Lilla Snigel akta dig akta dig akta dig

Lilla snigel akta dig akta dig annars tar jag dig!

eller

Lilla snigel kom till mig kom till mig kom till mig

Lilla snigel kom till mig kom till mig

För jag älskar dig!


Lilla Snigel-vantar!

Har en liten kompis som just fyllt 2 år och han fick Lilla snigel vantar i sitt paket.En perfekt dagisvante som lockar till sång eller hur?! Stickade i Drops Fabel. Gjorde om mönstret lite för att passa den lilla handen. Mönstret hittar du i Jenny Alderbrants underbara bok Sticka varma vantar, sockor och mössor. Rekommenderar varmt denna bok om du gillar mönsterstickning. Här finns något för alla.

#jennyalderbrant#snigelvante#

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ljusbollar i Betong

Virkade ljusbollar var pop förra julen och jag tillverkade bollar till höger och vänster. I år ville jag inte ha mina bollar mera utan de åkte ut för att ge plats åt nytt julpyssel. Innan de åkte ut fick de ta ett ljummet gyttjebad. Satsade på pysselbetong från hobbyaffären Ehns.(min favvo hobbybutik med bra betjäning och bra inspirationskälla) Hobbybetongen är ganska mycket dyrare i kilopris jämfört med byggbetongen men jisses vilken skillnad att jobba med. Värt varenda cent till hobbypysslandet. Ner i gjyttjebadet och där fick de åka runt som i en karusell för att bli täckta av betong. Upp på torklinan och efter några timmar kunde jag sätta i en ledslinga och oj så vackert de lyser upp i kvällsmörkret i jordgubbspyramiden. Du som tröttnat på dina ljusbollar ge dem nytt liv med betong!

Likes

Comments

jul

Julsockan - en Knit-a-long

Härligt mönster i 4 delar under adventstiden från Järbo med God Jul text i sista delen inför jul. Jag stickade mina julsockor i Drops Fabel som jag hade hemma. Valde att sticka i en större storlek än foten just därför att jag valde ett tunnare garn än rekommendationen i mönstret som var Järbos Mellanraggi. En riktigt fin Knit-a-long socka som går snabbt att sticka då det är långa partier i en färg. Gillar blombården högst upp och de söta hjärtanen runt vristen. En socka med bra passform och när julfriden infinner sig åker fötterna på bordet med texten God Jul under foten. Faktiskt underfundigt i all sin enkelhet. Valbart mönster hur tådelen skall se ut så med mönster istället för texten är det en härlig åretrunt socka kanske i blått eller grönt som färgval. Kanhända det blir ett par till. #järbogarn#julsocka #knitalong#godjul

Likes

Comments

Rainbow spetssjal

I min garngömma fann jag en spännande låda med en garnkaka på 600meter i blå-gröna toner. Den har legat där ett tag. Du som följt min sida kanske minns att det är en garnskatt jag köpte på roadtrippen i Finland då vi passerade en liten stad Nykarleby längs kusten. Garnet är ett bomulls-akryl garn och flertrådigt men så roligt att sticka i och det löpte på bra på rundstickan. Spetsstickningen var lätt att memorera så det löpte på av bara farten. Spännande randning och en sjal med många användningsändamål. Så nöjd med resultatet och skön runt halsen.Perfekt tajming på avslutet eftersom det blev endast 4 meter garn kvar så säger bara wau!


Likes

Comments

Ljusboll

I väntan på julen hade jag en adventskalender på Instagram-Pysselcita och dag ett var svarta ljusbollar. En kollega önskade redan för ett år sedan tre mindre svarta ljusbollar men då hann jag inte med. På något konstigt vis har dessa bollar kommit på tal nu och då under året och plötsligt fick jag för mig att hon skall få sina bollar. Virkade tre ljusbollar vilket i sig inte kräver någon större ansträngning. Blandade till limblandningen med lika stora delar vatten och lim. I med de slaka bollarna, in med ballongen, fyll lungorna och blås. Låt torka tills de stelnat helt.Just det, låt de torka helt innan du petar hål i ballongen. Två lyckades helt bra medan den tredje åkte i ett limbad på nytt och det funkar inte alls. Den redan en gång limmade bollen stelnade aldrig i ett nytt limbad utan det blev motsats effekt. Här behövs en ingengörsförklaring. Hon fick två svarta ljusbollar och en tredje finns på listan to-do då andan faller på.

