Work Diary

Hei. Jeg har en blogg og trenger en samarbeidspartner til en film jeg skal lage. Jeg har en hund som skal trenes opp til å sitte stille. Han kan High Five og spiser ikke før jeg sier værse god. Men han vil ikke sitte stille lenge. Så jeg trenger en samarbeidspartner som kan være med å gi han noen snack bites for å sitte stille. Kan vi samarbeide tror dere? Jeg trenger også litt penger, så det hadde passet fint hvis det kan involveres rundt 1000 Kr for reklame jeg lager for dere.

Skal lage en morsom film om hunden min som leter etter ett nytt sted å bo, og skal lage en falsk profil på Finn.no hvor han har bilde om at han tigger om mat i Stavanger sentrum, sitter og tigger etter penger med kopp og plakat - og så skal hunden bli den som styrer filmen. Lager en dialog ifra hunden hvor han sier hvor han ellers befinner seg hvis han ikke får en ny eier.

Jeg trenger en reklame samarbeidspartner som kan gi oss det vi trenger av mat og sånn til han. Jeg har veldig dårlig råd nå, og trenger minst 4 samarbeidspartnere i uken, hvor jeg ønsker å få 1000 kr utenom reklamearbeidet og gratis mat. Kan det være mulig å få vegansk hundemat? Har dere det? Uansett må det være vegansk.

Kan dere være med? Til nå har jeg spurt om en veterinær også kan være med og bidra med litt reklame - i samme filmen. Så vi får se, kanskje vi får noen snille samarbeidspartnere som kan hjelpe oss!!!!

Jeg har 5000 følgere på Facebook, over 13 000 seere på livesiden min, og nå vil jeg gjerne bygge opp Youtuben min sånn at vi kan tjene enda mer penger!

Ønsker dere med i samarbeidet, takk!

Stella Kolstad

stellaantoniette.com

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Nye innlegg

Hei. Jeg leter etter samarbeidspartnere til bloggen min og hunden min og meg. Jeg har en veldig kjent blogg for viktige mennesker. Jeg har 5000 følgere på Facebook og rundt 6000 sidevisninger på riktige poster. Jeg har også reklame og over 12 000 visninger på filmer jeg har hjemme.

Nå prøver jeg å bygge opp Youtube kontoen og jeg har svært lite penger akkurat nå. Jeg håper jeg kan få rundt 4 samarbeid i uken som kan betale meg rundt 1000 kr hver - så kan jeg få betalt strømregningen også! Så nå sender jeg en mail til dere.

Jeg har en film jeg har planlagt å lage og jeg trenger samarbeidspartnere til den. Jeg har en hund jeg nettopp har fått. Det viser seg at han har magebesvær, og diaree. Han har navlebrokk, og jeg må barbere ham flere plasser for dreadlocks og han klør rundt tissen.

Jeg ønsker at dere kan hjelpe meg å redde hunden min ut av uføre - fordi jeg har ikke råd til å betale veterinær regningen. Men jeg er veldig kjent - og filmen kommer til å bli sett av de viktige. Og jeg har også en film og bok som skrives om meg fordi jeg er den jeg er. Og det står også på bloggen. Stellaantoniette.com er bloggen min.

Hvis dere kan hjelpe meg med gratis behandling av denne hunden, med barbering, og undersøkelser, operasjon osv. så kan jeg lage en film om at han kommer til dere alene - og dialogen handler om at han spør om å få det - og dere sier ja så klart. Det er han som er film regissøren ser det ut som - og det hele skal bli sånn at han gjør seg klar til å bli gitt bort til meg.

Han skal lage en annonse på Finn.no - med plakater der han tigger etter penger og nye eiere. Han har en ting om å gå opp på alle trappetrinn vi går forbi - for å lukte på dørhåndtaket. Så jeg har mange fine film klipp der han ser etter ett nytt sted å bo. Jeg må bare tørre å slippe han alene til å gjøre det.

