Jag är en person som analyserar mycket! Tänker, tänker, tänker igen. Jag ÄLSKAR att analysera mig själv och ifrågasätta varför jag tänker på olika sätt och jag ÄLSKAR att jobba med mitt mentala. Det har idag gjort att jag är en väldigt positiv människa som hatar att vara arg eller ledsen, så jag blir det sällan nu för tiden heller! Jag har övat mig fram till att se det positiva och uppskatta det jag har runt mig!

Men ibland, när jag gjort detta alldeles för mycket så vill jag bara bli matad med trams och oseriösa saker. Ibland kan allt detta "mindfullness" och mental träning bli för mycket också, och då vill jag bara ha kul! Som idag, började lyssna på ett bättre liv's podcast med strävan, och han var underbar på alla sätt men det blev så sjukt djupt och jag bara "nej. Orka". Så promenaden jag tog i det otroligt härliga vädret fick underhållas med "tyngre rubriker" ist där gudiol och hans vänner totalt sågar allt dumt som cirkulerar på internet och det var så skönt! Att bara så tramsa och släppa allt seriöst för ett tag och bara va. Hämta krafter i det oseriösa!

Jag har faktiskt sovit hela dagen efter det... ojdå. Men jag behövde det. Dessa veckor har varit intensiva och som alltid går jag faktiskt runt och är ganska ledsen idag. Jag har alltid sån separationsångest när jag umgåtts med människor jag tycker om väldigt intensivt. Ni ska bara se när jag ska åka tillbaka till göteborg efter jag varit i Värmland över jul... OJ säger jag bara. Tårarna sprutar i 2 dagar efter 😂 Familjemänniska till 100%.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 0 readers

Likes

Comments

Här kommer ett litet tips till er som vill dra in lite på kalorierna när det kommer till topping eller såser, som i detta fall till LAX!

Lax i sig är ju ganska kalorität om man jämför med tex kyckling, men den innehåller mycket bra saker! Något jag alltid sagt, man kan aldrig jämföra en kalori med en kalori. 200 kalorier smörgås med ost är inte samma sak som 200 kalorier med kyckling och broccoli. Kalorier ut, kalorier in tänker ni? Jo visst, vikten kanske droppar. Men ni kommer förlora mycket mer muskelmassa, bli trötta, inte orka träna, tappa motivation, sova dåligt ect om du proppar kroppen med sämre mat, Speciellt under diet! Man behöver INTE må dåligt under en deff/diet!

Sås till lax:

Du behöver: Naturell kvar, Citronpeppar, citron och vatten.

Steg 1: Lägg kvarg i en passande skål.

steg 2: Tillsätt citronpeppar och lite vatten (för att mjuka upp kvargen)

steg 3: Lägg ut kvargblandningen på laxen.

steg 4: Häll citron över hela laxen.

Steg 5: Är laxen tinad så kör du den på 200 grader i ca 20 min.

Supergott! Inte torrt! och lätt!

Kram, Malvina


Likes

Comments

Ursch, det är nästan så jag skriver detta med tårar i ögonen. Idag var nämligen sista riktiga dagen på utbildningen. I morgon och på lördag är det bara slutproven kvar..

Detta har varit utan tvekan det roligaste jag gjort i hela mitt liv! Alla människor jag fått känns som fått mig skratta varje dag, att få dela dagarna med människor som brinner för samma sak som jag! David och Ali som vi haft som lärare dessa veckor har varit helt fantastiska dom också! David är grym på att motivera och fick mig verkligen att tro på att jag kan göra detta ännu mer och borstade bort de barriärer som fortfarande gnagde där bak i huvudet och Ali är en fantastiskt trygg och lugn person som verkligen vet vad han pratar om och han gjorde på sitt sätt något väldigt svårt ganska mycket lättare att förstå! 10/10 på deras insatser denna vecka!

Och klassen, VILKEN KLASS! Vi har haft så otroligt roligt och många av dom känns redan som goda vänner! Samma mindset, samma driv, samma passion för att få människor att må bra! Lycka att bli omringad av dessa! Hoppas att så många som möjligt klara detta nu så vi kan gå i mål som en grupp!

