjorde hon rent spisfläkten. Underbart!
Och så får jag en chans att träna städord på kinesiska eftersom hon inte kan någon engelska. Inte för att vi säger så mycket, och det behöver jag inte heller, hon städar allt...precis allt. Är så nöjd!
Amanda har henne på torsdagar och en annan tjej övriga dagar.

På tisdagen var det oxå dags för ladies lunch. Denna gång på en turkisk restaurang. God mat och en av tjejerna bjöd på magdans efteråt. Och lektion för oss andra ;-)

  • 132 readers

Likes

Comments

Onsdag och skola igen! På kvällen var det dags att lämna tillbaka Yoda till Leo. Lägenheten blir verkligen tom när han åker.
Denna helgen var han verkligen helt underbar. Barnen har tränat inkallning med honom och han lär sig fort när godis vankas. Sitt har dock inte lyckats få honom att förstå än....

Nu blommar alla buskar och träd på gården. praktfullt med alla färger!

Idag torsdag var vi iväg på modelluppdrag. Isabella fick jobbet att modella utklädningskläder för ett grossistföretag här i Ningbo. De säljer till leksaksbutiker och onlinebutiker världen över. Hon ska visa kläderna på förpackningen. Ska bli spännande att se det färdiga resultatet.
Från 9 till 16 jobbade hon med små korta raster varje timme. Så duktig! Ibland less och sur och grinig men kämpade på och alltid ett leende när korten skulle tas. Väldigt professionell och bet ihop då hon verligen ville ha pengarna ;-).
Hon har idag lärt sig vilken härlig känsla det är att få lön.
När vi blev tillfrågade förklarade jag för henne att det skulle bli en tuff dag men hon ville verkligen och det märktes och hon blev så glad när de hörde av sig och sa att hon fått jobbet.
Rast i solen!

Efteråt var de så nöjda att de erbjöd henne mer jobb i framtiden och så fick hon välja en sak ur sortimentet. Valde en Squidhatt som hon stolt visade upp för Jacky som väntat på oss hela dagen.
Den skulle hon ge till Oliver som gillar bläckfiskar. Han blev så glad!

Sen åkte vi direkt till en leksaksaffär där hon fick spendera lite av sina pengar. Inte ofta hon får välja fritt. Det blev en jättehund! Som tur var hade de rea, två för en, så fick en mindre variant på köpet. Den gav hon såklart till Oliver oxå.

  • 154 readers

Likes

Comments