När man knäpper lite kort och inser att man misslyckats med att täcka fräknarna. Efter 23 år ihop har jag inte lyckats varken vänja mig vid dom eller lärt mig tycka om dom. Ansiktssmuts kallar jag det.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments


Jag övervägde att åka ner senare till stallet, undvika att köra mitt på dagen. Jag hatar det, att köra bil mitt på dagen, det är ett sätt att tackla ångesten. Undvika. Låtsas som om jag väljer det själv, men egentligen så vill jag ju. Idag ville jag. Och idag vann jag.

Hon ger mig så mycket glädje. Att sitta upp i sadeln igen, skratta åt hennes fjantigheter, flyga runt i paddocken för att hon är rädd för allt läskigt som finns runt om. Fem år ihop. Hon är precis som mig och jag känner henne så väl.

Att lyckas vända på det, inte acceptera dagen som skit utan gör något åt saken. Ta kontroll över mig själv. Det kändes bra. Det är en vinst. Jag vet att jag har många dåliga dagar kvar, men jag vet också att jag kan om jag bara försöker. Ibland misslyckas man, men det är värt att försöka, för ibland lyckas man och det känns helt fantastiskt.

Likes

Comments

Söndagar är alltid jobbiga för mig. Man ska på något sätt tillåta sig själv att ta det lugnt, slappna av. Krypa ner i soffan med en film, titta på regnet utanför och njuta av att man sitter där man sitter. Jag är inte sånn. Har någon bild av att jag måste förtjäna det först, vilket jag aldrig kommer kunna göra, kommer aldrig kunna göra tillräckligt för att uppnå det, aldrig förtjäna det. Det kämpar jag med idag, dom tankarna.

Jag tror att det är där man växer. När man försöker vara glad när det är svårt, försöker göra en bra dag av en dålig. Även om man inte lyckas så har man iallafall försökt, och det är värt så mycket. Det är mycket lättare att bara kasta in handduken, låta dagen vara skit och fortsätta plåga sig själv med elaka tankar, kasta skit på allt som är jag.

Att sätta på sig ridbyxorna, fläta håret, få sig lite mat och sätta sig i bilen. Det är att försöka, det är att kämpa lite. För även om det är min vardag, även om jag gjort det tusen gånger så känns det idag svårt, det känns paralyserande. Det är mycket lättare att ge Josh en paus och ta hand om Nova hela dagen, för det handlar inte om mig, och jag slipper känna mig självisk och misslyckad. Jag behöver inte tycka att jag förtjänar något, men jag behöver försöka, försöka göra det som ger mig energi, försöka må bra. Jag är skyldig alla det. Att försöka.

Likes

Comments

Denna veckan har gått i ett kan man väl säga. Familjen har alla bott hemma, vilket innebär varma middagar, barnpassning, stressbråk om bilen och sällskap i soffan framför Nyhetsmorgon. Att inte behöva ställa klockan och sova liiite till för att någon annan sätter på kaffet är ändå det bästa.

Fredagkväll. Idag ramlade jag i stallet, snubblade på eltråden i hagen, landade på alla fyra, tappade vattendunkarna och fick mig en ordentlig stöt. Pinsamt.
Secrets täcke blev sönderbitet, igen. Det förra hängde i slamsor för några dagar sedan och var bara att kasta. Stackarn. Inte lätt att vara liten och inte få vara med. Hjärtat går liksom sönder men man vill inte störa naturens gång. Rangordningen. Inte förmänskliga. Men han fick komma in i värmen en sväng, bli pussad på, mutad med lite äpplen. Lite mänsklig kärlek.

Stress är så bra för mig. Hinner inte tänka, hinner knappt andas liksom. Ändå sitter jag i soffan i slutet av dagen och känner mig så tom. Misslyckad, otillräcklig. Nova gnällde när jag nattade henne, och jag vet att hon somnar bäst i sin egen säng, att det är så Josh vill ha det, ändå har jag fortfarande dåligt samvete över det. Knappt ätit något idag, och vet att det syns så snabbt på mig när jag skippar måltider, kommer få höra det av mamma, hur svårt kan det vara liksom?
Glömde köpa kattmat till Sam, sånndär i burk, det blev så stressigt och allt körde ihop sig, fan också. Världens sämsta kattägare typ.

Detta ältar jag just nu. Det tar liksom upp hela min värld. Och att jag ältar det gör att jag känner mig ännu mer misslyckad, varför kan jag inte bara vara lite chill, andas lite.
Självcentrerad, trött och jävligt frusen. Fredagkväll, jag gillar dig ändå.

Lite ifrån när vi bodde vid stranden.

