Tja har inte kunnat blogga den här veckan då jag har vart borta där det inte finns nå bra internet...

men det ska inte det här inlägget handla om utan det ska handla om dagens fuckade samhälle där det finns dåligt med kärlek,respekt,humanitet ja listan kan bli lång på vad som fattas!
Men det är uppror i Turkiet, isis i Syrien och Irak,  SD behöver man inte ens gå in på, hat från alla håll och kanter på sociala medier och våld men framför allt våldtäkter!

och det gör så jävla ont i mitt hjärta att det finns så här mycket hat, allt är som en enda stor brasa och det är massa som bara häller på massa bensin! just så är hatet i blandannat sverige, då SD o övriga missnöjda hatar från ett håll och motståndet från ett annat.. missnöjda leder vi nånstans, kommer vi fram till nått bra mer än att hata och förolämpa varandra? NEJ DET GÖR VI INTE, det hjälper inte till nya jobb, det hjälper inte flyktingar, det hjälper inte till ny bostäder, det hjälper inte välfärden och det hjälper inte nån att hata snarare blir allt värre och värre!

men det som gör mäst ont i hjärtart är att en våldtäkt är ett med vardagen och att tjejer o kvinnor blir mer och mer rädd för att gå ensam, att gå ut o träna ensam , att gå hem ifrån krogen själv och att ens möta på en kille/man själv skrämmer ju livet ur dem stackarna och då kan det vara en helt normal kille som vet att nej är ett NEJ!!
Jag blir både förbannad och jävligt ledsen att tjejer ska behöva må dåligt och vara rädd..
jag blir så jävla arg och ledsen att det finns killar eller oj menar råttor som är en jävla f.... eller jah vet inte ens vad jag ska säga om den personen, men du förstör för oss män som kan bete oss, du förstör för kvinnor och tjejer.. du din jävla råtta du förstör för oss alla, döden är fan för milt straff för sånna som dig!!!

Jag har en syster, en mamma, en dotter och nångång i framtiden har jag en fru,
men jag vill inte möta upp dem med sönder rivna kläder med blod, blåmärken och du ditt vidriga as har våldtagit henne.. vill inte behöva ta emot ett samtal från polisen att dem har hittat en kropp och jag måste komma o identifiera kroppen och det är en av dem jag älskar mäst i värden du ditt vidriga as har tagit ifrån mig! Inget av dessa två saker vill jag behöva va med om och ingen ska behöva uppleva nått sånt här! bara för du ditt vidriga as inte kan ta ett nej!! Men de e väll svårt då du tänder på dominans sexualitet! men nej är ett NEJ!!

Och blir förbannad på polisen och domstol eller allt som bestämmer, då dem sympotiserar mer med järningsmannnan än offret!
den skyldige eller om de e fler får fjuttiga 1-4års fängelse om ens det!! och offret.. ni hade lika gärna kunnat sparka och pissa på hon/han/familjen och närstående, men framförallt offret! Det är ett under att nån inte har tagit lagen i egna händer.. Man får ju fan längre straff om man skulle ladda ner en fil!.. pinsamt sverige pinsamt!..

ne nu vart hag för arg! puss och godnatt hörs imorgon!💋 #1love

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tja detta kan va sjukt men har spekulerat om isis, varför gör dem som dem gör? vad vill dem öppnå? och varför?
men nu ska jag berätta vad jag tror vad deras plan är och hur allt kan höra ihop, rätt eller fel de vet jag inte men det är iaf nånting!

isis startade ju inte bara så där utan som allt har det en bakgrund!
isis var ju från början rebeller som slog tillbaka för sitt missnöje mot regimen, som jag skrev om förut. Och rebellerna blev till isis med ett mål jihad(kriga för fred).
men hur kan de ha gått från revbbeler till en enad stor stark styrka? jo för jag har kolla runt och även funnit konspiration bevis med att isis är anknutna till C.I.A som har tränat isis i flera år!
är bara kolla själv finns massa bevis på det!

http://m.youtube.com/results?q=isis%20cia%20conspiracy&sm=1

https://www.google.se/search?site=&source=hp&ei=YcvtVZDxMcuTsgHlibLIDA&q=isis+cia+conspiracy&oq=isis+cia+conzpi&gs_l=mobile-gws-hp.1.0.0i19.3186.17076.0.18875.20.15.4.1.1.0.215.2253.0j13j2.15.0..2..0...1.1.64.mobile-gws-hp..1.19.2209.3.YwNz9RIBoKg

men vad skulle USA vinna på att hjälpa isis? jo för om USA sponsrar isis med pengar och vapen för att kunna slå tbx mot regimen i Syrien och kunna kontrollera större delar av Mellanöstern.
Vad vinner USA på det?? jo då isis kontrollerar allt i Syrien kan USA få del av oljan som finns där och även i övriga mellanöstern!

