God morgon! Sitter just nu i bilen påväg till Bromma. Är rätt sliten med tanke på att man satt uppe halva natten och såg JVM matchen, men det var värt de --> Semi näästa!.

Ska somsagt till Halmstad en sista gång, känns lite sorgligt att säga det men ska ta vara på tiden med mina pinglor och sen fixa det sista.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Under sommaren så gick jag ner rätt mycket i vikt och det är många som frågat vad jag gjort för stor förändring.
Så tänkte att jag berättar lite kort vad som hände från när jag kom hem från USA tills idag.

Ni som känner mig vet att jag alltid varit en person som älskar att träna och vara aktiv.

Jag har som sagt spelat handboll i cirka 14års tid och gör det fortfarande men just nu lite för det roliga.
Dock har jag velat utmanat mig på något sätt då efter USA. Jag hade gått upp väldigt mycket under den perioden då livet kretsade kring fet mat och sötsaker därborta. Men det är ingenting jag ångrar då jag brukar säga till pappa
"Jag var bara chubby och happy" haha. Jag har aldrig dock varit speciellt överviktig någon gång.
Men tog tag i det och gick ner rätt mycket. Men sedan tog jag lite allt som det kom. 

I april 2017 efter handbolls säsongen så gjorde jag upp ett schema med inspo från min bästa Jonnish som fick mig in på rätt spår. Trodde verkligen att det skulle bli en utmaning men det blev tvärt om då hon fick mig att få in dessa rutiner in in i vardagen utan medvetenhet. Allt bara rullade på.
Tror nog att det var tack vare hennes introduktion till den maträtten jag aldrig trodde jag skulle tycka om..Gröt.
Även idag är det de jag längtar till varje morgon när jag vaknar (och celle förstås hehe).

- Före/Efter bild efter 8veckor.
Efter dessa veckor kände jag mig nöjd men fortsatte köra på ändå över sommaren vilket resulterade till att jag rasade i vikt utan att vara medveten om det, det var lite läskigt då man inte själv tänker på det, det var inte förens jag såg bilder från handbolls premiären i september som jag insåg att jag måste göra något åt saken.
Hade totalt gått ner nästan 10kg sedan april.

Och de måste jag säga, har aldrig haft det så svårt under den perioden att komma tillbaka till normalvikt. Att gå upp i vikt från att vara så pass smal har definitivt varit 100gånger jobbigare än tvärtom.
Nu idag mår jag bra, eller det har jag alltid gjort i för sig, men nu mår kroppen bra också.

Trots dessa förändringar så har mitt psyke aldrig påverkats av ångestkänslor eller liknande.
Träning är en del av mitt liv och sker per automatik i min vardag, vilket gör att jag mår som bäst utan hets och motivation till att vara aktiv.

Likes

Comments

Hallå, då var man tillbaka till skrivandet igen efter ett väldigt långt uppehåll.
Invigde den här bloggen med att skriva ut mina tankar och känslor från senaste tiden. Inser hur mycket jag har saknat att bara skriva av mig och det kommer ni se lite här då och då. Sen tycker jag alltid det är kul att se tillbaka på vad man gjort.

Men det har kliat i fingrarna på senaste tiden så kände att det var dags. Senast jag skrev hade jag min USA blogg och för er som vet så spenderade jag ett år som au pair.
Vad har hänt sen dess då? Jo väldigt mycket , haha. Kommer nog kasta in lite inlägg här och där om saker som hänt.
Men efter en jobbande sommar så tröttnade jag på Väsby och tog mitt pickpack och flyttade till Halmstad för att studera idrottsvetenskap på högskolan. Det höll i ett och ett halvt år sen bestämde jag mig för att ta en paus. Programmet kändes inte rätt, dock så har denna tid varit väldigt nyttig och lärorik plugg mässigt. Har träffat vänner för livet och aldrig mått så bra som jag gjort under den här perioden. Men mer om det senare.
Så nu har jag precis flyttat tillbaka till Väsby igen. Har varit här nu över jul och imorgon åker jag tillbaka till Halmstad för att hämta alla grejer, säga hejdå till mina underbara vänner som jag kommer sakna så sjukt mycket...

På måndag börjar jobblivet, vilket ska bli spännande och utmanande. Sen får vi se vad som händer, har lite småplaner om framtiden vilket ni förmodligen kommer få följa här.
Nu blev det ännu ett långt inlägg, vet hur tråkigt det kan bli att läsa och brukar själv läsa mellan raderna haha.

