Header

Recept, Lunch/middag

Ikväll lagade jag och mamma en fisksoppa med saffran i och jösses vad gott det blev, blev uppskattat av hela familjen. Till det åt vi vitlöksbröd, mums! Receptet finner ni här nedan. Det tog inte ens en timme att slänga ihop soppan, vilket var tur eftersom vi alla var väldigt hungriga. Till nästa gång hade vi nog haft i lite broccoli med och eventuellt lite mer morot. Hoppas ni testar och tycker det blir lika gott som jag tyckte!

Bilder från pintrest

Ingredienser för 4 portioner:

400 g torskfilé

300 g laxfilé

1/2 purjolök

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 1/2 Paprika

1 grovriven Morot

2 tsk Tomatpure

Kryddor: sambal oelek timjan, basilika och salt

2 1/2 dl torrt vitt vin

1 fiskbuljongtärning

2 dl vispgrädde

1 dl crème fraich

2 dl vatten

1 pkt saffran (à 0,5 g)

300 g räkor med skal

Gör såhär:

Börja med att hacka löken och grönsakerna. Fräs sedan löken, purjolöken, paprika och moroten ett par minuter tills de blivit glansiga och genomskinliga. Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré, sambal, salt, timjan och basilika. Låt detta fräsa med en kort stund. Tillsätt vin och buljongtärning. Koka ett par minuter. Rör ner grädde, crème fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter. Skär fisken (tinad) i lagom stora bitar lägg i grytan och låt små koka i ca 5-7 minuter. Precis innan serveringen häller du i en del av räkorna och resten serverar du kalla. Servera soppan med en klick crème fraich, räkor och vitlöksbröd.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Godmorgon! Hoppas allt är bra med er, själv känner jag mig riktigt utvilad vilket jag inte gjort på väldigt länge. Vaknade upp runt nio och nu ligger jag och drar mig i sängen, så skönt att kunna göra det på helgen. Ska alldeles strax dra på mig träningskläder och springa en liten runda innan frukost. Planerna för resten av dagen är städning och då menar jag riktigt ordentlig städning, haha ser ut som kaos här. Sedan ska jag börja baka lite julgodis!

Vad har ni för planer för dagen?

Likes

Comments

Tips, frukost , Recept, Bröd

Har ni hört något godare än saffransscones?  Dessa är både saftiga, mättande och nyttiga! Perfekt nu kring jul,  till en lyxig frukost eller varför inte äta dem på kvällen som jag och familjen gjorde ikväll? Servera med goda ostar, frukt, marmelad och en kopp te. Sedan får man inte glömma hur gott det är med ädelost på pepparkakor, mums! 

Recept för 4 scones: 

2 dl havregryn 

2 dl mjöl (jag hade 1 dl dinkelmjöl och 1 dl grahamsmjöl) 

1,5 tsk bakpulver 

1/2 gram saffran 

2 msk kokosolja 

1 dl mjölk 

1 liten morot 

1/2 äpple 

2 ägg

Lite salt och vaniljpulver

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Koka upp mjölk, saffran och kokosolja i en kastrull och låt svalna. Blanda sedan i vätskan, äggen, morot och äpple i den torra blandningen och rör runt ordentligt. Klicka ut fyra kakor på en plåt och grädda sedan i ca 10 minuter. Låt svalna lite innan servering. Ät och njut!  






Likes

Comments

vardag, Träning

​Så här kommer veckans träning till att se ut dock kan det bli ändringar som man inte vet om i nuläget. Det här är i alla fall planen och ambitionen, riktigt peppad! Vad ska ni träna? 

Måndag: Intervaller på bandet och mage

Tisdag: Promenad och yoga

Onsdag: Ben och rumpa

Torsdag: Promenad och yoga 

Fredag: Morgonträning med fokus på överkropp

Lördag: Löpning utomhus om vädret tillåter det

Söndag: Långpromenad och Gruppträning på kvällen

Just nu ligger jag i min säng och lyssnar på julmusik samtidigt som jag håller på att planera veckans blogginlägg och övriga punkter som ska bockas av i veckan. Känner att jag har en riktigt krävande veckan framför och måste tyvärr säga trots att det är måndag att jag redan längtar till helgen. Tur att julmusiken i alla fall  kan pigga upp mig lite. Sedan när det är klart ska jag fixa en kopp te och käka massa clementiner och läsa min bok. 

Hoppas ni får en bra vecka, kram! 

Likes

Comments

vardag

Sitter nu på tåget påväg hem efter en underbar helg i Lund tillsammans med Felix och Ida. Två dagar som har varit dem bästa på länge, har skrattat så mycket verkligen. Som ni ser på bilderna har vi bakat både pepparkakor och lussebullar. Lussebullarna blev verkligen Såå goda. <33 Igår hann vi även med att handla lite julklappar och gå runt lite på stan, mys. Idag har vi tagit det betydligt lugnare och unnade oss en lång sovmorgon till klockan 10. Innan jag och Ida skulle åka hem passade vi på att ta en lång fika på St Jakobs stenugnsbageri. Tips för det var verkligen så mysigt och dessutom hade dem den godaste saffransbullen jag ätit.

Likes

Comments

vardag, frukost

Dagens goda frukost: te från kalendern, avokadomacka med äggröra och blåbärssmoothie. MUMS!

Godmorgon, det är äntligen fredag!! Känns som den här veckan har varit en hel evighet jämfört med alla andra veckor som gått så snabbt. Ikväll kommer Ida hem till mig men innan dess ska jag jobba mellan 8-17 och efter det ska jag träna och handla lite snabbt innan hon kommer. Imorgon tar vi tåget ner till Lund för en helg med Felix, ska verkligen bli så mysigt. Kommer vara en helg full med julkänslor!! <3

Likes

Comments

Tips, Recept, Lunch/middag

Snabbmat förknippas ofta med något dåligt exempelvis pommes och hamburgare på Macdonalds men snabbmat behöver inte betyda fet och ohälsosam mat. Det finns nyttig, näringsrik mat som är enkel och smidig och på så vis är BRA snabbmat, många tror att det är krångligt att laga näringsrik mat men det behöver det verkligen inte vara. Vill verkligen slå ett extra slag för att hälsosam mat inte behöver ta lång tid eller vara super dyrt. Gårdagens middag är verkligen ett bra exempel på det, tog ungefär 30 minuter allt som allt innan maten var klar. Utgick ifrån det jag hade hemma och som jag var sugen på vilket blev en succé och jag kommer verkligen att göra det här fler gånger.

Ingredienser:

- Sötpotatis

- Paprika

- Gröna linser

- Sallad

- Avokado

- Tomat

- Ägg

- Kryddor: salt, svartpeppar,caynepeppar, chilliflakes

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att skära sötpotatis och paprikan i lagom stora bitar, ju mindre bitar desto fortare går det i ugnen. Medan sötpotatisen och paprikan är i ugnen kokar du dina linser och skär grönsakerna. Stek ägget på hög värme och de kokta linserna i kryddor. Ta ut sötpotatisen och paprikan från ugnen. Blanda salladen och linserna tillsammans och lägg upp på en tallrik och tillsätt sedan resten av ingredienserna på tallriken. Klart!

Likes

Comments