Header
View tracker

Idag valde jag att baka, och som rubriken säger så valde jag att baka choklad rutor eller kan man kalla det kärleksmums. MEN jag tog ett vanligt recept och gjorde om det helt till mitt egna. Så det fick bära eller brista. MEN det blev godare än förväntat. DOCK skulle jag haft mindre sötning i frostingen.. där tabba jag mig lite.
Men här kommer recept:

INGREDIENSER:
2 Ägg
4 msk sötströ
1 msk agave sirap
1,5 dl mjölk
4,5 dl finax mjölmix (glutenfri)
2 tsk bakpulver
2 tsk vanligextrakt
2 msk kakao
150g smält margarin

Mörkchoklad
Riven kokos


Sen frostingen körde jag ganska mycket på känsla men ca:
2 msk kakao
4 msk kaffe
1 tsk vaniljextrakt
60g smält margarin
50-200g sötning (dvs något som kan ersätta florsocker)
Sötningen här räcker med ca 50g till en början och känn efter sedan. För jag trodde inte den stelna så jag tog i mer ... dumma mig för den stelna ju så fort den fick stå lite... så tyvärr blev den extremt söt så känn er för innan ni öser i. För den kommer bli fastare ju längre den får stå.


GÖR SÅ HÄR:
Vispa ägg och sötströ pösigt.
Tillsätt agave sirap och vispa.
Rör sedan i mjölmixen, mjölk, bakpulver, vaniljextrakt, kakao och smör.
Vispa tills det blir en smet.
Häll sedan i smeten i en form.
Tryck ner mörkchoklad bitar i smeten.
In i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.

Ta ur och låt svalna.

När den svalnat så gör frostingen, eller glasyr eller vad man vill kalla det.
Blanda alla ingredienser och lägg på kakan. Toppa med kokos.
SEN KLARA!!!!!!

Så har ni en otroligt god och bättre "kärleksmums" (eller ja så länge ni inte gör mitt misstag till glasyren).
Men testa er fram, det blev otroligt gott iallafall,,, för söt men god !!!!

Tänk även på att sötströ och sötningsmedel är väldigt stark och ger lätt smak. Så va noga med att inte göra mitt misstag och tillsätt mer för den ska bli fast eller något, kom hellre på något bättre alternativ isf.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag blev det två toastade mackor, ena med avokado & kalkon och den andra med ägg. Sedan använde jag andra halvan avokado till att bara käka toppad med lite salt. Sen en skål med melon och english breakfast thé alltså svart thé. Super gott och mättande. Energin kom och man orkade helt plötsligt med en massa som att städa och åka iväg för att fira min (Suss) mamma. Ni får gärna kommentera mer förslag på nyttiga frukostar som ni käkar och här kommer absolut komma mer frukost tips till er!

Imorgon är det dags för ett cross challenge pass innan jobb, var väldigt länge sen jag var på de typ av pass så ska bli spännande.

Vi har nu även en instagram vid namn staynyttig där massa inspo bilder kommer upp. Så se till att följa den!!

Sen kan ni även besöka min (Suss) privata blogg sussnilsson för mer om det privata livet.

Likes

Comments

View tracker

Är det bara vi som är riktigt förälskade i chokladpudding med grädde ?

Det är en riktig favorit i detta hem, men eftersom livsstilen inte alltid erbjuder det nu förtiden så försöker man hitta något som kan ersätta det. Jag (Suss) är en som person som verkligen måste ha något gott hela tiden, inte för jag behöver socker bara utan för jag älskar att snaska på saker och det är farligt. Men bytar alltid ut det till nyttigare saker eller ja försöker iallafall.
Denna tisdagskväll blev det denna variant av chokladpudding med grädde och allt ni behöver är 2 (3 med hallon) ingredienser. Är ni sugna på att veta vad ?

Jo,

det är ju såklart PROPUD choklad. Alltså proteinpudding med grädde. Grädde är kanske inte det bästa då det är en del fett osv MEN för en socker älskare är detta absolut ett bättre förslag. Vi tog frysta hallon och värmde så de smälte lite och hällde över. Mättande och väääääldigt gott. Så här är ett kvällssnacks tips, eller en god efterrätt att bjuda på.
Testa, ni kommer älska det!!!!


Likes

Comments

Hej på er!

Här kommer en liten impuls video jag och min syster filma när vi gör en raw passionsfrukts kaka (Tarte). Så här kommer receptet och även videon.

Ingredienser:
3 dl riven kokos
0,5 / 1 dl sesamfrön
200g torkade aprikoser
2 krm salt
1,5 dl kallpressad kokosolja
1 banan
2 avokado
200g passionsfrukt smoothie booster
2 tsk eller 0,5 dl honung
Toppad med kokos och passionsfrukt.

