Hej på er!

Nu har jag bott i Fuengirola i ca 2,5 vecka. Jag trivs väldigt bra här och njuter av varje stund. Den första 1,5 veckan hade jag bara känslan av att jag var på semester. Jag gjorde saker varje dag, gick till stranden efter skola, åkte och shoppade och upptäckte staden. Lektionerna började 6/9 men det var inte förens förra veckan på måndagen som lektionerna började på riktigt eftersom schemat inte va fixat och det var ganska rörigt med vilka kurser jag skulle läsa. Nu är schemat fixat och jag har slagit mig till ro och börjat fokusera på skolan. Nu när skolan dragit igång och allt fallit på plast har det nu slagit mig att jag bor här. Det här är mitt nya hem och det är denna skolan jag kommer att gå på framöver. Det är väldigt skönt att semesterkänslan är borta för nu börjar mina rutiner att falla på plats och jag känner mig inte som en turist på semester i 1 vecka längre. Jag har helt enkelt anpassat mig till kulturen, klimatet, språket och alla människor. Livet här är underbart.

Jag fyller ut inlägget med lite bilder från när jag och värdmamman och hennes son var i Malaga och lämnade av en kompis till sonen på busstationen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 70 Readers

Likes

Comments

Godmorgon på er!

Just nu ligger jag nyvaken i sängen. Skolan börjar 10.05 så hade lite tid för en liten uppdatering. Förra veckan blev jag introducerad till en cirkelträning av en vän. Cirkelträning är gratis och vem som helst kan komma och träna. Den som håller i träningen är en fitness coach. Han gör detta eftersom han tror på ett friskare samhälle där människor ska börja tänka på vad man äter och hur man tränar kroppen. Efter träningarna brukar han ge några tips på vad man ska tänka på med kost för att leva nyttigare. Träningen är jätterolig och jag lär känna nya människor varje gång det är träningsdags. Igår var vi väldigt många från skolan som tränade och fyra spanjorer. Just nu kan jag knappt gå eftersom mina ben gör så ont av träningsvärk, men det är ändå en ganska skön känsla att ha träningsvärk. Nu längtar jag till nästa träning med nya utmaningar.

Kram!

  • 132 Readers

Likes

Comments

Hej på er!
I fredags 8 september var det dags för den årliga skololympiaden Aquathlon. Detta var det 10 året och arrangerades på en del av den långa stranden. Alla klasser tävlar mot varandra genom att tio stycken från varje klass simmar en sträcka och 10 stycken springer en sträcka. Simmarna startar och lämnar sedan över ett band till den som springer och så lämnar den som springer över bandet till nästa simmare osv.

Gym 3 vann med fusk i simmandes genom att de genade hela tiden. Min Klass SA 2 kom trea med en hård insatts. Det suger lite att inte vinna men kul va det iallafall. Dem som inte simmade eller sprang skulle heja och sjunga hejaramsor. Min klass hade den bästa hejaramsan och den bästa klacken hahaha. Jag var en av dem som sprang och jag kan säga att det va inte lätt att springa i sand men simmarna hade det lite svårare i ström och vågor hahah. Tyckte alla i klassen gjorde en bra insats och alla hade det så roligt.

9 september

Dagen efter Aquathlon åkte jag och Klaudia till köpcentret Miramar och köpte lite grejer. Jag behövde köpa fler shorts eftersom det inte går att gå med jeans här ;). Vädret va svalt och skönt med lite blåst vilket va skönt med tanke på att hela veckan har varit solig med höga temperaturer.
Efter en stund på Miramar åkte jag och Klaudia till ett ställe och käkade. Maten var så god och fräsch. Eftersom varken jag eller Klaudia ätit glass i Fuengirola än så bestämde vi oss för att äta glass efter maten. Klaudia visade ett jättegott ställe som har så god glass. Vi satt där en stund och pratade och njöt av den svala vinden hahah. Dagen avslutades med ett gött häng med andra vänner.

  • 203 Readers

Likes

Comments

Hej på er!

