Glada Vappen alla!

Valborg är en årlig högtid som firas i Estland, Finland, Lettland, Sverige, Tjeckien, Slovenien och Tyskland.

Munkar, struvor och mjöd hör till liksom majbrasan och grillad korv. Ballonger, serpentiner och skumppa likaså. Välkommen ljuset, våren och värmen!

Jag bjöd denna vackra 1.a-maj på vegans cheescake!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Stickad disktrasa

Denna helt underbara disktrasa är stickad i 100% bomull och det gick åt i princip ett helt nystan på 50gr. Min stickarkompis har inspirerat mig till detta projekt. Hon har stickat sin i ett ljust lingarn och vilken underbar blomma att ge bort i present. Vi tog en tur till garnbutiken och i fyndkorgen fanns massa udda bomullsgarn billigt. Efter mitt garnshoppande i Österbotten sa jag högt att nu köper jag inte ett nystan till innan nyår. Det var helt onödigt tänkt än mindre att jag sa det högt. Det var som att förbjuda lördagsgodis från en liten individ eller en tom fras från bantaren som tänker skippa sockret. Att inte köpa garn är som ett nyårslöfte, helt onödigt. Varför skall morgondagen vara förutbestämd med förbud. Omge dig med vackra ting, människor och tankar!

När jag var klar med min trasa gillade jag inte hålet i mitten som bara skulle sys ihop enligt mönstret. Valde att virka en liten blomma, stjälk och en upphängningsögla och vips blev trasan vacker som en blomklocka.

Utesäsongen med altanhäng har börjat och jag har den perfekta trasan att torka av utemöblerna med.

Mönster kommer inom kort.

Likes

Comments

Vårsocka

På Järbos hemsida hittar du mönster till denna vårsocka. Jag har gjort en enklare version för tyckte inte att falska flätan kom till sin rätt i detta garn och därför har jag bara stickat en falsk fläta. Det är en enkel beskrivning så testa falsk fläta. På bild ser inte sockan alls snygg ut i sin form men tro det eller ej så sitter den fint på foten. Denna socka har en häl jag aldrig stickat förut men tror att det är den enklaste hälen att sticka. Hälen stickas genom att öka i sidan av hälkappan och när maskantalet är det rätta stickas förkortade varv. Valde att göra masklyftet så att det bildas en hålrad som mönster. Enklare än detta blir det inte med hälen så du som inte stickat sockor förut plocka fram tillbehör och sätt igång. Jag stickade min blåa sockor i Fabel i en härlig ljusblå nyans.


Nu rullar sockhjulet vidare till nya utmaningar. Plockar fram mitt senast köp, ett par ergonomiska långstickor och ett handfärgat garn. Återkommer!

Likes

Comments

Påsksockor

Niina Laitinen har åter en gång gjort en helt underbar mysteriestickning med påsk som tema. En lite kortare socka med 8 dagars mönstermysterium. Niina har roliga mönster att sticka och enkla mönster med en twist. Mudden på dessa sockor är just en mudd med twist. Skoj att lära sig nytt. Jag gillar sockor med mönster på hälarna så jag stickade får på mina istället för enfärgade. Du hittar mönstret till dessa påsksockor på Ravelry.com som ett gratismönster. Stickade i 7-Bröder med 3,5:ans stickor. Eftersom det var hyfsat enkelt mönster med tjockt garn så blev det två par i ett nafs. #taimitarhanpääsiäissukka


Likes

Comments

Summer Grazing

Det är inte lätt att hitta en passlig sockmodell till en blivande pensionärskollega. Vill att sockan skall vara snygg och på något speciellt sätt lite extra speciell =). Nej det var totalstop hur än jag bläddrade i min mönsterskatt. Då tog humorn över och just denna socka Summer Grazing fick det bli. Stickade får även på hälen och ränder på foten för att få med mera lekfullhet. Jag blev nöjd och hoppas sockan värmer frusna fötter kyliga sommarkvällar. Stickade i Drops Fabel av restgarn och mönstret hittar du på Drops hemsida. #summergrazing


Likes

Comments

Blomsocka

En absolut favorit i repris, Blomsockan i mina favoritgarn Drops Delight & Fabel. Härligt mjuka och sköna. Alltid lika skoj då färgmatchningen funkar och du ser att sockorna är ett par.

