Helmikuu ja maaliskuu menivät kuin siivillä. Treeniä on päästy tekemään lähes suunnitelman mukaan. Helmikuun lopussa oli työmatka Hongkongiin jossa tulikin juostua ja sen jälkeen viikko influenssaa joka tietysti hidasti menoa.
Maaliskuu olikin sitten työntäyteinen ja erittäin stressaava, onneksi saimme hoidettua Kasnäsin yöjuoksun (10 km) kisan alta pois kunnialla. Työpäivät venyivät 12-14 tuntisiksi ja viikonloputkin meni töissä. Siinä samassa meni niska täysin jumiin ja ainoa keino saada se kuntoon oli kiropraktikko. Tämä toimenpide tehtiin kahdesti viikossa, niska oli siinä kunnossa että yhtenä päivänä ajoin Kasnäsista Helsinkiin pelkästään hoitoon 400 km edestakaisin.
Tämä tietysti vaikutti treeneihin ja siinä samassa verenpaineen nousuun...Nyt oli taas otettava järki käteen.

Nyt oli siis aika keksiä jotain hieman rentouttavaa puuhaa. Tulin tämän vuoksi aloittaneeksi uuden harrastuksen jonka toivon tukevan triathlon harjoituksia. Sup-lautailu, se olisi ainakin kesällä rentouttavaa tekemistä joka vahvistaa keskikehoa. Tätä tulikin sitten kokeiltua altaalla ja meressä. Meressä jäiden seassa rentoutuminen ei ollut helppoa. Kesää odotellessa ja aurinkoisia sup-retkiä miettiessä sujuu pyöräily trainerilla hieman mielekkäämmin😄

Sitten siihen stressin ja treenin järkeistämiseen. Koska sain verenpaineen nousemaan huonoilla päätöksillä lukuihin 170/110 huipuissa ja normiaamuina 150/95, ei enää hymyilyttänyt.
Oli aika tehdä selkeitä päätöksiä monen asian suhteen ja se tulee jatkumaan pitkään.

Tärkeimmäksi itse olen kokenut nukkumisen tärkeyden, eli ei enää ylhäällä keikkumista 02:00 asti vaan selkeä sääntö: sänkyyn kello 23:30 mennessä.

Seuraava on työnteon rajoittaminen niin että 18:00 täytyy viimeistään lopettaa ja painua kotiin. Tässä on vielä parannettavaa... Lisäksi päivällä pieni paussi ruokailun jälkeen, jolloin hierontatuoli antaa hetken rentoutuksen. Tämän 30 min hetken jälkeen työt taas jatkuvat helpommin.

Kolmanneksi tärkeimmäksi koen ruokavalion, jossa onkin sitten paljon tekemistä. Luulin että olin syönyt terveellisesti... Nyt olen vähentänyt suolan minimiin ja samalla vähentänyt kovia rasvoja sekä punaista lihaa. Kahvi ja alkoholi on jäänyt myös täysin pois joskin olut on vielä listoilla😄
Pöydästä löytyy nyt paljon pähkinöitä, salaatteja, vihanneksia, hedelmiä, marjoja, ruisleipää, puuroja ja keittoja.
Tee ja varsinkin vihreä tee sekä inkivääritee ovat myös päivittäisessä käytössä kuten myös hedelmä- ja vihannessmoothiet.

Korkeasta verenpaineesta kärsivän kannattaa pitää huolta, että saa riittävästi suojaavia ravintoaineina kuten kaliumia, proteiinia, D-vitamiinia ja monityydyttymättömiä rasvahappoja. Niiden riittävän saamisen voi varmistaa nauttimalla päivittäin paljon kasviksia, marjoja ja hedelmiä, täysjyväviljaa sekä vähärasvaisia D-vitaminoituja maitovalmisteita.

Näitä ruoka-aineita on sitten lisätty: inkivääri, valkosipuli, kiinankaali, mustikka, pähkinät, kaneli, kalaa, banaani, salaatit, siemenet, tummasuklaa, omena, porkkana, avokado, kaurahiutaleet, tomaatti, maito... Voin sanoa että tuli eksoottisia annoksia kun paniikissa etsin miten saan kaikkia aineita mukaan...

Lisäravinteita joita olen lisännyt on magnesium, D ja C vitamiini ja zinkki, kalaöljy ja jokin monivitamiini valmiste.

