Header

Det sägs rena bort onda krafter. Så nu får vi se om det stämmer. Känner att många människor är oroliga just nu eller genomgår en kris av något slag även om det kan gälla olika saker. Måste säga detsamma. Den här hösten har verkligen varit skakig hittills.

Idag hämtade jag i alla fall ut mitt examensbevis och jag är alltså officiellt klar med kandidaten. Nu återstår alltså att hitta ett jobb eller påbörja master. Även om saker och ting känns ovisst just nu så kommer det att lösa sig tids nog. Det gäller bara att tänka positivt!

Nu ska jag hem och ta emot min säng som kommer hemlevererad och sedan kommer jag nog slockna! I samma stund som jag satt och skrev detta så kom  jag på att jag skulle av bussen och fastnade precis mellan  bussdörrarna samtidigt som telefonen flög ut. Godkväll!

En bild som jag snodde från Viktors dator och som jag trodde var jättegammal men tydligen den senaste han suttit och redigerat så fint för att lägga upp. Hans ledsamhet var total när han såg att jag hade lagt beslag på den :(

Bilder från helgen när vi firade Paulinas födelsedag på Vassa Eggen. Jag åt några små räkor som var halvråa och förskräckliga.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Låter alla dessa bilder tala för den lilla fadäs (misstag) som utspelade sig på 7 eleven för några timmar sedan.

Jag var stressad från bussen och skulle ta en avstickare för att köpa en sak. Jag öppnade dörren  hastigt och glömde bort att det var en trapp nedanför dörren. Så jag ramlade rakt ner för trappen och där stod en samling killar som skrek WOOOOOOW AAAA!  ey bruden hur gick det? 

Jag kunde inte annat än skratta ihjäl mig och köpa min sak och gå med högt huvud därifrån.

Pinsamt? 

Likes

Comments

Igår firade vi Paulinas födelsedag med start på Vassa Eggen. De var inte direkt snabba med att leverera maten och när den väl kom in så hade champagnen redan gjort mig mätt. Därefter styrde vi vidare mot den nya klubben Vida som är gamla Collage.

När jag och Viktor stod i baren för att beställa varsin liten drink så hördes plötsligt en STOR smäll. Båda två sprang åt varsitt håll och duckade! Sedan förstod vi när vi tittade upp i taket, att det var en ballong som hängde där som hade spruckit. Så nej, det var ingen som sköt. Jag var helt darrig och kunde knappt återhämta mig efter den lilla incidenten.

Sedan styrde vi kosan hem mot Viktor och lyssnade på lite Fredde Kalas. En av de som hängde med oss frågade vad jag gillar för musik. ÅÅÅÅH! Jag avskyr verkligen den frågan. Frågor som rör film och musik gör mig uppriktigt förbannad. Vem har sagt att musik är så viktigt? Jag lyssnar på radio. Jag lyssnar på sådant som kallas för komersiell skräpmusik. Punkt slut.

Nu är det jobbdags, och jag känner mig förvånansvärt fräsch!

Likes

Comments

Med all respekt för min kära vän Viktor, min mamma, min mormor och andra råttfobiker runt om i Sverige så har jag dragit mig lite för att ta upp det här ämnet.

Nu kan jag bara inte hålla mina små fingrar i styr längre. Vad är detta? Det är råttor överallt? Valet i USA är fyllt med råttor och nu även Östermalm?! Så klart har jag lyckats flytta rakt in i ett stort råtthål och jag skulle ljuga om jag inte erkänner att jag faktiskt har sett en och annan råttsvans glida runt ett hörn. Priset tog ändå att bostadsrättsföreningen skickat ut brev till alla i byggnaden att knyta sina soppåsar pga. den förskräckliga råttinvasionen som brutit ut i trakten.

Tur att inte hela familjen Capdevila bor på Östermalm. För då tror jag att vissa i familjen redan skulle ligga i koma, eller åtminstone på något sätt vara sängliggande. Nu ska jag äta en auberginelasagne! MUMS.

En annan liten råtta..

