Livet har sina bra och dåliga stunder. Man lyckades ta sig upp från sin djupa svacka för ett antal veckor sedan. Idag kan jag med säkerhet känna mig som en normal människa igen. Självsäker och lugn. Jag tror på mig själv på ett helt annat sätt. Nackdelen är att man vill mer nu än vad man ville innan. Man vill utvecklas. Man kanske har valt ett liv, men vill leva ett annat . Man vill för mycket på en och samma gång. Och nu står man där igen... som ett frågetecken. Vem vill jag bli i framtiden? En människa som vill stå tryggt hela tiden, eller en människa som vågar chansa på sånt som kanske är en aning osäkrare. Jag anser redan nu att vågar man inte riskera lite i sitt liv så kan man aldrig utvecklas. Jag har helt enkelt blivit en bekväm person. Och jag tänkte ändra på det förr eller senare. För det är inte sådan jag är innerst inne.

Det var extremt längesedan jag var inne och skrev ett blogginlägg, och jag lever med nöd och näppe. Det händer mycket hela tiden. Mycket minnen och händelser som man hinner skrapa ihop på bara några veckor. Det har varit fullt upp hela våren, och hela min sommar är uppbokad för tillfället som det ser ut just nu.

Just i skrivande stund så har jag haft en väldig lugn ledig dag. En varm dag med sol. Precis så jag tycker sommarperioden ska fortsätta. Precis så.

Vi hörs!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Efter drygt 3 veckor så är vi helt klara av första rummen. Matsalsrum/tvrum.

Det har tagit många kvällar och dagar att få det klart. Och med hjälp av hela familjen har vi fått det att gå undan. Både när det gäller renovering och vid flytt. Både jag och david är så tacksamma för allt stöd vi fått. Plus att vi nu äntligen kan slappna av och plana ut för en stund.

Det ska upp en del lampor till och hyllor och tavlor på väggarna. Sen är rummen helt kompletta.

Likes

Comments

Jag tänkte berätta om vårat projekt med golvet.


David lånade en slip ifrån ett företag för att vi skulle göra det själva. Jag tror david gick 15 gånger över hela golvet för att få "bort" det mesta av all lack. Sen när vi var klara ( trodde vi då).. så började vi måla på väggar och golv. Efter detta så valde vi att köpa färg till golvet för att få en annan pigment i golvet.. alltså ljusgrå som bilden nedan


Vi drog ut våran färg på golvet (david rollade). Det såg rent ut sagt förjävligt ut. Jag höll på och sprängas inombords. För golvet var verkligen det viktigaste i hela rummet. Vi tog dit en som vi köpt färgen av. Och vi hade ju typiskt nog inte slipat bort all gammal lack. Det var fortfarande fläckigt. Så isac och david gick förhand med en handslip och slipade golvet i 6 timmar för att få bort allting. Såhär såg det ut då.

Vi var fortfarande osäkra på hur golvet skulle se ut. Så vi ringde in en firma som fick komma och kolla på det. Han sa att vi inte slipat klart. Och som tur nog var så hade vi ej förstört golvet utan det gick och fixa. Han nämne även att hade vi lagt på vattenbaserad färg på golvet så hade det blivit helt förstört eftersom just vårat golv ej tål det. Och det hade kostat 40-50 tusen kronor med ett helt nytt fiskbensparkett.Men alla pengar vi lagt på golvet just nu var slängt i sjön. Vi valde att få hjälp.

Såhär ser det ut just nu när LAGAN GOLV varit och hjälpt oss. Dom slipade och sen har dom lagt på lack, och imorgon lägger dom på nästa matta lack. Det blir så himla fint.


Därav när vi kom hem igår så öppnade vi dörren och möttes av värsta bomben av lukt som frätte in i ögonen och i munnen, det gick inte att andas. Så vi sprang in båda två med händerna för munnen och slängde upp fönsterna.

försökte få upp ett fönster i ren panik för jag ej kunde andas och hela fönsterrutan sprack. Alltid ska man klanta till det. Så nu har vi ett till moment att fixa inom snarast haha.


Lite skillnad på vårt golv från hur det såg ut innan. Förut var det en glansig lack på golvet. Nu kommer golvet bli mer matt. Precis så som vi ville ha det. Oavsett om det nu var ljusgrå från början som vi ville ha. Ibland får man tänka om.


Likes

Comments

Här sitter jag nu i skrivande stund i ett yttre och inre kaos. Hela lägenheten är en krigzon. Mitt huvud går just nu i ultra. Har packat ihop många lådor idag. Det är otroligt vad man samlar på sig mycket skit under bara ett år. Massa papper och skräp som egentligen bara ska slängas, men istället har man lagt undan det på olika ställen här i lägenheten. Mycket att rensa, men det känns bra att bli av med allt de onödiga.

