Man kan inte ha en skotträdd hund i Kina. Yoda lyfter inte ens på ena örat när fyrverkerierna brakar loss och det är väl tur eftersom det skjuts HELA tiden. Dag som natt. Gärna tidigt på morgonen 05:30 en söndag. I början när vi kom hit gick jag runt till olika fönster i lägenheten och försökte se vart de sköt någonstans. Om det var på kvällstid speciellt, då kan man ju se dem. Ropade på barnen att de skulle komma och titta. Nu har de tröttnat och bryr sig inte.
-Mamma jag har redan sett fyrverkerier.
(ja, ja säkert 50ggr sen vi kom hit...men de är ju så fina)
Vi har en byggarbetsplats några hundra meter bort. Där skjuts det hela tiden. Antar att de firas varje gång något är klart. Pålning klar - fyrverkerier. Bottenplatta gjuten - fyrverkerier. Väggarna klara -fyrverkerier. Första våningen - fyrverkerier.
Ja ni fattar. Antar att det är en kombination av att fira och skrämma bort onda andar.
Och eftersom de jobbar 24h om dygnet 7 dagar i veckan....ni fattar...
Ibland är det varje timme det skjuts.
I morse skjöts det för fullt.

Hittade en bra blogg som beskriver detta. www.adventurousappetite.com/why-you-dont-need-an-alarm-clock-in-china/

Idag skjuter de varje kvart....
Kanske har de byggt klart en otursvåning...

Annars blir det en skön slapp söndag med besök på gymmet och film i soffan och en tur till Auchan med nya e-biken.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 21 readers

Likes

Comments

Idag lördag har vi fått problem med Yoda. Han har förälskat sig i Isabella, han ser nog henne som underst i hireakin och har börjat vakta henne mot andra människor, morrar när tex. Jesper kommer för nära henne. Inte ett önskvärt beteende.
Så börjat jobba med att låta henne lära honom att hon är över honom och därför inte behöver vaktas.
Hon är så duktig. Han har i alla fall funnit sig tillrätta. Mysigt med en hund som ligger vid fötterna igen.

Efter lunch kom Jackie och hämtade upp oss och sedan Maria och hennes man Jonas och sonen Jacob. Sen åkte vi alla för att titta på e-bikes. El-mopeder som finns i tusentals och används av alla här i Kina.
Lyckades efter mycket om och men välja en. God va skönt att kunna ta sig runt på egen hand nu.
Maria och de köpte oxå en.

Sen blev det en lugn kväll, beställde hem mat. Skönt att bo i ett land där allt går att beställa hem.

  • 34 readers

Likes

Comments

Denna veckan har gått i sakta mak.
Måndagen var mammas sista dag här och den spenderades kanske inte på världens roligaste sätt. Vi skulle anmäla att mammas pass kommit tillrätta hos polisen och registrera henne som boende hos oss.
Började på polisstationen tvärs över gatan. visade sig vara bara trafikpolis och de kunde inte hjälpa till. Bad Maggie leta fram adressen på rätt ställe.
Under tiden åkte vi till stan och anmälde passet som upphittat. Ville inte att mamma skulle komma till flygplatsen med ett pass som var reggat som försvunnet.
Sen till mitt områdes polisstation med adressen Maggie gett mig. De bedömde att eftersom mamma skulle åka hem nästa morgon var registrering onödig...say what?! Ett kinesiskt under! De frångick rutinerna, gick utanför boxen! Här där allt sker inom satta rutiner och regler. (se mitt tidigare inlägg där mamma behövde en egen kopia på passet)
Toppen! då fick vi gott om tid för att hinna handla innan barnen kom hem.
Sen var det bara för mamma att packa och göra sig klar.
Tisdagen började tidigt 05:30, Jackie kom för att hämta henne redan 06. Vi var alla ledsna att hon skulle åka. Tre veckor går så snabbt.
Höll koll på henne under hennes dygnslånga hemresa.

Sen var det dags för denna månadens NFLG lunch. Temat var vit klädsel och en del av priset för lunchen donerades till kvinnor med bröstcancer. Varje år samlar en organisation in pengar och sponsrar så många kvinnor de kan.
Får en att inse vilken tur man har som bor i ett land där man alltid får vård. (mer eller mindre i alla fall)

På onsdagen bar det iväg till skolan för att beställa och betala vinterns skoluniform. Fortfarande varmt ute men snart kommer kylan även hit. (skriver detta fredag kväll och temperaturen ligger på sköna 25 grader)

På onsdagen var även Amanda jag och Pernille på en blomstermarknad. Du valde vilka krukor och växter du ville ha och så körde de hem det till dig. Så jag spenderade hela 260kr på krukor och växter till balkongen. (hur billigt kan det bli?)

