Header

Livet i USA, Till framtida au pairer

Nu har jag varit i USA i över 2 månader, och jag kan från djupet av mitt hjärta säga att jag inte kommer ihåg senast jag mådde så bra som jag gör just nu.

Jag saknar alla där hemma massor och längtar så mycket tills jag får krama om alla igen, (66 dagar kvar tills jag äntligen får träffa min fina älskade familj igen!) Men jag vet också att mina nära och kära vet lika mycket som mig själv att jag var i stort behov av den här förändringen i mitt liv.

Jag har de senaste åren lagt all i princip all min tid och energi på skolan och jobb, jag har umgåtts med samma (fantastiska & underbara) människor och gjort samma saker. Jag fastnade i en roll som jag inte alltid kände var jag och jag kände att jag kört fast lite.

Att komma ensam till ett nytt land, en ny stad och en ny familj har lärt mig så mycket. Efter bara två månader känner jag att jag utvecklats enormt som person. Jag är mer utåtriktad, tror på mig själv på ett helt nytt sätt, jag släpper på kontrollen (lite iallafall.. 😌) och känner mig säkrare än någonsin förut i mig själv. 

Alla de människor jag träffat under min första tid är människor jag kommer bära med mig för alltid och jag tänkte passa på att hylla några nu.

Min fina underbara, fantastiska värdfamilj, tack för att ni är ni ❤ Att ni tror på mig och att ni bjuder in mig helhjärtat i er familj är något jag aldrig kommer kunna tacka er för nog. Är så glad för allt ni visat mig och att ni tar med mig på så mycket roligt!

Gwen, den fina kvinnan som helt oplanerat blev en väldigt, väldigt stor del av mitt liv här. En person som jag kommit så nära på så kort tid som jag nu ser som en nära, nära vän som jag skulle kunna prata om allt med. Kommer sakna henne så när hon åker hem...

Mina älskade vänner. Ni som gör mina dagar, kvällar, helger så minnesvärda. Allt från en lugn filmkväll till äventyr. Man får en speciell relation till människor man lär känna på det här sättet. Alla är i samma situation. Det blir lätt att öppna sig för andra och komma nära väldigt snabbt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Livet i USA

Imorse mötte jag upp Mathilda och vi tog oss ut till IKEA i Oakland. Där gick vi runt, kände oss hemma och bara pratade. Vi åt även lunch där, köttbullar och brunsås! Jag köpte med mig lite småsaker till mitt rum, godis och även en adventskalender 😌

Eftermiddagen och kvällen har jag spenderat med min värdfamilj och släktingar till dom, det var nämligen dags för att karva de pumpor vi köpte igår! Det var verkligen så roligt, älskar hur man inte gör något halvdant här! Min värdpappa gjorde en helt sjuk pumpa. Han använde speciella verktyg och allt 😂


På tåget till IKEA kom det in ett gäng killar som började dansa i tågvagnen. De var galet duktiga och det var väldigt roligt att få se!

Likes

Comments

Livet i USA

Fredagen bestod som alltid av jobb. Hann träffa Julia och Henriett en kortis när jag var ledig.

Efter att mina värdföräldrar slutat så packade vi in oss i bilen och begav oss till en så kallad "pumpkin patch". Där fanns det massor av pumpor, hay-ride, ponnyridning, kalkoner och annat roligt. Där gick vi runt och valde ut våra pumpor! Resultatet får ni se i nästa inlägg 😌

När vi var klara där så skjutsade Gwen mig till Ocean Beach där jag skulle på au pair - möte. Vi satt runt en lägereld, gjorde s'mores och pratade innan vi hoppade in i en uber och for hem till Henriett för lite filmmys.


Likes

Comments

Livet i USA

Igår och idag spenderade jag min lediga tid på dagen hos Julia. Hon har en takterass to die for! Vi har legat och solat, lyssnat på musik, lyssnat på podcast och ätit sushi. Älskar vädret i San Francisco just nu, alldeles lagom varmt och soligt!


