Här sitter jag igen, efter några veckors paus. Är jag fortfarande stark? Det ät klart, bara fått ett sår på styrkan. Men det länet ju, eller hur?
Ska vi komma till dagens samtalsämne. Sårbarhet.
Tror ni att jag är sårbar? Svar på den frågan är att det är vi alla, men vi alla vågar inte inse det bara.
Såhär är det, jag är sårbar som fan. Ärligt är det jävligt lätt att göra sår på min styrka. Men visa läker snabbare än andra. Vissa blir större ärr än andra.
Jag tror att vi har lätt att ta åt oss innerst inne, men lär oss att hantera det.
Att bli sårad är nog en rädsla vi alla bär på. Vi alla sårar och blir sårade, men varför?
Har ni blivit sårade, lämnade eller känner att ni har en sårbarhet av någon andledning? Hör av er! Jag är intresserad.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag ber om ursäkt fina ni, på senaste har jag ej skrivit så mycket inlägg vilket beror på mitt mående. Jag ska satsa på bloggen så mycket jag kan och jag gör allt för att hjälpa dom som behöver och vill ha hjälp. Men jag kör igång nu på riktigt? Tips on vad ni vill läsa? Skriv på snap eller insta dm- mysvalle.
Puss på er, kom ihåg. DU ÄR VIKTIG.

Likes

Comments

Hej alla fina!
Ni kanske märker att jag inte uppdaterar så mycket och det beror på att jag har semester. Jag är just nu i mitt hus i Spanien! Hoppas ni mår bra, kom ihåg att ni alltid får tag på mig på snapchat och instagram
Mysvalle
Jag kommer skriva några inlägg här men kommer igång på riktigt när jag är tillbaka i Sverige.
Stay strong bästa ni, jag har alltid tid att hjälpa er!

Likes

Comments

Vill informera alla om att imorgon kommer det upp ett viktigt inlägg, puss!

Likes

Comments


Att säga nej när du inte vill längre kan vara väldigt svårt och du kan även ta på dig all skit och påstå att det var ditt fel, men så är det inte, Det är aldrig offrets fel, vad som än händer är ett nej ett nej.

Jag kommer ihåg en kväll, som inte blev som jag förväntade mig. Vi satt i bilen, kompisarna var inte där.

- Vänta, jag vill prata med dig.

- Vad?

Han böjde sig fram och börja kyssa mig, redan då kändes det fel. han började ta på mig på bröst och underliv. Jag ville inte mer, så jag backa, han kom närmre, tog tag i mig och försökta dra ner mina byxor.

- Jag vill inte! Sa ag med en rädd röst.

- Jo kom igen.

Jag drog bort hans hand och backade bakåt, han drar ner sina byxor och tar fram den. Vad är det han inte förstår, jag ville ju inte? Han tar tag i mina bröst och trycker sin kuk mot min kropp, min rädda och oskyldiga kropp. Han tar tag i mitt hår och trycker ner mitt huvud och jag försöker dra tillbaka huvudet, jag kvävs, När jag kommer loss backar jag så långt jag kan.

- Jag vill inte, fattar du inte. Kom nu, vi går ut..

- Lite till bara, kom igen nu Valentina,

Han kommer mot mig igen, gnider hans kuk mot min kropp och där får jag nog. Jag puttar in han mot bilfönstret. Han drar på sig byxorna snabbt.

- Jag går ut först så det ser bra ut.

Vadå ser bra ut, han var rädd. Han viste vad han hade gjort och ingen skulle få veta nått.

Jag går långsamt ut från bilen, mina ögon är röda av skräck, tårar och ångest. Min kompis kommer mot mig, hon ser att det är något fel. Jag börjar direkt att gråta i hennes famn. Vi stack där ifrån så snabbt som möjligt. Inte ville jag vara i närheten av killen som nyss våldtog mig, för det var exakt det han gjorde.

Jag kände mig äcklig, förnedrad och förstörd. Jag ställde samma fråga till mig själv minst 10 gånger, Sa jag inte nej tillräckligt tydligt?

Det är aldrig ditt fel om du blir utsatt för en våldtäkt, aldrig.


