Header

Nu är det augusti, vilket innebär för många att semester/sommarlov är slut och många ska tillbaka till gamla rutiner (plugga/jobba). Det innebär även att sommaren är slut, eller nästan är slut, och vi går mot mörkare tider och det kommer bli kallare och regnigare. Vilket i sin tur leder till att många känner sig nere och trötta (även fast de har haft lov/semester för att vila upp sig och undvika just detta). Augusti är årets söndag kan man säga. Det är den månaden många känner ångest inför att gå tillbaka till jobbet/skolan och hade hellre varit lediga ett tag till. Men sommaren kommer tillbaka, och det är bara fyra månader kvar till jul, så det finns något att se fram emot.

Augusti behöver inte bara betyda slutet av semester/lov, utan kan även vara början på något nytt eller förändring. Det kan vara förändring både av utsidan eller insidan av sig själv. Som sagt, augusti är årets söndag. Man kan avsluta gamla vanor och påbörja nya och bättre vanor. Det är lättare att påbörja något nytt när det är en ny vecka, men i detta fall en ny månad. 

Jag ska börja ett nytt jobb från och med nästa vecka. Jag är väldigt exalterad, men lite nervös. Jag tycker det ska bli kul att börja ett nytt jobb, men orolig att göra fel eller "fuck everything up". Jag vet att en del av att lära sig något nytt är att göra misstag, men jag vill helst inte göra det första dagen. Jag vill göra ett gott intryck. Jaja, det är ett par dagar kvar så oroa sig innan jag har börjat är onödigt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments


"Geekerella" av Ashley Poston.

"Because you love to hate me" av flera författare (13 stycken).

"Now I rise" (fortsättning av "Then I darken") av Kirsten White.

"The ancient magu's bride volume 5 & 6" av Kore Yamazaki.

Likes

Comments

Jag har, sedan jag tog studenten från gymnasiet, rest en hel del - Japan, Sydkorea och USA. När jag berättar det blir en del förvånade. "Reste du helt själv?"

Ja, det gjorde jag. Helt själv. Varför? För att jag ville.

Jag kan förstå om en del vill ha någon med sig på grund av att de är tankspridda, rädda eller tycker helt enkelt det är tråkigt att resa ensam. Men här är tio fördelar med att resa själv:
1. Du behöver inte oroa dig för någon annan än dig själv.
2. Du kan göra saker och ting när, var och hur du vill. Om du hellre vill vila en dag och en annan hittat på något från morgon till kväll är helt upp till dig själv, du behöver inte ta hänsyn till någon annan och vad denne vill göra.
3. Du blir mer självständig.
4. Du lär dig en hel del om sig själv.
5. Du sparar pengar på boende.
6. Lättare att träffa nya vänner, eftersom det är lätt att du bara umgås med den kompisen du reser med än om du reser själv.
7. Du fokuserar mer på dig själv och platsen du har kommit till, vilket ger fler minnen och intryck, än om du åker med en kompis.
8. Lär dig språket mer (gäller självklart inte alla länder du kommer till och beror på hur länge du stannar i landet), annars pratar du bara svenska hela tiden med din kompis och missar chansen att lära dig mer vad lokalbefolkningen pratar.
9. Större chans att du hittar nya smultronställen, eftersom du kan göra sista i minuten ändringar i din planerad dag utan att någon invänder.
10. Ensamtid är något alla behöver!

Jag vet att alla inte håller med, eftersom listan är baserad på egna upplevelser, och det är helt ok om någon tycker annorlunda. Men detta är vad jag tycker och resa ensam är något alla borde prova! Du klarar av mer än du tror! Klassiskt uttryckt, men det stämmer. Blir det fel eller du kommer vilse - fråga om hjälp! Det är inte så farligt och folk är oftast mer hjälpsamma än du tror!

