Oj nu var det verkligen länge sedan ett nytt inlägg här, ledsen för det.

Det är så mycket nya saker som händer här hela tiden och så mycket saker som inte går att förklara´.

Senare kommer längre inlägg om high school, värdfamiljen, Orland park och livet som utbytestudent men efterssom att allt fortfarande är så nytt, även fast det gått mer än två månader nu, så kommer jag hålla mig till att uppdatera er lite då och då.

Igår kom jag och min värdmamma hem från vår långa weekend trip i scottsdale, Arizona, det var varmt och såå skönt att komma iväg från all stress ett tag. Detta är ingen resesite så jag kommer inte skriva om scottsdale men om ni inte har varit där eller i Phoenix förut kan jag varmt rekommendera det även fast det kostar en förmögenhet och ända anledningen vi kunde åka dit var för att min värdmamma och hennes kamrat presenterade en poster på the nsc Convention så hennes sjukhus betalade bitvis av det.. Det blev mycket lazy river, shopping och cheesecakes men också en tripp till Phoenix zoo där jag köpte ett par av awesome giraff tofflor.

såå förra veckan var vi på ett bröllop, i Michigan.. Det var väldigt kallt men jag har nu varit på mitt första amerikanska bröllop så det var coolt, dagen efter var alla trötta så vi tog sovmorgon och såg på film hela dagen tills vi åkte på båttur genom Chicago.

Veckan innan dess var Homecoming week, WOOHOo. Hela veckan var temadagar och vi hade massor av roliga saker under lunch period, såsom hoppborgsrutchkanor, paj kastning på lärare och class Olympics. Allt för den stora matchen på fredag kväll (som vi vann) Go Eagles!, och sedan den omtalade homecoming dance som i min åsikt egentligen bara är en ursäkt för tjejer att få klä sig i korta klänningar och twerka, men men. Jag gick dit med min värdmammas kusin som är í min ålder (fråga inte varför) och min kompis Erica. Och vi hade väldigt kul i alla fall.

Söndagen spenderades på att försöka ta ut de 48 hårnålarna, den lokala marknaden med massor av provsmakning och glass, sedan såg vi hotell transylvania 2 på en biograf där de serverar dig mat som en vanlig restaurang vid bord men man måste vara tyst och alla är vända mot en helt vanlig bioduk. :) väldigt bra film förresten!

Veckan innan dess måste ha varit The wizard of oz fest där vi följde den gula vägen tills vi kom till söndag och The butterfly festival.

Det är nog en hyffsat bra sammanfattning av den senaste månaden plus massor debate träningar utspridda några lördagar, den här veckan som kommer är det mycket som händer som vanligt. Imorgon, måndag, har jag först debate möte efter skolan till klockan 6 som sedan följs av uttaging del 1 till skolans danslag vilket skulle vara absolut jätteroligt att vara med i, men på en skola med 4000 tävlingsinriktade studenter räknar jag med att konkurrensen är ganska stor. Onsdag ef´termiddag är uttagning del två till klockan 6 och sedan knytis middag med alla i speech eller debate teams.

men sedan får vi alla ledigt torsdag och fredag den här veckan så jag får väll se vad jag hittar på.

Ska försöka skriva snart igen :)
SEE YA

min kamera gör någon skum sak med färgerna på bilderna, men ni fattar grejen

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Okej, så lite sent men tänkte uppdatera er lite om vad jag gjorde under vår en dag extra helg. Lördag förmiddag spenderades med familjefilmer och tupplurer sedan bar det av till the Navy Pier med Bella, grandma Lisa, uncle Brian och Alyssa, navy pier är en stor pir i Chicago med nöjesfält, shopping, restauranger och konserter. Varje lördag kväll har de också fyrverkerier. Efter att ha suttit i bilkö i två timmar kom vi äntligen innanför dörren 01:24.

Till middag denna kväll åkte vi till Ed Debevics en väldigt intressant restaurang där servitriserna faktiskt får betalt för att vara oförskämda och taskiga och skulle till exempel kunnat ge en kommentar som "ska du verkligen beställa allt det där, du behöver då inte de där extra kilona" eller kasta servetter på dig. varje timme ställde dem sig på borden och dansade.

Söndag, söndagen spenderades också Downtown men idag runt millenium park där vi bland annat gick till bönan, fontäner, lekparker, men också Jazzfestival. Det var en av sommarens varmaste dagar så vi åkte hem runt 6 och alla somnade direkt.

Måndag, Labor Day. Jag gjorde frukost till hela familjen bestående av svenska pannkakor och allt gott jag kunde förmå att hitta, sedan kom vänner över för grillfest och min värdpappa och Brians vänner spelade fantasy football i solrummet.

