Disse lilla trærne kalles Jacaranda trær, og de finnes overalt i Brisbane nå for tiden. Studenter her har ett elsk/hat forhold til de. Elsk fordi de er fine, hat fordi når de blomstrer er det ikke lenge igjen til eksamen, haha.

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Sitter nå på trappen ute å skriver blogg. Ganske surrealistisk at det flyger flaggermuser over og rundt meg, istedenfor kråker og måker som vi har hjemme!

Uansett, nå tenkte jeg fortsette på min Spring Break. Etter jeg hadde vært noen dager i Darwin fløy jeg over til Cairns. Jeg kom dit natt til onsdag, mens de andre kom torsdags kveld, så jeg hadde en dag uten de. Eller Eva var der også, men hun måtte bruke dagen på å gjøre en skole oppgave, så jeg var alene denne dagen. Jeg valgte å bruke dagen på å dra til Kuranda, en liten by i regnskogen med cirka 3000 innbyggere. Der var det diverse markeder, dyrepark, båttur og regnskogsstier man kunne gå på. Jeg besøkte først markedene, før jeg gikk en tur i regnskogen.

Gondolen jeg ser på er ganske kjent. I den får man utsikt over hele regnskogen.

På markedet møtte jeg en dame fra Nederland som solgte Aboriginal kunst som hennes stesønn hadde laget. Hun var historie forsker og kunne en del om den samiske historien også. Hun fortalte at Aboriginalenes og Samenes historie ikke er helt ulik, med tanke på måten de har blitt behandlet av myndigheten i deres respektive land. Ganske interessant egentlig!

På kvelden dro jeg og Eva på Night market i Cairns.

Torsdagen var allemann alle kommet. Vi var totalt fem jenter som skulle kjøre første halvdel av bilturen. Det var meg og Eva, og Rit, Amalie og Chastine, de tre siste fra Danmark. Chastine skulle bare være med på halve bilturen da hun skulle på en ekskursjon med skolen fra onsdag av.

Her er gjengen. Eva, Rit, Chastine, Amalie og meg

Første dagen brukte vi bare til å slappe av, bli litt kjent med Cairns. Vi dro å spiste frokost på en plass som het The Lillipad Cafe. Veldig god frokost dersom noen tilfeldigvis skulle befinne seg i Cairns!

Egentlig skulle vi dra på stranden, men, som dere ser på bildet over, var det veldig fjæra, og stranden var egentlig ikke noe fin. Vi gikk derfor gjennom Cairns og til den Botaniske hage, som ligger ca 40 min å gå fra sentrum.

Fredagen skulle vi møte på havna 07.15, vi skulle nemlig på båttur til Great Barrier Reef. Great Barrier Reaf er verdens største koralrev, og en av verdens syv under! Og også på verdensarvlista.

Båten vi var på.

På turen skulle vi innom to forskjellige plasser i revet, og på begge plassene kunne vi velge mellom å snorkle og å dykke. Dykking var naturligvis litt dyrere, og på forhånd hadde vi betalt for en dykking. Jeg fikk dermed både dykket og snorklet. Dykking var utrolig gøy! Faktisk så gøy at jeg vurderer ta dykkerlappen dersom muligheten skulle by seg noen gang.

Blå sjøstjerner.

FIkk også sett Nemo.

På en av plassene vi stoppet på var det en begynnende sandøy. De forklarte at sandøyene har fire faser. Fase en er når øya bare viser når det er fjære, og det var denne fasen denne øya var i. Fase to er når den vises hele tide. Fase tre er når trær begynner å vokse, og i fase fire er det en ordentlig øy man kan bo på.

Båtturen tok hele dagen så på kvelden var vi helt skutt, og det ble en tidlig kveld.

På lørdag, den siste dagen i Cairns, hentet vi leiebilen vår og kjørte oppover mot Daintree Rainforrest. Denne regnskogen er den eldste tropiske regnskogen i verden, over 165 millioner år gammel! Og også denne er på verdensarv listen.

Første stopp på turen var Mount Alexandra Range Lookout. Ser ikke så mye på bildet akkurat, men havet er der altså!

Med fem jenter på tur, så ble det en del fotoshooter underveis. Vi måtte alltid beregne ekstra tid, for vi visste vi kom til å bruke mye tid på bilder.

Vi gikk deretter en tur på en løype som het Jindalba.

Til slutt kjørte vi hele veien opp til Cape Tribulation. Her er det to strender som er kjente for å være plassen der to verdensarver møtes, nemlig Great Barrier Reef og Daintree Rainforrest.