Og videre skal en Falsk Finn.no konto lages med alle bildene ifra dette her opplegget han gjør. Og det ser ut som at det er han som står for hele opplegget. Så skal jeg ringe han og motta han her hjemme kjempe frisk og fin - og dere får en morsom reklame fra en selvstendig hund. Dere skal selvfølgelig få en stor takk ifra hunden vår med film utfor og inne, og også logo i begynnelsen: "I samarbeid med….".

Andre ting vi skal filme: Hvor han ellers oppholder seg: under biler, i tuneller, i kjellere, leter etter katter, bak ting, inni ting, i restauranten, hos naboen, på en trapp, under verandaen.

Og det er filmklipp jeg gjør, som han viser til dere - at hvis dere lurer på hvor han ellers er - utenom å sitte og tigge etter mat og penger - så er det der. Høres dette morsomt ut?

I tillegg har jeg også spurt om de lokale dyrebutikkene har noe snacks vi kan få som kan være godisen han får. Jeg skal jo lære han opp til å sitte i byen med en plakat og en kopp - så vi kommer nok til å prøve og feile ganske mye før vi får dette til. Men vi skal ta det med i slutten av filmen på sånn humor-opplegg - hvordan det gikk.

Vi har kjempestort behov for hjelp for å få han her frisk. Og jeg har rett og slett behov for penger utenom også. Jeg blogger og har ett års erfaring som blogger. Jeg har lært masse på dette året, og jeg har hatt mange samarbeidspartnere også. Nå ønsker jeg at vi kan samarbeide sammen for å hjelpe oss alle!

Kan vi samarbeide?

Mvh

Stella Kolstad

stellaantoniette.com med en ny hund: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=93007150&ref=conversation&fks=93007150

Ha en fin uke!


Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Most read

Buss fra stadion

Den nye organisasjonsideen er å skaffe en buss til vår frivillige organisasjon. Og målet er å reise rundt på festivaler og kamper med bussen. Det bør vi få en buss til tenker jeg. Arrangerer turer som reiser med folk fra festival til festival. Fra kamp til kamp. Det er ihvertfall en plan å ha en buss å bruke til det formålet. Så hva nå enn det blir. Ei dame vant en bil til firmaet tenkte jeg. Hun deltok i en konkurranse i Stavanger, og fikk bilen annonsert i avisen. At hun var vinneren. Det er jo fint tenker jeg, for firmaet. Så er spørsmålet hvilken organisasjon skal vi lage frivillig? Det er jo bare det vi må lage. Så skal vi bruke en buss å reise rundt på festivaler om, og samle inn penger til ett veldedig formål. Samtidig som at vi henger ut på bussen. Det er liksom en av de lateste jobbene. Men det er virkelig kjent. Røde kors har feks. mange bøssebærere og registrerer mange nye betalende medlemmer på eventer, og festivaler. Og det er ikke minst like effektivt og egentlig eneste måte å få nye medlemmer. Hvis du ikke har en bedrift som pumper inn penger som går rett til formålet. Altså. Jeg er sånn at jeg tenker på å dedikere en bedrift til hvert veldedige formål. Fordi bedriften vil hjelpe det veldedige formålet. Og det er mest effektivt. Men jeg syns det er en god idè å være tilstede som blogger, journalist, og fotocrew. Altså, det er jo jeg som er gründeren bak det. Jeg gjør som jeg vil. Jeg ansetter folk til å jobbe. Jeg pitcher folk. Lager mal til de som jobber med å samle folk. Jada, jeg kan gjøre det også. Det er jeg flink til. Og det er viktigst for meg at vi koser oss og er på de beste eventene ever. Ja. Så må jeg bare finne ett frivillig prosjekt å tjene penger til. Samle penger til. Noen frivillige? Noen som vil være med på det? Vi gjør det sånn at de fleste skal få det kjekt, og vi skal ha en fin festival. La oss prøve! Let it boom! Vi kan også tiltrekke oss folk med maskotter og sånn. Det er viktig å spre rundt litt reklame. Så står det sånn: husk å meld deg inn der for ett godt formål. Støtt det og det. Vær en god person. Besøk oss HER: og så viser kartet på ryggen til maskotten. Eller på ett skilt. Vi trenger reklamejenter. Folk som kan vise at vi er på festivalen. Altså, hvem vil være med?! Noen må ta seg av søknader til støtte. Noen må være med å gjøre dette til ett seriøst prosjekt. Jeg er absolutt ikke i stand til å gjøre noe som helst alene. Det kan vi bare understreke. Altså. Se på denne bloggen! Full av godis!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Fashion

