View tracker

Har saknat mamma hela dagen. Sådär pissjobbigt saknat mamma. Spenderade förmiddagen med Joanna och barnen, älskade små. Det är så kul när dom kan leka med varandra, kramas och är så medvetna om varann. Det är så härligt att se, vilken enorm glädje dom kommer ha av varann livet ut.

Sen dess har jag och Matilda suttit i soffan, knäpptysta och mer eller mindre stirrat in i väggen. Vi är lika. Vi har nära till känslor, nära till det där jobbiga. Hanterar det dock väldigt olikt.
Jag har så svårt att förstå vart mina skuldkänslor kommer ifrån. Bara haft det trevligt, i fredags skrattade jag så mycket, mådde så bra. Dansade. Ändå ligger jag i soffan med en klump i halsen än idag, vill säga helt utan anledning med det stämmer ju inte helt. Känns bara misslyckat när man blir besviken. När man försöker men inte når fram. När man inser att man inte existerar i någons huvud utan alkohol. Jag kan inte relatera. Jag funkar inte så.

Helgen är speciell. Helgen är lite av en avstamp för hur veckan blir. Förra söndagen var jag sådär jobbigt härligt glad. Idag vill jag bara banka någon i ansiktet med en stekpanna. Istället får jag krypa ner i soffan, lyssna på mordpodden med Matilda och påminna henne om hur jävla grym hon är, och tacka henne för att hon inte dömmer mig när jag är negativ.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker


Min morgon. Helgen har varit.. konstig. Igår kväll fick jag iallafall träffat mina fina vänner, men gick aldrig med dom ut på krogen, glad för det idag när jag sitter i bilen och känner mig pigg och utvilad.

Nu ska jag hem och tända andra adventsljuset, dricka kaffe och krypa ner i soffan. Tack Noreen för morgonmyset, vissa dagar behövs du extra mycket.

Likes

Comments

View tracker


Att idag och alla dagar acceptera vad jag känner, välkomna alla känslor, allt jobbigt och allt fint. Sitta i det, andas i det och vara okej med det.

Mitt mål är inte att knapra piller och göra vad som helst för att imorgon vakna upp och allt är borta. Jag vill kunna omfamna det som känns jobbigt, ta emot det, lära mig hantera det. Jag tror att jag på den vägen lyckas. Ingen snabb lösning, inget plåster över ett öppet sår. Att vara 100% jag i alla känslor.

Jag tycker inte på något sätt synd om mig själv eller ser mig själv som ett offer. Men jag har en daglig kamp som jag bara min och den syns inte utanpå.
Idag har jag varit helt ångestfri. Utan att överkontrollera min vardag, sluta äta eller tvinga mig själv att le. Jag har valt att acceptera det, att kommer det så kommer det, det är okej. Idag är jag okej, igår var jag okej. Och dagen innan dess. Denna veckan har jag verkligen kämpat röven av mig och det känns så bra i hjärtat.
Det finns inget bäst-före-datum på när man får sluta må skit. Det är okej om det kommer tillbaka, om det börjar om. 

Och jag har sånn enorm respekt och kärlek för dom dagarna som allt känns bara bra utan någon särskild anledning. Livet är fint. 

Likes

Comments

Älskar verkligen julen. Skulle försöka julpynta i helgen. Alla adventsljusstakarna var sönder, förutom en som fick stå i köket. Tog sönder en julstjärna och den som jag lyckades få upp i sovrummet ser ut som ett barn satt upp den, haha. Jag är inte särskilt praktisk av mig.
Skulle tända första adventsljus i söndags dessutom, hade inga ljus kvar hemma, blev irriterad över att allt krånglade och struntade i det. Julstämning på topp.

Hemmet är lite kaos, det blir så när man ska flytta, när man inte orkar rensa och slänga så allt står liksom i högar. Snart ska det väl ner i lådor också. Kanske nästa helg.

Tillbaka till det mysig. Jag ser verkligen fram emot att slå in julklappar, julens sång och psalmer i skrea kyrka, lucia, julafton och juldagen. Allt fint. Allt mys.

Idag är första december och det är faktiskt en av mina favorit månader på året. Ska därför gå in i någon irriterande och härlig mysstämning. Tvinga mig själv att njuta lite extra av min fina familj, jobbet och allt fint. Finns för mycket skit runt om, och där behöver jag inte lägga någon energi, istället njuta av mina bästisar som jag träffat allt för lite den senaste tiden, som jag saknar dom.


Barmark ute, dimma och plusgrader. Man ska inte klaga, kommer längta efter gröna fält när snön och kylan väl kommer. Men detta ser lite mer december ut.

