Hej på er!

I lördags var det något slag av zombie event här i Fuengirola. Några människor anmälde sig till att vara ”survivors” vilket var människor som skulle överleva från zombisarna. Dem fick en karta med massa uppdrag som dem skulle göra på olika platser samtidigt som de blev jagade av zombies. Vissa människor anmälde sig till att bara zombies och klädde ut sig riktigt bra. För att vara med i eventet kostade det pengar men det var fritt fram för allmänheten att kolla på.

Jag och mina kompisar var ute för att kolla på detta och vi såg zombisar kasta sig över människorna som försökte överleva hahhaa. När en zombie låg över en människa var människan död och ute ur spelet. Vi gick till en lekplats där massa zombies va och vissa trodde att vi var med i spelet och jagade oss och försökte ta oss Hahhaha. Lite läskigt va det. Lite som att vara med i The walking dead.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

I lördags hade jag min första humhum resa med skolan. Här på skolan måste alla gäststudenter läsa en kurs som heter humhum där det går ut på att vi ska lära känna den spanska kulturen på djupet. Första resan blev till Ronda. En liten fin by uppe i bergen med fin natur och fina sevärdheter. Det tog ca 2 timmar att åka dit från Fuengirola och när vi kom fram satte vi oss på ett mysigt café där skolan bjöd på churros och något varmt att dricka. Efter mat i magen började våran stadsvandring i byn.

Bilderna ovanför är från en utsiktsplats där man kunde se över bergen. Efter en stund av vacker utsikt gick vi vidare till en tjurfäktningsarena.
Stor fin arena som är den populäraste i Spanien. Nu används den bara vid speciella firanden. Efter en stund på arenan gick vi till kyrkotorget i byn och kollade hur det såg ut där. När vi kom dit fick vi 2 timmar på oss att gå runt i byn själva och titta på vad vi ville innan vi skulle samlas och åka hem till Fuengirola igen.
Det var en jättemysig dag med fina människor och det var verkligen skönt att åka till en annan plats utanför Fuengirola.


Ha det bra så hörs vi snart!

Likes

Comments

Hej på er!

Tänkte skriva lite om ferian som va 6-12 oktober. Under dessa sex dagar firar man ett helgon här i Fuengirola. Detta firas med mat, musik, tivoli, godis, kvinnor och små flickor klär sig i speciella klänningar, männen och små pojkar är uppklädda mm.

Jag var där nästan varje dag eftersom jag bor 1 minut ifrån allt. Det höll på hela natten och vilket va lite jobbigt eftersom jag knappt kunde sova med tanke på allt skrik från attraktionerna och den höga musiken som spelades.

Fyrverkerier sköts upp en dag och längst bort på ferian fanns det olika lokaler där folk var och dansade ex. salsa eller lyssnade på olika band som spelade. Under ferian åt jag spanska churros för första gången här i Spanien, vilket va jättegott. Jag och Emma delade på en portion som va väldigt stor så man mådde ganska illa efteråt hahah.

Veckan var väldigt rolig. Alla hade längtat efter att ferian skulle dra igång eftersom lärarna och de bofasta eleverna pratat mycket om det. Nästa feria är på våren och det ska blir kul att se vad den har att erbjuda. På lördag gör vi vår första humhum resa till Ronda vilket ska bli riktigt kul.

Ha det bra så hörs vi!

Likes

Comments

Hej på er!

Igår var jag på min första salsa lektion. Det var så roligt, men väldigt svårt och svettigt :). Lektionerna håll på skolan av två salsalärare som kommer och håller i dem. Det är inte bara elever från skolan som är välkomna att dansa utan bofasta spanjorer är också välkomna. Tycker verkligen att alla borde testa på salsa någon gång i livet för det är verkligen jättekul.

Efter salsan stannade jag och några kompisar kvar på skolgården och lirare fotboll en stund. Vi hade helt glömt av att skolan stänger 19.00 så när vi skulle gå hem så var dörren och grindarna låsta vilket gjorde att vi inte kom ut. Vi hade tur att städerskorna var kvar i skolan så dem kunde låsa upp så vi kom ut, annars hade vi varit kvar på skolan haha.

