Ljusboll/Lightning ball

Ljuskula/Ljusboll/Valopallo

Äntligen gick startskottet för julkul. Clas Ohlson har återigen överträffat sig själva med att ha fyllt hyllor med julinspiration trots att de inte bytt temat än. Hittade en ljusslinga med småa lampor så rackarns söta. Perfekt till mina ljuskulor virkade av restgarn. Virka två rundlar och virka ihop dem. Ner med allt i ett rejält limbad. Jag blandar lim och vatten i lika stora delar. Peta in en ballong och blås upp den tills det säger stop. Låt torka och gör pyspunka med en nål. Peta in en ljusslinga och voila en underbar dekoration som lyser upp i höstmörkret.Googla Ljusboll och vips dyker hur många mönster upp som helst. Mina julkulor får följa med till jobbet. Alltid lika kul att höra mina kollegers sus och ett nära tinnitusvarning på deras NEJ, inte än, först i december.! Noupp nu kör vi!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Sockor

Höstsocka

Niina Laitinen har nu och då underbara mysteriestickningar på gång och så även denna gång. Hakade på så klart. Med spänning i luften klockan sju på morgonkvisten dyker dagens ledtråd upp i cybervärlden. En långskånksocka i 7-bröder blev resultatet. Om den påminner om en höstsocka vete tusan, med mitt färgval blev det en frostig vintersocka. Detta fantastiska mönster kan du ladda ner gratis på Ravelry. Huhuuu ugglor i mossen!

Likes

Comments

Vantar

Tomtar på loftet

Midnatt råder tyst det är i husen....nånej än är det långt kvar till jul men det är nu det är kul med julkul. Så himla skoj detta maskintovande och nåltovande. Härligt varmt septemberväder så en perfekt eftermiddag att dyka ner i ullkorgen utomhus. Tomtenissarna dekorerar dessa vantar i garnet Tove.

Likes

Comments

Sockor

Tantulltuss-sockan-Pia

Det kom en signerad sockbok på posten av Anna Bergman alias #tantulltussockor och vilken lycka. Mitt senaste inköpta Drops Flora garn passade perfekt till mönstret på alla sätt och vis. Helt underbart mjukt garn att sticka i och drygt. Stickade med 2,5:ans stickor så lite av ett evighetsprojekt. Jag har gjort en egen version av sockan med mönster hela vägen. Häl med förkortade varv är en helt ny teknik för mig men absolut inte svår att sticka. Sockorna passar som en smäck i höstens kängor. 😜


Likes

Comments

Babysockor, Vantar

Tovade tomtar!

Än är det långt till jul men fick lust att tomta till det hela. Det är evigheter sedan jag nåltovat så idag kom ullen och sylvassa nålar med hullingar fram. Vips en tomtedekor på mina maskintovade vantar. Nu njuter vi av det underbara höstvädret lite till innan kylan biter i kinderna.

Likes

Comments

Kransar

Hjärtlig krans!

På försommaren hittade jag en underbar hjärta-krans-stomme på loppis för en liten peng. Först ut är hjärtat fyllt med rönnbär och mossa som förgyller denna underbara höstdag med sina färger.


Likes

Comments

Tovade pioner

Testade att sticka ett par till maskintovade pioner i en ny garnbekantskap. Drops Lima som är en blandning av ull och alpacka. Ett tjockt garn och 5:ans stickor men med facit i hand borde jag tagit 6:ans stickor för ett lite mjukare resultat. Kanske kanske blir det ett par till.

I fredags packade min favvo garnbutik upp Drops nyhet Flora och naturligtvis hängde jag på låset. Men hur tänkte jag här kom hem med ett rosa och lila nystan, nej inte nu igen. Lika förvånad varje gång jag kommer hem med rosa och lila nyanser i garnkassen. Nåja slutprodukten kanske blir riktigt nice.

Likes

Comments

Sockor

Herrgårdsrosor

Trodde att Ohdake-sockan skulle förbli min favorit i ett tidigare inlägg men den favoriten höll inte länge. Nu har jag funnit den ultimata sockan Herrgårdsrosorna av Lumi Karmitsa. Mycket mönster, olika tekniker, dubbel häl och tå och en perfekt passform. Jag är förälskad. Den vita tån och hälen fick ett spetsmönster i blått ovanpå vilket gör sockan mjuk i hälen och värmer frusna tår lite extra. Den blåa färgen är ju så otroligt vacker och i dessa sockor är det vit Fabel och en blåmelerad blå ny nyans för hösten av Fabel. Den ultimata sockan eller....Likes

Comments

Vantar

Pioner

Letade i mina garngömmor och fann vad jag letade efter ett tvåtrådigt ullgarn, Tove. Ju flera par jag stickat och tovat i maskin desto roligare är det. Spänningen då man öppnar maskinluckan och man får svar på frågan om det sket sig eller lyckades. Mönstret är Lumi Karmitsas och jag tycker mina rosa-vita Pioner blev helt ljuvliga och förhoppningsvis värmer de också då höstens kyliga morgnar närmar sig med stormsteg. Tvåtrådiga Tove ullgarn, femmans stickor var ett snabbt projekt.

Likes

Comments

Sockor

Kissimirrit

​Föll pladask då jag hittade detta gulliga kattmönster av Lumi Karmitsa. Har ju stickat kattvantar tidigare så visst måste jag sticka kattsockor också. Du som följt mina tidigare inlägg kan klura ut att de är stickade i Drops Fanel och Delight.i höstens modefärg blått. Underbart mjuka och hållbara. Stickade på 2,75ans stickor så det var lite pillerill men roliga att sticka då mönstret var tydligare än tydligt.

Likes

Comments