När hösten och mörkret kommer kan man behöva lite extra motivation. Speciellt efter de här sega månaderna så känner jag att lite inspiration är välkommet! Har lyssnat på alla podcasts jag kan hitta, alla clinics på youtube osv. Men tipsa gärna om ni vet någon bra podd eller bra klipp!

Iallafall så är biljetter bokade till 2 roliga saker i höst! Först clinic med Carl Hester!! och därefter blir det att titta på när Charlotte Dujardin testrider 4-åringarna på Breeders! Alltså kan det bli bättre??! Längtar, kommer bli så roligt och häftigt! Ska ta in precis varenda liten detalj!

Likes

Comments

Kände att det behövdes lite nytt. Plus att jag blev galen på att den gamla inte fungerade i tid och otid. Nu hoppas jag att det ska bli bra iallafall och att alla ska hitta hit! Hoppas allt ser bra ut annars får ni gärna hojta till :)

Likes

Comments

Nu har det gått några dagar sen vi var iväg och jag är inte fullt så deppig längre. Det är drygt, känns motigt och orättvist men DET KOMMER BLI BRA! Så en stor dos tålamod så ska vi nog ta oss igenom även det här.

Somsagt så började Lillan krångla i ridningen igen för någon vecka sen, så jag var säker på att något var fel för varje gång hon inte är glad och positiv så är det något som stör, något hon försöker säga. Det visade ju sig då vara en infektion men eftersom hon även vilat av sitt vänsterbak bad jag dem kolla upp det när blodproven för infektionen togs om och då var hon halt. I tisdags åkte vi därför till kliniken med henne för att reda ut det hela. Ont i knät vänsterbak men även något litet på höger. Det på höger var troligen en överansträngning eftersom hon belastat det mer när det vänstra gjort ont. Hon är därför behandlad i båda bakknäna och ska vila i liten hage i 3 veckor. Ultraljud visade att minisken på det vänsta benet inte var riktigt som den brukar se ut. Den var hel och det var bra men den hade fått lite stryk, en ganska trolig förklaring är att hon gått omkull och att minisken då tryckts till för mycket (det var så jag uppfattade veterinärens förklaring iallafall). Det hela kommer alltså LÄKA! Sååå glad att det blir bra iallafall, man vet ju aldrig, rätt vad det kan något hänt som inte går att göra något åt. Mardrömmen!

Tråkigt att inte få rida dock, tråkigt men snordyra räkningar, tråkigt att Lillan har ont och jag tycker synd om henne som återigen måste stå i en liten ruta. Men det är förhoppningsvis sista gången och sen är hon pigg och hel igen. Hoppas inte hon blir allt för galen i sin ruta men jag förstår henne om hon blir knasig, inte speciellt kul att stå där och glo när man har massa spring och bus i kroppen... Så är läget iallafall,det kommer ta tid men det kommer bli bra och det är där mitt fokus måste vara nu :)

Lillan i sin sjukhage och Tiff i hagen jämte så de hela tiden har sällskap av varandra. Det märks att de saknar att gå tillsammans så jag hoppas de blir bra fort båda två så de kan få vara tillsammans igen <>

Likes

Comments

Hemma och har nyss ätit. Började tidigt, kl 6, imorse för att hinna plugga innan veterinären. Blev sent hem och är såå trött och allt känns ärligt talat piss! Men bryt ihop och kom igen, Är på bryta-ihop-fasen just nu så jag återkommer imorgon med hur det gick...

Likes

Comments

Det händer inte så mycket med skadade hästar. Tråkigt men det är förhoppningsvis över inom en snar framtid! Försöker tänka positivt och framåt. Men vissa stunder är det såklart svårt man lägger ju så mycket tid, känslor, pengar, drömmar och framtid på dessa djuren, ja hela sig själv. När det då går dåligt rasar ju även alla dessa bitarna och då vill jag gärna lägga mig ner på golvet och bryta ihop bara... Men det hjälper ju ingen, det finns inga magiska krafter som kommer göra allt bra medans jag tycker synd om mig själv 😉. Så det är bara att rycka upp sig och blicka framåt. Jag försöker ta tag i andra viktiga saker dessa dagar så de blir nyttiga för mig ändå och just nu är dessa --> Plugg, jobb och fix för framtiden!

Såklart blir det endel tid i stallet med hästarna även utan ridning. I helgen har en mindre hage satts upp till Tiffany, hö för hela september är hämtat, hästarna har fått sig varsitt bad och sen det vanliga att fixa mat, vatten och mockning. Plus lite extra borstande, masserande och pussande såklart! Det måste man ge mycket utav när de är sjuka, kanske kan bidra till snabbare bättring?! Hästarna blir åtminstone lite gladare iallafall❤

Nu måste jag se till att göra lite tråkig nytta, ju effektivare jobb desto snabbare kan man göra roligare saker (försöker jag motivera mig med iallafall)! Och just det, imorgon är det Lillans tur hos veterinären (igen), fingers crossed please....