Gör så här:
1. tina smoothie boostern (ej smälta)
2. mixa kokos, sesamfrön, torkade aprikoser & salt inkl lite vatten om man vill det.
3. Tryck ut i en form
4. Värm kokos oljan försiktigt så den blir flytande
5. mixa kokosolja, banan, avokado, smoothie boostern och honung till en smet
6. Häll smeten i formen och ställ in i kylen ca 2h
7. Toppa och käka!

Kolla videon för mer info osv!

Likes

Comments

GLUTENFRIA, LAKTOSFRIA & MINDRE SOCKER
Kanelbullar.


Så det var ju alldeles nyss kanelbullens dag. Och jag blev så sugen på kanelbullar när jag såg alla äta det men tänkte att nej jag måste skärpa mig med vad jag äter så jag ville baka egna lite nyttigare kanelbullar men ändå hålla det lite traditionellt för det är jag liksom. Så jag började genast leta massa recept som kunde passa mig, så jag hittade tre recept som jag gjorde om liksom. Första receptet var på helt vanliga kanelbullar, det andra var från en blogg "glutenfritt" och det tredje var från märket risenta. Så jag mixade ihop lite och tog en risk och gjorde till mitt egna kan man säga. Så här kommer receptet och hur ni går till väga.
Det blev ca 40 st. Och denna gången valde jag att köra på smör men nästa gång ska jag testa med kokosolja. Grejen är den att det spelar ingen roll vilket man använder av det utan allt är mängden osv.
Jag vet att man kan göra mycket nyttigare bullar, men detta gick lite snabbare, lättare och är fortfarande mycket bättre än vanliga kanelbullar.

INGREDIENSER:

900g mjölmix , glutenfritt. Dvs ett paket
150g smör eller kokosolja
50g jäst
5 dl laktosfri mjölk
2 msk fiberhusk
1 dl agavesirap
1.5 dl kesella gärna så lite fett som möjligt och laktosfri
3 tsk kardemumma om man vill ha i det, jag valde att skippa det.
0,5 tsk salt
0,5 dl rågsocker (jag använde rågsocker från risenta)

Sen till fyllningen körde jag:
Lite smör som jag brer ut på degen när den är klar
Kanel
Och lite sötströ
Sen penslar man på ett ägg.
och toppar med hackade nötter (På vissa hade jag pärlsocker också, kunde inte låta bli)

Gör så här:

1. Smält smöret
2. Häll i Mjölken och låt det bli ca 37 grader.
3. Smula ner jästen och tillsätt fiberhusk
4. Låt jäsa ca 10 min
5. Ta sedan en bunke och häll i följande:
sirap, kesella, (kardemumma), salt, rågsocker och mjölmixen. (spara lite mjölmix till utdegning)
6. Arbeta kraftigt tills det är en kletigare mix, arbeta gärna lite längre än man behöver för att få den i bra spänst.
7. Låt jäsa 50 min.

8. Dela upp degen hur du vill och börja knåda lite
9. Rulla sedan ut den och ta på fyllningen hur du vill ha det liksom. Behöver ju inte va så som jag gjorde det.
10. Rulla ihop och skär i ca 3-5 cm bitar beroende på hur stora du vill ha dom
11. Lägg på plåt med bullpapper.
12. Låt jäsa ca 5 min
13. Pensla ägg och strö på topping
14. Sedan in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
15. Nu har du super goda lite bättre men fortfarande inte helt nyttiga men mycket bättre än vanliga kanelbullar iallafall. Otroligt goda blev dom och jag är glad att jag tog denna lilla risk!


Likes

Comments

Hej Alla!

Igår när jag satt på jobb så började jag tänka på vad vi ska äta till middag.. haha det är väl det vanliga ? Man tänker på allt utom jobb typ ? Nej men jag fick ett otroligt sug på lasagne men vet också hur mycket socker och lite mindre nyttiga saker man brukar ha i lasagne. Så jag tog saken i egna händer och letade lite tips och inspiration så här är ett recept jag fick ihop och det fantastiskt gott. Som ni kanske redan vet så tar inte vi riktigt bort kolhydrater men vi försöker minska det så gott vi kan och vill. Kolhydrater är en stor bov i kost osv MEN beroende på mängd också.

Här kommer iallafall recept och ett försök med bilder. Glömde fota typ hälften haha men det får ni tåla.

