View tracker

Passar på att säga godmorgon!
Hoppas ni haft en bra dag hittills trots att klockan bara är strax efter tio, om ni är lika morgonpigga som jag vill säga!
Idag ska åtminstone Qozack ridas, Ofelia avvaktar jag med att bestämma mig för. Hon är så känslig för värmen och vill helst inte göra någonting när graderna blir för höga, så det beror på vädret helt enkelt. Tycker verkligen om hur hästarna kan vara så olika, ger lite variation i vardagen och ingen dag är den andra lik.
På tisdag flyttar Q äntligen hem från sommarbetet igen vilket innebär tillgång till paddockar och ridhus och framförallt hoppning. Som jag längtat. Mycket träning står förhoppningsvis på schemat framöver.

Men hästar är inte hela världen, eller? ;) Jo, men förövrigt måste bilen få en välförtjänt tvätt och även jag en långdusch innan vi far på kräftskiva hos mamma och pappa ikväll. Kräftor och augusti går liksom hand i hand och är ännu ett bevis på att sommaren snart är slut. Men gott är det, även om fingrarna luktar kräfta i flera dagar i efteråt ;)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Har så mycket delade tankar kring allt det här med Ofelia som säkert aldrig kommer försvinna. Tankar som egentligen uppstod långt innan veterinärsutlåtanden och utredningar men som på något sätt blev bekräftade då, samtidigt som de lämnade ännu mer frågetecken efter sig än vad som fanns innan. Hon är ju mitt allt, vad skulle jag göra utan henne? Och trots att jag föll ihop som en liten överkörd vattenpöl på hallgolvet när vi kommit hem från veterinären så känns det mycket bättre nu. Ibland. I perioder.

Det finns många hästar som lever långa liv med spatt. Som mår bra. Som har ägare som förstår dem och gör dem lyckliga. Jag vill att vi ska platsa i den gruppen. Så om hon nu har så ont som veterinären på Evidensia sa, varför visar hon inte det? Visst, de är flyktdjur, deras instinkter sitter så djupt rotade att ingen av oss förstår, även om vi människor lyckas slipa ner udden av dem under deras livs gång. Men de döljer smärta så långt det går för att inte hamna efter i flocken och bli bytet rovdjuren vill ha. Och om jag ska tro på vad veterinären sa, de där orden som fick tårarna att strömma ännu starkare; hon verkar trivas och ha så kul med dig att hon inte vill offra det för allt i världen. '' Nee, mitt lilla, lilla hjärta, det vill inte jag heller '' tänkte jag och pressade hennes huvud ännu närmare mitt bröst.

Nu har vi skrittat i mer än tre månader. Promenerat sida vid sida och ridit barbacka i skogen. Funderat på om hon med sitt livliga psyke verkligen mår bra av det här. Om jag gör rätt. Om jag bara skjuter tuffa beslut på framtiden. Men jag vill inte att hon ska vandra vidare medan hon fortfarande är ''frisk'', mår bra och är lycklig. Samtidigt som jag inte vill att hon ska komma till den punkten där allt bara blir sämre.
Hon har spatt på båda bak. Hon ska röra sig, för det mår hon bäst av. Enligt vissa tränare borde jag försöka sätta igång henne lite mer igen. Kanske inte hoppa och traggla i paddocken, men börja trava och galoppera igen. För hon vill ju så gärna och det märks på hela henne. Blir hon sämre får vi sluta igen, säger hon ifrån får jag lyssna på det. Men i alla fall ge det ett försök. Vi får se. Är lite rädd. Livrädd faktiskt. Kan inte förlora henne, det kommer inte fungera då.

Samtidigt anser vissa att jag borde ta bort henne redan nu och få det överstökat. Varför ska jag ha en häst gå och skrota i en hage som bara kostar pengar? Men hon får gå och skrota i min hage så länge hon så behagar. Ni människor som har mage att se min häst som annat än den vackra individ hon är och säga rakt ut till mig att min ögonsten borde dö, er har jag inte tålamod med. Jag förstår er tanke, och jag hoppas det beror på att ni inte vill att hon ska få lida. Men handlar det snarare om att det är dyrt att ha henne gå i en hage så kan ni sluta prata med mig direkt.
Däremot älskar jag er som ger tips och råd, vänder och vrider på saker med mig, men fortfarande låter mig fatta mina egna beslut. Människor som förstår att det här är mer än en häst för mig, mer än fritidssysselsättning. Hon är mitt allt.