Likes

Comments

Det är mycket som händer här så det är väldigt svårt att skriva om allt, men också för att alla dagarna blir den samma i mitt huvud.

Mat: försts Whitecastle upplevelsen, det var inte min favorit. kändes som en tvättsvamp med kletig ost, men de är söta och mindre än en handflata, betydligt mindre. Vi var också på Portillos och jag fick min första italian beef sandwich och en tonfisk Ceasar sallad. Jag har också varit på Hooters för fried chichen wings och än en gång somnat under varenda film vi ser. :)

Kattungar: Min värdpappas pappas flickvän hittade kattungar under hennes grannes veranda som vi fick ansvar för till någon kunde ta emot dem, min heter weeping willow.

Skola: nu börjar allting äntligen att flyta på även fast vi får högar av läxor till dagen efter så går allt utan problem. Jag vet inte om jag tidigare har sagt något om mitt schema så jag kan ta upp det nu ändå, min buss går 7:05 förutom de dagarna den får för sig att du ska behöva stå och vänta en halv timme. skolan startar sedan 8 med World History. Sedan Advisory classes vilket hela skolan har samtidigt och är i princip studiehälp och information.

Efter det måste jag gå genom hela skolan till South building där jag har engelska följt av studyhall. vilket är dagens andra läx och studeiehjälps lektion men denna varar bara i 22 minuter sedan bär det av till east and center building där de två kafeteriorna befinner sig. De lunch valen man har en vanligtvis pizza, ostburgare, tacos, sallader eller kalkonsmörgåsar om man inte väljer det mer populära alternativet att ta med mat och slipa stå i kö.

Efter detta har jag nu Fashion and Interior design som handlar mest om psykologi och hur färger och mönster påverkar rum och kläder.

Sedan tillbaka till North building där jag har keramik, vi håller nu på med pinch potting, alltså inte de snurrande skivorna utan arbetar själva, vi ska i slutet av unit 1 ha skapat varsin flaska. Sedan ska jag tillbaka till east building för min advanced algebra klass och sedan skynda mig igenom folkmassorna till eagle gyms locker rooms för idrottslektion. vi har nu hela unit 1 spelat softball men på tisdag då unit 2 börjar blir det soccer. (måste säga det istället för fotboll annars kommer jag bara förvirra mig själv.

Aktiviteter: hittills är den aktivitet som jag är uppskriven för och som startat min debatt klubb. det verkar verkligen jätte kul och jag är nöjd med mitt val speciellt med tanke på att nu fick jag en möjlighet att också lägga till någon mer klubb.. i oktober startar till exempel orchesis vilket är skolan danslag och så har skolan massa roliga internationella fester och aktiviter jag kan vara med i! :)

på måndag är det labor day så alla är väldigt taggade på en tredagars helg och vi har mycket roliga aktiviteter planerade som jag ser fram emot att dela med mig av!! som tex idag åker jag Isabella och mormor Lisa till the navy pier i Chicago city. om ni är coola och undrar så ja, ja det är där ferris Wheel från divergent står och ja jag håller på att explodera över att jag ska få åka!

som vanligt tar min värdfamilj alltid kort på mig när jag äter men jag antar att jag inte kan inte lägga upp någon bild och de är de ända jag har så.

Likes

Comments

observera att ni är väldigt lyckligt lottade som får se de här hemskt fula bilderna av mig. Bild nr 1: från bilshowen, 2 o 3: Rainbow cone, 4 o 5: våran idrottsuniform och skåp.

bye :)

Likes

Comments

okej. hej alla

vi försöker igen jag skrev just en detaljerad dagbok över hela förra veckan, internetet försvann och så gjorde också texten. jippi

allt är nu i oordning och jag har säkert glömt minst hälften. Men i alla fall till allas förvåning, jag lever fortfarande trots min advanced algebra lärare som tappert ger oss dubbelsidiga A-4 varje dag.

