View tracker

Nu kommer ett till inlägg.

Jag måste bara uppdatera läget angående min medicin. Jag har börjat ta 60mg igen. Har sakta trappat upp min medicin. Och redan efter första upptrappningen så mådde jag så mycket bättre. Tankarna i huvudet var mer sorterat och jag kunde samla mig och känslan i kroppen är mer lugn nu än innan. Däremot så finns de nackdelar. Jag har ganska hett temperament. Kan bli jätte ilsken snabbt särskilt vid lågt blodsocker, när jag är stressad, eller när jag precis vaknat. Men humöret kan vända lika snabbt igen.Försöker att undvika de situationer då jag känner de kokar över. För det första så måste mitt blodsocker vara stabilt. Jag måste sova om nätterna och jag måste hålla mig i form för att fungera. Tabletterna måste tas samma tid på dygnet , annars kan man få en känsla av att man nästan är bakfull inklusive illamående på det- vilket jag hellst undviker!

Annars fungerar medicinen precis så den alltid har gjort. Den tar bort min vardags ångest, jag har mer motivation till att göra saker nu än innan. Jag tar tag i vardagssysslor. Jag tycker numera det är kul att träffa vänner. Jag är mer självsäker. Så förutom att jag har ett förjävligt temperament ibland så hjälper medicinen mig i vardagen, alltså så överväger det de negativa medicinen ger mig.


Likes

Comments

Hej!


Det var ett tag sen jag uppdaterade här. Jag har inte haft tankarna på att uppdatera nu på senaste tiden, jag märkte i början av mitt bloggande att jag kände en extrem press på att hela tiden skriva nya inlägg,vilket var oehört stressande. Jag förstår verkligen hur jobbigt det måste vara att komma på nya inlägg varje dag i flera år för de som är toppbloggare. Den tiden känner jag inte att jag kan lägga på en blogg. Jag har så mycket annat jag måste hantera samtidigt och stress är ingenting jag vill hamna i.

Det har hänt mycket på kort tid. I februari månad så flyttar jag och David in i hus. Det har varit många funderingar och vi har letat efter hus innan, men eftersom mamma och pappa ska flytta till lägenhet så var det ett ypperligt tillfälle att slå till. Vi tar alltså över min mamma och pappas hus.

Det är många som undrat hur det känns att flytta tillbaka till mitt "barndomshem".. men igentligen så var mitt barndomshem i hörda utanför lagan. Så för min del så känns det inte alls konstigt.

Huset har karaktär och ligger precis vid lagaån. Dessutom en extremt bra investering om man nu tänker framtiden. Jag och david har velat ha ett hus man kan göra om. Inte ett nytt hus, utan ett äldre. Så detta är som att vinna på lotto, Det är stort, vi är så exalterade hela tiden och vill igentligen bara flytta nu på en gång. Men man ska inte tro att det varit lätt. Man har fått spara en hel del varje månad. Ibland så mycket så att det precis gått runt allting. Vi har ingen brådska med någonting. Renovering tar vi efter hand. Slipning av golv och målning är det första vi ska börja med.

Det vi längtat mest efter är egen trädgård.


Likes

Comments

Ni ser rubriken. Jag har haft extremt mycket i huvudet de senaste dagarna. Därav inga blogginlägg.

Idag vaknade jag av att mobilen ringde vid 8. Tillbaka till lasarettet och ta om de där förbannade blodproven dom glömt att ta senast jag var där (så ingen frukost för min del,eftersom jag skulle vara fastande). En snabb runda in på kommunhuset för att hämta mitt jobb ID som inte ens gick att ta ut, för jag var tvungen att ha pin kod ,som jag så smart slängt i soporna. Och efter det så köpte jag 6 paket kaffe till mitt jobb,som jag har glömt köpa på typ ett halvår(så är det att ha ett minne som en guldfisk) Det blev inte direkt någon sovmorgon för min del. Åt frukost när jag kom hem. inser att klockan var 12 och att det var ju lite onödigt att kränga i sig gröt? när det liksom var lunchtid.

Har planerat upp att jag ska hinna med gymmet, visa lägenhet ,träffa saknade Joanna och sedan senare övningsköra med pappa.

uppbokad tisdag idag, men det är så jag vill ha det.

Likes

Comments


Ni får ursäkta tystnaden som infunnits sig i bloggen. Jag har varit på öland i helgen och har ej haft tid för att blogga. Idag bokade jag och mina vänner en resa till London. 1 december åker vi dit och stannar i fyra dagar. Jag som redan varit i London två gånger tidigare älskar dess kontraster. Från lugna hyde park till virvlande folktäta picadilly.

5 måsten i London

  1. Camden market-  Är beläget i camden. En stor marknad med allt i innehåll. Finns även en mat marknad med flera 100 olika matstånd där du kan beställa allt från indiskt till thailändsk och mer därtill.
  2. Oxford street-  Londons största shoppinggata med massor av affärer och stora varuhus
  3. Hyde park-  Olika aktiviteter under olika perioder av året. Under vintern har dom öppet på Winter wonderland som är beläget i Hyde park. En park med ett lugn över sig
  4. London Eye och big ben -   Dessa sevärdheter ligger vid floden Themsen
  5. Harrods-   Ett varuhus på flera plan med bara lyx shopping.


Enligt mig så är floden Themsen i sig en attraktion. Att åka med en av alla båtar som går på Themsen och se London från ett annat perspektiv.

