En del i att jag nu har diabetes är att jag går på regelbundna besök på Medicinmottagningen på USÖ. När jag precis hade fått min diagnos gick jag varje till varannan vecka. Nu kommer jag träffa min sköterska (som är suverän) och min läkare ett par gånger om året. Och så kommer det vara i framtiden. Idag var första gången på ett tag som jag var på USÖ för en av dessa regelbundna besök.

Och om jag fick goda besked. Som vanligt gick min sköterska igenom lite smått och gott, svarade på frågor från mig osv. Utöver det tog hon ett blodprov som visade hur mina värden sett ut över tid och jag ligger nu med ett blodsocker i medelvärde som är på normala nivåer. På bilden nedan går det att urskilja tre stycken bläck sträck. Det översta är hur jag låg i medelvärde i december när jag fick min diagnos, det andra som går där det står värden är för ett tag sedan. Sen är det idag, där det går från grönt till blått, där det står kontroll, där ligger jag nu. Min sköterska blev jätte förvånad för hon hade inte förväntat sig att jag redan skulle vara nere på de värdena. Det känns helt fantastiskt skönt! Utöver det fick jag även väga mig idag. Sen november har jag gått ner ca: 7kg. Jag är nästan nere på min första målvikt. Ett ställe jag inte varit på flera år. Kort sagt var det ett väldigt lyckat besök idag tycker jag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu är det ett par veckor sedan jag publicerade Shout Out To My Ex, en låt av Little Mix. Därför känns det okej att nu publicera ett till framträdande de gjort relativt nyligen. Denna gång är det en cover som Little Mix framförde på Rihannas låt Love On The Brain. Jag gillar verkligen hur de gjort den, precis som jag älskar allt de gör. Jag ville helt enkelt dela med mig av denna låt nu när det var dags för måndagslåt igen.

Little Mix - Love On The Brain (cover)

Likes

Comments

Jag har aldrig varit mycket för att laga mat eller baka. Men sen jag fick min diabetes i december så har det fått ändras. Då jag behöver ordentligt lagad mat varje dag på ungefär samma tider håller jag på att bli bättre och bättre på att laga mat. Och hälsosamt. Jag ska få i mig så lite socker som möjligt och inga stora mängder kolhydrater (då det är socker i dem med). Visst det blir mycket samma mat men vissa dagar som idag provar jag något nytt och tar ut svängarna lite. Sakta men säkert ökar jag variationen i min mat allt eftersom jag blir bättre på att laga den. Idag när jag skulle fixa middag gjorde jag lax i ugn och det är inte bara nyttigt, det blev gott.

Jag gjorde det enkelt för mig och stekte upp laxfilér innan jag la dem i formen. Samtidigt gjorde jag såsen till som bestod av grädde, mjölk, hummerfond, salt och peppar samt spenat. När allt sedan var klart la jag i lite räkor och hackade kokta ägg som jag även de la i. Till det hade jag kokt blomkål jag mixat till mos. Super enkelt och gott! Plus att det blev flera matlådor till frysen, alltid ett plus.

Likes

Comments

Ni vet de där dagarna där det inte händer något speciellt alls, när dagen rullar på med jobb, plockande i köket, laga mat osv. men som trots sin alldaglighet känns riktigt bra. Ja, nej? Tja, det kanske är bara jag som har såna. Anymay. Idag är/var en sån dag. Jag har jobbat förmiddag, vilket innebär att jag slutade strax efter två, jag åkte förbi mataffären och handlade lite diverse, åkte hem och drack lite kaffe, började tvätta och förberedde sedan middagen lite. Efter att ha myst lite framför en film i typ 1 timme med lite springande upp och ner till tvättstugan satte jag sedan igång med middagen. Den smakade suveränt ska ni veta. Sen har röjandet i köket rullat på och nu ska jag snart gå ner i tvättstugan och hämta min förhoppningsvis torra tvätt samt skriva upp mig på två tvättider till. För jag hann så klart inte med all tvätt. Där får man för att ha varit lat i två veckor... Så allt som allt en väldigt bra men helt otroligt vanlig dag.