Till sist så är jag bara så otroligt lycklig och glad att jag gjorde detta! Jag var säker innan men att verkligen göra det och se på riktigt att detta ÄR vad jag ska hålla på med är en fröjd för hjärtat och drivet! Som min fina vän Erika sa "kan man verkligen göra detta och få betalt för det?". Och det är precis så det känns, kan man verkligen få ha detta som jobb?

Jag är så galet taggad över att få ge mig ut i denna världen som PT och tillsammans med mina klienter överkomma hinder och nå mål de aldrig trodde de skulle klara. Jag vill få en person att innifrån och ut känna sig stark. Att kunna säga "Fan, jag är GRYM! Jag gjorde det!". Att få ge någon verktygen till ATT LYCKAS!

Stor kram, Malvina

  • 33 readers

Likes

Comments

Japp, sterno-cleido-masto-ideus. Nackens största muskel. Sånt har vi övat på idag!

Hjärnan är lite som en stoppad korv men känslan av nöjdhet försvinner inte från mitt bröst. Jag älskar att använda hjärnan och jag blir nästan mer peppad när det är svårt än lätt. När man får utmana sin hjärna till att hitta nya vägar till att komma ihåg! Lite tråkigt (eller nej jättetråkigt) är det att skolan tar slut på lördag. Jag hade kunnat fortsätta hur länge som helst!

Jag har redan nu bestämt mig att gå Advanced-PT bara tillfälle ges och viktnedgång är absolut något jag också vill fokusera på!

Idag stod jag och markus på gymmet och pratade om människor som är elaka helt ut mening. Nu kan man ju undra hur man kan vara elak i god mening, vilket man inte kan men nu syftar jag på sådana som fäller kommentarer enbart för att vara elaka, det saknar liksom någon slags sanning alls.

Han berätta tex att en medlem hade kommit fram till honom efter en av klasserna han höll i och bett om ursäkt att hon var på klassen, för tydligen hade en annan medlem stört sig på att hennes fett rörde sig när hon gjorde squats. URSÄKTA?! Samma sak hände en vän till mig, då gick personen fram och frågade rakt ut varför han svettades så mycket och la samtidigt till en väldigt äcklad blick. VAD FAN?!😡 Eller det värsta, människor som tar kort på den icke steriotypiska gymmaren och gör narr av den. GAH!

Helt jävla meningslöst mobbande för att personen i fråga uppenbarligen mår så dåligt inombords att den måste mobba och såra andra för att må bra själv. Jag blir så arg när jag hör sådan här att det drar i ansiktet på mig.

Det är JUST sånt här som gör att människor inte vågar träna, vågar gå till gymmet. För dom är rädda, rädda för att bli mobbade, skrattade åt och göras narr av. Vem är du egentligen, som tror dig ha rätt att såra en annan människas känslor som uppenbarligen försöker så gott den kan?

Försök i stället vara den som gör en person lite gladare än den var innan. Som gör dagen lite bättre för någon. Ge en klapp på axeln och säg "bra jobbat!". Det betyder mer än du tror! 💪🏼❤️

När du somnar på kvällen, vill du vara personen som fick någons dåliga dag att bli lite bättre eller vill du vara idioten som sårade någon? Tänk på det.

Stor kram, MalvinaLikes

Comments

Ursäkta, kan du ta det där igen? Var nog dagens mest använda mening!

Idag drog nämligen anatomin igång och ja.. vi fick nog alla en chock! Latin hit och latin dit, muskelfästen hit och rörelsemönster dit! Det var verkligen mycket att ta in men återigen, SÅ KUL! Älskar att få känna hur hjärnan arbetar och utvecklas, jag har verkligen saknat skolbänken! Mycket säger mig att det inte kommer ta speciellt lång tid innan jag sitter där igen och utökar min license till advanced. # g o a l s

Oturligt nog tog mitt koffein slut i morse och som den koffeintorsk jag är fick ja smärre panik, men det fanns inget att göra. På grund av det har jag varit som en sengångare hela dagen, gäspat och gäspat och försökt komma ihåg ord på latin... Jag somnade faktiskt på spårvagnen hem, och tur var väl det då det väntar en helkväll med plugg! Ska vi fixa detta så är det 100% fokus som gäller! Försöker hela tiden komma ihåg vad belöningen blir, nämligen en PT-licens, och då kör man på ändå! Hur jobbigt det än blir, # n e v e r s t o p g r i n d i n g !