Har satt mig ner för att koppla av en stund med kaffe och choklad. Jag behöver det. Tanken är att flytta över möblerna och alla lådor innan slutet av denna veckan. Och nästa vecka städa ur hela lägenheten. Idag flyttar vi över alla smålådor till huset. Sammanlangt har vi nog 40 lådor som ska flyttas.


Men visst, jag börjar känna mig exalterad över vad som komma skall. Det är ju trotsallt ett hus vi ska flytta till. Ett av de största köpen man gör i sitt liv.Likes

Comments

Jag har ett Liv jag borde vara glad för, uppskatta. Ett liv en del människor aldrig kommer att få. Där finns alltid någon hos mig som stöttar mig , jag har ett hem med en familj , mat på bordet, vänner runtomkring, ett jobb att vara stolt över. Men ändå är man inte nöjd. Jag har på senaste tiden utan att ens förstå gått och bärt på en inre stress som jag inte hunnits reflektera. Jag har känt av det mer och mer. Tankar går inte att sortera längre, känsligare i humöret, svårt Att fokusera, nedstämd. Allt känns bara jävligt tråkigt och ointressant. Och det som ger mig ångest inför att jag egentligen borde vara glad inför förändringarna som händer just nu i mitt liv. Men för min del blir det för mycket.


jag har hamnat i en början på depression och utmattning som kan bli mycket värre, men jag valde att ta tag i det i tid. Jag vill vara lycklig, och samtidigt sköta allting bra här hemma, vara med vänner och med familj. Jag vill handla grejer till huset,jag vill samtidigt prestera på jobbet, jag vill vara vältränad, jag vill ut och resa, jag vill utbilda mig,jag vill skaffa nya vänner. JAG VILL SÅ HIMLA MYCKET MED MITT LIV PÅ EN OCH SAMMA GÅNG, tills det tar stopp.

Här står jag just nu, redo att handskas med utmattningen, förståelse för att jag måste backa, inte bara ett steg utan flera. De senaste veckorna har innebärt inre stress för mig. Jag har läst om detta så många gånger och hört när folk berättat hur lätt det är att hamna i depressioner, utmattningssyndrom osv. Men ändå så valde jag själv att gnata på utan att ens hinna stanna upp och andas. NU STÅR JAG DÄR!

En annan bov i det hela är att jag är så oerhört beroende av sociala medier. Hur man ska vara i samhället. Alla bilder på instagram och alla uppdateringar på facebook. Allting är en enda stor röra av både lycka och sorg. Det påverkar mig. Man ska vara si och man ska vara så. Jag är ju själv en människa som satt bakom skärmen och uppdaterade som fan och ville visa för alla hur bra allting var. En slags bekräftelse. Inte för alla , men för mig var det så och jag vet att många känner igen sig i det jag skriver. Är det bara jag eller är det så mycket svårare att leva i samhället just nu än vad det var för några år sedan? Nu vågar ju folk tycka och tänka om saker på ett helt annat sätt.

Och vaför ska det vara tabu på att prata om sånt här när det finns så många där ute som faktiskt känner precis samma som jag. Vi lyfter bara det där lyckliga i livet. Försöker skjuta undan de där stunderna i livet man faktiskt mår riktigt dåligt. Eller visst , alla är ju faktiskt inte som jag och skriver ner hur livet faktiskt är emellan åt. En viktig sak jag måste lära mig är att alltid tala sanning till sig själv. Att alltid vara mig själv. Höja min självkänsla och självförtroende.

En depression varar inte föralltid. Antingen klarar man sig ur det själv eller så behöver man proffesionell hjälp på vägen. Hur som haver så har jag ändå valt att jag ska bryta det dåliga mönstret jag hamnat i.


#depression


Likes

Comments

Idag fortsatte jag och david och måla lister samt måla väggarna gråa. Börjar få in känslan när man rollar. först tyckte jag det va dööö tråkigt, men nu tycker jag mer det är kul. Imorgon blir det på med mer färg på väggarna och sedan spika fast taklisterna.

kort inlägg. Men såhär ser det ut hittills.


Likes

Comments

Hej måndag!


Idag var jag ledig från jobbet. Jag behöver verkligen få andas och komma ifrån alla måsten. Jag har bestämt mig för att lyssna på min kropp, är jag trött så måste jag vila. Vilket jag i stort sett gjort hela helgen förutom när jag jobbade delad tur i lördags.

I helgen så hjälpte davids familj oss med renovering av stora rummet. Tak nr 2 målades vit och även inne i lilla matsalsrummet så blev väggarna gråa. Jag och David är supernöjda med resultatet av både vägg och tak. Det blir en sån fin övergång mellan vitt och grått. Och vilka kontraster det är från då och nu. Färg kan verkligen göra mycket med ett rum.

Igår så målade jag och david alla fönsterlister vita. Det är lite små krabbigt att få det fint och snyggt. Rinner gärna ner vit färg om man har för mycket. Resultatet är än så länge väldigt fint,jag längtar tills vi tar bort allt papper från golvet.

