Stickat och Tovat

Marius-tova votter

Mönster till Marius-votter hittar du på Sandnes hemsida under gratismönster. Vantarna är stickade i Sandes Fritidsgarn. Du har kanske läst mitt tidigare inlägg där jag tyckte att Fritidsgarnet kändes så trist men nu är jag totalt förälskad. Har fastnat i Sandesgarnet och 6:ans stickor. Har tovat vantarna i 40 grader på ett snabbt tvättprogram. Garnet reagerar lite olika i de olika färgerna. Det gråa är perfekt efter en maskintvätt medan de vita vantarna krävde två omgångar i maskinen innan de tovade ihop sig. Hjärtavantarna hittade jag inspiration till på en sticksida och gjorde en egen version. Ljuvligt mjuka, sköna och varma. Du behöver två nystan till ett par vantar i vuxenstorlek.

Gott nytt år alla läsare!

Likes

Comments

Liten blir stor

Exakt ett år sedan föddes en underbar liten grabb, Eddie och idag är det party. Har stickat traktorsockor till denna lilla charmör i mjukaste baby merino ull som varken kliar eller sticks på den lilla foten. Maskintvättbara är ju ett till plus i kanten. Hoppas nu bara att de passar och att lillkillens mamma gillar färgvalet. Traktormönstret hittade jag på en sticksida så det är inget eget påfund men själva sockan är egen komponering. En lite längre version och en kortare blev det i bara farten. Brrrum, brrrum.... Grattis Eddie!

Likes

Comments

Mitt tomteland!

Önskar alla mina läsare en Fridfull Jul och ett Fröjdefullt nytt år!


Likes

Comments

Vantar

Tovade vantar!

I december var det dags för dimmission av mina två praktikanter under året. Vi handledare hade äran att delta i denna högtidliga stund som enda inbjudna gäster av Pedagogiksa fakulteten. Det var faktiskt högtidligt med vackra tal, berörda studeranden som äntligen klippt målsnöret och lärare som var rörda till tårar. Tacksam att jag fick ta del av denna stund och stolt över mina två tjejer som jag fått handleda tidigare under året.

Kunde inte komma på en mera passande present än stickade och tovade vantar till dessa två pärlor.

Vantarna stickade i Tove-garnet.

Likes

Comments

Tovade vantar!

Verkar vara inne med att sticka och maskintova vantar just nu eller så är det bara så rackarns roligt att när man väl satt igång kan man inte stoppa. Var på garnshopping med en väninna som köpte Fritidsgarn just till vantar och jag tänkte oj så tråkigt garn. Just så tänkte jag om det alldeles fantastiska garn. En vecka senare står jag framför samma hylla och bara längtar tills jag kommer hem och får sätta igång. Tjockt garn, stora stickor betyder snabbt projekt. Pep i affären att det blir dyra vantar om det faktiskt går tre nystan till ett par. Då rekommenderades jag ett annat garn som är motsvarande men mycket billigare. Den borde jag aldrig gått på. Vantarna med lila mönster är det billigare garnet och mycket hårdare och inte alls ljuvligt mjuka och ulliga som de vita hjärte-vantarna. Man får vad man betalar för .Rekommenderar Sandnes Fritidsgarn vilket ger helt underbart slutresultat. vantarna är maskintovade i 40 graders kortprogram. Mönstret till de lila vantarna hittar du på Sandnes Garn under namnet Marius som ett gratismönster. Du bara måste testa för de är så roliga och snabba att sticka. Köp hem flera olika färger och låt fantasin ta plats.

Likes

Comments

Blå-vitt!

En kollega undrade om jag hade några passliga herrsockor i blått som hon kunde hjälpa tomten med. Nej, det har jag ju inte för att sticka herrsockor har aldrig lockat mera än som ett måste-göra. Det är några veckor kvar så det löser sig sa jag helt spontant. Tack och lov så var det två småfotade herrar och inga skidlöpare. Tänkte att 7 Bröder är ett passligt garn till herrsockor och tacksamt eftersom det går fort att sticka i det garnet och är grymt slitstarkt. Mönsterinspiration hittade jag i Novitas socktidning och på en blogg som bara dök upp i flödet. Egen komponering och korsförstärkt häl. Så nöjd över resultatet och snabb leverans. Hmm den mörkblåa sockan fick godkänt men den ljusblåa var för feminin. Nåh ingen fara än är det några dagar kvar och jag stickade ett par manligare sockor i grått med renar. Så snabb leverans så jag glömde fota dem men grymt snygga blev de! Alltid lika skoj att hjälpa tomtemor!

