Jag har skrivit i ett tidigare inlägg om jag skulle börja på högskola eller inte.. samt i det inlägget berättade jag för er att jag var tvungen att läsa upp ett ämne och med det sagt så har jag sökt in till det ämnet och börjar plugga imorgon - ämnet är naturkunskap 1b. Jag har dock börjat redan idag i och med det är distans utbildning så gör man allt på datorn.
Jag älskar att plugga, läsa och allt vad det innebär när det är ett ämne jag är intresserad utav, vilket jag tyvärr inte är utav just detta ämnet. Men jag får tänka positivt och göra mitt bästa. Har en sambo som är väldigt duktig på naturkunskap så behöver jag hjälp finns han där.

Imorse när jag skulle börja läsa så valde jag att tända ljus i lägenheten och även tända granen och det var så skönt att sitta och plugga i den miljön.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det har hänt mycket den senaste veckan, då jag inte varit här inne och skrivit.
Jag har haft ont i mitt knä nästan hela fotbollssäsongen och har det fortfarande från och till, så jag var i Malmö den 1 oktober och gjorde magnetröntgen och sedan nu i tisdags var jag hos ortopeden här i Helsingborg och läkaren klämde och kände och drog och hade sig. Jag har inget skadat i mitt knä men jag har tydligen vätska bakom bakre korsbanden och där av förmodligen orsaken till att jag får ont emellanåt. Läkaren sa att han skulle tala med sin kollega och överläkare och återkomma vad vi ska göra. Han ringde i torsdags och meddelade att de hade satt sig ner och tittat på bilderna och tagit ett beslut att i och med jag haft ont i snart över ett halvår så tyckte dom att vi skulle göra en titthålsoperation för att kolla så allt ser bra ut inne i knäet så dom inte missar något. Jag blev nervös när jag tog beslutet att det var bäst att göra titthålsoperationen, men jag får tänka positivt att förmodligen kan dom göra något åt min smärta.

Det jag tycker är jobbigast när jag väl får smärtan är att jag känner mig begränsad inom mitt yrke som barnskötare i förskolan med barn i åldrarna 1-3. Där är jag ofta nere på golvet, sitter och böjer mina knä för att komma ner i deras nivå och ibland klarar inte mitt knä av det och då blir jag frustrerad.

På tal om en söndag i min smak så har denna söndagen verkligen varit det. (Förutom att min sambo är mega sjuk) Han har feber, lite ont i halsen, han fryser och svettas samtidigt typ. Hatar att se honom så dålig. Jag känner mig så maktlös. Men som sagt, en söndag helt i min smak har inneburit att jag har städat här hemma och när jag ändå städade så tänkte jag "vafan, jag kan ju julpynta" och sagt och gjort. SÅ MYSIGT! Älskar verkligen julen. Sen har jag och min svärfar bytt till vinterdäck på två bilar och ett hästsläp. Efter att vi va ute i kylan och bytte däcken så gick jag sedan in och tog mig en lång varm dusch och därefter bakade jag pepparkakor.
Så, som sagt - en söndag helt i min smak!

Likes

Comments

Nu sitter jag och pappa på tåget påväg hem igen efter två intensiva dagar i Stockholm på mässan. Det har varit två dagar med mycket information och många nya människor som man fått lära känna. Det som har varit ett extra plus är såklart att jag fått spendera dessa dagarna med min pappa.

Det jag tycker mindre om när jag är iväg eller så är att jag saknar J så fruktansvärt mycket så fort jag inte sover bredvid honom. Det är bra att vara ifrån varandra såklart. Men vi har typ sovit ifrån varandra max 10 dagar under dessa 5 åren vi levt ihop. Älskar varje sekund jag får spendera tillsammans med honom. Att somna vid hans sida och även vakna upp vid hans sida är det absolut bästa jag vet.

  • 433 Readers

Likes

Comments

Just nu i skrivande stund sitter jag på tåget påväg till Stockholm med min pappa.
Vi ska gå på Direkten mässa på Globe hotel. Mysigt att åka upp med honom och få spendera tid bara han och jag. Min pappa har alltid funnits för mig och alltid ställt upp för mig i alla lägen.
Vi åkte tidigt imorse och vi åker sedan hem imorgon eftermiddag.