Skogen i bakgrunn er selve Cape Tribulation.

Litt avslapning på stranden må til.

Vi rakk altså å oppleve mye i Cairns på de fire dagene vi hadde der. Både Great Barrier Reaf og Daintree Rainforrest er jo to store must to i Australia og jeg skjønner hvorfor! Nå kan vi krysse de av to do-listen iallefall.

Likes

Comments

Denne helgen har gått så fort! Synes det nettopp var torsdag..

På fredag skulle jeg egentlig dra med en gjeng til Eat Street Market, men det høljet ned så vi droppet det. Når det høljer ned her så høljer det virkelig ned! Heldigvis er markedet hver helg, så vi får nok sjansen til å dra en annen helg. Istedenfor å dra på markedet ble jeg bare hjemme å så serie. Deilig med en helt rolig fredagskveld.

På lørdag var markedsdagen som jeg skrev om i forrige innlegg. Det gikk veldig bra, og vårt produkt solgte veldig bra.


Idag har jeg vært på Wakeboard trening. Det er det samme som vannski, bare at man står på brett istedenfor ski. Det var en av tingene jeg hadde veldig lyst å prøve når jeg dro til Australia, og jeg ble så skuffet når jeg fant ut at QUT ikke hadde en Wakeboard klubb. Heldigvis ble jeg kjent med Chastine, en av de jeg var på roadtrip med i ferien, og hun fortalte at på UQ (University of Queensland) har en Wakeboard klubb, og at de har åpen dag hver søndag. Idag dro jeg derfor sammen med henne på trening. Det var artig å prøve, selv om det var mye vanskeligere enn jeg trodde, og jeg klarte aldri å stå. Men jeg er fast bestemt på å møte opp der hver søndag frem til jeg klarer å stå!

Chastine i action. Hun var kjempeflink!

Jeg derimot.. Kan iallfall slå fast at jeg ikke er ett naturtalent i wakeboarding. Svelget sikkert 3 liter av det ikke så rene elvevannet!

Likes

Comments

Back to reality.

Denne uken startet skolen igjen, og jeg kom i denne anledning på at jeg ikke har skrevet noe særlig om skolen jeg går på. Mulig dette kun er ett interessant innlegg for mamma, men da blir iallfall hun fornøyd! Og kanskje noen fremtidige utvekslingsstudenter. Når jeg fant ut at jeg skulle på utveksling til Brisbane syntes jeg nemlig det var vanskelig å finne noe informasjon om hvordan det var her i Brisbane fra en students perspektiv.

Skolen jeg går på heter QUT, eller Queensland University of Technology, og det er en relativt ny skole som ble grunnlagt i 1989. Skolen er altså 28 år, bare 6 år eldre enn meg, haha. Universitetet ble ikke helt nygrunnlagt i 1989, men heller bygd videre fra andre tidligere skoler, blant annet Brisbane School of Art som ble grunnlagt i 1849.

Slagordet til skolen er "a university for the real world", og med det mener de at de ønsker å gi oss kunnskaper og ferdigheter vi faktisk kan bruke i den virkelige verden. Blant annet satser de mer på praktiske fag enn det tradisjonelle skoler gjør. For eksempel har jeg ett markedsførings fag, der istedenfor at vi lærer teorien om hvordan vi burde gjøre det, så er vi en gruppe som skal lage en markedsplan og ett produkt. Min gruppe har valgt å lage tote-bags av resirkulerte sengetrekk.

To av tote-bagene vi har laget. Tote-bag er omtrent det samme som handlenett.

Etter vi har laget markedsplanen, som skal beskrive hvordan bedriften skal bli en suksess, skal vi sette planen ut i livet på to forskjellige markedsdager som skolen har laget. Disse markedsdagene er kun åpne for oss som tar dette faget, så vi må derfor selge produktet til hverandre ved bruk av falske penger kalt "QUTopian dollars". Første markedsdag er allerede nå på lørdag, og den neste lørdagen etter.

Etter markedsdagene skal vi levere inn en individuell oppgave som evaluerer hvordan dette har gått, hva gikk bra og hva gikk dårlig. Jeg vet også at de som tar prosjektledelse skal gjøre noe lignende. De må arrangere hver sin minikonsert der de må gjøre alt det praktiske både før og etter konserten. Med andre ord får vi masse praktisk erfaring, og dette er faktisk noe de her i Australia kan skrive på CVen at de har gjort dersom de søker på en jobb der det er relevant.