Torsdagen blev en hemma dag. Lugnt och skönt ända till 19 då vår nya tillfälliga familjemedlem Yoda kom. Erbjöd mig att passa honom en vecka då hans ägare skulle åka bort.

Barnen är överlyckliga och jag måste promenera flera ggr varje dag framöver. Mysigt med hund!
Det var några år sen man hade hund.
Han är en gatukorsning på två år och totalt ouppfostrad som de flesta kinesiska hundar verkar vara. Men har ju tävlat lydnad i många år så kan inte hjälpa att vara uppfostrande. Nu ett dygn senare vet han hur man promenerar utan att dra i kopplet och att man inte får vara uppe i soffan. ;-)

Idag, fredag, började med en morgon promenad med barnen som sällskap. Isabella anammade rätt attityd direkt och låter honom inte bestämma. Oliver har svårare att vara bestämd.
Nyttigt för barnen att uppleva husdjur på nära håll.
Vi hade en trevlig dag jag och Yoda.

  • 28 readers

Likes

Comments

Efter uppståndelsen torsdag och fredag tog vi en lugn helg.
Rickard skulle till Shanghai med jobbet på lördagen och passade på att stanna över natten för att festa till det. Så vi hade helgen för oss själva.
På lördagen åkte vi till det stora shoppingcentret med barnen så de kunde leka i det enorma bollhavet. Sen på eftermiddagen träffade vi på svenskan Sofie och hennes barn. Man märker verkligen hur de gillar att tala svenska med andra barn.
Jag var bjuden på middag i Lao Waitan på kvällen av min "gamla kollega" Victor. Han och en annan norman skulle bjuda på Fårikål. Vi var väl ca. 20 personer. Mest norrmänn och svenskar samt några danskar och kineser.
Blev en mycket sen kväll...eller tidig morgon. Framåt småtimmarna kom Tequilan fram oxå och jag kunde inte hjälpa att tänka på detta klipp. (tur att man har en bra dörrvakt där nere...haha ingen blev utslängd)

Kvällen avslutades på Eudora station med liveband och dans in på småtimmarna.

På söndagen ville mamma inte göra ngt som involverade taxi eller buss så vi gick och handlade på Auchan, vår matvaruaffär vid Grand Plaza och stannade hemma hela dagen. Hittade köttfärs för första gången på över tre veckor så det blev körrfärssås till middag. Frös in lite till när Joel kommer om tio dagar. Han längtar efter att få min köttfärssås igen.
Haft uselt internet så TV var inte att tänka på. Läste ut min bok och spelade Monopol med barnen på kvällen.
Skönt med en dag hemma det har vi inte haft någon på tre veckor.