Likes

Comments

Som rubriken låter så var jag och J på ljusfest på Sofiero förra lördagen. Det var så otroligt mycket folk där och det var super fint och mysigt. Vi gick hela rundan och njöt av varandras närvaro. När vi hade gått en liten sväng gick vi inom ett litet hus som låg där inne där man kunde köpa lite blandade saker samt varm choklad och vi köpte såklart varm choklad och tog det med oss när vi gick runt igen. Så mysigt att gå rundor med en varm choklad i handen när kylan är framme.

Likes

Comments

Som rubriken låter, dagarna bara flyger förbi och snart är oktober månad förbi.. hur sjukt är inte det?! Jag och min älskling längtade till början av oktober för då skulle vi på semester och nu är snart hela månaden förbi.
Helt sjukt.

Idag slutade jag tidigt på jobb, åkte och gjorde vid mina naglar och åkte sedan direkt hem och la mig i sängen och tittade på film. Det tog inte lång stund innan jag somnade. Som tur är har jag inga som helst problem att somna på kvällen om jag somnat en stund mitt på dagen. Skönt!

Nu i skrivande stund sitter jag med träningskläderna på och är redo att bege mig till innebandy träningen. Jag är fortfarande förkyld, men känner att det är en förkylning jag kan träna med. Ska bli otroligt skönt att komma igång med träningen igen.

Just nu har jag en massa bilder från semestern - titta denna utsikten, magiskt!

Likes

Comments

Usch och fy.. Jag har oftare och oftare en klump i magen när jag tänker på om jag ska läsa vidare eller inte. Jag jobbar som barnskötare nu och jag har fast tjänst och så, men min lön är ju bedrövlig för det arbetet jag håller på med och det finns inget annat sätt att få upp den förutom en förskollärarutbildning.. Jag älskar verkligen att jobba med barn och jag känner att jag själv utvecklas varje dag som person. Jag vill verkligen fortsätta med det men jag vill ju ha en bra lön så att jag kan må bra i framtiden, köpa hus, skaffa barn och ja allt däremellan. Jag har en helt okej lön nu också, men den är absolut inte okej för det arbetet man gör dag in och dag ut.
ALLA jag arbetat med under dessa fem åren tycker jag ska läsa vidare, en del tycker till förskollärare, en del till grundskollärare och en del till polis. Jag har massvis med folk runt om mig som tror på mig och det gör mig så otroligt glad. Samtidigt gör det att jag får en liten press på mig och det gillar jag verkligen inte. Ska jag läsa vidare ska jag göra det för min egen skull och jag ska själv vilja göra det till 110 %. Jag ger mig inte in i något jag inte tänker göra helhjärtat. Därför går jag varje dag och tänker på vad jag ska göra och vad jag vill göra. Det som motiverar mig är såklart lönen, lönen är verkligen mumma som nyexaminerad förskollärare och att jag har jobb resten av mitt liv. Det som får mig att va kluven är att jag hatar verkligen att plugga, jag har aldrig haft lätt för skolan och sånt. Dock säger alla att högskolan inte är samma sak och att dom tror jag kommer älska det. Jag får ta mig en funderare och tänka. Jag behöver dock läsa upp naturkunskap för att kunna komma in på förskollärarutbildningen, så det har jag faktiskt tagit tag i och ska skicka iväg papper så småningom.


Här kommer en bild från semestern - jag vill åka tillbaka och njuta av sol och värme.

