Hejsan! Eftersom det här är mitt första inlägg hade jag tänkt spexa till det lite genom att ge lite filmtips!

Kan även hända att jag kommer göra en kategori med det här, men det återstå och se. Kommer alltså både ge åsikter om filmen, berätta lite kort om den och betyg. Helt enkelt en recension. Har ni förstått? Då kör vi!

Den första filmen jag hade tänkt prata om är filmen "Cirkeln".

Såhär ser alltså omslaget ut. Filmen kommer från en bok, som om ni inte fattar så mycket av filmen så kan jag rekommendera att läsa boken/böckerna innan. Gillar du magi/ fantasy så kan den här filmen vara något för dig!

På omslaget ser ni att det är 6 tjejer, alla de är så olika men de har ändå något speciellt, magi. Vilka är då dessa personer? Vi börjar högst upp från vänster, där har vi Anna-Karin, Rebecka, Linnea, (nedre raden) Vanessa, Minoo och Ida. Alla dem här 6 tjejer har olika element. Vatten, jord, eld, luft, metall, trä.

Alla dem 6 tjejer går i samma skola men de känner knappt varandra. De ska vara 7 i cirkeln, men en av de dör innan han får veta att han är en häxa. 

Anna-Karin är den som utsätts mest och blir mobbad av Ida och Erik. Har jord som element.

Rebecka har den perfekta pojkvännen man kan få, de flesta från skolan säger att hon har ätstörning. Vilket hon själv inte anser att hon har. Har element eld.

Linnea, bor själv i en lägenhet. Hon har sett sin pojkvän Elias död ( som också är med i cirkeln, vill du se hur han dör får du kolla på filmen) Linneas mamma är död, och hennes pappa är alkoholist. Så hon har fått lägenheten från socialen.

Vanessa bor ihop med sin mamma, hennes sambo polisen Nicke. Och hennes lillebror Melvin. Hennes liv är ganska perfekt i början, hon är den typen av tjej som festar mycket. Har en pojkvän som hon älskar av hela sitt hjärta. Vanessa har element luft, och kan göra sig osynlig. Hon kan även läsa mönstrens bok. 

Minoo bor med sin mamma och pappa. Är ensam barn, har höga betyg i skolan. Men det är något som hon inte vågar säga till någon. Minoo är nämligen kär i hennes lärare. Minoo har inte något element ( än så länge).

Ida har också ett perfekt liv, hon har vänner. Killar som gillar henne. Men hon är inte intresserad av någon av de, den enda som hon är intresserad av är Gustav, Rebeckas kille.  Ida har elementet metall, kan läsa mönstrens  bok. 

Hela den här filmen handlar om att de här tjejerna ska rädda världen, deras rektor är inte den de tror att hon är. Själv tycker jag filmen är ganska rörig, dem hoppar över ganska mycket saker som kan vara viktigt. Och en del scener är allt dåliga. Själv tycker jag mer om boken en filmen.  

Så om jag skulle sätta betyg på denna film vill jag sätta.. 3/5 den ligger på medel, för jag vet att det hade kunnat få in lite mer handling än vad det blev. Men skådespelarna gör sitt jobb bra, men boven i detta drama är helt fel skådespelare enligt mig så ser han för snäll ut för att vara en bov, haha. Jättekonstigt men det är min åsikt som sagt! 

Hoppas ni kommer kolla på filmen och läsa boken/böckerna så syns vi kanske snart igen :)


Likes

Comments