Men vad är egentligen isis mening med allt detta? Det jag tror är att isis egentligen vill ha det som vilket land som hälst! stark bra ekonomi, ett fungerande samhälle! men mest det jag tror isis vill ha är ett samlad och stark nation där alla ingår i samma lagar, samma valuta, samma tro och samma förutsättningar för en trygg vardag. dem vill ha som ett eget EU! För innan isis kom till så var ju alla som dig och mig, samma drömmar och mål i livet.. Men de levde som alla andra i Mellanöstern dem levde i förtryck!

Det är också därför isis ger sig på kurderna och tvingar andra till att konventet till islam och att förstöra kyrkor och massa annat, för dem vill att alla ska ha samma tro!

men det jag aldrig kommer att förstå varför dem har slaktat oskyldiga barn och kvinnor!

Jag försvarat inte isis men försöker se vad dem har för mål med de dem gör och det klarnar desto mer jag spekulerar, ser från olika perspektiv, försöker finna mig en uppfattning och där ifrån bygga på en lösning för att kunna få ihop alla pusselbitar!
för jag ser att från alla perspektiv från Mellanöstern,Afrika, Asien, Europa och Amerika! men att få till att EU,USA   och Mellanöstern  är det jag hitills funnit en lösning på att få allting att få  ihop så vi kan få fred och lagom lugn och ro!
men lösningen är det jag vill kunna få prata med Sveriges politiker om och hoppas kunna få diskutera med dem!

dela gärna runt och kommentera gärna så vi kan få igång en diskussion på en normal ton! hare bra så länge!

Likes

Comments

Tja har kollat upp lite historia kring just Syrien, de det har gått från bra till ett rent helvete!..

Bakgrunden kan verka lång men väldigt läs värt!

Syrien har styrts av familjen Assads auktoritära regim i 43 år. Först av Hafez al-Assad som tog makten genom en militärkupp 1971, och sedan år 2000 av hans son Bashar al-Assad. Baath-partiet definierar sig som socialistiskt och bygger på idén att förena hela arabvärlden i en union. Syrien är en enpartistat och innan kriget hade regimen inte mött något större motstånd på flera decennier.

Rörelsen Muslimska brödraskapet utmanade staten 1982, men dämpades snabbt. Regimen har efter det inte ifrågasatts av andra interna grupper. Oppositionen har varit helt undertryckt, och den syriska regimen har därför varit bland de mest stabila i regionen. Många förväntade sig demokratiska reformer då Bashar al-Assad tog makten men den ökade öppenheten varade bara en kort stund. Istället koncentrerades makten till färre, varav många hade nära släktband till presidenten. Samtidigt startade regeringen en privatiseringsprocess, som kom dem väl till pass.  

Assad-familjen tillhör en av Syriens många religiösa minoriteter, alawiterna, som är en undergrupp till shia-islam. Den syriska regimen har därför nära band till det shia-muslimska landet Iran, och Hizbollah i Libanon. I Syrien finns även många kristna och kurder. Majoriteten av befolkningen är emellertid sunnimuslimer. Det har länge funnits missnöje bland sunnimuslimerna eftersom alawiter, som står för endast 10 procent av den syriska befolkningen, sitter på de centrala positionerna i regimen och därmed har bättre ekonomisk ställning än många andra syrier.

Assad familjen har suttit vid makten i Syrien sedan Hafez al Assad genomförde en militärkupp 1971. Sedan 2000 är det sonen, Bashir al-Assad

Konflikten börjar

Den arabiska våren nådde Syrien under våren 2011 och resulterade i flera demonstrationer runt om i landet. Protesterna straffades hårt av regimen och detta brutala svar på dittills fredliga demonstrationer fick motståndet att sprida sig. Assad-regimen beslutade då att frigöra extrema jihadister från fängelset. The Daily Telegraph har rapporterat att enligt olika källor, som västerländsk underrättelsetjänst, syriska rebeller och avhoppare från al-Qaida släpptes de extrema jihadisterna för att hjälpa till att omforma det fredliga upproret till ett våldsamt uppror. Detta ledde till att Assad-regimen fick större legitimitet att ta till brutalitet. Assad hade anklagat demonstranterna för att vara sunni-islamistiska terrorister, och hade därmed intresse av att "bevisa" att så var fallet. Konflikten i Syrien kom att utvecklas till ett inbördeskrig under år 2012. 

