View tracker

About

Som ni kanske märkt ekar det ganska tomt här. Vardagen går i 180 och jag har insett att det inte går att göra allt. Så för att kunna fokusera på ett väldigt viktigt creative task som i princip avgör min höst har jag valt att sätta detta projekt on hold. Sålänge får ni gärna kika in och följa sthlmfoodstories på instagram! Där kommer jag samla massor av tips och recept till alla studenter. Kanske även några glimtar från TV4 och såklart en och annan brunch.


​Puss!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Food & Drinks

Igår mellomyste jag själv. Och för att inte bli ruinerad efter köpt både brieost, godis och breasola fick middagen bli av det enkla slaget. Eller enkel och enkel, på restauranger serveras den ofta som en lyxig förrätt! Det jag pratar om är Råraka! Denna fantastiska potatisrätt som knappt går att misslyckas med.


Du river bara två potatisar och pressar ur vattnet i en handduk eller med hushållspapper. Denna sats potatis ger två styckna rårakor. Smält smör i en stekpanna och smasha i hälften av den rivna potatisen. Tryck ut med en stekspade så mycket som möjligt. Låt steka ca 4 minuter, vänd inte på den innan den är gyllenbrun. Stek på båda sidor och servera sedan med valfritt tillbehör.

​Inget slår crème fraice, rödlök, löjrom och gräslök. Det får det blir nästa gång! Här har ni studentstyle med vad jag hade i kylen att toppa med. Funkar också!

Likes

Comments

View tracker

Food & Drinks

Pannkakor behöver inte bara betyda frukost eller brunch. Idag fick ett gäng plättar bli en lunchbricka efter 45 minuters heat pass på SATS. Det är i 38 graders värme och var så jobbigt denna gång att jag nästan gick ut. Tänkte på belöningen som väntade efter:


Proteinplättar med nutella, banan, hallon och kvarg. Dessa går att göra på så många sätt! Med banan och ägg, med bovetemjöl eller efter ett hederligt pannkaksrecept. Min favorit är mosad banan, ägg och havssalt som steks i kokosolja. Snabbare studentlunch går knappt att få.

Likes

Comments

Food & Drinks

Förra lördagen tog jag en brunch på Strandvägen 1 med Ebba och Tove. Vi är riktigt grymma på mat-dejter. I två års tid sen vi började plugga tillsammans har vi betat av många middagar och frukostar. Det var första gången på Strandvägen 1 men hit kommer vi gärna tillbaka!


Vi tog alla deras amerikanska pannkakor med bär och sirap. Fluffliga och söta med massa färska bär.

​Har ni några fler tips på bra brunch i Stockholm? Hit me!

Likes

Comments

Stories

Älskade fredag. Min favvisdag. Speciellt när den är inplanerad med min syster Ebba och inkluderar spa. Efter jag gjort nytt pass med pappa, som behövde följa med för jag lyckats bli av med både legg och pass kunde lyxfredagen börja. Kan verkligen rekommendera DaySpa om ni vill ha ett spa i stan och inte hela spa-upplevelsen med bubbelbad. Vi tog en timmes massage och sen var fredagsfeelingen på topp.

Ikväll vankas med plockmiddag hos Molly och vi ska äntligen få se hennes lägenhet! Tänk att alla börjar köpa eget nu. Inte konstigt att jag dricker bubbel varje helg. Trevlig fredag på er!

Likes

Comments

Food & Drinks

Det jag älskade med Köpenhamn var att det var så nära till allt. 3 minuter på cykeln sen kunde jag vara hos Anja för filmkväll. Så väl hemma i Stockholm är bland det bästa med min och Jacobs flytt att vi har flera goa grannar runt omkring oss, precis som jag önskat efter hösten! Så idag blev det både lunch och middagsdejt.


Tessan kom över på lunchdejt! Jag hade tvättid och slängde därför ihop en ciabatta men den blev mycket uppskattad ändå. Pesto, mozarella, tomat och kruksallad. En avokado till det och morotsjuice som blivit min nya obsession.