Idag var jag och Anjan och volontärarbetade hos en organisation som heter PAD. PAD tar in hemlösa hundar som man sedan kan adoptera. När vi kom in till gården så började alla hundar att skälla och ville få våran uppmärksamhet. Vi valde först att gå ut med hundarna i mitten och sedan gick vi ut med två andra hundar (den längst ner i vänstra hörnet). Detta var en väldigt rolig upplevelser och jag kommer att fortsätta gå dit och ta hand om hundarna. När vi sedan skulle gå hem så började alla hundar att skälla och gny vilket skar in i hjärtat, ville bara släppa ut dem ur sina grindar och ta med alla hundar hem och ta hand om dem. Nu till helgen väntar Ferian något alla längtar efter, mer om det kommer i ett annat inlägg :).

Ta hand om er. Kram!

Likes

Comments

Hej alla!

Idag har varit en väldigt seg dag. Varit hemma i stort sätt hela dagen och latat mig och pluggat. Klockan tre drog jag och några andra till svenska kyrkan där det va gymnasiehäng för elever på svenska skolan. Först tänkte jag inte gå men när jag fick reda på att vi skulle baka kanelbullar så vaknade jag till och slet mig ur soffan och gick. Jag mötte upp några kompisar på Ferian och sedan gick vi dit tillsammans.

Jag, Emma och Amanda skulle baka en sats tillsammans och hade stått där och kämpat med degen ett bra tag men när vi trodde att degen jäst klart så hade den inte jäst så vi gjorde några andra bullar och gjorde en ny sats med kanelbullar. Total blev det 42 kanelbullar och typ 25 av dem andra bullarna, så vi hade ju ganska många att äta upp hahah. Kanelbullarna fick vi med i en påse som jag sedan gav till min värdfamilj.

Det är ganska kul att svenska kyrkan har tillfällen där man kan gå dit och göra en rolig grej gemensamt med andra elever. Ett plus var att vi skulle baka kanelbullar eftersom jag börjar sakna den svenska maten och godsakerna. Måste nog dra till IKEA en dag och äta svenska köttbullar med mos haha.

Kram.

Likes

Comments

Hej alla!

I fredags 22/9 åkte hela gymnasiet till El Chorro på friluftsdag. Dagen började med att gå upp 7.30 och gå till mötesplatsen där bussarna skulle hämta oss 8.30. Alla blev indelade i 8 grupper där alla klasser från 1-3 blev blandade och syftet var att vi skulle lära känna andra elever från dem andra klasserna. Jag hamnade i grupp 4 där jag skulle börja med att vandra i bergen runt sjön.

Efter en stunds vandring gick vi tillbaka till de andra grupperna som gjorde aktiviteter. Det var inte riktigt dags för lunch än så dem som kom tillbaka från vandringen hade en stund på sig att bada i sjön. När det började närma sig lunch valde jag och Emma att gå utan skor till platsen där bussarna lämnade oss där även maten skulle serveras. Vi glömde av att det va grusväg och trodde istället att det va asfalt, vilket det inte var så fötterna gjorde ont och rivmärken tillkom -_- .

Efter lunchen gick vi tillbaka till stranden där alla grejer var och där även aktiviteterna höll hus. Grupperna som hade vandrat på förmiddagen skulle nu byta med dem som gjorde aktiviteter. Det va fyra olika aktiviteter. En var bågskytte, en annan va chilla på stranden, stå och paddla på en surfingbräda och paddla kanot.

Dagen avslutades med middag på skolan där hamburgare serverades. Dagen var jätterolig och alla var på bra humör. Skönt att komma bort från skolan lite då veckan varit ganska intensiv. Rekommenderar att alla någon gång i sitt liv åker till El Chorro.

Kram.

Likes

Comments

Hej på er!