Mat: jag har denna vecka smakat mycket nya olika maträtter och godissorter vilket skapat mycket stort intresse runt mig som om jag vore en alien eftersom jag aldrig ätit en skum gelé ring vid namn lifesafers som för information smakar precis som vilken annan gelégodis du kan hitta i vårt lördagsgodis urval. Jag åt min första Reezes (supergoda jordnöt och choklad "kakor".

fredag kväll bestod av cool bilshow arrangerad av vänner till familjen, min första deepdish pizza vilket enligt min åsikt är en pajdeg med ost och tomatsås i fel ordning toppad med vår vanliga peanutbutter glas och film som jag som vanligt somnar till innan 12 minuter passerat. Lördag var Inside out i en gigantisk biograf (utan människor) tillsammans med min värdmormor och Bella Bug, efter det Applebees, lek i parken matte läxa som vanligt och Rainbow cone till middag, (bild nedan). till efterätt grillade vi smorse och blev dessert för myggfarmen.

tillbaka till veckan. Vi tog Yearbook fotografierna vilket självklart ingen kände för att berätta för mig, foto dagarna var väldigt underliga dagar, korridorerna skrek fulla av människor som som vanligt bar sina leggings eller sportshorts, höga strumpor i badskor men till min förvåning bar inte överkroppen den vanliga t-shirten eller tjocktröjor utan fancy tröjor med så mycket glitter och utsmyckning de kunde hitta med onaturliga lockar och lager på lager av smink. en väldigt roande syn allt för att fotot bara visar axlar och ansikte.

Jag har spelat baseboll för första gången någonsin, i våra otroligt vackra idrottsuniformer. ironi.

Men ärligt talat är jag inte hemsk, bara dålig, applåder, applåder! jag lyckades slå till bollen på första försöket.

idag hade jag mitt första möte i debate club och 3 andra möten som kommer den här veckan, mycket att välja mellan.

Jag kommer inte riktigt ihåg allt och vet inte riktigt vad ni vill veta så kommentera gärna önskemål så kan jag fördjupa mig mer om det.

kram alla


ps försöker att lägga in bilder men de verkar inte vilja samarbeta med mig så de är att komma snart

Likes

Comments

Jag hoppas alla haft en bra helg!, här kommer en bild till alla med dåligt svenskt regnväder från min varma stranddag vid Michigan lake igår. (jag är inte så blek som jag ser ut att vara...)

Likes

Comments

okej så nu har jag gått första dagen i high school!!! jag går på en skola med 3700 elever så ni kan bara gissa hur trångt det blev i korridorerna eftersom alla går mellan klassrummen samtidigt!

så först på schemat var World history och vi hade riktigt kul dock glömde jag att klappa statyn på vägen ut.... (min lärare har en tradition att alla som klappar hans staty på huvudet får tur, när man sedan har graduated får man stryka hans näsa och har på så vis förevigat sin tur). Sedan hade jag Junior advisory (vet inte riktigt vad det är än) men i alla fall så jag satt i ett klassrum med 30 juniors (jag är sophomore men det bryr sig inte eftersom jag är här för ett år bara) och jag är redan klassens stjärna, det var förmodligen den konstigaste lektionen jag någonsin haft eller inte alla lektioner var konstiga idag i alla fall alla var jätte exalterade över en svensk student så på måndag måste jag vara taggad för de övertalade mig att uppträda med Sveriges national sång inför hela klassen... lärarna satsade pengar och spelade sten sax påse för att en elev var sen och allt var väldigt konstigt men kul. Sedan hade jag Sophomore English om att introducera en själv och sedan frågor på en bok men jag ser fram emot senarare att få läsa litteratur osv. Sedan study hall vilket var mobil tid eftersom ingen fått några läxor än. 4B period är lunch så jag åt en taco med 3 sophomores jag träffat på crosscountry practise. Sedan Chemistry i S153 med mrs Soldan och redan första dagen fick vi en mini läxa och 800 sidors textbok , yay. men  hon verkar jättesnäll och många säger att hon är det så.. Sedan raka vägen till Ceramics! 7th period var advanced algebra vilket antagligen kommer bli lite av en utmaning eftersom vi har helt olika ord för allt men jag har sett till att jag pratat med alla lärarna efter lektionerna vilket gjorde dem väldigt glada eftersom de förstod att jag faktiskt ville göra mitt bästa för att lyckas. Efter detta var det P.E som iår är coed vilket betyder blandat killar och tjejer och alla var väldigt upprörda över detta fast det var det ända som var normalt för mig idag. idrotten idag var enbart vänta på att klockan skulle ringa eftersom i high school måste man ha hall pas för att få vistas i hallen på lektionstid. Åh juste vi hade någon skum buss brandövning idag också vilket bestod av att hela klassen gick och satte sig på en skolbuss de satte på en äggklocka som pep som en liten mus och alla skulle springa längst bak i bussen och hoppa av och sedan gå in igen.