Likes

Comments

Höstsocka

Efter alla gråa sockor ville jag sticka i ljusa färger och det blev en förkortad version av Niina Laitinens Metsäretket. Passligt projekt att sticka bort restgarner i Drops Fabel. Med handen på hjärtat så blev dessa sockor mera än flopp än en placering på socktoppen. Å andra sidan är de kanske sköna tunna stövelsockor i svampskogen#metsäretket

Likes

Comments

Regia-socka

Hade många timmars transportsträcka med båt och tåg framför mig och vad skall jag då fördriva tiden med? Självklart ett nystan av Regias garn med färdigt randat garn. Det är bara att börja efter gula märktråden och sockorna blir identiska. 2,5:ans stickor, ett härligt garn där spänningen stiger efter varje färgrand. Hur kommer slutresultatet att bli? Så snygg randning och färger jag inte annars valt. Den perfekta båt-tåg-sockstickningen. Ingen mönsteranpassning, varvräknande eller annat huvudbry utan bara att sticka på.

Att Finnen är tuppisuu(tyst) stämmer inte alls. Har träffat så många härliga människor på min transportsträckan. Den stiliga 85 åriga damen som går med rullator efter en höftoperation, forskaren inom sociala sektorn som åkte tåg till Uleåborg, damen från Lahtis som kopplade Åland till fästingar och som undrade över vår rädsla för dessa småkryp. Hon har så många gånger velat besöka Åland men vågar inte på grund av fästingarna. Den 91 åriga mannen som kände igen mig på fiket. Att han såg vem jag var, var bara så häftigt och att få höra honom berätta om vår släkt och om vår släkts kvarter. Där satt vi och tittade ut över ett gråmulet kvarter och såg framför oss vad som fanns där förr. De gamla trähusen stod framför oss med pappershandeln, fotoateljen, skräddaren och några fler... Nu finns inte en planka kvar. Jag säger bara le och du får ett leende tillbaka. Säg hej och du möts av en vänlig intressant individ. Våga!

Likes

Comments

Gråskala

Ibland så bara händer det. Jag har inte stickat en vuxentröja på många år och så plötsligt slängs ett önskemål ut i rummet om en oktröja. Tack att tentacklerna var aktiva just då och vips var jag i garnbutiken. Det blev en sjutusans snygg Afmaeli med många färger. Eftersom jag inte stickat vuxentröjor på länge så blev det att köpa några extra nystan. Det är svårt att beräkna garnåtgången då man byter garn som rekommenderas i mönstret till ett annat. Jag stickade oktröjan i Baby Merino Ullen eftersom slutresultatet inte fick pigga och sticka på kroppen. Så jäkla nöjd och ett helt underbart mönster detta Afmaeli mönster som är ett gratismönster på Järbos sida. Tyvärr har jag inget foto på tröjan. Var så ivrig att överräcka tröjan och i det tillfället var inte tentacklerna aktiverade. Så nöjd över resultatet.

Av alla garnrester blev det några sockpar. Mönstret till sockorna är från Viking Alpacka storm mönsterhäfte med sockor. Ett ljuvligt garn att sticka i.


Likes

Comments

Metsäretket

Niina Laitinen är en helt fantastisk sockdesigner i Finland. Vi är flera tusen som hakar på hennes KAL-stickningar under året. Snart startar hennes årliga adventsstickning då vi sockälskare stiger upp i ottan för att sticka dagens ledtråd. Hennes mönster passar bäst med Novitas garn både Nalle och 7-Bröder. Nu är ju inte dessa garner mina favoriter utan stickade sockan i mitt favvogarn Fabel. Min socka är en kortare version just av den anledningen att den blev smalare. Metsäretki-Skogsutflykt blev en pigg skogssocka.


Likes

Comments

Jaktsockor till Henne och Honom

Två sockpar som matchar varandra till Henne och Honom som gillar jakt. Mönstret har jag kombinerat ihop från olika mönster i Suuri Käsityölehti. Några mindre vackra ord har upprepats då antalet maskor inte varit delbara med mönstret men har man gått mattelinjen så har man och allt löser sig efter lite dividerande.

Stickade i 7 Bröder och nu hoppas jag att garnkvaliteten är bra för det är ju lite tunnare garner jag brukar sticka av. Korsförstärkt häl för den tycker jag är snygg och ger ett mjukt intryck. Riktigt skoj projekt.

Likes

Comments