Likes

Comments

När jag upptäckte att biljetten var borta så blev jag tvungen att springa tillbaka runt på hotellområdet och leta. När jag insåg att jag inte skulle hitta den så sprang jag fram till några datorer där jag tänkte att jag kunde skriva ut den igen. Jag försökte kommunicera med hotellpersonalen, men det var svårt. Jag fick inte mycket till svar, utan det bjöds mestadels på sura miner.

Jag satte mig vid datorn för att själv försöka få fatt på bokningsnumret. Helt plötsligt knackade någon mig på axeln. Det var en äldre dam, klädd i en färgglad strandtunika och väldigt typisk amerikansk, med dyra solglajjor på sniskan och en paraplydrink i handen! Hon sa att hon hade fått nys om att jag var med i THE BACHELOR (på bred amerikans dialekt) och var alldeles utom sig av förtjusning. Hon undrade hur i hela fridens namn jag redan kunde vara på väg hem, men inte nog med det, så insisterade hon väldigt övertalade på att jag absolut var tvungen att lägga till hennes son på Facebook! Hon nästan bokstavligen vägrade gå därifrån förrän jag hade gjort som hon sade och därför fick jag sitta där och klicka mig in på hennes sons profil samtidigt som jag hade i bakhuvudet att kvinnan i produktionsteamet (som skulle köra mig till flygplatsen) stod och gasade med bilen några meter bort.

Jag fick till slut tag på bokningsnumret och skyndade mig därifrån, hoppade på planet och svävade runt i luften i över ett halvt dygn! När jag kom hem och öppnade väskan så upptäckte jag att jag knappt hade fått med mig hälften av mina saker hem och att de nu levde livets glada dagar i paradiset. Jag kom alltså hem utan både saker och bachelor, men hittade eventuellt en ny bachelor i sökandet efter den borttappade biljetten? Eller vad tror ni? 

Kanske jag har bättre tur med Justin? 

Likes

Comments

Som ni som kollade såg, så blev jag bokstavligen hemskickad med huvudet före. Det var lite komiskt, för när jag kom ut från där vi spelade in rosceremonin, låg min väska "kastad" som i en slänt. Jag började skratta ordentligt kan jag meddela. Så klart hade de inte bokstavligen kastat den, men synen var lite :  "bye bye Princess"! HAHA

Kort därefter blev jag intervjuad och fick gissa vem jag tror kommet vinna - vi får se om jag hade rätt :) Sedan begav jag mig till hotellet där jag träffade några riktigt trevliga amerikaner i baren. När klockan började närma sig 15 dagen där på och en i teamet skulle skjutsa mig till flygplatsen, hade jag återigen satt mig i baren för att njuta av de sista timmarna på Aruba. Det enda var att när jag då kom fram till bilen och vi hade BRÅTTOM, så insåg jag att jag slarvat bort min hembiljett...

Likes

Comments

​Är inte livet lite som ett ekorrhjul? Man börjar genom att fråga chans och slutar med att lägga ut sig själv på en dejtingsida eller som jag, vara med i The Bachelor. Allt handlar tydligen om att hitta kärleken och så ska allt bli bra?

Vissa säger: du kan inte älska någon annan förrän du älskar dig själv, men vi vet att det är halvt struntprat för att trösta sig själv med att man inte har tid för kärleken, utan att man måste fokusera på sig själv.

Så hur var livet inne i huset? Jag trodde att jag inte skulle bry mig så mycket och att jag skulle fokusera på att ha kul varje dag. Saken är att man ganska snabbt vänjer sig vid en paradislik omgivning och när man i princip inte har någonting att göra mer än att gassa i solen så börjar tankarna flyga iväg. Världsperspektivet kryper ganska fort och en liten minivärld verkar plötsligt vara allt man vet om. Det är också därför som många som varit med i olika program menar att man kommer varandra väldigt nära på kort tid!

Idag är det dags för avsnitt nummer två. Jag fick den första dejten och det innebär att Sebastian ju nu även kommer att lära känna andra tjejer! Kolla hur det går i sjuan ikväll klockan 21.00.

Hasta luego! 