Selve universitetet er delt inn i to hoved campuser, Kelvin Grove og Gardens Point. Kelvin Grove ligger litt utenfor byen, ca 15 min med buss fra Gardens Point. Dere ser det øverst i midten på kartet. Det går gratis shuttlebusser hvert 15 min mellom campusene, så det er veldig lett å ha fag å begge. På Kelvin Grove er de kreative fagene, utdanningsfagene og helsefagene plassert.

Jeg går på den andre campusen, Gardens Point. Denne ligger, som dere ser, midt i byen, og rett ved den botaniske hage. Der det står "Brisbane" med store bokstaver er selve byen, eller CBD (Central Business District) som de kaller det her. På Gardens Point er handelshøyskolen, ingeniørutdanningene og jusstudiene plassert. Det er også her QUT har sin forskningbase.

Det svarte krysset er der jeg bor. Vanligvis går jeg til skolen, og det tar meg 15-20 min. Veldig avhengig av hvordan jeg treffer lyskryssene. Kommer jeg til ett lyskryss når det akkurat har blitt rød mann kan jeg stå en liten evighet og vente på det grønne lyset.

Goodwill Bridge, brua jeg må krysse for å komme meg over til skolen.

Kan også ta bysyklene til skolen. Betaler 20kr i mnd for å sykle så mye jeg vil. Grei deal det!

På Garden Point finnes alt. Her er blant annet biblotek, lesesaler, kafeer, smoothiebar, treningssenter og basseng. Og selvfølgelig min favoritt: her er maaaange kaffebarer! Jeg er flittig bruker av disse når jeg er på skolen. De har også store hage områder her, naturlig nok siden den ligger rett ved den botaniske hage.

By fergen har også eget stopp ved QUT Gardens Point. Veldig behagelig for de som har ett stykke til skolen og kunne ta ferge dit.

Campus er fullt av disse vite fuglene, Ibis, og de spiser opp maten din dersom du ikke er forsiktig.

Jeg trives veldig godt på QUT. Det er godt miljø, mye sosiale arrangementer og ikke minst veldig bra campus. Ved handelshøyskolen på HIOA har vi ikke egentlig ett ordentlig campus, så det er jo artig å prøve ut en skole med campus også. Eller jeg fikk jo oppleve litt av det i Tromsø, men vet ikke om mine 2 mnd på UIT egentlig er en kvalifisert erfaring, haha. Uansett, jeg liker også fagene på QUT veldig godt. Jeg liker at de legger til rette for å lære oss kunnskaper og ferdigheter som faktisk kan være nyttig i det virkelige arbeidsliv. QUT har også vært veldig flinke å tilrettelegge for oss internasjonale studenter gjennom fadder organisasjonen deres QUTEB, men det fortjener ett eget innlegg siden.

Kan virkelig anbefale QUT videre!

Likes

Comments

Borte bra, men hjemme best! Endelig er jeg kommet hjem etter å ha vært på spring break i 2,5 uker. Egentlig var planen å blogge underveis, men det skjedde aldri, hehe. Jeg får heller lage oppsummerings innlegg nå i ettertid istedenfor, og for at ikke det skal bli så langt tenkte jeg å dele det opp i 3-4 innlegg.

Som nevnt i forrige innlegg var jeg først i Darwin alene i 5 dager, før jeg møtte de andre i Cairns før vi kjørte nedover til Brisbane på 12 dager. Hele ferien har vært utrolig bra, og alt har stort sett bare gått på skinner hele veien.

Jeg ankom Darwin midt på natten natt til lørdag 16. sept. Kom meg til hostellet (ja, jeg fikk bestilt meg boplass, haha), og sovnet nesten med en gang. Våknet opp lørdag, veldig usikker på hva jeg skulle gjøre. Tenkte jeg skulle lese i Lonely Planet boken min for å se hva jeg skulle gjøre, men oppdaget at boken var for staten Queensland, hvor Brisbane ligger. Darwin ligger i Northern Territory, og var dermed ikke dekket av boken. Jeg bestemte meg derfor for å være spontan å gikk ut for og se hva jeg kunne finne. Jeg gikk en tur langs sjøen, forbi noen fine strender. I Darwin er det faktisk farlig å bade på strendene. De har både farlige maneter, haier og krokodiller. Det var en som sa til meg at jeg trengte ikke bekymre meg for haiene, for krokodillene spiste de opp. Det er altså en god del krokodiller der. Faktisk må de hvert år hente ut ca 300 krokodiller fra havna hvert år.