Samma år etablerade delar av oppositionen ett syriskt nationellt råd (SNC) i Turkiet. SNC krävde att Assad skulle avgå, och att Syrien skulle bli en demokratisk stat. Rådet fick stöd av Fria syriska armén (FSA) vilken grundades för att kämpa mot regimens styrkor. Både vanliga civila människor och människor som hade hoppat av Assads armé blev del av rebellstyrkorna som kämpar mot Assad-regimen. Allt eftersom striderna intensifierades blev situationen på marken mer komplex. Nya oppositionsgrupper bildades, och det rapporterades att även internationella krigare anknutna till al-Qaida kom till landet för att bekämpa regimen. Samtidigt rapporterades det om alltmer brutala ageranden från den syriska regimen.

Konflikten visade sig som strider mellan armén och oppositionen om specifika städer och stadsdelar. Bristen på journalister och internationell närvaro har gjort det svårt för omvärlden att få tillförlitlig information om exakt vad som hänt i landet.

April 2011. Folk samlas i staden Nawa, nära Deraa, i en av de första demonstrationerna mot regimen.

Det stora politiska spelet

Syrien har en strategisk betydelse för många länder - både i Mellanöstern och i övriga världen. Därför har både regimen och oppositionen aktivt stöd från andra stater. Även religiösa skillnader mellan länder som är sunni och shia spelar in i konflikten.

Utöver sina nära band med Iran och Hizbollah i Libanon, få Assad-regimen ekonomiskt och politiskt stöd från Ryssland. Syrien är Rysslands enda kvarvarande allierade i Mellanöstern, och här ligger Rysslands enda militärbas i Medelhavet. Ryssland har dock inte stött internationella interventioner i konflikten. Kina har i likhet med Ryssland lagt in sitt veto mot FN-resolutioner, men haft en mindre framträdande roll.

Oppositionen är i sin tur stöttad av en stor del av det internationella samfundet, med USA i spetsen. Syriens allians med Iran hotar amerikanska intressen vilket lett till en spänd relation. Sunni-muslimska länder som Saudiarabien, Turkiet och Qatar stöder oppositionen politiskt, medan Saudiarabien och Qatar stödjer med vapen. 

Konflikten sprider sig

Syriens grannländer Libanon och Turkiet har starkt påverkats av konflikten i Syrien. Förhållandet till Syrien har länge varit en viktig fråga i libanesisk politik, och både bombningar och väpnade sammandrabbningar har ägt rum i Libanon till följd av den syriska konflikten. Det har även upprepade gånger rapporterats om skjutningar i gränsområdena mellan de två länderna. Situationen i landet har sedan tidigare varit spänd, och många har fruktat att Syrien-konflikten skulle leda Libanon in i ett nytt inbördeskrig.

Splittrad opposition

En av de största utmaningarna för den syriska oppositionen har ansetts vara att framstå som tillräckligt organiserad och samlad för att utgöra ett alternativ till Assad-regimen. Landets religiösa och etniska minoriteter har haft det bra under Assads styre, och fruktar vad som kan hända om regimen faller sönder. Den alawiske befolkningen fruktar till exempel hämndattacker om de förlorar det skydd de haft från regimen medan den kristna minoriteten fruktar att Syrien ska gå in i en mer rigorös islamistisk riktning om regimen faller.

Bashar al-Assad har framställt sig som en landsfader och garant för den politiska stabiliteten i landet.

Kritisk humanitär situationEn granskningskommitté från FN har visat att syriska säkerhetsstyrkor begått brott mot mänskligheten så som massakrer, kidnappningar, tortyr, våldtäkter och mord på civila. Även oppositionen har tagit människor (sympatisörer till regimen) till fånga och anklagas av FN kommittén för sporadiska avrättningar.Kriget har lett till att 2,8 miljoner syrier flytt till grannländerna Jordanien, Libanon, Turkiet och Irak, medan 6,5 miljoner är internt fördrivna flyktingar inom Syrien. Av en befolkning på omkring 21 miljoner har alltså nästan hälften tvingats lämna sina hem.Den humanitära situationen för civilbefolkningen är mycket kritisk, och FN uppskattar att 9,3 miljoner människor behöver humanitär hjälp.I juni 2013 passerade dödssiffran 100 000 enligt FN, och efter det har situationen blivit så komplex att FN slutat publicera nya siffror om antalet dödsoffer. Aktivistorganisationen Syrian Observatory for Human Rightsrapporterade år 2014 att minst 160 000 dödats.Tiotusentals människor har fängslats, och det rapporteras att tortyr är vanligt förekommande i fängelserna.
 

