I tisdags så var det dags för SUF VM för hela skolan, alltså var det från 3-19 åringar som tävlade i kast, 60 m löpning, 400 meter löpning och längdhopp!
SUF står för Svenska Utlandsskolors Förening vilket innebar att drygt 50 skolor runt om i världen tävlar mot varandra. Verkligen en rolig idé och dag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

På Svenska Skolan så finns det två stycken olika volontärprogram som skolan uppmuntrar oss elever att vara aktiva till. Den ena är i samarbete med kyrkan när man gör åt mackor för ett projekt som heter Nattens änglar, dessa mackor delas sedan ut till behövande i Malaga.
Det andra alternativet är att hjälpa till på ett Dog Adoption Center i Miljas, denna organisation heter PAD.
Eftersom saknaden för min hund Diesel hemma i Sverige börjar bli stor så valde jag självklart PAD men min vision är att vara en del av båda projekten, jag tänker dock börja med PAD så jag får se hur mycket jag har tid för.

Igår var första gången jag åkte till PAD, igår var vi 6 stycken från skolan på plats. Vi gick med flera olika hundar allihopa och jag är sååå glad att jag valde just PAD!
Det var så mysigt att vara runt hundarna och dem var så snälla å goa <33 saknaden för Diesel blir dock större </3

Likes

Comments

Igår gick jag, Mimi, Ruth och Olivia ner till stranden innan skolan, vi tog med oss frukost och hade planerat att se soluppgången. Dock märker vi att det är molnigt vilket gör att en speciellt fin soluppgång blev det inte men mysigt var det i alla fall att få lite frukost sällskap.

Likes

Comments

I fredags (vilket var 6 dagar sedan hehe) hade hela gymnasiet friluftsdag då vi åkte till sötvattensjön och naturreservatet El Chorro!
Det var en otroligt häftig och rolig händelse!
Där fick vi bland annat köra kayak, SUP och bågskytte. Även gjorde vi en kortare vandring på drygt en timme. Finaste vattnet jag sett och otroligt skönt att bada i sötvatten (jag som hatar saltvatten :))

För er som missat det så vloggar jag också nu när jag är här lite smått, gjorde en vlogg från El Chorro faktiskt som jag länkar här nedanför!

Likes

Comments

Igår så var jag först i skolan som vanligt, lite segt faktiskt eftersom vi har väldigt många lektioner på just onsdagar.

Efter skolan så hade jag gruppmöte med Liza och några andra från olika klasser. Gruppmöten har alla gäststudenter under dem första veckorna där man pratar om lite allt möjligt, förra veckan var "temat" värdfamiljen då vi pratade om hur hi trivdes osv. Den här veckan pratade vi om utelivet eftersom att den kommande helgen är första helgen som vi får vara ute sent.

Iallafall efter mötet gick vi några stycken ner till stranden. Allting började bra och vi låg och solade, efter ett tag så gick jag, Emma och Anjan ner för att bada, MEN de va nu de inte blev lika kul...
Vi försökte putta ner varandra i vattnet och tillslut blev jag nerputtad, min tå vreds om i sanden och eftersom jag är benskör så fick jag såklart en fraktur i tån...
Jag kände av det på en gång men jag fortsatte bada i hopp om att det skulle sluta göra ont vilket det såklart inte gjorde :)
Vi satt kvar på stranden i några timmar innan vi började gå hemåt, jag haltade hela vägen hem och det gjorde såklart skit ont :)
När jag kom hem så sa jag till min värdpappa att jag tror jag brutit min tå, han kollade på tån och när min värdmamma kom hem så åkte vi till ett sjukhus i Benalmadena. När vi kom dit fick jag röntga foten och prata med flera läkare.
Det var lite svårt med språket då engelskan från läkarna var väldigt dålig men samtidigt blev det ju väldigt bra träning med min spanska.

Jag måste säga att jag är imponerad av spanska sjukvården, jag hade såklart lite fördomar när jag åkte dit men det var jätte fräscha lokaler och väldigt effektivt, vi var in och ut på 1,5 timme vilket av erfarenhet dem andra 10 gångerna jag fått fraktur eller spricka är väldigt snabbt hahahah

Det var väl det, dem tejpade tån vilket jag redan visste var det enda dem skulle göra och anledningen varför jag sa till min värdfamilj att jag inte behövde åka till sjukhuset men dem insisterade iaf :) vääärldens snällaste familj har jag hamnat i!!