Likes

Comments


Fluffig studsboll som exploderar, hoppar på bakbenen och fjantar när det är träningsdax. Love.
Tvättkorgen bokstavligt talat svämmar över men ska strax ställa mig med maten för ikväll kommer min lilla kärlek över och jag har inte träffat henne på över en vecka.
Denna veckan ska fokus verkligen ligga på att inte ta mig an andras problem. Kommer säkert inte hålla men någonstans får man ställa krav för att inte gå sönder. Och jag har för mycket fina saker i livet, att gå sönder är inget alternativ.

Likes

Comments


Igår kväll gick jag en helt fantastisk promenad på stranden i ett vackert ljus ifrån solnedgången. Det var verkligen helt magiskt. Och idag fick det bli en runda runt ätran. Jag har haft lite svårigheter med detta ett tag. Jag hatar dagsljuset, hatar att synas, hatar att vara själv.

Min lilla "dipp" som jag väljer att kalla det har varit paralyserande för mig. Mest för att jag inte trodde det om mig själv, jag liksom sjönk i mina egna ögon. Trodde jag var starkare än så. Jag vet att det inte handlar om det, och har man aldrig upplevt det kan man aldrig förstå.

Jag undviker det jag gillar att göra i ren rädsla och mår därför sämre av inte klara av det, det klart jag gör. Jag klarar av det. Men övertygar mig själv att jag inte kan. Tänk att man är så lätt manipulerad av sig själv.

Denna veckan börjar iallafall bra. Aktiva val till förbättring. Kanske mår jag bra för att jag inte var ute i helgen och gjorde något dumt eller sa något dumt eller vaknade upp på söndagen med en bakfylla och ångest. Kanske, kanske inte. Spelar det någon roll?
Mamma är hemma ifrån sin semester, förlovad och allt. Lily åker hem till sitt. Jag äter som jag ska och är lite stolt.

Likes

Comments

Jag måste bearbeta vissa saker. Satta ord på det, tänka igenom det, överanalysera lite. Spelar liksom ingen roll om någon säger till mig att inte tänka på det, att släppa det. Jag funkar inte så och finns ingen anledning för mig att försöka passa in i en mall som inte är för mig. Varför göra något jag garanterat kommer misslyckas med?

Jag gör allt jag måste göra. Alltid. Varje dag. Oavsett hur det känns eller om det tar emot. Inte för min egen skull. Jag hade säkert mått bättre av att släppa kraven, be om hjälp, slappna av lite.
Men det förväntas av mig att försöka, att om jag stänger av mobilen, är otillgänglig, stannar kvar i stallet sent på kvällen, stänger ute allas önskemål så är jag självisk. Jag vet inte hur många gånger jag fått höra det. Hur självisk jag är. Känslokall och självisk. Vart det kommer ifrån har jag svårt att förstå. Nog kan jag vara kall, det vet jag. Men jag gör ingenting för mig. Och skulle jag mot förmodan ta en paus ifrån att vara allas människa så får jag höra det konstant efteråt och mitt samvete kraschar.

Jag är inte bitter. Blir bara trött på den onda cirkeln. Att när jag väl har en dag av solsken, en sånn dag som kommer typ en gång i halvåret, då ska helvetet bryta ut.

När jag kämpar varje dag. Försöker resa sig upp fastän man är skakig i benen, varför kan inte jag få ha en dag då? En jävla dag.


Nej nu får det va. Lättar på hjärtat. Det kalla själviska hjärtat. Djuren får min uppmärksamhet idag. Matte behöver lite kärlek, och dom gör det bäst.

Likes

Comments


Jobb. Städa lägenheten. Stallet. Soffmys med djuren. Måndag du börjar bra.

Den tiden på året då jag lever i mjukisbyxor och lager på lager. Love. Helst två par mjukisbyxor och ett par jeans under. Dör när jag kommer in i lägenheten och satt alla element på högsta.

Likes

Comments

Att somna i soffan med alla djuren en lördagskväll och börja söndagen med julmusik i bilen.
Ny energi. Positivt energi. Bra helg.

Tror jag behåller denna lilla glädjespridaren som sover ansikte mot ansikte varje natt med mig. Herregud vilket kärlekskick hon börjar varje dag med.

Likes

Comments

Idag sysselsätter vi oss, tanken av att sätta mig i soffan med en bok, tända ljus och en kopp kaffe låter så lockande. Men det går liksom inte att slappna av ibland. Därför plockar jag, städar, diskar, fixar och trixar. Tills jag är helt slut i hjärnan och inte orkar mer. Låter som en bra plan faktiskt.

Likes

Comments