Nu har jag bott i Fuengirola i ca 2,5 vecka. Jag trivs väldigt bra här och njuter av varje stund. Den första 1,5 veckan hade jag bara känslan av att jag var på semester. Jag gjorde saker varje dag, gick till stranden efter skola, åkte och shoppade och upptäckte staden. Lektionerna började 6/9 men det var inte förens förra veckan på måndagen som lektionerna började på riktigt eftersom schemat inte va fixat och det var ganska rörigt med vilka kurser jag skulle läsa. Nu är schemat fixat och jag har slagit mig till ro och börjat fokusera på skolan. Nu när skolan dragit igång och allt fallit på plast har det nu slagit mig att jag bor här. Det här är mitt nya hem och det är denna skolan jag kommer att gå på framöver. Det är väldigt skönt att semesterkänslan är borta för nu börjar mina rutiner att falla på plats och jag känner mig inte som en turist på semester i 1 vecka längre. Jag har helt enkelt anpassat mig till kulturen, klimatet, språket och alla människor. Livet här är underbart.

Jag fyller ut inlägget med lite bilder från när jag och värdmamman och hennes son var i Malaga och lämnade av en kompis till sonen på busstationen.

Likes

Comments

Godmorgon på er!

Just nu ligger jag nyvaken i sängen. Skolan börjar 10.05 så hade lite tid för en liten uppdatering. Förra veckan blev jag introducerad till en cirkelträning av en vän. Cirkelträning är gratis och vem som helst kan komma och träna. Den som håller i träningen är en fitness coach. Han gör detta eftersom han tror på ett friskare samhälle där människor ska börja tänka på vad man äter och hur man tränar kroppen. Efter träningarna brukar han ge några tips på vad man ska tänka på med kost för att leva nyttigare. Träningen är jätterolig och jag lär känna nya människor varje gång det är träningsdags. Igår var vi väldigt många från skolan som tränade och fyra spanjorer. Just nu kan jag knappt gå eftersom mina ben gör så ont av träningsvärk, men det är ändå en ganska skön känsla att ha träningsvärk. Nu längtar jag till nästa träning med nya utmaningar.

Kram!

Likes

Comments

Hej på er!
I fredags 8 september var det dags för den årliga skololympiaden Aquathlon. Detta var det 10 året och arrangerades på en del av den långa stranden. Alla klasser tävlar mot varandra genom att tio stycken från varje klass simmar en sträcka och 10 stycken springer en sträcka. Simmarna startar och lämnar sedan över ett band till den som springer och så lämnar den som springer över bandet till nästa simmare osv.

Gym 3 vann med fusk i simmandes genom att de genade hela tiden. Min Klass SA 2 kom trea med en hård insatts. Det suger lite att inte vinna men kul va det iallafall. Dem som inte simmade eller sprang skulle heja och sjunga hejaramsor. Min klass hade den bästa hejaramsan och den bästa klacken hahaha. Jag var en av dem som sprang och jag kan säga att det va inte lätt att springa i sand men simmarna hade det lite svårare i ström och vågor hahah. Tyckte alla i klassen gjorde en bra insats och alla hade det så roligt.

9 september

Dagen efter Aquathlon åkte jag och Klaudia till köpcentret Miramar och köpte lite grejer. Jag behövde köpa fler shorts eftersom det inte går att gå med jeans här ;). Vädret va svalt och skönt med lite blåst vilket va skönt med tanke på att hela veckan har varit solig med höga temperaturer.
Efter en stund på Miramar åkte jag och Klaudia till ett ställe och käkade. Maten var så god och fräsch. Eftersom varken jag eller Klaudia ätit glass i Fuengirola än så bestämde vi oss för att äta glass efter maten. Klaudia visade ett jättegott ställe som har så god glass. Vi satt där en stund och pratade och njöt av den svala vinden hahah. Dagen avslutades med ett gött häng med andra vänner.

Likes

Comments

Hej på er!