Jeg gikk videre til Waterfronten, som er en slags lagune de har laget i havna for å lage en trygg plass å badet. Lagunen består av et bølgebasseng som man betale for å komme inn i, og en strand del der det er gratis å være. Jeg var på den gratis delen.

Her lå jeg en god stund. Det var utrolig varmt, så jeg var mye i vannet å. I Darwin har de ikke fire forskjellige årstider, som vi har i Brisbane, de har bare to: tørr og våt sesong. Tørr sesongen varer fra ca. 1 mai til ca. 1 oktober. Det er deres versjon av vinter, og da er det faktisk værende i Darwin. Jeg synes det var sååå varmt og fuktig der nå at jeg følte jeg gikk å svettet hele tiden. Og dette var enda tørr sesongen, så jeg vil ikke vite hvordan det er å være der i våt sesongen. Det var en som bodde der som sa at etter 1. oktober er det ingen som reiser dit lenger, fordi det er så varmt og fuktig.

Uansett, etter å ha logget rett ut en stund, gikk jeg tilbake på hostellet, dusjet og ordnet meg, før jeg dro til Mindil Beach for å se solnedgangen. Hadde hørt den skulle være fantastisk fin, og det var den også!

Jeg dro så å spiste middag i lag med ei av jentene jeg bodde på, Roisin fra England. Utrolig koselig jente som jeg tilbragte mye tid med de neste dagene. Vi dro til Cullen Bay og spiste på Lola's. Kan absoulutt anbefales, veldig koselig restaurant! Senere spiste vi på den indiske som ligger rett ved siden av, den var også veldig bra.

På søndagen brukte jeg mye tid på å skrive ferdig en skoleoppgave, så litt mer rundt i byen og dro å spiste middag med Roisin og en venninne av hun, Katie. Altså en rolig søndag, men det var greit for dagen etter skulle jeg og Roisin på en guidet tur der vi ble plukket opp kl. 7 på morgenen.

På mandagen ble vi altså plukket opp kl 7 på morgenen. Vi skulle på guidet til Litchfield Nasjonalpark. Turen var firedelt, der første delen var ett jumping crocodille cruise.

Det var faktisk veldig interessant. Guidene var veldig flinke, og forklarte hvordan krokodillene lever. De er blant annet kannibaler. Hannene har klare grenser i elven for hvert sitt territorie, og blir den krysset blir det slosskamp. Den ene krokodillen hadde bare stumper til bein. Benene hadde blitt spist av andre krokodiller. Hun krokodillene er også kannibaler. Dersom ikke baby-krokodillene forlater nestet i løpet av de første dagene etter egget har klekket blir de spist av moren. Brutal hverdag i krokodilleverden altså!

Andre stopp var Magic Termite Mounds. Det ser ut som stein som står rett opp, men det er egentlig termitter som lager bosted for seg selv.

Den svarte "stubben" på bildet over er en slik termite mounds. På bildet bak meg kan man se mange fler. Det var noen store og noen mindre.

Neste stopp på turen var ett fossefall, kalt Florence Falls. Der kunne vi bade og kose oss.

Meg og Roisin.

Siste stopp på turen var Buley rockhole. Litt usikker på hva det heter på norsk, men det er slik at bekken renner ned og lager naturlige basseng nedover. Det var tre litt større basseng man kunne bade i, der den øverste var kaldest og den nederste var varmest.

Er veldig glad vi dro på denne turen. Var en veldig fin tur, og guiden vi hadde med på hele turen var veldig flink og morsom.

På tirsdagen skulle jeg ta flyet videre til Cairns, men flyet gikk ikke før klokken 20, så jeg hadde god tid til å se litt av Darwin denne dagen også. Jeg og Roisin gikk først for å se på oljetunneller fra andre verdenskrig. Darwin var veldig utsatt for andre verdenskrig, og det var vel der store deler av andre verdenskrig på australsk jord foregikk. De ble blant annet bombet av japanerne, de samme flyene som bombet Pearl Harbour faktisk.

Tunellene ble bygd fordi de skulle skjule oljen de hadde, og siden de skulle være hemmelig ble det ikke brukt mekaniske verktøy. De bygde dermed tunellene for hånd, og krigen ble ferdig før tunellene, og de ble derfor aldri tatt i bruk.

Figur laget av flydeler fra andre verdens krig.