Sen är det ju såklart ett måste att ta en öl på en utav alla londons tusen olika pubar


P

Likes

Comments

  • Mysiga innekvällar med tända ljus
  • Att använda höstjackor med snygga halsdukar till
  • Halloween
  • För att jag fyller år
  • När solen lyser och träden skiftar i olika färger

Ni kan se mina senaste inköp på bilderna ovanför.

Likes

Comments

Sömnlösa nätter, koncentrationssvårigheter, humörsvängningar. Jag var KAOS när jag började lågstadiet. Mina föräldrar gjorde allt. Men fungerade inte en liten sak så slog hela dagen över till ett rent helvete.

För drygt 9 år sedan påbörjades min utredning, jag var 13 år. Mina föräldrar var i ett tillstånd där dom var tvungna att agera, för min och deras egna skull.

Mötena vi var på, där psykologerna fokuserade mer på mina föräldrar än på mig. Ja enligt dom så var det mina föräldrars fel att jag inte kunde hantera skolan eller vardagen. Jävligt konstigt om ni frågar mig, eftersom det var jag som behövde hjälp.

Man söker ju såklart hjälp från professionella yrkeskunniga människor som kan det här med att möta barn med särskilda behov. man öppnar upp sig framför psykiatriker man aldrig pratat med innan, och det enda man får tillbaka är att du inte tagit hand om ditt barn rätt. Varför det blev så, det vet jag inte. Det var väl fel folk i fel yrke.

Jag fick på papper att jag har ADHD. Hade väl inte den blekaste aning om vad det var då. jag kände mig bara väldigt kluven.

Och därmed att jag fick en diagnos, så kunde jag nu få medicin utskriven. Medicin som fick mig att koncentrera mig, hålla mitt humör på en jämn nivå, sålla bort tankar och få mer energi. Jag började ta medicinen strattera 40 mg. Hade som högst 80 mg. Biverkningarna var extremt jobbiga i början, jag mådde illa och kunde knappt äta. Jag sov dåligt om nätterna. Ett tag trodde jag aldrig att det skulle fungera, men sen hamnade jag på rätt dos. Allting gick mycket bättre i skolan, jag kunde fokusera och jag var jämn i humöret.

Jag har haft kontinuerliga möten med psykiatriker sen jag blev utredd för 9 år sedan. Jag kan nog räkna till att jag haft 7 stycken olika personer som jag fått gå igenom samma procedur med om och om igen. Vissa psykiatriker kunde inte ens svenska. Ibland undrade jag vad det var jag skulle få ut av mötena. Det var ett stressmoment att bara få träffa nya psykiatriker hela tiden.

I skolan fanns de få lärare som visste vad ADHD var. Det var till och med så att mina föräldrar fick förklara många gånger.Enligt mig tycker jag det är en del utav lärares utbildning att veta, eftersom varje elev ska anpassas efter sina behov. Det handlar egentligen om alla sorts diagnoser barn och elever kan ha. Jag vet inte, men det kanske finns delade meningar om det.

Det finns så mycket att ta upp, som lärare måste tänka på när dom bemöter barn med diagnoser. Hade bara kunskapen funnits där förut så hade det varit så mycket enklare som lärare att förstå och hjälpa. Jag vill inte säga att alla lärare haft ett dåligt bemötande. Men de där dåliga bemötandet jag varit med om har vägt upp mer än de bra. Jag vet att dagens utbildning ser annorlunda ut nu än förut. Och jag hoppas ju att det finns större kunskap för det nu.

Jag är så oehört tacksam för att mina föräldrar insåg att jag behövde hjälp. utredningen är lång , men det är värt det. Hade jag inte haft min medicin så hade jag inte klarat av skolan. Och jag vet att ni är många där ute som känner igen er. Många som jag pratat med som aldrig riktigt fick den hjälpen när de egentligen behövde det som mest.

Jag fick lära mig att tänka när jag haft en jobbig dag" imorgon är det en ny dag med nya tag" Och för mig handlade det mycket om att starta om och fundera ut vad jag kunde göra bättre nästa dag.

Det är viktigt för alla människor att tänka så.

Likes

Comments

Min största idol och kvinnliga förebild. Såg henne för första gången i sommras. Jag var helt lyrisk, sjöng och skrek till alla låtar. En sån känsla är man bara med om några gånger i livet.

Hennes senaste uppträdande i VMA visar verkligen vilken fantastisk bra artist hon är.

Lyssna och njut!

Likes

Comments

Idag har dagen bestått utav städning,gym och jobb. Kom nyss innanför dörren. Mer inlägg dyker upp imorgon. Jag är helt enkelt för trött för att skriva långa inlägg just nu.
Håller på och skriver ett långt inlägg om min utredning av adhd diagnosen. Den kommer upp här i veckan.

Likes

Comments


Igårkväll tog vi med oss kaffe och drog iväg på en liten utflykt. Denna badstrand ligger vid angelstad. Kösen heter sjön. Det var verkligen ett tillfälle att bara njuta av.

Likes

Comments

Godmorgon!

Frukost är den viktigaste måltiden på hela dagen, och enligt mig den bästa.

Havregrynsgröt med bärmix & cashewnötter

Rågmacka med kalkonskinka & tomat/keso

Ja ni ser ju själva, behöver ju inte skriva ner vad det är jag äter egentligen.

jag sov 8 timmar inatt. Och det har inte hänt på väldigt länge. Det som är skönt med våran lägenhet är att den är så ljus och luftig. Så för mig som har jätte svårt att vakna på morgnarna har det nu mycket lättare när det är ljust i sovrummet och när solen strömmar in genom fönstret.

Är idag mycket piggare, har känt av förkylning. Men den blossade aldrig upp. Hoppas på att hålla mig frisk nu under hösten och vintern.

Likes

Comments