Kaksi viikkoa oli kevyempää treeniä ja asioiden oikomista sekä ruokavalion järjestelyä. Nyt parhaimmillaan verenpaine on 128/88 joten olen päässyt hieman tyynemmille vesille. Tosin alkuperäinen aiheuttaja stressi ei tietenkään ole poistunut mutta se on tiedossa ja ymmärryksessä.

Tänään oli pariin viikkoon ensimmäinen pidenpi treeni 1:40h ja se tuntui niin hyvältä. Tästä täytyy jatkaa hyvällä sykkeellä ja paineella.

Zemppiä kaikille joilla on kohonnut verenpaine, yrittäkää kaikkia keinoja ennen lääkitystä näin minä ainakin ajattelen. Kaiken lisäksi ainakin minulla muutokset ovat tehneet olon muutenkin paremmaksi👍

Bloggaa matkapuhelimesta - Nouw:lla on ehkä Suomen paras blogi-sovellus - Napsauta tästä

  • 181 Lukijat

Likes

Comments

Lihaskunnosta huolehtiminen on tärkeää kaikessa urheilussa niin myös triathlonharjoittelussa. Kaksi - kolme kertaa viikossa ohjelmaani kuuluu kuntosaliharjoittelua johon kuuluu punttiharjoittelua, kuntopiiriä ja tietysti erilaisia cardioharjoitteita kuten soutu, crosstrainer, stepper jne... Niin ja tietysti spinningpyöräily ja juoksumatolla.
Kotona minulla on kuntosali jossa on itselleni tärkeimmät laitteet mukavasti ahdettu paikoilleen..homma toimii kun meitä on vain kaksi käyttäjää salilla. Kun olen matkoilla varaan aina hotellin ensisijaisesti kuntosalin mukaan eli sellainen pitää hotellissa olla. Nyt olen töiden ja messujen vuoksi paljon Helsingissä omassa pienessä asunnossa jos ei todellakaan ole salia.

Aina ei ole kiva juosta sään takia tai kroppa huutaa kuntosaliharjoittelua. Rupesin etsimään kuntosaleja Helsingistä, monella salilla on pitkiä jäsenyyksiä ja olen kuullut että lopettaminen salijäsenyydestä voi olla myös hankalaa. Sain vinkin tuttavaltanani EVO Fitness-saleista ja päätin käydä kokeilemassa. evofitness.fi

Koska majailen Vallila/Pasila akselilla oli luontevinta kokeilla Herttoniemen EVO Fitness-salia ystäväni kanssa. Evolla on kuukauusjäsenyys ja kuukauden irtisanomisaika joten jäsenyyden hankkiminen ei pelottanut. Lisäksi huomasin että heiltä sai kokeilukoodin jolla sai kokeilla salia kerran ilmaiseksi, joten ei muuta kun kokeilemaan.

Evo kuntosaleilla on ovikoodit jäsenille. Saleilla ei ole henkilökuntaa paikalla paitsi tietysti siivoojat näyttivät olevan töissä kun tulimme salille lauantaiaamuna 9:00 aikaan. Salit ovat auki 5.00-24.00 joka päivä vuodessa joten treeniaika löytyy helposti. Huomasin myös että netistä näkee mihin aikoihin sali on täynnä, sen avulla voi valita ajan jolloin ei ole suurin ryysis salilla.
Pääkaupunki-seudulta saleja löytyy Esplanadilta, Herttoniemestä, Tammistosta, Leppävaarasta, Suomenojalta sekä Kirkkonummelta.

Saavuimme siis Herttoniemeen, Evo kuntosalin ovi oli hieman hankala löytää koska kylttien alla oli vain Postin ovi ja itse sali oli kulman takana Lildin kanssa samalla puolella. Menimme sisään toiseen kerrokseen ja puhelimeen tulleella viestikoodilla ovi aukesi ja pääsimme sisään. Itse sali oli positiivinen yllätys, kuntosali oli todella suuri ja siisti sekä hyvin varusteltu. Laitteita ja vapaita painoja oli riittävästi. Pukutilat ja suihkut olivat myös todella siistejä. Jotenkin en uskonut kaiken olevan näin siistiä "itsepalvelusalilla", siistimpää kuin useimmilla saleilla joissa olen vieraillut ja niissä oli kuitenkin henkilökunta paikalla koko ajan...