 Den senaste utvecklingen

Kampen över områdena fortsätter stadigt med Assad-regimen som kontrollerar vissa områden medan rebellerna kontrollerar andra. Från 2013 har det hävdats att Hizbollah börjat delta i konflikten på den syriska arméns sida. Den jihadistiska gruppen islamiska staten (IS) och andra islamistiska grupper har fått starkare ställning i hela inbördeskriget. IS är känt för att ha många utländska soldater, däribland norrmän.

Kemiska vapen

Innan konflikten började hade Syrien ett av de största lagrena i världen av kemiska vapen som senapsgas och sarin. År 2013 började det komma rapporter om att kemiska vapen använts mot civila och den 21 augusti 2013 avfyrades raketer fyllda med sarin i flera av förorterna till Damaskus. Mellan 300 och 1430 människor dödades. Oppositionen och flera västländer menar på att det bara kunde ha genomförts en sådan attack av de syriska regeringsstyrkorna, medan Assad istället hävdar att det var oppositionsstyrkorna. Efter internationella påtryckningar, gick han dock med på att ansluta sig till FN-konventionen mot kemiska vapen och lovade att göra sig av med landets alla kemiska vapen. I slutet av april 2014 meddelande organisationen OPCW att 92,5% av Syriens kemiska vapen hade transporterats ut ur landet för att förstöras.

FN:s roll i konflikten

FN:s säkerhetsråd har varit som förlamat i den syriska konflikten. Ryssland och Kina har tre gånger lagt in sitt veto mot förslag till en resolution om krav på att stoppa våldet. I maj 2014 lade de in sitt veto mot ett förslag om att vända sig till Internationella brottmålsdomstolen (ICC) för att undersöka situationen i Syrien. Med ingripandet i Libyen färskt i minnet har Ryssland och Kina motsatt sig FN:s vilja att blanda sig i inre angelägenheter Syrien, och utan en resolution i säkerhetsrådet har FN inte kunnat påverka konflikten särskilt mycket. Det enda rådet har enats om är en resolution som kräver att stater som är parter i konflikten släpper in hjälp till civilbefolkningen.

När Kofi Annan utsågs till FN:s och Arabförbundets särskilda sändebud, hoppades många att han kunde förhandla fram ett fredsavtal. Parterna kom i våren 2012 överens om en fredsplan som innehöll sex objekt varav den första punkten var ett eldupphör. Vapenvilan varade dock bara en kort tid, och planen efterföljdes aldrig. Kofi Annan avgick som särskild representant i augusti 2012, och ersattes av Lakhmi Brahimi. Bristen på framsteg i fredsförhandlingarna innebar dock att han också avgick våren 2014.

I april 2012 skickade FN en observationsstyrka (UNSMIS) till Syrien för att övervaka Kofi Annans sexpunktsplan. UNSMIS hjälpte till att dokumentera några av massakrerna i landet, men bestod endast av 300 soldater och kämpade därför med att täcka hela Syrien. Mandatperioden förlängdes inte när det löpte ut i augusti 2012 på grund av de ökade oroligheterna och det upptrappade våldet, och UNSMIS blev avvecklat.

I augusti 2013 fick FN en grupp vapeninspektörer på plats i Syrien. Gruppen bestod huvudsakligen av experter från Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW), och deras uppdrag var att undersöka om kemiska vapen och farliga gaser använts. De hade dock bara tillgång till vissa områden och behövde de syriska myndigheternas tillstånd för att undersöka alla attackplatser. Även efter FN-observatörerna anlände i landet har raketattackerna fortsatt.

(Source: Uppsala Conflict Database, International Crisis Group, un.org, UNHCR, NATO
Source: Uppsala Conflict Database, International Crisis Group, un.org, UNHCR, NATO, WhatsinBlue.org, The Daily Telegraph, Aftenposten Innsikt.)