Likes

Comments

Jag helt otroligt sugen på att gå på konsert. Jag älskar verkligen live musik. Oavsett om det är en svensk artist som Markoolio på Ritz eller en världskänd som Bruce Springsteen på Ullevi. Inget slår en favoritartist på en stor arena men det är verkligen roligt och mysigt att se mindre artister på krogen eller festivaler. Men nu är jag mest sugen på en stor konsert med en av mina favoritartister. Då det är omöjligt försöker jag tillfredsställa en liten del av denna längtan med youtube klipp. Det finns sjukt mycket bra framträdanden som är ordentligt filmade på youtube. Därför har jag dessa sparade i en spellista för när jag känner för att titta på bra liveframträdanden. Den artist jag sett på Ullevi utöver Bruce Springsteen är One Direction. De är helt fantastiska live och klippet nedan är från en konsert de gjorde i Italien 2014.

One Direction - Happily

Likes

Comments

Då jag varit hemma från jobbet med både ryggont och feber i början på veckan har jag så klart tittat en del på serier och filmer mellan allt sovande. Därför tänkte jag nu tipsa om en av mina favorit serier. Gilmore Girls kan nu räknas som en lite äldre serie då den gick mellan 2000 och 2007. Förra året kom det dock 4 helt nya avsnitt. De ny avsnitten var ca: 1,5 timma långa och avverkade en årstid per avsnitt. 10 år efter att serien avslutades fick man återigen följa de underbara karaktärerna under ett år.

Men tillbaka till orginalserien. Den är snabb, fylld med underbara karaktärer och helt enkelt urmysig. Mellan allt kaffedrickande, middagar med snobbiga föräldrar och de kärleksbekymmer som dyker upp för seriens huvudpersoner får du följa Lorelai och hennes dotter Rory i deras upp och nedgångar i den mysiga staden Stars Hollow. Om du tillhör de som fortfarande inte sett denna serie tycker jag definitivt att det är på tiden att du ger den en chans. Hela serien finns dessutom på Netflix, både de gamla och nya avsnitten så vad väntar du på?

Likes

Comments

Gårdagens händelser är helt otroligt hemska och all min kärlek går ut till alla som på något sätt är berörda av attacken i Stockholm igår. Jag fick tack och lov goda besked från vänner och familj igår under eftermiddagen men alla fick inte det, och dem tänker jag på lite extra idag. En händelse som gårdagens är skrämmande. Det är hemskt att det som hände igår, och liknande tidigare händelser runt om i världen ska ske. Allt det lidande och all denna rädsla det leder till. För mig är det första gången jag har vänner och familj som bor och rör sig där en stor attack sker. Det är tufft att fortsätta sin dag i väntan på att få reda på att de är säkra. Med tanke på vad jag jobbar med blir det jobbigt eftersom händelsen i sig påverkar mitt jobb. Denna händelse, och vad jag gjorde när nyheten om den nådde mig är något som kommer etsa sig fast i mitt minne, jag kommer aldrig glömma.

Många stora händelser har blivit så för mig. När 11 september var, då planen kraschade in i tvillingtornen i USA hade jag precis kommit hem till min pappa från skolan. Min storasyster hade kommit hem precis innan mig och satt framför tv:n. Jag kom hem och hann se live hur plan nummer två kraschade in i ett av tornen. Sen var det timmar av tv tittande på vad som skedde i USA. När Breivik genomförde sina attacker i Norge hade jag också precis kommit hem efter att bomben gått av i Oslo. Jag minns att jag sa till min syster att det var konstigt att någon utförden en attack på en politisk byggnad en fredag eftermiddag. Jag tänkte att många av de som arbetar där måste ju redan hunnit hem. Jag funderade även på om dådet på Utöya hängde samman med det i Oslo. Och så var det. Båda dessa gånger hade jag precis kommit hem och kunde sitta vid tv:n och se vad som hänt samt hände. Och jag glömmer det aldrig.