Tässä vaiheessa tulee aina hirveä into tehdä kaikkea kun laitteita on mistä valita😄 ja päätimmekin tehdä spinningpyöräilyä 15 min pätkissä ja siinä välissä kaikkea mitä vain keksimme... Tästähän valmentaja on taas tyytyväinen... Noot. Salisessiomme kesti 1,5 tuntia ja teimme "SUP-lankkutreenin", vedimme leukoja, lyhyitä kuntopiirejä sekä taljoilla käsi- ja selkäharjoitteita. Harjoituksen päätimme juoksumatolla.

Salilla oli hyvä feelis eikä laitteilla ollut jonoja, juomapaikat olivat siistejä, varusteille löytyi lukittavat kaapit, ulkokengille siistit hyllyt jne...
Tuli selväksi että tässä on sali minulle aina kun olen Helsingissä. Koska sali on lähes aina auki pääsen harjoittelemaan silloin kun haluan ja jos menen erikoisiin aikoihin ei salilla ole tungosta😄 tämän voin siis tarkistaa Evon nettisivuilta. Käyn kyllä kokeilemassa Espan ja Leppävaarankin salit kun sama koodi toimii kaikilla saleilla.

Koska mielestäni triathlonistien tulisi käyttää kuntosalipalveluita ja he treenaavat melko erikoisiinkin aikoihin päätin kysyä Evolta tarjousta triathlonisteille. Saimmekin Triathlonsuomi+ saaristo-lehden lukijoille erikoistarjouksen ( 2 kk -50%), tarjouksen koodi löytyy lehdestämme. Triathlonsuomi+saaristo-lehti

Seuraavan kerran venemessujen aikana juoksen Herttoniemeen Evo kuntosalille ja vedän taas jonkun crazyn treenin Tarkkasen kanssa ja kroppa kiittää😄 Vielä jos siellä olisi hieromatuoli niin se olisi täydellistä.

Tämän kaiken jälkeen lähdimme Kallioon viidennelle linjalle Du Dii ravintolan syömään herkullista Thairuokaa jota voi kyllä suositella. Ravintola on neljäpaikkainen eli pääasiassa take away-meiningillä.

Likes

Comments

Täällä sitten treenit jatkuu aluksi pakkasessa ja nyt täydellisessä loskakelissä.
Ei niin mieltä ylentävää upeakelisen treenimatkan jälkeen mutta minkäs teet kun kotiosoite on Suomessa. Täytyy vain uskoa että "kyllästyisihän siihen upeaan keliinkin" vai mitä? Pikku valehtelu itsellle ja matka jatkuu kuin mummo hangessa.

Yritin nyt välttää pahimmat pakkaset ja loskakelit kellarissa treenaamiseen sekä uimalla. Tuntuu hyvältä tuon kävely- ja juoksupainoitteisen reissun jälkeen.Nyt työn touhussa on haaste pitää aamu- ja iltatreeni käytössä mutta olen onnistunut aika hyvin, mistä taas kiitos läheisille jotka jaksavat ymmärtää vaikka eihän tässä välillä ole mitään järkeä...

Tässä tuli muuten valmentajan Sami Tuomen ja pienen tiimin kanssa kasattua uusi triathlonlehti Suomen markkinoille. Tähänkin projektiin meni muutama treenitunti sekä jokunen muukin tunti.
Tosin samalla tuli triathlon- ja pyöräilymaailma hieman tutummaksi sekä nippu uusia tuotteita kokeiltavaksi. Sekä paljon upeita kontakteja ja uusia tapahtumia joita on vain päästävä kokemaan.
Triathlonsuomi + saaristolehti
http://issuu.com/tss-lehdet/docs/tss_2016

Nyt olen henkisesti hieman väsynyt lehden synnytyksen jälkeen. Mutta hyvällä fiiliksellä ja välillä runnomalla homma jatkuu.

Iltalenkistä vielä hiukan feeliksiä:
Kello on 20.00 ja pakkasta -3 astetta, märän päivän jälkeen tie aivan jäässä ja reunat rapsakalla lumella päällystetty. Ajatuskin lähteä työpäivän jälkeen lenkille saa kropan palelemaan. Pakotan itseni kuitenkin ja ainoana ilopisarana on juuri ostetut ICEBUG DYS2 Bug Grip nastalenkkarit jotka ovat ainakin vedenpitävät ja kivan näköiset.

