Header

Här kommer en liten entréuppdatering. Vi har äntligen blivit med utebelysning, fast det är inte inkopplat ännu. & en ringklocka fick också komma på plats, efter 1,5 år utan.

Såhär ser det ut innanför entrén. Väggen är sedan ett tag tillbaka isolerad, men gipsen har inte kunnat monteras ännu för att elen inte varit färdigkopplad. Även om vi enbart ska montera två eluttag på den korta väggen, så har vi fått avvakta tills all annan el är klar. Timmerväggen till vänster ska målas med kvistlack och sedan bli vit. Tjusigt!

Här bygger vi en liten vägg vid trappen. På ena sidan kommer det sitta en lampknapp för att tända nere och uppe i hallen och på den andra sidan kommer det sitta en lampknapp för att tända utebelysningen. Idag blev all el färdig, all slang rättmonterad, så nu ska vi bara isolera den väggbiten. Därefter ska det börja gipsas och ett nytt innertak ska reglas upp. Sen börjar det bli dags för inflytt i Gamla. Som vi längtat!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det här med uppdatering folk, jag ber om ursäkt. Det har varit väldigt mycket på sista tiden, både med huset och jobbet.

Men nu då, 2017. Vad härligt det känns ändå. Ett nytt fräscht kapitel i våra liv. När man tänker tillbaka så har 2016 egentligen varit ett riktigt skitår. Sämsta på riktigt länge. Så jag hoppas innerligt att 2017 har mer positivt att ge.

På tal om något som är mindre jobbigt. Vi har haft en ny snickare hos oss som fixat till en hel del som inte var korrekt gjort av tidigare snickare. Och det blir så himla fint.

Det kan vara så att detta inte är de bästa bilderna som synts, men det är de som finns just nu. Här kan man i alla fall se de nya överliggarna på fönstren. Tidigare var det en helt vanlig planka, men nu har den fått lite snickerikärlek. Fantastiskt!

Även toaletten är 98% klar. Det enda som egentligen saknas är duschväggen och en rejäl städning.

Vi har hunnit med ett par dagar av vinter. Det var främst en som uppskattade detta väldigt mycket. Det enda som var negativt var att Mio var nyopererad och fick inte vara på dagis på 4 veckor. Gissa vem som var glad att vara tillbaka, fastän det inte var kallt?

I början av December hanns det även med en Kent-koncert. Utomordentlig upplevelse!

Jul har vi också hunnit fira, både hos min mor & min far. Himla trevligt. Något nytt för i år var julklappsspelet. Jag har en känsla att detta kan bli tradition!

Självklart kom Tomten på besök och vem var gladast om inte Mio? Han har fått så mycket gott, så det räcker till nästa jul. Och en puss av Tomten tackade han inte direkt nej till!

I början av året är egentligen tanken att vi ska flytta in i Gemla. Så nu hoppas vi bara på att vi kan få lite mer ordning på hallen, montera dit en duschvägg och slipa sovrumsgolvet. Sen är det bara att plock ner det lilla vi har och flytta. SOM vi ser fram emot detta.

Nu siktar vi mot ett helt fantastiskt 2017, för nu kan det bara bli bättre!

Likes

Comments

Hej,

Nu har hösten nått oss i Gemla. Orangea träd, rosa himmel och kall luft. Väldigt mysigt.
Det som är mindre mysigt är alla de löven som fallit och kommer att falla. Eftersom vi har ett stort kastanjeträd på framsidan och ett stort körsbärsträd på baksidan så blir det kopiösa mängder med löv. Det jobbiga i det hela är att det ligger kvar mängder av löv från förra hösten. Då var det ställningar i hela trädgården och vi kunde inte röja undan löven. Men denna helgen tog vi in specialhjälp, min mamma och pappa. Vi har krattat och burit löv halva dagen idag och fyllt 2 släp och tömt dem. Nu börjar trägården se så bra ut som den kan göra för tillfället. Det ligger fortfarande väldigt mycket kakel och övrig sten på två ställen, men det får ligga kvar tills vi börjat göra iordning trädgården. Det blir ett projekt om ett bra tag. Idag skruvades den sista golvplattan på plats i vår nya entre, så nu har vi ett enhetligt golv mellan utbyggnaden och den gamla hallen. YES!