Likes

Comments

Jag och en av mina bästa kompisar Ellen har typ spridit detta ord i Stockholm, och flera av våra bekanta och vänner använder nu detta ordet som ett normalt uttryck! Det är ett ord med så många bra användningsmöjligheter att jag måste säga att det är ett av mina absoluta favoritord. Nu kanske ni undrar vilket ord jag talar om. Jo, det är ordet "raffs"

Exempel på användningsområden för ordet:

Nu har jag varit ute och raffsat igen - varit ute och festat, ganska okontrollerat. Det kan t.ex. vara att man avslutat kvällen i en champagneskål, att man hamnat på Stockholms trashigaste båthotell, eller att man kanske bara har en enda dimma i huvudet när man tänker tillbaka på "raffskvällen".

Nej men Gud vilket raffs! - Kan användas för t.ex. ett riktigt sunkigt hotellrum, eller ett litet ruckel till hus, eller en person som verkligen ser fallfärdig ut! Man kan ju också säga: Jag ser ut som ett raffs! När man verkligen inte har en av sina bättre dagar.

Vad raffsigt det där ser ut! - Att en outfit ser dålig ut t.ex.

Jag står och raffsar i källaren! - Att man står och letar efter saker i ett stort kaos.

Där har ni några exempel. Nu hoppas jag att alla blir riktigt taggade på att släppa in det här lilla praktiska ordet i sitt ordföråd. SPREAD THE WORD.Likes

Comments

1.Min mormor drack en gång upp min mjölktand, som jag lagt i ett glas för att tandfén skulle komma och byta ut den mot en 10:a. När jag vaknade på morgonen var glaset tomt. Jag som låg på en madrass på golvet väckte mormor och halvskrek: "Min tand är borta!!" varpå hon ganska snabbt insåg att hon vaknat så väldans törstig och grabbat tag i närmsta vattenglas..

2. Jag är en typisk sjukdomsgooglare.

3. Jag avskydde utvecklingssamtal när jag var liten. Detta för att jag trodde att läraren skulle berätta något av mina små hyss. En gång gick det så långt att jag hittade på att min lärares mamma fått en hjärtinfarkt och att han därför åkt till sjukhuset och inte hunnit meddela mina föräldrar att utvecklingssamtalet blivit iställt. Det slutade med att pappa åkte dit ändå, för att "kolla läget" och hade ett ensamt utvecklingssamtal..

4.Min mamma klädde på mig när jag låg och sov, hämtade frukost och ställde det bredvid sängen samt körde mig till skolan, som låg belägen med ca 10 minuters gångavstånd, varje dag tills jag var ca 11 år gammal.

5. Jag har svårt för höger och vänster. När jag åker taxi så brukar det därför bli lite smått kaotiskt när jag börjar skrika: "Höger, nej jag menade vänster, nej höger" precis i en korsning.

6. Jag älskar dokumentärer och böcker som är baserade på en verklig händelse. Filmer och serier som inte är det känns bara meningslösa. Jag kan liksom inte leva mig in i det utan att tänka på alla kameror som står runt omkring och säger "omtagning"

7. Jag spelade klarinett när jag var yngre. Jag var dock inte så duktig på att hålla tummen kvar över det där jäkla hålet som gör att ljudet kommer ut ur tratten, därför brukade läraren få stå och hålla i tummen hårt, samtidigt som den lilla tummen envist sprattlade där under. Den brukade vara helt röd och förstörd när jag kom ut ifrån lektionen! 

8. Jag blir extremt pigg på kvällen och natten. Då skulle jag kunna uträtta stordåd. Tvärtemot så gillar jag inte alls dagsljuset och rörelsen av människor med alla sina måsten. Har ibland funderat på om man skulle söka sig till likasinnade och starta ett community som har sin vakna tid på kvällen och natten! 

9. Jag äter inte kött, bara fisk.

10. Jag kan prata spanska!


11. Jag kan känna av direkt om någonting inte står rätt till. Det kan vara otroligt jobbigt när man gärna vill att någonting skall vara bra.