Ajattelin juosta vain 5 km lenkin ja sitten salin kautta saunaan...
Lähdin juoksemaan ja nastojen pito oli vaikuttavaa sekä juoksutuntuma hyvä. Varpaat ja jalat pysyivät mukavasti lämpiminä ellei jopa kuumina. Matka taittui niin mukavasti että päätinkin juosta kympin. Tulin kotiin ja kehuin rouvalle kenkiä ja lupasin hänellekin samanlaiset. Nyt tiedän miten mukavaa voi olla talvella sekä liukkaalla juokseminen. Icebug-kengät ovat varmasti parhaat nastalenkkarit joita olen koskaan kokeillut! "Icebug, kunnon pito on nasta juttu"

Hyvä että tuli ostettua, koska nyt odotan taas aamua että pääsen liukkaille😀

Aurinkoisia ja liukkaita päiviä odotellessa...

  • 259 Lukijat

Likes

Comments

Nyt on matkatreenit ja -juoksut juostu ja aika palata arkeen sekä työn pariin. Nyt kovin haaste on tietysti pysyä terveenä koska lämpötilaero on +30 asteesta -20 asteeseen ja matkan rasitus altistaa flunssalle. Sen huomaa usein että matkoilta palattua sairastuu helpommin ja varovainen aloitus kylmässä treenaamiseen tulee hoitaa varovaisesti. Toinen haaste on kaiken tekemättömien töiden ja asioiden järjestämisien keskellä jatkaa treenejä hyvillä määrillä.

Asics-kenkäni ovat palvelleet hyvin ja oli myös aika jättää jäähyväiset niille Hongkongissa. Nämä ovat palvelleet yhden maratonin, pari puolikasta ja lukuisia juoksulenkkejä Suomessa sekä ulkomailla. Mieleen on jääneet New Yorkissa, Dubaissa, Hongkongissa ja Varsovassa juostut upeat juoksulenkit. Matkoilla kannattaa juosta koska silloin pääsee näkemään paikkoja ja asioita joita ei taksista ehkä huomaakkaan. Olen vuosien varrella jättänyt useita pareja juoksukenkiä maailmalle. Jotenkin tuntuu siltä että näin kengät saavat hieman arvokkaamman lopun kuin kodin roskiksessa. Olen myös aina kuvannut kengät siellä mihin ne ovat jääneet. Tästä on nyt vain tullut jonkinlainen rituaali joka tuntuu hyvältä ja matkalaukussa on ainakin kenkien verran tilaa tuliaisille.

Olen juossut Kasnäsissa samaa tietä nyt 34 vuoden ajan noin 18.000 km ja en voi sanoin kuvailla tunnetta kun pääsee upeisiin kaupunkeihin juoksemaan. Moni tuttavani kehuu Kasnäsissa juoksua maisemien vuoksi ja minä taas etsin uusista kaupungeista puistoja, siltoja ja merenrantoja.

Juoksijat kuten urheilijat yleensä ovat sosiaalista porukkaa ja on nastaa huomata miten he moikkaavat toisilleen juostessa. Saleilla taas huomaa että kokeneemmat kyllä opastavat auliisti ja ovat turvaamassa jos teet isoilla painoilla juttuja. Juoksijoiden kesken näytetään peukkua toisilleen ja hymyillään, joskus taas saatetaan vain juosta hetki yhdessä. Kotiinpaluumatkalla Hongkongissa tuli aamulenkillä vastaan mukavan oloinen ja iloinen heppu. Juoksimme Kowloonin puolen rantaa ja sanoin juoksukaverilleni että jos paluumatkalla törmätään tähän samaan heppuun niin pysäytän hänet. Näin siinä sitten kävikin että kohtasimme siinä Stars of Avenuen kohdalla, pysäytin ja juttelimme hetken juoksemisesta. Stanley Lam on lääkäri/professori joka juoksee paljon matkoilla kun käy luennoimassa ympäri maailmaa. Nyt olemme Facebook-kaverit ja sovimme että kun olen ensi kerran Hongkongissa helmikuussa työmatkalla käymme yhdessä lenkillä. Näin pääsen kokemaan taas uusia juoksupolkuja "paikallisoppaan" kanssa ja mikäli hänen matkansa joskus kohtaa Suomen näytän hänelle Kasnäsin juoksulenkin😄

Laitan vielä muutaman kuvan viimeisestä ulkoilmauinnista koska muistin vasta paluussa että olihan minulla vesitiivis kamerakänny mukana. Tästä on vielä pitkä matka Suomen meriuinteihin joten nyt uinnit jatkuvat Kasnäsin kylpylässä ja Mäkelänrinteen uimahallissa.
Seuraava bloggaus onkin sitten talvisista juoksulenkeistä ja toivottavasti uudesta Cervelo P3 pyörästä. Arki alkaa ja treenit jatkuu...

