View tracker

Alltså det här med rubriker, har så svårt att hitta på en rubrik som visar på vad jag ska skriva om men även något som drar intresse så man vill in och läsa.

Har precis beställt lite mat från mat.se som kommer imorgon mitt på dagen, massa frukt och grönt så jag ska försöka hitta en godare och nyttigare frukost som jag kan stå på hela förmiddagen utan att vilja äta massa onyttigt, hittade ett recept på en acaibowl som jag ska testa men det blir på tisdag då jag inte hann köpa allt för att få börjat med det imorgon. Håller på att planera upp mina dagar och se när jag hoppa in på mitt extrajobb och samtidigt hinna med allt i skolan och träning och allt annat man ska få gjort på en vecka.

Idag har jag inte lika ont i halsen så förhoppningsvis är det borta tills imorgon och jag gå på bodypump på tisdag igen, längtar verkligen :)

Likes

Comments

till träningen nu, är fortfarande snuvig och lite tjock i halsen, tror att jag hade halsfluss under helgen men verkar som att kroppen tog hand om det själv. Hoppas jag kan börja träna i helgen och annars blir det till nästa vecka, har två pass inbokade i helgen så vill ju kunna gå på de.

Igår var min första dag tillbaka på mitt extrajobb som jag hade förut i en växel, det var 1 och ett halvt år sedan jag jobba där men det var som att det var igår, allt föll på plats och det var bara att börja svara. Har ett pass imorgon och ett nästa vecka inbokat för tillfället, ska göra det så ofta jag och de behöver folk när jag är ledig i skolan.

Nu sitter jag och läser kurslitteratur inför en workshop och ett seminarium på fredag så har 45 sidor kvar att läsa i en bok som handlar om bild och konst för yngre barn, spännande.

Likes

Comments

hoppat av sjuksköterskeutbildningen för 2 och ett halvt år sedan så hade jag examinerats som sjuksköterska nu i dagarna... ett beslut som jag till viss del ångrar idag, men jag vet samtidigt att jag mådde väldigt dåligt där och då och jag tror att jag hade mått värre idag om jag hade fortsatt. Men det är fortfarande ett mål jag har att läsa till sjuksköterska, då undrar många varför jag läser till förskollärare, men det är också något jag vill bli, jag vill kunna jobba med barn. Men jag vill även bli sjuksköterska för att kunna hjälpa andra människor på olika sätt, jag ser ingen nackdel med att utbilda sig till flera saker och arbeta med olika saker i framtiden. Jag ser inte mig som någon som jobbar med samma sak resten av livet från att jag tar examen, varför inte kunna olika saker, byta miljö ibland och testa olika saker. Jag ser det som något positivt, något som gör livet mer intressant och roligare, jag förstår att alla inte tycker samma men allt passar inte heller för alla.

Har precis anmält mig till att göra högskoleprovet igen och försöka få lite bättre resultat än förra gången då jag annars inte har så stor chans att ta mig in på sjuksköterskeutbildningen i Göteborg så det ska jag göra 1e April. Lite djupare inlägg än mina tidigare kanske men vill även dela med mig om såna här saker som man annars inte pratar om så mycket.

Likes

Comments

Detta är boken jag ska underhålla mig med mellan jobbpassen i helgen samtidigt som jag ska försöka vila upp mig så gott det går för att bli frisk igen. Redovisningen idag gick bättre än jag förväntat mig så jag är redo för en till termin innan sommarlov, nu är det bara 1 1/2 år kvar på utbildning och är säker på att tiden kommer fortsätta flyga förbi. Hoppas alla får en trevlig helg.

Likes

Comments

Orkar inte med detta längre, håller på att bli förkyld igen, hoppas det bara blir detta och inte mer :/ Mattias fick gå själv på bodypumppasset men vill inte missa mer träning, är så rädd för att träna när man är sjuk då jag läst att det är farligt och svårt att bedöma vart gränsen går :/Ligger och strecktittar Pretty little liars för jag är långt efter aktulla avsnitt men tar ett tag att komma ikapp, är snart på säsong 3.
Imorgon är det redovisning och sen är jag färdig med höstterminen vilket är otroligt skönt.

Likes

Comments

View tracker

Hjälp vad jag är skakig i kroppen efter det där passet, mycket värre än det vi gjorde för några dagar sedan. Det är roligare tycker jag att gå på ett sånt här pass istället för att lyfta själv eller använda maskiner, man känner verkligen att något blir gjort. Men sen kan man knappt gå därifrån utan att vara spaghetti i ben och armar. Nu blir det att gå och lägga sig strax så man får sovit ut lite, idag var sista dagen på praktiken så nu är vi lediga från skolan i två dagar då vi ska förbereda inför redovisning på fredag förmiddag, ledig från träning imorgon vilket är bra för kan nog inte gå imorgon eller ens lyfta ett mjölkpaket.

