Dagen i dag har vært en lang, men gøy dag. Egentlig var vi en gjeng som skulle dra til Stradbroke Island, en stor sandøy, men det var meldt så mye vind så vi droppet det. Istedenfor dro jeg og Eva til Lone Pine Koala Sanctuary. Det er ett stort reservat for Koalaer og en del andre dyr. Faktisk er det både det største og eldste Koala reservatet i verden. Dette er også en av de absolutte "must do" tingene i Birsbane, og idag fikk vi endelig tiden til å dra dit.

Området som reservatet strakk seg over var utrolig stort, og de hadde forskjellige stasjoner for de forskjellige dyrene. De fleste dyrene så ut til å ha det ganske bra, og på noen av plassene hang det lapper om hvorfor dyrene hadde havnet på reservat og ikke kunne være ute i naturen.

Noen av de veldig mange koalaene som var der. De er jo bare så skjønne der de sitter! Tror de bruker mye av dagen på å sove, for de aller fleste satt og sov. Gjerne i en klynge på 3-4 stykk sammen. Denne gangen fikk vi ikke holdt dem, men det er definitivt noe jeg skal dra tilbake for å gjøre. Det er jo noe man bare må gjøre i Australia! En liten fun-fact er at mange koalaer sliter med klamydia. De sier også at vi mennesker kan bli smittet av og holde dem, men jeg vet ikke hvor sannsynlig det er.

Tasmanske djevler. De var en av dyreartene som er der for å få hjelp. Deres dyreart er utrydningstruet fordi det herjer en type ansiktskreft som er veldig smitsom mellom djevlene. Forskerne jobber hardt med å finne en kur, og derfor holder de noen inne på dyreparker og reservater slik at de ikke skal bli utryddet.

Dette er en Wombat. De ligner veldig på overvektige rotter, og er visst ganske farlig, selv om det ikke ser sånn ut.

De hadde også et show med en sauehund og en gjeng med sauer. Showet gikk ut på at hunden skulle få sauene til å gå gjennom forskjellige hinder. Han var veldig flink, og de gikk faktisk hele runden.

Kenguruene var jo også verden skjønneste dyr! De ser jo egentlig ut som en blanding mellom esel, rotte og menneske, så er litt rart at de er så søte.

Fikk jo også tatt den obligatoriske selfien med en kenguru. Det sies jo at man ikke har vært i Australia hvis man ikke har tatt en slik selfie, så nå kan jeg iallefall krysse det av "to do"-listen min!

Eva og meg med en veldig sløv kenguru. Nå har jeg endelig forstått meg på selfietangen til GoProen, så nå blir bloggen full av selfies ;)

Når vi var ferdig å se på dyrene dro vi for å se på avslutningen på Ekka festivalen. Ekka festivalen er en festival som har vært her i Brisbane de siste ti dagene. Det begynte vel egentlig som en kjøtt-festival, men har nok utviklet seg mer til en underholdning festival nå. Hverken jeg eller Eva har ikke vært der noen av de andre ti dagene så vi bestemte oss for å dra dit idag, for det er visst en ting man bare mååå dra på.

Selve festivalområdet besto av en del boder med både mat og annet gøy, ett tivoli og en hesteløpbane der all underholdningen var. Underholdningen besto av alt mulig rart. Det var alt fra klovnerier til billøp og monstertruck. Det hele ble avlsuttet med det sykeste fyrverkeri-showet jeg har sett. Det var helt rått, og så verdt at det var iskaldt der!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Helgen som var skulle jeg egentlig dra med en gjeng til Surfers Paradise, men siden jeg var febersyk hele forrige uken droppet jeg å dra. Jeg har veldig lyst å bli frisk nå! Heldigvis er det ikke fare for å kjede seg i Brisbane i helgene. Det er alltid noe som skjer her. På fredag dro en stor gjeng med både utvekslingsstudenter og lokale på Rugby kamp. Siden jeg egentlig skulle dra til Surfers Paradise hadde ikke jeg bestilt billett, men heldigvis var det et ledig sete sammen med noen av de andre.

Rugby er en ganske så populær sport i Australia. Sporten ligner veldig på Amerikansk fotball, men i rugby har de ingen form for beskyttelse på seg. Reglene i spillet var også vanskelige å skjønne, men heldigvis forklarte noen av de vi var med oss noe. Jeg forsto at etter touchdown så får man 4 poeng og muligheten til å ta et "straffespark" for å få 2 ekstra poeng. Og man kan visst bare kaste bakover, og sparke framover, og dersom man blir taklet fem ganger så må man gi fra seg ballen til motstanderlaget. En ganske komplisert sport altså!