  • 52 readers

Likes

Comments

Torsdagen började på en tempelmarknad. Massor av vindlande gångar och små hål i väggen butiker med allt mellan himmel och jord. Vi strosade runt och hittade div. små saker. Fördrev tiden medan vi väntade på att klockan skulle bli tolv och vi skulle möta de andra svenska damerna för en lunch. Till slut hoppar vi in i en taxi och beger oss till mötesplatsen. Mammas tur att betala taxin (15kr!). Så hon tar fram plånboken, betalar och kliver ur. Bilen hinner köra 50m innan hon inser att hennes väska ligger kvar i baksätet. Jag släpper allt jag har i händerna,  skriker: -Stop that taxi! fastän ingen förstår mig och springer allt jag har. Hoppas på att han ska få rött vid nästa korsning men ser hur lyset går till grönt, taxin svänger och när jag 15 sek senare är framme vid hörnet är gatan tom framför mig.
Går tillbaka.
Maria som kom på sin cyckel och såg allt utspela sig har kommit fram till mamma och står och tröstar henne.
Vad gör vi nu?
Jag stoppar en annan taxi, kanske har de någon slags radio och kan anropa varandra. Ringer Maggie som kan översätta. Samtidigt kommer en kinesisk man fram och frågar på engelska vad som hänt och om han kan hjälpa till. Så han talar med chauffören och jag förklarar för Maggie, som ska ringa alla taxibolag och göra en efterlysning men eftersom vi inte har taxins nummer är inte prognosen god.
Väska, kamera, telefon, nyckel till vår lägenhet och pass....borta på en kort minut.
Förhoppningen blir att nästa person som sätter sig i bilen är ärlig och säger till chauffören som borde minnas att han släppte av två västerlänningar vid Ganesha indian restaurant. Vem vet han kanske kommer tillbaka. Så vi går tillbaka till restaurangen träffar de övriga tjejerna och äter lunch. Sätter oss vid dörren så att vi ser om en taxi stannar utanför.
Mamma har svårt att få matro...på tisdag går planet hem igen. Hon har i alla fall plånboken kvar, tur i oturen.
Efter vi ätit upp inser vi att chansen att han skulle komma tillbaka är noll men vi lämnar ändå ett telefonnummer till restaurangen ifall att. Jag vet att det ligger två polisstationer vid Tianyi Square (city) så vi går till den ena. De ber oss gå till den andra.
Där försöker vi få fram vårt ärende och som tur är har de en kvinnlig polis som kan lite engelska. Ringer även Maggie igen som får tolka. De ber oss åka till ytterligare en polisstation men ger oss skjuts i en polisbil dit. Väl där får vi ringa Maggie igen.
Vi får vänta medan de försöker hitta oss på trafikkamerorna. Vi visste ju vart vi tog taxin och ungefär vilken tid. De ska försöka se reg.nr på taxin.
Till slut får vi veta att kameran just där är blockerad av något. Och även om de kollat övriga kameror i området kan de inte hitta oss.
Poliserna kör tillbaka oss till polisstationen.
Dags att lämna in en anmälan.
Med hjälp av den kvinnliga polisen och Maggie på telefon lyckas vi beskriva händelseförlopp och förlorade saker.
Nu börjar tiden bli knapp så jag frågar Anni om hon kan hämta barnen vid skolbussen och meddelar skolbusslärarinnan att jag inte hinner hem i tid.
Till slut är anmälan gjord. Nu ska jag bara skriva att allt är korrekt och sanningsenligt i rapporten...på kinesiska. Samt skriva under och sätta mitt fingeravtryck på tre platser på anmälan.
Jag måste personligen skriva allt på kinesiska, de kan inte göra det åt mig och att jag sen skriver på. Får i alla fall texten om vad som ska stå på ett papper. Bara att skriva av...eller hur?
Tre poliser kommenterar skrattande mina tecken...måste sett ut som en två-åring kopierat vad mamma skrivit. ;-)
Fyra timmar efter att vi klev in på den första stationen är vi klara. Det går inte snabbt att göra ngt i Kina. Hem till barnen!
Väl hemma börjar en telefon ringa. Det är mammas. Hon har glömt den hemma! Det är Maggie som hela dagen försökt ringa för att se om någon hittat väskan med telefonen i. Tur i oturen igen. Men passet är fortfarande vad som är akut.

Fredagen börjar med att jag har ett bokat doktorsbesök 08:00 på Ningbo 1st Hospital. Oxå en intressant upplevelse, med folk som röker i väntrum, blodfläckar på gardinerna i mottagningrummet och tusentals människor överallt. Blir omkringlotsad av en sköterska som talar lite engelska. Till läkaren, provtagning och ultraljud. Får gå före vart jag än kommer, undrar hur lång tid det egentligen skulle ha tagit om jag var kines. Nu tog det bara 2h.
Men varför fick inte jag träffa den "berömda" doktorn? ;-)