Likes

Comments

Riksåtto

Solen skiner från en klarblå himmel och luften är småkylig. Vinterdäcken smattrar under bilen som skall rulla 500 kilometer norrut. Vad kan gå fel med ett pratglatt hantverkande resesällskap. De snygga damerna i framsätet fastnade två gånger på bild med blixtar och dunder. Lite spänning i vardagen absolut. Baksidan är de dollartecken som svischar förbi då brevet dimper ner i postlådan från finska Poliisi. Nåja utvalda är vi inte eftersom vi har ca 7000 med resenärer som också fastnat på bild denna påsk. En annan skall ju toppa statistiken med dubbelbild.

Riksåtto gaar rakt genom plattlandi men naan avstickare längs vattni kan man ju jöra. He e grymt vakert vid Mäntyluoto tä di ha satsa på vindkraftin. Mytschi stoor steina jär o tär och ein liitin stogo på varje liiti störr plätt. Sku pass bra ti göö liiti tvättmedelsreklaam tä.

Riksåttan är lång och sträcker sig längs Bottniska viken från Åbo 623 km norrut genom några större städer. 400 km norrut kan man göra en avstickare igen och denna gång kommer man till en liten stad Nykarleby och den absolut bästa garnbutiken Atelje Victoria. Ljus moderna garnbutik med personlig betjäning och en frikostig hjälpsamhet som bara finns här. Att hjälpa till med mönster är en självklarhet likaså tips om garnnyheter, sticktekniker och de senaste inom ergonomisk stickning. #ateljevictoria


Likes

Comments

En favorit i repris, Ohdake!

En kollega önskade båtsockor. Hur ser sådana ut? Tunna, slitstarka och pigga färger kanske. Har ett favoritmönster från förra sommaren och det borde passa. Ohdake är ett mönster av Tiina Kaarela och boken där mönstret finns heter Puikkomaisterin sukkakirja. Stickade i Drops Fabel och 2,75:ans stickor så trots enkelt mönster tog det sin tid innan jag fick dessa klara. Där är de nu och hoppas sockan sitter som en smäck på foten.

Likes

Comments

Vårsockor

Nu lägger jag tjocka murriga vinterfärger bakom mig och har köpt hem lite pigga vår- och sommarfärger. Har shoppat i min favvobutik på hemmaplan. Den enda garnaffären som finns här på ön, men med ett alldeles enormt utbud. Det som inte hittas i närbutiken behövs knappast. Att fynda handfärgat ullgarn på svenska sidan har en alldeles egen charm. Jag har ett antal nystan i mina garngömmor vill jag lova.

Hur som haver fastnade mina ögon på en vårsocka på Drops Designs sida och vips nu är de klara. Än är det vinter kvar men våren har anlänt som fotvärmare. Stickade i Drops Fabel. Pigga sockor, klarblå himmel och vårsol så absolut inget att gnälla över!

Likes

Comments

Tantulltuss-sock-mönster!

Hösten 2016 Kom Anna Bergman ut med sin helt underbara sockbok #tantulltussockor och jag har stickat tre par sockmönster ur boken. Att följa ett mönster till punkt och pricka är inget jag kan göra utan måste sätta en egen tvist på sockorna vilket jag även gjort med dessa. Riktigt roligt att sticka dessa sockor. Boken är en riktig sockskatt så har du inte den, kan jag varmt rekommendera att du beställer hem ett exemplar. Mina sockor är stickade i Drops Flora, mjuka sköna sommarsockor.

Det var riktigt roligt att hösten -16 få träffa Anna in real life på symässan. Jag hade full koll på att hon skulle signera sin bok på plats men jag kunde inte vänta utan beställde ett exemplar några veckor innan mässan. Kanske lite sticknördsvarning men det är jag bara stolt över! #tantulltussockor


Likes

Comments