Nästan varje dag, och så även idag, så slog det mig vilket fantastiskt liv jag har! Så otroligt många fina människor som bryr sig om mig, fin familj, världens roligaste/skönaste klass och jag utbildningar mig till något jag brinner så fruktansvärt mycket för!

Så en liten påminnelse: Se dig omkring, se hur mycket skit det finns och var den som bidrar med lite sol! Var den som får folk le en extra gång idag! Var den som finns där när livet går trögt för en annan. Var den som sträcker ut en hand. Var den som hjälper en gumma över vägen eller spring ikapp mamman med barnvagnen som tappade ett gosedjur bakom sig. GÖR DET DÄR LILLA, som gör så STOR skillnad sen! Krama någon lite extra idag!

Stor kram, Malvina

Likes

Comments

Lördagen hade vi ingen riktigt skola men vi var en grupp tappra studenter som höll ihop även under lördagen för lite träning och snack om veckan som gått! Vi har ju tester på denna veckan nästa helg, så det gäller att öva,öva,öva!

Dagen var otroligt rolig iaf och vi skrattade så magmusklerna gjorde ondare än de redan gjorde eftersom alla har grov träningsvärk! Denna vecka har nämligen innehållit ca 3 träningspass per dag där allt fokus var på vääääldigt långsamma repetitioner, något som i princip ingen är van vid, så träningsvärk i alla muskler var ett faktum. Sista dagen var det nog bara 2% av oss som fortfarande kunde gå!

Vi satte oss på göteborgs wok i backa och snackade i över 3h. Otroligt roligt då det är väldigt givande och snacka med likasinnade och vi pratade mycket om hur vi skulle göra om vi blev satta i vissa situationer inom vårt yrke som pt. Vad man gör som är etiskt rätt eller hur vi skulle hantera vissa situationer, något som jag tror är väldigt viktigt att prata om! Som PT är man en person som agerar i en persons absoluta personliga svär, och då är chanserna ganska stor att man kommer vara med om olika situationer där man kanske inte vet till 100% hur man borde göra! Mycket givande iaf och jag tror verkligen att vissa av detta personer i klassen kommer vara folk jag har kontakt med långt efter utbildningen är över!

Att omgiva sig med människor som tänker och lever lika som du tror jag är en nyckel till ett lyckligt liv! Att få pepp och bara få känna att man inte är ensam i att tänka på ett visst sätt är otroligt viktigt för sitt eget välmående. Jag bytte vänskapskrets ganska kraftigt när jag kom till Göteborg då jag insåg att många av de i min omgivning helt enkelt inte hängde med i min utveckling och försökte hålla mig tillbaka, Något jag inte kunde ta längre.

Däremot har jag kvar min älskade lina i Arvika. Min soulmate i vänskap, min stjärna i livet som ger mig så fruktansvärt mycket energi och motivation. Inte en enda gång har hon svikit när jag behövt henne. Lina, du är en solstråle i mitt liv och livet skulle vara så otroligt mycket mindre ljust utan dig! Love u!

Lite bilder från gårdagen och veckan som gått! och såklart, på min lina ❤️


Likes

Comments

Hur många inlägg jag än skriver kommer jag aldrig på någon bra början..halloj, hej, god morgon, whaatsss up, ja..

HEJ!

Det är söndag och jag har sovit i 11h.. jag däckade vid ett och vaknade 11:45 i morse. SÅ välbehövligt. Denna veckan har verkligen tagit på krafterna. Lite sömn, dåligt med mat och massa ansträngning både fysiskt och psykiskt. Men helvete vad roligt det har varit! Jag är så jäääävla glad i hjärtat att det kom ut en liten töntig video på min träningsinstagram starkaremalle_ igår som ni kan se nedanför här. Men jag bara måste få ur mig saker ibland! Hoppas ni förstod poängen iaf.