Jag åkte till Fuengirola lördag 2 september och idag är det tisdag 5 september. Det har varit 3 händelse rika dagar med mycket kul, ingen dag är sig lik den andra hahah. I lördags åkte jag ner till Malaga. Resan på flyget gick bra men det blev lite förseningar med bordingen till planet bara, men det löste sig ganska bra tillslut, jag landade inte så sent som jag trodde att jag skulle göra. På flygplatsen väntade en kvinna från skolan på alla som kom runt en viss tid och sedan åkte vi buss till skolan där värdfamiljerna väntade på oss. Jag var ganska nervös men taggad på att träffa dem. Lördag kväll spenderades hos familjens vänner dör det bjöds på god tapas och en trevlig kväll.

Söndagen började med öppethus på skolan. Det var intressant att se hur skolan ser ut i verkligheten eftersom jag skapade mina egna bilder i huvudet på hur det skulle se ut. Skolan är inte alls stor men den är jätte mysig och trevlig personal och elever.

Måndagen var första skoldagen då jag skulle träffa alla i min klass och mina mentorer. Jag går i en ganska stor klass på 30 elever. Alla i klassen är väldigt trevliga och öppna med allt vilket är skönt då jag upplever det enkelt att ha en konversation men någon eller flera personer. Första dagen var bara massa information och lunch serverades. Efter skolan gick jag med några i klassen till stranden och badade. Det va den varmaste dagen hittills då det va 33 grader så att gå till stranden va en självklarhet.

På tisdagen (idag alltså) började jag skolan 09.00 med en stadsvandring i Fuengirola. Det var ganska klibbigt varmt och vi gick ganska länge. När rundturen va slut gick vi tillbaka till klassrummet dör det bjöds på glass och sedan lunch. Efter skolan gick jag hem och vilade innan# min första träning med det lokala tjejlaget i Fuengirola. Jag var spänd men exalterad. Dock var det inte vanlig fotbollsträning idag utan vi sprang till stranden där vi sedan skulle träna fys på. Jobbigt va det kan jag säga hahah, det var varmt och att springa intervaller och spela fotbolls i sant sätter igång mjölksyran i benen kan jag säga hahah.

Imorgon börjar den riktiga skoldagen enligt schema vilket ska bli intressant och roligt.

Hörs snart igen!

  • 303 Readers

Likes

Comments

Hej allihopa!

Idag började dagen med lite packning inför mitt kommande år i Spanien. Ska jag vara helt ärlig gillar jag inte alls att packa för att jag vet aldrig vad jag ska ha med mig eller hur jag ska packa så att jag får plats med så mycket som möjligt hahah. Nu när jag packar till Spanien måste jag verkligen packa smart och inte ta med mig för mycket grejer och onödiga klädesplagg eller skor. Det jag verkligen måste tänka på när jag packar är att inte packa mina väskor till max för under årets gång kommer jag att köpa grejer där nere som jag gärna vill ta med hem.

Runt 11.30 tog jag en paus från packningen och åkte in till stan för att träffa min kompis Sofia. Vi åt mat, gick runt i stan och hade det trevlig. Vi gick in i Bikbok och där hittade vi en fotoautomat som vi tog några bilder i som vi skulle ha som ett minne hahaha. När vi var klara i Bikbok tog vi bussen till fotbollsträningen för att träna.

Tiden börjar närma sig 2 september då mitt plan till Malaga åker. Jag var ganska nervös i helgen, men när jag började packa idag släppte det. Jag kommer att skriva ett annat inlägg kring förväntningar och tankar kring min resa som gäststudent på Svenska skolan Costa Del Sol.

Kram Stephanie

  • 419 Readers

Likes

Comments

Hej jag heter Stephanie och är 17 år gammal. Jag har startat denna blogg på grund av att jag ska åka till Fuengirola 2 september och vara gäststudent på Svenska skolan Costa Del Sol under ca 10 månader. Denna blogg har jag gjort för att familj och vänner ska kunna följa med i min vardag men framförallt så att jag själv kan blicka tillbaka på hur jag hade det. Igår söndag 27/8 hade jag en hejdå middag med mina underbara vänner. Jag är så tacksam att ha dem och dem ställer alltid upp. Saknaden kommer att vara stor och att inte kunna vara med dem kommer vara jobbigt. Iallafall så kommer jag uppdatera bloggen så mycket jag kan.Kram Stephanie

  • 519 Readers

Likes

Comments