Jaktsockor till Henne och Honom

Två sockpar som matchar varandra till Henne och Honom som gillar jakt. Mönstret har jag kombinerat ihop från olika mönster i Suuri Käsityölehti. Några mindre vackra ord har upprepats då antalet maskor inte varit delbara med mönstret men har man gått mattelinjen så har man och allt löser sig efter lite dividerande.

Stickade i 7 Bröder och nu hoppas jag att garnkvaliteten är bra för det är ju lite tunnare garner jag brukar sticka av. Korsförstärkt häl för den tycker jag är snygg och ger ett mjukt intryck. Riktigt skoj projekt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Första Tossan

I Erika Åbergs bok Sticka vantar sockor och lite till hittade jag detta superenkla mönster till babytossa.Jag har aldrig gillat tossor inte ens till de minsta men de var så gullig på bild i Erikas bok så jag måste testa. Som du ser blev jag förälskad. Det är ju en helt underbart rolig tossa att sticka. Satt min egen prägel på tossan med en snygg spetskant. Lite pikantare och piggare till en liten nykomling som snart ser dagens ljus. Hoppas att den blivande mamman och mommon gillar tossorna lika mycket som jag. Stickade i Drops Baby Merino ull som känns behaglig och inte alls stickig. Jag bara måste sticka tomtetossor också. Den vita lilla sockan med hjärtan är egen komponering. #erikaåberg#förstatossan#babytossor

Likes

Comments

Citysocks

Min version av Merja Ojanperäs Miljöö sockor. Stickade i Drops Fabel. Valde bort ränderna i orginalmönstret och stickade staden som spegelbild på foten istället. Kanske första julklappen! #miljöö #näyttävimmätvillasukat


Likes

Comments

Arne & Carlos inspiration

Kollade runt på nätet efter höstens nyheter bland stickböcker. Arne o Carlos fågelbok fångade mitt intresse direkt. Inte till mig själv men absolut en bok jag måste rekommendera till min stickarkompis som är en hejar på allt smått och pilligt i stickvärlden. Hon köpte boken.

Strosade runt på en bokhandel i huvudstaden och där framför mig är boken. Just den fågelboken som jag inte alls går igång på. Helt underbara bilder och mönster. Du som sett idoljuryn och vet hur Bagges ansiktsuttryck ändras då han gillar något, just exakt det hände mig. Ögonen snurrade i huvudet och ett habegär väcktes. Så roliga att sticka, enkla tydliga mönster och att pilla med detaljerna är som fjädern i hatten. Det lär bli flera. Kanske en perfekt lillajulklapp till vänner och bekanta. Buskul att bara lämna en fågel efter sig i närmaste buske i trädgården.

Av bara farten stickade jag ett par sockor i Arne och Carlos garn. Underbart tunna och identiska med det självmönstrade garnet. Den perfekta stickningen på stickcafeékvällarna då det bara är att sticka på utan desto mera räknande och funderande. Vigt då munlädret får gå.

Likes

Comments

Järbo Ankelsocka

Vad gör man om man vill lära sig en ny sorts häl med förkortade varv. Söker upp ett enkelt mönster på Järbos sida och sätter igång. Det blev två par ankelsockor i Mellanraggi med förkortad häl och nu kan jag den, jippiii. Lite skoj är också skoj. Råkade till och med ha Mellanraggi garn hemma. Virkade blommor som piffar upp den annars klassiska sockan. En kär vän på hospitalet fick självklart ett par blomsockor istället för en blomsterkvast. Hoppas hon haft glädje av sina sommarsockor.

Likes

Comments

Sommarsocka i Bomullsgarn

Jamen det blir inte lättare än att sticka i dessa färdigt randade garn och de blir så gott som identiska. Första paret ut i ett bomullsgarn och har noll koll hur de känns på foten och hur de funkar efter tvätt. Ett helt underbart garn som känns lite elastiskt men slutresulatatet blir jämnt och fint då du stickar. Ett toppen garn som var på rea dessutom, Pairfect Cotton från Schachenmayr, Regia. Du som är nybörjare köp hem ett nystan och du lyckas absolut. Nystanet börjar med en gul tråd och mönster finns inuti banderollen. Lägg upp maskorna enligt den storlek du tänker sticka och sticka på. Nästa socka börjar efter följande gula trådbit och följer du detta blir de identiska. Kan du låta bli att testa?

