Igår hade jag min sista tenta i textanalys... Har bestämt mig för att hoppa av denna utbildning eftersom att jag känner att det inte alls är min grej. Så igår var min sista tenta inlämnad... Härlig känsla blandat med lite ångest över vad jag ska göra istället.

Helgen tillbringade jag i Göteborg hos Julia. Övernattning på Sankt Jörgen park, tentaplugg och inköp av Maison Scotch har varit vad jag har gjort i helgen.

Kram
F

Likes

Comments

Vi tog en bilturen idag och hamnade i Grebbestad. Jätte mysigt i hamnen med alla fiskebåtar som låg där.

Vi hamnade på Sjögren där de hade massa Goa mackor att välja på. Frida o jag tog den gamle klassiska räkmackan som var kanongo. Jonathan åt ägg & ansjovis. Sedan delade vi på en semla 3 st på en semla de var snålt..

Ställ disken här!

Likes

Comments

Tjenare tjenare!
Idag efter kemilektionerna så gick jag om min glada klasskompis Mursel (även känd som norsken) ut och åt på en restaurang som heter Olivers. Trevligt värre.

Nästa vecka har vi massa prov så nu i helgen ska jag plugga massa. Jag kom och tänka på en sak... vad händer med stearinet när man har tänt ett ljus..? Andas vi in stearin i gasform? Vad händer när den kyls ner till rumstemperatur igen? Det är inte alltid lätt att ha ett samlat fokus..

Idag på kemin gick vi igenom olika grundämnen och dess egenskaper. Var man kan finna dem och i vilka kemiska bindningar de finns i.
Guld till exempel... när jag tänker på guld så tänker jag på smycken, fyllningar i tänder osv...Andra personer associerar guld till badrum. För det har man tydligen i Dubai, guld kranar, handtag, speglar osv... aluminium (aluminiumoxid) som kan se ut som safir... "varför vill man ha en blå sten när man kan ha en vanlig diamant?" Då tänkte jag: det är dags för dig att gå hem och fundera ett varv, och för mig att ta helg.

Trevlig helg på er!
// Majk

Likes

Comments

Idag var jag duktigt rastlös när jag vaknade. Huset var tomt och hunden trött så jag tog en tur till koster för att kolla in sjöboden.

Fantastiskt kallt, men mysigt. Korvgrillning och kaffedrickande blev det för mig medan pappa och Ronny fixade med med lister och annat byggigt.
Insåg att engångsgrillar inte är något jag behärskar särskilt väl...

Imorgon åker jag tillbaka till min lilla lägenhet i Stockholm. Ska blir härligt, ser mest framemot att städa ur kylskåpet efter att strömmen varit borta i en vecka.

Kram F

Likes

Comments

När jag anlände hem (var nu hem är) mötte jag Mursel, Sultan och Ahmed för lunch, mycket trevligt!

Efter det lunchen följde Mursel med mig hem, jag packade upp lite grejer och städade och sen kollade vi på en film. Mysigt.

Jobbar flitigt med kontanterna. Betalar hyran kontant, kvitto får man inte heller.. men det är väl lika bra när miljöförstöring är ett faktum tänder jag.

Antiage krämen är insmord i det lilla facet.

Mamma tjatar om att jag ska installera brandvarnaren. Så det är Majbjörns sista syssla innan läggdags 🍾❤️Natti natti
// Maja

Likes

Comments

Hejsan!

Nu sitter jag på flygplatsen och väntar på att få gå på planet som ska ta mig tillbaka till Prag.

Det har varit skönt med jullov, blivit ompysslad av mor och far, träffat farmor och farfar och terrat Frida och Julia. Har träffat massa kompisar och släkt, ja julen har minst sagt varit bra!

Jag har fått kollat upp mina njurar ordentligt, så med en ny antibiotika återvänder jag tillbaka till Prag. Det känns skönt att äntligen få bra vård, för det har vi i Sverige om man jämför med Tjeckien. Det kan vi ju glädja oss åt även fast vi också har brister.

Utöver att Håkan Hellström aldrig slutar spela och arrangera nya konserter och släpper ny mysik. ( han skulle faktiskt lägga ner spelandet 2014, men det blev till hans karriärspeak- vilket är kul för honom) så är jag upprörd över att de byggt om Gardemoen. Men med en näsa och sinne för att lokalisera sig fram så har jag nått min gate.

Gick vägen om taxfreen varpå damen som jobbade där sa "det är viktigt att man börjar med antiage i din ålder" jag tittade upp på henne och sa: jag är 20, men tycker du att det behövs så köper jag mer än gärna en aniage créme..
Nytt år och nya tag som man brukar säga. Jag får väll ta tag i mitt rynkiga nylle.


Allt gott och god fortsättning!
// Maja

  • Maja
  • 467 readers

Likes

Comments

Julafton i år var vi hemma i Strömstad. Vi hoppade julmaten och åt en fantastisk god julmiddag i stället, torskrygg m vitvinsås, pepparrot,forellrom, broccoli, räkor & skirat smör. Till förrätt åt vi den klassiska löjromstoasten som Farbror Hans så vackert konstruerade.

Bordsplaceringskorten var av pepparkakor ❤️

Susanne & Maja

  • 541 readers

Likes

Comments

I dag har vi grejat i sjöboden, målat väggar, (vi blev jätte nöjda med färgen) fixat lister runt fönstren, hängt upp lysrör som skall vara över arbetsbänken som inte är klar ännu men den är på G.
Det är en del kvar... taket skall målas vitt, takstolarna skall målas också. Ja det är lite småpill att fixa med.

Ulrika's måleri.

Likes

Comments

Julefriden är något vi behöver jobba med. Hemma från Prag och då passar jag på att daska mamma på pannan

// Maja

Likes

Comments

Klockan är snart sex på morgonen och nu skall vi ta tåget till Colombo som tar 9 timmar.Killen på bilden tog hand om oss på hotellet han var väldigt hjälpsam och roligt.

Tågresan till Colombo tog 9 timmar. Vi åkte första klass och det var helt ok. Vi var ju lite tveksamma när det bara kostade 75kr.. Vi åkte genom massa teplantage bl.a. Lipton te och risodlingar och vattenfall. Naturen var helt fantastiskt hela resan åkte vi genom En djungel såå grönt & fint.

Selfipinnen igen.

När vi var framme i Colombo gick vi och åt krabba och andra skaldjur på detta fantastiska ställe! Ministry of crabs, det var vännerna Agnetha & Janne som rekommenderade detta ställe.

Nu lämnar vi Sri lanka för denna gång. Det har varit två härliga veckor med mkt sol & bad och för mycket mat & dryck
Här är vi på väg till flygplatsen efter att varit i Colombo en natt.

Likes

Comments