Likes

Comments

View tracker

Om jag inte trott att pelletsbärande i en brant källartrapp skulle sätta sina spår hade jag fel. Armar och axlar är mer eller mindre mos idag och jag undrar hur det ska gå att rida Qozack i eftermiddag. 2450 kilo bar vi ner, närmare 2,5 ton alltså. Däni! På 3 pers är det inte dåligt. Efteråt fick jag fika och fina blommor av morfar.

Har precis vaknat efter en natts jobb där jag tacksamt nog fick gå hem två timmar tidigare. Sved lite i pengasamlingen men ibland måste man följa hjärtat också. Ska strax iväg på lite mera jobb innan jag styr kosan mot stallet, eller stallen, har ju båda kusarna idag.

Likes

Comments

Kanske inte så konstigt att det är ensamt att vara ensam hemma, men idag är jag riktigt ensam. En stund till i alla fall. Har inte varit särskilt långvarigt heller, kanske två timmar eller så. Men jag hatar att vara ensam. Stoffe är i Örebro och tittar på bil medan jag är bitter för att jag inte fick följa med till min absoluta favoritstad i Sverige. Som protest har jag suttit i soffan och plöjt flera avsnitt av en gemensam serie vi tittar på. Hämnden är ljuv.

Insisterade på att följa med mamma till landet och mormor och morfar för att bära in pellets, allt för att inte vara ensam. Vad hon inte vet är att det i planen ingår att hon får följa med till stallet på hemvägen. Det kan hon allt göra tycker jag. Min lillebror ska också med vilket gör mig lycklig.

Likes

Comments

Promenad med ponny idag. Osams, det händer ibland. Kanske mitt fel som valde att promenera runt ett gräsfält, ponnyn kunde inte kontrollera sin hunger. Ibland räcker tålamodet inte längre än till grimskaftets sista centimeter. Dragkamp blev slutresultatet. Egentligen är hon väluppfostrad.

Min första växt någonsin som jag inte dödat inom loppet av två veckor måste få delta med en bild. Är stolt, över oss båda. Borde döpa den, den växer till och med. Kanske bör planteras om, vågar inte röra ifall denna magi skulle släppa. Den lever faktiskt.

Likes

Comments

​Lite trim barbacka på kvällen sista juli. Sparkade ut månaden på bästa sätt och red in augusti på min rödbruna springare. Andra gången i hans liv han har ryttare på ryggen utan sadel dessutom, lite konstigt tycker han allt att det är. Men bogarna sprang inte iväg alls lika mycket som vanligt och stelheten i vänstersidan släpper mer och mer. Duktig pojke.

Likes

Comments

Insåg att min bil saknade bensin när jag kom ut till den vid 8.30. Jätteduktig hade jag varit, ställt klockan och ätit frukost för att åka till pållarna. Uppsökning av närmaste bensinstation som var ur funktion, vidare till nästa som strulade precis som den tredje.. Gav upp och stal pappas bil istället. Enklare så.

Qozack och jag red till stranden, planen var att bada men han did not agree. Gav upp och red hem.
Ofelia fick en lång skrittrunda, dusch och solkrämsinsmord mule. Duktig ponny, pigg och glad. Nöjd med dagens mission.

Likes

Comments

Minigolf är faktiskt kul. Otroligt spännande. Vem vet, kommer jag slå sönder en ruta när jag skjuter iväg bollen för hårt? Kommer jag slå någon i huvudet, i detta fall Kristoffer, med klubban om jag får 6 slag på ett hål? No one knows. Med min kroppskontroll är allt möjligt.

Slutade ändå nästan oavgjort, det hade i alla fall gjort det om jag inte träffat planket istället för hålet på sista banan. Ett poäng väck och föralltid borta.

- UTKLASSNING!
- Det var EN poäng ..
- Ja men det kunde varit mer.

Fanns inte ens pokémons i närheten. Och även om det funnits det hade jag inga bollar kvar att fånga dem med.
Bättre lycka i morgon.

Likes

Comments

Vaknade första gången runt 12 men somnade. Blev väckt igen vid halv två med "frukost" på sängen (om man nu kan kalla det frukost vid den tiden, men gott var det i alla fall), Kristoffer han kan. Vi båda föll därefter åter i dvala och återuppstod runt halv sex på kvällen.
- Vi MÅSTE gå upp nu
- Jag är fortfarande trött ..

Det är okej. Efter nattjobb två dagar, två helger, i rad i komplett stress och otrevliga gäster får man sova och glömma att man återigen ska tillbaka på tisdag.

Man får njuta medan man kan.

Likes

Comments