Likes

Comments

Lika fort som sommaren kom så försvann den. Nästan. Det är lite mer än en månad av sommar. Men redan nu känns det, i alla fall för mig, att den snart är över. I början av augusti börjar jag ett nytt jobb och snart flyttar jag. Igen. Jag är taggad, men samtidigt känner jag mig redan utmattad. Det är kul när det händer något, men samtidigt känns det jobbigt när en hel del saker händer på en och samma gång. Jag ser redan fram emot julen.

Kanske lite tidigt att säga detta men snart är det 2018. Det är mindre än ett halvår dit nu. Halva 2017 har redan gått, och den har gått fort, så det dröjer inte länge förrän alla står och skålar in det nya året. Varför går åren fortare och fortare ju äldre man blir? Borde det inte vara tvärtom? De första åren av livet tar evigheter och känns tråkigt, när man väl är gammal nog att göra vad man vill så hinner man inte för tiden försvinner bara. Jag hoppas 2018 blir bättre än 2017. Och 2016. Och 2015. Jag tror dock inte 2018 kommer bli så mycket bättre. Eftersom om man följer historien så kommer vi hamna någon form av ekonomisk kris, Trump har väl vid den tidpunkten retat ihjäl de flesta länderna i världen och gjort dem till sina fiender, vi kommer nog inte få någon bättre statsminister än den vi har nu och flyktingkrisen är nog fortfarande kvar. Kanske 2019 blir bättre? Vågar man hoppas?

Likes

Comments

Heartless av Marissa Meyer

London belongs to me Jacquelyn Middleton

Geekerella av Ashley Poston

Our dark duet av Victoria Schwab

Empress of a thousand skies av Rhoda Belleza

Made you up av Francesca Zappa

Likes

Comments

Nästan en månad av sommar har gått nu (jag vet, rubriken är lite missvisande). Hittills har jag spenderat den med att läsa, se på Netflix, varit sjuk, gått på bio och lite annat som jag just nu inte kommer ihåg. Hur som helst, imorgon är det juli. Sommaren går som vanligt fort. Sol och värme varar bara ett par dagar, och regn och blåst varar i veckor. Så det är nog därför som det känns som sommaren går så fort i och med det är mer höstväder än sommarväder...

I juli tänkte jag försöka gå och se Machine Gun Kelly i Göteborg, men vet inte om jag har tid. Hade varit kul och gå, eftersom jag inte vet när jag får den chansen igen. Förutom det tänker jag nog spendera min tid i juli på samma sätt som jag gjorde i juni. Inte så jätte spännande sommar jag har kanske?

En del av mig längtar lite till hösten, eftersom det innebär nya tv-serier (och nya säsonger börjar igen) och nya böcker lanseras. Det som är bra med sommaren är alla filmer som kommer ut (oftast har sommaren de bästa filmerna under året). Hittills har Wonder Woman varit en favorit. Jag ser fram emot den nya Spiderman filmen och Valerian som kommer ut i juli.

Som sagt, min sommar är inte så jätte intressant så jag har inte så mycket att skriva om. Vänta på att få börja jobba och medan jag gör det så spenderar jag mest min tid till att läsa. The glamorous life of a bookworm!

Likes

Comments

En favorit inom japansk film är den som står i titeln. Den är baserad på en riktig händelse om tjej som heter Kumiko som ser filmen Fargo och inbillar sig att en skatt finns på riktigt. Hon lämnar Japan för att hitta just den skatten och ett äventyr börjar. Som sagt, filmen är baserad på verkliga händelser vilket betyder att en del inte följer hundra procent som har hänt (en hel del människor glömmer bort det när de ser en film som säger sig vara "baserad på verkliga händelser").

Filmen är unik, intressant och fångande att se. Den är ingen komedi och är en aning lång, så det är inte kanske en film som man ser en kväll med sina kompisar. Det är en film för filmälskare, som förstår sig på film, eftersom där är en del djup i den och kanske inte gör en stämning lätt. Filmen är också på japanska, men en del sker på engelska eftersom storyn tar plats inte bara i Japan utan även i USA.

Filmen får fyra av fem stjärnor av mig, eftersom den är unik, bra skådespeleri och intressant.

Likes

Comments