For å få presset inn enda litt turistye ting før jeg måtte dra tok jeg hop on hop off bussen de har i Darwin. Jeg syntes det var en veldig fin måte å se resten av Darwin, som jeg ikke hadde rukket å se enda, på en rask måte. Spesielt East point hadde jeg lyst å se, og hadde jeg hatt mer tid ville jeg utforsket litt mer av den delen. Fra det lille jeg kunne se fra bussen virket det som ett veldig fint og koselig området.

Er veldig glad for at jeg tok meg tida til å dra til Darwin. Det er en veldig koselig by, og spesielt stemningen der er en helt annen enn i Brisbane. Det er jo en mye mindre by, og alt er mer rolig og laidback. Kan absoulutt anbefales å dra dit, dog mellom 1. mai og 1. oktober!

Likes

Comments

Long time, no see! Siden sist har jeg vært på seiletur, planlagt semester ferien og endelig meldt meg inn i klatreklubben på skolen.

Forrige helg var jeg med QUTEB (utvekslingsorganisasjonen på skolen) på seile tur. Eller seiletur og seiletur, det var mer en utflukt der vi satt og ventet på tur for å få lov til å ta en liten seiltur med en av båtene de hadde i seileklubben der vi var. Det var ikke store båter, noen var fem-manns båter mens andre var bare tre-manns båter. Det var ikke så lange turer, cirka 20 minutt, men det var en gøy opplevelse!

Julie, Eva og Trude på seiltur.

Ellers begynner det å nærme seg Spring Break (eller mid-break som de lokale sier). Jeg har innvilget meg selv en uke ekstra ferie, så allerede på fredag reiser jeg alene på helgetur til Darwin. Litt usikker på hva jeg skal gjøre der. Jeg bestilte turen i ett veldig spontant øyeblikk, og jeg har faktisk enda ikke fikset hostel å sove på, haha. Må fikse det imorgen!!!


Darwin er, som dere ser, helt på toppen av landet. Det tar fire timer å fly fra Brisbane og dit.

På tirsdag reiser jeg videre fra Darwin til Cairns, og derfra skal jeg og fire andre jenter kjøre ned til Brisbane. Som dere kan se er det ett godt stykke å kjøre, faktisk 20 timer hvis man kjører i ett (i følge google maps). Så det blir en del kjøring på oss disse 10 dagene, men vi har mye annet gøy planlagt også! I Cairns skal vi være i 3 dager, og vi skal blant annet dykke i Great Barrier Reaf. Fra Cairns kjører vi da via Australias høyeste foss ned til Townsville og sover der en natt. Derifra drar vi til Whitsundays, en øy gruppe mellom Townsville og Mackay på kartet, hvor vi skal dra på en to dagers båttur. Vi kjører så til Mackay og videre sørover derfra. Hva vi skal gjøre etter vi har vært i Mackay tar vi litt på sparket. Vi har da 4 dager igjen, og tenker å se det ann hva vi har lyst å gjøre. Gleder meg masse til turen, og tror det blir veldig gøy!

Likes

Comments

Denne helgen dro jeg og Ane, som også er fra Alta, til en øy som heter Moreton Island. Det er den tredje største sand øya på den sørlige halvkule, etter to andre øyer som også ligger her i Queensland. Øya er 38km lang, og ca 10km bred, og i midten er det en ørken. Vi bodde på en plass som heter Tangalooma, som er en utrolig liten plass. Egentlig var hele plassen bare en stor resort. Det var noen feriehus der, men ingen fastboende eller butikker. Vi bodde på resorten, så denne helgen har ikke akkurat vært studentbudsjett vennlig, men noen ganger må man unne seg litt ekstra.

For å komme oss dit måtte vi ta fergen fra en plass i Brisbane som heter Pinkenba. Det tok godt over en time å komme seg fra byen og dit, og deretter 75min med fergen. Vi startet ganske tidlig på fredagen, så vi var fremme i halv to tiden på dagen. Når vi kom frem ble jeg ganske overrasket over hvor fint det var. Det var nesten som å komme til paradis!

På bildet under ser dere nesten hele resorten. Det var blant annet to basseng der, noen restauranter og en bar. Veldig fint for både store og små, og det var en god del andre som også var der på helgetur.

Her ser dere utsikten fra hotellrommet vi bodde på. Så fin utsikt!

På fredagen når vi kom fram undersøkte vi litt hva som kunne gjøres på resorten, og meldte oss på ett par aktiviteter. Vi fikk så spist litt og sett oss litt rundt, før det var klart for den første aktiviteten; sunset boat. Som navnet antyder, var dette en båttur for å se solnedgangen. Det var utrolig fint å se, og en koselig båttur, med koselige folk.