Lite blandade bilder från 2017:

Likes

Comments

Sista kvartalet på 2017 har rent ut sagt varit en berg och dalbana.
Andra året i Halmstad började på topp. Jag hade mina vänner, träningen gick på löpande band, handbollen var igång, studierna började igen och jag skaffade ett nytt jobb. Livet var komplett och hade ingenting som satte stopp för mig.
Sen hände det något, jag vet inte riktigt vad det var men det kändes som om allt var för bra för att var sant och det var nästan så att jag inte förtjänade att må så pass bra som jag gjorde.

Jag blev knivhuggen i ryggen yrkesmässigt, motivationen till skolan försvann, jag kände hur en tyngd la sig på mina axlar och mitt välmående sjönk till botten. Tankarna spann runt om nätterna och ledde till sömnlösa nätter. Jag försökte intala mig själv att det bara var en dipp och att det handlade om att ta sig igenom det och komma tillbaka. Men det hände aldrig. Jag mådde bara sämre och sämre, trots en paus från allting var det alltid något som stod i vägen.
Mina vänner har alltid funnits där för mig, dem var det ända som fick mig att känna mig duglig och gav mig den där lilla pushen till att inte ge upp. Jag försökte ständigt kämpa mig tillbaka och lämna botten.
Tillslut tog det stopp, det räckte inte. Det handlade inte om de människorna som fanns runt om kring mig, kunde inte ha en bättre omgivning av vänner och familj utan det var något annat, något som jag inte kunde sätta ord på.
Efter många vänder fram och tillbaka mellan båda mina hem så blev det att rensa tankarna och fundera på vad det var som gjorde att jag mådde som jag gjorde.

Så tog jag beslutet, beslutet att pausa studierna och komma hem igen.
Där släppte det, den tyngden jag bart på i flera månader, den ångesten och stressen bara försvann.
Alla dagar som jag satt i ett hörn gråtandes i timmar utan att veta varför, där var svaret.

Jag levde för något som jag egentligen inte ville leva för, jag ville inte studera, jag ville inte vara i den omgivningen där det där jobbet fanns, de som högg mig i ryggen och vände upp och ner på mig.

Nu står jag här, 2018 med ett nytt jobb och nya utmaningar framför mig.
- Jag mår bra idag, inte toppen men bra.
Det är inte samma sak att komma hem igen med tanke på att man går tillbaka till ett liv som man levt under sin uppväxt och tiden står stilla, ingenting händer. Men att ha gått ut från den där bubblan där man var på botten tack vare beslut baserat på mitt egna välmående är bland det bästa val jag gjort.
Jag är redo, jag är redo att anta vad året har att erbjuda, jag vet att jag inte blir kvar länge. Jag vill iväg,
jag vill hitta det jag brinner för och hitta mig själv. Den där positiva tjejen som är driven till allt hon gör, vågar ta utmaningar och gå utanför sin bekvämlighets zon. Hon finns där och det här året ska hon inte se ner på det som egentligen är dåligt utan vända det till något positivt.

Jag har varit ute och rest, jag har hittat vänner för livet, jag har fått erfarenheter som ingen annan.
Man märker vilka som är ens riktiga vänner och som alltid finns där oavsett hur ofta och hur långt ifrån man är varandra.
I Halmstad hittade jag vänner som inte går att jämföra med, de är människor som ger mig den energi jag behöver för att må som bäst. Det är de som jag insett blivit svårast att lämna genom mitt beslut men oavsett distans så vet jag vart jag har dem och det kommer alltid förbli så.

Jag ska ta den här möjligheten till att kunna ta tiden till att stanna upp, fundera på framtiden och sätta mitt egna välmående i första hand. Hur mycket tid man lägger ner på att hjälpa andra, bry sig om andra så har jag insett att om du själv inte mår bra, hur ska du då kunna hjälpa andra människor att hitta sitt egna välmående?
Att gå från 2017 till ett nytt år är egentligen bara att gå från vilken dag som helst till en annan.
Men däremot är det en chans för människor att ta tillfället i akt att börja om på nytt, sätta nya mål och hitta sig själva.
Jag sätter inga nyårslöften men jag strävar alltid att nå mitt bästa välmående, omringa mig bland positiva människor, bli mer självsäker i mig själv och självklart utmana mig själv
.

Därför säger jag att 2018 - I'm ready for you. 

Likes

Comments