Ringer Svenska konsulatet i Shanghai medan jag väntar. Får veta att för att få ett emergency passport måste vi ha antingen polisrapporten (och den vägrade de att ge oss när vi bad om en kopia dagen innan) eller ett certificate of loss of passport. Det borde vi kunna få på samma ställe där jag fick mitt resident permit.
Super! det hittar jag till.
Så efter läkaren bar det hem till mamma som väntade. Ta med varsin bok...beredda på väntetid, fika innan och vattenflaska.
Tar oss till Ningbo Goverment Service Building. Förklarar med google translate vad vi vill. Då får vi en ny adress vi ska ta oss till och ett telefonnummer att ringa när vi kommer dit.
Kommer fram till Ningbo's special police headquaters. Förklarar igen vad vi vill. och får veta att eftersom klockan är 11:45 har alla gått på lunch. Kom tillbaka om två timmar.
Så vi passar på att hämta mammas nya glasögon och äta lunch.
På plats igen 14:05. Vakten ringer upp till det nummer vi fått att ringa.
Får då veta att ansvarige chef är inte på plats. Kan vi komma tillbaka nästa vecka.
Förklarar att det kan vi tyvärr inte. Måste ha vårt Certificate idag. Tidigt måndag morgon måste vi ta tåget till Shanghai för att gå till konsulatet. Och utan detta certificate får hon inte åka tåg. För att köpa tågbiljetter måste du ha pass.Tidigt tisdag morgon åker hon hem.
Om vi väntar lite kan hon ringa honom och se vad han säger.
Så vi plockar upp våra böcker sätter oss vid vaktkuren och väntar. Poliserna tyckte detta var mycket komiskt.
Efter viss väntan fick vi veta att om vi kom tillbaka vid 16 så skulle vi få hjälp.
Så vi passade på att handla mat och åkte hem för att möta barnen.
Barnen fick byta om och så in i taxi tillbaka till polisen.
Nu känner vakterna igen oss och ringer upp och berättar att vi är tillbaka. En mycket irriterad herre dyker upp vi får gå in i en av kurerna och jag ringer Maggie för tolkning.
Han skäller på henne men lugnar ner sig efter ett tag och ber om en kopia på passet. Vilket vi inte har, dock så har vi passnumret. Det står nämligen på min flygkonfirmation för resan till Sanya. Han knappar in något på datan och upp kommer en kopia på mammas pass, som han printar och lägger i en mapp. Men något certificate kan vi inte få...för vi har ju fortfarande ingen egen kopia på passet.
Ja, vad säger man?!
Talar med konsulatet och de säger att passet kan vi få med antingen certifikatet eller med polisrapporten.
Eftersom vi inser att ngt certifikat får vi inte bestämmer vi oss för att försöka med polisrapporten igen. Då kan vi visserligen inte åka tåg till Shanghai men vi får helt enkelt ta bilen.
Så in i en taxi och snabbt till ruta ett eftersom Maggie tror att polisstationen stänger halv sex.
Vi kommer in genom dörren med 5 min till godo. Ringer Maggie igen.... (elva samtal på torsdagen och fem idag)
Hon förklarar problemet och en mycket trevlig polisman meddelar att själva polisrapporten kan vi inte få men han kan skriva en "ny" rapport på vad som skett och stämpla denna så borde det funka.
Sagt och gjort fem min senare har vi en rapport i handen. Äntligen! Efter 4h igår och 7h idag...lösning i sikte.
Och en halvtimme tills Pink Party börjar...
Vi behöver verkligen ett glas vin nu.
Hem och byta om och tillbaka till city för middag och fest. En timme senare slinker vi in under middagen. Äntligen ska vi slappna av.
Efter middagen kollar jag min mobil, sex missade samtal. Går genast ut och ringer upp. En kinesisk man svarar. Som tur är är jag ju på en middag med massor av kineser som talar engelska så jag ber om hjälp.
En tjej talar med mannen som visar sig vara taxichauffören. Han har hittat väskan i sin taxi. Ber honom komma till hotellet där vi befinner oss. En halvtimme senare kör han fram och mottas med stor lycka och en stor kram från mamma. Vi trycker en stor slant i hans hand och säger Xie Xie tusen gånger.
Sedan får han en körning och åker iväg.
Allt finns kvar i väskan och framför allt passet.
Resten av kvällen blir avslappnad och glad!
Vi slipper åka till Shanghai på måndag och slipper oroa oss för visumproblemet.
Nu ska vi njuta av helgen!!!!

  • 81 readers

Likes

Comments

Väl hemma och en vecka kvar för mamma innan hon flyger hem till Sverige. Så nu måste vi se oss omkring och handla presenter till de där hemma.
Men först måndag morgon var det dags att hämta ut våra pass med nya uppehållstillstånd. Tog 1,5h av väntan men sen fick jag dem i handen igen.
Sen in till city för att möta upp en tjej som säljer billjetter till fredagens "Pink Party" ett event till förmån till kvinnor med bröstcancer i Ningbo.
Efter det var det dags att besöka fem optiker. Mamma ville passa på att köpa nya glasögon eftersom det är så billigt i Kina.
Först gäller det att hitta bågar som passar. Självklart fann vi de bästa på första stället så efter fem butiker var det bara att gå tillbaka till vart vi startade. Progressiva glas med bågar (inte de billigaste) kostade under 1500kr. Jag ska beställa nästa månad!
Tisdagen hade vi Jackie och bilen så det blev besök på IKEA (igen) och storhandla mat på METRO. Kylen var tom efter en veckas semester.
Onsdag var te provningdag. Min vän Maria tog med oss till en teförsäljare där vi fick provsmaka teer. Sen lite shopping av väskor och skor (kan aldrig få för många) och sedan en sen lunch.
Förundrades åter igen över kinesernas sätt att parkera. I rondeller, på trottoarer och dubbelt.

