View tracker
jul

Enris-krans till jul

Denna tid är en härlig tid. Dags att fixa tomtar,bockar och kransar av både granris och enris. 1:a advent är det idag och jag hade laddat för en utedag bland ris. Hann med nöd och näppe bli klar med min första krans av enris då snökanonen väller in över Kobben. Ja så stormigt att färjorna ej går över Ålands hav just idag då det är min pysseldag. Det betyder att inget ris stannar där jag lagt det och att händerna fryser till is på en mikrominut. Nåja, skam den som ger sig och krans nummer ett är klar prydd med gulle småtomtar i all sin enkelhet. Nu vaknar åter miljöaktivisten till liv inom mig och nedan kommer den årliga predikan. Skövla din egen skog, klipp inte ditt ris från ett träd som skall fortsätta växa. Granen blöder av varje saxklipp. Googla hur länge det tar för mossan att växa åter innan du skrapar berget kalt. Nu blev det sagt i år igen. Kolla upp med markägaren som hugger sin skog eller i det nya bostadsområdet som huggs fram om du får ta lite kvistar av redan nedsågade träd. Gör det, tack! Önskar dig en trevlig tid i advent!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker
Sockor

Snabb vristsocka

Har tusen och en projekt att ta mig an men eftersom skaparlusten minimeras vid måsteproduktion, väljer jag ett impulsprojekt. Kollar runt på olika stickbloggar och vips dyker detta mönster upp. Sagt och gjort dyker ner i garnkorgen, just det dyker ner för det finns ett antal nystan i min garnkorg. Ljusa färger är ett naturligt val i denna mörka höst. Skoj att sticka, restgarn räckte gott och väl och ett expressprojket. Stickade i 7-Bröder med 4:ans stickor och förresten liknande mönster finns på Drops hemsida under gratismönster.

Likes

Comments

View tracker
Baby

Blöjbyxor

Jag är så imponerad av lilla Eddys mamma. Som om hon inte skulle ha fullt upp med en liten aktiv knodd så envisas hon med att använda tygblöjor. Varför, jo för Eddys rumpa är finare, inga blöjsopberg och mera ekonomiskt. Så klok kvinna. Hur som helst fick jag ett uppdrag att sticka ett par blöjbyxor i obehandlat ullgarn som sedan skall kuras, tovas för att funka som de skall. Skoj projekt och skall bli spännande att se om det funkar.

Likes

Comments

Sockor

En höstsocka i brunt

Niina Laitinen gör underbara mönster som passar 7-Bröder garnet. Har under våren och hösten haft äran att handleda två specialpedagogikstuderande. Det har varit helt suveräna veckor. De har fått ta del av mitt jobb rätt upp och ner. Jag har förmedlat min yrkesetik så ärligt jag bara kunnat och jag vet att båda tjejerna kommer att bli riktigt bra specialpedagoger. Empatiska och barncentrerade pedagoger. Första studerande var en grönälskare och andra tjejen brunälskare. Tack att jag fått vara handledare-sockor!

Sockorna stickade enligt den studerandes färgval, mönsterinspiration från Niina Laitinens syyssukka,

Likes

Comments

Vantar

Missy C

Ett par till Missy C och denna gång i underbart mjukt Alpaca garn från Drops. Mönstret är JennyPennys och du hittar det på Ravelry.com Vet du, jag träffade mönsterskaparen Jenny in real life förra helgen och för en sticknörd var det stort. Hon har så underbara mönster och supertrevlig ännutill.

Likes

Comments

Vantar

Rosa-Blå-bandet-vantar

Mina temavantar i oktober. En skön traditionell Lovikka vante i Drops Eskimå med nåltovade rosa-blå-bandet dekor. Att sticka vantar i temat gör ingen skillnad, jag vet. Visst gör du som jag köper en rosa bandet rosett, garn, reflex eller en lott där en del går till cancerforskning. Det gör vi varje oktober, absolut. I min närmaste närhet finns en person som gjorde lite mera, klippte sitt underbara långa hår. Det blev 6 flätor som skänktes till cancerföreningen. Håret skickas vidare till Sthlm där det används till peruker till cancerpatienter. Det är detta som är livet, hjälp om du kan hjälpa så gör vi världen lite snällare. Så varm i hjärteroten. Kram på er alla där ute i cybervärlden.

Likes

Comments

En höstbukett till dig

Marken är täckt av en fantastisk färgpalett i en obeskrivlig mängd nyanser. Delade arbetsrum för några år sen med en piggelin som var hejare på att göra lönnrosor. Mina blev bara en skugga av hennes men så skoj att göra. Det perfekta höstpysslet. Du får frisk luft, djupa knäböj står för gympasset och det bästa av allt en färgglad bordsdekoration som håller länge. Vågar nästan påstå att buketten blir vackrare då löven torkar lite. Hur gör man dessa? Plocka stora lönnlöv i olika nyanser eller leta samma färg på löven. På Youtube hittar du de bästa videosnuttarna hur du går till väga. Njut av hösten vettja! Glada upp en vän med en bukett!

Likes

Comments

Ljusboll/Lightning ball

Ljuskula/Ljusboll/Valopallo

Äntligen gick startskottet för julkul. Clas Ohlson har återigen överträffat sig själva med att ha fyllt hyllor med julinspiration trots att de inte bytt temat än. Hittade en ljusslinga med småa lampor så rackarns söta. Perfekt till mina ljuskulor virkade av restgarn. Virka två rundlar och virka ihop dem. Ner med allt i ett rejält limbad. Jag blandar lim och vatten i lika stora delar. Peta in en ballong och blås upp den tills det säger stop. Låt torka och gör pyspunka med en nål. Peta in en ljusslinga och voila en underbar dekoration som lyser upp i höstmörkret.Googla Ljusboll och vips dyker hur många mönster upp som helst. Mina julkulor får följa med till jobbet. Alltid lika kul att höra mina kollegers sus och ett nära tinnitusvarning på deras NEJ, inte än, först i december.! Noupp nu kör vi!

Likes

Comments

Sockor

Höstsocka

Niina Laitinen har nu och då underbara mysteriestickningar på gång och så även denna gång. Hakade på så klart. Med spänning i luften klockan sju på morgonkvisten dyker dagens ledtråd upp i cybervärlden. En långskånksocka i 7-bröder blev resultatet. Om den påminner om en höstsocka vete tusan, med mitt färgval blev det en frostig vintersocka. Detta fantastiska mönster kan du ladda ner gratis på Ravelry. Huhuuu ugglor i mossen!

Likes

Comments