Jambi-sockor

I början av semestern hakade jag på en mysteriestickning med spetsmönster som är något jag inte ofta stickat på sockor. Roligt att sticka spets och ännu roligare att sticka in lite bling bling. Glaspärlorna sitter där på skaftet fastän de inte riktigt fastnade på bild. Du som tänker sticka spetssockor så använd ett ljust garn för då framträder mönstret bättre. Mina sockor stickade i Drops Fabel och i en härlig blå nyans. Jambi är ett mönster av Marja Ojanperä.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Sommarsockor

I senaste nummer av Suuri Käsityö hittade jag ett underbart mönster som heter Koivikot i vacker grön och ett melerat vitt garn precis som björkstammen. Där kopplade hjärnan om och jag såg samma socka i en blomversion. Nåja man kan inte alltid lyckas och denna färgkombination är ett bevis på det. Valde färger jag tycker om och satte igång. Har inte virkat Afrikas blomma som är en version av mormorsruta tidigare och de är enkla och roliga att virka. Valde ett melerat garn så inga miljoner trådändor att fästa men låt dig inte luras av latheten. Så skoj att testa ny mönster och ännu roligare att kombinera stickat och virkat. Jag bara måste sticka ett nytt par och göra rätt med färgtänket denna gång. Tack o lov är sockorna stickade i mina favoritgarn så de är mjuka, varma och slitstarka. Favvogarnet, ja just det, Drops Fabel och Delight såklart!

Önskar alla min följare en skön sommar oberoende väder!

Likes

Comments

Sommarsjal

Ett helt underbart mjukt handfärgat garn som passade perfekt till en sjal. Gillade färgerna som nystan och det blev precis som jag tänkte mig. Ett enkelt mönster där man ökar två maskor på båda sidor om mittenmaskan och efter andra maskan i början och framför de två sista maskorna på varvet. Aviga varvet stickas rätt utan ökning. Sjalen blir på detta sätt bredare än djup. Enkelt att sticka så långt garnnystanet räcker(100gr) med bara räta maskor. Få se om någon på stickcafeét hakade på och stickade efter samma mönster? Garnet är ett handfärgat garn från Ferner Wolle i Österrike.

Likes

Comments

Sockor i Drops Flora

Fick en rolig utmaning som jag bara inte kunde säga nej till. Utmaningen löd följande:"stickar du ett par sockor åt en ragata, en gammal ragata"? Självklart, säg bara mönster, storlek och färgönskemål så stickar jag ett par. Det är nu jag ångrar glappkäftigheten och snabbheten att haka på utmaningar för svaret var inte vad jag väntat mig. Sticka precis vad och hur du vill och mönstret väljer du som beskriver mig som ragata. Just så, hur helskotta är en ragata? Tänk att det var så enkelt, mycket enklare än jag trodde för så här blev det. Folklore i färgskalan, vågor-följer strömmen, rosor-ruckelromantik, dolda hjärtan-kärlek till medmänniskan som inte alltid syns självklart men som finns där. Salmiaksmönstret och en viss fyrkantighet som symboliserar vassheten. För är det någon som är rapp i käften så är det just denna fantastiska kvinna. Dollartecken på hälarna symboliserar ett kvinnodominerat yrke med lön därefter. De tydliga hjärtanen på foten är den ovillkorliga kärleken och nyfikenheten för de små liven i vardagen.

Garnet är ett mjukt garn i Drops kollektion, Flora och det skall bli intressant att få feedback på hur länge de höll innan dollartecknen fladdrar på hälen. Hoppas ragatan gillar sockorna och att de värmer gott på altanen i sommarkvällen.

Att sticka en tid som jag hade lite väl mycket i min kalender syns i dessa sockor för tittar du noga är hälen inte mönsteranpassad vilket gör att rosorna inte är på samma ställe. Tack o lov var detta sockor med en story och rosorna får symbolisera den unika individen, det finns bara en av oss!


Likes

Comments

Glada Vappen alla!

Valborg är en årlig högtid som firas i Estland, Finland, Lettland, Sverige, Tjeckien, Slovenien och Tyskland.