  • 341 Lukijat

Likes

Comments

Nyt on aika sanoa näkemiin tyttärelle Lisalle ja Sydneylle/Australialle. Nämä 18 päivää täällä olivat mahtavat ja jään kaipaamaan niitä todella paljon. Olo on onnellinen mutta hieman haikea...
Voin todeta että jos mahdollisuus avautuu niin tulen uudestaan tänne käymään. Sydneystä tuli kertaheitolla lempikaupunkini, niin moni asia on täällä loistava. Jos katsotaan urheilun kannalta niin täällä on upea ilmasto ja paljon puistoja missä juosta. Puhumattakaan uimisesta merivesialtaissa auringon paisteessa. Beach alueilla Bondi, Manly, Coogee joissa oli taivaallista juosta lenkkejä, chillaa sekä heittää muutamat uintitreenit. Kaupunkikävely oli myös todella hienoa ja Sydney on melko mäkinen, sen voin kyllä vahvistaa. Voisimpa siirtää yhden näistä rannoista ilmastoineen Kasnäsiin niin "avot" kuten Meeri mummoni olisi sanonut.

Välillä kun bussit olivat täynnä ja taxeja ei löytynyt saimme kävellä pitkiäkin matkoja hotellille. Se ei meitä haitannut, päinvastoin sanoin vain että kello "kiittää" illalla aktiivisuusmerkinnöillä. Täytyy myöntää että joskus valitsin vain sen takia kävelyn että sain mittarin huutamaan punaisella ja päivä saldon askeleista täyteen. Näin päivän keskisaldoksi sain askeleita 22.000😄

Pyöräily ei mennyt ihan kuten olin suunnitellut koska kaikki neljä triathlonseuraa joihin olin yhteydessä olivat talvilomalla ja pyöriä / kimppaharjoitteluja ei voinut toteuttaa.
Mutta onneksi valitsemalla hotellit kuntosalien mukaan sain poljettua hyvät määrät spinning- ja wattibikellä joten kaikki hyvin.

Katsoin juuri Garmin Connectista että täällä Australiassa olen liikkunut askeleissa mitattuna 407887 askelta ja kilometreissä 348 km joka tekee päivää kohti 19,3 km kävelyä/juoksua.
Näistä askelista voisi sanoa että ne olivat pieniä ihmiskunnalle mutta niin suuria ja tärkeitä minulle!
Uintia kertyi 9,7 km + hupiuinnit meressä ja altaalla joita en mitannut.
Sisäpyöräilyä uskon kertyneen noin 15 tuntia ja kymmenkunta tuntia sali- tai kuntopiiritreeniä.

Tämä on nyt varmuudella aktiivisin kolme viikkoa elämästäni ja parasta on että olen nauttinut siitä täysin siemauksin. En ole väsynyt tai erikoisen rasittunut koska kävely on tainnut toimia hyvänä palauttavana treeninä. Katsoin muutaman kävelyn aikana sykkeet jotka olivat siinä 80-90 ja jyrkissä mäissä tai pitkissä rappusissa noin 95-120. Eli voisi todeta että kaikki kävelyt on menty reippaalla tahdilla josta olen hieman saanut myös kuulla matkaseuralaisiltani.

Voi, saisipa aina treenata näissä olosuhteissa ja niin että työ ei häiritsisi tuota harjoittelua. Tärkein tässä on nyt se että tiedän miten paljon voin treenata ja että olen päässyt kahden treenin päivätahtiin. Reipas aamutreeni, päivällä paljon palauttavaa kävelyä ja illalla uusi kunnon treeni. Täytyy vain toivoa että pysyn pitämään saman tahdin kotona.