Likes

Comments

Blev ingen powerwalk igår då passet var tuffare  än vad vi väntat oss så den blev idag istället. Var på Mattias pappas morbrors begravning tidigare idag också och skulle åkt till Siba efteråt då de har utförsäljning där som började imorse men det var en väldans kö så vi vände med bilen på parkeringen igen, ska se om vi kommer dit imorgon istället för vill gärna få tag i matberedare för lite bättre pris om det är möjligt så hoppas på det :)

Likes

Comments

Håller på med min redovisning samtidigt som vi håller på att göra lunch och sen ska iväg till gymmet, en 60 minuters powerwalk väntar och även ett ben+mage pass som vi ska göra genom att gå på CXWORX pass på gymmet, det ska ha fokus på magmuskulaturen så kanske får komplettera med några benövningar efteråt men kul att testa något nytt pass, känns lättare ibland när en instruktör står och säger vad man ska göra och pressar en lite så man inte latar sig. Sen blir det Bingolotto ikväll :)

Likes

Comments

Idag ska vi iväg och handla och sen även träna, det blir en 90 minuters powerwalk och ett överkroppspass, har känt som att jag har en förkylning på G men mitt ont i halsen är borta nu så lite snuva hoppas jag inte förstör träning.

Mattias ska iväg till replokalen på förmiddagen och spela och då tänkte jag få gjort klart min powerpoint som jag ska ha på min redovisning i skolan på fredag, så har jag lite tid att öva och ta fram vad jag ska säga under veckan. Det blir väl att smått börja läsa på litteraturen för nya kursen som börjar den 16:e också,den kursen ska handla om lek, lärande och omsorg, det är en fortsättningskurs på en med samma tema som vi läste en annan termin, kommer inte ens ihåg vilken ;)

Likes

Comments

Jag har bestämt mig för att inte fortsätta med just det kostschemat, Mattias kommer fortsätta och jag är superstolt över honom, men jag kände inte att jag klarade av det, jag klarade inte av att äta maten och verkligen inte då man skulle trycka i sig det 3 gånger om dagen, frukosten var inget jag fick ner utan att tvinga mig och känner inte att det fanns någon motivation för mig tyvärr...

Jag orkar inte höra att man bara ska kämpa på heller om det inte känns rätt, jag förstår att det såklart inte är lätt för någon och att det ibland blir bättre efter några dagar men jag hade inte ätit samma mat en gång till, fick verkligen tvinga i mig varje tugga och var ändå hungrig efter typ då jag inte kände att jag fick i mig något gott eller något jag ville ha.

Ska såklart inte börja äta massa dåligt bara för att jag inte fortsätter med detta men ska försöka äta mindre och bättre, ordentlig frukost fast med något jag vill ha och känner att jag kan stå på under dagen, mer sallad, mindre kolhydrater, mindre socker, inte lika mycket om ens någon läsk, läste en bra artikel på en hemsida som heter Må Bra tror jag om att om man minskar det man äter som är onyttigt med hälften och har kvar det som är nyttigt eller dubblar vissa saker så minskar man kaloriintaget och går på det sättet ner i vikt. Grunden för viktnedgång som jag fattat det ligger i att om man äter 1500 kalorier och förbränner går man back 1000 kalorier som kroppen då tar från redan existerande fettdepåer, 1 kg fett är ungefär 7000 kalorier vilket innebär att om man äter 1000 mindre per dag så går man ner ett kilo i veckan ungefär då såklart :)

Hoppas alla förstår och jag hoppas ändå ni vill följa mig på instagram i min träning och ändrade kost som inte längre är superstrikt och som jag kommer följa så gott jag kan, men kommer aldrig sluta äta godis ibland eller bullar, livet är för kort för att alltid orka bry sig om det tycker jag men med träning och bra kost over all så tror jag man kan må bra ändå.

Kom på att jag ännu inte visat hur vårat badrum blev, här är det, satte svart kakeldekor över det ljusblåa och köpte än supersnygg tavla att ha ovanför tvättmaskinen, även ett nytt svart duschdraperi, allt tillsammans tyckte jag blev en så nice förändring och jag tycker det ser ut lite som att det har blivit renoverat.

Lämnade precis in min tenta som ska in på onsdag, så känner mig gladare nu också efter att jag kände mig ganska misslyckad som inte klarade av att följa kostschemat. Har även förberett mat för Mattias närmaste dagar och jag ska börja på måndag ordentligt då vi behöver inhandla lite ny mat till mig och även tillaga och frysa ner så det blir lättare att följa inte ta massa onyttigt bara för att man inte känner att man har tid att laga något.

Oj, långt inlägg, hoppas ni orkade läsa :)

Likes

Comments