Hela golvet är stärkt av nya korta reglar. Tidigare låg golvet på de längsgående reglarna. Även om detta var stabilt så valde vi att göra det ännu mer stabilt. I facken runt om har vi isolerat med glasull - inte sågspån som tidigare.

Nu ligger golvet! Yes! Det känns verkligen grymt. Vi har skruvat reglar i veckor. Nu har vi en jättestor entre. Den fina delen av träväggen kommer vi att ha kvar, men den kommer att bli vit. Tjusigt!

Den lilla skrubben kommer att försvinna. Detta kommer troligen bli Mios bästa plats.

OCH BADRUMMET! Har ni sett? Nu ska golvet bara fogas en gång till, för vårt kakel är så tjockt, sen ska lite småfix göras. Därefter kan duschen, kommoden, spegeln, toaletten och handdukstorken monteras. Det kommer bli så himla fint!

Likes

Comments

HEJ!

Såhär såg det ut när vi klampade in i huset i lördags. Allt kakel till badrummet har äntligen kommit. Bara detta var värt en riktig kakel-happy-dance! & eftersom vår plattsättare är väldans trevlig, så kånkade vi, läs främst Andreas, upp allt på övervåningen, så han slapp springa upp och ner nu i veckan. Inte trodde jag att det behövdes så himla mycket kakel. Jag menar, badrummet i sig är inte speciellt stort.

Till & med kaklet matchar med vårt sovrum. Det kommer bli så himla fint! SÅ HIMLA FINT!

Vita glansiga väggplattor och ljusgrå stenplattor till golvet.

Vi var tvungna att prova hur de såg ut i badrumsljuset. Vi var väldigt överens om att detta kommer bli väldans stiligt.

& såhär ser själva badrummet ut just nu. Helt redo för kakel. Taket är helt fantastiskt som det är nu. Trodde alltid att vi skulle få till det så bra som det faktiskt blev. Det är helt klart värt allt slit och all tid.

Här har vi en överblick på hur vår hall/trappuppgång ser ut i dagsläget. Nya golvreglar ska in - hälften är gjort, nya golvplattor ska monteras dit. Sen har vi en början på en stor fin entré. Därefter kommer det som är det tråkiga i renovering - el. Jag har ingen som helst förståelse, hur mycket jag än försöker. Som tur är har vi familjemedlemmar som kan. Bästa!

Jämte dörren kan man ser att det sitter nytt trä. Detta gjordes av den förra snickaren när han skulle skära ner den tidigare väggen. Smart val? Inte jätte, Väggen säckade ihop och dörren gick inte längre att stänga. Men nu, NU ÄR DET LÖST. Med lite manskraft, ev mansvikt på en kofot, gick väggen att resa. Kilad och fin.

Planen för hallen är följande:

- Mörkgrått stengolv, så Miokotten kan få ha en sval plats i huset.
- Alla väggarna blir mörkgrön/grå-isch, förutom den grå timmerväggen som kommer att målas vit.
- Väggarna kommer är få lite högre vita lister, inte så extrema som sovrummet.
- Trappan kommer få MYCKET kärlek - lackade/oljade trappsteg, vita sparktrösklar och även här vita högre trösklar på väggen.

Det är en bit kvar tills vi är där om vi säger så.

Detta var det absolut bästa med helgen. Okej, bortsett från kakelleveransen. Frukostpromenad i skogen, bland älgflugor och kottar.

Skogsfrukost uppskattades av alla!

Nöjdast var dock Mio. Skogen är det bästa som finns - Att springa lös och hoppa bland stenar och mossa.

Nu ser vi fram mot en grym vecka - hoppas vi!

Likes

Comments

Nu ni, som titeln beskriver - så har vi snart ett badrum. Nu är det inte längre ett gipsat grått rum, utan ni har vi fått in väv på väggarna och spackel på golvet. Plattsättaren är alltså i full gång med att fixa iordning badrummet. Detta har vi sett fram emot så himla länge. Heja heja, framgång!


Alla uttag och vattenrör, och en liten glimt av vår ursnygga passage in till sovrummet. Även en ynklig glimt på ett ganska fint linneskåpsrum, som i dagsläget agerar snickarbod typ.