Å si direkte hva det gjelder

Jeg er på ett sted med noen folk. Ei som har ett kurs introduserer meg til at hun har en måte å forklare direkte hva det gjelder. Så klart er jeg interessert. Jeg vet jeg kunne vært så mye bedre på å være direkte. Jeg har vanskelig for å snakke. Vi står der med ei dame fra Silvametoden. Hun sier det gjelder å meditere. Jeg sier direkte etter henne at jeg har tenkt det må vel være sånn at i stedet for å legge seg, går vi heller og mediterer i 20 minutt. Så jobber vi videre. Jeg er så voldtatt at det er vanskelig å være direkte uansett. Jeg må ha en hylle i gangen for å kunne prate. Det er sant. Jeg føler det sånn. Hun pakker sakene sine og vi er på vei til kurset hennes med henne. Jeg har bestemt meg om å lære det hun har å lære meg. Hun i Silva metoden bekrefter at det er sant at vi skal bli ferdig med arbeidet og meditere i stedet for å sove sier hun. Det er det viktigste. Det er det som hjelper deg å oppnå det du må. Silvametoden råder til at det skal mediteres 3 ganger hver dag. Når du føler du vil meditere, når du er sliten, når du har slitt deg ut. Så 20 minutter for å få energi og våkne. Jeg tenker på å jobbe om bedrifter og det jeg drømmer om. Skrive forretningsplan. Planlegge neste dag. Og så har jeg innsett at all jobb skal gjøres samtidig som en koser seg med mat & te & gode retter. Det gjør arbeidet enda bedre.

Og jeg følte meg sliten. Jeg følte sykdoms tegnene begynte å komme når jeg hadde hatt mine to mediteringer istedet for å legge meg. Jeg tenkte, kanskje jeg aldri føler sykdomstegn fordi jeg er for A4, som jeg har lært meg å være. Og derfor får jeg ikke hjelp av legen. Fordi jeg aldri bikker over, fordi jeg sover så mye.

Og den tredje mediteringen ble helt sånn over the top følte jeg første gang. Følte meg helt sånn ut dratt. Døgner. Når jeg gjorde det andre gang merket jeg hvordan jeg hadde forandret følelse å gå inn i mediteringen om. Jeg følte meg mye mer trøtt, men at jeg kjapt kom til å meditere sammenhengende den dagen, og at det ikke kom til å bli meditering på enden. Men meditering i midten av dagen. Raskt. Etter hverandre. Nå har jeg en ende meditering igjen. Det betyr kraft tak i jobbing. Og det betyr lange dager, og lange netter. Det er rart det. At det er så skiftende. Sånn er det med treningen min også. Jeg forandrer meg etter fast trening litt over ett år. Men hvis jeg ikke fortsetter faller jeg ut av bevegelse forandringen. Det er omtrent det samme som å måtte ende-trene. I stedet for å trene hyppig.


