Allmänt

Igår åkte vi ner till stugan för att sätta stängsel i trädgården. Varför? Så att Rocky kan springa fritt utan att hälsa på hos grannarna. Självklart gick vi en tur vid havet och Rocky levde livet!

Idag är vilodag säger Rocky. Hur ska man annars orka påskfriande med alla kennelkompisar imorgon?

Själv ska jag passa häst idag så jag tar mig till stallet i regnet senare. Rena lyxen att ha ett ridhus att nyttja i ruggigt regn.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Om än bara några sekunder så har snittempot minskat på löprundan, hurra! och jag var inte supertrött efter :)

Likes

Comments

Igår var jag och hunden ute och sprang 4 km. Jag har inte sprungit sedan i december/januari något så konditionen är verkligen inte på topp.

Målet är att springa 5 km på mindre än 38 min den 13 maj, Lundaloppet. Kanske inte låter så snabbt för andra, men just nu springer jag 4 km men har inte kommit till 5 km ännu, och tiden är för att förbättre förra årets lundalopp.  Långsiktigt vill jag springa intet tempo på 10 km/h. Det kanske går framåt slutet av sommaren?

Bakslag har redan inträffat då jag sprang fram febern igår och ligger hemma idag. Nu med lite mindre huvudvärk än innan, men har spenderat större delen av dagen sovandes i soffan...

Likes

Comments

Allmänt

Min lilla vakthund.

Nu har det blivit dags att städa undan hösten i vår lilla trädgård. Gräset är fullt med mossa, liksom plattorna på uteplatsen, så vi har en del att fixa för att få det så som i vill ha det. Gårdagen var så härlig att jag kunde sitta på framsidan i en liten solplätt fram till 19 i bara skjorta. Härligt!

Tyvärr är det mulet idag så jag får se vad vi hittar på under dagen. Kanske ska ut ock springa lite...?


Likes

Comments

Allmänt

Hej vänner!

Jag vet att det var flera veckor sedan jag var här sist, men det har varit en välbehövd paus. Nu är jag i valet eller kvalet att starta upp detta igen. Mest för min egenskull då det är ganska roligt att titta tillbaka och se vad som hunnit hända i livet.

Vad har hänt nu senast då? Jo, vi har ju den lille hunden som tar mycket härlig tid, jag rider fortfarande minst 1 gång i veckan, jag har ett spännande jobb som är i högsäsong as we speak och om två veckor flyttar jag. Detta betyder att när jag inte jobbar är jag ute med hunden eller flyttpackar med sambon.

Med andra ord är det en rivstart på det nya året och vi får helt enkelt se var det tar oss!

Likes

Comments

Allmänt

Hörrni, det har gått ett tag. Vad har jag pysslat med då tänker ni? Jo, jag har haft fullt upp med att komma in i nya jobbet plus resten av livet runt i kring. den ledig tid som funnits att gått till att (förutom hålla hushållet i någorlunda styr) köpa bil, rida och några turer till Skrylleskogen.

Det blir stora kontraster nu när jag gått från en aktiv vardag till ett stillasittande jobb. Det är skrämmande hur lite man rör sig, och då har vi ändå hund. Så i veckan tog vi första steget mot förbättring och jag följde med ett gäng från jobbet ut och sprang i Skrylle. Nu ska vi få in lite mer träning i vardagen och för att göra det hela lite roligare beställde jag hem lite nya träningsbrallor och skor (det var även välbehövt då jag slitit de andra med hälsan).

Idag är jag dock ledig då det är röd dag imorgon så idag ska vi passa på att städa här hemma. Jag var även sugen på en tur till skogen men det verkar bli regn idag så vi får se hur det blir.

Likes

Comments

Häst

Det är så himla kul att vara igång med lite mer ridning igen! I torsdags hade jag lektion på Sackarina. Vi hade hopplektion och det gick väl sådär. Ny häst känns alltid lite "flängigt" i början tycker jag innan man hittat knapparna. Vi värmde upp över en galoppbom på volt (efter fram skritt och trav såklart!) innan vi hoppade fram lite följt av en liten bana. Jag kan med handen på hjärtat säga att absolut sista språnget jag och Sackarina gjorde var bäst. Där hittade jag lagom stöd för att hon inte skulle studsa, rusa på eller tappa bjudning vilket gjorde att allting bara flöt. Synd att det först kom i slutet, men jag får se det positivt att vi avslutade det bra.

Igår åkte jag ut till den stora fuxkillen. Jag satte ut fyra sockerbitar i en stor fyrkant och försökte helt enkelt hitta knapparna på honom och mig själv och min ridning. Han är så mycket mer på alla sätt än jag tidigare ridit så det är en liten omställning. Sockerbitarna var helt enkelt bara fyra punkter jag kunde volta runt, vända upp mellan etc.. Jobbade även med ävergångarna då jag tycker det är knepigt att få allting lagom (så att det flyter helt enkelt). Hälften blev väl ok andra hälften inte lika ok, då tappade jag någonting med mig själv. Vissa partier kändes riktigt trevliga, då frustade han ordentligt och han frusade mig ur balans en gång, haha! En sån enorm kraft i honom alltså!

Nya tag imorgon! Jag vet ju vad jag behöver fokusera mer på från gårdagen så det är bara att jobba vidare. Är extremt tacksam för att jag får möjligheten att rida denna hästen!

Likes

Comments

Häst

Igår fick jag rida ett till ridpass på fuxkillen. Jag testade hoppsadeln då och kände att jag fick mycket bättre kroppskontroll. Har mest ridit i allround mot hopp den senaste tiden så det var kanske inte så konstigt. Första gången jag ridit i en riktig hoppsadel, skitskön!

Jag har även provat rida med freejumps första gången och jag har hört delade meningar om dessa stigbyglar. Nu kan även jag uttala mig och jo tack, de går absolut hem! Så nu när jag blivit hästvakt i helgen blir det ridning i hoppsadeln och försöka hitta mer och mer knappar på pållen.

Ikväll blir det ridlektion på ridskolan och jag ser fram emot att testa lite nya knep jag fått lära mig av fuxkillens ägare. Tänkte precis skriva att jag nog ska rida Scampi men såg precis att det blivit hästbyte och jag ska ha Sackarina. Henne har jag inte ridit på länge, men det blir spännande! Men först ska jag titta på garageplats, hehe.

Likes

Comments

Allmänt

Igår var en fartfylld dag. Först en sväng på NOVA för att fixa några ärenden, sedan iväg på visning av ett radhus. Hem direkt för att byta om och sedan iväg för att provrida en häst. Hem igen för en snabb dusch och sedan iväg på grillmiddag. Puh!

​Idag blir det lite lugnare under dagen, ska troligtvis iväg och titta på en dressyrträning annars blir det en lugn dag. 

Likes

Comments

Allmänt

​Idag tar vi det lugnt och laddar inför morgondagen då jag har några ärenden runt om i Skåneland. Får hoppas att jag inte kör fel bara, haha. 

Likes

Comments