Detta ska bli vår framtida dusch. & världens finaste golvbrunn!

Detta är vad vi gör under tiden plattsättaren god sitt på övervåningen. Vi bygger golv i hallen och under trappen. I dagsläget har vi byggt ett nytt golv där den tidigare yttre entrén var, nu ska vi bara bytta ihop den tidigare yttre och inre entrén.

Anledningen till varför vi bryter upp detta fantastiska golv är för att den yttre och inre entrén ska bli densamma, alltså med samma sorts golv. När vi kommit till den slutliga golvläggningen kommer det ligga grå sten här, så att lillenosen har någonstans att sova som kan svalka magen.

Då denna och förra helgen har vi varit en hel del i skogen. & det verkar som om detta blivit en ny favorit. Mio springer som en galning, fram och tillbaka, upp över kullar och in i snåren. Han är nöjd, vi är nöjda.

Denna gången hittade vi min lillebror, hans flickvän och pappa i skogen, detta var ju himla trevlig!

Detta hände också förra helgen. Vår jättemegaenorma dieseltank monterades ner. Och om det brann i den. JAPP! BRANN! Vi fick springa upp och ner och hämta vatten för att släcka. Hela huset var rökigt. Väldigt läskigt. Pappa var helt svart i ansiktet efter att detta var färdigt. Usch!

Nu ser vi fram mot en vecka med mycket tid i huset, och förhoppningsvis att vi kanske fått lite kakel på väggarna och golvet. Den som lever får se.

HEJ!

Likes

Comments

Inom kort, då är vi nog på plats. Vet ni varför?
Jo, för att i slutet av veckan får vi besök av en plattsättare som ska kakla vårt badrum. HALLELUJA!
Jag trodde aldrig att vi skulle bli klara. Men nu, nu är vi snart i hamn. Tjoho.

Vad har mer hänt? Jo, vi har monterat men megajätteenorm fläkt/ljuddämpar/metallsak/rymdskeppsliknande sak på vinden. Den behövs för luften i badrummet, såklart. Dock gav detta såklart merjobb som allt annat. Vi har därför fått dra upp el och montera upp belysning så att vi kunde se vad vi höll på med.

Vad kommer att hända här näst?
Jo, idag har vi borrat det första hålet i vår granitgrund - på nedervåningen. Vi och vi, läs min pappis. Hålet är början så att vi kan börja regla upp för golv i vår utbyggnad/hall/trappuppgång. Jag är så oändligt tacksam för att vi har min pappis som kan sånt här med husrenovering, för utan honom hade vi inte kommit speciellt långt vid det här laget. Så idag har vi varit och handlat alla reglar, balkskor, bultar, skruvar, diamantklinga osv för att vi ska komma igång nere. Men mer om detta lite längre fram.

När det bara får plats två personer, MAX, där fläkten ska sitta - så får en vackert sitta vid trappan och agera assistent och skriva små fina ord i den överblivna ståltråden från kabeldragningen.

RAKETEN!

Efter ett antal fula ord så sitter alla lamporna uppe och fungerar. Äntligen kan man se något på vinden. Vi är ett par stycken som tycker att det är klart för denna gången på vinden, man blir lätt "allergisk" mot allt damm och alla konstiga grejer som finns där uppe.

Det fantastiska badrummet. Nu inväntar vi slutet av veckan. Vi längtar.

Vi har fortfarande fina blommor i Gemla, fastän hösten börjar närma sig. Famorblommor, hmm - väldens bästa blomma.

Kotten var med ute idag - vi har hjälpts åt att plocka äpplen

Dagen till ära, när det sista lagret med färg torkat i badrummet och det första hålet i hallen borrats, firar vi med egengjorda vegetariska kroppkakor.

Ja du milde, det var bland det godaste vi ätit. Detta kommer göras igen, många gånger!

Här nedan kommer receptet om någon är nyfiken:

Deg
1 kg mjölig potatis
Salt
2 ägg
2,5-3 dl vetemjöl
1 msk smör

Svampfyllning
3 Porta Bello
6 champinjoner
10 små ekologiska skogschampinjoner
1 halv gullök
1 Gemlaäpple
Smör
Timjan
Salt & peppar

Skala och skölj potatisen. Koka i salt vatten till alla potatisarna är mjuka. Häll av vattnet, pressa dem genom en potatispress. Låt moset kallna.