Munkar, struvor och mjöd hör till liksom majbrasan och grillad korv. Ballonger, serpentiner och skumppa likaså. Välkommen ljuset, våren och värmen!

Jag bjöd denna vackra 1.a-maj på vegans cheescake!

Likes

Comments

Stickad disktrasa

Denna helt underbara disktrasa är stickad i 100% bomull och det gick åt i princip ett helt nystan på 50gr. Min stickarkompis har inspirerat mig till detta projekt. Hon har stickat sin i ett ljust lingarn och vilken underbar blomma att ge bort i present. Vi tog en tur till garnbutiken och i fyndkorgen fanns massa udda bomullsgarn billigt. Efter mitt garnshoppande i Österbotten sa jag högt att nu köper jag inte ett nystan till innan nyår. Det var helt onödigt tänkt än mindre att jag sa det högt. Det var som att förbjuda lördagsgodis från en liten individ eller en tom fras från bantaren som tänker skippa sockret. Att inte köpa garn är som ett nyårslöfte, helt onödigt. Varför skall morgondagen vara förutbestämd med förbud. Omge dig med vackra ting, människor och tankar!

När jag var klar med min trasa gillade jag inte hålet i mitten som bara skulle sys ihop enligt mönstret. Valde att virka en liten blomma, stjälk och en upphängningsögla och vips blev trasan vacker som en blomklocka.

Utesäsongen med altanhäng har börjat och jag har den perfekta trasan att torka av utemöblerna med.

Mönster kommer inom kort.

Likes

Comments

Vårsocka

På Järbos hemsida hittar du mönster till denna vårsocka. Jag har gjort en enklare version för tyckte inte att falska flätan kom till sin rätt i detta garn och därför har jag bara stickat en falsk fläta. Det är en enkel beskrivning så testa falsk fläta. På bild ser inte sockan alls snygg ut i sin form men tro det eller ej så sitter den fint på foten. Denna socka har en häl jag aldrig stickat förut men tror att det är den enklaste hälen att sticka. Hälen stickas genom att öka i sidan av hälkappan och när maskantalet är det rätta stickas förkortade varv. Valde att göra masklyftet så att det bildas en hålrad som mönster. Enklare än detta blir det inte med hälen så du som inte stickat sockor förut plocka fram tillbehör och sätt igång. Jag stickade min blåa sockor i Fabel i en härlig ljusblå nyans.


Nu rullar sockhjulet vidare till nya utmaningar. Plockar fram mitt senast köp, ett par ergonomiska långstickor och ett handfärgat garn. Återkommer!

Likes

Comments

Påsksockor

Niina Laitinen har åter en gång gjort en helt underbar mysteriestickning med påsk som tema. En lite kortare socka med 8 dagars mönstermysterium. Niina har roliga mönster att sticka och enkla mönster med en twist. Mudden på dessa sockor är just en mudd med twist. Skoj att lära sig nytt. Jag gillar sockor med mönster på hälarna så jag stickade får på mina istället för enfärgade. Du hittar mönstret till dessa påsksockor på Ravelry.com som ett gratismönster. Stickade i 7-Bröder med 3,5:ans stickor. Eftersom det var hyfsat enkelt mönster med tjockt garn så blev det två par i ett nafs. #taimitarhanpääsiäissukka


Likes

Comments

Summer Grazing

Det är inte lätt att hitta en passlig sockmodell till en blivande pensionärskollega. Vill att sockan skall vara snygg och på något speciellt sätt lite extra speciell =). Nej det var totalstop hur än jag bläddrade i min mönsterskatt. Då tog humorn över och just denna socka Summer Grazing fick det bli. Stickade får även på hälen och ränder på foten för att få med mera lekfullhet. Jag blev nöjd och hoppas sockan värmer frusna fötter kyliga sommarkvällar. Stickade i Drops Fabel av restgarn och mönstret hittar du på Drops hemsida. #summergrazing


Likes

Comments

Blomsocka

En absolut favorit i repris, Blomsockan i mina favoritgarn Drops Delight & Fabel. Härligt mjuka och sköna. Alltid lika skoj då färgmatchningen funkar och du ser att sockorna är ett par.

Likes

Comments