Interiør i samme farge som veggene

Jeg har bestemt meg for å ha det blått og grønt i hjemmet mitt. Det er to forskjellige farger, men alt tilbehør bestilles i samme fargene som veggene mine. Og det er egentlig ikke grønt og blått jeg skal ha. Jeg skal egentlig ha grått og rosa. Og jeg har ikke malt stuen enda, så jeg regner med det kommer til å gå kjempebra. Men mine soverom er lilla & blå, og skal bli grønt & blå kanskje? Kanskje jeg bare trenger å kjøpe inn grønn maling, for jeg enda har en kontrastfarge i blå. Poenget er uansett å ha alle detaljer samme farge som veggene. Kommer jeg til å gjøre det? Nei. Jeg er for "lat" til å bestille alt jeg trenger i den fargen på internettet. Og rett og slett bruker jeg egentlig bare fair trade og økologiske varer. Jeg vet at det kanskje er like greit å få inn en vane om å bestille det på internett. Jeg har bare ikke gjort det før. Jeg har ikke penger til det. Jeg ville ikke hatt det sånn hvis jeg hadde penger? Jeg ville hatt gull og hvit. Jeg syns kanskje det blir teit hvis jeg skal gjør det. Hvis jeg skal bestille på nett.

Konkurranse om spm.

Jeg har åpenbart en idè om å ha en konkurranse om noen spørsmål. Men jeg husker ikke så mye mer av hva egentlig det spørsmålet dreide seg om. Får tenke litt på det og finne utav det.

Søknader omstøtte

Jeg er ikke så flink å jobbe om det jeg må. Jeg har nå begynt å jobbe smålig med astrologi og skal lage lister om hva jeg tenker jeg bør gjøre. Jeg vet at det er på vei til å lære meg å planlegge. Jeg syns det er så vanskelig å hoppe inn i en søknad om støtte. Sånn, HEI jeg er 30 ÅR og trenger penger til DETTE prosjektet. Sånn har jeg vært. Og hva mer... Hva mer!? Så det syns jeg er litt fremmed for meg. Like fremmed som ett prosjekt jeg aldri før har gjort. Og ikke vet tiden på, hvor lang tid jeg bruker på det. Jeg vet ingenting. Jeg har ikke tenkt å gjøre det med det første heller. Fordi det er mitt første prosjekt. Neida. Jeg har sendt noen søknader som er helt detaljerte, men dessverre falt jeg utfor kategoriene de støttet. Så jeg måtte tenke meg til en ostefabrikk for å komme i betraktning der hos Innovasjon Norge. Og Legathåndboken og sånn, det er også en idè. Men det er sånn at en må ha AS, ansatte, og en viss peiling på hva en holder på med for å få støtte. Jeg, idèmaker, bare meg, og mine ideer? Jeg er jo så uprofesjonell at jeg offentliggjør alle mine ideer på siden for å få hjelp av noen som ser talentet mitt! Noen som kan hjelpe meg og sette igang disse ideene. Dette er den beste sjansen jeg har. Jeg har ikke peiling på å søke om støtte. Jeg føler jeg trygler og ber. Og det bygger seg opp derfra. Som en fattig katt.

Hells angels

Jeg er innom Hells Angels sine lokaler i Stavanger sentrum med vennegjengen som jeg står nær. Det er første gang vi er der, og jeg er innom med brodern, søskenbarnet mitt, og folk ifra klassen. Der blir vi tilbudt enten verksted eller bare å være tilstede i lokalene for en pris i mnd. Jeg er ydmyk og frykter problemer. Jeg går derfor ut litt usikker og er helt meg selv. Vi får tilbudet om å møte andre folk, som har skikkelige fester. Jeg lurer på hva det innebærer, men tenker ikke noe særlig over det & sier hadet.

Tannlege, Kristine

Jeg er med Kristine og snakker om tannlege. Jeg husker ikke så mye mer av det som skjedde i det øyeblikket. Vi har akkurat gått fra Hells Angels lokalene i sentrum, og snakker om å gå til tannlegen eller noe. Lurer på om vi er på vei til tannlegen nå. Var det det vi avtalte? Vi er iallefall uansett i en følsom samtale om det meste. Det er sjeldent vi bare sier det.