Gör svampfyllningen genom att finhacka all svamp, äpple och vitlök. Stek alla ingredienser i smör. Salta, peppar och häll i lite timjan. Fräs till allt mjuknat.

Blanda de mosade potatisen med lätt vispade ägg, mjöl och salt. Tänk på att inte röra för mycket. Ta sedan en liten boll av potatisröran - tänk på att ha en skål med vatten jämte så att man lättare kan arbeta med röran. Platta ut en bit av potatisröran, ungefär i storlek som en hand. Lägg sedan i rikligt med fyllning. Pressa sedan ihop till en boll.

Koka upp vatten och salt. Lägg i några kroppkakor i taget och koka dem 10-12 min, eller ca 5 min efter det att de flutit upp. Ta upp dem med hålslev eller annat köksverktyg och lägg kroppkakorna i en varm stekpanna med smör. Stek dem tills de fått en gyllenbrun yta.

Servera med mycket lingonsylt, MUMS!

Likes

Comments

Här har det varit dålig uppdatering. 3 månader sedan det skrevs något här. Bedrövligt.

Idag kommer en stor uppdatering.
Under denna tiden har vi hunnit med mycket, inte bara med huset.

Badrummet har verkligen börjat ta form nu. Vi är på sluttampen av vad vi själva kan göra, resten lämnar vi vidare till hantverkare så att allt blir fackmässigt gjort. Det kommer lite bilder från processens gång, så förstår man att allt tagit sin lilla tid. Men detta kommer bli hur bra som helst.

Vi har även spikat vilket kakel vi ska ha. Kort & gott blir det grått golv och vita väggar. Enkelt och "cleant", som vi gillar det! Eftersom den enda vägen upp till vinden fanns i badrummet, har vi fått montera dit en vindslucka i ett annat rum. Utöver ett par skador i en redan ful tapet, så blev det hur bra som helst. Luckan sitter i ett litet rum som vi inte kommer att renovera på ett tag.

Anledningen till att allting tagit så pass lång tid och att motiveringen inte varit på topp är för att vi har och har haft strul med snickaren som skött renoveringen av fasad och tak. Kort och gott, mycket kommer att få göras om igen. Förhoppningen är att vi hittar en snickare som kan hjälpa oss med detta inom en snar tidsram, men det återstår att se. Det är så tråkigt när sådant händer, vi vill ju bara flytta in!

Utöver badrumsrenovering så har vi hunnit med en resa till Paris. Jag kan inte beskriva med ord över hur fin denna staden är. Helt magisk. Så det kommer en attack med bilder lite längre ner.

Badrummet har fått ett golv och alla väggarna är uppreglade och redo för isolering.

Klipulver i storformat. Alla väggarna isolerades och kort därefter sattes väggarna in.

Kameran blev överfull efter Parisresan, därav lite sämre nya bilder. Såhär ser badrummet ut idag, 8/8. Nu är väggarna gipsade och taket uppreglat och redo för gips - det är alltså det sista innan borrning av spottar och överlämning till plattsättare och dyl.

Provställt toalettstolen på sin nya plats. Den passar perfekt!

Den nya takluckan, svinafin!

Här kommer bildattacken från Paris. Första dagen gick vi förbi Louvren, vidare för lite fransk glass i parken. Därefter gick vi till lilla Triumfbågen, stora Triumfbågen och därefter till Eiffeltornet. Vilka fantastiska miljöer!

Helt okej nöjd tjej!

Lilla Triumfbågen!

Stora Triumfbågen!

Vi gick up i Triumfbågen. Detta kändes så förbannat högt, men nu i efterhand och baserat på bilderna längre ner är det nästan patetiskt, haha!

Vi gick även upp i Eiffeltornet. GICK. Tog inte hissen. Gick. Jag kan inte förklara hur många trappsteg denna byggnad är uppbyggd av, men mjölksyran var ett faktum efter typ 15 minuter konstant trapphike. Att tillägga så hade vi då bara kommit upp till nivå 1. Vi tog oss i kragen och gick upp till nivå 2. Minst lika jobbigt, dock värt all tid i världen!