Likes

Comments

Jag läser typ aldrig igenom vad jag skrivit här. Det känns bara jobbigt, då försöker jag läsa det igenom någon annans ögon, och tanken av att någon annan läser det känns väldigt awkward.

Men jag gjorde det idag. Allt. Varenda inlägg. Och herregud vad negativ jag låter? Som om jag har världens sämsta liv och allt bara är skit hela tiden. Fy tusan. Så nu tänkte jag sprida lite positiv energi istället, eftersom att det är en bättre representation av vem jag är.

Jag har väldigt dumma tankar i mitt huvud som jag måste få ut, dom tar plats här, vissa av dom. Men allt annat runt om är helt fantastiskt. Och jag är nästan aldrig negativ, sur eller arg av mig ( förutom när jag kör bil ). Det negativa är alltid bara riktat mot mig själv, hur jag ser ut, beter mig, tänker osv. Självkritik. Kanske har jag fått höra för många gånger hur dålig jag faktiskt är, eller så har jag bara inte lagt någon energi åt att bygga upp mig själv.

Jag älskar mitt jobb. Jag är väldigt bra på det jag gör, och att känna sig uppskattad och till nytta är en viktig del i min vardag. Har ofta tänkt på vad jag vill göra "när jag blir stor" ( kommer nog aldrig känna mig vuxen ), och jag har en viss längtan till vården, jag vill göra ännu mer nytta. Men vet vilken enorm skuld jag kommer känna den dagen jag inte längre jobbar med detta. Vissa kunder får man en väldigt fin relation med, det är lika viktigt för dom att få prata av sig som att få fint hemma, och någon som bara sitter i sitt hem hela dagarna, sjuk eller gammal betyder det väldigt mycket när man kommer med ett leende och vill höra på deras historier. Där gör jag ett bra jobb, jag älskar mitt jobb verkligen.

Min familj. Vad finns det ens att säga? Hur mycket jag älskar dom kommer jag aldrig kunna skriva ner i ord, men min kärlek är, som den alltid är, extremt lojal. Det finns inget jag någonsin skulle säga nej till. Jag kan aldrig vara för trött eller upptagen. Behövs jag så släpper jag mig själv helt, och det är väldigt mycket jag. Jag funkar på det viset för det känns meningslöst för mig att finnas på denna jord om det är inte är för dom. Vilket låter destruktivt, men allt görs med sånn enorm kärlek.

Min tro. Jag är en väldigt troende människa och har alltid haft ett enormt behov av att allt har en större mening. Jesus kärleksbudskap hjälper mig att se det bästa i mina medmänniskor, det hjälper mig att inte döma och det hjälper mig att vara förlåtande. Jag är extremt operfekt och gör många misstag, men jag vet att mitt hjärta är på rätt ställe för jag försöker göra rätt vid Gud, mig själv och mina människor. Och det är allt som i slutändan kommer ha någon betydelse.

Djuren ger mig styrka. Alltid har mina djur tagit en stor plats i mitt liv. Det har varit så självklart, efter en hel dag i skolan föredrog jag att åka till stallet och i tysthet jobba med djuren. Det är aldrig falskt eller ytligt, man kan inte låtsas där. Jag gillar inte inbäddad skit, utan vill alltid ha saker rakt som det är, inget trams och djuren ger mig det. Dom kan inte säga en sak men mena en annan. Det häftigaste som finns är att jobba med ett stort djur som inte behöver något ifrån dig, som gör det du ber den om bara för att vara till lags.


Jag gillar aldrig att bjuda in någon i mina tankar. Ingen vill höra på gnäll och det är obekvämt med olyckliga människor. Därför försöker jag bara dela med mig av det jag skulle vara bekväm att prata om.

Om någon skulle fråga om jag var lycklig hade svaret varit självklart ja! Jag är så så lycklig och så så tacksam för allt fint jag har. Men dessa tankarna måste bort, dessa demoner måste bearbetas så de mörka molnen kan försvinna föralltid.

Likes

Comments

Det börjar dra ihop sig. Jag minns första gången jag skulle skicka iväg Secret. 11 månader var han, det var dags att separera på dom och han var tvungen att åka, jag hade inget val. Det bara var så. Att mitt hjärta gick i tusen bitar kunde jag varken visa eller säga till någon, jag fick bära på den sorgen själv för jag visste att det var ett måste och ville inte belasta någon med mitt gnäll. Jaha vad ska du göra då? Skulle dom ha sagt, och jag visste ju vad jag var tvungen att göra.

Jag var själv i stallet, hade tagit in hästarna, pussat honom hejdå och satt på en pall med skak i benen när transporten rullade in på gården. Han skulle få det bra, jag tvekade inte en sekund och är än idag enormt tacksam över den tiden han fick spendera hos Carola och hennes flock. Han fick vara unghäst på riktigt. Och jag kunde koppla bort det. Jag lyckades faktiskt göra det.