Barnen har äntligen fått sina "riktiga" skoluniformer. Lagon tills det är dags att köpa höst och vinter uniformen.
Det har varit kyligt hela veckan nu med mellan 21-23 grader. Vanlig svensk sommar men jag fryser.

Hemkomna hittade vi en död fågel på balkongen. Måste ha flygit in i rutan. Så vacker. Skimrande i blått och grönt. Stackaren.

Eftermiddagen blev lugn med fika på balkongen innan barnen kom hem.

På kvällen besökte jag Ningbos nystartade Rotaryclub. Tillhör Majorna hemma i gbg så det var kul att få komma till mitt första möte utomlands. Därefter var det expat mixer. Rickard stannade hemma denna gången. Men jag fick en chans att samtala med några rintigt trevliga människor från England och Italien. Träffade på en svensk kille som bott här i 7 år som talade flytande mandarin....såååå avis. Snart ska jag äntligen få börja med kinesiskalektionerna igen. Blev en sen kväll men sååå trevligt.

  • 60 readers

Likes

Comments

Lördagen i Sanya blev en kopia av fredagen. Först poolen sen stranden. Mamma hade dock glömt att spraya sig med myggmedel på torsdagskvällen när vi åt på thairestaurangen och blivit myggbiten på anklarna. Nu på lördagen var hela foten uppsvullen och myggbetten groteska. Myggorna är nästan små som knott vilket gift de måste ha i sig med tanke på hur lite man får i sig och reaktionen.

Söndagen bestod av packning och sista chansen vid poolen innan utcheckning vid 12.

Sen var det dags att bege sig till flygplatsen. Åkte i tid men så var vägen till flygplatsen avstängd bara 4km innan. Istället fick vi åka tillbaka 1,3 mil och ta en annan väg. Till slut är vi framme med 5 min kvar på incheckningstiden. We made it!!!!! Det var ett par intensiva minuter bak i bussen när vi trodde vi skulle missa flyget (går bara ett)

Väl ombord på planet hamnar vi så klart på olika rader men vi är bara glada att vi är med.
Vi hinner flyga 40 min innan jag stressar ner tillräckligt för att inse att jag sitter brevid två svenskar från Jönköping. Världen är så liten.
Vid 18 är vi hemma i ett kylslaget Ningbo. Bara 21 grader....brrrrrrr

Jo! jag har ju glömt att berätta...
Under veckan insåg jag att saker som jag ser som självklarheter inte alltid är så självklart för mina barn.
På toaletten på hotellet sitter en telefon på väggen.

Isabella blir nyfiken och lyfter på luren. Sätter den vid örat....tittar sedan konstigt på den, sätter den vid örat igen, håller kvar...
-Mamma! Det tutar i telefonen och det slutar inte, säger hon undrande.
Herre jävlar! Min dotter har ALDRIG hört en kopplingston! Sju år gammal och har aldrig haft hemtelefon. Får väl bara vara glad att hon ändå fattade att det var en telefon på väggen. Med sladd och allt.
;-)

  • 59 readers

Likes

Comments

Torsdagsmorgonen böjade som vanligt med att gå ner till den fina hotell frukosten. Idag fick vi bord precis vid akvariet.

Sen blev det beachen på förmiddagen.

Efter lunch besökte barnen lek rummet på hotellet medan jag och mamma lade oss vid poolen.

Vi hade bokat en tidig middag på Thairestaurangen och efter middagen fick barnen åka linbana som de tyckte var jätteläskigt och ändå roligt.

På fredagen vände vi på steken och började dagen på hotellet. Barnen ville leka i lek rummet så vi lade oss vid poolen och slappade.

Efter lunch blev det stranden istället. Solen skiner starkt så känns bättre att vara ute i solen och havet på eftermiddagen.
Idag hade dock vinden vänt och havet var supervarmt. Ingen svalka där inte...måste ha varit en bra bit över 30 grader i vattnet. Nästan för varmt...

