Hej, i helgen är vi påväg ned till Skåne för att kolla på framtida skola, vi ska på öppet hus hos Svedala ridgymnasium.

I fredags började resan nedåt, vi åkte från Stockholm kring 15tiden och målet för dagen var Jönköping. Det tog cirka ... timmar, men gick ändå rätt fort, den som väntar på något gott vantar aldrig för länge hahah..

Vi åt varsin plocksallad från Hemköp påväg ut från Stockholm då ingen av oss hunnit äta lunch under dagen. Sedan pluggade vi en del i bilen ned, bloggade och bara va. Ungefär halvvägs stannade vi på Mcdonalds och tog varsin frappe Carmel, mamma (Stellas) tog kaffe och äppelpaj.

Middag åt vi i Jönköping på Ikea, gick en stund även efter hoppade i sängar och körde kund vagn hahah... sedan åkte vi till hotellet, Scandic Elmia precis bredvid Elmia arenan där horse showen ägde rum för några veckor sedan.


Bild från frukosten..

Frukosten var super god och fräsch, mycket att välja på. Rekommenderar Scandic Elmia i Jönköping

Nu sitter vi i bilen sitta biten ner, framme om cirka 1h, spånande...

ses snart, ;)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej och välkomna till våran blogg, vi är två 15 åriga tjejer från Stockholm som satsar på ridsporten, hästhoppning. Vi vill dela med oss av våran satsning till toppen, våran vardag ,livet på tävlingsbanorna vid framgång och motgång samt livet vi lever på sidan om.


Idag har vi tillsammans tre hopphästar:

Helsingborg (Ebbas)

Kokolatte DB(Ebbas)

Perle 514(Stellas)

Kokolatte DB som vi kallar för Sivan är ett 7årigt fux sto som jag köpte som projekt häst för lite mindre än ett år sedan, hon utvecklas mycket för varje dag som går och vi hoppas på ett lärorikt tävlingsår tillsammans 2018 och på fina framgångar i framtiden.

Helsingborg som vi kallar Henke är en 5årig valack som jag har haft i några månader, han har precis gjort en operation men är nu igång igen och jag fortsätter utbilda honom så han förhoppningsvis kan komma ut på tävlingsbanorna igen i vår.

Jag bor på en hästgård utanför Märsta där jag bor tillsammans med min mamma och pappa och alla djur. I stallet har jag ofta unghästar som jag med hjälp av min mamma bygger upp och tränar för att sedan nå mål.


Jag började tävla ponnygalopp när jag va 7 år och fick flertal placeringar i SM och NM samt deltog i Globen och i Falsterbo. Jag slutade med galoppen när jag var 11 år och fortsatte då endast med hoppningen. Tävlade då ponny fram tills 2017, för ett par veckor sedan åkte min sista ponny från stallet. Vi fick bland annat ett SM guld i 6-års SM 2016.

Perle 514 är ett 17 årigt mörkbrunt holstiener sto som jag har haft i strax över ett år, vi köpte henne ifrån Danmark och hon har tidigare gått 135 internationellt. Under året har vi utvecklats mycket tillsammans och Perle ,eller Pärlan som hon även kalas, har fått jobba upp formen igen efter att ha levt "lyx livet" i 4 år innan. Målen är satta för 2018 och vi är mer än taggade, idag tränar jag för Lotta Björe och Sylve söderstam.

Jag har även en till häst på gång in i stallet, så mer om det kommer....;)

Jag bor tillsammans med min mamma,pappa,lillasyster och lillebror på en Ö utanför Vaxholm. Perle står idag uppstaplad i ett stall i Vaxholm. I stallet har jag oftast yngre eller projekt som jag arbetar tillsammans med mot långsiktiga mål.

Även jag tävlade ponnygalopp, men för mig vart det hoppning rätt fort. Hästarna har inte alltid varit självklart för mig då jag tidigare tävlat på elit nivå i truppgymnastik men med åldern så föll valet på hästarna.

Det här var en kort presentation om oss och våra hästar, mer information kommer komma med tiden, så keep up....

Likes

Comments