Header
View tracker

Till framtida au pairer, Tips!

1: Lägg ner tid
Precis som alla andra relation så kräver även din relation till din värdfamilj tid och energi. Jag har från start valt att lägga ner väldigt mycket tid på att umgås med min värdfamilj. Jag flyr inte till mitt rum så fort jag slutat och bara för att jag är ledig så betyder det inte att jag inte hänger med dom.
Självklart är det även väldigt viktigt att måna om sin egen tid och att umgås med sina vänner, men jag tror på att lägga mycket tid på sin värdfamilj, speciellt i början!

2: små gester
Jag tycker att små gester gör mycket! Att göra det där lilla extra uppskattas väldigt mycket.

3: ge av dig själv
Precis som du vill lära känna din värdfamilj så vill dom lära känna dig. Berätta om din familj, hur du växt upp, dina vänner och allt annat som gör dig till den du är! Allt eftersom ni lära känna varandra, så kommer relationen bli bättre och bättre, och det kommer bli lättare att kommunicera!

4: visa att du vill lära känna dom
Visa intresse för dina värdföräldrar. Lyssna på deras historier, fråga frågor, hur var deras uppväxt, var pluggade dom och så vidare.

5: allt bygger på tillit
Du tar hand om det som betyder allt för dina värdföräldrar. Du måste förtjäna deras tillit. Ljug inte, även ifall det för dig är en helt obetydlig lögn, fråga frågor och visa att du vill lära dig och ta hand om deras barn på allra bästa sätt. Bygg upp en tillit mellan varandra!

Likes

Comments

Livet i USA

Igår kväll kom Emelie in till City och gick på bio med mig och Sanna och sov sedan kvar hos oss.

Imorse efter att Sanna åkt till flygplatsen så körde vi ut till Corte Madera där Emelie bor. Här tar vi det bara lugnt idag. Vi tog en kort hike och vi har varit på Safeway, men utöver det hänger vi bara - precis var jag behövde idag! Älskar vänner som man kan hänga med utan att behöva anstränga sig hela tiden. Till exempel ligger Emelie här bredvid mig just nu och tar en nap 😂

Emelie jobbar ikväll så vi ska bara hänga med hennes gulliga värdbarn och se film typ! Imorgon tänkte vi åka på Costco och sen gå ut och äta lunch innan jag tar färjan tillbaka till city!


Likes

Comments

Livet i USA

Oj vad den här veckan sprungit iväg, därav ingen bloggning.

I veckan återgår livet till de vanliga rutinerna igen. De senaste veckorna har varit väldigt roliga, men väldigt hektiska.

Imorse åkte Sanna vidare till Houston och sin pappa. Det har varit så roligt att ha henne här, bara umgås massor och visa henne mitt liv här!Första dagen utforskade vi China Town och shoppade downtown. Vi hamnade på en superbra, väldigt otippad resturang i China Town, det var så gott! Kommer tyvärr inte ihåg namnet...

Vi har ätit världens godaste pizza, och druckit kaffe i mängder!

En av kvällarna åkte vi downtown för middag på Cheesecake Factory, vi köpte med oss cheesecake hem och åt i sängen framför ett avsnitt Vänner!

San Francisco har tyvärr bjudit på väldigt dåligt väder den här veckan - storm och regn som man kan se på bilden!Likes

Comments

Livet i USA

Efter att nästan blivit strandsatt i San Diego för natten, så ska jag snart boarda mitt plan. Skulle ha landat i San Francisco kl 19, men nu är klockan 20.30 och jag har inte ens lämnat San Diego...

Helgen har varit väldigt, väldigt rolig! träffat massor av nya härliga kompisar, haft förvånansvärt roliga lektioner, turistat i San Diego och sovit alldeles för lite!

Bilder kommer upp eftersom då de är för många för att ha i samma inlägg!