Golvet kommer göra nästan hela rummet.Bilder från i lördags- målning av stora taket, målning nr 1 av vägg, skrubba fönsterlistorna


Bilder från i söndags- målade fönsterlistor,målning nr 2 av vägg.

Fortsättning följer

Likes

Comments

Hej igen!

Nu har vi efter lång väntan äntligen satt igång. Vårt första rum som ska renoveras är vardagsrummet och matsalsrum. Vi tänkte väl inte att det skulle vara så mycket att göra. I och med att vi bestämde att vi skulle slipa golv, måla tak och väggar. Mer skulle vi ju faktiskt inte göra. Men dock är det lite svårare och tar mycket mer längre tid än vad jag trodde. Saker och ting ska göras ordentligt vilket betyder att det är mycket pill jobb in i små deltaljer.

I lördags så hjälpte vi mamma och pappa och bära ut alla möbler ur vardagsrummet som skulle till lägenheten. Det tog sin tid och vi var helt slut efter.

samma kväll så rev vi ner papp taket. Under detta gamla papptak hittade vi trätak, vilket vi blev överlyckliga för. Både jag och David är överens om att vi vill ha den där robusta stilen i vårt hem. vi inspekterade taket ett tag och insåg att det kan bli mycket jobb eftersom det var mängder av småspik där dom satt fast papp taket. Vi började alltså med att dra ut spik. En bra kombination just då är ju att ha tålamod och att blodsockret ligger på en normal nivå. Men det gjorde det inte, vilket resulterade till att David fick stå där själv ett tag och jag gjorde annat. vi samlade ihop papptaket och slängde allting i säckar. Tog ner listerna från taket gjorde vi med samma kväll.

Fortsättning följer

Likes

Comments

Nu kommer ett till inlägg.

Jag måste bara uppdatera läget angående min medicin. Jag har börjat ta 60mg igen. Har sakta trappat upp min medicin. Och redan efter första upptrappningen så mådde jag så mycket bättre. Tankarna i huvudet var mer sorterat och jag kunde samla mig och känslan i kroppen är mer lugn nu än innan. Däremot så finns de nackdelar. Jag har ganska hett temperament. Kan bli jätte ilsken snabbt särskilt vid lågt blodsocker, när jag är stressad, eller när jag precis vaknat. Men humöret kan vända lika snabbt igen.Försöker att undvika de situationer då jag känner de kokar över. För det första så måste mitt blodsocker vara stabilt. Jag måste sova om nätterna och jag måste hålla mig i form för att fungera. Tabletterna måste tas samma tid på dygnet , annars kan man få en känsla av att man nästan är bakfull inklusive illamående på det- vilket jag hellst undviker!

Annars fungerar medicinen precis så den alltid har gjort. Den tar bort min vardags ångest, jag har mer motivation till att göra saker nu än innan. Jag tar tag i vardagssysslor. Jag tycker numera det är kul att träffa vänner. Jag är mer självsäker. Så förutom att jag har ett förjävligt temperament ibland så hjälper medicinen mig i vardagen, alltså så överväger det de negativa medicinen ger mig.


Likes

Comments

Hej!


Det var ett tag sen jag uppdaterade här. Jag har inte haft tankarna på att uppdatera nu på senaste tiden, jag märkte i början av mitt bloggande att jag kände en extrem press på att hela tiden skriva nya inlägg,vilket var oehört stressande. Jag förstår verkligen hur jobbigt det måste vara att komma på nya inlägg varje dag i flera år för de som är toppbloggare. Den tiden känner jag inte att jag kan lägga på en blogg. Jag har så mycket annat jag måste hantera samtidigt och stress är ingenting jag vill hamna i.

Det har hänt mycket på kort tid. I februari månad så flyttar jag och David in i hus. Det har varit många funderingar och vi har letat efter hus innan, men eftersom mamma och pappa ska flytta till lägenhet så var det ett ypperligt tillfälle att slå till. Vi tar alltså över min mamma och pappas hus.

Det är många som undrat hur det känns att flytta tillbaka till mitt "barndomshem".. men igentligen så var mitt barndomshem i hörda utanför lagan. Så för min del så känns det inte alls konstigt.

Huset har karaktär och ligger precis vid lagaån. Dessutom en extremt bra investering om man nu tänker framtiden. Jag och david har velat ha ett hus man kan göra om. Inte ett nytt hus, utan ett äldre. Så detta är som att vinna på lotto, Det är stort, vi är så exalterade hela tiden och vill igentligen bara flytta nu på en gång. Men man ska inte tro att det varit lätt. Man har fått spara en hel del varje månad. Ibland så mycket så att det precis gått runt allting. Vi har ingen brådska med någonting. Renovering tar vi efter hand. Slipning av golv och målning är det första vi ska börja med.

Det vi längtat mest efter är egen trädgård.


Likes

Comments