​På dagens lektion började jag försöka måla pop-art. Nu när jag börjat fylla i allting så ser jag t.ex att jag har gjort alldeles för stora ögon och ganska för stor käke på mannen.

Det är väldigt svårt att försöka måla denna bilden till pop-art när det nästan inte finns några skuggor i original bilden. Jag måste försöka tänka själv vartifrån ljuset kommer, och vart skuggorna lägger sig i deras ansikten.

Jag är inte riktigt nöjd, eftersom att det är för stora ögon osv som jag nämnde innan. Det är också min första gång som jag testar på pop-art, så jag tänker att jag får vara lite snällare mot mig själv och tänka och se vad jag kan göra bättre, som jag gör nu. Jag ändå att det är kul att utmanas i konst!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Förra veckans lektion bestämde jag mig för att måla över en helt ny vit grund med akrylfärgen, då jag innan hade målat en grönfärgad bakgrund med klängväxter.

Så på den lektionen började jag med att måla över bakgrunden till en ny bakgrund redbara vit färg, och sedan påbörjade jag att göra grunderna till mina förebilder, som sedan ska målas med pop-art stil (svart och vita färger).

Det var från början lite klurigt att få upp förebildernas ansikten på den mycket större tavlan, eftersom bilden som jag hade skrivit ut på mina förebilder blev så liten. Men jag gjorde så att jag bara kollade på bilden och försökte få över den så bra som möjligt till tavlan, med hjälp av att använda mina ögon väldigt mycket. Hyfsat svårt får jag väl säga.

Likes

Comments

Vad har jag gjort under dagens lektion?

- Idag har jag fått lära mig lite om konsthistoria. Hur konsten har förändrats genom åren, och vilka "trender" som har funnits bland åren i konstvärlden (sätt att måla på/olika stilar). Jag har också börjat skissa på ett arbete som jag ska få färdigt vecka 46.

Hur gjorde jag?

- Jag har antecknat lite olika konstnärs stilar, för att sedan se hur jag vill ha mitt slutgiltiga resultat.

Varför gjorde jag detta?

- Därför det är bra att samla på sig lite olika stilar så man får fram olika idéer i huvudet hur man kan göra, eller utveckla sin målning.

Vad fick det för resultat?

- Jag ska måla en eller flera förebilder, och då väljer jag att måla mina föräldrar, eftersom dem är mina största förebilder i livet. Jag har också tänkt mig att det ska vara en häftig, rolig och vacker bakgrund. Lite blommor, växter tillsammans med en häftig tapet, så att det blir lite "gammaldags" målning samtidigt som den är modern.

Likes

Comments