Summa summaarum:
Suuri Kiitos rakkaalle Lisa tyttärelleni että jaksoit touhuta kanssamme nämä 18 päivää joita en tule koskaan unohtamaan!
Kiitos myös Lussille joka jaksoi juosta perässäni nämä päivät.
Kiitokset myös kotona oleville kissavahdeille äidilleni Kertulle ja Gunillalle.
Kiitos myös valmentajlleni Sami Tuomelle joka jaksaa ymmärtää että en aina tee mitä sovitaan ja joskus taas vähän enemmän...

Kiitos myös Sydneyn kaupungille ja sen ihanille ihmisille jotka loivat upeat puitteet urheilulliselle lomalle josta sain niin paljon uutta potkua treeneihin. Tänne täytyy päästä joskus uudestaan ja täräyttää se 500.000 askelta mittariin.

Tästä on Steelmannin hyvä jatkaa matkaa...

Likes

Comments

But I'm closer than I was yesterday, näin neljä kuukautta myöhemmin tuntuu että olen lähempänä mutta päämäärä on kovin kaukana. Harjoitusmäärät ovat lisääntyneet roimasti ja olo on mitä mainioin. Tietenkin tässä auttaa että olen lomalla ja on mahdollisuus harjoitella kuten haluaa. Tämä onkin ensimmäinen yli puolentoista viikon loma sitten kouluaikojen. Tuntuu melko kummalliselta olla näin pitkään pois töistä. Tämä vielä kostautuu työruuhkalla kotiin tullessa. Nyt kuitenkin olen päässyt kahden treenin päivätahtiin ja yritän pitäää sen myös Suomessa.

Nyt on ollut jo kahden kuukauden ajan harjoitukset 10-12 tuntia viikossa ja taitaa täällä Sydneyssä tulla jopa 14-16 tuntia per viikko. Pelkästään kävelyä harjoitusten lisäksi on tullut päivittäin 10-15 km joten herkkujen syöntikään ei ole harmittanut. Päivittäiset kalorikulutukset ovat liikkuneet 3200-4000 kalorin tuntumassa pelkästään liikkumisessa. Olen silti koittanut aamiaisella ja muutenkin välttää leivonnaisia ja makeisia. Elokuvissa käynti joka on myös yksi intohimoni on hankalaa koska siihen kuuluu popcornit ja makeiset😔

Upeat kelit auttavat melkoisesti harjoituksissa vaikka tietenkin on riski polttaa itsensä auringossa. Juoksen mielelläni North Sydney Olympic altaalle uimaan, hotellilta matkaa sinne on noin 3 kilometriä. Ulkoilma-uimalassa polttaa päänsä ja selän helposti kuten minulle sitten kävikin. Uimalakki ja hyvät lasit ovat tarpeen, itse valitsin Aqua Spheren polarisoidut lasit jotka osoittautuivatkin hyväksi valinnaksi aurinkoisella kelillä.

Toinen upea uintipaikka on Bondi Beachilla merivesi-ulkoallas nimeltä Bondi Icebergs Pool.
Uimala on perustettu 1929 ja sitä kutsutaan "Home of winter swimming"-paikaksi. Bondi Icebergs Clubin alkuperäinen tarkoitus oli mahdollistaa paikka jossa hengenpelastajat paransivat uinti- ja fitnesstaitoja talvikuukausina. Jos asuisin Sydneyssä olisi North Sydney Olympic ja Bondi Icebergs Pool vakiouintipaikkojani.

Likes

Comments

Vaihdoimme hotellia ja täällä Intercontinental Sydneyssä pääsin tutustumaan salilla Wattbikeen. Valmentajani Sami Tuomi teki pienen harjoitusohjelman jossa käytetään watteja hyväksi. En ole aikaisemmin ollut wattien kanssa tekemissä pyöräilyssä, jota olen harrastanut vasta muutaman vuoden ja sen kyllä huomasin wattimittarin kanssa.

Toivoin saavani vuokrata triathlon- tai maantiepyörän mutta epäonnekseni useat triathlonseurat ovat holiday season-vapaalla ja aloittavat toiminnan 15.1. Joten toistaiseksi pyöräilen vielä sisällä. Eilen tein rauhallisen tunnin mittaisen pyöräilyn ja keskiwatit olivat noin 120 wattia joten ei ihan hyvältä näytä.