Vi snackade ikapp innan det var dags för mig att åka till TV4 och jobba. Jag har fortfarande upplärning men går på mitt första pass då jag ska sköta allt själv på måndag (hjälp). Så lovar att berätta mer om tjänsten då. När passet var klar gick jag och Jacob över till våra andra grannar för fajitas middag. En annan favorit. Nelly hade gjort massa guacamole så jag var helt klart i min avokado heaven hela dagen. Bättre torsdag kan jag inte ha!

Likes

Comments

Food & Drinks

Jag känner bara att jag måste dela med mig av några utav mina bästa tips från Köpenhamn, Utbytet är slut och så även mina månader där men Köpenhamn kommer alltid ha ett plats i mitt hjärta. Jag vet att Copenhagen Fashion Week börjar snart men om mode inte intresserar skulle jag åka ner till Köpenhamn bara för all god mat som finns där. Vi tar en titt!

Här får du bra utsikt över Köpenhamn: Sticks And Sushi Tivolit som ligger vid Tivoli hotell. Restaurangen ligger på högsta våningen och du kan slå dig ner i deras gungor med en espresso martini och titta ut över Köpenhamn samtidigt. Om du dessutom vill äta middag har de grym sushi och missa inte Edamame bönorna med miso dip.

Här får du bäst brunch: Kødbyen är inte bara en speciell del utan Köpenhamn som fått namnet för att ha varit ett slakthusområde. Ett stenkast bort finns ett av Köpenhamns bästa bruncher på Mad og Kafe. Jag gillar "frukost" brunch och här får du plocka ihop dina egna favoriter.

Här äter du dansk kage: Uppe i Tårnet vid Christiansborgs slott kan du boka afternoon tea och få välja 3 valfria danska kakor som tillbehör. Förutom att gå förbi hela kön som bara vill se på utsikten får du utsikten och dansk fika = win win.

Här dricker du bäst kaffe:Mirabelle i Nørrebro. De har även de bästa mackorna jag någonsin smakat med vispat smör. Perfekt om du har tagit en drink för mycket kvällen innan.

Här dricker du för många drinkar: För cocktails gå till Ruby. För fördrinkar och allsång gå till Zefside.

Här äter du lunch (frukost på danska): Torvehallarna. Hallarna är fyllda med små restauranger och här hittar du alltid något som faller alla i smaken. Un Mercato jobbar min vän Molly på och de har risottobollar som är från en annan värld.

Här går du ej ifrån tomhänt: Magasin är en av Köpenhavns indre bys galleria. Längst ner har de bara mat och det bästa av allt kaffe och flødebollar. Om du är trött på att kolla kläder, åk ner här och ta en paus.

Här dansar du hela natten lång: Börja på PS bar och Grill med passionsfruktsangria. Styr sedan stegen till Sunday för klubb eller Butchers för livligt barhäng.

Det var några av guldkornen. Har egentligen en drös till men vi börjar såhär. I Februari åker jag ner till Köpenhamn med Alice och Anja och då ska vi äntligen besöka Baltzars cavabar som stått på to-do listan hela hösten men aldrig blev av! Mat & dryck är livet som ni kanske märket speciellt när man är i Köpenhamn så ni får inte missa några av ställena nämnda ovan, lova!

Likes

Comments

About

Ny månad och då passar jag på att flytta bloggen hit! Varför är egentligen för att jag har många nya och roliga saker på gång som inte längre händer i Köpenhamn. För er som vem jag är och vad jag gjort i Köpenhamn, tänker jag berätta lite kort vem jag är.


Jag heter Matilda och är 22 år från Stockholm. Jag är precis hemkommen efter ett halvår på Copenhagen Business School. Utbytet gav mig inte bara ett jobb som förstasidesredaktör på TV4 utan även en egen lägenhet! Efter ett halvår ifrån varandra bestämde jag och mina sambo Jacob för att äntligen köpa vår första lägenhet tillsammans. Så nu är jag hemma med nytt jobb, ny lägenhet men samma gamla underbara tjejgäng som jag älskar att laga mat och dricka vin med. Så den vardagen kommer ni få ta del av här! Tillsammans med hittepå recept, tips och var du hittar den bästa avokadomackan i Stockholm. Hoppas ni kommer gilla det!

Likes

Comments