Header

Idag gästbloggar Soma Raouf om hennes planerade kejsarsnitt.


Jag snittades i v38+4.
Både jag och min mamma var beredda och superglada att träffa lillan.
Jag skrev ett förlossningsbrev innan jag gjorde 2 vändingsförsök och snitt.
Vi åkte till Hudiksvalls förlossningsavdelning kl 8 och kejsarsnittet började kl 10.
Min mamma och morbror var med men han kom inte in i operationssalen.
Läkarna klippte navelsträngen.
Smärtlindringen jag fick var epidural/ryggbedövning.
Jag valde inte kejsarsnitt utan var tvungen eftersom bebisen inte fixerade sig


Här kommer en länk till hennes blogg:


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ellie 1-2 år

I förrgår när jag och Ellie var hemma var blöjorna slut på morgonen.. haha så vanligt men oftas så brukar vi ha några extra blöjor i bilen, vagnarna eller nån väska men denna gång så var det helt SLUT. Så vi gjorde helt enkelt ett test... Ellie skulle vara blöjfri hela dagen och det funkade superbra, även under och efter hennes vila på dagen.

Jag satt henne på toan ungefär varannan timme eller så så hon själv till (kiss eller bajs) och hon kissade varje gång.

En av gångerna sätt jag henne på pottan o då blev hon bara arg och ville självklart hellre sitta på toan, haha...

Idag är jag hemma med henne igen så vi kör på trots att vi har blöjor hemma, hehe.
Ellie har varit kissat på toan nu på morgonen och hoppas dagen går lika bra.

Hon har nästan alltid kunnat kissa och bajsa på toaletten nån gång ibland men aldrig en hel dag.

Ellies första blöjfria heldag blev när hon är 1 år och 10 månader.

Likes

Comments

Ellie 1-2 år

Igår vaknade jag och Ellie kl. 04.30... snacka om att jag var trött men Ellie var pigg som en lärka! Så vi satte oss framför barnkanalen och efter nån timme såg jag att Ellie höll på somna. Tillbaka till  sängen och vi lyckades sova ändå till 9.15. Så himla skönt när man känner sig utvilad. Ellie har ju haft feber och ont i halsen dem senaste dagarna sen så äter hon superdåligt. Men vila är det som gäller....  Vi passade även på att städa, tvätta, diska, laga mat och baka lite när jag ändå var ledig.

Idag vad Philip hemma med Ellie så jag kunde jobba och imorgon är det min tur o va hemma igen. Skönt!! Morgondagens planer är att hinna med o bokföra resten av fakturor, kvitton mm och självklart mysa med sjuklingen som gnäller var o varannan minut.

Likes

Comments

Graviditet

barn 1

Vilken vecka vi fick veta på när jag var gravid med första var att de var månad 6 varför vi fick veta detta redan halv vägs av graviditeten var att jag var rätt så smal så syndes knappas & hade min mens fram till 6 månaden.

Ja de var planerad för vi kände att vi ville bli föräldrar men eftersom jag var smal & inte blev av med min mens så tänkte jag inte på de fören de slutade & jag mådde illa.

Den första vi berätta för de var våra föräldrar men den dagen vi gjorde ultraljud så fick vi veta att vi var i månad 6 & inte vecka 19 vi berättade för våra föräldrar men de blev ännu gladare.

Hur vi märkte jag va gravid de var ju med att mensen inte kom & att de började rinna från brösten & illamående. Jag födde min prins i vecka 37.
Min cravings var att äta citron & jalapeños. Mitt mående var helt ok fram tills vi fick veta att ja var gravid(6 månaden ) resten av tiden så var de att ja fick ont i ryggen.
Jag slutade jobba så fort ja blev gravid vilket yrke de var packning för olika företag.

Hade ingen foglossning under graviditeten.
Vi tog inte reda på könet varför för vi ville inte veta för de skulle bli en överraskning. Men dock så planerade vi in namn på vilket tjej & killnamn vi ville ha så de var förbered.

Barn 2

Vi fick veta på andra barnet vi vecka 14.
Givetvis så var de planerad. Den vi berättade för var väl alla för vi skickade en bild på våran son med texten "jag ska bli storebror".

Hur vi märkte att jag var gravid de var att jag fick tillbaka min gamla cravings som jag hade med våran första barn. Denna gången blev de vecka 37+ 5 som våran prinsessa föddes. Mitt mående där var väl för lite sömn & mycket citron & jalapeños cravings jag slutade redan vid månad 3 att jobba pågrund av sömnbrist & lite foglossning & lite mobbning på jobbet. De var samma stället jag jobbade som med när vi väntade våran prins.
Nej vi tog åter igen inte reda på om de skulle bli tjej eller kille & vi planerade ett tjejnamn & ett killnamn innan födseln

Skillnaden på graviditeterna var väl att på barn 1 kunde jag sova mer än på barn nummer 2 & att jag var mobbad på jobbet med barn nummer 2 pågrund av sömnlöshet lite foglossning.

Storleksmässigt kan jag dock inte påstå då jag var lika stor när jag väntade på båda.

Amning:

Jag ammade båda barnen till dom var ca 3 månader & de var självklart planerat att amma båda gångerna för annars så skulle jag känna mig som världens sämsta mamma.

