Hallå igen!

Påväg ner mot Wellington stannade vi till vid Huka Falls. Jag trodde inte att en inlandsflod kunde ha så isblått vatten men tydligen! Otroligt vackert!

Påväg söderut körde vi förbi Tongariro National Park. Vi körde in dit, men insåg ganska snabbt att vi var helt fel utrustade. När vi kom till i-siten (turistbyrån typ) gick ALLA runt i vandringskängor, jackor, långbyxor etc medan vi kom där i sneakers, kortbyxor och utan jackor. Vi hade funderat på att göra Tongariro Crossing som är en heldagsvandring över bergen (som syns på bild). Vi nöjde oss med en 30 minuters promenad då det var kallt :-)

Vi spenderade även natten här och vaknade upp till ett blåsigt och frysande kallt 10°C Tongariro... Snöklädda bergstoppar bevittnades men kunde tyvärr inte förevigas på bild på det var så molnigt och dimmigt. Fick dock en bild dagen innan på en del av bergen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej hej!

Just nu sitter vi på Mc Donalds och dricker kaffe, passar på att utnyttja gratis wi-fi!

Efter vår dag på hobbiton, tog vi oss till Rotorua för att kolla in de varma källorna, och jordens inre som bubblar upp i lerpölar. Lite svårt att beskriva vad det faktiskt var men jag vet ärligt talat knappt själv. Vädret var dåligt, grått och regnigt så några foton blev det inte därifrån. Men vi körde förbi en stor redwood skog av en slump och bestämde oss för att ta en promenad. Så vackert! Efter det styrde vi vår rutt uppåt mot Bay of Plenty, Vädret sprack upp när vi kom fram till ett litet samhälle som heter Ohope, vi tog en promenad längs stranden och fortsätte upp på en stor klippa. Vi spenderade natten i närheten innan vi körde söderut mot Wellington...

Likes

Comments

Vi tog oss upp till Bay of Islands, kom en stund efter lunch. Strosade runt i Paihia men bestämde oss ganska snart att antingen stannar vi kvar, köper en båtresa runt öarna. Eller så tar vi oss tillbaka nedåt i landet för att kunna hinna med att besöka alla platser vi vill se på nordön. Stränder finns det gott om i Australien, så vi valde att inte spendera natten där.

Vi körde ner mot Hamilton för att nästa dag besöka Hobbiton - the Movie Set, alltså platsen där Sagan om Ringen delvis spelats in. Det var verkligen så häftigt att se hur de byggt upp det lilla samhället, helt magiskt! Vi fick en guidad tur genom hela Fylke som avslutades med ett dryckesbesök på the Green Dragon Inn.


Likes

Comments

Här kommer uppdatering nr 2 från NZ!

Vi lämnade Auckland under sen eftermiddag för att ta oss upp mot Bay of Islands, men då det tog sin lilla tid valde vi att stanna på en camping längs med vägen. Vi hamnade precis bakom sanddynorna i Uretiti. Det hade börjat skymma när vi svängde in på campingen så vi hann kort och gott bara äta kvällsmat innan mörkret la sig och vi kröp in i bilen för att sova. Vi möttes av solsken morgonen därpå och en oändligt lång och vit sandstrand! Inte alls dåligt. Påminner lite om skrea strand tycker jag, fast på andra sidan jorden :-)

Likes

Comments

Hej alla!

Äntligen har vi Wi-Fi igen! Så här kommer första uppdateringen ifrån Nya Zeeland. Förra veckan bestämde vi oss för att passa på att ta Nya Zeeland under "sommartid". Så vi bokade oss biljetter hit och i söndags lämnade vi Shannonvale, Marlene, Paul, Louise och Alice (Adrians kusiner). Vi har fått en otroligt bra start på vår resa här, och blivit väldigt bortskämda... Tack!


 Det är lördagkväll och vi är just nu i Wellington. Vi har under veckan som varit hunnit besöka en hel del vackra ställen och platser. I söndagsnatt förra veckan landade vi i Auckland, dagen därpå hämtade vi ut vår campervan som vi kommer att spendera 21 dagar i. Vi har ett litet kök i bagageluckan, och när det är sovdags viker vi ut en säng i baksätet. Hittills har vi spenderat alla våra nätter i bilen men nu har vi faktiskt hyrt en lägenhet via Airbnb för att få ta ordentliga duschar och sträcka ut benen. Vädret har inte heller varit som vi trott, det är sommar här, men vi har fått höra att det antarktiska vädret nått NZ. Imorse vaknade vi upp till 10°C, iskallt i bilen! Otroligt vad vi uppskattar att att ha ett stort kylskåp, en rymlig säng, en egen dusch och en fräsch toalett, haha! Skönt att slippa vakna upp frysandes i bilen om nätterna, även om det bara är för två nätter, medan vi är i Wellington... 


Dag 1 i NZ spenderade vi i Auckland. Solen värmde oss hela dagen och vi strosade runt i staden och under eftermiddagen tog vi oss upp på en kulle, Mt Eden, som ligger mitt i staden! Så himla häftigt! I en stad full av stora byggnader och skyskrapor dyker dessa stora kullarna upp på olika ställen mitt i allt. Det blev en härlig promenad och vi fick en riktig översikt över staden! Stor tumme upp till Auckland!

Likes

Comments

Nu är vi inne på våran sista vecka här uppe i tropikerna. Har fyllt våra dagar med utflykter. Blandar ihop dagarna lite, men förra veckan besökte vi Hartleys Creek för att kolla på krokodilerna och alltså SÅ stora! Snabba är dom också... Sedan blev det också en utflykt till Mossman Gorge, så vackert det var där! Promenerade genom regnskogen och tog ett dopp i floden.

Senaste dagarna har vi spenderat i Cairns med Adrians kusiner, Louise och Alice. Gjorde en dagsutflykt till Kuranda, körde upp i bergen på en krokig väg. Tog oss till Barron Falls, ett stort vattenfall som knappt fick plats på bild. Nu är vi tillbaka i Shannonvale hos Marlene och Paul i några dagar till. Vi bestämde oss för att ta Nya Zeeland nu under "sommartid" då det kan bli ganska kallt där i april/maj. Så, på söndag flyger vi till NZ för att köra från Auckland till Queenstown med en campervan under 3 veckors tid.

Likes

Comments

Hej hej allihopa!

Tänkte att det kan vara kul att dela med mig av mina foton och äventyr här på bloggen, speciellt nu när jag är på andra sidan jorden!


För tillfället bor vi hos Paul och Adrians faster Marlene i Shannonvale, men vi har också spenderat några dagar och nätter i Marlenes hus i Port Douglas. Vi har fått bästa tänkbara start på resan och redan hunnit med ett flertal utflykter :-) Så här kommer en liten uppdatering från första veckan...


Low Isles


Första dagen åkte vi allihopa ut till denna lilla ön som heter Low Isles. Jag och Adrian snorklade lite runt ön, och även om vi inte var ute vid det stora revet såg vi en hel del stora och små fiskar och gigantiska musslor!


06.00 @ Port Douglas


Dag 2 spenderade vi också ute på havet. Tidigt på morgonen åkte jag, Adrian och Paul ut med båten för heldags-fiske. Tyvärr fick vi bara upp "små" betesfisker, så ingen fiskelycka men det var kul ändå!Jag och Adrian har fått låna en bil av Adrians vän som är bortrest. Mellan några regnskurar körde vi ner till "creeken" för att bada lite.


Likes

Comments

instagram@stinisbeninis