Likes

Comments

Frukost och kaffekopp nr X för dagen är intagen. Idag är det faktiskt plugg som gäller, har lite att fixa innan den första september sen ska det inte bli mer plugg. Eller så ska jag inte säga, jag har kommit in på en kurs och är 5:e reserv på en annan kurs nu i höst. Kommer jag in på båda så innebär det isåfall att jag ska läsa 30hp fram till jul (dvs studietakt på 100%=8h plugg per dag). Vi får se vad jag gör med dessa kurserna. Vill först och främst JOBBA! Men samtidigt är det ju bra att hålla kunskaperna fräscha om jag inte hinner få ett jobb inom ekonomi.. hmm får tänka lite!

 Men nu var det Tiffanys återbesök jag skulle skriva om. Tänkte skriva igår men kände att luften gick ur och jag hade faktiskt ingen lust. Det bakbenet som hon haft problem med nu i evigheter (känns det som) var helt bra nu på både böjprov och longering. Härligt MEN istället var hon lite lite halt på det andra bakbenen. Men alltså?! SUCK! Jag har kännt att hon varit lite spänd på vänster sida på ryggen och att hon vilat vänsterbak lite mer. Men eftersom att hon varit fin i ridningen så har jag tänkt att det är lite träningsvärk/stelhet. Tänkte inte att hon kunde vara halt, det har verkligen inte synts och igår hos veterinären såg jag inte heller hältan. Så den är minimal men såklart vill jag att det ska vara perfekt. Lilla Tiffany, stackarn, alltid ska der vara något med henne. Nästa gång ska jag vara ännu mer uppmärksam på små sakerna, för alla gånger jag "tänkt på" att det är si eller så har magkänslan faktiskt varit rätt... Och jag som redan var nojig innan?! Undra hur det här ska sluta haha.

Troligen är det bara så att hon belastat vänster lite mycket nu när höger gjort ont så det är inget allvarligt även om det är drygt. Hon är fin på röntgen iallafall så det är ju positivt. Hon ska nu vila 2veckor och sen får hon komma igång igen ganska snabbt eftersom hon trots allt verkar må bättre av arbete än vila. Hoppas verkligen verkligen det här var sista besöket nu! Försöker tänka på hur fin hon kommer vara sen när hon slipper ha ont! Hon kommer vara magisk 😍

 

 
 
 

Likes

Comments

Snart hemma efter ett par dagar i Tyskland hos lillebror. Alldeles för längesen sist och jag hoppas verkligen inte det dröjer lika länge till nästa gång! Skönt att komma bort lite och få lite distans från vardagen. Vi har ätit och fikat en massa, tittat på endel gamla byggnader och fina hus. Mysigt!

 

Hade gärna stannat i Lübeck längre, men så fort vi är i Ljungby igen blir det att ta tag i livet igen. Tiffany har joggats och trappat upp träningen sen förra inlägget för cirka en vecka sen. Tanken är att hellre rida korta sträckor med kvalité där hon verkligen kommer upp, bär sig och använder sina bakben. Men måste vara noga med många skrittpauser nu innan hon är stark igen. Lägger jag henne lite låg och lång så använder hon tyvärr inte alls bakben som man skulle önska. Hon är väldigt svag, mycket svagare än jag varit med om efter en vila och måste därför verkligen komma igång och använda sina muskler igen. Der märks stor skillnad från dag till dag när hon jobbas. Första dagen visste jag inte vad jag skulle tro, kändes som hon var stel och halt överallt... Men nu börjar det bättra sig mer och mer så hon är nog en sån häst som måste hållas igång. Vila fungerar verkligen inte på henne. På torsdag har jag bokat återbesök hos veterinären igen, håll tummarna!

 

Lillan tog nya blodprov förra veckan. Har inte hört något om svaren på dessa men jag hoppas att de skickat ett brev så jag kan se dem när jag kommer hem. MEN tyvärr så är inte hennes sjukhistoria slut även om proverna visar på bra värden. Bad nämligen veterinären som var ute och tog blodproven att kika på Lillans vänstra bakben. Hon har vilat av det och jag är så nojig med det sen i våras. Och mycket riktigt så tyckte veterinären inte att det såg helt bra ut men eftersom vi var hemma i stallet kunde vi inte göra så mycket mer än att konstatera att det var något fel. Så när proverna är bra kommer jag boka en ny tid för att utreda hennes ben istället... Fram tills dess så kommer hon att skrittas ute 20-30min om dagen för att inte bli stel och för stillastående.

