Hejhej alla!
För det första så tror jag att jag ska ändra tema på bloggen och fixa så att texten står i mitten (som den gör nu) och med kurvig stil (så som jag också har nu.

Idag så hade vi äö hela dagen. Äö står för ämnes övergripande och då blandar vi typ massa ämnen ex matte och svenska. Och då har vi teman i ungefär fyra veckor, och denna gången hade vi temat Pay it forward. Tidigare har vi fått välja vad vi skulle göra och då valde jag att ha läxhjälp och hjälpa de i låg och mellanstadiet på lektionerna.
De var jättetråkigt tyckte jag xD.
Ingen behövde typ hjälp och JAG fattade inte vad de gjorde haha.

Men nu ska jag plugga lite inför franska
provet jag ska ha imorn och
fixa lite med so uppsatsen. Sen ska jag till stallet och ha markarbete eller ett riktigt hårt dressyr pass tror jag:)

Likes

Comments

Idag så red jag på Ljungskile Ridklubb. Jag glömde att berätta att jag rider där, men jag ska sluta nu efter lovet för att ta lektioner med Maranca och utvecklas mer med henne.
Men i alla fall, idag när jag red på ljrk så hade jag silver. Silver är en häst som har lite svårt att fatta galopp men hon blir starkare och duktigare! Idag fick jag henne och då hade vi tempoväxlingar, och wow säger jag! Hon var helt underbar, hon höll formen hela tiden. Även om jag råka tvärnita och dra lite i tyglarna för hästen framför stanna så höll hon den. När jag skulle fatta galopp så sprang hon inte in i den som hon brukar utan hon hade kvar formen och höll den. Även när jag saktade av höll hon den.
I slutet när vi travade av de runt ridhuset så längde jag tyglarna lite för att hon skulle få bli lite lång och låg så höll hon den. Är super nöjd och kan verkligen inte vänta tills nästa vecka när jag ska rida hon igen.

Nu ska jag greja lite med en uppsats i so som handlar om kristendom, judendom och islam, sen ska jag nog sova tror jag.

Likes

Comments

​Eftersom att min bästis var anledningen till att jag skapade min blogg så tänkte jag att ni skulle få se hennes blogg. Hennes blogg är jätteinspirerande och hon lyckas skriva på ett sätt man bara vill läsa mer av. 


Nouw.com/emiliacederberg


In och läs, jag älskar det och det tror jag ni kommer göra också :)

Likes

Comments

1 DECEMBER!
Snö och snart jul, vad jag har längtat!
Idag tänkte jag ta en jul tröja i svart som jag köpte på Black Friday. Och så tänkte jag locka håret också i sådär film lockar och de blev okej tycker jag. Nu bär de av till skolan:)

Tröja - Rut & Circle 150kr

Likes

Comments

Idag har varit en helt okej dag. Efter att ha försovit sig en halvtimme så gör jag mig iordning ganska snabbt för att vara mig, tar bara en halvtimme och då är klockan ungefär 08:15. Jag går iväg till skolan och kommer ut i snö -.- Jag hatar den första snön som brukar komma för då är de i gen som liksom "är" utan den slaskar sig alltid och uh. Don't like it.
Men i alla fall, jag går i väg och hinner till lektionen knappt, haha. Nä, men jag kommer ungefär fem i halv nio, alltså fem minuter innan vi börjar och vi börjar halv nio (alla dagar förutom fredagar då vi börjar 20 i nio), och går in och sätter mig i klassrummet. Väl där inne för jag typ världens pms anfall och bredvid mig sitter min kompis och bah: hej. Och så svarar jag tillbaka och så börjar jag typ babbla på och halvt gråta för att jag försovit mig och massa saker som hände imorse. Då sitter hon och skrattar åt mig och en som sitter vid ett annat bord bredvid likaså. Jag blir as arg och jätte ledsen och säger ifrån hon bah nej vi skrattar inte åt dig jag bah nähä vad skrattar ni åt då? De svara hon inte på så jag blir jättesur och pratar typ inte med henne på hela lektionen.
Men de löste sig i alla fall som tur är.

