Hund

Hej och välkomna till oss! Här ska ni i fortsättningen få följa mig, Sandra och min hund Rocky. I dagsläget att vi precis börjat en lydnadskurs på Lomma BK med siktet inställt på att börja tävla i Rallylydnad. Utöver det ställs även Rocky ut emellanåt.

Målet är kort och gott att hitta en rolig aktivitet tillsammans där vi båda har kul, och jag tror han kommer gilla Rallylydnad! Häng med för att följa vår utveckling och se om vi lyckas plocka hem några placeringar i framtiden!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Här sitter jag och funderar på hur livet kan bli lite rikare. Överallt stöter man på frågan "Vad tycker du är kul att göra?" samt "Vad är du bra på?" för att i ett nästa steg kunna skapa någon form av instruktionsvideo för en kostnad eller dylikt.

Men då kommer vi till den stora funderingen: Om det jag tycker är kul att göra inte är det jag är tillräckligt bra på för att det ska värderas av andra, vad gör jag då? Ska man dyka in med huvudet före och hoppas att det ger resultat. Det kanske inte är så hållbart i längden. För att skapa hållbarhet måste ändå en viss kvalitet upprätthållas.

Jag satt som sagt och funderade på vad som kan berika mitt liv och således vad jag tycker är kul: Det är att träna hunden och att rida. Men om det är något jag kan skapa en sidoinkomst på? Nej, inte i dagsläget då det krävs kunskap som jag inte anser att jag har än. Och då är vi där igen, kvalitet.

En fundering som kräver sina varv i hjärnan innan något vettigt kommer ut tror jag. Hur gör ni andra? Är det någon är som har en sidoinkomst, dela gärna med er i hur er process var/är!

Likes

Comments

Jag försöker bättra på min löpning och kondis. I maj sprang jag Lundaloppet och slog föregående års tid, plus att jag nådde målet jag hade för maj, 5 km på max 35 min. Det som känns helt galet för mig är ett maraton, och jag sitter och häpnas är Stockholm maraton.

Jag tänker att jag ska försöka slänga upp min utveckling här så kan intresserad följa min resa, hur snabb blir jag på 5 km? Och hur långt orkar jag springa?

Bjuder på klassika vyer under mina löpturer, en hundrumpa, ett rapsfält och en badsugen hund.

Likes

Comments

Allmänt

Igår åkte vi ner till stugan för att sätta stängsel i trädgården. Varför? Så att Rocky kan springa fritt utan att hälsa på hos grannarna. Självklart gick vi en tur vid havet och Rocky levde livet!

Idag är vilodag säger Rocky. Hur ska man annars orka påskfriande med alla kennelkompisar imorgon?

Själv ska jag passa häst idag så jag tar mig till stallet i regnet senare. Rena lyxen att ha ett ridhus att nyttja i ruggigt regn.

Likes

Comments

​Om än bara några sekunder så har snittempot minskat på löprundan, hurra! och jag var inte supertrött efter :)

Likes

Comments

Igår var jag och hunden ute och sprang 4 km. Jag har inte sprungit sedan i december/januari något så konditionen är verkligen inte på topp.

Målet är att springa 5 km på mindre än 38 min den 13 maj, Lundaloppet. Kanske inte låter så snabbt för andra, men just nu springer jag 4 km men har inte kommit till 5 km ännu, och tiden är för att förbättre förra årets lundalopp.  Långsiktigt vill jag springa intet tempo på 10 km/h. Det kanske går framåt slutet av sommaren?

Bakslag har redan inträffat då jag sprang fram febern igår och ligger hemma idag. Nu med lite mindre huvudvärk än innan, men har spenderat större delen av dagen sovandes i soffan...

Likes

Comments

Allmänt

Min lilla vakthund.

Nu har det blivit dags att städa undan hösten i vår lilla trädgård. Gräset är fullt med mossa, liksom plattorna på uteplatsen, så vi har en del att fixa för att få det så som i vill ha det. Gårdagen var så härlig att jag kunde sitta på framsidan i en liten solplätt fram till 19 i bara skjorta. Härligt!

Tyvärr är det mulet idag så jag får se vad vi hittar på under dagen. Kanske ska ut ock springa lite...?


Likes

Comments

Allmänt

Hej vänner!

Jag vet att det var flera veckor sedan jag var här sist, men det har varit en välbehövd paus. Nu är jag i valet eller kvalet att starta upp detta igen. Mest för min egenskull då det är ganska roligt att titta tillbaka och se vad som hunnit hända i livet.

Vad har hänt nu senast då? Jo, vi har ju den lille hunden som tar mycket härlig tid, jag rider fortfarande minst 1 gång i veckan, jag har ett spännande jobb som är i högsäsong as we speak och om två veckor flyttar jag. Detta betyder att när jag inte jobbar är jag ute med hunden eller flyttpackar med sambon.

Med andra ord är det en rivstart på det nya året och vi får helt enkelt se var det tar oss!

Likes

Comments

Allmänt

Hörrni, det har gått ett tag. Vad har jag pysslat med då tänker ni? Jo, jag har haft fullt upp med att komma in i nya jobbet plus resten av livet runt i kring. den ledig tid som funnits att gått till att (förutom hålla hushållet i någorlunda styr) köpa bil, rida och några turer till Skrylleskogen.

Det blir stora kontraster nu när jag gått från en aktiv vardag till ett stillasittande jobb. Det är skrämmande hur lite man rör sig, och då har vi ändå hund. Så i veckan tog vi första steget mot förbättring och jag följde med ett gäng från jobbet ut och sprang i Skrylle. Nu ska vi få in lite mer träning i vardagen och för att göra det hela lite roligare beställde jag hem lite nya träningsbrallor och skor (det var även välbehövt då jag slitit de andra med hälsan).

Idag är jag dock ledig då det är röd dag imorgon så idag ska vi passa på att städa här hemma. Jag var även sugen på en tur till skogen men det verkar bli regn idag så vi får se hur det blir.

Likes

Comments

Häst

Det är så himla kul att vara igång med lite mer ridning igen! I torsdags hade jag lektion på Sackarina. Vi hade hopplektion och det gick väl sådär. Ny häst känns alltid lite "flängigt" i början tycker jag innan man hittat knapparna. Vi värmde upp över en galoppbom på volt (efter fram skritt och trav såklart!) innan vi hoppade fram lite följt av en liten bana. Jag kan med handen på hjärtat säga att absolut sista språnget jag och Sackarina gjorde var bäst. Där hittade jag lagom stöd för att hon inte skulle studsa, rusa på eller tappa bjudning vilket gjorde att allting bara flöt. Synd att det först kom i slutet, men jag får se det positivt att vi avslutade det bra.

Igår åkte jag ut till den stora fuxkillen. Jag satte ut fyra sockerbitar i en stor fyrkant och försökte helt enkelt hitta knapparna på honom och mig själv och min ridning. Han är så mycket mer på alla sätt än jag tidigare ridit så det är en liten omställning. Sockerbitarna var helt enkelt bara fyra punkter jag kunde volta runt, vända upp mellan etc.. Jobbade även med ävergångarna då jag tycker det är knepigt att få allting lagom (så att det flyter helt enkelt). Hälften blev väl ok andra hälften inte lika ok, då tappade jag någonting med mig själv. Vissa partier kändes riktigt trevliga, då frustade han ordentligt och han frusade mig ur balans en gång, haha! En sån enorm kraft i honom alltså!

Nya tag imorgon! Jag vet ju vad jag behöver fokusera mer på från gårdagen så det är bara att jobba vidare. Är extremt tacksam för att jag får möjligheten att rida denna hästen!

Likes

Comments