Hälsa och livsstil

Jag är en sån människa som lätt får ångest när det finns en stress inom mig som jag inte kan göra något åt. När det är saker som är mindre roliga men som måste göras som till exempel läxor. Jag bygger ofta upp saker i mitt huvud, från 3 saker till 10 saker. Vilket leder till att jag blir väldigt stressad och en ångest skapas. Om det är två prov i skolan som jag vet väntar den kommande veckan plus då en inlämning och kanske en uppmaning att läsa på något hemma brukar jag skjuta på det för att det inte är något roligt. Jag tänker att jag fixar detta imorgon, och så ytterligare imorgon och så dagen innan provet. Under denna period går jag då runt med en ångest i kroppen och då blir inget jag gör under tiden roligt.

Jag har för att komma runt detta skapat knep som funkar för mig. Det bästa tipset jag har är att varje vecka, då förslagsvis under söndagen skriva ner allt som du vet väntar den kommande veckan, en veckoplanering. Jag brukar då skriva ner allt jag ska göra, om det så bara är att ta en fika med en vän. Det gör att man får en konkret överblick över veckan och scenariot att man förstorar kanske 2 prov till 5 i huvudet försvinner. När jag har det nedskrivet och har en uppgift per dag att göra för att nå målet istället för att göra allt på samma dag minskar min stress avsevärt och jag kan då njuta av allt det andra som finns runt om mig.

Det andra tipset jag har är att skapa bra rutiner. Att träna och sova regelbundet samt äta bra mat. Detta gör så att man lär sig mer än vad man själv märker av. Det fastnar utan att man ska behöva hetsplugga pga att du är i fas med din egna kropp. Jag brukar föredra inför ett prov att repetera lite varje dag under kanske en vecka och sedan dagen innan prioriterar jag en god natts sömn så jag är fräsch dagen därpå istället för att hetsplugga halva natten. Det brukar inte fastna så bra då. Eller när man kör fast i pluggandet så hjälper det inte att sitta och nöta ytterligare några timmar. Då är det bättre att ta en promenad eller ett träningspass så är man mer öppen för lärandet efteråt.

Vi lever i ett samhälle med höga krav, högt tempo och många förväntningar. Det är viktigt att vi inte glömmer bort att ta hand om oss själva under tiden. Inget blir bra om man pressar sig själv för mycket.

Kram på er!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Titta vilken myshelg jag har haft!!
Blir alltid så boostad med massor av kärlek när jag träffar denna grabb 👆🏻
Hela helgen har varit med så där riktigt mysigt höstväder, så som man tänker sig att hösten ska vara och vi har som vanligt hunnit med mycket. Vi har solat, shoppat, hängt på Sams jobb där det var en utedag med hamburgare och öl, ätit på en italiensk resturang, haft film-mys, spelat biljard mm.
- Nu är jag fulladdad med ny energi igen! ✨

Likes

Comments

Hur får man det att fungera?
Jag är nu påväg till min pojkvän, Sam som bor 4h ifrån mig. Jag får ofta frågan hur man egentligen får det att fungera och att det borde vara väldigt jobbigt. Jag tycker personligen att det finns både fördelar och nackdelar med det.
Nackdelarna är såklart att det går dagar som man skulle behöva den andra vid sin sida, då det känns som en evighet tills man ska träffas igen. En annan nackdel är att det är väldigt lätt att misstolka varandra i telefonen när man tillexempel tjafsar eftersom man inte ser varandras ansiktsuttryck och kroppsspråk.

Fördelarna är att man hinner att sakna varandra och att man samtidigt får tid att göra allt annat som behöver göras. Såsom att lägga tid på sina vänner, hinna med i plugget och jobba. När man bor nära varandra så blir det lätt att man lägger all sin tid och sitt fokus på sin partner. En annan positiv effekt av att bo långt ifrån varandra är att när man väl träffas tar man vara på tiden tillsammans på ett helt annan sätt. Vi hittar på väldigt mycket kul när vi ses för att få ut så mkt som möjligt på kort tid.

Summan av kardemumman är att ett distansförhållande faktiskt har många positiva sidor. Det blir mer spännande varje gång man ska ses och man hinner längta. Får man ett distansförhållande att fungera så vet man att det verkligen är äkta. För att få det att fungera måste man kämpa för det på ett annat sätt. Man måste upprätthålla det med många telefonsamtal där man uppdaterar varandra och får passion i det, vilket kan ses som en konst att få till. Man lever skilda liv när man är ifrån varandra och att då få ihop så att man ändå lever det tillsammans med den andre är något man måste jobba med varje dag. Men vill man så kan man och kan man så är det faktiskt fler fördelar en nackdelar med ett distansförhållande.

Kram på er sålänge! 💋

Likes

Comments

Likes

Comments

Contains affiliate links Mode och skönhet

Att hitta en vinterjacka är något som jag varje år våndas över. Jag hittar aldrig någon som faller mig i smaken och jag köper tillslut någon bara för att jag måste. Men, i år gick det förvånansvärt enkelt. Köpte 👆🏻 väldigt spontant och är jättenöjd. Den är varm, har en bra längd, en mysig luva och är väldigt simpel - less is more 👏🏻 Det är märket Everest och den finns att hitta på stadium.