BLIR TOKIG!!! Hoppas verkligen verkligen att veterinären kan hitta felet och en lösning så vi kan slippa det här. Är det inte det ena så är det det andra! Men men det är bara att försöka lösa det och tänka positivt, tillslut måste det ju bli bättre!

Likes

Comments

Sist jag skrev var Lillan under igångsättning och skulle precis gå sin första träning efter skadan i våras. Samtidigt hade Tiffany ett sista återbesök att åka på. Det återbesöket gick bra och Tiff fick då börja ridas igång under 5-6veckor sen skulle hon vara i full träning igen.

Träningen med Lillan gick bra även om jag var rädd för att hon skulle lärt sig att hon kan slippa genom att resa sig. Det var nämligen det hon gjorde när hon hade ont, reste sig högt, galet högt och utan förvarning! Hon är ju sådan att när det händer något så händer det MYCKET och hon är både snabb och vig. Allt eller inget lixom. Jag var livrädd när hon gjorde så, tankarna har snurrar många många varv i mitt huvud hela våren. Men nu när det onda var borta så försökte hon några gånger i början, men det gick vända runt henne och då hände inget mer, när hon hade ont gick det bara mer och mer överstyr när jag försökte avstyra det hela. Vi hann med några träningar hos Ninni innan flytten till Ljungby och där fick Jill ta vid att hjälpa mig i vardagsarbetet. Vi har tagit det lugnt med henne både med tanke på att hon varit skadad men också för att hon inte ska få för sig att resa sig för att det är jobbigt eller något sånt och därmed lära sig att göra så. Det fungerade superbra och hon blev bättre och bättre. Vi hann med en träning för Hanschen också som hälsade på hos Jill, film finns på instagram, där vi testade förvända galoppen igen för första gången sen i vintras. Så duktig var hon och därefter blev hon finare och finare för varje pass som gick. Vi började även hitta lite mer trav, som hon haft svårt för innan att göra, och vilken känsla hon gav mig! Drömmen! MEN så för ungefär 4veckor sen började hon krångla helt plötsligt i ena galoppen. Blev såklart fundersam och undrade om jag gjort något fel, hade hon ont? Var hon trött? Lite vila några dagar ifall det var träningsvärk och så provade jag igen, sååå fin i traven men i galoppen gick det inte alls. Provade 2-3dagar men det blev bara värre och värre och sen var vi tillbaka på ruta ett, hon reste sig igen, högt som tusan och mitt mod och självförtroende var nere under skosulorna och lite till... Men jag vet att hon är en snäll häst och hon vill göra rätt så då fick hon en tid hos veterinären direkt! Ingen hälta, så det var inget jag borde kännt iallafall. Däremot väldigt öm på ena sidan på ryggen och blodprov visade på muskelskada. Stackars Lillan! Dessutom visade proverna en infektion så hon har nu stått på antibiotika och endast skrittat ett par veckor. Inte konstigt hon inte ville vara med riktigt! Även om jag tycker hon inte behöver visa det på ett så dramatiskt sätt som hon gör 🙈😨 Hon ska nu ta nya prover nästa vecka så hoppas jag att det ser bra ut och att vi kan sätta igång så smått igen. Förhoppningsvis sköter hon sig och har inte lärt sig att resa sig i onödan, håll tummarna! Oavsett så kommer vi igenom det hela på något sätt, hon är min lilltjej och den känslan hon ger när allt stämmer är helt magisk! Hon är värd att kämpa för även om det krävs mycket från mig ❤

Tiffany då, ja henne red jag igång. Känndes bitvis superbra men bitvis lite som att hon tappade sig själv några steg här och där. Men eftersom hon vilat länge och vi inte kunde se någon hälta trodde vi att hon var lite stel. Hon kan trava lite som en ponny i början av passen innan hon kommer igång. Red igång henne försiktigt i de där 5-6veckorna och började sedan med lite rörelser. Första dagen gick det bra men sen tog det tvärstopp! Tiffany har alltid lätt för att bli lite stressad och nervös om det blir svårt/jobbigt/fel så det är inget ovanligt att hon studsar iväg eller slår sig fri ibland. Men nu när vi känner varandra mer så brukar jag ändå kunna få henne lugn snabbt och lura henne lite in i arbetet igen. Nu gick det INTE! Så då tog hon samma utväg som den lilla damen gjort, att resa sig, vilket hon INTE gör bara för att hon blir stressad. Rädd som jag är sen Lillans bravader så var inte det speciellt roligt. Det var även så hon gjorde på tävlingen i Karlshamn i våras när vi fick utgå, det var då jag bestämde mig för att kolla upp henne och det var fel på henne! Så den här gången visste jag redan när hon reste sig att något var fel. Fick tid hos veterinären bara några dagar senare och visst hade hon rätt i att säga ifrån, skadan från i våras var tillbaka igen. Behandling i hasen igen och vila. Nu har hon hunnit med ett återbesök och en behandling till och jag har nu börjat sätta igång henne igen. Inför tredje återbesöket om 2veckor ska hon vara såpass igång så hon har galopperat lite. Hoppas verkligen verkligen att hon blir helt bra denna gången så vi kan fortsätta med träningen.