Det store rugbylaget her i Brisbane heter Brisbane Broncos, populært kalt for Broncos. De skal visstnok være ganske gode, og ettersom jeg har skjønt kom de på 5 plass i ligaen i fjor. De er iallefall veldig populære her i Brisbane og det er alltid stor ståhei når det er kamp. De spiller på Suncorp stadion, som rommer 52 000 tilskuere og, som dere kan se på bildet under, var det ganske fullt.

Denne gangen spilte de kamp mot Cronulla Sharks, som ifølge den troverdige kilden Wikipedia vant fjorårets liga. Dermed trodde vi det skulle bli en jevn kamp. Spesielt jevnt ble det aldri, og Broncos vant til slutt 32-10. McDonalds, eller Maccas som de kaller det her, har en kampanje der dersom Broncos scorer over 19 poeng i en kamp får alle tilskuerne gratis burger dagen etter. De har en spesial Broncos burger som visstnok skal være ganske god. Dagen etter dro vi dermed til Maccas for å samle inn gratis burgere.

På lørdags morgen var det Dragon boat regatta på elven. Det er et race QUT har for sine studenter, der man ror 20 stk på en stor elvebåt kalt for Dragon Boat. Jeg hadde ikke meldt meg på for å ro, men jeg kjente noen som skulle ro i to forskjellige båter, så jeg og Eva dro for å se på.

I hvert heat var det fire båter som konkurrerte om å være raskest på 100 meter. Hver båt fikk ro to forsøks heat, før de fire som totalt hadde beste tid gikk til finalen. I finalen var blant annet Student One, som var det laget vi kjente flest på. Det er de som har hvite t-skjorter i midten på bildet over. De vant begge sine forsøks heat, men måtte se seg slått i finalen.

På lørdagskvelden dro vi til en park på West End for å se på Fire Festival. Det er ett arrangement som skjer hver mnd, der de som har lyst å øve seg på flammeshow kan gjøre det. Det var noen som var veldig gode, og noen som var så som så. Det var også en DJ der som lagde koselig stemning. Ganske mange hadde møtt opp for å se, og vi satt der en stund før vi dro hjem. Jeg var sliten, så ble tidlig kveld.

På søndags morgen sto jeg og Eva opp 0430. Vi skulle møte to andre jenter og se soloppgangen fra en liten fjelltopp som heter Mt Coot-tha. Den ligger ca. 250 meter over havet og fra toppen har man utsikt over hele Brisbane. Siden det var mørkt når vi dro dit tok vi en Uber til toppen.

Etter vi hadde sett på soloppgangen dro vi på ett matmarked i bydelen Milton. Hver helg er det flere markeder rundt om i Brisbane. Det er alt fra bruktklær markeder, frukt og grønt, vegan også videre. På dette markedet vi dro på solgte de for det meste frukt og grønt, noe som er mye billigere på markeder enn i butikkene så vi kjøpte med oss litt hjem.

Likes

Comments

Når jeg dro hit til Australia var jeg forberedt på å måtte bli bedre i engelsk. Jeg kunne jo engelsk, men var ikke så god på småprat. Dette var noe jeg tenkte jeg måtte øve på, og det har faktisk gått ganske bra. Det jeg ikke var like forberedt på var hvordan de snakker her. De har nemlig sin helt egne versjon av engelsk der de forkorter absolutt alt, og flere gang har jeg ikke forstått hva det var snakk om før langt inn i samtalen. For eksempel satt jeg i forelesning forrige uke og læreren snakket lenge om en case med "v-dob" og forurensing. Det var ikke før han sammenlignet den med Toyota at jeg skjønte at det var Volkswagen (VW) han snakket om.

Denne videoen spilte de for oss utvekslingsstudentene under velkomstseremonien på skolen. Den er litt morsom, for man tenker jo at de overdriver veldig, men mange av disse ordene blir faktisk brukt daglig av de jeg er med på skolen.

Likes

Comments

Tiden går så fort, tenk at jeg allerede har vært her i over 1 mnd. Bare 4 mnd igjen til jul! Det har skjedd så utrolig mye denne måneden at det føles ut som jeg har vært mye lenger. Skolesemesteret går like fort, om ikke fortere. Vi er allerede kommet til 3. uke, og det er bare 11 uker til eksamen. Og før det skal det leveres inn flere innleveringer i hvert fag. Den største forskjellen mellom studiene her og i Norge er at her har de 2-3 vurderinger i hvert fag som alle teller på slutt karakteren. Semesteret er i tillegg mye kortere, bare 13 uker med en mid-break mellom uke 9 og 10. Så siden ukene stort sett går til skole, må helgene nytes til det fulle!