RECEPT:
Ca 200g nötfärs
ca 250g fullkornslasagne plattor
(våra tog slut så fick även ta spenat plattorna vi hade hemma)
1 burk passerade / krossade tomater
Lite tomatpuré
2 st vitlöksklyftor
2 morötter
ca 500g fryst spenat
500g keso (gärna mini)
Mager riven ost (så lite fett % som möjligt)
Olivolja

Gör så här:

Börja med att hacka upp vitlöksklyftorna och bryn i olivolja.
Sätt även på ugnen ca 175 grader.
Riv sedan morötterna och tillsätt med vitlöken. Låt bryna en liten stund innan du tillsätter färsen.
Tillsätt sedan färsen och låt stekas till det är genom stekt.
Ta sedan en kastrull och häll över detta i och ställ på lågvärme.
Häll sedan i passerade tomater eller krossade tomater (Andy gillar ej krossade därför använder jag passerade).
Tillsätt sedan lite tomatpuré, spenaten. Salta och peppra.
Sätt lock på och låt sjuda i ca 30 min.
Sedan tar du en form och smörjer eller vad du väljer att göra.
Jag började med att ta lite färs som täckte botten. För att minska användning av plattorna.
Därefter la jag plattor, sedan keso på det.
Sen färs igen, och gjorde det tills att färsen tog slut och plattorna va överst.
De översta plattorna täckte jag med lite ost.

Sen in i ugnen ca 25 minuter.

Servera detta sen med valfritt tillbehör. Tyvätt orkade jag inte göra mer än gurka till oss.
Annars är sallad, gurka, tomat, majs och paprika otroligt gott till detta. Även andra saker beroende på smak.

Hoppas ni testar detta och skriver vad ni tycker. Otroligt gott!!!!

En bild på vitlöken innan jag hann bränna den, haha japp jag brände vitlöken .....

Här ser ni min brända vitlök och morötterna.

Likes

Comments

Här kommer ett tips jag hittade på en snabb nyttig och enkel dricka att ta med eller få i sig om man har bråttom, inte hinner eller hatar att göra frukost haha.
Jag testade den och guuuud vad gott och snabbt det gick.

Recept:
dubbel espresso
1 skopa choklad proteinpulver
2 dl mjölk
3 isbitar
(valfritt men mer mättande att ha i havregryn i mängd man själv väljer)

Mixa allt och häll sedan upp i mugg eller vad du nu väljer.
Super gott!!!

Likes

Comments

Här kommer ett litet tips på kvälls snacks.

Fruktsallad, hur gott är inte frukt ? och hur gott är det inte att blanda ?
Jag älskar det!

Så jag tog lite av det vi hade hemma och det blev så här:

1 halv liten honungsmelon
1 halv liten orangemelon som jag aldrig kan namnet på..
1 äpple
1 banan
1 passionsfrukt


Jag hackade allt och la i två skålar, förutom passionsfrukten, den delade jag på mitten och tryckte i en halva i ena skålen och den andra i den andra skålen.

Till detta gjorde jag en hallon sås typ,

Frysta hallon som jag tinade
soja yoghurt
Honung
Mixade allt och toppade med kokos flingor som vi sen hällde på frukten.
Muuuuuums!!!!!

Absolut något ni borde testa.



Likes

Comments

God kväll på er!

För någon dag sedan gjorde jag en otroligt god laxsås typ med pasta. Och eftersom det inte var så onyttigt så valde vi även att filma eller ja jag valde att filma så ni kunde få se hur jag gjorde den. Snabb och nyttig maträtt, kan det bli bättre ? Visst man kan undvika pasta faktiskt. Men eftersom vi är mycket på språng och tränar så är inte pastan sååå onyttig men man kan så klart byta ut det till valfri sak. Men här kommer recept och video.


Recept:

4 lax filéer
Pasta (vi valde fullkorn)
2/3 fiskbuljong
1 dl vatten
salt & peppar
citronsaft
persilja
1 pkt Sojagrädde
Olivolja


Gör så här:
Börja med att sätta igång pastan.
Skär redan laxen i små kuber.
Hacka persilja.
Skvätt lite citron på laxen och persiljan.
Stek på laxen i olivolja och persilja.
Häll i sojagrädde.
Mosa ner fiskbuljong i 1 dl vatten och rör om.
Tillsätt sedan i laxröran.
Låt "koka" ca 5-10 min, beroende på hur högvärme du väljer och hur länge du vill helt enkelt.

( mer detaljerat ser ni i videon )

Likes

Comments

Här kommer en lite vlogg från när Suss var sjuk och ville ha sin glass och hade varit hos doktorn ! Kanske inte världens bästa video , men här kommer en liten som vi hoppas ni kan trycka tummen upp på.


Likes

Comments