Likes

Comments

Idag var jag i skolan hela dagen, hände inte så mycket - hade dock bara två lektioner med två håltimmar mellan varandra som var lite segt.

Men vet ni vad! Sen bestämde vi oss några stycken jätte spontant för att läsa kör som en valbar kurs! Hur kul?! Jag kan verkligen inte sjunga haha men jag tycker verkligen det är super kul! Nu hoppas vi bara att vi får med några fler på tåget!

Pratade även med elevkåren om att gå med i den idag, mycket som händer nu ;)

Efter skolan gick vi ner och satte oss på stranden en stund och sen gick jag hem, på kvällen bestämde jag och Natalie oss för att gå upp på ett berg och kolla solnedgången, fick även med oss Ella!

Likes

Comments

I lördags gick jag, Hannah, Julia och Josefine till Miramar som är ett stort köpcentrum här i Funkan. Det här är den absolut enda bilden jag tog därifrån men det var jätte mysigt, dock tog det 1 h att gå till Miramar från mig i Pacan. Sjukt hur mycket man går här nere ändå.
På kvällen träffade vi några från ekonomi nere på stranden och några andra samare också

Idag på förmiddagen så bestämde sig jag, Julia, Hannah och Ella oss för att gå en liten hike upp till El torro vilket är ganska nära oss. Efter det gick vi ner till stranden och tog ett dropp och satte oss sedan vid strandpromenaden och åt lunch.

Efter det följde vi med några till Anjan som också bor i Pacan och badade i hans pool

Efter nån några timmar drog nästan alla killar så då gick vi upp till Anjans lägenhet ett tag, sen kom Stephanie också och vi bestämde oss för att gå till utsiktsplatsen som låg väldigt nära

Likes

Comments

I fredags efter skolan så var det Aquathlon! Skolans årliga tävling då alla klasserna på gymnasiet tävlar mot varandra i simning och löpning i en stafett!

Jag simmade (såklart hehe), skulle först bara köra en simrunda med det slutade att jag fick köra första och 7de distansen i brist på tillräckligt många simmare.
Det var verkligen jätte kul att köra mot klasserna och speciellt eftersom alla verkligen satsade! Våra lärare hade köpt kritor och glitter som alla dekorerade sina kroppar med och dem från klassen som inte var med i själva loppet hade gjort heja ramsa! Verkligen super kul och bra anordnat! Dock så simmade tre lag fel första varvet och missade då halva banan vilket verkligen var jätte tråkigt...
Vi kom inte först utan fick nöja oss med en tredjeplats men alla var så glada efter så det spelade ingen roll! Dock så vara mjölksyran i benen TOTAL efter simningen, orkade knappt stå upp...

Efter tävlingen så var det fler lekar på stranden mellan klasserna och grillning!

Likes

Comments

Ojojoj nu har det hänt massor den här veckan så jag har inte riktigt haft energin att blogga när jag kom hem hehe

I måndags var första skoldagen! Efter skolan gick nästan hela klassen ner på stranden för att sola och bada och sen va vi cirka 10 personer som gick till McDonalds sedan för att äta middag tillsammans.
Skoldagen i sig innehöll inte så mycket, vi samlades i aulan för att höra ett tal från rektorn och sen samlades vi i respektive klassrum. Efter det var det lite gruppövingar för att lära känna varandra bättre

I tisdags så gick vi på stadsvandrig runt i staden med klassen för att hitta bättre och veta vart vissa saker fanns, t.ex. Idrottsanläggningen

I onsdags så började vi med vanliga schemat i skolan.
Efter skolan gick jag ner till stranden och sen hem för att äta middag. Efter middagen så följde jag med Natalie ut för att träffa några ekonomiare, jätte mysigt och kul att lära känna folk från några andra klasser!

I torsdags gick vi ner till stranden efter skolan (igen) och var där i flera timmar. Några gick lite då och då så det slutade med att det till sist bara var jag, Jossan och Emelie kvar på stranden när skolnedgången kom!

Likes

Comments

Igår gick jag och Natalie ut på en promenad på kvällen, och det resulterade såklaart i lite bilder ;)

Likes

Comments