Tänään 4.1 kokeilin sitten ohjelman mukaista harjoitetta:
10 min lämmittely Z2 teholla (120 wattia), 5 x (6 min Z4 + 4 min Z2). ( Z4 = 185wattia)

Niin, kova treeni siitä sitten tuli vaikka jouduin neljän vedon jälkeen antamaan periksi ja jatkamaan lopun Z2 tasoilla eli 120 watilla. Olin aivan loppu ja läpimärkä, hikoilin noin 1,5 litraa ainakin painon mukaan. Keskisyke ei noussut kuin 140 tasolle huippujen ollessa 163. Sen verraan annan itselle armoa että salilla oli ainakin 25 astetta lämmintä eikä tuuletusta. Pidän pyöräilyä kovemmilla tehoilla raskaampana kuin juoksua, ainakin näin sisäolosuhteissa.

Pyöräily ja yrittäminen on siinä suhteessä samankaltaisia että välillä tulee uskonpuute tekemiseen. Nyt watteihin hieman tutustuneena matkastani Ironman-haasteeseen tuli hieman pidempi tai ainakin raskaampi. Mietin harjoitteen jälkeen että kuinka paljon pitää istua satulan päällä että watit ovat niissä tasoissa joista olen kuullut pyöräilijöiden keskustelevan, vastaus on että PALJON.

Kuten yrittämisessäkin, on kaksi tapaa oppia ja menestyä: kantapään kautta tai kokeneempien ohjeilla. Olen nyt ollut yrittäjänä 30 vuotta ja lähes kaiken oppinut kantapään kautta ja sama koskee urheiluani tähän asti. Onneksi nyt Triathlonsuomen kautta sain Samin ohjeistamaan tekemisiäni ja pääsen lyhyemmässä ajassa niihin tavoitteisiin joita olemme minulle suunnitelleet.

Hieman kyllä hävettää kun on viikon painanut elukkana treeniä ja tietää valmentajan näkevän kaiken tekemiseni Garmin Connectissa... Samalla tietäen että tehot treeneissä eivät olleet sitä mitä olisi toivonut😇

Hyvä valmentaja ei kuitenkaan ruoski liikaa vaan huomauttaa että 'sitä ja tätä tulisi muuttaa ja kehittää tähän suuntaan'. Uskon että ilman valmentajaa en olisi syksyllä 2016 valmis Ironman Copenhagen-tapahtumaan, nyt minulla on kuitenkin mahdollisuus.

Niin yrittämisessä kuin urheilussakin tai yleisesti unelmien saavuttamisessa on tärkeää uskoa itseensä ja omaan tekemiseen. Aamuisen wattitreenin aikana mietin "onko tässä mitään järkeä" ja voinko onnistua haasteessani?
Nyt muutama tunti jälkeenpäin olen yhtä innoissani kuin täyteen puhallettu pallokala valmiina seuraavaan harjoitteeseen illalla.

Likes

Comments

Kevyen 1h aamutreenin (Pyöräily)+ saunan jälkeen lähtö 11:00 Kasnäsista Helsinkiin jossa muutama asia hoidettavana. 15:00 Helsinki Vantaan kentällä ja Finnairin lento A350 koneella Bangkokkiin 9 tunnin lennolla. Finnairille täydet pisteet uudesta upeasta koneesta ja wifistä sekä mukavista istuimista.
Olen perillä Bangkokin kentällä 7:20 jossa tapaan muutamia asiakkaita ja hoidan työasioita.
Tämän jälkeen hieronta ja suihku jonka jälkeen olenkin valmis uuteen lentoon Hongkongiin 13:50 Emirates A380 lennolla joka kestää 2 tuntia 40 minuuttia ja saavun 17:50 Hongkongiin.

Hongkongissa illalla vain kiinalainen jalka- ja selkähieronta, siitä suoraan nukkumaan. Aamulla 13 km lenkki ja vielä hierontaa, sitten lentokentälle josta Qantasin lennolla Sydneyhin.

A330 333-version koneessa saimme ylibookauksen vuoksi businesspaikat ja ne olivatkin ylelliset. En kuitenkaan pystynyt nukkumaan vaan nautin ruoka- ja viihdetarjonnasta. Yhden oluen join ruokailun yhteydessä joten kovien alkoholien lakko pitää😄

Sydneyhin saavuimme sitten 9h lennon jälkeen noin 10.00 ja hotellissa Radisson Blu Plaza Sydneyssä olimmekin jo 11.20 ja sain tavata tyttäreni Lisan kolmen kuukauden jälkeen.
Ilta menikin sitten kaupunkia katsellen ja tarpeellisten asioiden kuten sim-korttien, Opal-korttien ja adaptereiden hankkimisessa. Löysin tosin Asics Sydney Flagship storen jossa jopa 50% alennuksia ja tarttuihan sieltä jotain mukaankin.