Och förutom regimen så ska dessa stackar cevila behöva också känna på isis Teror!
Men frågan är ju varför gör inte stora USA nånting ?
för de jag tror är att USA har stort finger med i spelet då dem gynnar isis med nått och vad jag tror dem ger isis istället för att utplåna dem. Jag tror USA ger dem pengar och vapen! för att isis ska kunna avsätta regimen och kunna kontrollera hela Syrien och på så sätt sälja olja till USA! Men detta är en vild hypotes från hur vad jag tror. Men jag börjar genom skåda USA och de landet är inte så jävla bra, snälla och hjälpsamma hjältar som alla tror, för dem har ju gått in i alla problem i Mellanöstern där det har vart problem! USA världens hjältar tror fan i te det, snarare största skurken  av dem alla!

Men åter till Sveriges poletik problem, jo vad kan de vara ? jo SD och deras anhängare, som inte är humanistisk som hellre vill hjälpa på plats men utanför EU men helst vill dem nog inte hjälpa alls. För dem ser inte skillnaden på ut och insidan på en människa, dem ser bara de yttre, han är svart han är terrorist och är här för att våldta och leva lyxliv på våra skattepengar! Ne SD det tror jag inte dem är här för, dem är här för att deras hemland inte går att bo i längre!
Men förutom att SDs politiker är sjuk i huvudet så är dem som röstar på dem ännu sjukare i huvudet! det är ju bara att kolla på Aftonbladets Facebook sida och det står nått om imvandring eller flyktingar ser man att 90% av alla som har kommenterat där är rent sagt rasister , oj förlåt dem blir ju stolt då jag kallar dem rasister, jag kallar dem omänsklig och hjärtlösa!
Då dem önskar livet ur andra människor till och med barn, barn som är oskyldiga! dem valde inte de här livet,deras hudfärg, vilket land dem föddes i och de dem inte valde var att bli hatat för nått dem är. Men en sak har dem som alla mänskliga har dem har ett hjärta, dem har drömmar och dem är din och min framtid!

För dessa flyktingar valde inte det här dem blev tvungen till det och vissa länder väljer att stänga ute dessa stackare och hade SD fått bestämma så hade väll sverige nog också gjort det... då må vara global uppvärmningen men världen har aldrig känts så här kall på väldigt länge!

Men vi ka  väll vända på det tänk om det var vi som var tvungen att fly och det var våra barn som drunknade ute i havet, hur hade vi velat bli bemött???

Hoppas du har läst just detta kommer lägga upp nytt om politiskt troligtvis imorgon redan!
dela gärna vidare eller kasta fram en kommentar så hörs vi! #1love

Likes

Comments

tja tänkte tala ut lite!
känns förjävligt att människor som flyr från sitt land, sitt hem! Dem Måste fly över farligt hav då landet är farligare att va på! Att män och kvinnor men framförallt barn får sätta livet till för att förhoppningsvis kunna ta sig till ett tryggare land! Men alla över lever inte och det gör så jävla ont i mitt hjärta då jag ser barn har drunknat, att dem inte togs i liv till ett säkrareland, det gör riktigt jävla ont inom mig då jag själv har en dotter på bara 4år det hade lika gärna kunnat va hon som hade flutit i land tsm med dem andra barnen! Men hon har ju tur hon föddes i ett säkert land!
Men det känns så jävla orättvist att alla inte har det lika bra, det känns så jävla orättvist att vissa föds i ett land där krig är deras vardag att dem är tvungen att fly med livet som insats och att det är inte säkert att alla överlever färden! Att krig o hat får finnas och att ingen vill sätta stop för det, men det är väll för att nån tjänar på nån annans elände, men vissa måste ju ha ett hjärta av is då de värst drabbade här är ju oskyldiga barn och deras familjer!..
Så vill säga förlåt för: att ni inte finns mer, att ni har behövt uppleva krig och inte kunna vara barn, att inget annat land bryr sig om er förs det är försent, att ni måste lämna allt för att ni inte kan bo kvar i ert land som ni kallade hem! Men hoppas ni har det bra där ni är, ni behöver inte fly eller va rädda nå mer och den här låten är just för er ni vackra änglar💜🌷

Likes

Comments

Tja har skaffat en ny blogg då jag inte kommer in på min gammla hehe!
Men ska blogga mer nu än vad jag gjorde förut! 😊 hade så länge

Likes

Comments