Likes

Comments

Livet i USA

​Ligger i sängen hos Julia och Henriett är också här. Vi bara pratar, ser vänner och myser. Känner mig så glad att jag hittat de här två fina tjejerna. Att dessutom ha dom 5 minuter bort är helt fantastiskt! ❤

Likes

Comments

Livet i USA

I fredags efter jobbet gick jag över till Julia där även Emma och Mathilda var. Vi hade taco-fredag!
I lördags mötte jag upp Henriett för lunch. Vi tog sen munin downtown där vi kollade runt i massa butiker. Jag köpte äntligen nya jeans, har levt i samma jeans sen jag kom! Köpte även en keps 😃
Lördagkväll spenderade jag med min värdfamilj, vi spelade celebrity. Det var väldigt mysigt och kan inte förstå hur lyckligt lottad jag är, jag har världens bästa värdfamilj ❤️

Imorse kom Henriett över igen och vi har haft en riktigt lugn söndag. Kollat serier, ätit sushi och bara vilat upp oss! Mycket välbehövligt 😊

Likes

Comments

Livet i USA

Ytterligare en arbetsvecka har passerat och helgen är här igen.

Sedan i tisdags då jag bloggade senast har det inte hänt så mycket. Spenderat mycket tid med Henriett och hennes lilla värdbarn, en myskväll i Julias soffa med varm choklad och Mean Girls och en hel del jobb! Har även träffat en ny au pair här i området, Ditte! Tvättade även bilen för första gången här, och det var så smidigt! Man bara kör fram lämnar bilen och får tillbaka den ren på både insida och utsida efter 15 min.

Igår kom Henriett och Ditte över för att förvandla min lilla toa till en hårsalong. Jag färgade mitt hår i en lite mörkare och kallare brun färg och tanken var att ge Henriett en lila ombre, men det blev inte riktigt så..

Planerna för helgen är rätt oklara. Verkar som att det blir taco-kväll hos Julia ikväll och sen ska jag nog över till Henriett för att färga hennes hår igen!


Likes

Comments

Livet i USA

Tisdagen bjöd på häng med Henriett. Vi hann med 2 barnvagnspromenader och en filmkväll med glass, inte helt fel! 😃 däremellan bestod dagen av det vanliga, lite tvätt, mys med Erik, lite Skype med de där hemma och annat smått och gott!

Likes

Comments

Livet i USA

Idag tog vi det väldigt lugnt på förmiddagen. Vi fortsatte fira A's födelsedag med en väldigt uppskattad piñata som underhöll dom stor del av morgonen.

Vid lunch tid åkte vi till Squaw Valley. Där hölls vinter-os 1960. Vi hade tänkt åkt med gondolerna upp men de visade sig att de stängt för säsongen så vi fick nöja oss med lunch!


Efter lunch satte jag och Gwen oss i bilen och började köra runt Lake Tahoe. Planen var att bara åka en liten bit, men det slutade med att vi körde runt hela sjön och kom inte tillbaka förrän runt 8! Så idag kunde jag stryka en till stat från min lista, Nevada. Lake Tahoe ligger nämligen både i Kalifornien och Nevada.

Nu har jag besökt New York, San Francisco, Colorado och Nevada!


Här har ni min nyfunna underbara vän Gwen. Hon bor hos oss just nu för att hjälpa till med barnen då min värdpappa reser mycket just nu! Hon är en helt fantastisk person och jag har så roligt med henne!

Det här är utan tvekan ett helt fantastiskt ställe!

Nu avslutar vi kvällen i soffan med sushi och tv!

Likes

Comments

Livet i USA

Vi började dagen idag med att besöka Donner Memorial State Park. Där finns det ett museum, monument och liknande. För ca 150 år sedan så kom det en snöstorm över Lake Tahoe och de fick över 6 meter snö på 3 dagar. Samtidigt som det här kom det ungefär 90 pionjärer påväg till Kalifornien som fastnade i snöstormen. De var fast hela vintern. Tillslut var de tvungna att börja äta varandra för att överleva. Ungefär hälften överlevde vintern medan resten dog.

Snön gick lika högt som den här statyn!

Efter att vi gått runt där en stund så for vi hem igen för lite lunch innan det var dags för fall festival. Där fanns massor av roligt att göra för barnen, hoppborgar, ponnyridning, bogskytte, klättervägg och mycket mer. Det blev en supermysig eftermiddag!

Jag testade kanderat äpple för första gången, faktiskt väldigt gott!!

Ikväll har vi firat A's födelsedag i förskott. Hon fyller år på måndag, men då hennes farfar är här och åker hem imorgon så passade vi att göra det ikväll. Så vi har ätit svensk tårta och haft presentöppning!

Av mig fick hon en Elf on the Shelf och en bok om den traditionen. Hon blev väldigt glad då hon velat ha en sån ett tag!

Likes

Comments