Igår hade jag inte varit på jobbet länge innan vi såg att alla tåg från Stockholm till oss här beräknandes bli dena. Då fick vi även reda på vad som skedde. Tv:n som satt precis ovanför mig var igång med volymen på hela eftermiddagen. Vi följde händelserna så gott vi kunde samtidigt som oron, och känslorna fanns där. För mig blev det tungt att jobba då det inte går att stänga av händelserna och bara fokusera på jobbet. Allt jobb kom att handla om händelsen i Stockholm och vad som hände med tågen som skulle åkt därifrån. Att jag var på jobbet närr nyheten nådde mig kommer sitta rotad långt in i minnet precis som var jag var vid 12 september och Utöya. Jag kommer aldrig glömma.


Likes

Comments

För er som tittar på superhjältefilmer så känner ni kanske igen denna sångare väl? Han spelade nämligen en väldigt välkänd serietidningskaraktär i filmen Suicide Squad nyligen. Ni kanske har gissat vilken? Eller kanske inte. Bandet nedan som gör en cover på Rihannas låt Stay är Thirty Seconds To Mars. Sångaren i bandet är artisten och skådisen Jared Letto som relativt nyligen gjorde den kritiker rosade rollen som The Joker. Jag lyssnar inte på Rihanna men av någon anledning gillar jag olika covers på hennes låtar som andra artister gör. Och denna är en av mina favoriter.

Thirty Seconds To Mars - Stay (cover)

Likes

Comments

Igår kväll var det ut på krogen som gällde för mig och en kompis. Jag går aldrig ut på krogen längre. Det är så pass aldrig att jag inte varit på krogen på ett år. Sist jag var ute var på Ritz när Markoolio var där och spela förra året. Igår var han där igen, vilket innebar att jag och Kerstin var på plats, igen. När jag pluggade var jag ute ibland, mest på Kåren, men som sagt, jag var på krogen lite mer då. Nu känner jag mig ganska gammal på Ritz, de flesta där är 18, 19 och 20åringar, jag är snart 26. Men det var folk där som var bra mycket äldre än oss.

Oavsett om man känner sig gammal bland alla ungdomar så är det otroligt kul att få se Markoolio. För det första är det barndomsminnen som allra bäst med hans låtar. För det andra så är han väldigt bra på scenen och det blir ett väldigt drag i publiken. Jag drack dessutom världens godaste drink igår. Jag har ingen aning om vad det var men god var den. En jag känner jobbar som bartender på Ritz och hon fick fria händer, hon gjorde ett super jobb! Kort sagt var det en bra kväll med en underbar vän igår!

Likes

Comments

I fredags när jag kom hem från jobbet kliade mitt ansikte som tusan. Jag antog att min hy var lite irriterad på mitt smink och tvättade omedelbart bort det. När sminket väl var av såg jag att jag mer eller mindre var rödflammig och potentiellt lite svullen i hela ansiktet. Jag smörjde in det ordentligt och började pyssla med annat. Under kvällen blev det värre och på lördag morgon såg jag förjävlig ut. Jag började med att ta en tablett jag har som är lite allmän mot allergi reaktioner och började fundera på vad det var som kunnat framkalla reaktionen. Det har hänt mig förut när jag var yngre. Då var det antagligen basiron som jag använde mot finnar. Denna gång har jag inte använt det på länge.

Jag kom aldrig fram till vad det var och jag tror inte det var en reaktion mot pollen då irritationen och svullnaden gick ner när jag var ute i friska luften. Under söndag natt lugnade sig klådan i ansiktet och det var mycket bättre måndag morgon. Idag, onsdag är all rodnad och svullnad borta men jag flagar som en tok istället. Allt kliande jag antagligen gjort i sömnen har torkat ut min hy ordentligt. Så nu är det bara att återfukta, återfukta och återfukta lite mer. Det här har inte hänt mig på många år och jag har inte den blekaste om vad det kan bero på. Mina hudvårdsprodukter är alla parfymfria för att undvika irritation och sminket jag använder har jag inte ändrat något kring på länge. Har det hänt er något liknande någon gång, räknas det som allergi eller överkänslighet och har ni nån aning om vad det kan vara?

Likes

Comments