Hund, Utställning
I helgen var vi på inofficiell utställning i Anderslöv. Jag hade plockat med lite köttbullar för att ha supermutan med till Rocky då han lätt tröttnar under utställningsdagen annars. Det började med att Rocky blev bästa hane med HP bland jack russells, sen förlorade vi tyvärr mot hans mamma och slutade som BIM.

Likes

Comments

Hund

Idag har Rocky mestadels fått vila och spring fritt på stranden. Det blev en lång dag igår med utställning och sedan övernatta på kenneln med många kompisar. Dagens träning smög vi in under en promenad och la fokus på kontakt och öva in att "klapp på utsida lår" betyder positionera vid den sidan. Han går gärna på min högra sida om han själ får välja så vi måste nöta in lite mer väster så det blir naturligt.

Kontakten satt så underbart bra idag så vi slängde in en hel del rallylydnads-svängar, 270 graders och 360 graders på promenaden. Inte för stora krav så det lev tråkigt och jobbigt utan bara roligt, och det hade vi båda två!

Likes

Comments

Utställning

I går gjorde jag min utställningsdebut med Rocky. Vi åkte till en inofficiell tävling i Hässlholm där jag kunde öva på tävling. Det gick minst sagt över förväntan när vi först blev bästa hane sedan BIR (bäst i ras) och därmed gick vidare till att tävla om BIG (bäst i grupp). Efter lång väntan slutade vi som BIG 3 och jag är supernöjd!

Rocky tröttnar ju längre dagen blir på utställning så utmaningen blir att hitta något som gör att han taggar till innan ringen.

Likes

Comments

Utställning

I förra helgen var vi på Jack russell specialen i Tånga Hed på utställning. Svärmor ställde Rocky i unghundsklass. Där blev han andraplacerad med CK och fick därmed tävla vidare i bästa hane. Väl inne bland alla andra hanar som fått CK blev han tredje bäst med reserv cert!

De fyra bästa hanarna fick tävla vidare mot de fyra bästa tikarna om best in show i ras specialen. Tyvärr blev vi inte placerade i best in show men jag var toknöjd med Rocky som slog två champions! 

Likes

Comments

Hund

Hej och välkomna till oss! Här ska ni i fortsättningen få följa mig, Sandra och min hund Rocky. I dagsläget att vi precis börjat en lydnadskurs på Lomma BK med siktet inställt på att börja tävla i Rallylydnad. Utöver det ställs även Rocky ut emellanåt.

Målet är kort och gott att hitta en rolig aktivitet tillsammans där vi båda har kul, och jag tror han kommer gilla Rallylydnad! Häng med för att följa vår utveckling och se om vi lyckas plocka hem några placeringar i framtiden!

Likes

Comments

Här sitter jag och funderar på hur livet kan bli lite rikare. Överallt stöter man på frågan "Vad tycker du är kul att göra?" samt "Vad är du bra på?" för att i ett nästa steg kunna skapa någon form av instruktionsvideo för en kostnad eller dylikt.

Men då kommer vi till den stora funderingen: Om det jag tycker är kul att göra inte är det jag är tillräckligt bra på för att det ska värderas av andra, vad gör jag då? Ska man dyka in med huvudet före och hoppas att det ger resultat. Det kanske inte är så hållbart i längden. För att skapa hållbarhet måste ändå en viss kvalitet upprätthållas.

Jag satt som sagt och funderade på vad som kan berika mitt liv och således vad jag tycker är kul: Det är att träna hunden och att rida. Men om det är något jag kan skapa en sidoinkomst på? Nej, inte i dagsläget då det krävs kunskap som jag inte anser att jag har än. Och då är vi där igen, kvalitet.

En fundering som kräver sina varv i hjärnan innan något vettigt kommer ut tror jag. Hur gör ni andra? Är det någon är som har en sidoinkomst, dela gärna med er i hur er process var/är!

Likes

Comments

Jag försöker bättra på min löpning och kondis. I maj sprang jag Lundaloppet och slog föregående års tid, plus att jag nådde målet jag hade för maj, 5 km på max 35 min. Det som känns helt galet för mig är ett maraton, och jag sitter och häpnas är Stockholm maraton.

Jag tänker att jag ska försöka slänga upp min utveckling här så kan intresserad följa min resa, hur snabb blir jag på 5 km? Och hur långt orkar jag springa?

Bjuder på klassika vyer under mina löpturer, en hundrumpa, ett rapsfält och en badsugen hund.

Likes

Comments