Söndagen kommer bestå av vila, många nocco, plugg, och träning. Men framförallt FOODPREP!

Nu är det fan i mig nog med dåliga matvanor och för lite energi i kroppen. Det är dags att komma i bättre form på riktigt. Ta tillbaka starka malvina, den som också SER stark ut. Nu när det äntligen kommit en lucka så finns det inga ursäkter längre, det är bara att röva sig till affären och handla och sen börja laga mat så det ryker om det. Jag har låtit mig själv förfalla alldeles för mycket och det är inte snällt varken mot mig själv eller min kropp! Det är dags att KÖTTA!

Här kommer det bästa tipsen jag ALLTID använder mig av: FÖRBERED DIG PÅ KATASTROF!

Ibland blir livet kaotiskt, det finns för lite tid. Man försover sig, man kommer hem för sent och är helt utmattad, man måste stanna på jobbet, man måste stanna och plugga i skolan, man glömmer matlådan hemma och drar en korv på sibylla ist. NOOOOO. Planera alltid för katastrof!

Se till att det finns matlådor i frysen för minst 3 dagar, för mig betyder det 6 lådor. Se till att det finns nyttiga och bra mellanmål i skåpet/kylskåpet att ta fram som "fast food" när det behövs. Se till att packa väskan på kvällen INNAN du somnar, så den står redo om det skulle vara lite trögrott på morgonen. Se till att gå igenom morgondagen i huvudet innan du somnar för att vara mer beredd. På detta sätt kan du minimera den stress som blir om du försover dig, du behöver inte dra i dig någon skit på sibylla för att du inte hade matlådor redo och du behöver inte strunta i träningen för att du glömde lägga ner träningskläderna i väskan innan du kastade dig ut genom dörren på morgonen!

Detta är saker som gjort att jag minimerat min stress i livet och jag har mycket mer balans och "flow" i mina dagar! Många har en alldeles för ostrukturerad vardag som bara skapar problem och onödig stress så detta är verkligen ett bra tips för er som har det så!

Dags och köra igång dagen!

Stor kram, Malvina

 


Likes

Comments

UTMATTAD.

Så skulle jag beskriva mig själv just nu. Idag har vi varit i gymmet hela dagen och övat olika program på varandra och jag har nog aldrig varit så lycklig och utmattad på samma gång! Detta är så fruktansvärt roligt! Trodde faktiskt aldrig jag skulle hitta ett yrke som jag kan utöva helhjärtat och med sån energi och passion!

Men det är svårt! Jag som är "gammal bodybuilder" gör i princip 96% av alla övningar på ett annat sätt för att de gynnar min typ av träning mer, men extremt få av dom jag kommer hjälpa kommer ju vara bodybuilders, så det är dags och skola om! Sen är det ju inget minus direkt att kunna flera sätt!

Mitt huvud går på högvarv om dagarna och jag ÄLSKAR det! Att få jobba hårt, att få tänka till, känna av, göra om och göra rätt. Att få UTVECKLAS. Jag är så jävla redo för vad som kommer bli den jobbigaste perioden i mitt liv, För pt-kunder kommer inte på silverfat eller hem till dig och knackar på dörren. Man får jobba jävligt hårt, men jag är jävligt redo!

Vad jag lärt mig denna veckan, vilket tyvärr tog mig 3 år att lära, är att aldrig låta andras rädslor och tvivel smittas av på dig! Att göra denna utbildningen är något jag drömt om i flera år, men på grund av människor som sa "men det är ju så svårt nu, alla är ju pt..." eller "Jaha men hur ska du kunna försörja dig om det går dåligt?" eller "glöm inte att man inte har något liv som pt, man jobbar jämt". Jag vågade inte, eftersom allt jag hörde var rädsla. Det kommer jag inte göra om, och jag hoppas ni kan stanna upp och fråga "Gör jag detta för min skull eller för att någon annan sa det till mig?"