Etter båten kom til land var det tid for delfin-mating. Siden havet blir så kaldt når solen går ned, kommer delfinene nærmere land for å få litt varme. På denne resorten har de en plass der det kommer ville delfiner inn om kvelden fordi de vet de får mat, og vi gjestene fikk da forsøke å mate dem. Det er visst ca 10 forskjellige delfiner som kommer inn hver kveld. Denne kvelden var vi heldige og de aller fleste dukket opp. Fikk ikke tatt noen bilder, men filmet det, så får se om jeg får lastet opp filmen en gang. Det var en veldig kul, men også litt skummel opplevelse.

På lørdags morgen var det først duket for snorkling. Vi skulle snorkle rundt noen skipsvrak som ligger langs en del av stranden. Skipsvrakene ble sunket på 50- og 60-tallet for å skape ly for båtene som kom inn. Siden det er en øy, så er det naturligvis mye vind der til tider.

Det var utrolig gøy å snorkle, og jeg gleder meg til vi skal gjøre det igjen i Great Barrier Reef litt senere dette semesteret. Vi snorklet i ca. 30 min og mens vi snorklet så vi mye rare fisker, og faktisk en hai også. Det var en helt harmløs hai, som heter Wobbegong, men fortsatt en hai. Dermed kan jeg krysse to ting av min bucket-list etter denne helgen: se en hai og mate ville delfiner.

En liten del av skipsvrakene som lå der. De var, naturlig nok, ganske opprustet og full av koraler og skjell. Vi ble hele tiden advart mot å ikke være borti båtene, siden vi da kunne skade oss.

Etter snorklingen dro vi på en annen tur. Vi skulle forbi de samme skipsvrakene en gang til, men denne gangen i gjennomsiktige kajakker.

Dette er kajakkene vi skulle padle i. Det var veldig kult å kunne se nedover mens vi padlet. Eller var vel mest Ane som padlet, jeg bare satt på. Dette var noe hun kunne, så hun styrte hvor vi skulle dra.

Etter padleturen ble vi liggende på stranden ett par timer for å sole oss. Stranden der var så lang, hvit og fin. Fikk også badet litt i havet, noe som jeg ikke har fått gjort så altfor mye mens jeg har vært her i Australia. Det har vært litt kaldt i vannet, men september er den første vår mnd'en her, så nå blir det bare varmere og varmere.

På kvelden dro vi på en av restaurantene og spiste middag, etterfulgt av en liten tur på den ene baren som var der.

Søndagen gikk med til å gå en tur langs stranden, for så å chille på stranden fram til båten gikk klokken 2. Egentlig var planen å besøke ørkenen, men begge var ganske slitne så vi ønsket heller å slappe litt av før en ny uke med skole stress.

Altså, en veldig koselig og vellykket helg!

Likes

Comments

Har begynt å få mer forståelse for at blogging kan være en fulltids jobb for noen. Det tar mye tid, og enda verre, det krever utrolig mye kreativitet. Jeg som syntes at norsk var det tredje verste faget på videregående (etter geografi og biologi) sliter litt med den kreativiteten. Fikk derfor ett tips av noen at kanskje video var tingen. De la ut diverse videoer fra det de gjorde på reisen på Youtube, og de synes det var så gøy å se tilbake på i ettertid. Selv om jeg kan null om video og redigering skal jeg prøve meg litt på det.

Men først, som nevnt tidligere går ukene utrolig fort her. Jeg har allerede vært her i nesten 2 mnd'er, og det er bare 3 mnd'er til jeg drar hjem på juleferie! Ukedagene går fortsatt til mye skole, og jeg har derfor laget et avtale med meg selv om at jeg skal gjøre iallfall en ny ting hver helg. Aller helst dra til en ny plass. Denne helgen hadde jeg litt lyst å oppleve noe annet enn strand og hav, og dro derfor med meg Oda på en liten fjelltur. Siden ingen av oss har bil var vi litt avhengig av at det gikk kollektiv trafikk dit vi skulle dra. Det å finne en plass å gå var ikke helt enkelt, da Australia stort sett er ett padde flatt land, iallfall her i Sør delen av Queensland. Men litt utenfor Brisbane er det 13 "fjelltopper" som kalles for Glass House Mountains. Jeg skriver fjelltopper i anførselstegn da de ikke er så altfor høye. Den høyeste toppen er 556 moh, mens den toppen vi gikk, som heter Mt Ngungun, er 253 moh. Grunnen til at vi valgte Mt Ngungun var at det var den toppen som var nærmest togstasjonen så det skulle bli enkelt å komme seg dit og tilbake.