Likes

Comments

Mysfilt

Allting började som ett restgarnsprojekt med mitt favoritgarn Drops Delight. På Drops hemsida hittar du massor av tips på vackra rutor. Valde en enkel ruta som är lätt att virka utan ett behov av att läsa mönstret för jämnan. Roligt att virka en ruta då och då efter ett klart sockprojekt. Åren går och filten åker fram och tillbaka, in och ut ur byrålådan. Inser ganska snabbt att det är ett evighetsprojekt om jag inte satsar på några hela nystan. Tack o lov gjorde jag detta för nu är filten i färger jag gillar och jag har placerat färgerna så att jag har fyra årstider i de fyra hörnen. Konstigt nog så är den otroligt snygg trots att alla garn inte gifter sig med varandra, men det är just det udda som gör filten. Virkade ihop filten från aviga sidan för att slippa en svart markant kant men den är snygg så också. Ville ha en osynlig svart söm med markerade hörn vilket blev precis som jag trodde. Ibland lyckas man! Ifjol fick jag för mig att placera ut alla rutor i ett mönster och mera än det hände inte. En regnsjuk dag i somras efter en trevlig dag på stick-cafè fann jag inspiration och gjorde den klar. Nu åker mina 192 rutor ut i världen på äventyr. Lycka till på färden!

Likes

Comments

Till Henne & Honom!

Det är sommar, behöver ha något i händerna men något enkelt där tanken får vila. Mitt nystan Regia Stadium som jag köpte i min favoritbutik Atelje Victoria i Nykarleby i våras. Det ligger där längst ner i lådan. Det känns ylligt för ylligt att sticka en sommar. Sneglar på mina Prym gummistickor nej jag blänger på dem för de är ju så jobbiga att sticka med eller. Plockar upp garn och det senaste nytt inom stick världen då det gäller stickor. Jamen helt underbart! Garnet randar sig av sig själv utan en enda räknetanke och stickorna är mjuka i handen och det hörs inte ett enda knarr eller knirr. Vips så var sockorna till honom klara. Började med honom-sockan eftersom herrsockor är fortfarande så trist att sticka. Att sticka sockan till Henne gick som en dans på rosor. Det var superskoj att sticka dessa sockor till Honom&Henne i temat Finland 100 år. Ett underbart garn och en ny bekantskap för mig.

Likes

Comments

Hällmark

En kort tillbakablick i tiden.Besökte Syfestivalen i Sthlm tillsammans med en miljon lika sinnade i vårvintras. Det är en helt fantastisk mötesplats för här finns dom alla, mina stickidoler. Jag har full förståelse för alla fans som har stenkoll på sin idol inom musikbranchen. Jag har stenkoll på mina stickidoler. Jag följer dem på sociala medier så tack att cybervärlden finns. Den senaste är Erika Åberg. När jag kommer innanför dörrarna har jag redan en plan hur jag snabbaste kommer fram till mina favoritförsäljare. Jag vet helt nördigt men så är det. Först ut är JennyPenny och här går jag bananas. Möttes av en underbar familj där alla är involverade i hantverket på ett eller annat sätt. Dig kommer jag ihåg från förra gången möts jag av med ett brett leende. Yes har lyckats sätta Åland på kartan. Efter en stunds prat, garn och mönstershopping drar vi vidare till tantkoftas stånd. Tack o lov är plånboken tjock. Alltså dessa garner och färger, ja man blir varm i hjärteroten. Här shoppas material till tantulltussockor. Garnpaketen går åt som smör i solen. Det gäller att hålla sig framme. Nu kommer vi till sak. Det hänger en rad påsar med färger som tilltalar mig. Sockorna bredvid ännu mera. Mönstret finns i Erikas bok. Jaha just så och vem och var är Erika. Boken finns där på bordet men Erika är på lunch. Ja då får det vara! Efter en heldag börjar det kännas i fötter och knopp, ett lyckorus. Kan inte släppa dendär boken, där på bordet och det sista jag gör, går via samma stånd. Möts av en underbar tjej som fortfarande ler och är pigg. Hej, jo det finns en bok kvar. Kan du signera den frågar jag lite trött. Ja absolut kom så sätter vi oss. Ja vi satte oss ner vid ett bord med all tid i världen. Erika tecknade hela insidan med garnnystan och en vacker hälsning samtidigt som hon berättade om sitt hantverksintresse. Jamen förstår ni vilken lycka. Nu har jag mina Hällmark och min bok signerad av författaren till Sticka vantar, sockor och lite till. Tack ni underbara! #tantkofta#tantulltussockor#jennypenny#erikaaberg#hällmark

Likes

Comments

Jambi-sockor

I början av semestern hakade jag på en mysteriestickning med spetsmönster som är något jag inte ofta stickat på sockor. Roligt att sticka spets och ännu roligare att sticka in lite bling bling. Glaspärlorna sitter där på skaftet fastän de inte riktigt fastnade på bild. Du som tänker sticka spetssockor så använd ett ljust garn för då framträder mönstret bättre. Mina sockor stickade i Drops Fabel och i en härlig blå nyans. Jambi är ett mönster av Marja Ojanperä.

Likes

Comments