Ja! Jag fattar, det finns risker. Men JAG vet att jag kommer bli grym på detta, för jag kommer göra ALLT som krävs för att bli det. Jag kommer ständigt lära mig nya saker, ständigt utveckla min kompetens, ständigt göra allt jag kan för att bli bäst!

"If you don´t believe in yourself.. who will?" 


Likes

Comments

Äntligen kom dagen jag väntat på! Dagen då vi fick bege oss ut i gymmet och öva Pt på varandra!

Det var så galet roligt men det är verkligen mycket att komma ihåg! Man tror man har full koll och sen kommer läraren och säger "ändra det och det och det och lite på det".. Jahapp, där försvann mitt självförtroende! Skämt å sido, jag är grymt tacksam för att vi har en så jävla grym lärare som verkligen ger oss chansen att begå misstagen här och nu så vi kan gå ut och vara professionella ist! 👏🏼⭐️

I veckan kommer jag köra lite "prov pt-pass" med vänner och bekanta bara för att jag vill utsätta mig för den situationen och sen få feedback på vad jag kan göra bättre! Dels för att jag vill bli så bra jag bara kan men samtidigt för att det är en del av tentamen (pirr pirr)! 💥

Det jag kände mest i gymmet däremot var att detta är så GALET kul! Det är verkligen det här jag vill jobba med och jag kände att hela hjärtat gjorde volter av lycka där inne i bröstkorgen. Lycka över att vågat ta steget men sen också över att steget känns så GALET bra! Jag kan inte vänta tills den dagen då jag får bege mig ut och träna människor och sprida all den energi jag har i mig till andra! ⚡️⚡️⚡️Efter dagen var slut åkte jag faktiskt till gymmet för att rensa skallen lite. Bara på med lurarna och av med världen för att tagga om för lite (läs sjukt mycket) filmstudier ikväll! 💪🏼

Den grå tröjan är från HM och finns i deras sportkollektion på hm.se och den är bara sååå underbar! 😍

  • 72 readers

Likes

Comments

Vilken dag! (alla mina dagar är tydligen så nu för tiden...kaos)

Idag var första dagen på Ds personal training school och jäklar vad roligt det var! ⭐️ 

David, som vår lärare för veckan heter och även ägaren av ds, var otroligt duktig på att föreläsa och dessutom pratar han engelska så det blev ju inte mindre motiverande av det haha! Kändes som att få ett sånt riktigt klassiskt motivationstal från Youtube! 👏🏼 

Efter det pratade vi väldigt mycket om det liv vi lever och hur vi kan påverka det. Mycket av det han sa satte sig verkligen i mig och gav mig en och annan funderare. Vi pratade om att ha ett positivt liv och vad man kan göra för att uppnå det. Ta tex en titt runt dig och se vilka du umgås med. Är de negativa eller positiva personer? Om du ständigt blir matad med tvivel eller negativitet av en vän, hur ska du då kunna leva ett positivt liv? Om du själv går runt med negativa tankar, hur ska du då kunna leva positivt? Har du tänkt på att positiva tankar leder till positivt prat och positivt prat faktiskt leder till positiva förändringar! Men om du tänker positivt och delar det med en vän som säger "nej. gör inte det." hur ska du då kunna göra positiva förändringar?

Gå hem, ta en funderare över dom du umgås med och fråga dig själv "kommer den här personen stötta mig i min satsning eller bidra till att jag på annat sätt får ett bättre liv?". Många av oss har nog personer i vår närhet som tyvärr inte gör det.

Det han också nämnde var att alla måste ha "ett team" med människor som hjälper att när uppförsbackarna är branta och som slår bort negativ energi från dig. Den delen av föreläsning satt jag och log hela tiden.. Jag har nämligen världens bästa team! ❤️Mina vänner och mina systrar har den senaste tiden ställt upp fruktansvärt mycket för mig och vart jag än vänt mig har det funnits en famn att landa i. Älskade ni, ni gör mitt liv så fantastisk!⭐️

Nu är hjärnan lagom smockad med information och det är dags för sängen.. Galet taggad för dag 2 i morgon och dag 3 får vi äntligen bege oss ut i gymmet och börja köra slut på varann! Jihoo!

Godnatt! ❤️

Likes

Comments