Denne helgen arrangerte ANSA, som er en organisasjon for norske studenter i utlandet, en tur til Byron Bay. På turen kunne man velge mellom surfepakken eller chillpakken. Da surfepakken ble utsolgt på typ 5 min, ble det chillepakken på meg og de andre jeg var med, men det gjorde ikke noe. Vi hadde det utrolig gøy uten surfing, og for en plass Byron Bay er!

Stranden der var så fin, og byen, eller den ene gata som var hele sentrum, var utrolig koselig.

Fredagen gikk til transport, middag og en tur ut på byen. Siden vi dro på fredag ettermiddag midt i rush tiden tok bussturen til Byron Bay 4 timer, mens bussturen tilbake bare tok 2 timer. Lørdagen ble brukt til å utforske plassen litt. Jeg og Oda, en jente jeg har blitt kjent med fra Kristiansand, gikk en tur på morgenen og deretter på en kafe for å spise frokost. Deretter gikk vi på stranden for å få litt brunfarge.

På kvelden, eller er vel mer ettermiddagen, gikk vi ut for å se solnedgangen. Siden det er vinter her nå går solen ned allerede før klokken 18. Det var en plen der det var mange som satt for å se på solnedgangen, samtidig som det var noen som spilte musikk. Veldig koselig!

På kvelden dro alle som var med på turen på ett ganske kjent paint party. Det var veldig gøy, men siden vi måtte sjekke ut av hostellet klokken 9 nesten morgenen, ble søndagen en hard dag. Det var enda noen som skulle surfe, så bussen hjem gikk ikke før 18.

I Byron Bay er en av "must do" - tingene å gå en tur til fyrtårnet som er der. Denne turen kunne vi som ikke skulle surfe på søndag gå denne morgenen. Det er en 8km lang gå tur for å komme opp dit, men det var absolutt verdt det. Det var en veldig fin utsikt hele veien, og vi fikk til og med sett både hvaler og delfiner.

Meg, Oda og Rebecca, også hun går på skole i Kristiansand, på toppen ved Fyrtårnet. Ut av bildet til venstre er Byron Bay.

Her ser dere fyrtårnet fra stranda på Byron Bay.

På vei opp passerte vi det som er det mest østlige punktet på fastlands Australia.

Som sagt var det en veldig koselig og fin tur, selv om vi ikke fikk surfet. Byron Bay er en veldig fin plass og jeg skal definitivt tilbake dit!

Likes

Comments

Utvekslingsorganisasjonen på QUT, QUTEB, organiserer i løpet av semesteret forskjellige aktiviteter. Det er alt fra BBQ til utflukter rundt om i Queensland. De har blant annet arrangert pubcrawl, tur til et reservat for kenguruer og en tur til en nasjonal park. I går gikk turen til Surfers Paradise, som er navnet på en av strendene på Gold Coast. Den sørligste delen av østkysten i Queensland er delt inn i to deler, Sunshine Coast og Gold Coast. Tidligere har jeg vært i Mooloolaba på Sunshine Coast. Denne gangen arrangerte de tur for å ha en speed surfeskole. Å prøve ut surfing er jo en av de obligatoriske tingene man MÅ gjøre når man er i Australia, så jeg heiv meg på turen.

Fikk ikke tatt noen bilder av surfinga, da alle som var med surfet samtidig.

Det var utrolig gøy å surfe! Vanskelig var det, og jeg slet med å holde meg oppreist, men det var ikke umulig. FIkk til å stå på brettet på noen bølger, men fikk også veldig mye juling av både bølgene og brettet. Instruktørene som var der var veldig flinke og forklarte godt hvordan man skulle gjøre på den lille speed leksjonen vi hadde. Men med surfing, som med sport generelt, hjelper det ikke å kunne teori, man må trene. Skal definitivt surfe mer mens jeg er her, og nå som jeg kan grunnteknikken (i teorien iallefall) skal jeg leie surfe brett når jeg er på stranda.