Seuraavana päivän torstaina 31.12 olikin sitten ensimmäinen oikea treenipäivä. Juoksin North Sydney Olympic Pool uimalaan 9 km juoksulenkin katsellen maisemia sekä ylittäen Harbour Bridgen, josta upeat näkymät Sydneyn keskustaan sekä Oopperataloon. Uimala oli todella upea ja 1930-luvun henkinen jolloin se oli valmistunut. Yllätyksiä oli kaksi: altaassa oli merivettä ja suihkut olivat kylmällä vedellä! Kolikoilla olisi saanut lämmintä. Tästä voi vain arvata että minulla ei ollut kolikoita ne olivat vaimollani Lussilla joka otti aurinkoa altaan yläpuolella.

Uinti sujui hyvin ja uusi Garmin Fenix 3 lisävaruste uinti-sykevyö on loistava, nyt sain uinnista paljon uutta dataa ja valmentajani Sami Tuomi voi sitten kertoa miten 2750 m uintini oikeasti sujui. Oikeastaan oli altaalla vielä yksi yllätys. Koska täällä on vasemmanpuoleinen liikenne oli uintikin meidän näkökulmasta radalla väärinpäin. Sen huomasin kun rupesi vastaan tulemaan uimareita jotka ystävällisesti pyysi anteeksi ja kertoivat että minä uin väärinpäin.

Sitten olikin aika palata juosten hotellille lyhyempää 7 km reittiä koska kello oli jo 16:00 ja ruokailu olikin jäänyt innostuksessa tekemättä. Näin sain hyvän aloituksen aussi-treenille ja nyt voin vain toivottaa teille kaikille oikein

Hyvää Uutta Vuotta!!
Vuosi vaihtuu mutta treenit jatkuu
😄

Likes

Comments

Laukut pakattu ja triathlon varusteita on mukana aimo läjä, toivon vaan että löydän vuokrapyörän. Uintipaikka on löytynyt aivan hotellimme vierestä vieläpän Olympia-allas. Sydneyssä on kesä parhaillaan ja odotan paljon treeniä päivittäin. Matkan päätarkoitus on kuitenkin olla Lisa tyttären kanssa mutta uskon että aamuisin on muutama tunti aikaa treeneille ennen kun aloitamme explooraamaan nähtävyyksiä. Uimalasit, uikkarit, triathlonasu, shortsit, lenkkarit, pyöräilykengät ja uintimyssy- check! Laukku kiinni ja menoksi sunnuntaina Bangkokin ja Hong Kongin kautta...

  • 469 Lukijat

Likes

Comments

Kerron blogissani omia ajatuksia ja sovellettuja ideoita harjoitteluun. Osa täyttä faktaa ja osa vaan tuntuu sopivan itselleni. Yritän aika ajoin tehdä palauttavia pidempiä harjoitteita juoksun ja pyöräilun suhteen. Pitkällä harjoitteella tarkoitan kaksi tuntia ja sen yli, näissä pyrin pitämään matalan 120-140 syketason. Harjoitus olisi hyvä aloittaa ja lopettaa 10-15 min lämmittely/jäähdyttely osuudella. Matalalla syketasolla harjoiteltaessa verenkierto poistaa kuona-aineita kehosta ja maitohapot lähtevät lihaksista. Palauttavien harjoitteiden lisäksi tulee muistaa myös venyttely, foam-rullailu, hieronta sekä saunomista miedolla lämmöllä. Myös nukkuminen on tärkeää vaikka itse sen usein unohdankin😄 Ajankäytön kannalta nämä pitkät harjoitteet sopivat parhaiten viikonloppuihin.

Kuvia kevyeltä ja hyvältä palauttavalta lenkiltä Kasnäsista Taalintehtaalle.
Lenkin jälkeen maistui lipeäkala ja pullo keskiolutta 😇
Harjoitteen info:
19 km lenkki 6,17 min/km vauhdilla, (normaali juoksu vauhtini on 4,50-5,10 min/km) keski sykkeen ollessa 136.

  • 497 Lukijat

Likes

Comments