Lektionen innan lunch har vi B-språk och jag har då franska. Jag vet inte varför jag valde de då jag nu ångrar mig eftersom de är så extremt tråkigt. Men idag fick vi tillbaka ett läxförhör och jag får alla fel... Eller alla förutom ett.
Jag kände verkligen bara att de var perfekt. Jag hade tydligen blandat ihop jag är och jag har så jag hade fått alla rätt på jag har men fel på jag är.


Men idag så slutade vi klockan 15:20 och jag går rakt hem för att chilla lite (aka kolla youtube) innan jag åker till stallet. Idag körde inte mamma utan Göran. Mamma skulle på något möte för husföreningen eller något, jag vet inte. Och idag hade jag även mockningen av lösdriften... (Maranca går på lösdrift och på lösdriften finns det 8 stycken hästar). Men det gick relativt fort då Göran hjälpte till att mocka.
När jag väl skulle rida tänkte jag att jag skulle ta något litet skutt i höjden av en sockerbit ungefär och när jag börjar sadla Maranca ser jag att de är någon som ställer undan två hinder. När hon går till de andra så säger jag att hon inte behöver ta undan de, båda vinner haha. Jag fick mitt lilla skutt och hon slapp ta bort.
Sen hoppar jag upp och var tvungen att rida fram ovanligt länge för att vara Maranca. Jag travar väldigt lång stund och försöker "jaga" upp henne i tempo. Och efter typ 10 minuter lyckas jag och jag kan fortsätta som vanligt.
I galoppen idag var hon verkligen jättefin. Lugn, samlad och lydig. Helt och hållet underbar!
Jag tog ett skutt bara för jag kände att de var bättre att fokusera lite på hennes galopp där hon lätt blir springig och lätt bara brummar iväg.
Först när jag kom på sockerbiten så vägrade hon, men de var för att jag hade en väldigt dålig väg och jag satt bara där och red inte. Sen la jag mig på volten och galopperade lite, sen skrittade jag och kom på hindret i galopp igen, och då flög hon över som vanligt. De konstiga va att hon var lugn efter också. Haha, Maranca är väldigt het innan och efter hindrena, men jag tror att de va framridningen som gjorde att hon var väldigt lugn.

Nu taggar vi inför en Pay & Jumpen den 19 december på Stall Trollnäs Berntsson, även kallat STB. Dit ska vi åka och då kommer även min kompis med sin häst va där. Maranca och hennes häst är väldigt bra kompisar och kommer nog tycka att de är kul att träffa varandra igen.

Finns de något du längtar till? Kommentera i så fall och berätta om vad och när de är:)

Likes

Comments

Hej och välkomna till min blivande blogg!
Jag tänkte göra mitt första inlägg till ett "lära känna" inlägg om mig själv.

Jag heter då Stina Andersson och är en tjej som är 13 år gammal. Jag går i 7an i klass 7D (vi har fyra 7or på vår skola, 7A, 7B, 7C och 7D) på min skola. Jag är ganska duktig i skolan skulle jag säga men dock inte jättemotiverad få jag oftast tycker de är tråkigt. Mina favorit ämnen är engelska... Eller ja, bara engelska. Men jag tycker de är för lätt för mig då jag har väldigt lätt för att lära mig samt att förstå och tala de.

På min fritid rider jag på min häst Maranca. Eller, jag är medryttare på henne så rider henne Påarp tre dagar i veckan men kallar henne min egna så blir de lättare att fatta.
Maranca är ett 17 årigt sto som älskar att hoppa. Hon är en arabkorsning med något mer jag inte vet, så hon är väldigt het i tidningen men lyssnar väldigt bra på hjälperna och bena.
Vårt mål är att tävla och vinna en klass, vilket förhoppningsvis kommer hända inom en snar framtid.
Tillsammans har vi hoppat 1.05 cm vilket jag är stolt över haha. De är mitt höjdrekord också.


De var lite om mig, hoppas jag lät intressant och att ni kommer vilja följa mig och mitt liv här på bloggen. Mestadels kommer jag nog blogga om stallet men de kommer komma saker ifrån skolan också.

Puss:)

Likes

Comments