Jag känner mig faktiskt lite less på allt efter det här året. Samtidigt som jag försöker komma fram till om jag gör något fel eftersom de skadar sig så hela tiden? Eller är det bara otur? Hmm.. Hoppas det är över nu och hoppas hoppas hoppas att de tänker hålla sig på marken i fortsättningen och inte skrämma skiten ut mig. För helt ärligt så är det de dom gör när de reser sig, lite är ingen fara men när det blir högt så man får hålla om halsen och be till gud att de inte ramlar baklänges, nej då är det inte roligt längre! Kanske inte världens mest motiverande inlägg men det är inte guld och gröna skogar hela tiden med dessa djur. MEN jag tänker inte ge mig för även om det är svårt, jobbigt, tungt och läskigt så tänker jag ändå fortsätta kämpa! Samtidigt har många frågat vad som pågått och vad som händer, varför jag fått stryka mig från tävlingar osv så jag hoppas det här kan ge svar på de frågorna. Hoppas jag kan få skriva om mer inspirerande saker i framtiden!

#nevergiveup #mottoppen

Likes

Comments

Nu har jag varit tillbaka i Ljungby igen i två månader. Borta bra men hemma bäst sägs det. Det finns för och nackdelar med både Ljungby och blekinge så jag har lite svårt att välja faktiskt. Det har tagit lite tid att komma iordning och det har inte varit så mycket tid över med jobb hela sommaren. Som det ser ut nu så blir jag kvar här det här året iallafall då jag kommer vara kvar på mitt "sommarjobb" året ut eller tills jag hittar ett annat. Jag kommer söka jobb där jag kan få användning av min utbildning under tiden jag jobbar så hoppas jag på att jag får napp på något intressant! Så får jag se vart det jobbet råkar vara någonstans, fram tills dess har jag iallafall en inkomst vilket är välbehövligt med två damer som det ska satsas på 😉

Damerna verkar nöjda med Småland igen iallafall!

Likes

Comments

Förra veckan var helt galen. Superbra men känns som att jag varit överallt och hade behövt många extra timmar per dag! 

Måndag: Jobb i Ljungby 8-17. Sen till blekinge och rida Lillan. 

Tisdag: Dressyrpass på Lillan på morgonen och sen köra till ljungby och jobba 13-24. 

Onsdag: EXAMEN!! Helt galet! Tänk att jag nu kan kalla mig civilekonom. På dagen hade vi en cermoni och på kvällen var det bankett. Lillan vilade och mamma hjälpte mig med hästarna ❤

Torsdag: Jobb i Ljungby 8-17 sen till blekinge och rida Lillan i skogen.

Fredag: TRÄNING med Lillan för Ninni. Första gången sen skadan och det var så roligt! Vi var lite överallt först och vi har endel att jobba på men när alla bitarna var på plats kändes hon riktigt fin! Wiiee! 

Lördag: Jogging med Lillan på morgonen och sen köra till ljungby och fira Andrés fördelsedag ❤ Därefter åkte vi tillbaka till blekinge tillsammans. 

Söndag: Firade examen med släkt och vänner. Blev jättetrevligt och kul att så många kom trots kort varsel (hade glömt bort examensfirande mitt i allt denna våren). Tack allihopa för det! Lillan vilade.

Igår blev det en lugnare dag, tvättat endel i stallet inför flytten. Lillan fick gå ett pass med bommar och små skutt. Idag är vi iväg med Tiffy på återbesök hos veterinären. Hoppas hon är helt bra nu så vi kan komma igång igen. Håll tummarna! 

Innan examensbanketten, me och fina André <3

Och med Elin som jag höngt ihop med från första arbetet första året på universitetet. Tänk så bra det kan bli!

Söndagens examensfirande, tack alla som kom och gjorde dagen så bra!

Och Lillan efter fredagens träning. Så duktig tjej!

Likes

Comments