12. Jag är rädd för tanken på familj och barn.

13. Jag har pluggat väldigt mycket efter gymnasiet, ca 6 år av mitt liv!

14. En gång sa jag till min mormor: jag ska bara gå in på Pressbyrån och titta om det är någon som har råkat slänga en lott med vinst. Hon förstod ingenting. Vips så var jag borta och när jag kom in där, så låg det en lott med 50 kronor i vinst rakt framför näsan på mig!

15. Jag får lätt skamsköljningar. Jag blev så väldans glad när jag lyssnade på Alex och Sigges podd och fick ett ord på det som ibland händer mig. En skamsköljning är när man råkar skrika någonting högt för att man får en flashback av någonting pinsamt som man gjort. Detta kan hända mig på tunnelbanan, i en butik osv. ja, lite var som helst.

16. En gång åkte jag till Amsterdam mitt i en utekväll!

17. Alla veckodagar har en färg i mitt huvud och jag har aldrig förstått att det bara ser ut så i mitt huvud. Hur ser det ut i ert huvud? - Måndag = röd, Tisdag= gul, Onsdag= mellangrön, Torsdag= mörkgrön, Fredag= mellanblå, Lördag, Ljusblå, Söndag= ljusgrön.

18. Jag ville alltid sitta vid vuxenbordet när jag var liten. Fullkomligt avskydde barnbordet.

19. Jag blir riktigt irriterad när folk inte kan uttala ord. För att inte tala om ifall jag misslyckas med det själv.

20. Jag tappar bort ca 10 kreditkort per år.

Likes

Comments


Jag blev så jäkla chockad när Sebastian valde mig först! Det hade jag absolut inte väntat mig. Jag är verkligen inte en romantisk person och skäms ögonen ur mig så fort jag blir utsatt för sådana saker. Detta var lite av ett sådant moment. När Sebastian frågade mig om jag nästkommande dag ville gå på dejt med honom, så fick jag nästan panik i kroppen! Inte för att jag inte ville bli vald, utan för att det stod så många runt omkring. 1000 saker åkte runt i mitt huvud. Jag minns att jag tänkte: Stackars de andra. Stackars de som har stått och förberett en present eller som har valt ut sin klänning flera veckor innan. Jag kände mig alltså nästan lite hemsk som hade blivit vald.

På grund av problem med ljudet eller ljuset vid inspelningen så blev vi inte klara förrän klockan 5.00 på morgonen. Efteråt fick jag reda på att min dejt skulle ske klockan 06.30. Jag skulle alltså bara få sova i en timme. Under den timmen sov jag knappt och när det var dags att vakna fanns det ingen del av mig som ens orkade fixa sig.

När jag skulle gå på toa innan det var dags för avfärd stötte jag dessutom på en stor jävla krabba vid mina fötter och bara skrek rakt ut samtidigt som jag tänkte: "okej, det här började inte särskilt bra". Jag som också är en teckensökare började direkt spåna på vad en krabba som dyker upp vill ge för message..

När vi kom till platsen där jag skulle möta upp Sebastian började jag nästan känna mig som ett skolbarn igen. Ett skolbarn som stod och väntade på att "den coola killen" skulle komma ut ur dörren eller kanske ifrån gympasalen. Jag hade sedan innan tänkt att det kanske skulle bli en båtdejt och därför hade jag i alla fall lyckats tjata till mig en åksjuketablett från någon av de andra tjejerna. Fattas ju bara att jag hade blivit åksjuk mitt upp i alltihop!

Dejten var bra, men jag kunde knappt koncentrera mig för att jag var så övertrött. Jag bara skrattade och skrattade. När vi kom fram till flamingofåglarna så fick jag ju som ni såg lite smått panik igen. Jag gillar ju inte djur så mycket, och särksilt inte kravlande och sprattlande djur. Det är ju någonting med halsarna på en flamingo och deras stirrande ögon som känns lite obehagligt även om de är fina på håll! Snacka om att Jenny var avundsjuk och irriterad på mig. Hon älskar ju flamingos och det var hennes dröm att få en sådan dejt. Sedan kommer jag och får flamingodejten utan att ens gilla flamingos!

Vad tyckte ni om dejten? Tror ni att Sebastian fastnade för min flamingofobi och mitt hysteriska skratt?

Likes

Comments