Efter att vi kommit tillbaka till hotellet och duschat började det spöregna ute så vi bestämde oss för att prova hotellets middags buffé. Riktigt bra faktiskt! Både kinesiskt, japanskt och västerländsk. Stor dessert buffé var populär hos barnen. Men dyr.
Mitt under middagen kom en dykare ner i akvariet. Hela restaurangen samlades, måste vara den mest fotograferade personen i Yalong bay.

Sen blev det film kväll på hotellrummet. En filmkanal visade "2012".
Bara en och en halv dag kvar....

  • 74 readers

Likes

Comments

Tisdagen bjöd på strålade sol och hetta. Vi gick ner till beachen och barnen lekte i vattnet i tre timmar. Vi hade köpt med oss hinkar till barnen som de samlade eremitkräftor i. Idag fick barnen bada med t-shirt på eftersom solen sken så starkt.
Rickard fick vara övervakare eftersom jag hade bränt ryggen och mamma bröstet dagen innan. Vi spenderade tiden under ett parasoll.

Sen gick vi tillbaka till hotellet för lunch i poolbaren. Där äter vi inte igen. Dyrt och fick vänta 1h på våra kycklingburgare.
Eftermiddagen spenderades i poolen.
På kvällen blev det middag och mamma fick världens minsta ölglas som ett shotglas i storlek. Bilden visar inte hur litet det var.

Hem sent så det blev direkt i säng för barnen. Isabella har som tur var inte fått mina pigment utan är knallbrun redan.

Onsdagsmorgonen började som vanligt med frukost vid akvariet. Men hann knappt sitta ner förrän Isabella kände sig dålig och ville kräkas.

Tillbaka till rummet. Rickard stannade med henne medan vi andra åt lunch.
Sen bytte vi av. Hon kräktes aldrig men somnade i vår säng.
Oliver och Rickard begav sig till regnskogs-naturreservatet för lite naturupplevelse medan vi andra stannade på hotellet.

Från hotellet kan vi se "fågelburarna" som Oliver och Rickard var på väg till.

Vid lunch kom de tillbaka, badande i svett. Det hade blivit en lång varm promenad. Medan alla begav sig ut för att äta lunch (Isabella mådde mycket bättre) stannade jag kvar på hotellrummet med KFC och tvättade killarnas svettiga kläder i badkaret. Mina brända axlar har blivit mycket bättre men istället har jag fått soleksem över hela ryggen. Kliar som f-n!
Vet av erfarenhet att när jag fått soleksem hjälper inte skolskyddsfaktor. Det är bara skugga som gäller.
Skönt med en stund ensam.

Sen blev det en eftermiddag på hotellet följt av middag på en närliggande resort med flera restauranger. Där hittade Isabella en pytteliten ödla som Oliver genast fångade i händerna. Vi bokade bord på deras thai restaurang till i morgon. När vi kom hem tog jag och mamma var sin drink medan Rickard och barnen tog ett kvällsdopp. Den egna poolen har betalat sig flera gånger om. Super bra grej!!!!

Mina eksem har börjat lägga sig efter vi smort in dem med en salva vi fick på apoteket. Stinker och sticker i huden, har ingen aning om vad den innehåller men den verkar funka.
Hoppas på beachen i morgon igen.

  • 86 readers

Likes

Comments

Idag vaknade vi till kyliga 24 grader med prognosen av regnskurar till eftermiddagen.
Så planen var att gå ner till stranden direkt efter frukost.
Frukosten intogs i "aquarium" restaurangen på hotellet. Det var populärt hos Oliver och Isabella. Hela ena väggen i restaurangen är ett stort akvarium typ Universeum.

Sedan gick vi ner till stranden. Det var mulet men varmt i luften och vattnet. Med tanke på det använde ingen av oss solslyddsfaktor. Vi turades om att vakta våra saker och bada med barnen.

Efter 3h i havet tog vi lunch. Efter lunch sken solen och när vi skulle smörja in oss med solslyddsfaktor upptäckte vi att vi alla fått massor med färg genom molntäcket.
Jag som hade snorklat med oliver i våra nya masker i över en timme, har bränt mig på ryggen. Har ju inga pigment....
Oliver och Isabella har lättare att få färg än mig och är redan på god väg att bli pepparkakor, även om de är på gränsen att de bränt sig.
Så nu när solen kom fram blev det spf50 på.
I morgon blir det t-shirt när vi snorklar.
Men vi har haft en underbar dag!!!!

På kvällen blev det Pizza Hut till middag.
Och därefter kvälls bad i poolen.
Här är vi på väg till middag med vår resort i balgrunden.

  • 82 readers

Likes

Comments