Att skicka bort honom nästa gång var värre. Jag visste ännu en gång hur bra han skulle få det, hur bra allt skulle bli. Att jag var alldeles för stressad av ha dom bägge två hemma, att ännu en vinter inte skulle gå. Att vi dessutom hade en bebis hemma och tiden knappt räckte till till en häst. Han förtjänade ju att vara nummer ett. Även då höll jag det för mig själv. Ville inte visa hur jobbigt det var. Helst av allt ville jag gråta, stanna kvar i stallet, aldrig mer åka hem.
Att få hem honom ett år senare kan bara beskrivas som bitterljuvt. Jag var överlycklig. Min bebis skulle komma hem, vara med mig igen. Jag skulle få ha honom hemma. Men jag skulle gå igenom detta en gång till.

Jag är så tacksam. För alla som behandlat min häst så fint, han utstrålar sånn trygghet och för mig är det ett kvitto på hur fantastiskt liv han haft hittills. Och jag vet att jag kopplar bort det, hur skönt det är att veta att han har det bra, och jag behöver inte ha dåligt samvete för att inte hinna med, eller räcka till. Och jag behöver inte sälja honom och detta är min lösning, detta är vad jag måste göra, vad jag vill göra. Men herregud vad ont det gör i hjärtat.

Det går över och jag är så tacksam. Men idag gör det ont i hela mig och jag säger det högt denna gången. För det är väl för fan inget fel med det? Såklart det gör ont. Älskade älskade häst. Du kommer få ett fortsatt fantastiskt liv, och det är jag skyldig dig.

Likes

Comments

Nu får detta året gärna lov att vara slut, inte för att jag är särskilt bitter, men 2016 har känts som en uppförsbacke. Nu kommer snart december och jag älskar julen. Allt förutom julafton är supermys. Tända ljus, gå i kyrkan, julmusik och allt sånt underbart härligt.

Det bästa med detta året var garanterat vår vecka i Grekland, jag är så glad över alla positiva förändringar vår familj lyckligt lottat välsignats med. Frank och Oliver var kanon resesällskap och jag som annars är uppe i varv 24/7 tvingades koppla av lite.

Värmer verkligen i hjärtat när jag tänker på vilka lyckliga stunder jag haft för inte alls särskilt längesen. Upp och ned, snart går det upp igen.

Likes

Comments

Det är så mycket som avgör hur en dag kommer bli. Tar jag lite sovmorgon, när jag ändå är ledig så kommer ångesten krypande, jag kunde ju gjort något med den tiden, jag kunde ju gjort bättre ifrån mig. Eller när jag lägger mig en stund på soffan, jag förtjänar inte att sätta på en film, inte mitt på dagen innan jag gjort alla måsten. Och när dom tankarna väl börjat snurra så är hela dagen förstörd, känns det som iallafall. Helt plötsligt sitter man i soffan, med puls upp i halsen och känner sig helt jävla misslyckad. Inte bara av att jag kunde gjort mer, men att jag inte lyckas vända på det, inte kan sluta tänka på hur svagt det är, och där kommer ännu en ångesttanke, tänk om detta aldrig går över.

Över gick det. Tog mig igenom ett ridpass på Secret, handlade mat, tog en dusch. Misslyckad måndag.

Nu får jag iallafall lov att vara lite skör. Ingen förväntar sig något mer av mig idag, jag kan släppa rädslan av att andra ska se mina känslor, jag får vara själv med dom och imorgon blir det ingen sovmorgon.

Likes

Comments

Igår kväll fick jag krama lite på mina bästisar, herregud så mycket kärlek. Finaste människorna jag träffat någonsin.

Sen slutar det med att man sitter på en uteservering, försöker vara social och trevlig, någon lutar lite väl nära ansiktet och vill prata. Det där krogragget som får det att vrida sig i magen på mig, själv sitter jag där med ett stort leende, man vill ju ändå vara trevlig men tänker "vafan kan du göra för mig?". Man flyttar sig lite längre bort hela tiden, låter kroppsspråket tala om att jag är inte intresserad, inte alls.
Flyttar sig till dansgolvet, skakar lite på kroppen, lite kul får man ändå försöka ha. Då dyker någon upp bakom. För att skaka hand, hälsa, prata är för höga krav när man satt sin fot på dansgolvet, där är det djungelns lag. Tror dom ja. Egentligen vill man bara kasta en flaska i ansiktet på dom. Men fin flicka ska man va. Inte bråka. Inte låta deras fördommar om mitt efternamn vinna.

Jag är så jävla klar. Söndagsbitter typ.

Likes

Comments