Sykkel på 7 eleven, uten kjetting

Står i gata mi. 2 minutter fra meg er der en 7-eleven. Med bensinstasjon. Og utfor er der en sykkel uten kjetting. Jeg tenkte jeg lurte på hvem som skulle ha denne, og hvor denne skal leveres inn. Etter en stund får jeg høre av virkeligheten min at den er min. Ifra skjebnen. Jeg har tenkt på dette flere ganger før. Tenk om den er fra skjebnen. Og nå ble det bekreftet. Jeg tenker at nå bekreftet de det. At den er min. Jeg tenkte egentlig ikke at det var helt bestemt, og bestemte meg ikke for det. Den hadde jo ikke kjetting, og uansett har jeg bestemt meg for å levere den inn til 7-eleven. Det føles litt for godt til å være sant egentlig? Eller, om man skal si, jeg skal føle det helt sikkert at den er min hvis den er det. Kanskje de bare prøver å lure meg de jeg hører. Lurer på om jeg ikke så han som sa det til meg også. En eller annen helt utestående. En som bare brøt inn og sa det. En ukjent.


Buss fra stadion

Den nye organisasjonsideen er å skaffe en buss til vår frivillige organisasjon. Og målet er å reise rundt på festivaler og kamper med bussen. Det bør vi få en buss til tenker jeg. Arrangerer turer som reiser med folk fra festival til festival. Fra kamp til kamp. Det er ihvertfall en plan å ha en buss å bruke til det formålet. Så hva nå enn det blir. Ei dame vant en bil til firmaet tenkte jeg. Hun deltok i en konkurranse i Stavanger, og fikk bilen annonsert i avisen. At hun var vinneren. Det er jo fint tenker jeg, for firmaet. Så er spørsmålet hvilken organisasjon skal vi lage frivillig? Det er jo bare det vi må lage. Så skal vi bruke en buss å reise rundt på festivaler om, og samle inn penger til ett veldedig formål. Samtidig som at vi henger ut på bussen. Det er liksom en av de lateste jobbene. Men det er virkelig kjent. Røde kors har feks. mange bøssebærere og registrerer mange nye betalende medlemmer på eventer, og festivaler. Og det er ikke minst like effektivt og egentlig eneste måte å få nye medlemmer. Hvis du ikke har en bedrift som pumper inn penger som går rett til formålet. Altså. Jeg er sånn at jeg tenker på å dedikere en bedrift til hvert veldedige formål. Fordi bedriften vil hjelpe det veldedige formålet. Og det er mest effektivt. Men jeg syns det er en god idè å være tilstede som blogger, journalist, og fotocrew. Altså, det er jo jeg som er gründeren bak det. Jeg gjør som jeg vil. Jeg ansetter folk til å jobbe. Jeg pitcher folk. Lager mal til de som jobber med å samle folk. Jada, jeg kan gjøre det også. Det er jeg flink til. Og det er viktigst for meg at vi koser oss og er på de beste eventene ever. Ja. Så må jeg bare finne ett frivillig prosjekt å tjene penger til. Samle penger til. Noen frivillige? Noen som vil være med på det? Vi gjør det sånn at de fleste skal få det kjekt, og vi skal ha en fin festival. La oss prøve! Let it boom! Vi kan også tiltrekke oss folk med maskotter og sånn. Det er viktig å spre rundt litt reklame. Så står det sånn: husk å meld deg inn der for ett godt formål. Støtt det og det. Vær en god person. Besøk oss HER: og så viser kartet på ryggen til maskotten. Eller på ett skilt. Vi trenger reklamejenter. Folk som kan vise at vi er på festivalen. Altså, hvem vil være med?! Noen må ta seg av søknader til støtte. Noen må være med å gjøre dette til ett seriøst prosjekt. Jeg er absolutt ikke i stand til å gjøre noe som helst alene. Det kan vi bare understreke. Altså. Se på denne bloggen! Full av godis!


Healing er mobbet, hjerteklør venninna mi

Hører at Betty høres så mobbende ut i det øyeblikket jeg tenker på healing. Jeg klør henne på ryggen og trøster henne fordi hun nettopp har mista farfaren sin. Jeg har nettopp grått litt med henne, og er lei meg sammen med henne. Hun snakker høyt og tydelig til folk rundt når jeg oppfatter at hun er mobbende imot meg når jeg trøster henne. Det høres sånn ut. Jeg oppfatter det sånn.


