Hörrni, uppdatering är inte på topp direkt... Skärpning!

Nu är det helg och planerna är få, men brukar ändå bli att det händer saker, stallet ska ju också hinnas med! Imorgon ska vi hoppa lite igen! På söndag rider Emeli.

Annars, det händer inte mycket in life. Blir som vanligt uttråkad i längden av det, men brukar bli så att dessa perioder inte varar så länge som tur är. Snart händer nåt typ 😉

Nu ska jag sova!! Godnatt

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 57 readers

Likes

Comments

Sovit 4 h inatt, niiice. Är nu påväg t skolan där jag bara går till 12:20, borde överleva...

Eftersom vi var på Halloween-fest som Emmas (Jasses kompis) skola anordnade så sov jag hos Jasses andra kompis Beylas farmor inatt som bodde nära! Så snällt och skönt att slippa åka hem själv då tunnelbanorna typ ej går... Sov alltså där med Jasse och Beyla, inte själv haha 😉

Helgen har jag no (nästan) plans. Ska rida, kanske hoppa, och sen tänkte jag kanske kolla tävlingarna på Bromma ridklubb som är på söndag! Idag ska jag först gå till en frisör och boka tid då mitt hår är kaoz, sen ska pappa med till stallet i eftermiddag. Yeahyeah. Hörs sen

  • 220 readers

Likes

Comments

I dressyren så måste jag skaffa mig ett ÄNNU mer utvecklat system för hur jag ska rida varje pass. Har varit alldeles för mycket "bara rida runt" på sistone, inte alls lika givande som att ha en plan och övningar hela tiden. Nu blir det på riktigt nördig detaljnivå, och detta är allra mest för mig själv, det utvecklar att rida med ord.

Först och främst har jag en "grund" dit jag strävar efter oavsett pass, den grunden består av;
• En KONTAKT med tygeln. Alldeles för ofta glappar mina tyglar, vilket gör att han faller ut ur ramen och blir ännu längre än vad han redan är.
• Händerna med tummen högsta punkt och framför luddet. Alldeles för ofta "backar" jag hem med handen, det beror på att mina tyglar är för långa och istället för att korta tyglarna så försöker jag få en sträckt tygel genom att backa med handen
• Blicken upp
• Hälen ner
• Armbågarna intill kroppen och vinklade som ett L
• Ett stöd på yttersidan och en mjuk inner
• Att han går framåt ordentligt i samtliga gångarter

HUR ska jag rida då?

Jo, genom att ha stödet på ytter genom att jämt vara extremt noga med kontakten på yttersidan. Sparven förböjer sig gärna inåt så ofta tänka lite utåtställd för att han ska bli rak i formen.

Leda med innertygeln för att sedan lätta. Även jämt tänka framåt för att han ska bjuda på. Lägga till innerskänkel för att han ska forma sig.

Jag måste styra mycket mer med kroppen och skänkeln snarare än handen. Handen ska vara STILL. 😉

BRA ÖVNINGAR: öppna (kontrollera ytter/inner) , sluta, skänkelvikningar (korsa & aktivera bakbenen), skrittpiruetter (här får vi verkligen träna på att han inte förböjs!!!), volter (lösgörande) snett igenom och medellinjen (kontrollera rakriktningen!!), tempoväxlingar, övergångar (att han lyssnar och framåtbjudningen), förvänd galopp, enkla byten (hahah vad avancerade vi låter nu, men ni får tänka på att vi gör dem förjävligt, men dem är bra övningar... Vi rider inte ens på 60% i LB😉).

  • 414 readers

Likes

Comments

Lite nya planer inför hösten.... min plan är att börja träna och eventuellt också starta någon låg klass i hoppning. Jag har faktiskt hoppat lite på sistone och alltså, jag älskar dressyr men FAN vad kul hoppning är också. Min plan när det gick som allra sämst med dressyren var att lägga ner det helt, och jag funderade då på hur jag skulle göra, för jag rider för att tävla - då kom jag och tänka på hoppning och tänkte ett tag köra på det helt. Men sen kom jag på att den där perfekta mellantraven är för mäktig för att bytas ut - så vet ni, jag kör båda. Varför inte?

Jag har nog nämnt det förut men jag är väldigt hopprädd, MEN i lördags hoppade vi 80 cm!! Weeeey, stort haha. Imorgon ska jag och Sara hoppa lite ihop, är sååå taggad!

SÅ, min plan är att träna dressyr varannan vecka för Emma Karlsson, och hoppning varannan ungefär. Dels hålls det träningar på en anläggning jättenära min nuvarande, där har jag tränat en gång med Ransom för Uffe Johansson! Så dit kan vi skritta. Det är varannan vecka. Sen har dem även träningar på Rasta, min gamla anläggning där jag stod med R 3 år (shiiiit vad länge, mycket minnen<3) dit är det ju längre & krävs transport men det skulle man ju absolut kunna se som ett alternativ. Kul att åka dit igen, saknar Rasta!!