Likes

Comments

Vi kom hem från Gran Canaria i onsdagskväll, snart en hel vecka. Gud vad fort det går..
Som tack har både jag och min sambo såklart fått en dunder förkylning. Jag brukar aldrig bli sjuk med feber eller så efter jag opererade bort mina halsmandlar när jag var ca 15 år.. Dock kan jag bli förkyld, men denna förkylningen har varit den värsta jag haft på länge, väldigt länge.
Huvudet är så otroligt tungt, nätterna sover jag absolut inte bra på som jag brukar göra, jobbdagarna blir otroligt mycket längre när man går med en sån här förkylning..
(jag är inte den som är hemma för en förkylning. Jag går nästan alltid till jobb. Jag ska va magsjuk om jag ska vara hemma från jobb)

Just nu sitter jag och min älskling och tittar på TV och bara har en mysigt tisdagskväll tillsammans. Efter jobb idag körde vi inom affären och storhandlade. Det är skönt att storhandla tillsammans tycker jag, samtidigt som det kan vara skönt att gå rundor i sin egna värld och handla.

Likes

Comments

Jag vet faktiskt inte vart jag ska börja med att skriva.. När jag bara läser min överskrift jag valt så blir jag helt tårögd, får ont i magen och jag får en allmänt besvikelsekänsla som susar igenom hela kroppen. Jag kommer ta med mig detta fotbollsåret i många år. Det har satt ett stort avtryck i mitt liv både på det positiva sättet samt det negativa.

Positiva: Det finns så otroligt fina människor som jag spelar fotboll tillsammans med. Som jag lärt känna genom denna fantastiska sport. Vi delar både glädje och sorg tillsammans och fast än vi har haft så otroligt tungt detta året så tar vi oss till träningarna fast än vi bara är typ 4-8 pers på träningarna. Vi skrattar tillsammans, vi försöker göra det bästa av varje situation, vi kämpar och sliter tillsammans och slutar aldrig peppa varandra. Vi tränar tre gånger i veckan plus en match på helgen. Detta året har lyft mig som spelare på det psykiska planet något så otroligt mycket.

Negativa: Folk slutar för dom blir bänkade?! Alla har varit i den situationen där man fått spela med b-laget eller u-laget för att visa att man ska starta med a-laget. Man kämpar och sliter varje träning för att visa tränarna det där lilla extra - alla har varit där. Men vissa tror att man bara kan komma till ett lag, ställa in fotbollsskorna och tro att allt löser sig om jag är bra. Men det är division ett vi spelar och man kan inte ”bara” vara bra. Det kräver så mycket mer än att vara bra på fotboll. Du behöver så mycket mer som fotbollspelare än att kunna springa och sparka på en boll. Sen slutar folk mitt i en säsong när det är fem matcher kvar för att man tappat motivationen.. Vem fan har motivationen när man förlorat 12 matcher, vunnit 3 och spelat lika 3?! Hmm, tror ingen har motivationen egentligen.. Men spelar man i ett lag så spelar man färdigt säsongen och gör allt man kan för laget. Laget före jaget, men tyvärr är det inte alla som tänker så.. Vilket jag trodde man gjorde när man valde att spela en lagsport.
Spela schack eller något annat där det kvittar om du tappar motivationen mitt i säsongen för det blir bara du själv som blir drabbad. MEN GÖR DET FÖR FAN INTE NÄR DU SPELAR I ETT LAG!!

Nu när fotbollen är slut, vi trilla ur divison ett och jag vet inte vad jag ska göra med min fotboll så går hjärnan i högvarv.. Har beslutsångest. Haft några lag som hört av sig till mig i slutet av säsongen, men då låg allt mitt fokus på att föröka göra det bästa för laget och då ville jag inte ens tänka på något annat. Nu är dock tankarna på innebandyn och jag hoppas att en paus från fotbollen kan få mig att sakna det, för jag tror inte jag kommer kunna sluta spela fotboll.. Har haft det i mitt liv i 21 år och jag vill inte sluta med att åka ur en divison.. Vi får se vad mitt beslut blir.. Ska jag byta lag? Ska jag lägga skorna på hyllan? Ska jag fortsätta i Stattena? Jag vet ingenting än. Vi får helt enkelt se under hösten och vintern då jag lirar innebandy och så får vi hålla tummarna att jag får glädjen och kärleken tillbaka för fotbollen. Eller ja, kärleken kommer alltid finnas för fotbollen, men kärleken att vilja spela fotboll igen.

Likes

Comments