Måndag: skritta ut.

Tisdag: dressyrtrim!

Onsdag: bommar. Klockan, upphöjda galoppbommar och 20 meter mellan galoppbommar😊

Torsdag: rida ut.

Fredag: bommar. Lite lättare och inga upphöjda denna gången. Travbommar och 20 meter igen. Kanske även lite på volt. Får se!

Lördag: hopptävling.

Söndag: ska bort så blir antingen vila eller så rider Alexandra!Likes

Comments

Välkomnar september! Tänkte med månadsskiftet göra en liten diss or that på mig. Skriver först lite info själv och efter det får ni gärna kommentera om det är något mer som ni önskar ha svar på! Kommer att vara om nästan allting, från mig själv till stallet och skolan samt allting däremellan...

Hoppning/dressyr: helt klart hoppning!

RGB/Peder Fredricksson: Roffe tror jag, så duktig!

Häst/ponny: vet inte faktiskt. Slam är ju ponny, dock är ju Mingo liten storhäst. Ser så fram emot att tävla storhäst sen! Men dom flesta säger ju att ponnytiden är den roligaste. Så det får bli både och!

Hö/kraft: hö, grovfodret är alltid viktigast. Iallafall för mig även om kraften gör mycket det med.

Tävla/träna: tävla. Alltså träna är ju väldigt bra men tävlingen är ju ett kvitto för träningen. Så jag tar nog ändå tävlingen.

Matte/svenska: svenska, älskar att skriva och läsa upp till 110%. Kan sitta och skriva tills pennan bara är en liten snutt kvar. Men däremot är matte något som jag inte gör så länge jag inte måste...

Vatten/mjölk: vatten, gillar inte mjölk😉😏

Läxor/längre skoldagar: alltså jag tycker läxor är piss. Vill ju helst sluta 11 varje dag. Men får nog ändå ta läxor ändå eftersom man då får mer tid till hästarna och kan göra läxorna på kvällen istället!

Vinna med ett ner/nolla och bli utanför placering: det beror på känslan. Är känslan jätte fin med 4 fel så skulle det vara väldigt bra! Men att nolla är alltid bra att ha i bagaget.

Hackamore/bett: bett, är så mycket svårare med hackamore!

Glass/godis: glass, känns nyttigare ändå... Och på varma sommardagar. Mums!

Likes

Comments

Imorgon går första mätningen för Mingo. Är maxad nu. Har fyra år kvar att växa... Känns som att det inte kommer att bli någon ponny av honom tuvär. Liten storhäst. Men så fin som han är kan han säkert komma ganska långt bland storhäst också. Hoppas iallafall det.

Men, men... Man vet aldrig. Tror du att han kommer att bli ponny?

Det känns faktiskt som att han skulle kunna bli fotomodell om inte annat. Hehe...😜

Likes

Comments

Nu till mina älskade godingar gjorde jag nu ett litet filmklipp där vi tillsammans hoppar. Inget märkvärdigt egentligen men bara en påminnelse om att kärleken alltid finns där! Hoppas att skärpan inte blev alldeles för dålig💗💕

Hoppas att ni gillade det!😘😘

Likes

Comments

Vet inte vad jag ska säga... Kan börja med att nämna att Mingo var jätte fin idag! Vi red på lite galoppbommar med 6 steg emellan. Istället för att rusa iväg på 5-4 steg så höll han ett lugnt bra tempo och fick in 6 fina steg nästan varje gång. Sen höll han även ett fint grundtempo i rätt galopp. Istället för att byta till fel- eller korsgalopp ständigt.

Sen vidare till Slam så är jag faktiskt också väldigt nöjd! Han fick gå på lina och jobba mycket att lyssna. Att när jag stannar så stannar han och så. Mycket grunder. Lite tempoväxlingar. Sen i slutet blev det även lite travbommar på linan. Även dom gick fin fint!

Jag arbetar helst i repgrimma när jag jobbar från marken. Skippar gärna inspänningstyglar men självklart kan det ju också användas om det är ett måste. Men som sagt helst bara med repgrimma! Tycker att man får en bättre kontakt med hästen.

Hehe fina bilder då men jaja😜😉

Likes

Comments

Till en del nu blir det godmorgon. En del har redan varit uppe i flera timmar. Blev sovmorgon för mig idag. Så himla skönt!


Idag tänkte jag först stanna inne lite och städa mitt rum. Tänkte även sätta upp lite nya hyllor som jag köpt. Mitt rum behöver verkligen el liten uppfräschning. Och min garderob med. Så den ska rensas och även resten av rummet ska bli rent och se ut som nytt.
Kan ta fotto sen när jag är klar☺️

Likes

Comments

Syns set hur blöt jag är? Det tar 20 minuter för mig att gå hem då jag inte hade någon cykel idag. Efter 5 var jag redan klassblöt. Är det det här som kallas för sommar?😔

Idag blir det en snabb tur i stallet! Båda hästarna ska jobbas från marken... Och i övrigt bara mocka. Sen ikväll blir det troligen en stund tillsammans med Matilda.

Likes

Comments

Jag är med & tävlar om en personal shopping dag ihop med Nellie Berntsson på Tessieshop Kungsgatan.
Nu har Nellie berntsson en ny tävling om att vinna en shoppingtimme på Tessishop tillsammans henne och även sen fika efter. Om du vill vara med gå HIT Du får ta med kompis som vinner exakt det samma som du. Att vinna detta skulle för mig betyda mycket! Var med du också😊

Likes

Comments