Header

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments

Likes

Comments

Likes

Comments

Likes

Comments

häst & ridsport

I tisdags var äntligen Adrian här och fixade Dakotas klackar. Dom har varit helt sönderspruckna av torkan och varken vattenbad eller hovfett har hjälpt. Det ser kanske inte så snyggt ut, men skon sitter äntligen fast igen & igår red jag henne för fösta gången på en vecka. Hon känns värkligen såå fin, och nu hoppas jag att vi inte behöver pausa något mer!

Hur gör ni för att fukta hovarna? Jag tar använder mig av disktrasor, boots, vattenkokare & hovfett.
Det jag gör är att värma vattnet i vattenkokaren. Jag dränker disktrasorna i kokvattnet & väntar tills det svalnat tillräckligt. Brukar ta dom när jag kan hålla i dom utan problem. Sen lägger jag dom över hovarna och klämmer åt lite gran med ett par tygboots. Viktigt att bootsen sitter åt hela vägen. Sen har jag på dom när jag gör i ordning innan ridpasset. Avslutar alltid med hovfett. Tyvärr täcker inte trasorna hela hoven, så man måste variera plats på dom.
Det här gör jag 3-4 ggr/ vecka. Ser inte så charmigt ut, men hon står ju bara med dom en stund i stallet!

Jag var också och red Fabregas, som ni läste om i förra inlägget. Kusinen har värkligen jobbat bra med honom men har svårt att få igång rygg & form. Han är även lite stel så har svårt för att ställas. Det tog ett tag att få honom att jobba & bli mer avslappnad. Men i slutet måste jag säga att han var riktigt fin! Kunde lugnt jobba i skritt & trav, använda ryggen & hitta en bra form så han söker sig nedåt. Han är värkligen fin & när han flyttar till kusinen så får dom även bättre träningsmöjligheter och jag tror dom kommer utvecklas med stormsteg tillsammans!

Likes

Comments

häst & ridsport

Idag har jag varit med Amanda, min kusin, heeela dagen. Sååå mysigt att bara ägna hela dagen åt hästarna. Vi var uppe hos hennes foderhäst, Fabregas(fabbe), där även Amy & Tessan går. Vi provade en hel del nya saker till fabbe, han var såå(!!) fin i nya lädergrimman, älskar mörkbrunt på skimmlar! Men under tiden amanda longerade Fabbe så knoppade jag Amys lugg & man. Uppiffade shettisar är nog det sötaste som finns<3 Alltså, älskar när man ser dom på tävlingar, min personliga shettisfavorit(efter Amy) är nog Pünchen som amanda Schyman hade. Värkligen en häftig ponny!

Alltså, hur gullig var hon inte?! Inte guldbelönade knoppar kanske, men hade ju inte så mkt tid och tålamod ute bland flugorna. Självklart tog vi bort dom efter, men bra tidsfördriv om man har tid och tålamod.

Likes

Comments

häst & ridsport

Som ni vet drev jag en blogg för ungefär ett år sedan. Jag tröttnade men nu har suget kommit tillbaka och vi gör ett nytt försök!

Jag kmr börja ned att upd 2ggr/vecka MINST. Vilka dagar har jag inte bestämt en, men en vardag och en helgdag är tanken nu.

Vidare till hästar har jag varken kvar Tiffany, Amigo, blixten eller Magnolija. Amigo och Maggis har åkt tillbaka till sina ägare, Tiffany såldes i april och blixten har fått somna in♥︎

I december köpte jag en ny häst. Munsboro Dakota, irlänsk sporthäst, 05, ca 160 i mkh. Mer om henne kmr i ett annat inlägg<3 vi har också tagit hem en häst på prov, Brukne. 4år, 165 mkh, lettiskt kallblod.

Likes

Comments