Texter

Idag packade jag ner det sista paret jeans och förslöt den sista flyttkartongen med den sista tejpbiten. Jag flyttar idag, äntligen. Både pappa och mamma hade insisterat om att följa mig ner, hjälpa mig packa upp, men jag ville göra det själv den här gången. Nu är det dags, jag ska lämna den här hålan. Jag ska lämna mina stammisställen, gatorna jag älskar och mitt jobb. Jag har sagt hejdå, på återseende till familjen, mina bästa vänner och till alla andra som rymmer en plats i mitt skära lilla hjärta. Till alla förutom honom, för honom har jag inte pratat med sen i slutet av augusti. Nu är det maj.

Om jag fick bestämma hade jag skickat ett sms "Hej, kan vi ses?" och jag han hade svarat ja. Jag hade inte behövt skriva vart vi skulle ses för han skulle redan veta var. När jag kom fram till vårt ställe skulle han redan sitta där. Han skulle stirra ner i marken, vara rädd för att se mig i ögonen och jag skulle förstå honom. Han skulle se bilen med flyttlasset bakom och han skulle fråga vart jag skulle ta vägen.

På ett tidsomlopp på två minuter skulle jag redan fått fem ord ur honom, det är mer än vad jag fått på tio månader. Innan jag kom dit skulle jag veta exakt vad jag skulle säga men när jag väl skulle stå där två meter ifrån honom skulle det vara som att jag tappat talförmågan helt.
Han skulle slita blicken från marken och spänna ögonen i mig istället. Han skulle fråga mig varför han är här och jag skulle svara. Jag skulle säga ”Jag kan inte flytta härifrån utan att säga förlåt till dig en gång till. Förlåt. Förlåt för att jag förstörde oss, gjorde dig besviken, sårade dig. Förlåt för att jag inte tog oss på riktigt, förlåt för att det blev såhär.” och han skulle bara kolla på mig, som han alltid gjort, och inte få ur sig ett ord.
Jag skulle fortsätta ”Oavsett att vi inte pratat på månader så har det inte ändrat någonting för mig. Du får mig att känna känslor jag aldrig känt för någon annan. När jag ser dig så fryser varenda liten del i mig till is, om jag tvingas prata med dig är det som att jag tappar talförmågan och varje gång du är nära är det som att jag dras till dig. Det som finns mellan oss känns som att det går att ta på och jag vet fan inte hur jag någonsin ska kunna älska någon på det sättet som jag älskar dig.” sen skulle jag bli tyst och tårarna skulle börja tränga sig ur ögonen och han skulle fortfarande vara tyst. Han skulle resa sig upp och ta två steg närmre mig, han skulle se mig i ögonen och fortfarande inte säga ett ord. Allt skulle kännas exakt lika hopplöst som det gjort innan och precis när jag skulle göra mig beredd på att vända och gå därifrån skulle han ta ett steg till framåt och kyssa mig. Han skulle inte säga ett ord utan bara kyssa mig. Kyssa bort all smärta jag känt sen i augusti och kyssa glöden tillbaka. Sen skulle han titta på mig och säga ”Jag älskar dig med”.

Men jag är inte den som bestämmer i det här. Även om jag hade tagit mig modet till att skicka det där smset hade jag ändå inte fått något svar. Även om jag gick till vår plats så hade han inte varit där och även om jag hade sagt att jag älskade honom hade han inte sagt det tillbaka.
Jag lämnar det här nu.

Likes

Comments

Vardag

Måndag: Första dagen på sista terminen av skolan. Blir sugigt med matte kl 8 men det kommer äga att få spendera mån-ons varje vecka med mina bästisar igen. + Skriva prov + Släpa mitt lazy ass till gymmet

Tisdag: Ta igen med UF (kommer antagligen vara dödsmycket) + träna!! Oplanerad dag men det dyker till 110% upp något.

Onsdag: Antagligen skriva ett omprov i religionkunskap + skriva klart en uppgift som ska vara inne på fredag + träna(?)

Torsdag: Praktik + hem till papi

Fredag: Praktik + förhoppningsvis party??? behöver.

Jag ska även försöka komma ihåg att ringa min frisör för att boka en klipptid, på tiden jag vet, och besöka ett annat ställe för att boka en tid. Men det är lite hemligt faktiskt.

Likes

Comments

Boktips
Om att älska - 90 berättelser om hjärta och smärta av Michaela Forni

En bok som, precis som titeln säger det, består utav 90 berättelser om hjärta och smärta. För mig, som är ett kärleksfreak, är denna bok magisk. Michaela Forni är sedan länge tillbaka en person jag ser upp till och beundrar något oerhört. Hennes sätt att skriva har berört mig till tårar, skratt och ständig gåshud. Känslor jag tidigare inte kunnat sätta ord på gör hon genom sina texter.

Många utav texterna är tagna från inlägg på hennes blogg och andra är skriva i samband med författandet av boken. Texterna handlar om allt ifrån första kärleken, när man blir lämnad, att komma över honom och kärlek till vänner.

Ett favoritutdrag ur boken:

- Du vet att han är kär i dig va?

- Vad menar du? Vem fan har sagt det?

- Ingen behövde säga det till mig.

- Han är inte kär i mig.

- Om jag någonsin träffar en människa som tittar på mig så som han tittar på dig kommer jag att vara evigt tacksam.

s. 139 Du vet att han är kär i dig va?