Camilla J trynte I salto

Jeg roper ut over gjengen at de som holder meg ute og ikke svarer meg på spørsmålene mine skal forlate gjengen umiddelbart. Jeg har nettopp spurt hva Camilla sa til de andre. Og så svarer hun ikke. Jeg roper: Fryser du meg ut? Hun svarer ikke. Hun svarte ikke etter jeg ropte det. Det var tydelig at hun dreit seg ut når hun gjorde en salto. Det er det jeg tenker. Hun trynte i saltoen på gata og landet på ansiktet. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg antar at det er fordi hun ikke er ærlig med meg. Men det tror jeg.

Nina med piercinger

Jeg ser på Nina. Hun passer Piercinger. Hun er faktisk veldig vakker. Det er ikke rart hun passer piercinger tenker jeg. Hun står og styler seg foran kameraet og klarer akkurat å vise posituren vi alle står og streber for i speilet. For å se bedre ut. Hun strekker seg, løfter genseren litt opp med venstre hånda, og smiler. Uten smilet hadde det ikke blitt perfekt. Men det ble det. På en skala fra uperfekt til perfekt klarte hun å oppnå perfekt. Så det var jo fint tenker jeg. Det så ut som whiskers. Hun har piercinger rundt leppa ut i tre stråler. Og det er det jeg tenker. Ut i tre stråler som katte whiskers.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Jeg har aldri vært noe særlig flink å studere. Jeg gjorde aldri lekser. Jeg hadde bare alltid bøkene med hjem, og tok de med til skolen igjen. Og jeg pugget aldri på prøver. Eller dvs, jeg pugget jo av og til. Men det var ofte samfunn og kristendom jeg jukset i. Jeg klarte aldri å få hjernen med på å koble informasjonen jeg leste. Matte var også usammenhengende. Alle de forskjellige byggestenene til å begynne med, som hvor jeg skulle få brukt for det - satt jeg aldri i kobling. Det var bare ny informasjon. Som med alt det andre. Mye ny informasjon. Jeg skrev også en protest-melding her som jeg forsøkte å få litt oppmerksomhet om. Det passer fint inn i en film. Spesielt det at jeg vil ha med meg alle elevene på en boikott av uforståelig informasjon. Når hjernen ikke kobler det, kan de ikke bare si, nå gå vi videre...