Likes

Comments

Livet i USA

Idag direkt efter jobbet så satte jag mig i en uber mot flygplatsen för att åka till San Diego!
Ikväll sover jag hos min värdmammas bror innan Julia och Emma kommer imorgon och vi checkar in där vi ska bo i helgen!
Tror det kommer bli en väldigt lång och intensiv helg, men förhoppningsvis också väldigt rolig och lärorik!

Likes

Comments

View tracker

Livet i USA

Helgen har bjudit på en perfekt kombination av en sen fredagskväll med massor av kompisar, en lugn lördag som avslutades med en sleepover i Corte Madera hos Emelie och en söndag med brunch innan jag tog färjan tillbaka. Ikväll har jag haft myskväll med Anna.

Nu väntar en till jobbvecka som dock blir kortare än vanligt då jag på torsdag kväll flyger till San Diego där jag ska på en helgkurs för att fixa alla mina 6 credits som jag måste ta!Likes

Comments

Livet i USA

Efter mycket samtal med kompisar, besök av familjen och långa diskussioner med mig själv så har jag bestämt mig, jag kommer stanna. Istället för att komma hem i augusti 2017 så kommer jag hem maj/juni 2018!

Jag är så väldigt glad över det här beslutet och det känns helt rätt för mig! Jag har varit väldigt velig över hur ska jag göra, men sekunden jag skalade bort alla andras åsikter och andras förväntningar så kändes det självklart, 1 år är inte nog!

Det känns också väldigt roligt att min värdfamilj fixar så jag får åka hem en vecka i juni för att träffa alla där hemma ❤️ så 16 juni landar jag i Umeå igen, om än bara för en vecka!

Ser så mycket framemot en veckas svensk sommar 😍

Likes

Comments

Livet i USA

Då var det tillbaka till vardagen igen då! Idag satte sig min familj på flyget och åkte hem igen. Kändes tråkigt, men hoppas att vi ses snart ❤

Veckan de var här började tyvärr inte alls bra, jag blev sjukare än jag tror jag någonsin varit. Jag hade 40 graders feber i dagar och en så svullen hals att jag i perioder hade problem att andas... Inte speciellt roligt! Så första dagarna tog min fantastiskt snälla värdpappa på sig rollen som guide och visade min familj runt i San Francisco. På kvällarna mös vi framför Friends i min säng! På söndagen mådde jag äntligen bättre och vi gick Lands end på förmiddagen och körde till Sausalito på eftermiddagen. Vi tog även en tur förbi Twin Peaks.

I måndags körde mina föräldrar till Napa Valley över dagen och jag tog med Victor till Academy of Science och sedan till San Francisco Zoo, en väldigt uppskattad dag!

I tisdags gjorde vi downtown och jag och mamma shoppade, jag hittade min nya favoritaffär - Uniqlo!

Onsdag blev en mysig hemmadag då de packade, jag jobbade en kortis och vi bara hängde innan vi på kvällen gick ut och åt.

Idag jobbade jag på förmiddag så gick vi ut på en liten promenad innan de satte sig i en uber till flygplatsen.Likes

Comments

Igårkväll kom de äntligen hit! Tyvärr har jag åkt på världens förkylning så legat helt däckad hela morgonen... börjar känna mig bättre, men långt ifrån bra!

Likes

Comments

Livet i USA

Idag har varit en rätt lång dag. Har haft alla tre barnen hemma då det är jullov och E har dessutom varit hängig... Längtar lite till skolan börjar och rutinerna kommer tillbaka! Jag går dessutom mest och räknar ner tiden till min familj kommer. Jag har inte haft någon som helst hemlängtan sedan jag åkte, men nu de senaste dagarna när de varit i LA så har jag nästan längtat ihjäl mig. Känns så konstigt att de är så nära men ändå så långt bort!

Hur som helst så är imorgon dagen de äntligen kommer! Som ni säkert förstår så betyder det att bloggen med stor sannlikhet kommer eka tom den kommande veckan, men kanske försöker slänga in nått inlägg här och där!


Likes

Comments