Mens vi surfet kom det to delfiner svømmende helt nært oss. Instruktøren sa at dersom man var usikker så kunne man se at det var delfiner ved at de var to i lag, haiene svømmer nemlig aldri flere i lag så nærme land. I tillegg til haier og delfiner er det andre dyr og understrømmer man må unngå i havet. De har derfor satt opp flagg man må være mellom dersom man skal bade. Er man ikke mellom flaggene kommer ikke badevaktene dersom man trenger hjelp.

Surfeskolen varte bare i 1,5 time, så etter den var ferdig lå vi på stranda å slappet av en liten stund før vi gikk for å spise lunsj. Vi gikk da inn i sentrum av byen. Først spiste vi lunsj, før vi dro å siste gelato på det som skulle være den beste plassen på hele Gold Coast. Den var veldig god da!

Surfers Paradise er en veldig koselig by som jeg må dra tilbake til en helg for å utforske mer. Det så ut som det var mye man kunne se og gjøre der, og ikke minst så er det den stranden som er lettest å komme seg til fra Brisbane. Det tar ca. en time med tog eller buss, og kollektiv trafikk er veldig billig i Queensland.

Likes

Comments

I går dro jeg og min roomie Eva på åpen dag i QUT climbing. Det arrangerte åpen dag på klippene på Kaganroo point der de normalt har treningene sine. Ingen av oss hadde prøvd klatring før, så vi var veldig spente på hva vi egentlig bega oss ut på, men vi var positive og klare for å prøve noe nytt. Og faktisk var det ikke så vanskelig som jeg trodde. Det var slitsomt og veldig varmt, men det var utrolig gøy!

Her ser dere ett bilde av hvordan klippene er. De er bratte og ganske høye.

Det var ganske mange folk som møtte opp, men de som arrangerte var flinke til å legge til rette for det. De hadde satt opp mange tau slik at man ikke måtte vente så lenge, og slik at man kunne bruke den tiden man trengte uten å stresse. De var også veldig flinke på å instruere hvor man burde gå om man satt fast.

In action. Jeg er altså hun i lilla t-skjorte dersom det skulle være noen tvil. På bildet ser det ut som at jeg var utrolig nær toppen, men det var litt lengre enn det det ser ut som. Konkurransemennesket i meg er allikavel ganske irritert på at jeg ikke nådde toppen.

Var som sagt utrolig gøy. Faktisk så gøy at jeg vurderer veldig sterkt å melde meg inn i klatreklubben!

Likes

Comments

Tiden går fort og jeg har vært i Brisbane i 3 uker allerede. Har skjedd så mye, så har vært lite tid til blogg. I begynnelsen gikk mye av tiden til å finne bolig og å sove bort jet-lagen. I jakten på bolig var jeg på mange visninger i flere forskjellige bydeler. Fant til slutt et rom i et koselig kollektiv i bydelen West End. Her bor vi 5 stykk fra forskjellige land fra fire forskjellige land. Vi er to fra Norge, en fra Tyskland, en fra Frankrike og en fra Taiwan. Standarden på leiligheten er helt ok, men trives veldig godt!

Elven som deler Brisbane i to. Her i bydelen South Bank.

Forrige uke var orientation week, eller O-week som det kalles. Australiere er veldig glad i forkortelser, så her forkortes alt som forkortes kan. I O-week er det, som navnet avslører, diverse orientering og informasjons aktiviteter. På mandag hadde alle de forskjellige organisasjonene man kan melde seg inn i stand på skolen. Jeg er fortsatt i tenkeboksen angående hvilke organisasjoner jeg skal melde meg inn i, men har hittil meldt meg inn i QUTEB, som er organisasjonen for utvekslingstudenter, og Norsk, som også er en internasjonal organisasjon. Den ble startet av noen norske studenter for nærmere 20 år siden og fikk dermed navnet. Idag er det en organisasjon for alle studenter fra alle land, og har egentlig lite med Norge og gjøre. Tenker også melde meg inn i QUT yoga og kanskje surfeklubben.

Det har vært, og er fortsatt, mange arrangementer nesten hver dag disse første to ukene. Det har blant annet vært BBQ, pubcrawl og en tur til Sunshine Coast med en gjeng utveksling studenter. Denne uken er det sandvolleyball-turnering og en tur til Gold Coast for en liten surfe lesson. De er mange forskjellige organisasjoner som har arrangementer for studenter, så det er noe som skjer nesten hver dag. Skolen begynte også denne uken, noe jeg ikke var helt klar for. Denne ferien ble så kort.

Garden Point campus, der jeg skal gå, ligger rett ved den botaniske hage.

So far, so good. Trives utrolig godt her. Både i byen og med folket som er her!

Likes

Comments