Header

Ligger just nu i sängen ihop lindad med filt & täcke, men ändå fryser jag. Mår skit, har gått och blivit sjuk. Halsen är jätte svullen, det gör ont när jag sväljer, orkar inte göra något & känner mig jätte hängig. Så bloggar igen när jag mår bättre ❤️❤️❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jaha då var det en ny vecka återigen, idag börja dagen som vanligt som alla andra dagar & senare åkte vi till sjukhuset för att byta kanyl på lilleman. Det gick bra som vanligt inga konstigheter, ska ditt igen om 4 veckor.

Jag och lilleman gick till ICA för en timme sen och fy f*n asså vilket j*vla väder, usch jag blir så jävla trött på det här vädret det är så himla deprimerande tycker jag och ensam om det är jag nog inte? Mörkt, ruskigt och små regn hela dagarna. Men en vändning kommer det inte bli åt det bra hållet om väder appen stämmer...men jag hoppas i alla fall på att det kan komma lite sol i veckan. Tänkte i alla fall hitta på något kul imorgon men vet inte riktigt vad? Om vädret är lite på min sida och det inte regnar för mycket funderar jag på om vi kanske ska till 4H gården och kolla lite på djuren, tror lillleman skulle gilla det!

På torsdag ska jag åka till IKEA med min mamma och ska köpa lite små saker till lägenheten som förmodligen ska piffa upp saker och ting. För det är så tråkigt i våran lägenhet tycker jag i alla fall...Sen när vädret är som det är vill jag inte ens ha persiennerna öppna...så jag ser fram emot torsdag! Har sett att dom har höst rea lite här och där så tänkte faktiskt passa på att köpa några julklappar redan nu så man inte står där 23:e Dec och stresshandlar (typiskt mig) haha.

Annars har jag ingenting mer planerat i veckan, vad ska ni göra den här veckan? 

Likes

Comments

Hej på er idag är de lördag vilket oftast betyder tvätta & städa extra så man kan ha söndagen "fri" som en mysdag. Fast är egentligen inte så mycket som behövs städas...ska rensa allt i hela lägenheten från golv, tak till hörn. Jag är en sån person som fäster mig vid saker jag inte ens behöver eller har någon nytta för...så jag skulle kalla mig själv "skräpsamlare" inte för att de är skärp jag samlar på men saker som är helt onödiga = skräp. Så jag gick ner till ICA med lilleman efter vi ätit frukost och handlade en rulle sopsäckar... Har hunnit rensa i klädkammaren & sovrummet så jag har kommit en bit. Ska försöka boka en tvätt tid imorgon om det finns också.

Hade velat gå ut men de började regna =( Men vi har de mysigt inne istället, så håller jag tummarna att de är bättre väder imorgon.

Bild från när vi var påväg till ICA imorse.

Likes

Comments

Han föddes levande med skrik och när dom precis "plockat" ut honom ur magen så för dom honom till ett rum bredvid där dom ventilerar honom med en neopuff. Jag minns att jag sa till K "Gå till honom, följ med honom, va med honom"

Jag vet inte om ni vet vad ventilera är men man kan säga att de är mun mot mun metoden fast man håller en mask över munnen med en "puff" som man trycker på så luff kommer.

Han intuberades efter 4 minuter ålder, dvs. att dom koppla han till en respiratorslang som är kopplad till en maskin som andas åt honom. Dom la honom sen i en transportkuvös och förde honom in till mig så jag fick se honom innan dom transportera honom ner till neonatalavdelningen, men jag kunde inte se in i kuvösen... Sen kunde jag inte sluta gråta och jag var helt förvirrad jag kunde inte koncentrera mig, jag frågade bara "lever han? Mår han bra?" Neonatal läkaren sa att han lever och att han ser jätte fin ut och att dom ska föra honom till 95F ( neonatal avdelningen , alltså avdelningen för förtidigt födda barn ).

När dom sen hade sytt igen mig (känns dock fel att säga att dom sytt igen mig eftersom att dom "häftade" ihop snittet, såg nästan utan som stiften i en häftapparat fast tjockare och bredare) Jag blev i alla fall förd till uppvaket. Jag frågade sjuksköterskan där när jag skulle få komma till min son och hon sa att jag skulle bli flyttad från uppvaket när jag kunde lyfta mina ben...vilket jag tycker var skit larvigt dessutom sa hon åt mig att jag skulle försöka sova och jag bara tänkte " JAAHA SOVA???? DE TROR DU ÄR SÅ J*VLA LÄTT SOM VET VAD JAG NYSS VART MED OM" Gud vad arg jag blev på henne, men jag låg vaken hela tiden alla andra på uppvaket sov ju...så de fanns ju direkt inte något och göra. Jag vet att jag ringde på klockan hela tiden för att jag ville veta vad K var någonstans och vad som hänt med min bebis och vad som händer. Jag var så förvirrad, jag var ledsen, jag kunde inte tänka klart. FY vilken känsla jag hade den stunden... EFTER 3 J*VLA EVIGHETS LÅNGA TIMMAR, så kommer K till mig han visar bild på min son och han var så liten. Men han mådde bra för att vara född i v. 24, inga komplikationer. Dom har röntgat honom, tagit prover och massa sånt och allt hade sett bra ut. Efter ett tag så får jag äntligen komma ifrån uppvaket för att träffa min son. Jag fick ligga på uppvaket i 3,5 timme....

Jag blev "skjutsad" i min säng till 95F där jag fick träffa min son för första gången. Han låg där i kuvösen med massa slangar och sladdar, jag fick öppna kuvösen och han tog tag i mitt finger. Redan där kände jag vilken stark kille jag hade fått. Efter ett tag jag hade varit där och tittat på honom (fick ju inte ta upp honom eller röra honom, då han hade så känslig hud) och pratat med alla läkare så blev jag inskriven på BB, klockan var kanske 4-5 på morgonen och bygg arbetarna hade precis börjat jobba så de blev inte så mycket till sömn.

28 Aug var en fredag så, fredag, lördag och söndag fick jag jätte mycket besök på BB. Jag ville inte alla skulle gå ner till 95F och kolla på Tommy PGA. infektionsrisken.

Dagarna rullade på den helgen och veckan där på, han växte och gick upp i vikt & när en vecka hade gått från att han föddes fick jag äntligen för första gången ta upp honom på mitt bröst och jag blev även utskriven från BB.

Nyfödd // Första gången jag fick ta upp honom på mitt bröst

Likes

Comments

Idag har jag känt mig allmänt nere pga. de fula j*vla vädret...Jag hade hoppats på att de skulle vara samma väder som igår. Det var soligt och höstlöven lyste så fint...och det värsta är om väderappen stämmer så kommer de inte direkt bli bättre i helgen. Nej fy vad jag hatar hösten. Fine det är mysigt och sitta inne när de är fult väder med ljus tända osv. Men när det är ful väder hela tiden blir man ju bara deprimerad ( i alla fall jag )

Nej nu ska alla vi tre knatta ner till ICA och köpa lite fredagsmys =)

Likes

Comments