Likes

Comments

Jag har alltid haft svårt att ta tag i mina mål. Jag var sjukskriven i nästan ett halvår och gick under den tiden upp runt 10 kilo. Jag ville inte göra något, jag höll på med skitgrejer och förstörde min kropp. Jag hade ett självskadebeteende och skärsår över hela låren och armarna. Jag visste inte var lycka var, jag gick runt med plåster och pockerface dagligen om jag ens gick ut. Jag kunde äta hur mycket onyttig mat som helst och tänkte inte alls på mitt mående och min framtid. Men någonstans märkte jag att jag verkligen inte mådde bra av det jag utsatte mig för. Jag drack för att få bort mina sorger och testade även droger. Jag ville inte göra nånting. Jag klarade inte av nånting. Men efter sommarlovet fick jag tankar i huvudet. Hade fått mycket hat av både okända men även nära människor. Att jag började bli fet och att jag var hopplös osv. Då fick jag tankarna "jag ska visa motsatsen". Jag vet inte hur jag lyckades. Men på något sätt blev allt så lätt. Jag ville visa för alla som nån gång tvekat på mig, att med viljan ta upp mig från botten till toppen. Första veckan var lätt. Jag tränade regelbundet och la upp ett schema. Andra veckan började jag tröttna men då tänkte jag på mina mål. Och nu älskar jag träningen. Jag älskar att bränna kalorier och för varje vecka som går se framsteg, har du viljan och folk som ger dig motivation så klarar du det, tro mig. Livet är hårt men det handlar om att du måste vara hårdare. Min hälsa har blivit mycket bättre och jag kan äntligen gå hem från gymmet och känna att imorgon kör vi ännu hårdare. Om man kämpar så klarar man allt, trust me!

Likes

Comments

Att levamed ett dåligt självförtroende och daglig ångest.

Jag har inte alltid varit det glada tjejen, och det är jaginte nu heller. Men jag försöker för varje dag som går att börja älska migsjälv.

Jag har under hela min uppväxt varit väldigt hatiskt mot migsjälv. Jag brukar ofta säga att jag inte bryr mig om människors åsikter men jagkan nu avslöja att under flera år har jag haft väldigt svårt att inte ta åt migav hat osv som jag får ta emot. Jag har märkt att folk hittar alltid nåntingsom dom kan klaga på, men i dagens läge  är jag inte den som brukar ta åt mig. Men jagjobbar fortfarande på mitt självförtroende och att jag inte ska ta åt mig avskiten som människor kastar på mig.

 

Jag lider av panikångest och depression vilket gör att jaghar väldigt lätt för att få grov ångest för både stora och små grejer.

När man träffar mig för första gången kan jag nog framståsom en väldigt glad person och det kan jag inte neka till att jag kan vara. Menjag kan även må väldigt dåligt väldigt ofta vilket kanske får mig att framståsom ett ”depp offer”.

Men jag vet även att det är okej att må dåligt, jag har oftafått klara mig själv, För inte så länge sen så ville jag knappast prata mednågon om mina problem.

Men jag märkte att kunna få prata med någon kunde iblandvara en slags frihet. Man känner sig hörd.

 

Jag vet att jag ej är ensam om att känna såhär och det ärviktigt att varje människa har någon att prata med.

Det har alltid varit viktigt för mig att kunna hjälp andramänniskor, för jag vet själv hur det är att ligga på botten och inte ha nånkraft i huvudtaget.

 

Mitt mående har påverkat många vänskapsrelationer under mittliv, folk har stört sig på mitt självförtroende eller att jag tar åt mig förmycket. Men jag kämpar grovt mycket för att kunna börja älska mig själv och jagkan ärligt säga att jag är en bra bit på vägen.

 

STAY STRONG!


Likes

Comments

Varje dag ärdet många ungdomar som förklarar för sig själv att livet ej är värt att levalängre. I dagens samhälle är det mycket vanligt med ungdomar som blir utsattaför nätmobbning och mobbning i skolan.

Dom vågarinte gå ut, ligger på rummet med tårar i ögonen och rädslan att gå ut. Domtänker på vad som kommer hända idag, vilka förolämpningar dom kommer få höraoch vilka som står bakom det där hörnet och väntar på hen.

 

Varförstartar jag den här bloggen?

Det har varitmånga som vänt sig till mig när dom har haft problem och funderingar, och jaghar alltid varit en människa som vill att alla ska känna sig trygga och att fåmå bra.

Jag är haftdet jävligt tufft själv, förluster och svek.

Jag harmycket erfarenheter om vad livet kan utsätta än för, därför vill jag hjälpaandra människor så dom inte behöver må som jag gör och har gjort dom senaste 7åren.

 

DU ÄR ALDRIGENSAM.

Det  jag försöker få  ut av det här är att varje människa har rätttill att få sin röst hörd, har du nått du varit med om eller nått som gör digledsen har du alltid rätten att få hjälp.

 

Jag kommer tahjälp av vänner och människor som har det svårt, dom kommer vara anonyma menvissa kommer även visa sitt namn. Jag kommer göra intervjuer där dom fårberätta om deras erfarenheter.

 

Hoppas nigillar min ide mina vänner!


Likes

Comments