Likes

Comments

Studentår

Att jag ens skulle gå gymnasiet har inte alltid varit en självklarhet. Jag har haft några svackor där jag inte alls vetat vart jag ska ta vägen med mitt liv. Som tur är så har jag alltid haft väldigt lätt för mig i skolan. Att jag är där jag är idag, snart i hamn med gymnasiet, med bra betyg som jag är riktigt stolt över gör mig så glad. 

Jag har alltid haft ett motto - att vad som än händer vill jag aldrig känna mig hindrad, jag har alltid sagt att mina betyg inte ska få sätta gränser och det har jag snart fullföljt! 😍

Att jag går sista året på gymnasiet är helt obegripligt. Det är verkligen en skräckblandad förtjusning. Det finns så mycket jag vill göra efter gymnasiet som jag längtar till men samtidigt är det i skolan man har sin trygghet, sin riktiga sysselsättning.
Men att detta år är laddat med massa roliga event gör ju saken lite lättare. Det är bara att njuta av nuet och försöka hinna med för detta år kommer gå så sjukt fort. Förutom att faktiskt ta studenten som kommer bli min hittills lyckligaste dag så kommer jag än en gång få dansa bal, gå på studentskivor, åka på partykryssning och studentresa😃💃🏻☀️Likes

Comments

Sunday Funday, ingen söndagsångest här inte. Söndagar brukar för det mesta innebära bakishäng för min del och en liten lätt ångest över allt som ska hinnas med att göras studiemässigt. Men inte idag inte, jag bestämde mig för att vara nykter igår så idag är jag pigg som en lärka 😉

Idag gick jag upp skapligt, la en ansiktsmask och började plöja en engelskabok som man ska ha läst halva på inför ett seminarium på onsdag. Efter det har jag hunnit med att spela gitarr, plugga matte och kört ett riktigt skönt träningspass här hemma. Jag rekommenderar starkt träningspassen "work out at home" som finns på youtube. De är perfekta när man inte orkar dra iväg till gymmet och de är riktigt effektiva. Jag blir helt slut..👍🏻

Nu ska jag ta mig en dusch och sedan bocka av ännu lite plugg så jag ligger i fas med allt inför det som komma skall i veckan. Kanske blir det att skriva lite på mitt gymnasiearbete som förövrigt ska handla om de mörkhyades kamp i samhället, hur långt jämlikheten har kommit men också vad som fortfarande behöver bli bättre. Jag har redan bytt ämne 3 ggr så nu hoppas jag att jag tagit mitt slutgiltiga beslut😅

Likes

Comments

I torsdags fyllde tjejen till höger om mig äntligen 18! Min bästa vän. Min stjärna. Hon är så jävla bra. Jag har älskat henne sen barnsben och kommer alltid att göra❤️
Vi firar henne i dagarna tre. I torsdags gick jag och Caroline hem till henne och gav presenter och åt tacos med hennes familj och igår drog vi självfallet till krogen. Det var inte direkt hennes debut men första lagliga iallafall hehe. Nu, pigga och glada är vi påväg in till Linneas mamma för att fira med hennes sida och sen är tanken att vi ska gå ut och ta nån drink på en mysig pub med våra föräldrar faktiskt. Hur kul? 

Likes

Comments

Studentår

Hur mysigt är det inte att det faktiskt är en fin höst? Jag älskar alla färger och när solen stannar kvar ett tag till. Jag har varit lite veckovild efter att jag åkte till Uppsala mitt i veckan, blev som ett lov men denna helg spenderades med mina två bästa vänner. Vi hade en välbehövlig taco-kväll med catch up på fredagen och lördagen spenderade vi med utgång. En riktigt lyckad helg 👍🏼

Nu är det måndag och förvånansvärt så känns det faktiskt bra. Jag har inte riktigt kommit tillbaka till studietekniken och plugglivet efter sommarlovet så jag har bara glidit de här första veckorna. Den här veckan har jag dock bestämt mig för att komma i fas i alla kurser och jag är faktiskt taggad! Jag har ett mål med det här året och det är att jag vill göra det bästa jag kan i samtliga kurser, det är liksom ett år kvar?! Sjukt!! Känns som det var igår jag började gymnasiet och nu är det inte långt kvar tills jag får sjunga om students lyckliga dagar😍 tänker göra ett inlägg om mina förväntningar på det sista året - kommer inom kort!

Ha en bra vecka peeps!

Likes

Comments

Hela dagen har spenderats på bussen hem från Uppsala. I tisdags kväll vid halv 9 bestämde jag mig för att åka till min pojkvän i Uppsala. Jag hade precis kommit hem från kören och sen ringde jag honom. Jag bestämde mig för att ta en buss som skulle gå vid 9. Tog alltså närmsta väskan jag hittade och packade i det som låg framme och sen drog jag. Har nu haft 2 perfekta dygn där och det där med att kunna vara spontan ibland är ju bara så härligt. Att inte ha en massa måsten och förväntningar! 😍
Jag har inte nämt det tidigare här på bloggen eller överhuvudtaget på sociala medier men jag har ett confession to make, jag är sååå kär!!

Likes

Comments