Likes

Comments

jul

Granrisbocken Knut

Nu äntligen står han där min granrisbock!

Likes

Comments

Sockor

Smaug

I mars i år träffade jag en ung man som direkt fick en plats i mitt hjärta. Han är glad, positiv och ödmjuk. Han är en liten jävul som piskar slöa tanter till den yttersta gränsen. Han kostar många peningar men är värd varenda cent. Minns vårt första möte som igår och min innersta undran om denna unga glop kan och vet något överhuvudtaget. Han kan, han vet och han har magrutor som heter duga. Han har stått vid min sida, tagit mina svordomar och min bannelse över honom som en utomjording. Då jag passerat lathetsgränsen och tänk wau lite kondis har jag och klappat mig på axeln för att vakna till liv av ett rytande, 20 till. Jag har gett järnet. Jag älskar ljudet i salen, det smäller ,och det svettas. Här hälsar man på varandra men önskvärt att man inte är glappkäftig. Vi har alla ett mål som ingen annan vet, vi beundrar varandras kämparglöd i smyg och nya vänskapsband knyts. Jag har känt blodsmak och haft så ont på mest konstiga ställen i kroppen. Vad har jag gjort.? Jag har skaffat mig en PT, den bästa av dem alla.! Den ultimata julklappen till denna unge man är Jenny Alderbrants mönster på vanten Smaug. Svart och rött ett självklart färgval och stickade i Drops Flora. Ett av mina absoluta favoritmönster på vantar. En sak till jag har träffat min favoritdesigner Jenny live men det är en annan story.

Likes

Comments

Enris-krans till jul

Denna tid är en härlig tid. Dags att fixa tomtar,bockar och kransar av både granris och enris. 1:a advent är det idag och jag hade laddat för en utedag bland ris. Hann med nöd och näppe bli klar med min första krans av enris då snökanonen väller in över Kobben. Ja så stormigt att färjorna ej går över Ålands hav just idag då det är min pysseldag. Det betyder att inget ris stannar där jag lagt det och att händerna fryser till is på en mikrominut. Nåja, skam den som ger sig och krans nummer ett är klar prydd med gulle småtomtar i all sin enkelhet. Nu vaknar åter miljöaktivisten till liv inom mig och nedan kommer den årliga predikan. Skövla din egen skog, klipp inte ditt ris från ett träd som skall fortsätta växa. Granen blöder av varje saxklipp. Googla hur länge det tar för mossan att växa åter innan du skrapar berget kalt. Nu blev det sagt i år igen. Kolla upp med markägaren som hugger sin skog eller i det nya bostadsområdet som huggs fram om du får ta lite kvistar av redan nedsågade träd. Gör det, tack! Önskar dig en trevlig tid i advent!

Vinden har mojnat och det blev flera kransar. Otroligt roligt att dekorera kransar och man kan inte ha för mycket små juldekorationer eller hur. Mitt par i tomtar är ett fynd från Syfestivalen.

Likes

Comments

Sockor

Snabb vristsocka

Har tusen och en projekt att ta mig an men eftersom skaparlusten minimeras vid måsteproduktion, väljer jag ett impulsprojekt. Kollar runt på olika stickbloggar och vips dyker detta mönster upp. Sagt och gjort dyker ner i garnkorgen, just det dyker ner för det finns ett antal nystan i min garnkorg. Ljusa färger är ett naturligt val i denna mörka höst. Skoj att sticka, restgarn räckte gott och väl och ett expressprojket. Stickade i 7-Bröder med 4:ans stickor och förresten liknande mönster finns på Drops hemsida under gratismönster.

Likes

Comments