Jeg sendte sist fler mail til ungdomskolelæreren min hvor jeg fortalte henne om min opplevelse fra ungdomskolen. En veldig lang oppsummering. Jeg sendte vel omtrent 7 mail eller fler. Og jeg har selv klaget mye nå i de brevene på hvordan opplegget generelt er. Først og fremst hvis alle gjør leksene sine, har de forstått hjemme hvordan de skal gjøre det, og det skal være motiverende. Det skal være en klar sak om å gjøre lekser. Det skal være en klar retning. En klar mening med det. Jeg som har bodd hos farmor hele livet, har aldri fått hjelp med leksene. Hun satt og så på tv hele dagen. Jeg bar tunge bøker frem og tilbake uten å engang forstå meningen med å gjøre lekser. Jeg har blitt satt til å være som en robot, uten å forstå hvorfor jeg skulle jobbe med det jeg fikk som lekser. Og i tillegg til det, har jeg aldri lært hvordan jeg skal huske. Når begynte folk å huske? Når begynte folk å forstå logikk i skolefag? Når begynte folk å se sammenheng mellom fag? Gjorde de det noen gang? Jeg har aldri forstått noe som helst om skolen. Jeg har bare fulgt med når jeg måtte, og gjort det beste jeg kunne, uten å klare å pugge. Uten å forstå hvordan jeg skulle huske. Nå, har jeg klarsyn, klarhørsel, og uføretrygd på grunn av det. Jeg er 29. Jeg har alltid tenkt at jeg elsker skole. Men jeg har aldri fått utvikle personligheten min. Jeg har aldri vært den viktige. Og når jeg tenker igjennom hvordan skolen var for noen, så tenker jeg at de som utvikler personligheten sin på skolen, utvikler seg i retning palestinaskjerf. Så nå har jeg innsett at det blir nok alltid umulig for meg å studere. Jeg kommer aldri til å lese igjennom og kunne ta i bruk alt som står i bøkene. Jeg vet ikke hvordan jeg skal ta det i bruk. Jeg vet ikke hvordan jeg skal integrere alt. Jeg må jo bruke bøkene aktivt tenker jeg. Hver gang jeg skriver om noe, prøve å lage en ny versjon av boken, dersom jeg skal kunne ta i bruk noe. Er det sånn det funker? Å trekke ut det viktigste, og bruke det. Sånn var ikke prøvene på skolen for meg iallefall. Jeg har ikke fått ett inntrykk av at de har sagt at det er sånn det skal være heller. Det finnes så mange veier... Jeg har begynt å innse at jeg iallefall skal prøve å forstå hvilken informasjon jeg lærer kortfattet av å skumlese bøkene. Hva jeg egentlig danner i hodet mitt om hvor langt jeg kan komme etter å følge denne boken, hvor langt jeg får vite noe om. Hva jeg egentlig får suksess i. Det kommer lettere til meg når jeg får velge selv hva jeg skal studere og lese på. Det jeg ikke interesserer meg for hopper jeg jo over. Og jeg har jo uansett tusen andre bøker jeg faktisk VIL lese som jeg skulle ønske jeg kunne gjøre i stedet.

Dette er mine tanker om forskjellen om å studere hjemme vs. på skolen. Nå kan jeg iallefall gjøre det til mitt tempo, med mine interesser, med mine emner om det JEG trenger hjelp til. Og det er nok det som funker best. Å ikke være påmeldt noe sted & bare finne pensumbøkene det faget du vil begynne på & forberede deg godt, før du begynner på studiet. Jeg kan gjerne melde meg på journalisme etter min gjennomgang av disse bøkene. Jeg har lånt mange pensumbøker på universitetet blant annet i Journalisme & Visuell identitet. Da kan jeg i allefall få sjanse til å imponere dersom jeg melder meg på ett år og allerede har vært igjennom alle bøkene. Det er nå jeg innser hvor gøy det faktisk er å være ett år på forskudd - og istedetfor å lese bøker når jeg går på skolen, har ett forkurs istedet. Det skulle vært slik. Alle på forskolen fikk alle bøkene de skal ha i første klasse. Og de i første klasse får alle bøkene de skal ha i andre klasse. Slik får de altså lære om noe nytt hele tiden, og samtidig får en repetisjon neste år. I tillegg til å ha ett nivå hevet hos seg selv, blir det mer som en utfordring. Men det vil aldri være attraktivt for meg og mitt hjerte å måtte lese noe jeg ikke vil lese & det er undervurdert & ignorert. Tenk deg å bare jobbe, og studere på egenhånd. Velg ut de kuleste emnene. Drit i flere kapitler. Les kun det som gir deg motivasjon. Så kan du melde deg opp når du føler for det på eksamen hvis det finnes åpne eksamener da. I tillegg til å forstå at journalisme faktisk er veien ut av kjedsomhet. Journalisme handler om å skrive om det som ingen andre skriver om. Det som bare jeg syns er spesielt. Det jeg syns er verdifullt. Hvis du reiser ett sted, handler det om hva som gjør stedet spennende for DEG. Det handler om det nye som ingen andre vet om, det ingen andre skriver om. Det er det som gjør det spennende. Å kunne trekke frem noe spesielt ved en sak, og linke det til en annen som poeng som leder til en konklusjon. Det er veldig deilig.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

  • 21 lesere

Likes

Comments