Header

Vilken riktig turistdag jag har haft idag! Vi tog Staten Island Ferry för att kolla på Statue of Liberty (Frihetsgudinnan). Bott här över ett halv år nu och det var första gången jag åkte och kollade på den. Ett tips är att ta den färjan. Den går två gånger i timmen och är gratis! Man ser Statue of Liberty jätte tydligt därifrån.

Sen gick vi vidare mot Brooklyn Bridge. Då kom solen fram och värmde. Idag var vi även vid 9/11 Memorial och One Trade Center, men bilder från det kommer senare.

Nu ikväll kom Lisa och vi lagade vi tacos. Såå gottt.

Likes

Comments

Här kommer bilderna som jag tog från igår när vi var på Manhattan. Första är från Carrie Bradshaw's lägenhet från Sex & the City! Var häftigt att stå där utanför, en plats man har sett ett x antal gånger i tv rutan.

Vi gick även hela rundan på The High Line. Tror där kan vara väldigt mysigt i sommar.


Idag har vi endast shoppat på Cross County Mall. Middag åkte vi in till Manhattan för att äta. Blev på restaurangen Da Gennaro som ligger i Little Italy för god pasta!

Likes

Comments

Vår förmiddag och dag spenderades på Manhattan. Startade med brunch på Bubby's, som hade väldigt god frukost och lemonad. Gick till Carrie Bradshaw's lägenhet i Sex & The City och gick rundan på The High Line.

När vi kom hem för att gå med Mellie åkte vi till Target som Hanna ville se och Nordstom Rack för shopping. Köpte två träningströjor från Nike och ett par shorts från Nike.

Lisa kom och vi alla åt på Smash Burger's. Hanna och Ellinor vill testa de flesta hamburgerkedjorna, så blir en del sådana. Blev sen bowling på Bowlmore. Smockat med ungdomar då det är school break!

Likes

Comments

Idag tog vi tåget in till Manhattan för att shoppa. Gick länge på Herald Square, från butik till butik. Av det fina vädret som New York har fått, kunde jag äntligen köpa lite somriga kläder. Blev en fin ljusrosa skinnjacka, en lång jeanskjol, byxor och en blus.

Middagen åts på Five Guys på Time Square innan vi åkte hem och avslutade kvällen med snacks och planering inför morgondagen.

Likes

Comments

New York bjöd på underbart väder idag! Vi har spenderat mesta av dagen på Hudson Social. De hade party brunch, där vi drack drinkar, njöt av vädret och dansade. Fortfarande overkligt att jag sov under samma tak som tjejerna, åt frukost tillsammans och spenderat hela dagen i området där jag bor.

Likes

Comments

Idag är dagen kommen!!

Min värdfamilj åkte till Arizona idag. så nu är jag lite ledig. Jag och Lisa hade en liten upptäcksfärd och åkte till River Walk i Tarrytown. 17 grader varmt, gissa om vi satt där och njöt?

Ikväll rullade en Uber upp på vår driveway. Ut ur bilen steg Hanna och Ellinor!! Overkligt att se dem i verkligheten. Men vi har haft en mysig första kväll. Exalterad över den kommande veckan!

Likes

Comments

Imorgon fyller denna kille 11 år! Det firade vi ikväll med pizza och världens godaste cupcakes från Magnolia Bakery. Imorgon ska min värdfamilj åka till Arizona då killarna har February Break nästa vecka! Alltså kommer jag bo själv i huset tillsammans med mina två vänner från Sverige!

Imorgon kommer dem hem till mig, jag ska äntligen få träffa två vänner hemifrån. Vi kommer ha en fantastisk vecka tillsammans i New York!

Likes

Comments

Haft en mysig dag med killarna. Detta var Sami's sista dag med oss och hans föräldrar kommer och hämtar honom senare ikväll. Vi fikade och var på biblioteket och läste böcker! Snön ligger fortfarande ute sen snöstormen. Om en stund kommer Lisa hit och imorgon är det redan fredag???


Här är även det jag har inplanerat än så länge! Har ganska mycket roligt inplanerat nu i vår. Vill även boka en resa till Chicago och till Philadelphia. När familjen är här, ska vi även åka till Niagara Fallen!

Hanna & Ellonor kommer - 2 dagar

Washington DC med Doroteja - 23 dagar

Boston med klassen - 30 dagar

Semester, åka iväg med Doroteja - 59 dagar

Familjen kommer - 85 dagar

Florida med familjen - 87 dagar

Jag fyller 20 år - 122 dagar

Tilda kommer till NY - 124 dagar

Resemånad? - 172 dagar

Flyttar hem till Sverige? - 202 dagar


Likes

Comments

Om någon månad måste jag bestämma mig om jag vill stanna eller åka hem. Jag har chansen att förlänga detta året med 6, 9 eller 12 månader. Tanken på att stanna kvar har inte slagit mig förut. Min värd familj pratar redan med nya au pairer och jag tror i så fall att jag skulle vilja lära känna en annan familj också. Jag kan välja att få jobba i en familj i samma område där jag är nu, NY. Eller kan jag välja att åka över till Kalifornien.

Förra veckan kunde jag inte somna, jag fick panik. Panik över att en dag lämna NY, lämna mina nya vänner. Jag har äntligen fått en ny vardag. När jag kommer hem till Sverige igen, står jag där på ruta ett. Ingen aning vart jag ska ta vägen, jobba, plugga? Vad ska jag då göra?

Jag älskar min familj, mina vänner. Jag älskade verkligen mitt liv hemma i Sverige. Det har jag insett nu, varje dag njöt jag av. Jag hade det underbart och jag hade inte kunnat önska mig ett bättre liv. Därför är det svårt för mig att säga att jag vill förlänga mitt år här. Men tanken har kommit till mig, den har slagit mig under de sista veckorna och på något sätt blivit mer intressant.

Om jag bestämmer mig för att förlänga, vill jag stanna i NY. Bo kvar här i några månader till med Lisa, som nästan är helt 100 på att hon ska stanna. I så fall kommer jag ha ett stort krav på i vilken familj jag kommer jobba i. Jag vet ungefär precis hur jag vill ha det, hur många barn och i vilken ålder. Jag vill alltså göra en förändring mot det som jag har nu. För att jobba för en annan familj, samtidigt som att bo i den är krångligt.

Jag behöver inte bestämma mig nu, men snart. Hur kan jag veta om jag vill bo kvar i USA, jobba i en ny familj. Istället för att åka hem till Sverige? Jag tycker detta är extremt svårt. Att bara ha 6 månader kvar i NY skrämmer mig, jag är inte färdig här. Men att vara här i ett år till, eller i ett och ett halvt år till. Vill jag det?


Likes

Comments

Happy Valentine's Day! Jag hoppas att ni har haft en mysig alla hjärtans dag. Jag vaknade upp till choklad och ett fint brev som jag fick av min värd familj. Chokladen jag fick var från Russell Stover, jag har aldrig ätit sån god chockad innan. Njöt av varje bit.

Dagen med Reece, Rye och Sami har gått helt okej. Jag älskar att ha Sami här, tycker det är så mysig! Han kramas och vill sitta i mitt knä, smälter varje gång. R&R är inte särskilt kramiga av sig, haha. Min värd mamma får alltid sno till sig en kram varje gång.


Efter min jobb dag var slut kom Lisa hit och vi åkte till Bowlmore. Men det var en väntetid på ca två timmar. Vi åkte istället och kollade bio, Lalaland. Den var lite speciell, mycket sång och dansande men en ganska fin handling. Haft en mysig alla hjärtans dag i USA.

Likes

Comments

alvahakansson@alvahakansson