Veien opp gikk greit. Før vi kunne begynne på selve fjellet måtte vi gå i 25 min fra togstasjonen. Deretter brukte vi ca. 30 min opp til toppen. Og som dere kan se i videoen møtte vi folk som var kledd i alt mulig rart. Noen hadde fullt treningsutstyr, noen hadde på seg jeans og noen hadde på seg flipflops. Vi møtte til og med noen som hadde tatt med seg McDonalds drikkebeger opp til toppen. Som dere hører var det ikke en altfor tøff fjelltur, men vi koste oss og hadde en veldig fin tur, noe som var det viktigste!

Underveis på turen filmet jeg litt, og har laget en liten video fra turen. Jeg kan som sagt ingen ting om redigering, og siden jeg heller ikke er så teknologisk av meg brukte jeg en halv evighet for å få filmen fra iMovie og over på Youtube. Men jeg klarte det til slutt! Anyways, håper dere synses det er kult. Hvis ikke, tror jeg iallfall det blir kult for meg å se tilbake på :)

Likes

Comments

Dagen i dag har vært en lang, men gøy dag. Egentlig var vi en gjeng som skulle dra til Stradbroke Island, en stor sandøy, men det var meldt så mye vind så vi droppet det. Istedenfor dro jeg og Eva til Lone Pine Koala Sanctuary. Det er ett stort reservat for Koalaer og en del andre dyr. Faktisk er det både det største og eldste Koala reservatet i verden. Dette er også en av de absolutte "must do" tingene i Birsbane, og idag fikk vi endelig tiden til å dra dit.

Området som reservatet strakk seg over var utrolig stort, og de hadde forskjellige stasjoner for de forskjellige dyrene. De fleste dyrene så ut til å ha det ganske bra, og på noen av plassene hang det lapper om hvorfor dyrene hadde havnet på reservat og ikke kunne være ute i naturen.

Noen av de veldig mange koalaene som var der. De er jo bare så skjønne der de sitter! Tror de bruker mye av dagen på å sove, for de aller fleste satt og sov. Gjerne i en klynge på 3-4 stykk sammen. Denne gangen fikk vi ikke holdt dem, men det er definitivt noe jeg skal dra tilbake for å gjøre. Det er jo noe man bare må gjøre i Australia! En liten fun-fact er at mange koalaer sliter med klamydia. De sier også at vi mennesker kan bli smittet av og holde dem, men jeg vet ikke hvor sannsynlig det er.

Tasmanske djevler. De var en av dyreartene som er der for å få hjelp. Deres dyreart er utrydningstruet fordi det herjer en type ansiktskreft som er veldig smitsom mellom djevlene. Forskerne jobber hardt med å finne en kur, og derfor holder de noen inne på dyreparker og reservater slik at de ikke skal bli utryddet.

Dette er en Wombat. De ligner veldig på overvektige rotter, og er visst ganske farlig, selv om det ikke ser sånn ut.

De hadde også et show med en sauehund og en gjeng med sauer. Showet gikk ut på at hunden skulle få sauene til å gå gjennom forskjellige hinder. Han var veldig flink, og de gikk faktisk hele runden.

Kenguruene var jo også verden skjønneste dyr! De ser jo egentlig ut som en blanding mellom esel, rotte og menneske, så er litt rart at de er så søte.

Fikk jo også tatt den obligatoriske selfien med en kenguru. Det sies jo at man ikke har vært i Australia hvis man ikke har tatt en slik selfie, så nå kan jeg iallefall krysse det av "to do"-listen min!

Eva og meg med en veldig sløv kenguru. Nå har jeg endelig forstått meg på selfietangen til GoProen, så nå blir bloggen full av selfies ;)

Når vi var ferdig å se på dyrene dro vi for å se på avslutningen på Ekka festivalen. Ekka festivalen er en festival som har vært her i Brisbane de siste ti dagene. Det begynte vel egentlig som en kjøtt-festival, men har nok utviklet seg mer til en underholdning festival nå. Hverken jeg eller Eva har ikke vært der noen av de andre ti dagene så vi bestemte oss for å dra dit idag, for det er visst en ting man bare mååå dra på.

