Hjärte-vantar i minut och parti

Det är så otroligt roligt att sticka vantar i Sandnes Fritidsgarn med 5,5:ans stickor. Det går fort, roligt att eftervirka hjärtat på vanten och det bästa av allt spänningen med maskintovning. Jag har tovat mina vantar i 40 grader i maskin två gånger för att få en tät vante men ändå hålla kvar mjukheten. Du hittar mönster till tovade vantar på Sandnes hemsida. Varmt om händerna är en hjärtesak!

Likes

Comments

Vänskapsrutor

Telefonen ringer, ta stickningen med och kom över hörs en bekant röst i luren. På två röda sitter jag i bilen på väg på stickjuntta. I minst tre års tid har jag tänkt sticka en mysfilt av restgarn men får inte arslet ur vagnen. Nu kan jag sticka rutorna efter några timmar i en skön soffa med kaffesörplande och bra världsförbättrande snack. Få se om jag nu får arslet ur vagnen. Av vänskap blir man varm i hjärteroten och att få ett par deluxe-stickor är en bit lycka. Vad vore livet utan vänskap? Ha en riktigt bra vänskapsvecka just du som läser detta ute cybervärlden!

Likes

Comments

Retrokonst

Du som var med på 80-talet minns tavlorna med småspik och glittertråd på svart bakgrund. Just precis vad jag sysslat med men en stänk av 2017. Allt du behöver är lite stock sågat i lagom tjocka bitar, småspik och garnrester. En hammare är ju bra att ha så klart. Solen skiner på en klarblå himmel och det är plusgrader med lite vind runt knuten. Perfekt pysselväder. Finland fyller 100 år i år och min tanke var att fixa ett blått hjärta på den ljusa björken.Kunde inte stoppa efter första hjärtat utan det blev några till med olika tekniker. Dagens hjärta-boost och snacka om mindfulness pyssel. Bara att tvinna på i bästa skaparanda. Bra att rita upp en modell av hjärtat innan du börjar spika. Håll samma avstånd mellan spikarna för ett jämnt resultat.


Likes

Comments

Virkade hjärtan

Min vana trogen är februari vigt för hjärtan i minut och parti. Säger bara Bauta Witch! Gå in och kolla på sidan bautawitch.se Det du inte hittar här då det gäller virkning är knappast värt att kunna. Underbar sida full av inspiration, tydliga mönster och beskrivningar.

Mönstret till årets hjärtan hittar du på ovannämnda sida . Plocka fram dina bomullsgarn eller vilka restgarn som helst och virka några hjärtan. Vill du busa till det så när du besöker någon lämna ett hjärta efter dig. Eller varför inte busa till det på din arbetsplats. Tänk att sätta på sig jackan, plocka upp handskarna ur fickan och vips få ett gulligt hjärta i handen. Vänskapsbus! Lycka till och sprid leenden!

Likes

Comments

Hjärtesockor!

Nu är det dags igen för vändagen i februari. Låt det inte vara bara en dag med fokus på färgen röd, hjärtachoklad eller en tulpanbukett. Känn kärlek, vänskap och intresse för folk i din närhet. Visst du kan inte älska alla och det behöver du inte, men lär dig att inte sätta din energi på de som ger dig negativ feeling. Bort med patrasket och fokusera på de som verkligen gör att du mår bra. Öppna dina sinnen för då är du också mottaglig för nya impulser som för dig vidare på din resa i livet. Låt varje dag vara vändag! Det var årets predikan i temat Kärlek!

Jag har stickat ett par sockor med inspiration just av vändagen. Ett enkelt men gulligt mönster som finns i nyaste Novita tidningen. Stickade i 7-Bröder.

Likes

Comments

Julkalendersockan 2016

Äntligen är mina julkalendersockor klara. Stickade i 7-Bröder med 3,5:ans stickor. Långa, sköna, varma och absolut slitstarka. Det är otroligt skoj att sticka kalendersockor då en mönstersnutt avslöjas varje dag under decembermånad och klara till jul. Hinner du inte med så gör som jag börja på julledigheten. Mönstret är skapat av Niina Laitinen och du finner det på Ravelry. Leta fram mönstret och sticka en snutt varje dag för det är verkligen kul! Varför inte sticka denna långskånk i restgarn och få ett färgsprakande slutresultat.

Likes

Comments

Kissimirrit

Ljuvligt mjuka Kissimirrit klara i en fin stålgrå nyans i mitt favogarn Drops Fabel&Delight. Det kluriga med Delight är att hitta två nystan med likadan färgning. Hyfsad matchning blev det tack o lov. Mönstret hittar du i Lumi Karmitsas bok Villit Vanttuut ja Vallattomat villasukat. Finns många fina mönster i boken så satsa och köp den.Likes

Comments

Betongtomtar i strumpbyxor

Betongtomtar till jul är kul! Köp hem en säck lite finare betong, blanda med vatten enligt rekommendation eller skit i det och bara häll på tills du får en bra smet. Du behöver ha en hink och något att blanda med. Smeten får vara lite som seg havregrynsgröt för då är det lättare att forma tomten. Jag klippte av två ben på strumbyxorna, fyllde dessa med den mängd betong tills jag var nöjd med storleken. Den lilla tomten formade jag som en rundboll och knöt om en näskluns med ett snöre. Fixade en ställning ovanför och hängde upp tomten för att luvan skall formas till. Tomten i mitten är gjord på samma sätt men den fick ligga platt på bordet och jag formade till den som ett hjärta. Det var så grått ute före jul så mina tomtar fick stickade luvor. Många målar ansiktet och luvan med färg men det gick inte jag igång av. Den gråa betongen är så fin i sig. Där står han än i mitt trädgårdsland med rimfrost i luvan och gladar upp! Kanske byts luvan ut till en häxhatt närmare påsk, vem vet!


Likes

Comments

Mullbärssilke

Lycka är att få ett nystan handfärgat mullbärsilke garn på 600 meter från Fingerfärda i min ägo. En ljuvlig kall mörkrosa nyans och jag säger bara att det var inte lätt att välja färg. Garnet känns helt ljuvligt i handen och absolut inget som pickar och sticks. Garnet löper bra och eftersom garnet är handfärgat ger det ett spännande slutresultat. 600m bara rätt på rundsticka kanske inte är det mest spännande jag stickat. och i ärlighetens namn var det riktigt slött. Å andra sidan perfekt filmstickning och njuter av slutresultatet. Fantastisk kvalitet! Det blir flera nystan var så säker!

Likes

Comments

Iskulor

Att nätterna blir kallare är helt perfekt för vattenexperiment. Jag köpte en påse ballonger, fyllde dem med vatten och ut i kylan. Med några minusgrader funkar det bra att låta ballongerna frysa under natten men är termometern minus ett tvåsiffrigt tal räcker några timmar. Blir inte samma effekt om vattnet fryser helt igenom men säkert vacker ljusfångare det med. Du kan fylla hinkar, skålar och vilka kippor och koppar som helst. Vill du hotta upp iskulan kan du göra dekor av naturmaterial eller papperservetter runt kanterna på byttan innan du fyller den med vatten. Googla och du hittar massor underbara tips. Jag har moderniserat mina ljuslyktor från hink till ballong och det är nog så bra. Underbara mönster och underbar ljusfångare en dag solen lyser.

Likes

Comments