De kändes bra att amma båda barnen tog brösten jätte bra men skillnaden var att barn nummer 1 gillade mest att amma på vänster bröstet & barn nummer 2 mest på högerbröstet.

Jag ammade offentlig dom gångerna man var ute på t.ex köpcentrum, restauranger.

Jag tycker de är okey att amma offentligt varför skulle de inte vara okey liksom!?

Tyckte inte de var svårt att sluta amma på varken någon av dom. Hur vi valde att sluta med att amma var väl att barnen inte ville ta brösten längre.
Att amma är ju jätte bra ser ju liksom inget negativ i de hela men hur jag ser på folk som väljer att inte amma är väl att de är upp till dom om de inte vill amma & att de kanske vill ge någon ersättning istället. Men själv har jag emot att ge mina barn ersättning.


Http://nouw.com/Jagochminahjärtan

Likes

Comments

Här kommer Sarah Johanssons tankar kring jämnställheten mellan mamma, pappa till barn.

Tycker du föräldrarna borde ta hand om barnet/ barnen lika mycket? Om nej, varför?
Absolut! Har barnet två föräldrar anser jag att man delar lika på ansvaret.
I alla familjer ser ansvarsfördelningen olika ut, och det ska man absolut respektera och ha förståelse för.

Men i det stora hela, så ja. Båda föräldrarna bör ta hand om sitt/ sina barn lika mycket, oavsett livssituation.

Hur ser det ut för er och erat/era barn?

Jag och min man har en dotter tillsammans och så har vi en placerad pojke som bor hos oss.
Vi delar upp ansvaret för båda barnen så gott det går.
Jag har mer ansvar just nu för att jag är den som är hemma och är föräldraledig och jag kommer att vara det ungefär 8 månader till.

När min man är hemma är han lika delaktig i båda barnen som jag är, och för oss är inget annat tänkbart.

Vi gör mycket tillsammans med båda barnen, men vi ger också varandra tid till att göra annat - barnfri-tid.

Hur ser/ såg eran föräldraledighet ut? (vem av er eller var ni lediga lika mycket?)
Ända sen vår dotter föddes, för ett år sen, har jag vart hemma.
Min man vart sjukskriven i samband med att vår dotter föddes, så han har också vart hemma större delen av hennes första år.
Han har hjälpt till så mycket han kunnat även fast han vart sjukskriven.
Men jag kommer att vara hemma mer än honom och det är just pga hans sjukskrivning. Annars hade vi delat ganska lika.

Vem av er gjorde/ska göra inskolningen på förskola/ dagmamma?
Vi har inte skolat in vår dotter än, men när den dagen kommer så blir det nog jag som kommer att skola in.
Jag är en väldigt hönsig mamma och vågar inte riktigt lita på att omgivningen gör ´rätt för mitt barn´.
Det är också en stor anledning till att vi valt att vara hemma så länge vi kan med vår dotter.

(klicka på bilden för att komma till hennes blogg!)


Likes

Comments

Ellie 1-2 år

Såhär ser nästan alla vardagar i vecksn ut... när jag satt Ellie i soffan för att fixa lite frukost så kommer jag tillbaka o ser detta. Att hennes rutin inte bli ut bättre även fast hon gått på dagis länge nu. Nån mer som har barn som har svårt o sova på nätterna är supertrött när dem väl ska gå upp?

Likes

Comments

Ellie 1-2 år

Igår var jag, Ellie och Maya på en shoppingtur i Täby medans Philip jobbade. Vi fick med oss en massa julklappar och på kvällen slog jag in dem flesta.

Idag har vi varit i Uppsala nästan hela dagen. vi fick med oss 2 tavlor, en julgran och lite annat. Ena tavlan är 3D, jätte häftigt!

Likes

Comments

jag verkligen hatar konditionsträning. Det är så tråkigt!! cykla ute och gå är helt okej men att göra det på gymmet är rätt trist.

Mitt tips är att sätta på en serie eller film under tiden. Då glömmer man bort lite vad man gör och nu har jag använt crosstrainer och cykeln i 1.5 timme utan att ens tveka

Likes

Comments

Ellie 1-2 år

Det märks att familjen är spontana när vi bokar en resa till Malta och har ingen aning om vad vi ens ska göra där?! haha vi är inte ute efter sol och bad eftersom det är kallt där utan vi är med intresserade av sevärdigheter och uppleva en ny plats i världen. Ingen av oss har varit där så det ska faktis bli riktigt roligt. Nån som varit där och vet nånting man bara MÅSTE se eller göra??

Idag har vi iallafall varit i Bergshamra hos mina föräldrar då min pappa fyllde 41 för några dagar sen plus att  vi satt oss med både privata räkningarna och även företagsfakturor, offerter o bokföringen lite medans vi fick lite barnvakt. Vilket var jätte skönt att hinna få allting gjort.

Igår var vi i Täby centrum för att köpa julklappar när Philip hittar call of duty Ghost till ps3. Snacka om att han var supernöjd!

Men i två dagar i rad så har jag suttit uppe o spelat till 12 medans alla andra somnat.. hihi

Likes

Comments

BABYSHOP.SE har en grym Black friday rea. Designmärken som Elodie details, Ralph lauren, Burberry, Stella McCartney Kids och Young Versace har 30 % rabatt.

Passa på o fynda t.o.m 27/11

Totalt över 10 000 produkter rabatt med upp till 50%.

Likes

Comments