Vårsockor

Nu lägger jag tjocka murriga vinterfärger bakom mig och har köpt hem lite pigga vår- och sommarfärger. Har shoppat i min favvobutik på hemmaplan. Den enda garnaffären som finns här på ön, men med ett alldeles enormt utbud. Det som inte hittas i närbutiken behövs knappast. Att fynda handfärgat ullgarn på svenska sidan har en alldeles egen charm. Jag har ett antal nystan i mina garngömmor vill jag lova.

Hur som haver fastnade mina ögon på en vårsocka på Drops Designs sida och vips nu är de klara. Än är det vinter kvar men våren har anlänt som fotvärmare. Stickade i Drops Fabel. Pigga sockor, klarblå himmel och vårsol så absolut inget att gnälla över!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Tantulltuss-sock-mönster!

Hösten 2016 Kom Anna Bergman ut med sin helt underbara sockbok #tantulltussockor och jag har stickat tre par sockmönster ur boken. Att följa ett mönster till punkt och pricka är inget jag kan göra utan måste sätta en egen tvist på sockorna vilket jag även gjort med dessa. Riktigt roligt att sticka dessa sockor. Boken är en riktig sockskatt så har du inte den, kan jag varmt rekommendera att du beställer hem ett exemplar. Mina sockor är stickade i Drops Flora, mjuka sköna sommarsockor.

Det var riktigt roligt att hösten -16 få träffa Anna in real life på symässan. Jag hade full koll på att hon skulle signera sin bok på plats men jag kunde inte vänta utan beställde ett exemplar några veckor innan mässan. Kanske lite sticknördsvarning men det är jag bara stolt över! #tantulltussockor


Likes

Comments

Traktorsockor!

Efter att ha stickat långskånksockor är det riktigt roligt med ett mellanjobb och vad är inte roligare än att sticka babysockor. Gillar detta traktormönster som du hittar bara du googlar traktorsockor. Stickade i Drops Alpacka och ljuvligt mjukt slutresultat. Hoppas de värmer lillkillen Viggos små fötter.

Likes

Comments

Vän-sockor!

Än en gång har Niina Laitinen skapat ett roligt evenemang med att sticka en vän-socka inför alla-hjärtans dag. Hon fortsätter förgylla stickarens vardag med att publicera en snutt om dagen. Superskoj och man hinner gott och väl sticka två sockor samtidigt. Det blev ett par i blått som är vårens modefärg. Dessa långskånksockor är stickade i Novitas Nallegarn och riktigt långa rejäla knästrumpor blev det. Mönstret kan du ladda ner gratis på Ravelry.

Likes

Comments

Hjärte-vantar i minut och parti

Det är så otroligt roligt att sticka vantar i Sandnes Fritidsgarn med 5,5:ans stickor. Det går fort, roligt att eftervirka hjärtat på vanten och det bästa av allt spänningen med maskintovning. Jag har tovat mina vantar i 40 grader i maskin två gånger för att få en tät vante men ändå hålla kvar mjukheten. Du hittar mönster till tovade vantar på Sandnes hemsida. Varmt om händerna är en hjärtesak!

Likes

Comments

Vänskapsrutor

Telefonen ringer, ta stickningen med och kom över hörs en bekant röst i luren. På två röda sitter jag i bilen på väg på stickjuntta. I minst tre års tid har jag tänkt sticka en mysfilt av restgarn men får inte arslet ur vagnen. Nu kan jag sticka rutorna efter några timmar i en skön soffa med kaffesörplande och bra världsförbättrande snack. Få se om jag nu får arslet ur vagnen. Av vänskap blir man varm i hjärteroten och att få ett par deluxe-stickor är en bit lycka. Vad vore livet utan vänskap? Ha en riktigt bra vänskapsvecka just du som läser detta ute cybervärlden!

Likes

Comments

Retrokonst

Du som var med på 80-talet minns tavlorna med småspik och glittertråd på svart bakgrund. Just precis vad jag sysslat med men en stänk av 2017. Allt du behöver är lite stock sågat i lagom tjocka bitar, småspik och garnrester. En hammare är ju bra att ha så klart. Solen skiner på en klarblå himmel och det är plusgrader med lite vind runt knuten. Perfekt pysselväder. Finland fyller 100 år i år och min tanke var att fixa ett blått hjärta på den ljusa björken.Kunde inte stoppa efter första hjärtat utan det blev några till med olika tekniker. Dagens hjärta-boost och snacka om mindfulness pyssel. Bara att tvinna på i bästa skaparanda. Bra att rita upp en modell av hjärtat innan du börjar spika. Håll samma avstånd mellan spikarna för ett jämnt resultat.


Likes

Comments

Virkade hjärtan

Min vana trogen är februari vigt för hjärtan i minut och parti. Säger bara Bauta Witch! Gå in och kolla på sidan bautawitch.se Det du inte hittar här då det gäller virkning är knappast värt att kunna. Underbar sida full av inspiration, tydliga mönster och beskrivningar.

Mönstret till årets hjärtan hittar du på ovannämnda sida . Plocka fram dina bomullsgarn eller vilka restgarn som helst och virka några hjärtan. Vill du busa till det så när du besöker någon lämna ett hjärta efter dig. Eller varför inte busa till det på din arbetsplats. Tänk att sätta på sig jackan, plocka upp handskarna ur fickan och vips få ett gulligt hjärta i handen. Vänskapsbus! Lycka till och sprid leenden!

Likes

Comments

Hjärtesockor!

Nu är det dags igen för vändagen i februari. Låt det inte vara bara en dag med fokus på färgen röd, hjärtachoklad eller en tulpanbukett. Känn kärlek, vänskap och intresse för folk i din närhet. Visst du kan inte älska alla och det behöver du inte, men lär dig att inte sätta din energi på de som ger dig negativ feeling. Bort med patrasket och fokusera på de som verkligen gör att du mår bra. Öppna dina sinnen för då är du också mottaglig för nya impulser som för dig vidare på din resa i livet. Låt varje dag vara vändag! Det var årets predikan i temat Kärlek!

Jag har stickat ett par sockor med inspiration just av vändagen. Ett enkelt men gulligt mönster som finns i nyaste Novita tidningen. Stickade i 7-Bröder.

Likes

Comments

Julkalendersockan 2016

Äntligen är mina julkalendersockor klara. Stickade i 7-Bröder med 3,5:ans stickor. Långa, sköna, varma och absolut slitstarka. Det är otroligt skoj att sticka kalendersockor då en mönstersnutt avslöjas varje dag under decembermånad och klara till jul. Hinner du inte med så gör som jag börja på julledigheten. Mönstret är skapat av Niina Laitinen och du finner det på Ravelry. Leta fram mönstret och sticka en snutt varje dag för det är verkligen kul! Varför inte sticka denna långskånk i restgarn och få ett färgsprakande slutresultat.

Likes

Comments