Så aktiviteter alla säger att nyckelordet är "Get involved" så det har jag gjort, gick på tryout för volleyboll med 40 andra sophomores, kom in men har aldrig spelat volleyboll förut så hade behövt träna varenda dag för att komma upp till samma nivå som resten av laget som redan spelat 6 dagar i veckan freshmen year. Så jag gick till crosscountry tryout (hade redan en plats dock) och det var jättekul men det skulle också betyda att jag skulle behöva ha träning varje dag inklusive lördag i tre timmar så jag har min plats kvar om jag vill men jag kommer antagligen satsa på clubs och springa själv. Skolan har så mycket olika klubbar som jag vill prova så jag kommer definitivt ha något att göra :) till exempel dans laget orchesis, speech team, debate team, fall play, chess team, mathletes, lifeguard och mycket fler. Men att jag gick på tryout även fast jag kanske inte kommer fortsätta var jättebra för då träffade jag direkt massor av alternativ på folk att umgås med även i andra årskurser.

Sååå det var mitt första inlägg om high school snart kommer bilder och fortsättning om hur allt går !

Ser fram emot helg dock. Vi ska till bland annat till Indiana för att bada. (en annan stat)

Såå bye bye :)

Likes

Comments

Ledsen för att jag inte har uppdaterat på länge men har haft väldigt mycket nytt att ta in.

Allt gick bra på flyget och de där åtta timmarna bara flög iväg, jag hann knappt se två filmer..

Soft Landing Camp var en väldigt bra start på året, vi fick både uppleva new york city och dess kultur men också förbereda oss och prata av sig nervositeten. Jag delade rum med Katja från Danmark och Bea från Finland och vi hade alla väldigt kul tillsammans.(detaljer som jag inte kommer gå in på eftersom jag antagligen har familj som läser detta). asså inget dumt. Vi åt glass i sängen till middag..

Jag och Katja åkte en ferris Wheel i toys r us på time Square i en mr potato head vagn och det var nog rligt talat lägrets höjdpunkt, det var så kul. vi har haft picknick i central park, besökt Brooklyn och åkt runt i hela Manhattan på en väldigt inside sightseeing och lärt oss hur man beställer varmkorv.

Ledarna var bra och hade mycket tips så när lägret var över var all oro borta (tills dess att jag satt själv på en trist flygplats i Georgia)

flyget till värdfamiljen gick också bra och jag möttes av en stor välkomstskyllt och tre leenden. :)

såå min första måltid här blev mac n cheeze, saltgurka, chips påse och en panini på ett corner bakery på vägen hem. Väldigt intressant kombination enligt mig men det var inte så illa. som jag tidigare har nämnt har min familj två hundar (shar pei och mops blandning), två katter, tre geckos, en sköldpadda, en nute, fiskar och en stor ödla utan namn.

ena katten är väldigt kelvänlig och lägger sig i ansiktet på en och snarkar vilket var nästan en av de största skillnaderna jag upptäckt hitills. Min katt hemma går inte ens in i mitt rum längre.:) men jag älskar henne ändå

dagen efter var welcome party och hela släkten och grannarna kom över på barberque fest och det var full rulle hela kvällen det var väldigt kul men vi var slutkörda efteråt, vilket följdes av ännu en natt med en snarkandes katt i ansiktet.

Idag: idag har jag sätt Chicago :)) vi åkte architecture and history tour och fick se Hancock building, willis Tower och många fler sen kom nog den häftigaste delen. Vi gick högst upp i Willis Tower (förut sears Tower) där har de byggt glas lådor vilket gör att man står rakt ovanför Chicago river och de stora bilvägarna.

Just nu sitter jag som den stora nörden jag är och ser på guardians of the galaxy men min coola nörd familj och försöker skriva ner alla mina tankar och upplevelser vilket är en utmaning eftersom jag själv inte förstått att det här är verkligt än.

saknar er alla, puss puss <3


Likes

Comments

Den femte augusti börjar ett av mitt livs största äventyr, ett utbytesår i Illinois.

Jag är väldigt spänd och nervös för nu flyger jag om enbart 23 dagar. Mitt år kommer börja på soft landing camp i New York i 4 dagar sedan flyger jag vidare till Georgia där jag mellanlandar innan jag till slut får träffa min värdfamilj på flygplatsen i Chicago

Jag kommer att bo i orten Orland Park nära Chicago. Värdföräldrarna Jennifer och Randy och deras dotter isabella som är fyra år. Min värdfamilj har två hundar, två katter, en sköldpadda, två grodor, tre ödlor och fiskar. Min skola heter Carl Sandburg high school och jag kommer gå Sophomore year som är andra året på high school.

Jag ser fram emot att få dela med mig mer av mina minnen och intryck under året som kommer och ställ gärna frågor :)

Likes

Comments

Nouw Magazine