Minimyrfransoser, HEJ HEJ!

Efter att ha gått hela dagen kände vi ändå för att ta oss en tripp till Notre Dame. Hur vacker under kvällstid?

Självklart gick vi in i Louvren också. Mest spännande var nog Napoleons hem och Mona Lisa.

VI KOM SÅ NÄRA, SÅ NÄRA!
Fast hur mini kan en supermegajättekänd tavla vara?

I ett nötskal.

Notre Dame dagtid, minst lika vacker!

Insidan!

Sacré-Coeur. Även vägen hit var enbart hundratals trappsteg i sten. Trappappapppappa!

Efter att vi besökt Sacré-Coeur gick solen ner, vi åt lite mat vid en närliggande restaurang och kort därefter tändes Eiffeltornet. M-A-G-I-S-K-T!

Obligatoriskt!

Jag tror att klockan hann bli 00 eller 01, då började det blinka. Alltså. Ta mig tillbaks. Till synes två nöjda turister!

Versaille.

Vilket slott!

Och vilken trädgård. Detta är kanske 2% av hela trädgården. Man fick sådan härlig feeling efter att ha promenerat där, fin musik, fontäner.. Åh!

Parisefika på en pinne!

Likaså, obligatoriskt! Vi gick aldrig in på Moulin Rouge, men förhoppningsvis nästa gång. Au Revoir!

Likes

Comments

Nära & kära, vi ber så hemskt mycket om ursäkt för totalt värdelös uppdatering om renoveringen i vårt älskade hus. Det går O-T-R-O-L-I-G-T sakta just nu. Det är mycket som är svårt, vilket gör att det tar massor med tid. & tid är något som vi verkligen inte har gott om.

MEN, nu är hela badrummet uppreglat. Nu inväntar vi röris igen så att de sista justeringarna kan göras, bland annat brunnen. Därefter måste vi öppna upp en bit av taket i ett annat rum så att vi kan komma upp på vinden. I dagsläget är vindsluckan i badrummet och där ska den inte vara. Sen tror jag att det är dags för golvläggning och eldragning.

Vi har även börjat på lite i trappen ner, eftersom vår utbyggnad börjat ta fart. Utbyggnaden är precis nedanför trappan, så denna delen har sedan länge varit kaosartad. Eftersom vi inte kan göra klart vissa delar av badrummet så måste vi börja någon annanstans så att vi inte står helt stilla.

Här har vi det, uppreglat och klart så långt vi kan just nu. Va? Vilket bygge! Här ser man vindsluckan också. HEJ DÅ.

Utbyggnaden är snart redo. Det är bara lite småfix kvar. Det ska plåtas på taket och foder kring fönstret. Vi som verkligen behövde fler kvadrat.

Här har vi trappan ner, där det en gång i tiden låg ett golv. Den nedersta fönstret ska vi slå igen, medan det övre diamantformade ska få sig ett nytt fint fönster. Tanken är att detta rummet ska bli grå/grönt. En nyans vi fortfarande inte hittat.

Här är nedre delen av trappan. Detta var innan vi rev bort gips och tapeten (som syns på ovan bild). Vi valde att slita bort all gips eftersom vi tilläggsisolerade utifrån, så vi behövde inte den tjocka väggen längre. Detta gjorde att den fina listen i trappen fick komma fram, ÄNTLIGEN.

Den nya dörren och den blivande entrén/hallen. Kommer bli himla stiligt här inne, men innan dess ska mängder med sten kastas.

Den kaosartade trädgården som sedan IGÅR faktiskt börjar se lite vettig ut. Jag & min kära mor slet som två odjur för att fylla 1,5 container med trä & bland. För övrigt finns inte de fula gula tegelpelarna längre. Nopp. They are gone. Nu står det två träpelare tillsvidare.

Likes

Comments

Nu har det äntligen hänt lite mer i badrummet. Nu är det inte bara grönt, utan även lite gult och lite rosa har fått titta in. Vi håller på att byta ut och uppdatera bärande balkar. Som man kan se så var det ett par cm som höll uppe det tidigare badrummet. Men detta ska det bli ändring på.

De två första reglarna är uppe. Även stambytet är färdigt, yes!