Jag åkte till Fuengirola lördag 2 september och idag är det tisdag 5 september. Det har varit 3 händelse rika dagar med mycket kul, ingen dag är sig lik den andra hahah. I lördags åkte jag ner till Malaga. Resan på flyget gick bra men det blev lite förseningar med bordingen till planet bara, men det löste sig ganska bra tillslut, jag landade inte så sent som jag trodde att jag skulle göra. På flygplatsen väntade en kvinna från skolan på alla som kom runt en viss tid och sedan åkte vi buss till skolan där värdfamiljerna väntade på oss. Jag var ganska nervös men taggad på att träffa dem. Lördag kväll spenderades hos familjens vänner dör det bjöds på god tapas och en trevlig kväll.

Söndagen började med öppethus på skolan. Det var intressant att se hur skolan ser ut i verkligheten eftersom jag skapade mina egna bilder i huvudet på hur det skulle se ut. Skolan är inte alls stor men den är jätte mysig och trevlig personal och elever.

Måndagen var första skoldagen då jag skulle träffa alla i min klass och mina mentorer. Jag går i en ganska stor klass på 30 elever. Alla i klassen är väldigt trevliga och öppna med allt vilket är skönt då jag upplever det enkelt att ha en konversation men någon eller flera personer. Första dagen var bara massa information och lunch serverades. Efter skolan gick jag med några i klassen till stranden och badade. Det va den varmaste dagen hittills då det va 33 grader så att gå till stranden va en självklarhet.

På tisdagen (idag alltså) började jag skolan 09.00 med en stadsvandring i Fuengirola. Det var ganska klibbigt varmt och vi gick ganska länge. När rundturen va slut gick vi tillbaka till klassrummet dör det bjöds på glass och sedan lunch. Efter skolan gick jag hem och vilade innan# min första träning med det lokala tjejlaget i Fuengirola. Jag var spänd men exalterad. Dock var det inte vanlig fotbollsträning idag utan vi sprang till stranden där vi sedan skulle träna fys på. Jobbigt va det kan jag säga hahah, det var varmt och att springa intervaller och spela fotbolls i sant sätter igång mjölksyran i benen kan jag säga hahah.

Imorgon börjar den riktiga skoldagen enligt schema vilket ska bli intressant och roligt.

Hörs snart igen!

Likes

Comments

Hej allihopa!

Idag började dagen med lite packning inför mitt kommande år i Spanien. Ska jag vara helt ärlig gillar jag inte alls att packa för att jag vet aldrig vad jag ska ha med mig eller hur jag ska packa så att jag får plats med så mycket som möjligt hahah. Nu när jag packar till Spanien måste jag verkligen packa smart och inte ta med mig för mycket grejer och onödiga klädesplagg eller skor. Det jag verkligen måste tänka på när jag packar är att inte packa mina väskor till max för under årets gång kommer jag att köpa grejer där nere som jag gärna vill ta med hem.

Runt 11.30 tog jag en paus från packningen och åkte in till stan för att träffa min kompis Sofia. Vi åt mat, gick runt i stan och hade det trevlig. Vi gick in i Bikbok och där hittade vi en fotoautomat som vi tog några bilder i som vi skulle ha som ett minne hahaha. När vi var klara i Bikbok tog vi bussen till fotbollsträningen för att träna.

Tiden börjar närma sig 2 september då mitt plan till Malaga åker. Jag var ganska nervös i helgen, men när jag började packa idag släppte det. Jag kommer att skriva ett annat inlägg kring förväntningar och tankar kring min resa som gäststudent på Svenska skolan Costa Del Sol.

Kram Stephanie

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej jag heter Stephanie och är 17 år gammal. Jag har startat denna blogg på grund av att jag ska åka till Fuengirola 2 september och vara gäststudent på Svenska skolan Costa Del Sol under ca 10 månader. Denna blogg har jag gjort för att familj och vänner ska kunna följa med i min vardag men framförallt så att jag själv kan blicka tillbaka på hur jag hade det. Igår söndag 27/8 hade jag en hejdå middag med mina underbara vänner. Jag är så tacksam att ha dem och dem ställer alltid upp. Saknaden kommer att vara stor och att inte kunna vara med dem kommer vara jobbigt. Iallafall så kommer jag uppdatera bloggen så mycket jag kan.Kram Stephanie

Likes

Comments