Selve festivalområdet besto av en del boder med både mat og annet gøy, ett tivoli og en hesteløpbane der all underholdningen var. Underholdningen besto av alt mulig rart. Det var alt fra klovnerier til billøp og monstertruck. Det hele ble avlsuttet med det sykeste fyrverkeri-showet jeg har sett. Det var helt rått, og så verdt at det var iskaldt der!

Likes

Comments

Helgen som var skulle jeg egentlig dra med en gjeng til Surfers Paradise, men siden jeg var febersyk hele forrige uken droppet jeg å dra. Jeg har veldig lyst å bli frisk nå! Heldigvis er det ikke fare for å kjede seg i Brisbane i helgene. Det er alltid noe som skjer her. På fredag dro en stor gjeng med både utvekslingsstudenter og lokale på Rugby kamp. Siden jeg egentlig skulle dra til Surfers Paradise hadde ikke jeg bestilt billett, men heldigvis var det et ledig sete sammen med noen av de andre.

Rugby er en ganske så populær sport i Australia. Sporten ligner veldig på Amerikansk fotball, men i rugby har de ingen form for beskyttelse på seg. Reglene i spillet var også vanskelige å skjønne, men heldigvis forklarte noen av de vi var med oss noe. Jeg forsto at etter touchdown så får man 4 poeng og muligheten til å ta et "straffespark" for å få 2 ekstra poeng. Og man kan visst bare kaste bakover, og sparke framover, og dersom man blir taklet fem ganger så må man gi fra seg ballen til motstanderlaget. En ganske komplisert sport altså!

Det store rugbylaget her i Brisbane heter Brisbane Broncos, populært kalt for Broncos. De skal visstnok være ganske gode, og ettersom jeg har skjønt kom de på 5 plass i ligaen i fjor. De er iallefall veldig populære her i Brisbane og det er alltid stor ståhei når det er kamp. De spiller på Suncorp stadion, som rommer 52 000 tilskuere og, som dere kan se på bildet under, var det ganske fullt.

Denne gangen spilte de kamp mot Cronulla Sharks, som ifølge den troverdige kilden Wikipedia vant fjorårets liga. Dermed trodde vi det skulle bli en jevn kamp. Spesielt jevnt ble det aldri, og Broncos vant til slutt 32-10. McDonalds, eller Maccas som de kaller det her, har en kampanje der dersom Broncos scorer over 19 poeng i en kamp får alle tilskuerne gratis burger dagen etter. De har en spesial Broncos burger som visstnok skal være ganske god. Dagen etter dro vi dermed til Maccas for å samle inn gratis burgere.

På lørdags morgen var det Dragon boat regatta på elven. Det er et race QUT har for sine studenter, der man ror 20 stk på en stor elvebåt kalt for Dragon Boat. Jeg hadde ikke meldt meg på for å ro, men jeg kjente noen som skulle ro i to forskjellige båter, så jeg og Eva dro for å se på.

I hvert heat var det fire båter som konkurrerte om å være raskest på 100 meter. Hver båt fikk ro to forsøks heat, før de fire som totalt hadde beste tid gikk til finalen. I finalen var blant annet Student One, som var det laget vi kjente flest på. Det er de som har hvite t-skjorter i midten på bildet over. De vant begge sine forsøks heat, men måtte se seg slått i finalen.

På lørdagskvelden dro vi til en park på West End for å se på Fire Festival. Det er ett arrangement som skjer hver mnd, der de som har lyst å øve seg på flammeshow kan gjøre det. Det var noen som var veldig gode, og noen som var så som så. Det var også en DJ der som lagde koselig stemning. Ganske mange hadde møtt opp for å se, og vi satt der en stund før vi dro hjem. Jeg var sliten, så ble tidlig kveld.

På søndags morgen sto jeg og Eva opp 0430. Vi skulle møte to andre jenter og se soloppgangen fra en liten fjelltopp som heter Mt Coot-tha. Den ligger ca. 250 meter over havet og fra toppen har man utsikt over hele Brisbane. Siden det var mørkt når vi dro dit tok vi en Uber til toppen.

Etter vi hadde sett på soloppgangen dro vi på ett matmarked i bydelen Milton. Hver helg er det flere markeder rundt om i Brisbane. Det er alt fra bruktklær markeder, frukt og grønt, vegan også videre. På dette markedet vi dro på solgte de for det meste frukt og grønt, noe som er mye billigere på markeder enn i butikkene så vi kjøpte med oss litt hjem.

Likes

Comments