​Me, Sara, Ira & Sparre 

Likes

Comments

Alltså favvodagen av alla, jag älskar lördagar! Alltid gjort och kommer troligen alltid att göra.

Det är sådär "krispigt" i luften idag också, alltså får nästan gåshud hahah mysigaste vädret! Nu ska jag hoppa i ridkläder och åka till stallet med pappa. Ska trimma Sparvis antingen i ridhuset eller på dressyrbanan. Idag är fokuset att han ska gå framåt ordentligt i alla gångarter, ta stöd på yttertygeln. Jobba mycket med innerskänkeln och att han ska flytta undan bakbenen. Sträcka på mig och titta fram. Får jag ihop allt det här är jag nöjd. ;)


Likes

Comments

Alltså så jävla sjukt att vi idag testade studentmössor. Nu börjar det???? Tänk att jag för inte alls så länge sen skrev "det kommer inte dröja länge innan vi står där på flaket" och nej, nu har vi beställt våra mössor? Alltså vaaaaaa. Vad ska jag göra efter studenten,??

Har ni några planer? Jag vet att jag vill driva eget företag och troligen inom modebranschen "i framtiden". Men alltså, direkt efter studenten? Vad gör man dååå?

Vid dessa tankar - time to sleep! Godnatt, haft en riktigt bra dag men också frustrerad, kanske skriver mer om det imorrn. FRIYAYY

  • 542 readers

Likes

Comments

Såhär planerar jag hur varje vecka ska se ut från och med nu. Viktigt viktigt att ha en plan, ett system. Detta är ett första steg!

1 dag i veckan hoppning

1 dag i veckan dressyr (rida program/programdelar)

1 dag i veckan jogging

1 dag i veckan dressyrträning

1 dag i veckan uteritt

1 dag i veckan rider Emeli

1 dag i veckan promenad

Likes

Comments

Här har ni helgens start!

Hmmm, nu ska vi sammanfatta. När jag skrittade upp mot framridningen så reste han sig en gång och då visste jag vad han var på för humör.... han är absolut inte sur, men lite pigg och bråkig på ett "o-surt" sätt, typ? Haha.

Iaf var han MAGISKT fin i början av framridningen. Så lätt, tog stöd på ytter och mjuk i inner. I galoppen tog han verkligen i bakifrån och lättade av i fronten. Emeli gör verkligen ett GRYMT jobb med honom (hon red dagen innan)! Men... bushumöret, i galoppen så snurrade han med huvudet och gjorde små hopp, väldigt pigg. Men så lydig, det är så han blir när han är på det humöret - sååå känslig för hjälperna.

När jag satte mig ner och började trycka fram lite mer gång så blev han lite starkare än i framjoggningen, men jag hade en BRA känsla. Håll ihop detta nu, tänkte jag när vi skrittade ner från banan.

Det som var negativt med Gripen var att eftersom det gick parallella klasser så pratade dem bara om klassen som gick i ridhuset på framridningen, och för att höra speakern till ridbanan-klassen var man tvungen att vara nära, och det var rätt långt emellan. Så vi gick ner i god tid och fick då för lång tid att vänta och bara skritta. Collecting gick inte att trava i då det var rätt "snubbligt" underlag så vi skrittade säkert en kvart innan start. Inne på banan så kändes han bra innan startsignal. Så fick vi startsignal, och eftersom han var på sitt "känslig för hjälperna" humör så började han galoppera otroligt samlat när jag skulle börja trava mot att vända upp för medellinjen, och han reste sig igen. Jag fick honom i trav och vände upp, men det var spänt såklart då jag blev stressad . Halt och hälsning, och sen skulle jag fram igen men då reste han sig igen. Sen hade jag även gjort misstaget att inte rida ner ända till domarbåset där det var lite blött, så han blev avvaktande där nere och bröt nästan av till skritt.

Själva känslan är jag nöjd med men det var på tok för mycket missar, ni ser ju att vissa övergångar är helt hej kom och hjälp mig, när han reser sig rasar ju poängen också såklart, han fattade även fel galopp efter en diagonal, men men. Jag är så otroligt glad över att få rida denna häst så jag är nöjd oavsett <3 När vi får bort missarna och rider ihop oss ännu mer kommer vi absolut kunna få betydligt högre!

Han fick 6,5 på gångarter vilket känns kul (lågt tänker ni, men det var vårt enda betyg högre än en 6:a och kul att få det där, då det är det som är svårt att göra något "åt" känns det ju som).

Domarens kommentar; Trevlig häst, ger ett positivt intryck. Skulle dock vara mer lösgjord o komma ihop mer i sin form!Likes

Comments

Måndag: Jogging i ridhuset

Tisdag: Promenad

Onsdag: Emeli ska träna för Emma (Karlsson)

Torsdag: Rida igenom LB:2 (dressyrbanan)

Fredag: Gymnastikhoppning

Lördag/söndag: Uteritt m Sara ena dagen & träna programdelar andra!Likes

Comments