Likes

Comments

Vardag

Gott nytt jag. Gott nytt vi. Kan 2017 snälla inte bli lika instabilt och smärtsamt som 2016? Jag har inga nyårslöften förutom löftet att vara snällare mot mig själv, det borde jag väl klara? Har ni några löften?

Likes

Comments

Texter

Man står där på dansgolvet på någon klubb man egentligen inte tycker om. Även fast man inte tycker om att dansa, är lite för full och tycker att det är alldeles för mycket folk där så står man på dansgolvet och rör sig till takten av någon dålig house-låt. Det enda man hör är den dunkande basen, man ser att personen framför säger någonting men man hör inte för det enda man hör är den där jävla basen. Man skrattar sitt finaste skratt och försöker få ögonen att glittra samtidigt som man kastar en snabb blick bakom axeln. Man står på dansgolvet i sin finaste klänning och i obekväma klackar, lockarna är perfekta och man har till och med målat naglarna. Man står där på dansgolvet och utstrålar ingenting annat än glädje. Jag har så jävla roligt ikväll. Kastar en till blick bakom axeln. Ser han mig? Hur jävla roligt jag har det ikväll? Skrattar lite högre.

Man rör sig mot baren och hör fortfarande ingenting annat än den där dunkande basen. Beställer en drink även fast man redan druckit en för mycket. Man flörtar lite med bartendern i hopp om att han ska se det. Såg du det där? När jag log mitt finaste leende mot honom och viftade med ögonfransarna? Man rycker till varje gång någon gång lägger handen på ens axel för att man för en sekund tror att det är han. Men det är aldrig han.

Det är aldrig han som lägger sin hand på min axel. Oavsett om jag har på mig min finaste klänning, ler mitt finaste leende eller flörtar med bartendern så ser han mig inte. Se mig då för fan. Se mig som jag ser dig.

Står jag på balkongen med en överblick på hela dansgolvet hittar jag dig på 0,2 sekunder och sen är du allt jag ser. Det enda som lyckas tränga igenom den där jävla dånande basen är ditt skratt och ingenting annat än det. Jag ser att du har så jävla roligt ikväll. Precis som jag. Jag har ju så j.ä.v.l.a roligt ikväll. Haha!
Se mig då. Jag har ju världens bästa kväll.

**Sidenote: Hörni. ibland är bara en text en text. Det kan baseras på något jag var med om för 8 månader sen, en känsla eller någonting helt annat. Allt jag skriver handlar inte om mig. Hoppas ni fattar grejen.

Likes

Comments

Vardag

Mandi och Agge på en förfest hos en kille jag inte minns namnet på, i helgen

Idag, onsdag, är min enda lediga dag denna vecka (förutom söndag) men ändå ringde alarmet 06:15. Tänkte direkt nope och klev inte upp förrän det var tio minuter kvar innan jag var tvungen att gå till bussen. Skrattade mig igenom en körlektion tillsammans med min körskolelärare aka lifesaver. Skuttade hem till Lovisa och kröp ner i hennes varma säng bredvid henne, åt frukost ihop och sen sprang vi till hennes jobb (bokstavligen). Mötte upp min lillasyster på stan, kikade i lite butiker och bjöd henne på lunch.

Lånade med mig Sandra Beijers Det handlar om dig och sträckläste 75 sidor på bussen hem. Är totalförälskad.

Likes

Comments

Vardag

GOD JUL PÅ ER!! Det är ju faktiskt julafton i 2 timmar och 13 minuter till. Har haft en jättemysig julafton tillsammans med min familj och släkt på mammas sida. Fått fina klappar och också fått ge bort klappar. Ligger redan i sängen helt utslagen. Har verkligen haft ett par påfrestande dagar mentalt, kommer berätta mer om det. Don't you worry.

Imorgon ska jag jobba 09-17.30 och sedan fort som attan hem till farmor för att få fira julen med släkten på pappas sida också. Lyckos er som får fira julafton med både er mamma och pappa - och hela släkten därtill.
På kvällen blir det festligheter och sen sover jag hos R. Vi hörs imorgon, okej? Okej.

Likes

Comments

Vardag

Avslutning i skolan med femkamp som alltid. Lovisa och Amanda plockade upp mig vid 11-tiden. Vi dekorerade pepparkakor, lyssnade på julmusik och bytte julklappar. Har världens finaste bästisar.

Ikväll hade jag planerat att vara med R och umgås med familjen också men vi får se hur kvällen blir. Lite oklart just nu faktiskt.

Likes

Comments

Vardag

Sitter i talande stund på bussen hem från skolan. Vaknade kl 8 av att det knackade på dörren och möttes av R som kröp ner bredvid mig mellan lakanen. Hade inte sett honom sen han släppte av mig på julfesten i lördagskväll så hade många pussar att ta igen. Runt halv ett hade Lovisa tjatat på mig tillräckligt om att jag skulle komma till skolan så vi satte oss i bilen och åkte in. En lektion och sedan var det tack och hej med lektioner för denna termin. Tog en latte på stan med Lovisa och försökte inhandla de sista julklapparna.

Ikväll ska jag möta upp Wilma. Vi ska smita in på polonäsen, som vi gjort varje år sen vi slutade nian. Nu ska jag strax kliva av, skutta hem och hjälpa min syster göra sig fin till hennes festligheter ikväll.

Likes

Comments

Instagram@stinahagstedt