Det är helt sinnessjukt! Hur kan en sån liten bit hålla upp ett helt badrum. Läskigt om golvet faktiskt brakat igenom!

Så tjusigt! Detta ska bli duschen. En stor och luftig, med en fin glasdörr. Känns väldigt långt borta just nu.

Förra helgen så åkte vi ut som vanligt, och där möttes vi av snickarna. En balkongdörr skulle monteras och lite finjusteringar vid entrén,

All eloge till Andreas som faktiskt var den som bestämde att vi kulle köra på hela glasdörrar. Ett väldigt, V-Ä-L-D-I-G-T bra val.

En ny balkong är på plats. Blir grymt när panelen är på plats, den nya dörren monterad och två nya pelare som stöttar upp balkongen.

I all skit och bråte som ligger över HELA trädgården, så växer det ändå underbara blommor. Våren är här!

Miosnutteplutten var med och renoverade idag. Han var mest nöjd över att få ligga i köket som var uppstädat och fint. Jag fick ett infall igår och min älskade mamma hängde på. Vi var så förbannat trötta på att gå runt i ett vrålskitit hus. Det låg glassplitter i trappen för att en lampa gått sönder vid monteringen av balkongdörr, grus på varenda mikromillimeter, damm, träflisor. ÖVERALLT. Så vi tog varsin borste och drog ett varv. Nu kan man nästan tro att någon bor där! Haha.

Likes

Comments

​Inomhusuppdatering på gång.
Blir så himla sugen på att flytta in. Vi hade egentligen velat flyttat in igår, men vissa delar måste vara klara.
Förhoppningen är väl att vi ska flytta in till sommaren, att man under 4 veckor kan köra på.

Detta möttes vi av igår. Ett hål och avsågade kablar. Satan. Utan el på övervåningen. Där vi renoverar. Satan. Byte av kablar incoming.

Passagen mellan sovrummet och trappan ner. Blir troligen ljus, eventuellt någon fondtapet på väggen till höger. Dock är det dumt att göra iordning detta innan badrummet (ingången till höger) är klart.

Fint golv hittade vi under korkmattan. Längtar tills detta blir slipat, blankt och fint. Tapeterna var så pass fina att vi bara behövde spackla. Elen ska dras och spottar ska dit.

När vi en kväll tittade förbi hade vi blivit med ny balkongdörr, utan förvarning. Härlig överraskning! Vad ljust & fint det kommer bli i trappan. Antar att de flesta som sett trappan/hallen förstått att vi inte kommer ha kvar den stoppröda tapeten. Känner inte riktigt att det är vi.

Garderob två är också färdig. Plastmattan ligger kvar i väntan på fönstermontering. Fönstren ligger för övrigt i detta nu i vårt garage, så det är nog inte länge kvar. Denna garderoben kommer främst användas som linneskåp - handduksförvaring, sängkläder och dylikt.

Golvet i garderoben är så himla fint. Synd att det är så pass skadat, annars hade troligen det får stanna.

Stambytet. Det ser inte ut som om det hänt ett dugg här. Samma gröna/träiga färg. Man blir bara less.

Som tur är är att alla rör nu är dragna, så vi kan Ä-N-T-L-I-G-E-N regla upp hela badrummet. Alla mått är fixade, nu ska reglar upp och monteras i rätt höjd.

Badrum två fick också sig en omgång. Eftersom stambytet ska göras så måste man dra detta från källaren, genom plan 1 och vidare till plan 2. Därför valde vi att slänga ut alltihop så att vi har ett "naket" rum att köra igång i. Detta ska bli tvättstugan, och det lilla rummet bakom blir minitoaletten. Stiligt!

Denna rosa färg. Jag vet inte om den är gullig, eller om jag eventuellt vill kräkas på den. Skön är väl ändå känslan när alla nya rör är på plats. Smutt!

27 Februari, då var planen att vi skulle åka ut till huset - som vi gör varje helg. Dock tog jag mig friheten och kidnappade Andreas. Han fyllde 26 år, och detta måste firas. Det blev en övernattning i Helsingborg med underbar mat & service från Pinchos. Denna restaurangen kommer vi att besöka igen, många gånger!

Behöver jag säga mer än att det var tur att hotellet låg i närheten? Fantastiskt!

Likes

Comments